Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4426)

anamaria90 30.08.2008 13:03:36

pe zi ce trece sunt tot mai trista.ma simt singura..

danyel 30.08.2008 13:27:02

Citat:

Īn prealabil postat de anamaria90

trebuie sa existe un motiv pt toate aceste stari, ni-l dezvalui si noua?

achimovjan 30.08.2008 13:58:05

Citat:

Asta este boala secolului nostru,singuratatea si tristetea.Este vorba de lipsa unei perspective istorice.Majoritatea oamenilor au impresia ca istoria s-a terminat,ca suntem la capatul ei,ceea ce nu este departe de adevar.Acest sentiment de capat de lume si drum ne bantuie pe toti deopotriva,de aceea cei mai multi se indeapta spre tot felul de trairi extreme,de aceea exista atat de multa deznadejde in lume.Acum lupta este foarte subtila,pentru ca fiecare din noi trebuie sa ne orientam spre vesnicie,pentru ca scopurile istoriei pamantesti sunt pe sfarsite.De exemplu,ceea ce pute cultiva indiferent de momentul istoric este dragostea dintre noi,pentru ca singura dragostea trece in vesnicie.Numai ca,fiind sub timp,trebuie sa gasim si ceva ce tine de acesta petru a ne dezvolta in el,in timp.Suntem foarte aproape de vesnicie,numai cine nu are ochi de vazut nu simte asta.Pe de o parte asta este un lucru bun,pentru ca inseamna ca suntem aproape de Domnul,pe de alta parte stim din Revelatie,ca inaite de finalul istoriei se va da o lupta crancena inre slujitorii lui Dumnezeu,foarte putini ramasi si cei ai diavolului,numerosi si bine inarmati.Din aceasta lupta,chiar in Apocalispa se spune ca noi ,crestinii vom pierde pe acest pamant,insa o pierdere temporara,pnetru ca apoi sa castigam vesnicia.Ei vor castiga acest pamant,insa pnetru putin timp,pentru ca apoi sa piarda totul in vesnicie.
Nu te teme,insa nici sa u fi naiva si sa crezi ca va fii totul usor si bine.Va fii o lupta foarte dra,foarte vicleana,insa trebuie sa ai curaj.Domnul nu are pe nimeni de pierdut

anamaria90 30.08.2008 14:26:08

,,trebuie sa existe un motiv pt toate aceste stari, ni-l dezvalui si noua? ,,

simt lipsa unor prieteni cu care sa stau de vorba

anamaria90 30.08.2008 14:31:35

am parinti,am si un iubit dar nici ei nu-mi sunt alaturi...mama spune ca sunt o nebuna,tata se gandeste numai la bani,iubitul de cate ori are ocazia fuge si se distreaza cu prietenii lui..

Negroponte 30.08.2008 14:37:34

:)Vrei sa fim prieteni!Ce pot sa-ti promit este ca voi incerca sa-mi fac timp sa te ascult si sa te inteleg.Doamne ajuta!

anamaria90 30.08.2008 14:59:56

iti multumesc Negroponte.

nede_mar 30.08.2008 15:10:06

Draga anamaria, atait cat ai descoperit acest forum fi sigura ca nu mai esti singura! oricare dintre noi va avea timp sa discute cu tine despre orice vrei tu! Ai incredere! Eu cred ca am varsta mamei tale sau poate mai mult si sunt dispusa sa vorbim despre ce vrei tu, am si eu copii si te inteleg toti trecem prin clipe deastea.Ai incredere, nu esti nebuna iar eu sunt aici cand ai nevoie!(mess nede_mar)

eudany01 30.08.2008 15:18:59

Citat:

cred k suntem in aceeasi oala, adik si eu ma simt la fel, e greu sa mai gasesti in ziua de azi "prieteni" care sa te inteleaga si cu care sa ai ce discuta, in general acum lumea doar la bani se gandeste si nimic altceva sau la pers. de langa.
e trist dar adevarat.
dak vrei mai putem vb.

