Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   metoda brainstorming (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2221)

urzicuta 25.08.2007 19:14:20

este o metoda de lucru care se bazeaza pe asaltul de idei,pe care-l poate provoca o tema..si pana aici ati facut asta insa nu afost 100% Brainstorming.Cel ce foloseste metoda trebuie sa invete sa fie:un sfatuitor,un observator si mai ales un ascultator,un participant la invatare..un adevarat cavaler si partener de discutie.Metoda are la baza 2 principii:cantitatea determina calitatea si asemanarea judecatii ideilor celorlalti.De ex: eu zic :primavara.Cineva ref la primavara enunta: lunile anotimpului,altul zicemunca oamenilor,altul vestitorii primaverii s.s.m.d.p.Se poate sa ne respectam macar pe acest topic,fara sa ne mai contram sa vedem daca poate iesi ceva frumos de folos?Si acum propun eu o tema Nu cala ora de cunoasterea mediului din exemplul de mai sus..sa zicem va propun sa discutam despre ortodoxie.Ce reprezinta pentru voi ortodoxia?

urzicuta 25.08.2007 19:21:56

..spuneti repede ce va vine in minte referitor la cuvantul ortodoxie...
Pentru mine ortodoxia inseamna realitatea spirituala in care m-am nascut,Biserica locul in care Il gasesc pe Dumnezeu ori de cate ori vreau si simt nevoia sa plang pe umarul cuiva...invatatura despre Sf.Treime despre care nu am stiut pana acum vreo 10 ani...invatatura despre invierea trupurilor,despre existenta ingerilor,,invatatura despre starea noastra mizerabila....in timp ce in alte parti invatam despre cum sa ne simtim niste mici Dumnezei...
:)Astept sa continuati si sa dezvoltati tema...................sper sa nu astept degeaba(sa fiu luata in ras)

marilena12 25.08.2007 19:46:05

Spiritualitate, iubire de toate, odihna si liniste, bucuria copiilor, Sfantul Agnet, Maicuta Domnului Indurerata, am atatea imagini si idei care vin imediat incat...poate ca ar deveni amuzant pt cineva. :) Imi plac mult exercitiile de brainstorming!

urzicuta 25.08.2007 20:19:03

Sfinte Moaste,icoanele facatoare de minuni,posturile..lupta contra patimilor,pacea dupa izbanda,urcusul catre Dumnezeu,nevointa..dorinta de a fi bun,lupta cu trupul cu gandurile,inclinare spre sociabilitate..spre iubirea semenilor....care nu e deloc usoara..acceptarea lor si anihilarea sentimentului:ura

urzicuta 25.08.2007 20:29:57

..se pare ca va plac topicurile unde ne putem instiga in voie,ne putem contrazice:( ..am propus un exercitiu demodat.

petrurar 25.08.2007 21:52:16

mintuire.

Annamarria 26.08.2007 00:06:15

Dumnezeu, rugaciune, pocainta, dar si multi ipocriti si fatarnici,formalism si reguli fara noima si multi nervi de-ai mei...

corynne 26.08.2007 00:18:09

Credinta, Dumnezeu,rugaciune,biserici,manastiri,icoane, implinire sufleteasca, smerenie...

26.08.2007 07:46:14

Iubire

maria55 26.08.2007 11:55:30

alifia tamaduitoare pentru multe suflete !

mirelat 14.01.2008 00:19:31

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
..spuneti repede ce va vine in minte referitor la cuvantul ortodoxie...

Maica Domnului, icoane, monahi, Muntele Athos

alynnna 14.01.2008 18:20:57

De ce nu ne amintim acestea si cand ne certam pe aici?:rolleyes: icoane, iubire, athos, biserica, cuvinte mari.
Sa raspund si eu, onestitate:)

mirelat 14.01.2008 20:39:49

alynnna, ti-am raspuns la MP-ul pe care mi l-ai dat, nu mai e cazul sa batio apropo-uri. apropo de raspunsul tau, nu cred ca ai raspuns onest la acest brainstorming...

cristiboss56 14.01.2008 20:53:21

Unicitate.

