![]() |
Trist ! Foarte trist este ce ni se intampla!Doamne ajuta-ne !
Cu noi este Dumnezeu ! |
:)Mai sunt si alte tropare schimbate,cum ar fi troparul invierii glasul 1:"piatra fiind pecetluita de evrei..." a fost inlocuit cu :"piatra fiind pecetluita"fara adaosul evrei.Se cedeaza nepermis la presiunile facute de evrei,care au dialog interreligios(ca sa nu zic ecumenic)cu crestinii.???
|
Intrebare: cine a ridicat ciocanul si a batut cuiul in mainile si picioarele lui Iisus pe cruce?
Raspuns: Noi fiecare dintre noi am ridicat ciocanul si am batut cuiele prin pacatele noastre. Isaia 53:5 Dar El fusese [color=red]străpuns pentru păcatele noastre[/color] si [color=red]zdrobit pentru fărădelegile noastre[/color]. El a fost pedepsit pentru mantuirea noastră si prin rănile Lui noi toti ne-am vindecat. Deci rastignirea nu este doar opera unui soldat roman, a unui arhiereu, a unui membru a sinedriului, a unui sutas, ci este opera intregii umanitati decazute in pacat. |
Sarut dreapta,parinte Negroponte.
La dvs. in Parohie, la Prohodul Domnului mai cantati aceste strofe pe care le-ati descoperit a fi eliminate deoarece aduc atingere "prietenilor" nostri evrei? Caci cu adevarat, ei, fostul popor ales, prin indaratnicia si fala lor prosteasca,prin viclenia lor innascuta, sunt cei care L-au rastignit pe Mantuitorul nostru... Fizic, ei L-au rastignit pe Domnul Iisus Hristos si nu sunt de acord cu afirmatiile userului 7th_Brigade_Tzhl. Nu in zadar i-a numit Domnul (citat din Evanghelia dupa Ioan) "fii ai tatalui minciunii" (adica ai lui Lucifer si ceata sa de demoni spurcati). Spiritual, Domnul Iisus Hristos a acceptat Rastignirea Sa pe Cruce pentru izbavirea de pacate a Noului Israel, adica a popoarelor ce-L vor recunoaste ca Dumnezeu, nu si pentru evrei. Caci, spre aducerea aminte a acestui user, evreii s-au auto-blestemat cand au spus: "Rastigniti-L! Rastigniti-L! Sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!" |
nu va mai aventuratzi sa blamatzi pe evrei, ca e vorba de iudei, de Israel, deci de totzi care L-au Cunoscut, L-au iubit dar apoi L-au lasat pe Domnul pentru lume...
iar noua rom^nilor deshi ne iubeshte ne spune tot asha, "Mai Israele, mai creshtinule rom^n, mai Rom^nia Mea" deci de ce nu pricepi ca judecata shi ura shi osandirea shi invidia shi viclenia shi rautatea shi lacomia este intunericul shi bezna pentru oricine shi nu doar pentru evrei, ca evreii ce vroiau? Edenul pamantului fagaduintzei il vroiau,... ca ce vrei? Evrei... dar cand a venit la ei sa-i ridice din daramaturi nu L-au Cunoscut shi L-au rastignit... in Ierusalimul Rastignirii... dar "asta a fost ca sa se implineasca Scripturile" cum marturisea Hristos... dar acum vine Ierusalimul Cel Nou, Ierusalimul desavarshirii lui Dumnezeu, shi cine il va intampina pe Dumnezeu cand va uni Cerul cu Pamantul pe pamant din loc in loc la inceput incepand cu Romania ca sa fie Un Cer Nou shi Un Pamant Nou shi Veshnic? cine il va intampina? cine vor fi aceia? cei ce au impresia ca imparatzia se ia prin pile shi neamuri shi bogatzii lumeshti shi tot felul de rautatzi shi invidii? CLD-MGG: "Iata, îti spun ce fel de iubire ti se cere acum. Ti se cere iubire curata, iubire cereasca, iubire întreaga. Sa nu te iubesti pe tine mai mult decat pe Dumnezeu si mai mult decat