Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Muzica Bisericeasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5040)
-   -   divna ljubojevic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2833)

irina4m 08.12.2007 11:28:42

Am facut rost de cantecele Divnei Ljubojevic. cine le doreste, le ofer cu multa caldura

irina4m 09.12.2007 14:24:20

o avea, dar e ortodoxa. slovaca :p

cozia 09.12.2007 22:07:17

Citat:

În prealabil postat de irina4m
dar e ortodoxa. slovaca

exact asta ma si ingrijoreaza, o ortodoxa cu tonalitati anglicane - asa lucreaza ecumenismul papistas...prin tonalitati si subtilitati, nu atac direct

veilur 02.03.2008 21:06:32

Am ascultat si eu Divna si imi place cum canta, o voce mai deosebita ca sa zic asa. Eu am ascultat muzica ei si pot spune ca nu m-a afectat cu nimica. Inca am ascultat si muzica gregoriana comerciala si tot nu m-a afectat cu nimica.
Dar pot sa spun ca muzica bisericeasca ortodoxa le intrece pe cele de mai sus, de exemplu grupul coral Anghelos si grupul de maici al manastirii Varatec imi plac in mod special, niste voci de exceptie.
Si apropo de frica aceasta de ecumenism, de credeti ca niste melodii care au tonuri anglicane sau catolice, ne-ar putea afecta? Pe mine nu ma afecteaza, pur si simplu le ascult ca imi plac. Ascult si muzica ortodoxa, si "muzica lumeasca" si nu sunt afectat deloc, nu ma opreste cu nimic sa ma duc la biserica sau sa particip la sfintele taine. Ca nu ma duc uneori la biserica, asta e din LENE si multa invoire cu somnul, nu ca ascult muzica cu accent anglican, sau catolic, sau "lumeasca", in temeni religiosi vorbind, :D

omulet 02.03.2008 21:43:14

Divna e ortodoxa, din Serbia. Ascultati "Dostojno Jest", pe albumul "Savoslovie" (de fapt tot albumul asta)!

Iar despre influenta occidentala in muzica biseiceasca... stilul slav, introdus acum vreo 200 de ani in Rusia, e foarte occidental... si totusi n-a pierdut ortodoxia.

cruciat 13.04.2008 13:58:08

http://www.crestinortodox.ro/melodi-...jevic-04-audio

Negroponte 05.09.2008 20:46:50

:)imi plac mult cantarile Divnei Liubojevici

Laurentiu 07.09.2008 01:48:12

Divna Ljubojevic - Prezentare

Divna s-a născut la Belgrad în anul 1970. A început să cânte de mică si a fost initiată în cântarea ortodoxă de la vârsta de 10 ani, după ce Maica Agnija i-a descoperit vocea la Mănăstirea Vavedenje. Considerând că darul Divnei de a cânta trebuie hrănit si ghidat, Maica Agnija, ea însăsi o cântăreată de mare talent, a invitat-o pe Divna să vină să cânte rugăciuni Domnului alături de măicutele din mănăstire. Astfel, visul micutei a devenit realitate, iar vocatia ei, stabilită pe viată. La vârsta de 17 ani, Divna s-a găsit în postura de dirijor pentru prima dată alături de grupul Mokranjac. Alături de acest cor, Divna a purtat o serie de reprezentatii de succes, atât în tară, cât si peste hotare, si a dirijat primul concert de Pasti tinut la domul Catedralei Sf. Sava din Belgrad. Între 1989 si 1991 Divna a fost dirijor al First Belgrade Singing Society, un grup sârbesc fondat în 1853, în slujba căruia au lucrat unii dintre cei mai importanti compozitori si dirijori sârbi. În calitate de cel mai tânăr dirijor din istoria celui mai vechi cor sârbesc, ea a concertat atât în tară, cât si în afara tării - în Delphi, Cephalonia si Karditsa. În paralel cu activitatea sa de dirijor si cântăreată, Divna a absolvit Colegiul de Muzică Mokranjac din Belgrad si Academia de Muzică Novi Sad. În timp ce studia si învăta de la colegii ei mai experimentati, Divna împărtăsea cunostintele ei cu prietenii si colegii, astfel încât, alături de acestia, a pus bazele corului MELODI, cor ce a reprezentat cel mai mare angajament din viata sa profesională. Trăind încă din copilărie în lumea muzicii, Divna posedă o mare experientă si abilitate de a transmite esenta - respectiv aceea a unei fiinte care cântă lui Dumnezeu. Alături de grupul MELODI, Divna este dirijor, compozitor si solist. Despre muzica sa s-a spus că te atinge prin puritate, modestie si fluentă si că impresionează prin culoarea captivantă a vocii si claritatea tonului, foarte rar întâlnite, iar despre Divna compozitoarea s-a spus că neobisnuitele sale aranjări pun în valoare frumusetea timpului si demnitatea crestinismului ortodox si cântecele mănăstiresti.

