![]() |
Stim ca stiinta afirma acest lucru.
De asemeni în Sfânta Traditie nu exista, din câte stiu, învatatura ca oamenii pot sa ramâna tineri. Totusi, eu nu pot sa accept ca cei mântuiti în vesnicie sunt batrâni. Mântuitorul este pictat uneori imberb, semn al tineretii vesnice. De asemeni unor Sfinti li S-a aratat ca un copil. |
La Dumnezeul cel Adevarat sunt toate cu putinta celui ce crede!
Deci, mai istorie este "Tineretze fara batranete si viata fara de moarte" decat "Istoria" pe care o invatzam in scoala....:) |
Ce este batrânetea?
Eu cred ca este o forma de paranoia, adica oamenii au impresia ca e normal sa îmbatrâneasca, când de fapt nu e normal. |
Batranetile sunt o moarte inainte de a muri. Batranetea este o urmare a omului decazut de la ADAM incoace. Presupun ca e normal so acceptam ca pe o pedeapsa a pacatelor noastre. Acum depinde si de noi cum imbatranim: frumos, avand o viata aleasa si curata, sau urat tarind in patimi si boli. Nu cred ca batranetea eo forma de paranoia, asta e cu totul altceva.
|
... precum spun Sf Parinti este important la batrinete sa nu ajungem un putregai.
|
... precum spun Sf Parinti este important la batrinete sa nu ajungem un putregai.
|
Eu unul nu am de gând sa îmbatrânesc, nu consider ca am aceasta datorie.
|
Am intalnit persoane de peste 70 de ani mai informate decat multi tineri.Si am avut surpriza sa constat ca aceste persoane(cel putin eu nu am cunoscut decat 3-inclusiv o ruda la care tin mult) sfidau aproape ideea batranului care vorbeste numai despre ce bine era pe vremea lui/ei,si nu poate intelege deloc persoanele tinere-stiu si despre "noile tehnologii",stiu si despre moda,iar aceasta ruda este un fel de feminista,care imi povestea cand eram mai mica ce tampenii faceau ei in adolescenta.....si mi-a spus,la un moment dat sa nu cred toate "prostiile" pe care le aud,ca "pe vremea lor" adolescentii erau cele mai ascultatoare fiinte,fetele mergeau doar la scoala si acasa....ptr ca(cel putin asa spune ea),si ei faceau petreceri,si ei beau cateodata,dansau,chiuleau,minteau profesorii,aveau relatii,etc.
Dar despre a nu imbatrani,a fi mereu tanar,omul si-a dorit mereu acest lucru.Si nimeni nu a realizat-o pana acum.....dar daca vei reusi tu,presupun ca vei avea multe invitatii la emisiuni:) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cu alte cuvinte, daca Sfintii Parinti spun asta ar însemna ca batrânetea e inevitabila. Nu stiu de unde e luata, se pare ca sunt mai multi de aceeasi parere. Ea se refera la uzura spirituala a fiintei umane, care prin slujirea patimilor îsi toceste mintea si simturile iar trupul devine un lacas al pacatului. În mod universal, se considera ca batrânetea e ceva inevitabil dar nu înseamna ca e adevarat. Apoi mai inteleapta vorba nu putea fi. Asa este si de fiecare in parte depinde acest lucru. Multi spre varsta a treia se lumineaza si se intaresc sufleteste intru dragoste de Dumnezeu. Si apoi ce inseamna batranetea ? Viata este un tot unitar, cu inceputul si sfarsitul ei. Sfarsitul din asta lume poate veni la orice varsta. In si prin batranete se contabilizeaza cele primite si dobandite intru fiinta noastra. De modul nostru de a trai, suma contabilizata, va fi mica sau mare si Doamne fereste, zero. Fiinta umana este în afara timpului. 