ory 15.01.2008 16:16:29

Doi filozofi stau de vorba,iar unul uitandu-se afara remarca;"ce frumos ninge afara!!!",dupa care celalalt spune;"da!,si ce flescaiala o sa fie!".......
Cam la acest nivel stau gandurile si afirmatiile,unii privesc mult inainte,altii doar la prezentul palpabil,etc,dar aproape majoritatea la trecut,trecutul care ne determina in mare parte personalitatea,dar si viata.
Cand aud cuvantul ortodoxie ma gandesc la...ortodoxie,aspectul cel mai important din spiritualitatea romaneasca.Insa cand ma gandesc la Dumnezeu nu-mi imaginez doar de ortodoxie,ci de tot,dar absolut tot ceea ce ne-nconjoara,caci este Creeatorul tuturor.

nimeni 16.01.2008 13:10:11

ortodoxie: minunate manastiri, incredibile superstitii, estul europei.

ancah 16.01.2008 18:03:40

Dumnezeu, rai, sfinti, pacatosi, iad.

mirelat 19.01.2008 08:21:43

Citat:

În prealabil postat de nimeni
ortodoxie: minunate manastiri, incredibile superstitii, estul europei.

:) m-ai facut curioasa, la ce superstitii te gandesti?

Marimira 05.06.2011 20:14:21

Si inca: Credinta drept maritoare, Maicuta Domnului, Nadejde, Dragoste si iar Speranta, Marturisirea Pacatelor, iertarea lor, dorul de a merge in vesnicie alaturi de Cel Care ne-a creat!

Marimira 05.06.2011 20:16:24

SF,Liturghie, Sf.Euharistie, sarbatoarea Nasterii Domnului.........Invierea Domnului nostru iisus Hristos, Pastele.........nadejdea mantuirii noastre!

gabriela8 05.06.2011 21:53:34

Adevar, liniste, Duh!

Raziel 05.06.2011 22:33:34

Fundamentalism, ilogic, irational, interes

Marimira 05.06.2011 22:57:25

Citat:

În prealabil postat de Raziel (Post 366801)
Fundamentalism, ilogic, irational, interes

Heeeiiiii.......!!! Nu cumva ai aterizat gresit pe aici?Ce cauti pe acest forum?

zaharia_2009 06.06.2011 08:38:27

Citat:

În prealabil postat de urzicuta (Post 40251)
este o metoda de lucru care se bazeaza pe asaltul de idei,pe care-l poate provoca o tema..si pana aici ati facut asta insa nu afost 100% Brainstorming.Cel ce foloseste metoda trebuie sa invete sa fie:un sfatuitor,un observator si mai ales un ascultator,un participant la invatare..un adevarat cavaler si partener de discutie.Metoda are la baza 2 principii:cantitatea determina calitatea si asemanarea judecatii ideilor celorlalti.De ex: eu zic :primavara.Cineva ref la primavara enunta: lunile anotimpului,altul zicemunca oamenilor,altul vestitorii primaverii s.s.m.d.p.Se poate sa ne respectam macar pe acest topic,fara sa ne mai contram sa vedem daca poate iesi ceva frumos de folos?Si acum propun eu o tema Nu cala ora de cunoasterea mediului din exemplul de mai sus..sa zicem va propun sa discutam despre ortodoxie.Ce reprezinta pentru voi ortodoxia?

Iubire in dreptate si adevar !

Iubire in minciuna si nedreptate, in smecherii voite sau nu, in stratageme si atitudini fals binevoitoare, in smerenie mindra si in orice altceva nefiresc al sufletului ... nu exista ! Aceea este pacaleala si nu iubire !
Dar pina sa invatam, si mai ales sa si putem, cum este dreptatea si adevarul este cale lunga ! Ce sa mai vorbim despre dragostea in aceste conditii !
Hristos nu exista decit in dreptate si adevar iar evanghelia este plina de atitudinile Lui cind dadea peste neadevar (minciuna) si peste nedreptate !
Dar depinde de fiecare ce voieste sa aleaga !

Marimira 06.06.2011 17:35:09

Da, ca sa exemplificam cum sta treaba cu smerenia mandra, este bine sa ne privim fiecare cu lupa...!!!......

DAR, ca sa crezi despre tine insuti ca nu gresesti niciodata, ca doar tu ai dreptate intotdeauna, ca nimeni nu poate sti mai bine decat tine, ca doar prin "ochelarii tai" se vede exact ...soarele si luna si doar tu detii ADEVARUL SUPREM, ca de, stiii tu mai bine decat toti ceilalti....

ASTA DA SMERENIE MANDRA!!!

