![]() |
Vsovi, ai cea mai mare dreptate. Nici macar nu trebuia sa scriu pe acest forum. De ce am facut-o? Am sa va spun la toti: sa nu va mai plangeti de pacate le voastre, ca sunt mult prea mici fata de ale mele, iar eu sunt cea mai nerusinata femeie de pe lumea asta caci nici nu pot sa renunt la ceea ce fac si mai cred ca e si bine. ganditi-va ca orice faceti, tot e mai bun decat ceea ce fac eu si ca exista oameni mult mai pacatosi decat voi. Va multumesc tuturor, m-am convins ce fel de femeie sunt.
|
Citat:
|
Citat:
dar n-am deznadajduit si Dumnezeu tocmai in neputinta mea a lucrat, caci El e Cel ce pe toate le poate! In neputinta noastra macar sa avem vointa de a ne indrepta si pt restul are Dumnezeu ac potrivit pe cojocul fiecaruia!:) |
dar eu cum o sa scap de nenorocirea asta de a le shtii pe toate?
adica foarte stupid imi spun fara vorbe, ca pe dedesubt shtiu ca nu pacatuiesc in astea, facand asha, tocmai pentru ca sa ma intreb neshtiutor shi sa ma arat nevinovat tot despre alea spunand ca nu prea shtiu daca-s pacate, cu naivitatea celui neshtiutor, dar iata ce eu stiu ca nu-s pacate, dar nu direct ci pededesubt, ca altfel cum ash putea fi asha de sigur fara sa-mi dau seama de unde imi vine aceasta sigurantza, poi de acolo ca eu stiu la modul fals shi greshit ca alea nu-s pacate.... dar sunt cu mine insumi neshtiutor naiv cand imi pun problema lor, poi atunci de ce sunt sigur ca nu sunt pacate atunci cand nu imi pun probleama? deci vezi cum patzesc, shi uite asha capat shtiintza deshteptaciunii, adica inaltzarea lumeasca shi aia bisericeasca spre smerenie care nu e smerita smerenie ci trufizata smerenie, aia care provoaca jertfele sangeroase, adica sa indreptzi pe drept, sa plateshti pe bogat, sa vindeci pe sanatos, sa batzi pe victima, sa curveshti cu desfranatul, sa judeci pe condamnat.... ca Milostenie voieshte Dumnezeu shi nu jertfe... shi cu atat mai mult nu voieshte impartashire spre osanda.... deci vezi shi eu cate pacate shi ce osanda imi ridic prin razvratirea mea? ca neascultarea este, dar uite ce spune sfantul Grigorie Sinaitul: Iata ce zice Sf. Grigorie Sinaitul: "Nimic nu face sufletul celor ce se sarguiesc, asa de molesit, de descurajat si de fara de minte, ca iubirea de sine, maica patimilor." "Sufletele impatimite de placeri sunt smarcuri de foc (Apocalipsa XIX,20), in care putoarea patimilor, duhnind ca o mocirla, hraneste ca pe un vierme neadormit al curviei desfranarea trupului si ca pe niste serpi, broaste si lipitori ale poftelor stricate, gandurile si dracii stricati si tasnitori de otrava. Starea aceasta a luat inca de aici arvuna chinurilor de acolo". "Dintre virtuti, unele sunt cu fapta, altele firesti, altele dumnezeiesti si de la Duhul. Cele cu fapta sunt din libera alegere; cele firesti, ale firii; iar cele dumnezeiesti, ale harului. " "Neascultarea este gura iadului; impotrivirea in cuvant este gura lui, subtire ca o sabie; placerea de sine sunt dintii lui ascutiti pe tocila; indreptatirea de sine e pieptul lui; iar parerea de sine, care trimite in iad, este duhnirea pantecelui lui a toate miscator." iar eu cum in loc de pace mi-am cladit culcushul trandaviei duhovniceshti, adica trompetizarea fara impliniri shi roade.... apoi cineshtie la ce sa ma ashtept....:(??? |
Shi nu trebuie sa-tzi fie rushine ca ai marturisit pe forum ca asta nu e spre rushine, ci atunci cand facem pacatul ar trebui sa ne rushinam, nu cand il marturisim cuiva... oricum nu e bine nici sa facem larma cu pacatele noastre ca nu impresionam pe nimeni ca oricum nu prea ii pasa la nimeni de noi.... Doar Unul Dumnezeu, ne mai aude shi azi ca shi ieri, shi pana la sfarshitul veacurilor... asha ca iarta-ma shi Doamne ajuta sa ieshi la liman bun...
