Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Despre avorturi - Parintele Cleopa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3270)

pacatoasa 04.03.2008 20:36:40

Despre avorturi

de arhimandrit Cleopa Ilie

Oare mamă să mai fie
Aceea ce-și omoară fiii?
Care fiară vreodată
Și-a omorât a sa fată?

Nici o fiară, tu să știi,
Nu-și omoară ai săi fii,
Numai mama cea creștină
S-a făcut ca o haină.

Este mai rea ca o fiară,
E de plâns și de ocară
Că ea își omoară fiii
Și este vas al urgiei.

A lui Dumnezeu urgie
O va munci pe vecie
Că pe pruncii ei cei vii
Ea i-a dat la căsăpii.

Pe la doctori i-a ucis,
Cu gheena ea s-a aprins
Că nevinovații prunci
I-a supus la grele munci

Spre a fi tăiați bucăți
Și aruncați prin găleți.
Vai și-amar de-acele mame
Ce și-au mâncat a lor carne.

Nu carne de dobitoc
Care se frige la foc,
Ci carne de oameni vii,
De nevinovați copii.

Să știți voi, mame nebune,
Că altfel nu vă pot spune,
Care-avorturi ați comis,
De două ori ați ucis.

Nevinovaților prunci
Le-ați dat îndoite munci;
Trupul lor nevinovat
În cuțit l-ați aruncat.

Sufletul lor chinuit
De lumină l-ați lipsit,
Că botez n-au apucat
Și-n lumină n-au intrat.

Iar în ziua de apoi
Ei vă vor pârâ pe voi,
Că de viață i-ați lipsit
Și raiul n-au moștenit.

Iar când voi o să muriți
Iadul o să-l moșteniți.
Plângeți acum cu amar
Ca să scăpați de tartar.

Cat mai este vreme-acum
Mergeți la duhovnic bun,
Cu lacrimi să vă căiți
Și să vă mărturisiți,

C-ați ucis pe-ai voștri fii
Și i-ați omorât de vii,
Cu moartea cea mai amară
Voi i-ați scos din viață afară.

Pruncii cei nevinovați
Stau în beznă aruncați,
Căci mămica lor haină
N-a vrut să le dea lumină.

Dumnezeu la început,
Pe Eva când a făcut,
Cu un nume tăinuit
"Viață" pe ea a numit.

Și i-a spus copii să nască,
Cu-al ei lapte să-i hrănească,
În dureri să nască fii,
Spre-a fi mamă celor vii.

Iar voi, mamelor nebune,
Moarte semănați în lume,
Din a dracilor povață
Omorâți și nu dați viață.

Diavolul ușor vă-nșeală
Și vă prinde cu momeală,
Căci acela la-nceput
Omorâtor s-a făcut.

Iară voi lui ați urmat,
Săvârșind mare păcat,
Omorând pruncii de vii,
Ducându-i la căsăpii.

N-ați fost voi izvor de viață,
Ci spre moarte-ați fost povață.
N-ați voit să nașteți prunci
Și veți primi grele munci.

De aceea voi să știți:
Nu puteți femei să fiți,
Nu sunteți femei de seamă,
De nu vreți să fiți și mamă.

Ori păziți voi fecioria
Și lăsați căsătoria,
Spre a fi femei alese
Și a Domnului mirese.

De nu-ți place fecioria,
Să iubești căsătoria,
Să duci sarcina de mamă,
Să fii femeie de seamă.

Să nu te faci roaba plăcerii
Și unealta desfrânării,
Ci a nașterii durere
Să o primești cu plăcere.

Că pedeapsă vei avea
Și de iad nu vei scăpa
Porunca de n-o păzești
Și de nașteri te ferești.

A te mântui dorești,
Durerea să o primești.
Durerea-ți aduce ție
Cereasca împărăție.

De-ai ucis băiat sau fată
Ce ar fi trăit odată
Poate ar fi fost un om vestit
Ce pe mulți ar fi izbăvit.

Poate-un împărat sau domn
Sau vreun sfânt sau mare om,
Care, de s-ar fi rugat,
Suflete ar fi salvat,

Pe mulți ar fi mântuit,
Chiar din focul cel cumplit,
Pe mulți ar fi ajutat
Să aibă sufletul curat,

Iar de-ar fi fost el un sfânt
Și om tare la cuvânt,
Prin ale sale cuvinte
Pe mulți lumina la minte,

Spre-a întoarce la lumină
Și la veșnica odihnă,
Și a le fi spre lămurire
Spre veșnica fericire.

Mamă, mamă blestemată,
Ai gândit tu vreodată,
Când îți ucideai copiii,
Că aceștia au să-nvie

În ziua cea de apoi,
Când vom învia și noi,
Și-au să-ți ceară socoteală
Pentru moartea lor amară?

Pentru că tu i-ai ucis
Și-n întuneric i-ai trimis.
Atunci ei te vor mustra
Și-așa te vor întreba:

"Cum ai îndrăznit tu, mamă,
Mamă cu inimă de-aramă,
Ca să ne ucizi pe noi
Și să ne dai la gunoi?

N-ai gândit tu oare-atunci
Că în iad sunt grele munci
Pentru cei rău ucigași
Care ucid copilași?

N-ai crezut că vede Domnul
Tot ceea ce face omul?"
Vei da seamă ce-ai făcut
Și câți copii ai crescut.

Ai ales numai plăcerea
Și ai ocolit durerea,
Dar la judecată atunci
O să ai amare munci.

Și pentru a ta plăcere
Tu vei merge în durere
Și-a lui Dumnezeu mânie
Te va duce la pieire,

În iad te vei osândi,
Munca o vei dobândi,
De nu te vei pocăi
Și nu te vei spovedi.

Carmen FUNIERU 29.06.2011 23:32:13

Există situații când medicul afirmă că pruncul trebuie să fie avortat, din cauză că s-ar naște bolnav, sau că mama nu va putea duce sarcina.
Credeți că este bine ca femeia să asculte sfatul medicului, sau glasul conștiinței care îi spune să nu își ucidă copilul?

Mihnea Dragomir 30.06.2011 00:13:16

Citat:

În prealabil postat de Carmen FUNIERU (Post 373312)
Există situații când medicul afirmă că pruncul trebuie să fie avortat, din cauză că s-ar naște bolnav, sau că mama nu va putea duce sarcina.

Nici un medic sănătos la cap nu ar trebui să dea asemenea sfaturi. Cu alte cuvinte: "sunt semne că purtați în burtă un copil bolnav. Eu vă sfătuiesc că mai bine ar fi să îl omorâți !". Culmea este că, în cinicul limbaj medical, chestia asta se cheamă...avort terapeutic. Cum ar veni, tratament prin ucidere. Viața bate uneori nu doar filmul, ci și romanele lui Kafka.

AndreiM 30.06.2011 08:07:25

Citat:

Credeți că este bine ca femeia să asculte sfatul medicului, sau glasul conștiinței care îi spune să nu își ucidă copilul?

In nici un caz sa nu il ucida, sub nici o forma. E ca si cum suntem doi oameni si avem putin mancare iar eu il ucid pe celalalt sa am eu mai multa mancare, sa nu mor. Eu unul nu as putea trai stiind ca a trebuit sa fie altcineva sacrificat pentru mine.

Kildare 30.06.2011 08:43:19

Ce legatura are mancarea? Sunt boli care pot fi dignosticate in timpul sarcinii, boli groaznice cum e Sindromul Down. Vreti sa spuneti ca voi ati condamna o fiinta umana la o viata de chinuri doar pentru ca contravine cu invataturile unor oameni care nu au nici o treaba cu medicina?
Dar in cazul in care ducerea pina la capat a sarcinii pune in mare pericol viata mamei? Mama e ok sa moara?
Dar in cazul femeilor sarace care au fost violate si nu au nici o metode de suport pentru copil?

AndreiM 30.06.2011 09:23:08

Citat:

În prealabil postat de Kildare (Post 373365)
Ce legatura are mancarea? Sunt boli care pot fi dignosticate in timpul sarcinii, boli groaznice cum e Sindromul Down. Vreti sa spuneti ca voi ati condamna o fiinta umana la o viata de chinuri doar pentru ca contravine cu invataturile unor oameni care nu au nici o treaba cu medicina?
Dar in cazul in care ducerea pina la capat a sarcinii pune in mare pericol viata mamei? Mama e ok sa moara?
Dar in cazul femeilor sarace care au fost violate si nu au nici o metode de suport pentru copil?

