![]() |
Cartea Numerii (cap. 21) precizeaza ca nimeni dintre cei care au vreo meteahna fizica nu se va putea apropia ca sa aduca daruri Dumnezeului sau. Din cate stiu si la proba medicala (pentru cei care trebuie sa sustina examenele de admitere la fac de teologie) se urmareste ca nici un candidat sa nu aiba vreo meteahna fizica. Imi poate explica cineva de ce?
|
si totusi sunt acceptati preoti peltici,cu ticuri(sindrom tourette,am intalnit)..tot metehne si astea...cred ca preotii sunt intr-un fel madularele lui Hristos,ei trebuie sa fie aidoma Mantuitorului.Se admit defecte minore.Nu se admit defecte majore(garbovi,paralitici..pot avea cauze cunoscute),preotul e cel care umbla cu Sf.Potir in mana..in sfarsit canoanele sunt aspre.In zilele noastre sunt admisi f.multi candidati cu defecte,in fond toti avem cate o asimetrie,nimeni nu e perfect.
|
Preotia Vechiului Testament s-a desfiintat odata cu Moartea Mantuitorului Caci Acesta S-a adus pe Sine Jerfa de rascumparare pt toti oamnii.Iisus Hristos este Arhiereu in veac dupa randuiala lui Melchisedec.Acesta a transmis arhieria apostolilor si prin succesiune apostoloca aceasta arhierie a ajuns la episcopii(arhiereii)de acum.Acesti arhierei hirotonesc preotii.Felul cum se selecteaza candidatii pt preotie este stbilit de soboarele ecumenic si nu d cartea ,,Numerii'.Daca doresti sa cunosti mai mult te pot ajuta dar trebuie sa ocup muult spatiu si nu stiu daca imi piermit moderatorii.
|
Eu as dori mai multe informatii in acest sens. Am auzit ca acum nu se mai da proba medicala de care mentiona partenie(ea a existat cu adevarat la Bucuresti, poate si la alte facultati). Astazi, totul sta intr-o adeverinta de la medicul de familie din care sa reiasa - APT.
|
urzicuta: si totusi sunt acceptati preoti peltici,cu ticuri(sindrom tourette,am intalnit)..
Si totusi cum e posibil sa se accepte la teologie studenti cu sindromul Tourette? Acestia au ticuri si injura in mod involuntar. Daca, Doamne fereste, li se intampla in timpul Sf. Liturghii?!? Oare infirmitatile pot arata ca e vorba de un suflet incarcat cu pacate, ale lui sau ale familiei lui? Totusi Pr. Paraian nu a fost impiedicat, de faptul ca este orb. Dumnezeu i-a dat alte daruri. |
sunt admisi si cu deficiente mintale:D
|
dorstor: Preotia Vechiului Testament s-a desfiintat odata cu Moartea Mantuitorului
Am citi de curand ca preotia la evrei nu are continuitate prin punerea mainilor, din cauza potopului, care a intrerupt aceasta continuitate. |
Citat:
|
Citat:
Criteriile fizice sunt apreciate in cazul candidatilor la preotie. De luat in seama mi se pare mai degraba afirmatia facuta de "seminaristul", respectiv "sunt admisi si cu deficiente mintale". Profunda afirmatie, mai ales ca sub masca "pioseniei", sau a "pioseniei exagerate" sunt cazuri in care se ascund probleme de ordinul patologicului... |
ca si in invatamint cei care lucreaza indeaproape cu publicul trebuie controlati de TBC si alte boli contagioase, in rest nu cred ca are importanta, cicatrice si alte deficiente fizice minore.
|
seminaristul : multumesc. Multumesc. Si mie mi s-a paru caceva nu era in ordine u ceea ce citisem.
Mirean : Poate ca ar fi bine sa fie in comisie si un preot vazator cu duhul, pentru a-i descoperi pe acei cu afectiuni patologice. |
multe din afectiunile psihice sunt descoperite dupa ce individul incepe sa intre in contact cu oamenii si cu banii. Se zice ca cel mai mare test de personalitate a omului este cum se comporta fata de activitatea sexuala si cu banii
|
inainte de hrotonie, candidatul trebuie sa prezinte si un dosar medical in care printre altele e obligatoriu un examen psihologic... in unele eparhii acest examen sa da de tot candidatii la un singur loc, sub supravegherea unui medic care da si verdictele, inainte de sustinerea examenului de capaciatate preoteasca... se intampla ca "probleme" sa apara dupa primirea preotiei... Dumnzeu sa ne lumineze!
|
Sa nu maniem pe Dumnezeu, sunt preoti cu adevarat si astazi,iar cazulde la TVR nu este o exceptie, m-am referit la preotul din Arhiepiscopia Alba-Iuliei.
|
Citat:
Eu am mai auzit si ca preotia evreilor, in afara de faptul ca a fost desfiintata de Mintuitorul, a fost terminata inca o data prin anul 70 cin romanii au cam omorit pe toti preotii... parca Pr. Savatie Bastovoi spunea asta (nu mai retin sigur). Cunoaste cineva detalii? Bogdan. |
Bogdan, cu mult in trecut, toti capii de familie aveau dreptul de a aduce jertfe lui Dumnezeu. Israelitii aduceau jertfele lor, fiecare unde vroia. Din cauza idolatriei (convietuirea cu popoare idolatre) multi au ajuns sa jertfeasca idolilor locali. Pentru a-i feri pe oameni de o astfel de jertfa, Dumnezeu cere ca jertfele lor sa fie aduse la "cortul intalnirii", la preotii instituiti special in acest scop. Astfel, preotia aaronita a avut menirea sa puna capat idolatriei. Deci, a fost o preotie de circumstanta - ca sa fereasca poporul de a aduce jertfe idolilor. Deci, aceasta preotie a avut un caracter de provizorat. Mai mult Noul Legamant nu se va mai baza pe jertfe sangeroase ci pe credinta. De aceea a fost inlocuita acesta preotie si nu continuata de Mantuitorul. Mai multe amanunte in acest sens ofera Pr Adrian Niculcea intr-un articol in care vorbeste e preotia lui Aaron si cea a lui Melchisedec.
|
Cand ma gandesc cat de minunat a fost parintele Teofil Paraian, nevazator fiind, nu pot sa nu cred ca ar fi fost si alte persoane tot atat de minunate, dar nu au ajuns pentru ca au fost lipsite de un deget.
|
Citat:
Dumnezeu a ingaduit ca Arie sa-I fie preot, asa cum a ingaduit ca si Iuda sa-I fie Apostol. Poate tocmai in constientizarea vocatiei si cinstei inalte la care au fost facuti partasi de Dumnezeu statea posibilitatea pocaintei lor. Dar ei, in mod liber ( de fapt paruta libertate pe care ne-o infatiseaza Satana) s-au intarit in rau. |
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:09:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.