15, 40, 80, 100, 1000, 1000000 de ani nu trebuie sa însemne o degradare nici a spiritului nici a trupului. Cu voia Domnului vom imbatrani...pt ca de la Adam incoace asa a hotarat Tatal Ceresc.Stiti voi de ce . Omul imbatraneste si moare dintr-o necesitate interna ,inscrisa in cromozomii celulelor.Deci moartea este si ea inclusa in patrimoniul genetic al omului. Asta despre trup. Despre suflet cred ca si el se maturizeaza dar ,ati observat ca nu imbatraneste. Cel putin asta am constatat eu care ,am deja 52 de ani.Si ar ami fi ceva..nu batranetea trupului imbatraneste sufletul ci pacatele .Pentru ca am intalnit oameni tineri cu suflete batrane si garbovite de indoieli si teama.Asa ca va doresc sa imbatraniti frumos si trupeste si sufleteste , cu credinta in Domnul.Nasterea Domnului Iisus sa va aduca bucurie si lumina in suflete.Pace voua! Ma lasi cu cromozomii? Dupa tine, la Înviere trupurile vor fi alcatuite din cromozomi? Uzura trupului tau e din pricina ca nu ai avut constiinta necesara sa ramâi tânar la vârsta când înca nu aparusera semnele batrânetii. Daca Dumnezeu nu ti-ar fi dat aceste manifestari ale aparentei batrâneti, ai fi crezut ca vei deveni nemuritor în starea actuala atunci si asta e fals. Sf. Pavel spune ca carnea si sângele nu vor mosteni viata vesnica, deci trupul cu care vom petrece în vesnicie nu e cel de acum dar nu înseamna ca acest trup de acum e normal sau inevitabil sa îmbatrâneasca. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cred ca se poate realiza o tranzitie treptata de la acest trup de carne la un trup mai spiritualizat, vesnic, fara a trece prin etapa batrânetii. Fiindca batrânetea e un complex psihologic, ea rezida exclusiv în credinta omului ca e normal ca trupul lui sa fie batrân la o anumita vârsta. Si aceasta credinta e falsa iar tot ce e fals ne desparte de Dumnezeu. Ce trebuie sa faca cei ce au fost surprinsi de batrânete? Sa astepte sa-i lumineze Dumnezeu, o solutie trebuie sa existe. |
Trupul imbatraneste, trupul moare la un moment dat. Psihologii spun ca ideea: "eu nu voi muri, desi exista oameni pe care i-am cunoscut care au imbatranit si au murit" este o treapta in acceptarea ideii de moarte. Cand vezi ca generatia ta dispare si ca trupul e ingreunat de boli, te apropii mai mult de ideea de moarte.
Omul insa, cu trecerea anilor, capata experienta. Nu mai e asa usor pacalit sa cada in pacat. Unii se apropie cu pocainta si cu resemnare de ideea ca ar putea muri. Altii, cu frica - si parca mor dinainte la cel mai mic semnal de boala (am intalnit asemenea persoane, fac crize de panica dupa cateva palpitatii). "Eu unul nu am de gând sa îmbatrânesc, nu consider ca am aceasta datorie." Cand citesc acestea mi-aduc aminte de unii care cred in puterea magica a gandului. Care considera ca mintea umana are puteri extraordinare inca nefolosite. Eu personal nu am o parere buna despre aceasta idee, suntem extraordinari pentru ca suntem iubiti de Dumnezeu, nu trebuie sa uitam asta. |
Citat:
Trupul îmbatrâneste numai daca crezi în atomi, electroni, celule, cromozomi si altele ca acestea (îmi sta pe limba sa folosesc niste calificative, dar ma abtin pentru decenta discutiei). Oamenii îmbatrânesc fiindca cred ca e firesc sa se întâmple asta iar Dumnezeu îngaduie ca ei sa îmbatrâneasca potrivit planurilor Lui, fiindca pentru aceia e mai bine sa se întâmple asa. Bolile sunt din pricina pacatelor si de asemeni din pricina necredintei, sau a credintei în microbi, virusi si alte entitati imaginare. Cu trecerea anilor majoritatea oamenilor se îndeparteaza de adevar fiindca pacatele afecteaza claritatea mintii si de asemeni afecteaza integritatea simturilor. Fiindca pacatul nu e o simpla nelegiuire, aduce o schimbare ontologica a fiintei umane (de aceea a si interzis Dumnezeu