Mancarea era o comparatie.
Atatia oameni cu Sindromul Down traiesc fericiti, fara prea multe probleme. Daca a fost voia Domnului sa se nasca asa atunci faca-se voia Sa.
Daca mama va muri si copilul se va naste atunci acea mama e martir iar Dumnezeu o va bucura in Raiul Sau.
Si copii facuti din violuri sunt de la Dumnezeu, ei de ce sa nu traiasca? Daca nu exista posibilitatea pentru suport atunci sa fie dati spre adoptie, sunt atatia oameni care ar da orice pentru miracolul copilului in viata lor.
Nu exista scuza pentru a omora viata mica ce creste in interiorul femeii. Nu exista crima mai mare decat avortul, mai parsiva si mai dezgustatoare.
Imi cer iertare pentru limbajul dur folosit dar prea multa lume sare in sus si arunca cu scuze in stanga si dreapta motivand crime fara sens.

Kildare 30.06.2011 10:15:47

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 373376)
Daca a fost voia Domnului sa se nasca asa atunci faca-se voia Sa.

Deci moralitatea voastra suprema vine de la un zeu care pedepseste copii neviovati cu boli groaznice pentru ca asa vor muschii lui. Conform crestinismului copii sunt puri si fara de pacat si cu toate astea voia Domnului cateodata este sa le dea boli precum poliomelita. In cazul asta dumnezeul tau este una din cele mai sadice creaturi din univers.

Scotland The Brave 30.06.2011 10:33:50

Citat:

În prealabil postat de Kildare (Post 373390)
Deci moralitatea voastra suprema vine de la un zeu care pedepseste copii neviovati cu boli groaznice pentru ca asa vor muschii lui. Conform crestinismului copii sunt puri si fara de pacat si cu toate astea voia Domnului cateodata este sa le dea boli precum poliomelita. In cazul asta dumnezeul tau este una din cele mai sadice creaturi din univers.

Lasati putin indignarea care v-a cuprins si cititi,spre informare,acest articol cu privire la supozitiile dvs.Posibil sa gasiti explicatii interesante.Nu stiu daca va vor convinge dar,cu siguranta,va vor da prilejul lecturarii unor opinii fundamentate dpdv teologic.Apoi,in spiritul dreptului la replica,puteti si dvs critica.La fel de fundamentat.

Kildare 30.06.2011 11:18:08

Mda am citit si m-am ingrozit.

In primul rand articolul respectiv are ca singura sursa biblia lucru evident in cele 2 justificari pe care le aduce la bolile copiilor:

1.Prima este ca acestia trebuie sa plateasca pentru pacatele parintilor, a pedepsi un om nevinovat doar pentru ca este ruda cu unu care a comis o crima este moral numai in biblie.

2.A doua - care de altfel este explicatia standard a oricarui om indoctrinat religios, certat cu realitatea care este pus in fata unei nedreptati factue sau acceptate de zeul lui- este acea ca noi suntem prea prosti sa intelegem lucrarea lui dumnezeu. Adica dumnezeu de fapt le face un bine copiilor imbolnavindu-i dar nu putem noi intelege asta.

paprika 30.06.2011 11:29:05

acest articol nu ma convinge. intotdeauna mi s-a parut nedrept ca urmasii sa suporte consecintele pacatelor inaintasilor lor.
si ce usor va vine sa vorbiti de violuri si de boli. stati doua minute si va inchipuiti ce poate simti o copila sau o femeie care a fost prinsa sa zicem in cartierul ei, cand se intorcea de la lucru, si dusa intr-un loc unde nimeni nu o putea ajuta, a fost supusa la perversiuni pe care cu greu ni le inchipuim, lasandu-i apoi drept "amintire" a acestor atrocitati un copilas. care nu va avea tata si pt care poate ca mama va avea o anumita aversiune.
eu nu imi permit sa judec astfel de decizii. dar pot intelege ca o femeie violata vrea mai degraba sa stearga urmele agresiunii sale, decat sa faca un copil.

copil care dupa logica voastra va mosteni pacatul tatalui sau violator......

apoi, legat de sindromul down, de cand sunt in franta am avut ocazia sa vad persoane cu aceasta boala care au un loc de munca, un iubit, si planuri de viitor. personal ma pregatesc pt a deveni invatatoare pt acesti copii cu nevoi speciale. dar chiar daca stiinta a progresat si multe boli pot fi stapanite, nu toata lumea poate creste un copil handicapat, un copil paralizat sau cu boli mintale.
pe de alta parte e trist ca avortul s-a banalizat chiar in halul asta...cum zice sotul meu, a devenit aproape un mijloc de contraceptie...

Scotland The Brave 30.06.2011 11:45:33

Citat:

În prealabil postat de Kildare (Post 373403)
Mda am citit si m-am ingrozit.

In primul rand articolul respectiv are ca singura sursa Biblia lucru evident in cele 2 justificari pe care le aduce la bolile copiilor:

1.Prima este ca acestia trebuie sa plateasca pentru pacatele parintilor, a pedepsi un om nevinovat doar pentru ca este ruda cu unu care a comis o crima este moral numai in Biblie.

2.A doua - care de altfel este explicatia standard a oricarui om indoctrinat religios, certat cu realitatea care este pus in fata unei nedreptati factue sau acceptate de zeul lui- este acea ca noi suntem prea prosti sa intelegem lucrarea lui Dumnezeu. Adica Dumnezeu de fapt le face un bine copiilor imbolnavindu-i dar nu putem noi intelege asta.

Pot sa va dau o veste buna si una proasta,sau cel putin asa ar putea fi perceputa din perspectiva dvs.Vestea buna este ca fiecare poate intelege ce-l taie capul.Din acest punct de vedere este o libertate totala.Vestea proasta este ca nu toti vor intelege ce trebuie.In sustinere as cita opinia dvs conform careia ,,noi suntem prea prosti sa intelegem lucrarea lui Dumnezeu".

Solutia este simpla:daca crestini se inseala veti constata personal.La momentul decesului sau mai devreme.In cazul in care nu se inseala veti avea ocazia sa-i argumentati Celui de Sus,intr-o ampla pledoarie,acuzele dvs.Ca sa destind atmosfera: il puteti imita pe Emile Zola cu al sau celebru ,,J'accuse!" :) Pana la acel moment,din perspectiva opiniilor exprimate in prezent,probabil ca fiecare va continua sa inteleaga situatia in felul sau si prin urmare polemicile pe acesta tema sunt usor inutile, mai ales cand vizitati un site crestin si se presupune ca stiti optica celor pe care ii veti intalni acolo.

AndreiM 30.06.2011 12:03:19

@Kildare, observ ca nu credeti in Dumnezeu, ba mai mult, criticati crestinismul, tot fara sa aduceti cat de putine argumente ce au baza in crestinism. Suntem pe un forum crestin ortodox iar ce spuneti dumneavoastra, ca "zeul" nostru, a celor indoctrinati religios e o creatura sadica si asa mai departe nu sunt vazute bine, nici de mine si cred ca nici de ceilalti crestini ce posteaza aici. As dori sa va sfatuiesc sa postati lucruri mai consistente, sa ne studiati credinta si nu numai din prisma acestui forum. Crestinismul are o fantana adanca de scrieri din care va puteti hrani mintea.
@paprika, spuneti ca violurile si oamenii cu dezabilitati sunt ceva groaznic, sunt de acord. Dar lasati-ma sa va pictez inca un tablou, in pararea mea si mai oribil.
Imaginati-va un copil nici nou nascut, in pantecele mamei sale. Acel copil este fara pacat, imaculat si inocent. Dumnezeu l-a avut in mainile Sale, l-a binecuvantat, toata dragostea Domnului este peste acest copil. Un copil care are sansa de a deveni un mare sfant, mare ajutator de oameni, un martir sau un teolog, medic, soldat, imaginati-va orice din ce e mai bun, nu este limita care Dumnezeu o pune unui om, mai ales unui copil, pronia Sa il poate face un Sfant ce ajuta mii sau milioane de oameni! Imaginati-va dupa aceea un medic luandu-si instrumentul chirurgical si facand bucati acel copil, fara mila, fara pic de compasiune. Nici macar unui animal nu i-a fost facut ce i-a facut acest doctor copilului, ca dupa asta sa-l arunce in bucati la gunoi, ca un nimic. Imaginati-va, va rog, strigatele de groaza si oroare ce svacnesc din sufletul acelui copil catre Hristos, ce durere si suferinta, cata nedreptate! Oare ce simte Dumnezeu in acel moment? Sa vada binecuvantarea miracolului data acelei mame in gunoi, fara nici o sansa la viata, fara nici macar un botez. Va spun sincer ca si un copil din viol are sansa de a deveni sfant, si violatorul poate fi iertat si poate deveni sfant. Si acel copil cu sindromul Down sau handicapat cu ii spuneti dumneavoastra va intra in Rai fara judecata, el va fi curat decand se naste pana la sfarsitul vietii sale, caci Voia Domnului nostru e peste toti, nimeni e singur, nimeni nu e fara Dumnezeu, niciodata!
Ce om e acela care arunca la gunoi viata binecuvanta de Dumnezeu? Ce om e acela care omoara doar pentru ca e o inconvenienta ca acel suflet sa traiasca?