Multa pace itzi doresc! |
Parerea mea e ca forumul nu este un loc pentru destainuiri, pentru spovedanie. Aici se pot discuta temele doar in principiu, mai ales cand e vorba de inselarea sotului/sotiei. Nimeni nu se poate astepta la prea multa intelegere fata de desfranare pe un site crestin-ortodox. Totusi, pentru ca ai facut-o deja, si pentru a ne putea face o imagine corecta, era necesar sa ne spui si ce varsta ai tu si ce varsta are sotul tau. Cunosc familii in care sotii au varste foarte diferite, adica diferenta de varsta dintre soti e mare, intre 10-25 ani. Daca sotul care are cu 25 ani mai mult decat sotia, cam ce pretentii mai poate avea sotia de la el la un moment dat?!? Pe de alta parte, trebuia sa se gandeasca la acest lucru inainte de a-l lua de sot.
Te-as mai intreba pe tine, Karmen, daca tii post, caci painea si apa te-ar face sa iti dispara gandul de la desfranare. Dealtfel, pentru sfaturile si intelegerea pe care le astepti tu, ar trebui sa te indrepti catre alt forum, mai deschis catre asemenea probleme de viata, reale ce-i drept, dar pe care noi cei de aici le evitam prin rugaciune. Incearca totusi sa nu mai deschizi si alte topicuri cu aceeasi tema, ca sa nu trebuiasca sa repetam acelasi lucru de mai multe ori. |
Citat:
Faptele invaluite in intuneric si mister ne par potrivite, de parca constiinta noastra ar fi adormita. Odata cu dezvaluirea faptelor, parca se trezeste constiinta si realizam cat de gresit am reactionat. Ingerul din noi il arata pe demonul, care ne-a impins la fapta cu degetul. Deseori ne intrebam, cum de am fost in stare de asa ceva, in loc sa ne intrebam inainte de fapta, ce spune propria constiinta. De aceeea e bine sa ne gandim bine inainte de a face ceva gresit. Dar ce ne facem cu cei, care nici macar nu realizeaza ca au facut ceva gresit si se prezinta ca un exemplu de urmat si altora?!? |
Citat:
|
Citat:
|
Da, veilur, ai dreptate, sa ne rugam. Era dealtfel o intrebare retorica.
Iata ce scrie in Epistola catre evrei 3,12-13: " Luati seama, fratilor, sa nu fie cumva , in vreunul din voi o inima vicleana a necredintei, ca sa va departeze de la Dumnezeu cel viu. Ci indemnati-va unii pe altii, in fiecare zi, pana ce putem sa zicem: astazi! ca nimeni dintre voi sa nu se invartoseze cu inselaciunea pacatului." |
"Te-as mai intreba pe tine, Karmen, daca tii post, caci painea si apa te-ar face sa iti dispara gandul de la desfranare."
Singurul efect fizic pe care il are mancatul painii si bautul apei este foamea. Ce legatura sa aiba infometarea cu dorinta sexuala?(pe langa faptul ca nu e sanatos) |
erzbet:Singurul efect fizic pe care il are mancatul painii si bautul apei este foamea. Ce legatura sa aiba infometarea cu dorinta sexuala?(pe langa faptul ca nu e sanatos)
La aceasta intrebare am raspuns deja, dar se pare ca inca nu ai citit biblia si nu stii despre ce vorbesc. Te rezumi intotdeauna sa iti expui punctul tau de vedere, care nu are nimic in comun cu Sfintele Scripturi. Pacat, erzbet! |
Cumva topicul l-ai deschis pentru a ne da noua o lectie de smerenie..eu nu mai inteleg nimic,cainta ta daca e sincera va valora mult alaturi de indreptare.