pacatele). Mai întelepti cu trecerea anilor devin doar un numar extrem de mic de oameni, cei care si-au rastignit toata viata lumeasca si s-au încredintat total lui Dumnezeu, cautrând în fiecare secunda doar voia Lui. Numai acestia pot fi calauziti de catre El si numai calauzirea Lui ne poate aduce la cunoasterea cautata. Mitul batrânului întelept e bun pentru basme si filme, în realitate batrânii sunt niste tolomaci cu mintea tocita, exceptie facând cei care au trait ascetic si care sunt extrem de putini. Majoritatea batrânilor au îmbatrânit în pacate, trebuie sa fim obiectivi chiar daca e dureros sa acceptam adevarul ca bunicii si parintii nostri au trait nesabuit. Nu e vorba de autosugestie, dimpotriva. Batrânetea vine fiindca oamenii se autosugestioneaza ca e normal si în aceste conditii Dumnezeu nu poate lucra procesul de transfigurare al corpului lor. Deci ce apar eu e tocmai necesitatea lipsei autosugestiei. Încearca sa întelegi ca stiinta e o minciuna, daca iubesti adevarul. Faptul ca sunt milioane de oameni de stiinta, medici etc nu înseamna ca stiinta e adevarata. Toti acesti oameni sunt rataciti, cu mintea întunecata de aceste minciuni stiintifice si de altele. |
S-a observat ca doar celulele canceroase au capacitate de replicare nelimitata si raman totodata tinere (uneori chiar nefunctionale datorita imaturitatii). Celelalte celule au timpul lor, se divid limitat, la un moment dat se uzeaza si apoi mor. Au moarte celulara programata.
Ar mai fi celula stem cu multiplicare controlata si totusi nelimitata, dar inca se fac cercatari despre aceasta. |
Nu exista celule.
|
Traditie,chiar m-ai facut sa rad de data aceasta...daca nu exista celule inseamna ca tu esti un duh,dar ma-ndoiesc,ca un duh sa stea in fata calculatorului.Ai sa vezi cate celule exista cand ai sa ajungi(Doamne fereste!)sa-ti fie analizate de doctori.
|
"Bolile sunt din pricina pacatelor si de asemeni din pricina necredintei, sau a credintei în microbi, virusi si alte entitati imaginare." - oare nu ai intalnit pacatosi sanatosi tun? Necredinciosi care nu au trecut prin spitale si totodata credinciosi care de mici, de tineri au avut probleme de sanatate?
Oare daca nu crezi in microbi, ei nu exista? Ia un microscop si uite-te la streptococii aranjati in sir, la stafilococii dispusi in gramezi, la diplococii gen meningococ dispusi doi cate doi. Iti spun ca i-am vazut. MI-ADUC AMINTE DE ALTA INTREBARE: OARE DACA CREZI CA NU EXISTA DIAVOL, EL NU EXISTA? "Cu trecerea anilor majoritatea oamenilor se îndeparteaza de adevar fiindca pacatele afecteaza claritatea mintii si de asemeni afecteaza integritatea simturilor. Fiindca pacatul nu e o simpla nelegiuire, aduce o schimbare ontologica a fiintei umane (de aceea a si interzis Dumnezeu pacatele)" PAI UNDE MAI E PUTEREA SPOVEDANIEI SI A SF IMPARTASANII? Am citit ca unii se straduiesc o viata si altii se pocaiesc o zi, iar Dumnezeu ii primeste. Poate are si mare bucurie in Rai, ca tatal pentru fiul cel ratacit, cand s-a intors! El ii asteapta chiar si pe acei "tolomaci cu mintea tocita",nu te grabi sa ii arunci si sa ii consideri pierduti pana ce Elnu ii considera asa! "Nu exista celule" DE UNDE STII ASA SIGUR? Eu ma gandesc ca Dumnezeu a randuit celule. Le-am vazut la microscop optic, le-am vazut in mici detalii de structura la microscopul electronic si m-am minunat de intelepciunea Lui. Nu puteau sa apara asa, din neant, atat de ordonate, facute cu intelepciune! |
Cati ani ai?Sincer,din ce crezi ca e format corpul uman?din vreo substanta eterica?