paprika 30.06.2011 12:30:09

Andrei, eu sunt o femeie si poate inteleg altfel lucrurile. sau poate nu. departe de mine gandul de a apara avortul. dar spun doar ca ar trebui sa fim mai cu intelegere. eu va spun doar ca personal nu as putea suporta gandul ca in mine creste fructul unei atrocitati, copilul unui barbat care si-a batut joc de mine si de demnitatea mea, un om care a obtinut placere prin injosirea mea, care m-a pus sa-i fac toate cele marcandu-ma pe viata.
eu nu stiu de ce Domnul permite sa existe suferinta. inca nu am gasit un raspuns care sa ma convinga. dar trebuie sa existe un sens si un rost al existentei ei.
ma declar prea mica pt astfel de intrebari.
de curand am descoperit scrierile unui preot catolic de aici din franta, preotul guy gilbert. un om minunat. ei bine, intr-una din cartile sale el povesteste cum diferite femei agresate sexual vin la el cerandu-i ajutor. unele accepta sa duca sarcina la bun sfarsit, iar apoi ii lasa acestui preot puterea de a alege o familie pt copilas. dar tot el povesteste cum o data a incercat prin toate metodele si cu toate fortele sale sa convinga o fata sa nu avorteze. ea era atat de traumatizata incat abia putea sa vorbeasca. fusese violata in grup... intr-un final, chiar daca niciodata nu si-a dat acordul pt gestul fetei, parintele i-a promis ca nu o va lasa singura, a sprijinit-o si a vizitat-o cat timp s-a aflat in spital, iar la iesire in mod sigur a continuat sa o ajute.
poate ca la fel si Domnul intelege neputinta unor femei si nu le lasa singure nici atunci cand ele refuza sa dea viata unui copil rezultat al violului...

AndreiM 30.06.2011 12:41:44

Dumnezeu cu siguranta nu paraseste femeia sau fata care a facut un avort. Ar trebui totusi sa ne despartim de genetica si biologie si sa vedem acel potential copil ca pe ce este, un suflet, nu rezultatul unei monstruozitati. Nu va ajunge sa faca ce a facut si tatal doar pentru ca acela a violat-o pe mama sa. Cele mai multe violuri se intampla cand oamenii sunt beti sau au probleme psihice ce nu sunt date mai departe genetic, el se poate intampla si in casnicie. Daca sotul te violeaza intr-o noapte si ramai insarcinata ce faci, avortezi copilul?
Iau ca pilda ce a spus un parinte odata, spre rusinea mea am uitat exact care. Cand au venit la el doua femei, uneia i-a spus ca el o iarta pentru pacatele sale dar celeilalte nu, pentru ca ea avortase multi copii dintre care cel putin doi siguri aveau sa ajunga sfinti si sa miluiasca prin Dumnezeu multi oameni. Sa avortezi sfinti? Dumnezeu sa ne miluiasca sa luam intai noi moarte pentru aproape si pentru tot omul decat sa omoram noi pe altul!

LittleSparrow 30.06.2011 12:45:22

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 373420)
Iau ca pilda ce a spus un parinte odata, spre rusinea mea am uitat exact care. Cand au venit la el doua femei, uneia i-a spus ca el o iarta pentru pacatele sale dar celeilalte nu, pentru ca ea avortase multi copii dintre care cel putin doi siguri aveau sa ajunga sfinti si sa miluiasca prin Dumnezeu multi oameni.

Părintele Arsenie Boca, dacă nu mă înșel.

Kildare 30.06.2011 14:38:33

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 373412)
@Kildare, observ ca nu credeti in Dumnezeu, ba mai mult, criticati crestinismul, tot fara sa aduceti cat de putine argumente ce au baza in crestinism. Suntem pe un forum crestin ortodox iar ce spuneti dumneavoastra, ca "zeul" nostru, a celor indoctrinati religios e o creatura sadica si asa mai departe nu sunt vazute bine, nici de mine si cred ca nici de ceilalti crestini ce posteaza aici.

Hmm sa vedem:

Iezechiel 9:5-7
Iar celorlalți le-a zis în auzul meu: "Mergeți după el prin cetate și loviți! Să nu aveți nici o milă și ochiul vostru să fie necruțător!
Ucideți și nimiciți pe bătrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar să nu vă atingeți de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Și să începeți cu locul Meu cel sfânt!" Și au început ei cu bătrânii, care erau înaintea templului.
Apoi le-a zis: "Întinați templul, umpleți curțile cu uciși și ieșiți!" Și au ieșit și au început să ucidă prin cetate.

Deuteronom 21:18. De va avea cineva fecior rău și nesupus, care nu ascultă de vorba tatălui său și de vorba mamei sale și aceștia l-au pedepsit, dar el tot nu-i ascultă,
21:19. Să-l ia tatăl lui și mama lui și să-l ducă la bătrânii cetății lor și la poarta acelei cetăți și către preoții cetății lor să zică:
21:20. Acest fiu al nostru este rău și neascultător, nu ascultă de Cuvântul nostru și este lacom și bețiv”.
21:21. Atunci toți oamenii cetății lui să-l ucidă cu pietre și să-l omoare. Și așa să stârpești răul din mijlocul tău și toți Israeliții vor auzi și se vor teme.

Deuteronom 22:20. Iar dacă cele spuse vor fi adevărate și nu se va găsi feciorie la fată,
22:21. Atunci fata să fie adusă la ușa casei tatălui ei și locuitorii cetății ei să o ucidă cu pietre și să o omoare, pentru că a făcut lucru de rușine în Israel, desfrânându-se în casa tatălui său. Și așa să stârpești răul din mijlocul tău.

1Regi 15:3. Mergi acum și bate pe Amalec și pe Ierim și nimicește toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimicește și dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruți, ci să dai morții de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin”.

Iesirea 11:4 Și a zis Moise: "Așa grăiește Domnul: La miezul nopții voi trece prin Egipt
11:5 Și va muri tot întâiul născut în pământul Egiptului, de la întâiul născut al lui Faraon, care urmează să șadă pe tronul său, până la întâiul născut al roabei de la râșniță și până la întâiul născut al dobitoacelor.

si multe altele iar cireasa de pe tort este genocidul in masa care il face si pe Hitler sa paleasca si anume pototpul.

Asa ca da ai dreptate nu le vedeti bine, nu le vedeti deloc chiar pentru ca refuzati sa le vedeti.

AndreiM 30.06.2011 15:41:13

Pronia Dumnezeiasca, Voia Domnului nostru si Intelepciunea sa e motiv mai mult decat intemeiat pentru a motiva orice fapt din Biblie. De ce? Pentru ca exista viata dupa moarte. Daca omul s-ar sfarsi de tot cand ar muri pe pamant atunci da, as de acord cu dumneavoastra. Dar Dumnezeu ne-a binecuvantat cu viata vesnica in Raiul sau. Daca a fost Voia Domnului ca viata lor sa fie luata atunci cu siguranta a fost pentru mantuirea lor si pentru fericirea cea vesnica impreuna cu El. Daca credeti in Dumnezeu, credeti in blandetea, bunatatea si dragostea Lui atotcuprinzatoare si chiar daca ar cadea intregul neam omenesc pe dumneavoastra, ati fi fara frica,nu v-ati sminti si ati sti ca asta e Voia Domnului si ca este pentru binele dumneavoastra. Credinta eu am aflat-o ori prin cuvant, ori prin traire, adica am trait mila si dragostea Domnului si acestea m-au miluit.