|
Citat:
Dupa cate vad eu, parca ai mereu ceva impotriva postului si regulilor canonice, numai asa ca ar fi absurde sau exagerate. Dar eu zic ca nu te-a obligat sa le tii, asadar de ce ti se par absurde daca nu esti obligata sa le tii? |
Oameni buni, femeia a scris ca sa primeasca mangaiere si sfaturi si voi ii dati in cap. Asa am vazut aici si in celelate doua topicuri pe aceeasi tema (oare de ce o fi asa?) Ce, a pangarit forumul ca si-a scris problema? Nu. Toti sutem pacatosi intr-un fel sau altul, pacatele ei nu sunt mai mari ca ale altora, si vina o poarta pe jumatate si sotul ei oricum. Important e ca ea acum isi da seama ca are o problema, altfel nu ar fi scris aici, si din tonul ei se pare ca ii pare rau de situatie.
Vina ei este ca umbla din floare in floare in loc fie sa stea langa sotul ei asa cum e el, sau sa divorteze si sa isi gaseasca alt sot mai vrednic. Asta e. Karmen, oare daca i-ai spune raspicat sotului tau ca daca problema nu se rezolva o sa dai divort, el nu o sa incerce sa vada ce e cu el? Daca nu intelege de vorba buna... Eu ma gandesc ca trebuie sa fie o problema medicala, pe care el fie o crede incurabila, fie mult prea jenanta, si asa ca prefera sa stea in banca lui si sa nu se duca la doctor. Mai ales ca tu acum nu il mai presezi. E putin probabil ca un barbat inca tanar sa fie chiar asa de "pasiv."Din cate stiu eu sotii nu trebuie sa se lipseasca unul de altul fara invoirea amandorura exact ca sa nu il induca in pacat pe celalt. Acum bineinteles ca nu trebuie sa ne justificam greselele pe asta, dar totusi, este adevarat, mai ales ca avem exemplu concret aici. Da, sfintii pariniti in pustie au putut lupta impotriva desfranarii trupesti cu apa si paine. Dar ei erau calugari induhovniciti, erau departe de lume, stiau exact ce vor de la viata. Noi cei de azi si din lume avem alte metode de lupta impotriva desfranarii, in special casatoria, adica da-i trupului ce vrea, dar intr-un mediu crestinesc. Nu se casatoreste nimeni ca sa traiasca cu paine si apa. Asta e viata. Karmen, incearca sa iti faci ordine in viata si o sa iti fie bine. Fie iti duci sotul la doctor sa vezi ce-i cu el, si daca se vindeca, cu atat mai bine, fie divortezi si iti iei alt sot. Crezi ca, copiii tai, nu stiu cat de mari sunt, nu isi dau seama ca mama are nu stiu cati amanti? Si nu e umilinta mai mare pentru un copil decat sa stie ca mama lui e usuratica. Poate nu spune, dar suferinta e mare, fiidnca pentru orice copil mama e o sfanta. |
buna tuturor. cred ca daca o relatie nu mai merge, pur si simplu te desparti. asa am procedat, eu ...si nu din vina mea,decat sa imi insel sotul,si sa traiesc de ochii lumii prizoniera intr-o casnicie fara pic de dragoste si respect, mi-am luat viata in propriile maini,si am divortat,si cu un copil.decat sa merg din pacat in pacat,care m-ar fi dus intr-o neagra disperare, sunt atat de linistita, de impacata cu mine insumi, si copilasului meu ii e bine,decat sa asiste la scene de violenta verbala, lacrimi si suferinta. Dumnezeu ma ajuta, ma rog neincetat,si simt protectia divinitatii.dar decat desfranare mai bine despartire. si credeti-ma mi-a fost f greu, nici acum nu e usor ,dar parca cineva are grija de noi, neincetat.va doresc toate cele bune,si speranta multa!