PS:stii cati au aplicat ideea(foarte populara,la un moment dat),ca daca ai cancer,trebuie doar sa crezi ca esti sanatos si te vindeci?Si totusi,au murit(iar in fff rarele cazuri cand boala a regresat,este f posibil sa nu fi fost decat capacitatea organismului de a se lupta cu boala) Am citit despre ideile acestea ca totul este o iluzie,ca de fapt nimic din ce ne inconjoara nu e real,e doar un "vis" al mintii noastre.Toate acestea suna frumos,dar realitatea este ca daca te impusca cineva,mori indiferent de credinta ca totul e real,sau totul e iluzie. PS:totusi iti admir increderea in tine.Trebuie sa fi destul de increzator ptr a crede ca tu vei reusi sa invingi batranetea,cand nimeni altcineva nu a reusit. |
Citat:
|
Traditie,chiar m-ai facut sa rad de data aceasta...daca nu exista celule inseamna ca tu esti un duh,dar ma-ndoiesc,ca un duh sa stea in fata calculatorului.Ai sa vezi cate celule exista cand ai sa ajungi(Doamne fereste!)sa-ti fie analizate de doctori.
O sa deschid înca un topic sa discutam ce e cu aceste asa-zise celule si despre restul asa-zisei alcatuiri microscopice a lumii. M-ai dezamagit cu nivelul tau de întelegere. "Bolile sunt din pricina pacatelor si de asemeni din pricina necredintei, sau a credintei în microbi, virusi si alte entitati imaginare." - oare nu ai intalnit pacatosi sanatosi tun? Necredinciosi care nu au trecut prin spitale si totodata credinciosi care de mici, de tineri au avut probleme de sanatate? Oare daca nu crezi in microbi, ei nu exista? Ia un microscop si uite-te la streptococii aranjati in sir, la stafilococii dispusi in gramezi, la diplococii gen meningococ dispusi doi cate doi. Iti spun ca i-am vazut. MI-ADUC AMINTE DE ALTA INTREBARE: OARE DACA CREZI CA NU EXISTA DIAVOL, EL NU EXISTA? Întâi ar trebui sa clarificam ce e pacatul. ai dreptate într-o masura, bolile mai sunt trimise si cu alte scopuri, dar un spirit curatat de pacate e puternic si nu e terorizat de aceste boli. Eu nu ma bazez pe ce vad cu ochii trupesti fiindca diavolul poate sa naluceasca orice. O sa continui discutia despre microbi pe topicul pe care îl voi crea imediat. Aici mai zic doar atât: Dumnezeu nu a creat microbi, ei sunt doar o explicatie pentru cei slabi în credinta, poate chiar sunt lucrarea de amagire (împreuna cu celulele & stuff) de care vorbeste Sf. Pavel. PAI UNDE MAI E PUTEREA SPOVEDANIEI SI A SF IMPARTASANII? Am citit ca unii se straduiesc o viata si altii se pocaiesc o zi, iar Dumnezeu ii primeste. Poate are si mare bucurie in Rai, ca tatal pentru fiul cel ratacit, cand s-a intors! El ii asteapta chiar si pe acei "tolomaci cu mintea tocita",nu te grabi sa ii arunci si sa ii consideri pierduti pana ce Elnu ii considera asa! Spovedania si împartasania pot ajuta dar ca sufletul sa-si vada pacatele, sa se trezeasca din ele, e un lucru foarte rar, e lucrarea directa a Duhului Sfânt si poate avea loc doar la cineva care se lupta necontenit cu patimile si raspândirea mintii. DE UNDE STII ASA SIGUR? Eu ma gandesc ca Dumnezeu a randuit celule. Le-am vazut la microscop optic, le-am vazut in mici detalii de structura la microscopul electronic si m-am minunat de intelepciunea Lui. Nu puteau sa apara asa, din neant, atat de ordonate, facute cu intelepciune! Evident, aceasta asa-zisa structura nevazuta a materiei e creatia Lui, dar sunt doar imagini, iluzii ]n mintea noastra, nu exista în realitate. |
Vorbind atata de iluzii, de puterea mintii mi-am amintit de Matrix. Ati vazut filmul? Oamenii stateau aliniati in matrice, legati la niste tuburi, iar viata de pe Pamant era doar un vis, viata programata. Cine isi dadea seama de aceasta reusea sa sfideze chiar legile fizicii, sa opreasca gloantele din drumul lor, sa incetineasca timpul, etc.