Mihnea Dragomir 30.06.2011 19:26:21

Citat:

În prealabil postat de paprika (Post 373417)
nu as putea suporta gandul ca in mine creste fructul unei atrocitati, copilul unui barbat care si-a batut joc de mine.

Copilul rezultat din asemenea agresiune nu este "fructul unei atrocități". Nici nu este "copilul unui bărbat", și nici chiar copilul femeii. Este copilul lui Dumnezeu. A te răzbuna pe Dumnezeu ucigându-I copilul poate fi o alegere, dar nu o alegere bună. E adevărat că Dumnezeu iartă mult și poate ierta oamenilor că i-au ucis nu numai copiii făcuți de El, ci și pe Acela unic, născut de El. Dar, e bine să ne bazăm viețile nu pe speranța milei lui Dumnezeu, că nu cel ce spune "Doamne, Doamne" se va mântui, ci acela care urmează voia Lui.

Azzuurra 24.07.2011 21:54:09

"O ISTORIOARĂ CU FEMEILE CARE FAC AVORTURI

Toate păcatele sunt păcate grele si toate păcatele se numesc de marele Apostol Pavel "lucruri ale întunericului". Că auzi ce zice: Lepădati dar lucrurile întunericului. Apoi începe să le numere: desfrânarea, lăcomia, betia, hula, necredinta... Tot păcatul întunecă pe om, dar uciderea este un păcat si împotriva Duhului Sfânt si strigător la cer, si poti să spui acestui păcat cum vrei. Că ce este mai scump la fiecare vietate decât viata?

Nu vezi mata că si o furnică si un tântar si o muscă, o jivină cât de mică, ea vrea să-si salveze viata. Fuge, aleargă, se păzeste să nu o omori. Dar omul, care-i chipul si asemănarea lui Dumnezeu, cât de scumpă este viata lui înaintea Tatălui ceresc?

Dacă ar fi omul fiară, n-ar fi o pagubă mare, că o fiară este mult inferioară omului, dar omul este chipul si asemănarea lui Dumnezeu. De aceea cei ce fac avorturi distrug chipul lui Dumnezeu din om, icoana Preasfintei Treimi pe pământ, si este foarte mare păcat.

De aceea sfătuim pe cei ce-au căzut în acest păcat, ca să se silească cu toată puterea să se mărturisească si să-si facă canonul în lumea aceasta, ca nu cumva dincolo să-l facă vesnic. S-a prea înmultit păcatul acesta si este strigător la cer, si aduce osândă vremelnică si vesnică si în veacul de acum si în cel viitor. Ia să vă spun o întâmplare adevărată si înfricosătoare:

Într-una din zile, m-am pomenit aici la mine cu o doamnă bine, care a venit si a căzut în genunchi si a început a plânge:

- Ce este, doamnă?

- Vai de mine, sunt de la Bucuresti, am venit cu mare greutate si cu mare necaz aici.

- Dar ce s-a întâmplat?

- Eu sunt fată de preot, a zis, si s-a întâmplat de m-a luat în căsătorie un mare functionar. Eu i-am spus că nu merg după dânsul. Eu sunt fată de preot si sunt credincioasă. Am crescut în credinta crestină ortodoxă, în frica lui Dumnezeu, dar el nu crede în Dumnezeu. El a spus: "Eu nu cred, dar îti dau voie tie să faci ce vrei: roagă-te, mergi la biserică, posteste, fă milostenie, roagă-te si acasă. Fă tot ce vrei, numai să mergi după mine în căsătorie!"

În felul acesta, ea a întrebat pe părintii ei si s-a încumetat si s-a dus. S-au luat în căsătorie si au trăit bine vreo câteva luni. Când ea a rămas gravidă, el atâta i-a spus: "Silvia, copii să nu-mi faci, că copiii sunt salba dracilor". Auzi ce expresie! Ea a rămas uimită când a auzit: "Fă ce stii, dar copii să nu-mi faci, că nici nu vreau să aud de dânsii!"

Atunci ea i-a spus: "Măi, criminalule, să-ti iasă din minte vreodată că eu am să fac această crimă! Eu sunt fată de preot. Eu ti-am spus înainte de a mă căsători că vreau să trăiesc cu tine crestineste, nu păgâneste". El i-a spus: "Gândeste-te bine, că eu am vorbit cu un doctor să dai copilul afară". Copilul avea două luni. Ea a spus: "Niciodată, nu voi face această crimă. Mai bine mor de o mie de ori decât să omor copilul".

Si a rămas vorba că el îi pregătea doctorul ca să-i omoare copilul, mai ales primul copil. Ea însă era hotărâtă până la moarte să nu facă avort. Si iată ce s-a întâmplat. A venit săraca aici la mine să întrebe, dar era hotărâtă în inima ei să nu facă această ucidere de om.

- Am auzit de dumneata si am venit să întreb, a zis ea. Ce zici, părinte? Eu sunt în a doua lună si el m-a amenintat cu moartea, dacă nu fac avort.

- Dacă te-ar tăia de o mie de ori si te-ar împusca, să nu omori nici un copil, că nici leoaica, nici lupoaica, nici scroafa sălbatică, nici serpoaica, nimeni nu îsi omoară puii. Dar omul a devenit mai rău decât toate fiarele de pe fata pământului. Omul îsi omoară copiii. Mai bine să mori de o mie de ori, dar să nu faci avort. Spovedeste-te si te pregăteste. Mucenită ai să fii cu Sfânta Varvara, cu Sfânta Tecla si cu toate martirele în ceruri, dacă ai să mori tu, ca să nu omori copilul.

- Cum să fac? Mă tem si de el că mă va omorî, mă tem si de Dumnezeu!

- Să te temi de Dumnezeu, Care a zis asa: Nu vă temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă. Temeti-vă mai vârtos de acela care, după ce a ucis trupul, poate să ducă sufletul în gheenă. Nu te teme! Trupul ăsta este o mână de pământ spre mâncarea viermilor. Azi este, mâine nu mai este. Sufletul nu moare în veci! Du-te hotărâtă în inima ta, spovedeste-te, împărtăseste-te si asteaptă moartea! Dar să nu avortezi!

Ce s-a întâmplat între timp? S-a dus femeia acasă hotărâtă să nu facă avort. Si cum era aproape sâmbăta mortilor, adică "Mosii de vară", anul trecut (1979), ea s-a dus în oras să cumpere câte ceva, ca să dea de pomană. A cumpărat castroane, căni frumoase, vase, pahare, portocale, bomboane. Voi stiti că la noi se dă de pomană, după cum este traditia noastră ortodoxă, pentru sufletul mortilor. Si a luat si făină de grâu, ca să facă cozonaci si plăcinte pentru pomană.

A venit acasă din oras cam obosită. A plămădit făina, a pus drojdie si a frământat aluatul până a dospit si s-a culcat.

Când a adormit, s-a făcut că era într-un defileu de munti, adică două rânduri de munti. Unul era pe dreapta si unul pe stânga, iar prin mijlocul acelor munti era o sosea dreaptă. Muntii erau foarte înalti si aveau pădure de brazi până la poale. Iar de la marginea pădurii, de-o parte si de alta, erau flori, două-trei sute de metri până la sosea. Ea mergea - asta era prin vis - pe soseaua aceea printre munti si se minuna de frumusetea acelor locuri.

Dar deodată, când si-a aruncat privirea în dreapta, spre pădure, a observat ceva foarte minunat: la poala pădurii erau arbori de foc, cât vedeai cu ochii. Un rând de arbori care ardeau scânteind de jăratec. Si de fiecare arbore de foc era legată cu funii de foc câte o femeie goală, cum a făcut-o mama sa, si focul le ardea grozav la spate, pe sira spinării, si ele tipau groaznic.

Cum se zvârcoleau aceste femei legate de arbori, deodată a văzut niste vulturi de foc care veneau din muntii ceilalti, cu gheare de foc, cu aripi de foc si cu ciocul de foc si s-au pus pe sânii lor si îi mâncau si ele strigau: "Vai de noi si de noi si de cei ce ne-au născut pe noi!" Vulturii mâncau sânii lor până la oase, de se vedeau coastele, si apoi zburau înapoi în munti, iar lor le cresteau sânii înapoi. Si veneau alti vulturi si le mâncau din nou si ele strigau tare si plângeau.