Cum ne vedem noi unii pe altii am aflat, este bine sa reflectam asupra noastra insine fiecare, cum ne vede oare Hristos, suntem chiar asa cum ne credem noi?!

zaharia_2009 06.06.2011 18:36:20

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 366912)
Da, ca sa exemplificam cum sta treaba cu smerenia mandra, este bine sa ne privim fiecare cu lupa...!!!......

DAR, ca sa crezi despre tine insuti ca nu gresesti niciodata, ca doar tu ai dreptate intotdeauna, ca nimeni nu poate sti mai bine decat tine, ca doar prin "ochelarii tai" se vede exact ...soarele si luna si doar tu detii ADEVARUL SUPREM, ca de, stiii tu mai bine decat toti ceilalti....

ASTA DA SMERENIE MANDRA!!!

Cum ne vedem noi unii pe altii am aflat, este bine sa reflectam asupra noastra insine fiecare, cum ne vede oare Hristos, suntem chiar asa cum ne credem noi?!

Sora deosebita, cine va cerut sa exemplificati ?
Cine a spus a crede despre el ca nu greseste nici o data , ca eu unul nu am spus asta ?
Cind ati privit prin ochelarii mei ultima data soarele si luna ? Eu nu-mi aduc aminte de asa ceva !
Ati inteles mult gresit , nu sunt adeptul faptului ca cineva poate detine adevarul suprem... si cine este acest adevar suprem ? Definiti-l !
Am si precizat ca notiunea de smerenie mindra , am precizat la alt thread , este o chestie tare fina , mai greu de inteles si de identificat cu usurinta !

Si la urma urmei cine sunteti dvs. ca sa ma judecati pe mine , ca doar dvs. sunteti adepta ferventa a nejudecarii aproapelui ? Ce faceti , iar ati cazut in propriile pacate teoretice ?

Eu doar am raspuns la intrebarea din deschiderea threadului, dumneata ma judeci dar nici macar nu reusesti sa intelegi ce scriu eu !
Sa mai descriu inversunarea de care sunteti stapinita atunci cind vedeti postarile mele sau este destula cit se vede liber in manifestarea dvs. ?
Ce placut ar fi fost daca ramineati doar la parerea postata mai inainte raspunzind threadului initial si nu va tineati de judecarea aproapelui, si ce bine v-ar fi stat asa !
Cum cazura-ti iarasi in nesuferitul pacat, dintr-o ambitie... din mindrie !!!

Marimira 06.06.2011 19:07:21

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 366923)
Sora deosebita, cine va cerut sa exemplificati ?
Cine a spus a crede despre el ca nu greseste nici o data , ca eu unul nu am spus asta ?
Cind ati privit prin ochelarii mei ultima data soarele si luna ? Eu nu-mi aduc aminte de asa ceva !
Ati inteles mult gresit , nu sunt adeptul faptului ca cineva poate detine adevarul suprem... si cine este acest adevar suprem ? Definiti-l !
Am si precizat ca notiunea de smerenie mindra , am precizat la alt thread , este o chestie tare fina , mai greu de inteles si de identificat cu usurinta !

Si la urma urmei cine sunteti dvs. ca sa ma judecati pe mine , ca doar dvs. sunteti adepta ferventa a nejudecarii aproapelui ? Ce faceti , iar ati cazut in propriile pacate teoretice ?

Eu doar am raspuns la intrebarea din deschiderea threadului, dumneata ma judeci dar nici macar nu reusesti sa intelegi ce scriu eu !
Sa mai descriu inversunarea de care sunteti stapinita atunci cind vedeti postarile mele sau este destula cit se vede liber in manifestarea dvs. ?
Ce placut ar fi fost daca ramineati doar la parerea postata mai inainte raspunzind threadului initial si nu va tineati de judecarea aproapelui, si ce bine v-ar fi stat asa !
Cum cazura-ti iarasi in nesuferitul pacat, dintr-o ambitie... din mindrie !!!

Nu era un atac la persoana dvs. Dar daca asa l-ati resimtit...!!!

Eu incerc doar sa spun asa: conteaza intotdeauna CE spui, dar si CUM spui...ca sa nu se simta in tonalitatea exprimarii noastre aroganta, ca sa nu se simta ca vorbim din inaltimea piedestalului nostru...felul in care va exprimati...arata tonalitatea inalta a piedestalului dvs.!