Iustin32 30.08.2008 17:08:37

Citat:

am parinti,am si un iubit dar nici ei nu-mi sunt alaturi...mama spune ca sunt o nebuna,tata se gandeste numai la bani,iubitul de cate ori are ocazia fuge si se distreaza cu prietenii lui..

Daca acum prietenul te neglijeaza, cu atat mai mult cand iti va fi sot. Atunci cand dragostea trece pe un loc 2 sau 3 si au prioritate ,,prietenii' de pahar sau de distracie, aia nu mai e dragoste. Atunci cand unul dintre cei doi nu intelege ca cel mai bun prieten trebuie sa-i fie celalalt, continuand si in casnicie la fel, ceva nu mai merge si trebuie pus punct. De ce se ajunge aici? Din lipsa credintei si a marturisirii lui Dumnezeu de catre tineri. Le e rusine sa discute despre Dumnezeu si ce fac ei pentru Dumnezeu.

mara2008 30.08.2008 19:33:47

buna ,din pacate si eu ma simt ca si tine si te inteleg,de multe ori sant acasa toti si ma simt singura si pustie,fiecaruia ii pasa doar de el insusi,aici pe acest forum imi alin sufletul,sant oameni extraordinari fiecare indiferent de varsta,important e ca stiu sa asculte ,sa fie alaturi de un suflet,ce imi doresc este ca si tine sa am cu cine vorbi cat mai mult in clipele grele sau fericite.din pacate fiecare avem timp limitat,si mai imi doresc sa fim anuntati pe adresa de mail de fiecare data cand primim un nou mesaj,el este hrana pentru suflet,gr de putere de a merge mai departe,de a zambi iar,de a ne bucura dupa o <ploaie>

C-tin 30.08.2008 20:14:30

Citat:

Bine ai venit pe forum!

Pai sa descoperim care-i baiul impreuna!

Tu cam cum gandesti despre parintii tai? Ce sentimente ai pentru ei?
Dar iubitul? este sotzul cu care te-ai cununat in Biserica? ori ce fel de iubit e?
E cunoscut proverbul, ca asa cum ne asternem, asa dormim! De aceea trebuie sa ne cunoastem hibele si sa le indreptam, ca altel n-avem parte in viata de liniste si pace, de bunatatea lui Dumnezeu!

BogdanF 30.08.2008 22:29:33

Citat:

Cu totii ne simtim singuri uneori. Pe site-ul asta mai poti discuta cu cate cineva, insa nu stiu daca asta este o solutie pe termen lung.

Roaga-te sa iti dea Dumnezeu prieteni credinciosi in orasul in care locuiesti. Neaparat sa fie credinciosi, a te imprieteni cu necredinciosii poate fi daunator sufletului tau.

Bogdan.

ada03 30.08.2008 22:32:54

...cred ca majoritatea trecem prin momente de astea si cu siguranta se datoreaza unor neimpliniri/lipsuri pe care poate nu le constientizam...daca stam si analizam mai bine situaia noastra poate vom reusi sa ne dam seama ce ne framanta si ce ne fura zambetul si bucuria...

eclat_de_lune 30.08.2008 23:54:45

Citat:

Hai sa fim singure impreuna! :) hai sa ne gandim ca Domnul acolo Sus se gandeste la noi, hai sa ii vorbim, hai sa vedem cum ne inconjoara cu aripile lor ingerii atunci cand se roaga pentru noi. Hai sa aprindem o candela fiecare impreuna. Hai sa vedem cat de frumos poate fi cerul instelat la sfarsit de august, cum se imbraca orizontul in fiecare dimineata in haine purpurii ca de sarbatoare, hai sa ne bucuram ca suntem, ca esti, ca sunt, ca poti zambi unuia care nu stie sau a uitat sa o faca. :)

cotorceanucarmen 31.08.2008 23:18:24

Ana si eu sunt alaturi de tine si sper sa putem fi prietene bune si atunci cand esti singura poti sa scrii aici si eu voi citi tot si iti voi raspunde.Sincera sa fiu nici eu nu am prieteni decat 3 care imi sunt alaturi si ma inteleg asa cum sunt si eu fac acelas lucru pentru ei.Eu zic in felul urmator 3 dar buni pentru ca ne ajutam mult la nevoie.Asa ca bine ai venit in grupul nostru de prieteni sper sa pot sa te ajut atunci cand vei avea nevoie.Si eu am nevoie de prieteni.Singuri mei prieteni sunt viitorul meu sot si nasi nostri care ne vor cununa.