Si s-a minunat biata femeie: "Vai de mine, zice, nu mă mai uit în partea asta, că mor de frică". Si a întors capul spre stânga. În partea stângă a văzut un lucru mai înfricosat. Alt rând de copaci de foc, tot în marginea pădurii, si erau legate femei goale, dar aici nu le mai mâncau vulturii. Aici erau serpi cu două capete, niste balauri de foc, încolăciti peste ele si peste copaci, cu coada până în pământ. Cu un cap era pe o tâtă si cu altul pe cealaltă tâtă si le sugeau de le dădea sângele. Asa de tare strigau, de se cutremurau pădurile si muntii aceia.

Atunci ea, când a văzut că în stânga vede si mai înfricosat lucru decât în dreapta, de frică a slăbit si a căzut în genunchi si striga la Maica Domnului: "Maica Domnului, nu mă lăsa, că mor de frică!" si se uita dacă nu mai este cineva pe acolo, că se temea să nu vină serpii aceia si la dânsa.

Deodată vede în urmă pe drum că vine un tânăr prea frumos, cu haină albă ca zăpada, cu cruce în frunte si cu un baston de aur în mână. Când l-a văzut a zis:

- Multumesc Tie, Doamne, că nu m-ai lăsat în iadul ăsta singură. Si a căzut cu fata la pământ, zicând: "Doamne Iisuse, nu mă lăsa!"

- Eu nu sunt Iisus Hristos, a răspuns îngerul.

- Dar cine esti, Doamne?

- Eu sunt îngerul păzitor al vietii tale. Eu totdeauna te păzesc pe tine, si acum m-am arătat tie cu porunca lui Hristos.

- Doamne, scoate-mă de aici, că mor de frică! Fă milă cu mine si nu mă lăsa aici!

A sculat-o din genunchi si i-a zis:

- Nu te teme si mergi după mine!

El mergea înainte si ea în urmă. Si în urma lui se vedeau raze de lumină si era o mireasmă a Duhului Sfânt, cum nu mai este pe pământ.

Mergând cu îngerul pe drumul acela, ea a întrebat:

Azzuurra 24.07.2011 21:54:51

- Doamne, de ce pe femeile acestea le sug balaurii acestia cu două capete si pe acelea le mănâncă vulturii de foc. Le mănâncă sânii lor si iar cresc si ele se chinuiesc? Si a zis îngerul:

- Acestea n-au voit să le sugă copiii lor. N-au vrut să alăpteze copii si de aceea balaurii acestia de foc le vor suge în vecii vecilor si vulturii de foc le vor mânca sânii, că au fost criminale si au omorât copiii nevinovati din pântecele lor. Femeile care au omorât copiii prin avort, cu băi, cu injectii, cu pastile si i-au otrăvit cu buruieni de la babe, asa se vor munci în veci, că nu s-au pocăit, nici nu s-au spovedit, ci au crezut că-i glumă păcatul acesta.

Mergând asa, i se părea ei că au mers câtiva kilometri. S-a uitat în dreapta si a văzut un singur arbore de foc, unde nu era legată nici o femeie. Si ea a întrebat:

- Doamne, uite aici un singur copac care nu are legată nici o femeie de dânsul! Zice îngerul:

- Vezi copacul ăsta de foc? Acesta era copacul tău, dacă n-ascultai de preot si te duceai să omori copilul! Tu n-ai nici un copil pe lume si era primul copil. Dar avea să te pedepsească Dumnezeu, pentru că aveai să mori în timpul avortului la doctor. Dar fiindcă ai avut frică de Dumnezeu si te-ai hotărât în inima ta să nu omori copilul si ai întrebat pe preot si te-ai hotărât mai bine să mori decât să omori copilul, iată că ai scăpat de acest copac!

Apoi a zis ea: "Doamne, scoate-mă de aici! Încotro este tara mea? Unde sunt eu aici?" Îngerul i-a zis: "Să-i spui bărbatului tău cel criminal ce ti-am spus eu. Dacă te mai îndeamnă pe tine la avort, nu aici se va munci el, ci în alt loc, unde de o mie de ori va fi mai greu ca aici! Tu esti fată de preot si te-ai măritat fecioară, cum te-a făcut mama ta, iar el este un preacurvar. El s-a însurat cu tine, dar înainte el a trăit cu trei femei nemăritate si le-a obligat să facă avort si le-a plătit el la doctor. Acele trei femei au pierdut câte un copil. Deci are pe sufletul lui trei avorturi făcute de el. Are să mănânce carne în vecii vecilor, în focul gheenei!

El nu ti-a spus tie, dar este un mare curvar si spurcat. Tu te-ai căsătorit curată cum te-a făcut mama ta, iar el a fost un preacurvar si ucigas, care a plătit pentru acelea să facă avort. Să-i spui, că el n-a zis nimănui".

Atunci ea a zis: "Doamne, pe unde să mă duc eu acasă? Pe unde să ies?" Îngerul Domnului i-a spus: "Dar unde esti, acasă esti! Tu scoală-te si frământă aluatul, că a dospit în covată". Si l-a văzut ca un fulger când a zburat, si ea s-a trezit în casă.

S-a trezit femeia foarte spăimântată si aluatul dădea jos din covată, cum i-a spus îngerul. Se culcase la sapte fără un sfert si acum era ceasul nouă si un sfert seara. Deci două ore jumătate. În timpul acesta a fost prin iad si a văzut unde se muncesc femeile criminale care fac ucidere de om.

Când s-a sculat, de frică a început să strige în gura mare. Sotul ei venise de la serviciu si dacă a văzut că este obosită si se odihneste, n-a mai deranjat-o. Când a auzit răcnind, el a crezut că a luat foc ceva la cuptorul de pâine.

A venit bărbatul ei:

- Ce-ai pătit, Silvia? Ce ti s-a întâmplat?

- Vai de mine! Vai de mine! Am fost în iad. Am văzut iadul! Am văzut unde se muncesc femeile care fac avorturi.

- Cum?

Si i-a spus sotului tot ce i-a zis îngerul.

- Iată, zice, ce mi-a mai spus: că tu m-ai luat pe mine curată cum m-a făcut mama, dar tu ai trăit cu trei femei necăsătorite, si le-ai îndemnat să facă avorturi la doctori. Asa-i?

- Asa este.

- Auzi, că te asteaptă pe tine muncă mult mai mare ca aceea. Că tu ai si plătit la doctori ca să omori copiii, nu numai că le-ai îndemnat. Banii aceia sunt spre pierzarea ta în veci!

El, când a auzit că i-a descoperit păcatele, a zis:

- Să stii că adevărul ti-a spus. De azi înainte mă pocăiesc si eu până la moarte. Dar du-mă la un duhovnic să-mi spun păcatele, să pun si eu început bun, că am auzit că Dumnezeu primeste pe cel păcătos!

Apoi a venit cu sotia si s-au mărturisit amândoi, îndreptându-si viata. L-am mărturisit si i-am spus: "Iată, frate, ce a făcut Dumnezeu cu tine! Câtă milă a avut de tine! Prin femeie ti-a descoperit urgiile si fărădelegile tale, ca să te întorci la pocăintă".

Atunci mi-am adus aminte de cuvântul Sfântu-lui Apostol Pavel, care zice: De unde stii, femeie, că nu-ti vei mântui bărbatul? Nu stii tu, zice, că se sfinteste bărbatul necredincios prin femeia credin-cioasă? si invers.

Iată o femeie crestină! O femeie cu frica lui Dumnezeu, care a fost hotărâtă în inima ei mai bine să moară, decât să facă avorturi! Si s-a rugat lui Dumnezeu si a câstigat si pe sotul ei la adevărata credintă si i-a îndreptat si viata lui. Si asa, cu ajutorul lui Dumnezeu, sunt până astăzi împreună si duc viată cinstită si curată înaintea lui Dumnezeu.

I-am dat si lui canon să nu se împărtăsească 20 de ani, că pentru un avort Sfintii Părinti opresc 20 de ani, iar cu iconomie 10 ani, dacă omul posteste toate posturile si miercurile si vinerile si face milostenie. "Fac toate!" a zis el. Atunci i-am redus canonul la 10 ani. Zece ani i-am dat canon si să plângă toată viata că a omorât trei oameni. Căci ori vei omorî copilul, cum ti-am spus, când l-a semănat Dumnezeu în pântecele mamei sale, când este cât o sământă; ori îl omori când este mai mare, tot acelasi păcat ai.