Pannihis 07.09.2008 02:19:24

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de irina4m
dar e ortodoxa. slovaca

exact asta ma si ingrijoreaza, o ortodoxa cu tonalitati anglicane - asa lucreaza ecumenismul papistas...prin tonalitati si subtilitati, nu atac direct

Frate ai un mod foarte ciudat de a intelege ecumenismul.

Fapta episcopului Corneanu nu ai vazut-o ca pe una ecumenista dar cantarile lu Divna le vezi ecumeniste?!?
Ecumenismul tine de amestecarea credintelor, tine de biserica.
Daca eu sau tu cantam o melodie de Bethoven inseamna ca suntem ecumenist?
In schimb nu stiu ce sunete victoriene auzi tu?
Ea a avut concerte si a cantat aceste cantari nu au fost cantate in Biserica decat numai cele ce tin de ortodoxie.

Si poti sta linistit ca a fost educata in spirit ortodox.

eea 21.02.2009 14:21:14

Daca are cineva melodiile Divnei as vrea f mult sa mi le trimita si mie,sau poate stiti unde le pot descarca,mi-ati fi de mare ajutor.ce am gasit in pagina anterioara nu merge.

axios 21.02.2009 14:55:56

...

idem eea. alin2tzoi@yahoo.com.
multumesc!
Doamne ajuta!

razvan_m 23.02.2009 20:04:41

Citat:

În prealabil postat de eea (Post 117956)
Daca are cineva melodiile Divnei as vrea f mult sa mi le trimita si mie,sau poate stiti unde le pot descarca,mi-ati fi de mare ajutor.ce am gasit in pagina anterioara nu merge.

Scumpa sora in Hristos,

Intra pe situl ftp://predanie.ru si acolo gasesti la sectiunea audio cantarile Divnei.
Daca nu poti intra acolo, da-mi atunci adresa de messenger si sa iti trimit aceste cantari fisier cu fisier.
Intr-o ora sunt la dispozitia fratiei tale, sora, nu inainte de a-mi face rugaciunile de seara. Adresa mea de messenger e publica aici pe forumul crestin-ortodox, dirkstruan001.
Te rog, intra cam intr-o ora pe messenger ca sa iti trimit aceste melodii [in jur de 25-30].

Doamne ajuta!

Romeo

eea 23.02.2009 20:33:10

Multumesc din suflet razvan...multumesc mult....mi-ai face o mare bucurie ...

eea 23.02.2009 21:23:34

am intrat acolo unde ai spus..dare totul in lb rusa si eu habar nu am..te rog din suflet cand revii de la rugaciune...citeste mesajul privat pe care ti l-am trimis.

monica.miholca 16.03.2009 20:21:05

Pentru cei care doresc, am gasit versurile unor melodii de-ale Divnei.
DOSTOINO EST

[COLOR=black]Достойно есть яко воистину блажити Тя, Богородицу, Присноблаженную, и Пренепорочную, и Матерь Бога нашего. Честнейшую Херувим и Славнейшую без сравнения Серафим, без истления Бога Слова рождшую, сущую Богородицу, Тя величаем. [/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]

[COLOR=black]se pronunta:[/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=5]Dostoino iest, iako voistinu blajiti Tia, Bogorodițu, Prisnoblajennuiu i Preneporochnuiu i Mater Boga nașego,[/SIZE]
[SIZE=5]Chestneișuiu Heruvim I Slavneișuiu bez sravnenia Serafim, bez istlenia Boga Slova rojdșuiu sușchuiu Bogorodițu, Tia Velichaiem.[/SIZE]
(ch ca si cirese sau church)

Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pre Tine, de Dumnezeu Nascatoare, cea pururea fericita si cu totul fara de prihana, si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara de stricaciune pe Dumnezeu cuvantul ai nascut, pre tine cea cu adevarat de Dumnezeu Nascatoare Te marim.
[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]

monica.miholca 16.03.2009 20:35:17

Bogorodice Djevo

[COLOR=black][SIZE=5]Богородице Дево, радуйся,
Благодатная Марие, Господь с Товою;
Благословена Ты в женах
и благословен плод чрева Твоего,
яко Спаса родила еси душ наших.[/SIZE]
[/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=5][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=5]se pronunta:[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][COLOR=black][SIZE=5]Bogorodițe Dievo, raduisia
Blagodatnaia Marie, Gospod s Tovoiu
Blagoslovena Tii v jenah
i blagosloven plod chreva Tvoego,
iako Spasa rodila esi duș nașih.[/SIZE]
[/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=5]Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, bucura-te, ceea ce esti cu dar daruita Marie, Domnul este cu Tine, binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pe Hristos, Mantuitorul sufletelor noastre.[/SIZE][/COLOR]
[/COLOR]

monica.miholca 16.03.2009 20:36:36

Imi cer scuze, ...bucura-Te...

janina 17.03.2009 22:27:21

Știu și eu rusa dar se pare că e asemănătoare cu ea cred că e ceva de genul acesta și se traduce direct

Maria-Raluca 26.11.2009 20:21:51

Si eu ascult Divna de vreo trei saptamani si imi place mult!:)

geo.nektarios 26.11.2009 21:18:38

Cine vrea sa aiba DISCOGRAFIA Divnei, adica cele 7 CD ale Divnei, se gasesc de dowloadat pe torrentul btjunkie cu ajutorul programului uTorrent sau BitTorrent! Eu am dowloadat si ascult cu drag.... :36:

glykys 26.11.2009 22:02:01

M-ati facut si pe mine curioasa si am cautat pe youtube. iata peste ce minunatie am dat - http://www.youtube.com/watch?v=QR3Y5hDncn4

cristiboss56 02.12.2009 21:15:57

Elaborarea unui dicționar de muzică religioasă

Ierarhi ai Sfântului Sinod și profesori de muzică de la facultățile de teologie din țară ,s-au întrunit astăzi , 2 decembrie , în Sala Conventus a Palatului Patriarhiei în vederea elaborării unui dicționar de muzică bisericească. Iată ce a declarat Părintele Casian , pentru RADIO TRINITAS, referitor la acest dicționar : "Aceste dicțińare și enciclopedii ajută la familiarizarea tuturor celor ce doresc să aprofundeze, să cunoască și în același timp să prețuiască viața spirituală a Bisericii și să participe la ea. Dicționarul de muzică religioasă va fi alcătuit de profesorii de teologie și muziä religioasă , va urmări o dimensiune istorică asupra muzicii , de la începuturile creștinismului și până astăzi , dar și rolul muzicii bisericești bizantine în viața ortodoxiei românești , principalele școli de muzică, creatori de muzică bisericească și terminologie muzicală ".

Maria-Raluca 06.06.2010 18:49:38

Uitandu-ma pe youtube la niste interpretari ale Divnei, mi-am dat seama ca nu am in calculator Agni Parthene, cu toate ca imi place foarte mult...vreun sfat de unde as putea sa o descarc?

Xosroviduxt 06.06.2010 20:02:50

Citat:

În prealabil postat de Maria-Raluca (Post 256967)
Uitandu-ma pe youtube la niste interpretari ale Divnei, mi-am dat seama ca nu am in calculator Agni Parthene, cu toate ca imi place foarte mult...vreun sfat de unde as putea sa o descarc?

pe site-ul www.kosovo.ro se gaseste intreaga discografie a Divnei.Albumul pe care apare Agni Parthene e cel cu Melodi si e aici http://www.kosovo.ro/acasa/p_4/

P.S.Iubitorilor muzicii bisericesti din Serbia poate le-ar placea si (minunatul) Pavle Aksentijevic
http://www.youtube.com/watch?v=adXiCF5FkeU

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:49:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.