pe fratele tau, si numai apoi sa te iubesti si pe tine. Si îti mai trebuie ceva de mare pret, ceva fara de care nu poti fi ceresc si nu poti intra cu cerul. Îti mai trebuie, mai crestine, sa te lepezi cu totul de a mai judeca. Nu e dreptul tau acesta, mamica. N-ai dreptul sa-L judeci pe Dumnezeu, n-ai dreptul sa-l judeci pe fratele tau. Nu se poate, copilul meu, sa scapi de judecata lui Dumnezeu daca faci asa ceva. Nu se poate, macar de acum, mamica, nu se mai poate sa învinuiesti, nu se mai poate sa asculti cu urechea ta clevetire si învinuire si vorbire de rau, nu se poate sa faci partasie cu aceste pacate, ca daca mai faci partasie cu acestea, sa stii, crestine, ca si pentru tine se scrie la fel ca si pentru cel ce face asa ceva în auzul urechii tale. Si îti mai trebuie, mamica, înca ceva. Îti mai trebuie sa nu urasti pe nimeni, copilul meu. Sa nu cumva sa crezi ca vei mai avea vreo trecere în cer sau pe pamant daca te mai folosesti de aceasta arma ucigatoare de viata. Fii atent, crestine, ca cine face asa ceva, este mort de tot, si este cazut în cea mai întunecoasa prapastie, asa cum este scris în cartea lui Dumnezeu ca acela care uraste pe fratele sau este în întuneric." |
Ovidiu,
E vorba ca acele blesteme: "sangele Lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!", rostite de adunarea celor ce voiau rastignirea Domnului si eliberarea talharului s-au transmis automat asupra a generatii intregi de evrei, chiar din zilele noastre. Si de ce ar fi nevoie sa trunchiezi Prohodul Domnului, Stapanului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, doar pentru ca o mana de indivizi care sunt fii duhovnicesti ai tatalui minciunii, vor asa ceva? Ovidiule, ii iubesti cumva mai mult pe iudeii hrapareti si lacomi de avere decat pe Domnul nostru Iisus Hristos??? Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
Si se spune in Cartea Apocalipsei, ca doar 144.000 de evrei (cei ce se vor intoarce in ceasul al 11-lea la credinta adevarata, Ortodoxia) din cei 6 milioane existenti vor fi mantuiti de Domnul dupa Judecata Definitiva?
Acesata inseamna, in procente, ca doar 2,4% din intreaga populatie a Israelului se va afla la acel moment (al celei de-a doua veniri a Domnului pe pamant) in adevarata credinta. Everii cred in continuare ca Antihrist este adevaratul lor Mesia. Ce ai putea face impotriva indaratniciei unui asemenea popor? Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
:)Avem prohoade vechi unde strofele cu pricina nu au fost scoase si ca atare le cantam pe toate cum au fost randuite de sfintii Parinti ai Bisericii.Nu sunt de acord cu acest fel revizuire a slujbelor bisericesti din simplu motiv,ca ar trebui(ca sa nu deranjam pe unii)revizuit si Noul Testament unde textele sunt si mai mustratoare.Si stim ce se intampla cu cei ce scot veun cuvant din Cartea Sfanta:scos va fi si el din Cetatea sfanta,adica din Imparatia lui Dumnezeu.
|
:)Eu am intalnit evrei cumsecade care nu blamau credinta ortodoxa si chiar(unul dintre ei)a sarutat sfanta cruce.Nu trebuie sa fim antisemiti pt ca si Mantuitorul a fost evreu si, cum spunea Petre Tutea,nu s-a nascut la Falticeni:)Insa adevarul istoric ramane si nu trebuie scos din carti.Doamne ajuta!
|
Este posibil sa existe si evrei cumsecade miscati de credinta ortodoxa.
