![]() |
O URARE SINCERA PENTRU TOTI ACEI CE POARTA NUMELE MAICII DOMNULUI, VIATA SA LE FIE PLINA DE CAT MAI MULTE EVENIMENTE POZITIVE, CRESTERE DUHOVNICEASCA SI NADEJDE INTRU MANTUIRE!!!
LA MULTI SI BUNI ANI! AMIN |
Astazi de Adormirea Maicii Domnului nu se sarbatoreste numele, ci pe 8 septembrie de Nasterea Maicii Domnului. Eu asa stiu de la biserica.
|
corect Noesis.....azi sfanta Maria a murit...si eu stiu asa....marina, pe 8 september;)
|
Citat:
|
Citat:
|
Atnuci sa traiasca Toti Marianii si Toate Mariile!...LA MULTI ANI!!!:D
|
Citat:
|
Citat:
|
Marina, Biserica crestina consemneaza pana astazi in calendare si serbeaza de obicei ziua mortii sfintilor, adica data tre*cerii lor spre cele ceresti, socotita ca ziua lor de nastere, spre viata cea vesnica si adevarata, "unde nu este nici du*rere, nici intristare, nici suspin". Numai Maica Domnului si Sf. Ioan Botezatorul fac exceptie de la aceasta regula; ei au privilegiul de a li se sarbatori atat zamislirea (23 septembrie, 9 decembrie) si nasterea (8 septembrie, 24 iunie), cat si alte evenimente din viata lor (ca Buna*vestire, Aflarea capului Sfantului Ioan Botezatorul). Asa ca de aici venea mica neintelegere, pentru ca exista o exceptie in ceea ce o priveste pe Fecioara Maria si pe Sfantul Ioan Boteazatorul. Eu le urez sanatate celor care poarta numele Maria, atat la Adormirea ei, cat si la celelalte sarbatori inchinate Maicii Domnului. Multa sanatate si tie Marina.
|
Maica Domnului sa ne protejeze pe toti si sa se roage pentru sufletele noastre pacatoase,ca sa ne intoarcem la adevarata dragoste crestineasca.
|
Citat:
|
Citat:
|
Numele se sarbateste si de Sf. Maria Mare (15 Aug) si de Sf. Marie Mica (8 sept), depinde de loc/ obiceiuri.
|
:)Si eu am vAZut la o emisiune a fost invitat un preot care il chema Marian Marcus si ii urau toti la multi ani. Eu ce sa mai inteleg:satisfied::):)
|
Se poate serba in veselie si aceasta zi, Cristi. Daca am spune ca trebuie sa avem tristete pentru Adormirea Maicii Domnului, atunci ar trebui sa avem tristete si pentru celelalte de zile de praznuire a sfintilor, caci ele sunt zile de trecere la cele vesnice. Asa ca ne putem veseli si de Adormirea Maicii Domnului, caci nu a ramas supusa stricaciunii si de nasterea ei, caci prin ea S-a nascut mantuirea noastra.
|
:)ai dreptate
|
Citat:
|
Nu vad nimic rau in a ura sanatate celor dragi, atat la Adormirea Maicii Domnului, cat si la Nasterea ei. Iar pentru mine urarea aduce adevarata veselie, nu berea si micii. Nu e nimic gresit in a compara sarbatoarea ei, cu sarbatorile sfintilor. Sa nu uitam ca nu intamplator Sfintii Parinti au randuit ca de mai multe sarbatori sa se bucure si Sfantul Ioan Botezatorul. Si asta, ca noi sa nu vedem in ea un alt Hristos. Stiu, se bucura de o cinstire deosebita - supravenerare si nu simplu venerare, dar prin asta nu iese din neamul omenenesc si nici din legatura cu sfintii.
|
Citat:
|
"CUVINE-SE CU ADEVARAT SA TE FERICIM PE TINE, NASCATOARE DE DUMNEZEU, CEA PURUREA FERICITA SI PREANEVINOVATA SI MAICA DUMNEZEULUI NOSTRU. CEEA CE ESTI MAI CINSTITA DECAT HERUVIMII SI MAI MARITA FARA DE ASEMANARE DECAT SERAFIMII, CARE FARA STRICACIUNE PE DUMNEZEU CUVANTUL AI NASCUT, PE TINE , CEA CU ADEVARAT , NASCATOARE DE DUMNEZEU , TE MARIM. Amin! +
|
Citat:
mantuirea o fost facuta accesibila de Mantuitorul ceva mai devreme si prin adormirea si suirea Maicii Domnului la ceruri ne este facuta calea pana la mantuire mai usor. deci sa ne bucuram duhovniceste. |
DUHOVNICESTE sa ne bucuram far de sfarsit, nu paganeste sau draceste cu s-a vazut in asta perioada. Oricum Adormirea Maicii Domnului , a fost propusa de Patriarhie, ca sarbatoare nationala legala, zi nelucratoare. A fost inaintat in acest sens proiectul de lege(hotarare) catre Parlamentul Romaniei.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:33:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.