Filmul e fictiune,insa citind cele scrise pe aici, ma gandesc ca unii il iau in serios! Poti sa crezi ca diavolul a intunecat mintile doctorilor- in masa, sa vada celule, dar tu nu te poti insela atunci cand crezi ca acestea nu exista!!! Deci tu esti cel care are dreptate, probabil pentru ca te consideri fara pacat. Insa atunci mi-aduci aminte de fariseu, cand a zis: multumesc, Doamne ca nu sunt ca acestia!... Iti spun, chiar daca esti fara pacat, Dumnezeu te poate lasa sa te inseli, spre smerenie, asa cum poate pune ceva adevaruri in gura pacatosilor. El are planurile Lui. |
Nu esti atenta la ce am spus, trebuie sa repet: eu nu am spus de autosugestie.
Convingerile mele dimpotriva, au ca baza practica încetarii lucrarilor voluntare ale mintii, în aceasta constând adevarata rugaciune neîncetata. Un Sfânt (Marcu Ascetul mi se pare) a spus "Rugaciunea este tacerea mintii". Cei care practica auto-sugestia si auto-îndoctrinarea sunt cei care cred în celule si în celelalte povesti ale stiintei. Acestea nu exista în minte atunci când sufletul se roaga, deci nu sunt de la Dumnezeu. Ele pot aparea doar ca o pricina de tulburare a rugaciunii. Nu zic ca totul e un vis ci ca imaginile (vizuale, auditive) sunt create de Dumnezeu direct în spiritul nostru. Treaba cu fariseul e artificiala. A fi smerit nu înseamna a adopta minciunile oamenilor de stiinta sau ale altcuiva. |
Daca "asa zisa acesta structura nevazuta a materiei" sunt doar iluzii in mintea nostra si nu exista in realitate,inseamna ca te-ai inspirat din fizica quantica si nu din biblie,deci nu poate avea aceasta afirmatie temei mistic...Cat despre dezamagirea nivelului meu de perceptie asupra lucrurilor,nu-mi fac probleme,aceasta a existat fata de tine inca de la prima mea postare.
Si inca ceva...nu sunt de gen masculin. |
Citat:
Pe cit inaintam in timp devine tot mai aparent ca bolile sunt consecinta pacatului si nu a virusilor...si de ce spun asta?, pentru ca stim cu totii cazuri CLARE de vindecari prin rugaciune care dupa cum stim NU SUNT ANTIBIOTICE si PASTILE ci LUCRAREA DUHULUI SFINT iar daca multi nu ne vindecam este din putina credinta si persistenta in patimi si pacat...iar numarul ENORM de NEVINDECATI nu are ABSOLUT nici o importanta la Dumnezeu, poate sa fie si intreaga Planeta cazuta in pacat minus, sa zicem, 10 oameni din cine stie de pe ce coclauri. Nascindu-ne fara un suflet format in Iubirea lui Dumnezeu ci doar cu o saminta minuscula, nici nu ne dam seama cum ne VRAJIM UNII PE ALTII si NE TRANSMITEM "stiintele naturii" unii altora care de fapt sunt inventiile noastre. |
Offf! Imi inchipui ca avem de ales, pentru viitor:
- sa ardem pe rug pe pacatosi!!!??? (ASA OR FI GANDIT SI CEI CARE ARDEAU PE RUG!!) Sa aruncam pietre in ei? Sa le strigam: esti pacatos, ca te-ai imbolnavit!!?? Asta a vrut Dumnezeul iubirii???sau: - vor aparea mai multi vindecatori prin rugaciune si facatori de minuni, rugatori sa apara o minune sa ne vindece. Dar cine suntem noi, sa apara minuni pentru fiecare din noi, cand avem ceva mai la indemana decat aceasta cerere si totodata vom cere semn ca exista Dumnezeu!!!Eu nu am nevoie de acest semn ca sa cred. SI NU CUNOSC VREUN