Insa, intr-o predica inregistrata in format .mp3, a Parintelui Cleopa, descarcata pare-mi-se de pe situl www.sfaturiortodoxe.ro, acesta recomanda parintilor sa nu ia nasi evrei pentru copiii lor. Si pentru a-si sustine recomandarea, exemplifica cu cazul unui copil botezat de catre nasi evrei. La scurt timp dupa botez, povestea Parintele, copilul si-a pierdut vederea, iar parintii lui, disperati, au mers la preotul-duhovnic pentru a-i cere sfatul. Parintele i-a mustrat pentru ca alesesera nasi de botez pentru copilul lor oameni din neamul ce-L rastignise pe Mantuitorul Iisus Hristos, ba le-a spus ca Botezul facut de nasii evrei nu e valabil in Ortodoxie si ca pot sa-si aleaga nasi de credinta ortodoxa pentru a-si reboteza copilul. La oarece vreme dupa Botezul savarsit de nasii ortodocsi, copilul - spune Parintele Cleopa, si-a recapata vederea pierduta, un adevarat miracol dumnezeiesc. Cu aceasta predica, parerea mea, a pacatosului, Parintele Cleopa a dorit sa ne atraga atentia sa nu alegem nasi fara de drepat credinta atat pentru Taina Botezului copilului, cat si pentru Taina Cununiei dintre doua persoane adulte, barbat si femeie, ce voiesc sa-si uneasca destinele pentru totdeauna. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
Foarte bine ca s-au scos aceste strofe, nici nu stiu cum niste oameni care-si zic crestini si urmeaza porunca "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" pot sa urasca chiar si pe aceia care l-au rastignit pe Domnul, si pot canta astfel de versuri de mentalitatea evului mediu, foarte bine k s-au scos, jos palarie si rusine celor care le-au introdus fie ei si Sfinti Parinti |
razvan,
Cred ca nu ai auzit tu bine, sau faci confuzii. de la bun inceput sa spui ca cineva a avut, sau ar putea sa aiba nasi evrei e absurd. Nu cred ca exista preot ortdox in lume care ar boteza un copil cu nas evreu, pentru simplu fapt ca nasii trebuie sa fie crestini ortodocsi. |
Citat:
de ce faci dumneata aceasta deosebire intre evrei shi Domnul Hristos cand ei au fost poporul Lui shi poate ca mai tzine la ei ca sa se intoarca shi sa vina din iad? cine suntem noi sa blamam neamul prin care a venit in lume Mantuitorul? Nu e voie sa osandim shi cu atat mai mult nu e voie sa osandim shi sa luam painea de la gura fiilor imparatziei, shi spune-mi pe cine crezi ca va alege Hristos intre un creshtin ortodox care judeca hotararile lui Dumnezeu shi acuza Ierusalimul Patimirii shi un evreu care inca mai tzine poruncile lui Dumnezeu cat stie el shi cum shtie el? Ce dreptate crezi ca potzi avea acuzand shi urand pe cei ce singuri si-au facut atat de mult rau? cand dupa inviere Hristos a vorbit la atatzia evrei credincioshi...... Daca l-ai fi cunoscut pe Hristos nu i-ai fi urat pe evrei ca tot asha ii vei ura pe rom^ni shi pe Israel, dar Israel e nume Sfant cum numele de rom^n e nume sfant mai creshtinule :( |
N-am spus eu, ci parintele Cleopa, despre nasii evrei.