Să vă iasă din minte, cum zic unele femei: "Părinte, nu era decât de-o lună, că nu se stia ce-a fost!" Nu minti pe Dumnezeu, Care a zidit si Care a zămislit în tine. Nu auzi ce spune Ieremia Proorocul? Doamne, au nu Tu zidesti duhul omului la zămislire?

Pe Dumnezeu nu-l poate minti nimeni. Aveti frica lui Dumnezeu, păziti-vă de gândul acesta al uciderii de copii, mai tare decât toti balaurii din lumea asta si decât toate. Păziti-vă! Că dacă tot veti face mereu avort, poporul nostru se împutinează. Vom rămâne numai bătrânii si vor veni alte popoare si ne vor robi, că vom fi putini si nu vom mai avea copii ca să fie ostasi ai tării si oameni de ispravă să conducă tara!

Tineti nu numai la natalitatea poporului si la scumpa noastră tară, tineti la sufletul vostru, care-i mai scump decât toată lumea, că dacă îl veti pierde, cu toată lumea nu puteti să-l răscumpărati. Toate femeile care aveti bărbati si v-ati cununat, ca si acelea care ati gresit si ati făcut nuntă fără cununie, să nu omorâti copiii. Copilul este un înger si prin el te mântuiesti si tu! Naste-l, botează-l, creste-l si printr-însul te mântuiesti si tu.

Să te duci la mărturisire, că esti o crestină bună, si te iartă Dumnezeu. Iar a ucide copilul este cea mai mare crimă, cea mai mare fărădelege si împotrivire înaintea lui Dumnezeu, Care l-a creat în pântecele tău si ti-a dat tie nastere, iar lui i-a dat suflet viu si cuvântător.

Vă rog din toată inima să tineti minte această întâmplare. Aduceti-vă aminte, femeilor, de vulturii cei de foc si de copacii cei de foc care ard pe femeile care fac avort, ca si de balaurii cei de foc, care au să vă sugă pieptul!

Păziti-vă, vă rog, nu numai de-a face păcatul, ci si de-a gândi la aceasta, căci crimă si prea cumplită crimă este fată de constiinta ta, fată de Dumnezeu si fată de tara în care ne-am născut si trăim."

Parintele Cleopa

http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortu...e-avort-11.htm
http://www.orthodoxphotos.com/readings/avortul/

Azzuurra 24.07.2011 22:02:02

“De aceea sfătuim pe cei ce-au căzut în acest păcat, ca să se silească cu toată puterea să se mărturisească si să-si facă canonul în lumea aceasta, ca nu cumva dincolo să-l facă vesnic.”

gdf-fdc 24.07.2011 22:27:59

Citat:

viata si sanatatea unui prunc sta numai in MAINILE LUI DUMNEZEU

culianul 25.07.2011 11:39:12

Si daca stii ca ti se va naste orb, sau cu trei maini? Daca sti ca ti se va naste cu niste lucruri care il vor face sa sufere toata viatza?

Aici e problema mea cu credinta. Faptul ca am o prietena care cica are 90% sanse sa i se nasca copilul orb si ceva probleme neurologice. Dumnezeu a facut asta?

Da, stiu ca copii duc pacatele parintilor, stiu ca parintii tre sa se chinuie.. dar unde e mila si dreptatea dumnezeiasca?

Textele astea cu pacatele sunt atat, doar texte spuse de oameni care nu au trecut prin iad...

Nu spun, omorati copii atunci cand stiti ca nu vor avea niciodata o viata cat de cat normala, dar nu suport sa vad cu cata usurinta spuneti: da, parintii tre sa traga pacatele, lasati copilul sa se chinuie niste zeci de ani

ioanna 25.07.2011 11:56:14

Eu stiam ca Biserica accepta avortul terapeutic, adica atunci cand sarcina pune in pericol viata mamei, fatul e cu malformatii si sarcina involueaza. In situatii de urgenta, medicul iti face interupere de sarcina, indiferent de perceptele religioase. Poate cineva "in domeniu" ne va lamuri cum sta situatia, daca exista o hotarare sinodala in acest sens.

Mihnea Dragomir 25.07.2011 13:04:15

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 381233)
Eu stiam ca Biserica accepta avortul terapeutic, adica atunci cand sarcina pune in pericol viata mamei, fatul e cu malformatii si sarcina involueaza. In situatii de urgenta, medicul iti face interupere de sarcina, indiferent de perceptele religioase. Poate cineva "in domeniu" ne va lamuri cum sta situatia, daca exista o hotarare sinodala in acest sens.

Nu știu cum e situația cu Biserica Ortodoxă, dar în Biserica Catolică eutanasia nu este acceptată.

Numai când viața mamei este în pericol iminent ȘI (în același timp) sarcina este compromisă se acceptă și chiar se recomandă terminarea sarcinii. Este, de exemplu, cazul sarcinilor extrauterine. Legea morală care acționează în asemenea situații este "Principiul dublului efect", despre care am deschis un topic consacrat aici.

culianul 25.07.2011 13:22:26

Legat de preceptele sinodale, intrebare:

Exista sarcini care se intrerup, pur si simplu, pruncul moare in pantecele mamei... Voia lui Dumnezeu e sa il duca pe copil in un iad mai frumos pentru ca ..

Si da, de fiecare data, Dumnezeu stie ce face... Dar tocmai asta e.. noi vorbim aici cu usurinta despre lucruri pe care nu avem cum sa le influentam. Daca ti se naste un copil cu probleme, nu tre sa te gandesti doar la tine, ci gandeste-te si la el.... ce va face si ce va simti el o viata intreaga... ajunge ca mine sa isi urasca viata, sa il vada pe Dumnezeu vinovat de beteshugul lui...

Mihnea Dragomir 25.07.2011 13:32:03

Citat:

În prealabil postat de culianul (Post 381266)
Daca ti se naste un copil cu probleme, nu tre sa te gandesti doar la tine, ci gandeste-te si la el.... ce va face si ce va simti el o viata intreaga... ajunge ca mine sa isi urasca viata, sa il vada pe Dumnezeu vinovat de beteshugul lui...

Deci, mai bine îl omorâm pe acest copil bolnav. Spre binele lui, desigur.

ovidiu b. 25.07.2011 13:37:22

Citat:

În prealabil postat de paprika (Post 373406)
acest articol nu ma convinge. intotdeauna mi s-a parut nedrept ca urmasii sa suporte consecintele pacatelor inaintasilor lor.
si ce usor va vine sa vorbiti de violuri si de boli. stati doua minute si va inchipuiti ce poate simti o copila sau o femeie care a fost prinsa sa zicem in cartierul ei, cand se intorcea de la lucru, si dusa intr-un loc unde nimeni nu o putea ajuta, a fost supusa la perversiuni pe care cu greu ni le inchipuim, lasandu-i apoi drept "amintire" a acestor atrocitati un copilas. care nu va avea tata si pt care poate ca mama va avea o anumita aversiune.
eu nu imi permit sa judec astfel de decizii. dar pot intelege ca o femeie violata vrea mai degraba sa stearga urmele agresiunii sale, decat sa faca un copil.

copil care dupa logica voastra va mosteni pacatul tatalui sau violator......

apoi, legat de sindromul down, de cand sunt in franta am avut ocazia sa vad persoane cu aceasta boala care au un loc de munca, un iubit, si planuri de viitor. personal ma pregatesc pt a deveni invatatoare pt acesti copii cu nevoi speciale. dar chiar daca stiinta a progresat si multe boli pot fi stapanite, nu toata lumea poate creste un copil handicapat, un copil paralizat sau cu boli mintale.
pe de alta parte e trist ca avortul s-a banalizat chiar in halul asta...cum zice sotul meu, a devenit aproape un mijloc de contraceptie...