FACATOR DE MINUNI SI VINDECATOR, SA APELEZ LA EL DACA SUNT BOLNAVA(boala de genul cancer, hepatita, ulcer, pneumonie). VOI CUNOASTETI? - am putea sa murim asteptand vindecarea prin rugaciune(spuneti-i putina credinta). OARE NU NE VA INTREBA DUMNEZEU DE CE NU AM FOLOSIT LEACURILE CLASICE, DE CE AM ASTEPTAT MINUNI, DE CE NE-AM SEMETIT SA ASTEPTAM SEMNE, DE CE NE-AM SINUCIS? E necesara spovedania,parasirea pacatului PENTRU PREVENIREA UNOR BOLI, dar cand boala e deja instalata, voi spuneti sa asteptam minuni! Am citit despre medicina ayurveda, doar spre informare. Vorbesc de chacre, vorbesc de tipologii de oameni si de bolile la care sunt predispusi. Cei bolnavi de stomac ar fi oameni care nu accepta niste lucruri in viata lor( neimpacati cu soarta); cei bolnavi de hepatita ar fi cei care nu inteleg ceva din viata, intamplarile lor. Cei bolnavi de cancer ar fi cei cu probleme de identitate proprie, care nu se pot referi doar la sine, ci la toti din jur, inglobandu-i in sine. FRATILOR, EI SUNT DE ACORD SI CU YOGA. Si poate intuiesc ei ceva referitor la cauzele bolilor, dar ca tratament ar putea incerca medicina clasica. Pacatul o fi cauza bolii, dar tratamentul pt trup nu-i pacat daca e oferit de medicina clasica! |
Diversiuni. Terorizarea si executarea pacatosilor e specifica catolicismului, nu ortodoxiei.
Daca Dumnezeu da bolile, le da cu un rost. De obicei, rostul e trezirea si întoarcerea de la pacate. Daca omul în loc sa se apuce de asceza se duce la medic, toarna medicamente în ele, ma tem ca zadarniceste planul lui Dumnezeu cu el. Esti de acord si cu ioga? M-am lamurit. Ioga îndraceste si distruge oamenii, poate ireversibil. Nu e nimeni sa fi facut ioga si sa nu aiba schimbari dramatice, mintea facuta praf din pricina meditatiei, concentrarilor. |
Meditatie,intr-un fel sau altul practici in fiecare zi.Si concentrare.De cate ori ai o problema si nu te gandesti decat in ce mod sa o relovi?E tot o forma de "meditatie".Si nu practic yoga(pentru ca este ceva mai mult decat exercitiu fizic si meditatie,ca sa poti spune ca practici cu adevarat yoga este necesar si o credinta religioasa,pe care nu o am,dar asta e o alta poveste).Oricum,o fiinta umana practica fara sa vrea meditatia aproape in fiecare zi.Si rugaciunea este tot o forma de meditatie,si daca te "pierzi" pentru un timp privind natura poate fi inteleasa tot ca o forma de meditatie.Am avut o colega care a practicat yoga(asa cum a inteles) de la 10 ani.Acum are 19,si e f bine.Nu au "posedat-o" demonii,nici nu si-a "facut praf" mintea.
PS:din cate stiu,toti ascetii de care tot spui,au imbatranit.Chiar si aceia care au trai 50 de ani prin munti. Si,da,sunt f reala.Traiesc,respirvorbesc,ma pot misca.Am simtit destula durere fizica ptr a-mi da seama ca nu este "o iluzie".Sunt destul de constienta ca voi muri la un moment dat,si nu va fi o iluzie. |
Citat:
Daca omul bolnav toarna medicamente in el si se duce si la biserica sa se spovedeasca, ce parere ai? Ca doar nu il tin medicamentele de la pocainta! |
Citat:
ca eu da. :D |
Glamorous_witch, asa este, cei mai multi oameni îsi pun mintea la eforturi si e rau, fiindca pierd timpul de rugaciune, de pocainta.