Daca,tu, sora Noesis, dispretuiesti sfaturile Parintelui Cleopa, atunci Domnul fie cu tine. Insa daca inventam ceea ce am scris, si nu-mi permit sa-l batjocoresc pe Parintele Cleopa, atunci ar fi fost vai de mine. Sora intru Hristos, Noesis, daca vrei sa auzi cu urechile tale , ceea ce este scris in mesajul meu precedent despre nasii evrei, iti dau link-ul de mai jos, de unde poti descarca circa 35-40 MB de povete pe care ni le-a lasat noua, putin credinciosilor, vrednicul de pomenire Parintele Ilie Cleopa: www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/parintele-cleopa-mp3.htm Doamne ajuta, sora Noesis. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
Citand danyel
Citat:
Doamne ajuta. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
dar ca sa revin la subiect, actziunile astea de acuzare cu antisemitismul shi pentru asta sa faci modificari sunt actziuni politice... dar valoarea textelor se adreseaza sufletelor shi in adevar sunt scrise deci nu este jignire, asha cum pe tine nu te jigneshte dar te doare daca s-ar vorbi in public de naravurile bunicului tau shi nu tzi-ar conveni, dar mai bine sa ramana consemnate decat shterse... ca macar noi sa luam aminte la ele... noi fiii bunicului, evreului, creshtinului ortodox... noi ashtia care putem cadea in aceleashi dureroase gresheli.... deci e trista modificarea scripturilor pentru politicile acuzarii cu pro sau anti semitismul sau rom^nismul ca shi noi urmam, n-avea grija... ca de ce crezi ca plange Hristos ca nu mai gaseshte credintza in porporul lui? fiindca totzi am plecat prin baruri sau sa ne capatuim sau suntem cu tzigara in gura sau duminica la meci... doar in poporul Lui nu mai este credintza, ca a gasit credintza pe la chineji shi nemtzi shi africani shi americani... doar la noi nu exista decat betzie shi curvie shi vorbe spurcate shi invidie shi vorbire de rau shi bucurie pentru raul aproapelui shi multa para shi lepadare... 9X:(
|
Citand vsovi
Citat:
Cred ca aici faci o mare confuzie: Dumnezeu-Tatal si-a ascultat Fiul aflat pe Cruce, dar in acelasi timp i-a dat si lui Lucifer libertatea de a asculta acel blestem rostit de poporul dornic sa vada curgand sangele Mantuitorului Hristos si de a-l batjocori in consecinta, dupa felul blestemului ce l-a vorbit asupra lui.Si asta, deoarece, din cate mintea mea pacatoasa isii aduce aminte, blestemul nespovedit ramane un pacat de moarte. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! ------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
Nu am nimic cu evreii, ci cu actiunile lor anticrestine.
Si nici nu sunt antisemit, caci evreii de azi isi trag obarsia din stepele Asiei, ca si ungurii, deci nu au o origine semita ci khazara, iar evreii semiti (cei din cele 12 triburi ale anticului Israel mai exista intr-un numar destul de restrans (cateva sute de mii), iar cu arabii (care sunt cam singurii semiti veritabili in ziua de astazi, nu am absolut nimic. Iar ideea ca, cine are ceva cu evreii contemporani, este automat antisemit este falsa in proportie de 100%, deoarece acestia nu-si mai au origini semitice, ci khazare. Dar vad ca am deviat serios de la subiect. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! ------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) Doamne ajuta sa inceteze aceasta galceava dintre noi care doar lui Lucifer ii foloseste si sa revenim iarasi la subiectul propriu-zis: Prohodul Domnului. |
Intram in lucruri prea complexe, pentru noi oamenii.
Sa ne intoarcem la adevarurile simple: 1. cei care l-au acuzat si au promovat rastignirea au fost [color=blue]mai marii poporului evreu[/color] 2. cei care l-au rastignit fizic pe Iisus au fost [color=blue]soldatii romani[/color] 3. daca [color=blue]noi oamenii[/color] nu am fi pacatosi Iisus nu ar fi trebuit sa fie rastignit Faptele Sfintilor Apostoli 2 36. Cu siguranta sa stie deci toata casa lui Israel ca Dumnezeu, pe Acest Iisus pe Care voi L-ati rastignit, L-a facut Domn si Hristos. 37. Ei auzind acestea, au fost patrunsi la inima si au zis catre Petru si ceilalti apostoli: Barbati frati, ce sa facem? 38. Iar Petru a zis catre ei: Pocaiti-va si sa se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre, si veti primi darul Duhului Sfant. 39. Caci voua este data fagaduinta si copiilor vostri si tuturor celor de departe, pe oricati îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. 40. Si cu alte mai multe vorbe marturisea si-i îndemna, zicand: Mantuiti-va de acest neam viclean. Intrebare: Dar oare neam viclean se refera numai la evrei? Noi romanii nu traim intr-un neam viclean? Raspuns: Ba da si noi suntem in situatia asta. Neamul universal este viclean. |
Ca sa nu fiu prilej de sminteala pentru fratii mei crestini-ortodocsi, de acum inainte nu voi mai posta pe acest topic. Cel putin pana se vor linisti apele pe aici.
Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! ------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
Frate razvan_m, pentru mine nu esti un prilej de sminteala, poti spune liber cele ce gandesti. Si eu pot gresi :)
Filipeni 3 14. Dar una fac: uitand cele ce sunt în urma mea, si tinzand către cele dinainte, alerg la tintă, la răsplata chemării de sus, a lui Dumnezeu, intru Hristos Iisus. 15. Asadar, cati suntem desăvarsiti aceasta să gandim; [color=red]si dacă ganditi ceva in alt fel, Dumnezeu va va descoperi si aceea.[/color] 16. Dar de acolo unde am ajuns, să urmăm acelasi dreptar, să gandim la fel. |
Frate 7th_Brigade_Tzhl,
Am vazut ca am iscat multe discutii in contradictoriu cu ceea ce am scris pe acest topic. Am promis sa nu mai scriu aici pe topic, insa trebuie sa imi incalc promisiunea pentru ca l-am citat mai inainte stramb pe Parintele Cleopa, am reascultat inregistrarea cu Parintele si pot sa redau fara minciuni ceea ce a spus Sfintia sa despre nasul "jidan" (ca sa-l citez exact pe Parintele): Ceea ce relateaza Parintele s-a intamplat in comuna Varlam (dincolo de Bucuresti). Atat cei doi soti, barbatul si femeia, au avut nasi de cununie evrei, iar pentru cei trei copii ai lor au avut tot nasi "jidani". Dupa sase ani, parintele care a incuviintat ca ei si copiii lor sa aiba nasi evrei a cazut intr-o paralizie "nici nu moare nici nu traieste", timp de sase ani, "mania lui Dumnezeu".Scriindu-i cei doi soti la Parintele Cleopa si spunandu-i necazul abatut asupra lor, Parintele le-a spus: "v-ati facut rudenie spirituala cu dracul, cu vrajmasul Crucii lui Dumnezeu, adica cu jidanii si botezul copiilor lor si cununia lor, facut de jidani, nu are valoare." I-a trimis la Vladica Roman Stanciu, arhiepiscopul Ungro-Vlahiei, ca sa-i sfatuiasca cum sa se cunune si sa-si boteze copiii din nou. Atunci, cu adevarat s-a abatut mania Domnului asupra preotului care a ingaduit cununia de catre nasi evrei, cat si botezul a trei copii tot de catre nasi evrei. Parintele Cleopa nu a mai continuat pe aceasta tema, dar prin tacerea lui si prin faptul ca acel preot a fost paralizat numai timp de sase ani, prin mila Domnului, a dat de inteles ca preotul din comuna Varlam si-a revenit dupa cei sase ani petrecuti intr-o paralizie sora cu moartea. Cine dorestes cele 12 fisiere audio in format mp3 cu predici ale parintelui Cleopa, il rog sa le descarce de la Sectiune "Sfaturi Duhovnicesti" de la link-ul dedicat predicilor Parintelui Cleopa: www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/parintele-cleopa-mp3.htm Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! ------------------------------------------------------------------------------------ Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 1, 50) |
Doamne ce idei aveti, poi toti suntem pacatosi, ori sunteti voi mai sfinti? in primele secole crestine era ura exagerata pt evrei pt ca asta era mentalitatea de atunci si de aceea apar astfel de cuvinte in rugaciuni si tropare, nu pun iubirea de evrei inaintea iubirii de Hristos dar stiu ca Dumnezeu vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina,deci si evreii, cand urasti pe cineva automat esti impotriva perceptelor crestine, Hristos nu i-a urat pe cei care l-au rastignit, se pare ca mai avem de invatat de la El
|
Frate danyel,