camivero19 01.09.2008 00:31:35

si eu ma simt singura. uneori si cand ma ia iubitul meu in brate si imi spune ca ma iubeste tot singura ma simt. Dar ma bucur pentru ca de cele mai multe ori singuratatea naste rugaciuni. si rugaciunea umple golul cu o caldura si o pace care mie mi-au ajuns drept dovada ca Dumnezeu exista. Vorbeste cu El si ai sa vezi ca nu esti singura niciodata.

mirelat 01.09.2008 01:15:10

mai fratilor, mai ales surorilor, vedeti sa nu cadeti in depresie! ce atatea ganduri negre? ce vreti voi de fapt ca sa nu va mai simtiti singure, vreti senzatii tari sau ce?

Dumnezeu nu ne lasa singuri niciodata si, cu siguranta, ne da si oameni care sa ne fie aproape si sa ne iubeasca, numai sa fim noi pregatiti sa-i recunoastem, adica sa gasim ochii aia buni cu care sa-i privim. Doamne ajuta!

Makavelli 01.09.2008 02:38:37

Citat:

Te-ai gandit ca unii poate nu au nici prieteni nici iubit(a) eu zic ca sunt mofturi de moment... parerea mea :hmmm:

adrian010155 01.09.2008 22:26:15

Citat:

Chiar si daca ai vrea, nu esti singura. Atat ti-a trebuit sa intri pe acest forum. Te vom bate la cap pana cand vei zice: "lasati-ma in pace, vreau sa fiu singura". Ai incurcat-o.

veilur 01.09.2008 22:57:58

Citat:

Pai, noi nu suntem singuri, dar nu avem ochi sa vedem, ca daca am vedea ce e in juru nostru, ne-am baga cu capu-n-nisip ca strutii. In afara de oameni, in juru nostru mai sunt ingeri si draci, care fiecare isi face treaba.
Si nu inteleg ceva: de ce stai cu un baiat care te face sa te simti singura?

cristiboss56 02.09.2008 08:01:41

Citat:

Este o stare depresiva temporara , o stare a multora in aceasta epoca , unde banul si cele pur materiale, au luat locul iubirii, a prieteniei adevarate, a unei comunicari firesti dintre noi oamenii. Unde iubirea si in general, afectiunea lipseste, totul incepe sa o ia razna, devenim reci, neantelegatori, robotizati, dezumanizandu-ne, iesind din starea noastra fireasca. Suntem creati din iubire, din multa iubire, iar viata, existenta noastra in general, in iubire isi are rostul, altfel devenim un pamant sterp si neroditor in tot si-n toate. Indepartandu-ne de cel ce ne-a creat, ne-a dat viata, ne indepartam de toate cele de folos, nemaigasindu-ne rostul, pierzandu-ne incet , dar sigur propria noastra identitate. Reapropierea de Dumnezeu, ne vom regasi in cele din urma linistea, pacea si stabilitatea sufleteasca si implicit si cea trupeasca. Prin Duhul Sfant totul viaza ! Iti recomand cu mult drag si caldura sa citesti Acatistul Catre Prea Sfantul si de Viata Facatorul Duh, Dumnezeul Nostru, unde vei descoperi cauzele sau o parte din cauzele starii tale si-ti va fi de mare folos, mai ales de-l vei citi de multe ori la rand , cu dragoste si intelegere. Oricum, aici pe forum si pe acest site Ortodox, multe vei afla cu folos . Nadejdie multa si nu in ultimul rand, bine ai venit langa noii tai prieteni si frati intru credinta.

anamaria90 02.09.2008 13:22:34

Cristi,nu e o stare temporara.de mica m-am simtit asa dar nu i-am dat importanta.acum as vrea sa pot schimba aceasta stare.nu caut senzatii tari asa cum a spus mirelat,simt lipsa unor prieteni adevarati(nu prieteni care sa tradeze de cate ori au ocazia)