Dar exista si un tip de meditatie care efectiv distruge functiile mintii (ca parte a spiritului uman): meditatia ezoterica sau pseudo-religioasa, practicata de ioghini, catolici, poate si de alte grupari. Aceastam fiind meditatie de dragul meditatiei, produce grave mutatii asupra mintii umane. O puteti vedea la catolicii practicanti, de pilda papii si preotii sau, aici pe lista, useri ca MariaB. organismu uman are 300 trilioane de celule. tumacar leai vasut?? ca eu da. Poate ca le-am vazut mai mult ca tine, am petrecut multe ore studiind la biblioteca universitatii de medicina. |
ce profesie ai, Traditie?...daca nu te superi de intrebare:|
|
Ma supar.
|
Citat:
|
Christian, Lidia, Oni,...
Obiectivitatea afirmatiilor lui Traditie nu poate fi inteleasa cu gindirea noastra asa cum ne-a fost ea data la nastere. Procesul de baza in Ortodoxie de care Hristos vorbeste neincetat este schimbarea noastra...pentru a ne sfinti, pentru a vedea Slava Lui Dumnezeu(astea nu sunt doar versuri si citate din Liturghie ci fenomene reale, vii, pentru care trebuie MAI INTII sa ne TREZIM)... proces numit de ortodocsii greci Metanoia. Oamenii, cercetatorii nu creaza nimic, ci materia se diversifica prin om. Un prieten mi-a spus ca in muntele Athos a discutat cu 3 academicieni rusi( cu doctorate grele...) care pe la 55 de ani au inteles ca "celulele nu exista"!!!!!!!! si imediat au hotarit sa nu mai piarda timpul cu timpenii si s-au calugarit. Asta iti spune ceva sau o sa-i faci si pe ei nesanatosi la cap ca pe Traditie? da si inca ceva... -nu stiu daca ati observat dar toate descoperirile "inventiile" de fapt nu sunt inventii ci prognosticari si pronosticuri..."ceva" care era deja intuit deci Creatii de fapt nu exista. Iluzia omenirii este ca noi credem ca ne jucam si modelam materia cind de fapt MATERIA se joaca cu noi prin legile sale, numeroasele legi, in mijlocul carora am fost "parasutati" acum 15000 de ani si care apartin dracilor - Ati auzit de experimentul maimutelor de pe o insula si cartofii? |
Citat:
Poate calugaria nu e buna pentru toata lumea. Gandeste, nu ar mai fi copii pe lume. Oricum, calugaria NU E SINGURA CALE DE MANTUIRE. Asta sa fie metanoia? Spalare de creier ca sa nu mai cred ca e adevarat ce vad in fata ochilor? De unde sunteti asa siguri ca sunt inselari? IDEEA ERA SA CREDEM MAI MULT DECAT CE E IN FATA OCHILOR! iDEEA ERA SA FIM MAI APROAPE DE IUBIRE, CU FIREA NOASTRA PATIMASA, CARE NECESITA TRANSFORMARE. Ma gandesc sa parasesc si eu forumul, sumteti prea transfigurati pentru gustul meu. cOZIA, ARUNCI NISTE VORBE!!NU MI-AI SPUS DESPRE COPIII SALBATICI, ACUM MA IEI CU MAIMUTA SI CARTOFUL, VORBESTI DE EXPERIMENTE, N-OR FI SI ACELEA DE LA DRACI? SI TREBUIE SA TE CRED PE CUVANT CA 3 ACADEMICIENI AU VENIT LA CREDINTA (OK, PANA AICI TE CRED) SI CA MOTIVUL LOR E CA NU CRED IN CELULE!!!! |
Citat:
|
Citat:
dar deasupra a toate e Dumnezeu! si cine asculta de Dumnezeu si Dumnezeu asculta de el... deci "batránetea" si "moartea" sunt de "modelat" cu ...iubire multa in Hristos!!! |
inainte de caderea primilor oameni in neascultare paoate ca trupurile lor nu erau alcatuite din celule ci erau transfigurate de harul divin, dar dupa cadere in mod sigur trupurile sunt alcatuite din celule.
|
Citat:
2. Tot asa crede si duhovnicul tau ? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:20:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.