Sa nu uitam, ca Mantuitorul Iisus Hristos ne-a dat in Cartea Apocalipsei numarul exact de evrei care vor trece in ceasul al 11-lea la credinta ortodoxa cea adevarata (inainte de inspaimantatoarea cea de-a doua venire a Domnului Iisus Hristos, spre a judeca viii si mortii, acestia din urma in trupul pe care l-au avut la varsta de 30 de ani), respectiv 144.000 din cei circa 6 milioane existenti acum in statul Israel sau poate din cei 12 milioane existenti in toata lumea. Oricum, e o cifra foarte mica raportata la numarul lor total (matematica ne spune acest lucru) si, poate (zic si eu ca si pacatosul...), Domnul nostru a vrut sa ne arate ca doar o foarte mica parte, aproape neglijabila dintre evrei vor gusta o data pentru totdeauna din frumusetile si bogatiile Raiului Imparatiei lui Dumnezeu. Ce am observat de-a lungul istoriei medievale, moderne si contemporane, a fost ca de fiecare data cand s-a iscat un razboi asupra evreilor, de fiecare data, desi la inceput pierdeau, mai tarziu se regrupau si obtineau victoria decisiva (ma refer si la razboaiele economice, cand tarile europene i-au izgonit de pe teritoriul lor la inceputul si mijlocul Evului Mediu, iar ei au facut ce au facut si s-au reintors acolo prin dare de mita, coruptie, etc, la inceputul perioadei moderne, aproximativ, toti, in jurul anului 1700). In mod sigur, Domnul vrea sa-i tina pe cati mai multi pe pamant sa-i exploateze pe neevrei si prin asta ei sa aprinda mania Domnului asupra lor, pentru nelegiuirile lor. Stiu ca si noi, romanii, suntem tare pacatosi, dar nu-i numim pe straini goymi (vite de povara) si ii exploatam asa cum fac ei. Insa avem si noi pacatele noastre f. grave: avorturile si injuraturile de lucruri sfinte, care au devenit moda si simbol al pacatului de moarte atat printre tineri, dar si printre adulti. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! ------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
Trebuie sa fac niste precizari.Strofele din Prohodul Domnului pe care le vedeti scoase au fost introduse prin anii 1940 iar apoi s-a revenit la o forma mai veche.In cartile pe care le stiu eu dinainte de 1850 nu exista decat forma ,,piatra fiind pecetluita,si ostenii...'Chiar cadenta glasului respectiv arata ca ,,de evrei'este introdus artificial in cantarre.Eu am intalnit tot in carti din jurul anului 1940 si varianta ,,de jidovi'.Explicatia acestor adaugari nu o cunosc.
|
Citat:
Eu nu spun ca Parintele Cleopa nu a spus asa, doar ca nu vad cum e posibil?? Botezul este increstinare. Cum pot niste evrei sa increstineze un copil? Ce fel de preot ar accepta asa ceva de la bun inceput. Ce sa fac, daca pare incredibil, pare incredibil. Eu nu cred ca unui crestin ortodox, chiar si unul care nu e prea dus pe la biserica, si nu stie regulile i-ar trece prin cap sa isi increstineze copiii printr-un necredincios. Nu este batjocura la adresa nimanui ceea ce spun eu. Cand Sfantul Toma Necredinciosul a spus ca nu crede pana nu vede, a fost aceea batjocura la adresa Mantuitorului? Nu. Dar ca vreau sa inteleg logic cum asa ceva a fost posibil. Neglijenta si crasa nestiinta a preotului care a facut botezul? Nu stiu. Eu cunosc evrei. Cei mai multi sunt pasnici si isi vad de ale lor. Si daca au fost scoase unele strofe din Prohodul Domunului, asta nu inseamna ca am sa traiesc mai putin Prohodul, sau ca nu am sa inteleg la fel de bine. Slujba Deniei Prohodului Domnului ramane la fel de patrunzatoare si miscatoare si fara acele versuri. Si daca este dupa cum spune Dorstor si au fost introduse relativ recent, atunci inseamna ca nici nu ar trebui sa ne batem capul cu ele. Si apoi Mantuitorul s-a rastignit pentru noi toti si din cauza pacatelor noastre trecute si viitoare, nu numai pentru si din cauza iudeilor de atunci. De fiecare data cand mai facem un pacat mai batem un cui in Sfanta Cruce. De ce sa dam vina numai pe evrei cand de fapt noi toti suntem la fel de vinovati. Dorstor, explicatia acelor adaugari se intelege daca te uiti la timpul in care au fost introduse, Daca au fost intr-adevar introduse in 1940 -- atunci avem cel de-al doilea razboi mondial, prgoana imptriva evreilor, inclusiv in Romania, anti-semitism, etc. |