Hartford 02.09.2008 14:30:31

Citat:

Si ce faci ca sa inlaturi starea asta? Nimic? Stai si astepti?
Nu draga mea tu esti aia care trebuie sa faci schimbarea ta in bine, gindeste pozitiv in primul rind ia contact cu oameni pozitivi, tu cauta prietenii adevati ca ei nu or sa vina la tine. E ca si cum stai intr-o barca si astepti -trebuie sa vislesti :)

Fa ceva si schimbati viata in bine.

costel 02.09.2008 15:14:25

Hartford, multi din ziua de astazi nu mai actioneaza din launtrul lor, ci primesc viata lor ca pe o viata ce de fapt se alimenteaza din afara. Ne-am obisnuit ca lucrurile sa se intample. Rar traim luand in calcul si ceea ce se afla in noi insine. E multa bogatie in noi insine. Imi aduc aminte de Sfantul Onufrie, mort prin anul 400 si praznuit la 12 iunie. Se hranea din roadele unui smochin, pe care-l ingrijea, din apropierea colibei lui si bea apa dintr-un izvor pe care-l sapase cu mainile sub o stanca. Cand a murit Sfantul Onufrie, indata coliba care-l acoperise s-a prabusit, smochinul care-l hranise s-a uscat iar apa izvorului pe care-l sapase a secat... Deci, se poate sa fii singur si sa petreci in minuni.

Sfatul meu e sa nu fim morti fata de noi insine, ca de vom ajunge la aceasta moarte, nu vom putea fi vii fata de cei din jurul nostru.

cristiboss56 02.09.2008 19:15:13

Citat:

Cristi,nu e o stare temporara.de mica m-am simtit asa dar nu i-am dat importanta.acum as vrea sa pot schimba aceasta stare.nu caut senzatii tari asa cum a spus mirelat,simt lipsa unor prieteni adevarati(nu prieteni care sa tradeze de cate ori au ocazia)

Probabil ca in copilarie ai avut unele probleme, ai dus lipsa afectiunii celor din jurul tau , iar tu la randu-ti ai cautat sa oferi afectiune celor cu, care veneai in contact, atasandu-te cu incredere si foarte repede de cei din jurul tau, numai ca de foarte multe ori , prietenia si increderea ta nu erau rasplatite pe masura, avand multe deceptii, deziluzii. A crede ca ori si cine iti poate deveni un prieten devotat, de incredere, poate fi semnul unei credulitati duse la extrema, a unei gandiri copilaresti, pe fondul unui suflet foarte bun, prea bun, pentru realitatea cateodata, cruda si nedreapta, care ne maturizeaza in timp, schimbandu-ne perceptia fata de lumea inconjuratoare, fata de viata in general. Tu ai ramas , cu incapatanare, un copil, crezand ca "orice zboara se mananca". A ramane cu sufletul niste copii, nu-i de condamnat ci din potriva, dar mintea trebuie sa-si gaseasca repere solide pe parcursul inaintarii in varsta, odata cu trecerea anilor. Ce vreau sa-ti spun ca singurul prieten constant si adevarat pe tot parcursul vietii, este Bunul Dumnezeu. Apropiete mai mult de El, descopera-L, iubeste-L si vei vedea cum multe se vor schimba in bine in viata ta, pentru ca El stie cel mai bine, cele de trebuinta tie.

Hartford 03.09.2008 17:12:22

Citat:

Ai intrat in depresie , cauta sa iesi intre oameni, mergi la slujbe asculta muzica care iti place, roaga-te, invita-l pe iubitul tau la un film, in park, intr-un pelerinaj la minastirea cea mai aproape. Daca stai asa si iubitul tau se pliciseste si bineinteles ca merge cu prietenii.

tigerAvalo9 05.09.2008 15:18:03

sunt multi oameni care se simt singuri in prezent.Cauza este felul oamenilor ,majoritatea cauta numai distractie si bani .