Iti raspund cu un citat din invataturile Parintelui Lavrentie:

Dacă acesta, pe care l-ai avortat, era un suflet ales prin care Dumnezeu voia să-ți mântuiască neamul tău? Dacă mama poetului Mihai Eminescu nu voia să-l nască, nu îl mai aveam pe Eminescu.

ovidiu b. 25.07.2011 13:47:36

Citat:

În prealabil postat de paprika (Post 373417)
Andrei, eu sunt o femeie si poate inteleg altfel lucrurile. sau poate nu. departe de mine gandul de a apara avortul. dar spun doar ca ar trebui sa fim mai cu intelegere. eu va spun doar ca personal nu as putea suporta gandul ca in mine creste fructul unei atrocitati, copilul unui barbat care si-a batut joc de mine si de demnitatea mea, un om care a obtinut placere prin injosirea mea, care m-a pus sa-i fac toate cele marcandu-ma pe viata.
eu nu stiu de ce Domnul permite sa existe suferinta. inca nu am gasit un raspuns care sa ma convinga. dar trebuie sa existe un sens si un rost al existentei ei.

Iti raspund cu invataturi lasate de Parintele Arsenie Boca. Iti recomand sa citesti cartea Tinerii, Familia si copiii nascuti in lanturi" si ai sa-ti gasesti multe raspunsuri ale vietii.

• Nouă, toate necazurile vieții ne vin de la greșeli, nu de la Dumnezeu. El numai le îngăduie, și spală cu ele vinovățiile noastre. Oamenii însă tare greu pricep, că ispășirea prin necazuri dovedește, nu părăsirea lui Dumnezeu, ci milostivirea Lui.
• Nu este cale de mântuire, de ispășire a păcatelor, decât calea Crucii. Dacă ar fi fost alta Dumnezeu ne-ar fi arătat-o pe aceea.
• Prin cruce, prin suferința unei răstigniri în viață, se intră în împărăția lui Dumnezeu. Și se intră cu atât mai sigur, cu cât răbdăm o răstignire nedreaptă.
• Așa să vă tâlcuiți crucea pe care o aveți fiecare dintre voi! În Cruce, Dumnezeu a ascuns o taină: taina mântuirii fiecaruia.
• Fiecare creștin care dorește mântuirea sufletului este dator să fie gata a suferi cu dragoste și cu răbdare toate necazurile și durerile vieții, îngăduite de Dumnezeu pentru mântuirea lui „Precum focul curăță arama de rugină, așa boala curăță păcatul omului”.
• Mântuirea este roada ascultării până la umilință a Mântuitorului.
• Ar trebui ca așa de zornic să urmăm Mântuitorului toată calea Sa pământească, măcar pe cât ne zorește foamea și setea celor pieritoare.
• Cea mai grea cruce e lepădarea de sine și nu poți urma pe Iisus fără lepădarea de sine. „Oricine voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie”.

Patrie si Credinta 25.07.2011 15:37:14

tampenii

Citat:

În prealabil postat de Kildare (Post 373448)
Hmm sa vedem:

Iezechiel 9:5-7
Iar celorlalți le-a zis în auzul meu: "Mergeți după el prin cetate și loviți! Să nu aveți nici o milă și ochiul vostru să fie necruțător!
Ucideți și nimiciți pe bătrâni, tineri, fecioare, copii, femei, dar să nu vă atingeți de nici un om, care are pe frunte semnul "+"! Și să începeți cu locul Meu cel sfânt!" Și au început ei cu bătrânii, care erau înaintea templului.
Apoi le-a zis: "Întinați templul, umpleți curțile cu uciși și ieșiți!" Și au ieșit și au început să ucidă prin cetate.

Deuteronom 21:18. De va avea cineva fecior rău și nesupus, care nu ascultă de vorba tatălui său și de vorba mamei sale și aceștia l-au pedepsit, dar el tot nu-i ascultă,
21:19. Să-l ia tatăl lui și mama lui și să-l ducă la bătrânii cetății lor și la poarta acelei cetăți și către preoții cetății lor să zică:
21:20. Acest fiu al nostru este rău și neascultător, nu ascultă de Cuvântul nostru și este lacom și bețiv”.
21:21. Atunci toți oamenii cetății lui să-l ucidă cu pietre și să-l omoare. Și așa să stârpești răul din mijlocul tău și toți Israeliții vor auzi și se vor teme.

Deuteronom 22:20. Iar dacă cele spuse vor fi adevărate și nu se va găsi feciorie la fată,
22:21. Atunci fata să fie adusă la ușa casei tatălui ei și locuitorii cetății ei să o ucidă cu pietre și să o omoare, pentru că a făcut lucru de rușine în Israel, desfrânându-se în casa tatălui său. Și așa să stârpești răul din mijlocul tău.

1Regi 15:3. Mergi acum și bate pe Amalec și pe Ierim și nimicește toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimicește și dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruți, ci să dai morții de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin”.

Iesirea 11:4 Și a zis Moise: "Așa grăiește Domnul: La miezul nopții voi trece prin Egipt
11:5 Și va muri tot întâiul născut în pământul Egiptului, de la întâiul născut al lui Faraon, care urmează să șadă pe tronul său, până la întâiul născut al roabei de la râșniță și până la întâiul născut al dobitoacelor.

si multe altele iar cireasa de pe tort este genocidul in masa care il face si pe Hitler sa paleasca si anume pototpul.

Asa ca da ai dreptate nu le vedeti bine, nu le vedeti deloc chiar pentru ca refuzati sa le vedeti.

inca un dawkinist care aduce aceleasi argumente repetate la infinit despre cruciade si cum Dumnezeu din Vechiul Testament e rau si mor multi oameni,ca femeia pare a avea statut inferior in Biblie etc.serios vorbind nu aveti altceva mai bun decat sa trolati pe orice forum si video de pe youtube cu aceleasi argumente obosite,stereotipice,repetate copy/paste in mare parte din "The God Delusion''??viata-i scurta,fa si tu ceva constructiv,parca ne criticati pe noi ca nu profitam la maxim de ea.repetati ca niste papagali ce ati auzit si voi ca e naspa si puteti sa ne atacati cu ea,voi si trolli neo-protestanti,desi ei baga pe nivel teologic si scriptural.

Mihnea Dragomir 25.07.2011 18:33:30

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 381288)
sa trolati pe orice forum

"Să trolați", adică să fie trolli ? Eu aș fi spus "să troacați". Adică, să prefacă orice forum într-o troacă.

Patrie si Credinta 25.07.2011 21:06:03

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 381347)
"Să trolați", adică să fie trolli ? Eu aș fi spus "să troacați". Adică, să prefacă orice forum într-o troacă.

bine zis.....

Adriana Cluj 29.05.2012 19:07:28

ERDOGAN: AVORTUL este CRIMA destinata, alaturi de cezariana, CONTROLULUI populatiei

Ungurii, prin Constitutie, turcii prin vocea premierului....
E un aspect notabil.

sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ul-populatiei/

""
Primul ministrul Recep Tayyip Erdogan al Turciei face furori in presa europeana dupa ce a numit avortul crima, legandu-l de agenda controlului international al populatiei.
“Nimeni nu ar trebuie sa aiba dreptul de a-l autoriza. Fie omori bebelusul in pantecele mamei sale, fie la nastere, nu e nicio diferenta”, a declarat Erdogan vineri. Acesta a continuat cu mentiunea ca scopul avortului este “prevenirea cresterii numerice a populatiei tarii”.“Consider avortul o crima, iar replica mea la adresa membrilor media care mi se opun este aceasta: traiti si respirati Uludere. Eu spun ca fiecare avort este un Uludere”, a afirmat Erdogan, referindu-se la un raid aerian din 2011 care a condus la moartea accidentala a 34 de civili turci.
Primul ministru a mai reclamat si epidemia nationala de nasteri prin cezariana, despre care a spus ca au atins 50% si despre care este sigur ca fac parte dintr-o campanie intentionata de control al populatiei.
Printre sustinatorii lui Erdogan se regaseste Ministrul Familiei si Politicilor Sociale, Fatma Șahin. “Nu avem voie sa manipulam dreptul la viata dupa bunul nostrul plac”, considera Șahin, conform ziarului Hurriyet Daily News. Aceasta sustine si ingrijorarea primului ministru cu privire la nasterile prin cezariana, afirmand ca “cezariana reprezinta o operatie chirurgicala, chiar daca [pare] nedureroasa, si creeaza riscuri in ce priveste sanatatea mamei”.