|
Citat:
Shi asta ca sa poata implini Domnul ce a vestit prin proorocul: "...Invatza-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la tine se vor intoarce..." Iarta, dar nu cere Biserica post de pita shi apa asha cum lashi sa se intzeleaga, ci in cazul desfranarii recomanda hrana uscata, iar daca incearca sa tzina miercuri shi vineri post asha cum recomanda Biserica shi in toate posturile de peste an, atunci ishi va ajuta sa iasa din ea, asha cum ies din fiecare, acest soi de draci, ai necredintzei, cum spune Domnul, ca doar cu post shi rugaciune ies afara.... ca iata sf ap Pavel atunci cand vorbea despre credintza, o identifica cu Hristos, iar Domnul cand vorbea despre credintza, o identifica cu o femeie... sau cu fecioarele intzelepte ca exista shi fecioarele neintzelepte care au uitat sa-shi ia undelemn in slujirile lor... |
pentru vsovi:
imi e greu sa citesc postarile tale cu ,,shi,, ,,cu tzi,,...nu as vrea sa te superi, dar scrii frumos, f coerent, si din pacate din cauza acestor grupuri de litere care inlocuiesc pe t, s././.se pierde esenta...nu poti sa renunti? nu te supara te rog... |
ca sa arda in taina ca o lumina de taina in candelele lor.... bineintzeles nu ascunsa sub pat sau sub obroc ci pusa astfel incat sa lumineze la toata casa ei...
|
Citat:
|
Citat:
Ce scrie la Scriptura ,"Parintii maninca agurida si la copii li se strepezesc dintii" ,nu sunt vorbe in vant ,ia aminte . Nu spun mai mult ,daca nu crezi vezi ce spune par.Arsenie Boca,in scrierile lui zice si de consecintele pacatelor parintilor asupra copiilor. Dumnezeu e mare si iubeste pe cei care se pocaiesc si ii fac voia in viata de zi cu zi. |
Draga Karmen, imi spun si eu parerea. Cred ca ai postat acestea tocmai fiindca tu cautai un raspuns la ceea ce de fapt constiinta iti spunea ca nu e tocmai bine ceea ce faci. Lumeste gandind, ai facut mai mult decat un alt lumesc care nici macar nu ar avea curajul de a spune pe un forum ceea ce face. Eu te felicit pentru aceasta. Nu ceea ce ai facut conteaza atat de mult, cat ceea ce vei face de acum incolo. Daca nu ai fi cunoscut pacatul, poate nici la indreptare si la pocainta nu ai fi venit. Poate exact aceasta cale a fost calea ta. Si Sf. Maria Egipteanca a pacatuit chiar mai mult decat tine si s-a pocait. Trebuie sa ne para rau pentru greselile noastre, pacatele noastre...sa le spovedim, sa ne revenim, sa intelegem ca iubirea adevarata fata de membrii familiei este altceva...este sacrificiu, nu este placere personala. Cand mintea noastra se metamorfozeaza, adica atunci cand se produce metanoia, atunci incepe si curatia. Nu faptul ca ai pacatuit este atat de grav, ci faptul daca nu vrei sa te pocaiesti. Domnul a venit pt.pacatele noastre, caci stia firea noastra slaba si plina de pacat. Trebuie sa vedem de ce avem aceasta pofta de sex si cum sa o infranam sau sa o echilibram. Trebuie fiindca noi dorim sa mergem pe Cale. Daca nu dorim, atunci nu trebuie. Atunci fiecare e liber sa faca ce vrea, dar sa nu uitam ca exista anumite limite iar daca nu ne oprim la timp, nu vom mai stii unde ne vom opri. De ce ? Fiindca un rau aduce un altul si tot asa. La fel e si cu binele...pui inceput bun, plangi pt pacatele tale, ca nu esti nici prima nici ultima de ai gresit astfel, dar diferenta trebuie sa stea in POCAINTA. Deci tu alegi. Nu uita ca si tie iti vine vremea cand nu vei mai cunoaste ce este placere trupeasca si atunci ? Deci nu aceasta este esential in viata ci mantuirea sufletului, iar in cazul familiei, mantuirea sufletelor intregii familii. Ai gresit, da...dar te poti ridica si merge pe un drum placut Domnului. Cum vrei tu, bucuria mea.
Domnul sa-ti ajute. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:00:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.