![]() |
am citit putin hotaririle sinoadelor ecumenice si la cel de-al 3-lea sinod din 431 de la Efes am gasit urmatoarele (http://www.credo.ro/sinodul-al-treilea-ecumenic-efes.php):
"Sfântul Sinod a hotărât că nimănui nu îi este îngăduit să propovăduiască, să scrie sau să alcătuiască o altă mărturisire de credință decât cea statornicită de Sfinții Părinti adunați la Niceea împreună cu Duhul Sfânt." intrebarea mea e urmatoarea : mai exista sfinti Parinti dupa anul 431? |
Citat:
|
topicuri*
|
http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti-ortodoxe/invatatura-de-credinta-crestina-ortodoxa
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
[quote=TFL]
Citat:
|
Citat:
|
seminaristul eu l-am "indrumat frumos", sa te citez, sa citeasca un catehism, si s-o ia mai usor cu hotararile Sf Parinti de la Sinoade... intrebarea e pur si simplu provocatoare, si aberanta totodata - am cataloga-to asa cum e, nu am mai judecat pe nimeni!
TFL, in ce priveste spiritul meu crestin este destul de alterat de cand ma afisesz pe aici, recunosc..! :D georgeval ti-a dat o idee, de fapt ti-a sugerat o directie in care sa privesti lucrurile, nu cum vrei tu sa dezbati acum hotararile Sinoadelor...! Pt asta ti-am catalogat intrebarea drept aberanta, pt ca topicul poate sa devina o aberatie, la fel ca multe altele unde membri cu pareri la obiect, si clar exprimate, sunt cititi printre randuri, si in plus si contestati de catre "imberbi", ca sa citez pe cineva de pe aici. :D ??? :| O zi binecuvantata tuturor! :rolleyes: |
Citat:
|
Citat:
"Cei care vor îndrăzni să alcătuiască o altă mărturisire de credință, să o mărturisească celor ce vor să vină la cunoașterea adevărului fie din rătăcirile elinești [păgânești], fie de la cele iudaicești sau de la oricare altă erezie, [aceia], dacă sunt episcopi sau clerici, vor fi caterisiți, episcopii din treapta episcopiei și clericii din cler; dacă sunt laici, vor fi dați anatemei." Sfintii Parinti de dupa 431 sunt anatema? eu asta concluzionez. |
Citat:
|
Vorbeam despre Sfintii Parinti...Ecumenistii nu intra in discutie.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Deci, la ce faci referire? |
Vezi mai TFL ce nseamna sa nu ai vechime. Daca aceasta credinta pe care tu o impartasesti acum nu exista pe vremea aceea, ajungi sa-ti pui intrebari ce vizeaza o credinta cu vechime. Pentru inceput trebuie sa-ti spun ca la sinodul 3 ecumenic s-a discutat despre persoana lui Hristos. A fost combatuta invatatura lui Nestorie. El sustinea ca in Iisus Hristos exista doua-persoane - persoana divina a Fiului lui Dumnezeu, nascut din Tatal mai inainte de toti vecii si persoana umana sau istorica a lui Iisus Hristos, cu care s-a nascut din Fecioara Maria. De aceea erezia lui Nestorie s-a numit dioprosopism sau nestorianism. Aceasta conceptie eretica despre existenta a doua persoane in Iisus Hristos ducea la afirmatia ca Dumnezeul-Tatal a avut doi fii.
Consecinta acestei erezii era ca Fecioara Maria n-a nascut pe Fiul lui Dumnezeu ca sa merite a fi numita "Nascatoare de Dumnezeu" ci a nascut pe omul Hristos si de aceea trebuie numita "Nascatoare de om", sau cel mult "Nascatoare de Hristos". S-a stabilit sa nu se mai adauge nimic la invatatura data in acel sinod, pentru ca altfel se pirde adevarul despre persoana lui Hristos. |
Citat:
o alta intrebare?cine le da autoritate sinoadelor sa stabileasca ce e bun si ce e rau?vorbesc doar principial. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
TFL, ti-am scris cat trebuie si ce trebuie, dar se vede ca ai acel duh de protestant in tine si citesti printre randuri. Acceptam prezenta ta aici nu pentru a ne convinge ca ce traim e fals, ci pentru a te convinge ca ceea ce traim e adevarat. Daca nu faci pasi in acest sens, sincer iti marturisesc ca iti pierzi vremea pe aici.
|
Citat:
si care ar fi caracteristicile "duhului protestant"?asta o aud prima data.stiu ca religia implica foarte multa credinta, dar sunt lucruri care se pot explica si care se pot discuta.ti-ar place sa ai o religie in care sa nu faci nimic si sa iti spuna cineva ce si cum sa crezi?acea persoana ce credibilitate are? |
Citat:
Si nimic n-a deosebit intre noi si ei,curatind inimile lor prin credinta. Acum, deci, de ce ispititi pe Dumnezeu si vreti sa puneti pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici parintii nostri, nici noi n-am putut sa-l purtam? Ci, prin harul Domnului nostru Iisus Hristos, credem ca ne vom mantui in acelasi chip ca si aceia". Si a tacut toata multimea si asculta pe Barnaba si pe Pavel, care istoriseau cate semne si minuni a facut Dumnezeu prin ei intre neamuri. Si dupa ce au tacut ei, a raspuns Iacob, zicand: "Barbati frati, ascultati-ma! Eu socotesc sa nu tulburam pe cei ce, dintre neamuri, se intorc la Dumnezeu. De ce esti tare la cerbice si interpretezi aiurea?A zis Hristos sa ne inchinam la alti Dumnezei?Sa furam?Sa desfranam?Sinodul acesta se referea la faptul ca nu este nevoie de Lege pt mantuire,ci doar de ceea ce a zis Hristos:) |
Citat:
|
TFL, unde se ajunge prin indepartarea de Sfanta Biserica? Tot acolo unde l-a adus pe fiul risipitor plecarea din casa parinteasca. Stim din Scriptura ca intre timp vine "o foamete mare in tara aceea", apare pustiirea launtrica si nemultumirea. Si nefericitul fiu care s-a indepartat de Biserica, recurge pentru satisfacerea foamei sale, la indeletniciri care nu-l fac sa-si vina in fire, ca fiul risipitor, si nu-l intorc pe calea mantuirii, ci ii desavarsesc pieirea, cea vremelnica si cea vesnica. Iata ce inseamna "duhul protestant".
|
Citat:
in primul rind departarea s-a facut fata de Tatal nu fata de Biserica( poti sa nu te departezi de Biserica si sa "ai grija de turmele de porci" fara sa iti dai seama). si in al 2-lea rind fiul risipitor s-a intors la Tatal Sau( nu la Biserica) si a fost foarte bine primit. ma asteptam la ceva mai consistent privind "duhul protestant". e rau?e bun duhul acesta? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
citeste DRAGOSTEA CARE NE INDUMNEZEIESTE ,e chiar pe siteul Crestinortodox.:) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
asta ar trebui sa ne dea de gindit.Faptul ca stam zi de zi linga Tatal nu e o garantie ca avem inima schimbata. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:38:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.