Canan Gullu, sefa Federatiei Asociatiilor Feminine, pretinde ca prin pozitia impotriva avortului, primul ministru “ataca femeile”. “Intr-un asemenea congres al partidelor, primul ministru ar fi trebuit sa discute despre problemele cu care se confrunta femeile, cum ar fi somajul, violenta domestica sau reprezentarea inadecvata in viata politica, nu sa faca politica din trupurile femeilor”, a declarat aceasta.
Avortul la cerere pana in cea de-a zecea saptamana de sarcina este legal in Turcia din 1983.""

celestial_pottery 03.01.2013 11:03:31

Hail to Turanic common-sense!

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 448288)
Ungurii, prin Constitutie, turcii prin vocea premierului....
E un aspect notabil.

sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...ul-populatiei/

""
Primul ministrul Recep Tayyip Erdogan al Turciei face furori in presa europeana dupa ce a numit avortul crima, legandu-l de agenda controlului international al populatiei.
“Nimeni nu ar trebuie sa aiba dreptul de a-l autoriza. Fie omori bebelusul in pantecele mamei sale, fie la nastere, nu e nicio diferenta”, a declarat Erdogan vineri. Acesta a continuat cu mentiunea ca scopul avortului este “prevenirea cresterii numerice a populatiei tarii”.“Consider avortul o crima, iar replica mea la adresa membrilor media care mi se opun este aceasta: traiti si respirati Uludere. Eu spun ca fiecare avort este un Uludere”, a afirmat Erdogan, referindu-se la un raid aerian din 2011 care a condus la moartea accidentala a 34 de civili turci.
Primul ministru a mai reclamat si epidemia nationala de nasteri prin cezariana, despre care a spus ca au atins 50% si despre care este sigur ca fac parte dintr-o campanie intentionata de control al populatiei.
Printre sustinatorii lui Erdogan se regaseste Ministrul Familiei si Politicilor Sociale, Fatma Șahin. “Nu avem voie sa manipulam dreptul la viata dupa bunul nostrul plac”, considera Șahin, conform ziarului Hurriyet Daily News. Aceasta sustine si ingrijorarea primului ministru cu privire la nasterile prin cezariana, afirmand ca “cezariana reprezinta o operatie chirurgicala, chiar daca [pare] nedureroasa, si creeaza riscuri in ce priveste sanatatea mamei”.

Canan Gullu, sefa Federatiei Asociatiilor Feminine, pretinde ca prin pozitia impotriva avortului, primul ministru “ataca femeile”. “Intr-un asemenea congres al partidelor, primul ministru ar fi trebuit sa discute despre problemele cu care se confrunta femeile, cum ar fi somajul, violenta domestica sau reprezentarea inadecvata in viata politica, nu sa faca politica din trupurile femeilor”, a declarat aceasta.
Avortul la cerere pana in cea de-a zecea saptamana de sarcina este legal in Turcia din 1983.""

Pentru indracitele de feministe, indiferent de nationalitate, ar trebui creat un virus care desexualizeaza, facandu-le sa nu se mai poata "bucura" de placerile indoielnice ale vietii lor mizerabile de animale occidentalizate si spalacite. NU sa moara, fereasca Cerul, ci doar o autoliza a anumitor organe si o frigidizare totala.

DragosP 03.01.2013 11:29:08

Iar ți-a dat erori fsck-ul bre?

celestial_pottery 03.01.2013 20:50:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 492529)
Iar ți-a dat erori fsck-ul bre?

La multi ani, Dragos!
Nu, nu e vorba de erori. Poate nu stii cum vorbesc feministele despre Biserica. Ceva imi spune ca, daca ai sti, ti-ai iesi din papuci mai ceva ca eclesioscepticul care sunt eu.

Tomita 03.01.2013 21:44:01

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 492669)
La multi ani, Dragos!
Nu, nu e vorba de erori. Poate nu stii cum vorbesc feministele despre Biserica. Ceva imi spune ca, daca ai sti, ti-ai iesi din papuci mai ceva ca eclesioscepticul care sunt eu.

Eu sunt feminista...in limitele pe care mi le-a dat Dumnezeu (sper sa nu le depasesc).
Si nu critic Biserica...si nu sunt de acord nici cu avorturile desi recunosc ca am sustinut contraceptia in anumite cazuri, stiind ca e pacat. Acum nu as mai avea aceeasi pozitie. Am gresit.

Unde ai capatat asa limbaj de curiozitate?

celestial_pottery 03.01.2013 22:56:41

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 492700)
Eu sunt feminista...in limitele pe care mi le-a dat Dumnezeu (sper sa nu le depasesc).
Si nu critic Biserica...si nu sunt de acord nici cu avorturile desi recunosc ca am sustinut contraceptia in anumite cazuri, stiind ca e pacat. Acum nu as mai avea aceeasi pozitie. Am gresit.

Stimata sora,
Nu ma refer la "feministe" ca domnia ta. Ma refer la fiinte pentru care barbatul e doar o bestie brutala, paroasa, pofticioasa si abuziva. Si, evident, Isus e tot doar un mascul uman, iar Biserica o facatura sovin-masculina. Numai reproducind acele idei, si buricele degetelor mele au pusee de indignare.
Eu sunt si impotriva "barbatilor" pentru care femeia e doar o cuva ambulanta cu ovule + robot organic de bucatarie. Totdeauna incerc sa inteleg ambele parti. Insa voi sunteti...speciale. Tocmai fiind speciale, cind aveti unele conceptii si atitudini care nu vin nici macar din mareea fascinant de tumultoasa a feminitatii imprevizbile si atragatoare, ci din soaptele vrajmasului, deventi mai periculoase decit zece mii de razboinici barbati. De ce? Pentru ca matricea acestei planete este feminina. Si tocmai de aceea "femeia, cind e buna, doar Dumnezeu e mai bun; cind e rea, doar Diavolul e mai rau" - parafraza dupa pr. Arsenie Papacioc.
Eu, un "porc de barbat", nu suport sa aud "x a avortat". Acum destui ani, am vazut un fetus aruncat pe o alee in Grozavesti. Sincer, cred ca as fi preferat sa fi fost teleportat in Iudeea si Samaria cand Hamasul mai face o criza de dementa colectiva, decit sa fi vazut acea oroare. Insa pot intelege si spaima si rusinea convertite in crima din spatele acelui gen de gesturi.
E greu si dureros, dar cred ca adevarata istorie a umanitatii este cea a straniului parteneriat dintre "noi", "voi" si nevinovatii ingeri care ne sunt liant si urmare.
Acum, unde am invatat acel limbaj? :)
Pai vine din mine. Prin paduri, prin laboratoare, sali de curs, si nu in ultimul rind, pe dupa blocuri: acolo sint sursele.

Patrie si Credinta 04.01.2013 00:43:22

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 492700)

feminismul tau e un feminism clasic, normal, ok, ala care face ca femeile sa voteze, sa conduca, sa aiba o slujba, si sa nu trebuiasca sa fie dependente de un barbat ca sa nu moara de foame, adica f. corect si misto.

Apoi mai e feminismul post-modernist, care e o filozofie misandra si bolnava, ale carei reprezentante le auzi cu ''empowerementul'' femeilor mereu pe buze, ''affirmative action'' si pt care femeile sunt mereu victimele discriminarilor de gen de catre scarboasele creaturi paroase, posesoare de penis.

p.s.: o mica lectura interesanta asupra acestui subiect:
http://vilo13.blogspot.ro/2012/09/de-ce-feminaizsm.html

celestial_pottery 04.01.2013 11:30:11

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 492752)
feminismul tau e un feminism clasic, normal, ok, ala care face ca femeile sa voteze, sa conduca, sa aiba o slujba, si sa nu trebuiasca sa fie dependente de un barbat ca sa nu moara de foame, adica f. corect si misto.

Apoi mai e feminismul post-modernist, care e o filozofie misandra si bolnava, ale carei reprezentante le auzi cu ''empowerementul'' femeilor mereu pe buze, ''affirmative action'' si pt care femeile sunt mereu victimele discriminarilor de gen de catre scarboasele creaturi paroase, posesoare de penis.

p.s.: o mica lectura interesanta asupra acestui subiect:
http://vilo13.blogspot.ro/2012/09/de-ce-feminaizsm.html

Exact, eu de fascismul misandru faceam vorbire (ma rog, tastare). Colega noastra e doar una din inca multele femei cu trai firesc din aceasta lume.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:00:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.