mara2008 05.09.2008 16:57:22

sunt multi oameni care se simt singuri in prezent.Cauza este felul oamenilor ,majoritatea cauta numai distractie si bani .
CREZI CA ASTA E VALABIL PENTRU TOTI CE SE SIMT SINGURI SI PUSTIITI LA SUFLET?
MARE GRESEALA.

mara2008 05.09.2008 17:26:36

Singura esti doar daca vrei tu,aici nu ai cum sa fii singura daca nu doresti singuratatea,intinde mana,deschide-ti sufletul si vei fii uimita de cati oameni vor fii langa tine!doar un pas sa faci,sa nu inseli increderea celor ce iti intind mana,iti ofera timp din timpul lor si suflet din sufletul lor!citeste si gandestete bine ce vrei.

tigerAvalo9 05.09.2008 20:45:38

Citat:

Īn prealabil postat de mara2008
CREZI CA ASTA E VALABIL PENTRU TOTI CE SE SIMT SINGURI SI PUSTIITI LA SUFLET?
MARE GRESEALA.

Nu neaparat.Dar cunosc multe persoane care sunt triste si singure ptr.ca nu au prieteni si nu sunt la fel ca altii la distractie si etc.

nu

mirelat 06.09.2008 06:02:43

Citat:

nu e o stare temporara. de mica m-am simtit asa dar nu i-am dat importanta. acum as vrea sa pot schimba aceasta stare.

Draga Anamaria, ca sa mai prinzi puteri si sa lupti contra tendintelor depresive pe care inteleg ca le ai din copilarie, arunca un ochi pe sectiunea Intamplari adevarate -- topicul "Fericire, fericire, fericire".

Mult succes, incredere in tine si sa-ti ajute Dumnezeu!

Mirela

irina77 06.09.2008 08:43:19

Un magar luptator: Povestioara cu talc
11 Iulie 2008

Intr-o zi, un magar a cazut intr-o fantana secata. Animalul s-a pus pe zbierat, iar proprietarul sau cauta sa vada ce are de facut.
Dupa un timp, in capul taranului se conturase ideea ca, fiind batran, magarul nu mai merita osteneala de a fi salvat din fantana secata. Asa ca taranul hain isi chema cativa vecini ca sa dea o mana de ajutor. Acestia au apucat cate o lopata si au inceput sa arunce de zor pamant in fantana. Magarul pricepu deindata ce i se pregatea si se puse pe tipat. Spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul tacu. taranul privi in adancul fantanei si ramase uluit. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat pentru oameni: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora la ceva absolut surprinzator: magarul, ajuns pana la gura fantanii, a sarit peste margini frematand...
Taranii nu au putut face altceva decat sa se gandeasca la faptul ca viata poate arunca peste oricine cu pamant si cu tot felul de greutati... Insa secretul pentru a iesi din "fantana" este sa te scuturi de acest "pamant" si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare dintre greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti.
Folositi pamantul pe care vi-l arunca soarta peste voi ca sa mergeti inainte! Amintiti-va cel cinci reguli pentru a fi fericit:
1) Curatati-va inima de ura, frica si egoism;
2) Scutiti-va mintea de preocupari inutile;
3) Simplificati-va viata si faceti-o mai frumoasa;
4) Daruiti-va mai mult si asteptati mai putin;
5) Iubiti mai mult si... scuturati-va de "pamant", pentru ca in viata asta TU trebuie sa fii SOLUTIA, nu problema.

mirelat 28.09.2008 05:46:30

anamaria, ce mai faci? ti-a mai trecut singuratatea?...

alexa.oni 28.09.2008 06:03:57

Citat:

,,trebuie sa existe un motiv pt toate aceste stari, ni-l dezvalui si noua? ,,

simt lipsa unor prieteni cu care sa stau de vorba

Draga Anamaria
Sa sti ca singurul prieten pe care o sa-L ai mereu aproape este Dumnezeu si El te poate ascuta mai bine decat oricine spunei tot ce ai pe suflet si nu o sa iti para rau pt ca "prietenii"in marea lor parte te lasa la greu si oricand te poate rani de la cine te astepti mai putin acela te poate lovi mai tare.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:43:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.