Frati crestini prezenti pe acest topic,
Oare de ce ar trebui sa-L batjocorim pe Domnul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, ca sa le facem pe plac acelor evrei total necredinciosi si carora, peste generatii, le-a ajuns blestemul stramosilor lor prezenti la "spectacolul" (pentru ei) rastignirii Lui? De ce sa eliminam strofe poate din cea mai frumoasa cantare care se aduce peste an pentru cinstirea Mantuitorului? Pentru cine? Pentru evreii cosmopoliti care fie nu cred in nimic, fie cred in Lucifer? Dar daca facem asa ceva, maine sau poimaine ne pomenim ca de dragul acelorasi evrei cosmopoliti vom scoate si pasaje intregi din Slujba Sfintei Liturghii! Ganditi-va putin, fratilor. E necesar sa facem cum vor ei ca sa ne punem in pericol mantuirea? Ca la Judecata vom fi intrebati:"Cum M-ati cinstit pe Mine, Cel Care M-am jertfit pentru voi spre iertarea pacatelorvoastre?" . Si voi, rusinati, veti lasa capul in jos, cand tot Mielul Iisus Hristos va va raspunde: "Ati batjocorit Sfintele Mele Slujbe, ati scos din ele numai ca sa faceti pe plac scarbavnicului drac, vrajmasului Crucii Mele, ascultand de necredinciosii evrei care M-au rastignit pe Cruce!". Mai multe nu doresc a va mai spune, doar sa cantati in Vinerea Mare Prohodul Domnului in intregime, cu toate strofele care lipsesc. Daca si parintele Negroponte a observat ca astazi lipsesc unele strofe din Prohod care se cantau cu cateva zeci (10-20 de ani in urma) de ani inainte, inseamna ca lucrurile chiar stau in acest fel. Si inainte de toate, ganditi-va la mantuirea voastra si mai lasati-i din brate pe acesti evrei, caci nu ei va vor aduce mantuirea, ci... vor fi pentru voi prilej de poticnire. Domnul sa va binecuvanteze pe voi, pe toti ortodocsii prezenti pe acest forum. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii! --------------------------------------------------------------------------------------- Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale, curateste toata faradelegea mea. (Psalm 50, 1) |
acele strofe apar ca eliminate in editia din 1975,Poate sa fie mai devreme dr eu am o editie din i975 cu strofe eliminate.de asemeni am o editie di 1968 fara strofe neeliminate.Nu prea stiu ce s-a intamplat in 1940 in biserici.cred insa ca au fost edituri particulare care au introdus mai intai adausuri.Totusi trebuie sa atentionez ca nu putem culpabiliza pe toti evreii.Nu uitati: Iisus Hristos, Fecioara Maria,apostolii ,mironositele ,ceilalti 70 de apostoli si toti cei ce erau cu Mantuitorul erau evrei(Jidovi)Asa ca o generalizare ar fi o ofensa adusa Mantuitorului si acestora impreun cu El.Cred ca pt a se evita o insultare a primilor crestini s-au scos acele strofe si expresii.Oricat de frumos ar fi sa cantam acele strofe mi se pare imoral ca in timp ce jelim moartea Mantuitorului sa acuzam pe nrdrept pe cei ce au crezut in El.este inspaimantator numai sa te gandesti la asa ceva!Nu cred ca un crestin poate face asa ceva cu buna stiinta!
|
Ajutor "umanitar"!
Citat:
Vă mulțumesc, Doamne ajută! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:50:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.