Dar, daca eu v-am nedreptatit si am perceput gresit tonalitatea, felul in care vorbiti cu noi cei ignoranti.......imi cer iertare;poate ca nu am inteles eu bine si doar lasati in mod eronat impresia unei smerenii mandre!!!

Marimira 06.06.2011 19:21:00

Am uitat sa definesc adevarul suprem: Hristos!

El a spus despre Sine:"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!"

Dar,cand ma refeream la adevarul dvs. suprem doream sa spun altceva; in toate postarile dvs. pretindeti ca aveti dreptate! nu recunoasteti niciodataca gresiti! Sepoate oare om fiind pe pamant sa nu gresesesti niciodata?

zaharia_2009 06.06.2011 19:21:49

Citat:

În prealabil postat de Marimira (Post 366932)
Nu era un atac la persoana dvs. Dar daca asa l-ati resimtit...!!!

Eu incerc doar sa spun asa: conteaza intotdeauna CE spui, dar si CUM spui...ca sa nu se simta in tonalitatea exprimarii noastre aroganta, ca sa nu se simta ca vorbim din inaltimea piedestalului nostru...felul in care va exprimati...arata tonalitatea inalta a piedestalului dvs.!

Dar, daca eu v-am nedreptatit si am perceput gresit tonalitatea, felul in care vorbiti cu noi cei ignoranti.......imi cer iertare;poate ca nu am inteles eu bine si doar lasati in mod eronat impresia unei smerenii mandre!!!

Folositi stratageme care nu va fac cinste !

Din moment ce imi raspundeti textual , pas cu pas la ceea ce am postat eu , contrazicindu-ma si dindu-mi peste nas , cum numiti dvs,. aceasta ? Binecuvintare ? ca vad ca atac nu vreti sa recunoasteti . Ori insasi faptul ca ma luati de fraierica, adica , cum ca nu inteleg eu bine ce se intimpa , va vadeste de alte pacate !

Si cind ma gindesc ca numai ce ii raspunsesem in postarea mea celui ce a deschis acest thread cum sta cu ortodoxia , adica ce inseamna ea pt. mine !!!
Nu credea ca exemplele ce intaresc parerea mea sunt atit de apropiate !!

Cit de elocventa este interventia dvs. !!!!!

Eu nu sunt de parare ca intotdeauna conteaza numai ce si cum spui ! Conteaza , mai ales, si la ce auditoriu te adresezi , ca daca vorbesti la o padure de copaci , pai poti sa le vorbesti cit mai sufleteste ca acestia tot lemne ramin !
Deci conteaza ce si cum vorbesti dar la fel de mult conteaza si cui vorbesti , ce capacitati, ce interes si ce puteri au ei sa inteleaga din ce aud !
Dintr-o clasa de elevi , toti auzindu-si aceiasi magistri, nu toti au aceleasi rezultate, caci depinde de puterile lor de intelegere a ceea ce aud ... asta ca sa dau niste exemple mai mult decit simpliste !

Cel mai simplu, cel mai cinstit si cel mai adevarat lucru atunci cind nu intelegem ceva sau nu putem sa deducem este sa intrebam pt. clarificare ! Altminteri putem ajunge in sanctiunea proverbului care spune : ,,hotul cu un pacat si pagubasul cu zece !"

Marimira 06.06.2011 19:54:25

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 366937)
Folositi stratageme care nu va fac cinste !

Din moment ce imi raspundeti textual , pas cu pas la ceea ce am postat eu , contrazicindu-ma si dindu-mi peste nas , cum numiti dvs,. aceasta ? Binecuvintare ? ca vad ca atac nu vreti sa recunoasteti . Ori insasi faptul ca ma luati de fraierica, adica , cum ca nu inteleg eu bine ce se intimpa , va vadeste de alte pacate !

Si cind ma gindesc ca numai ce ii raspunsesem in postarea mea celui ce a deschis acest thread cum sta cu ortodoxia , adica ce inseamna ea pt. mine !!!
Nu credea ca exemplele ce intaresc parerea mea sunt atit de apropiate !!

Cit de elocventa este interventia dvs. !!!!!

Eu nu sunt de parare ca intotdeauna conteaza numai ce si cum spui ! Conteaza , mai ales, si la ce auditoriu te adresezi , ca daca vorbesti la o padure de copaci , pai poti sa le vorbesti cit mai sufleteste ca acestia tot lemne ramin !
Deci conteaza ce si cum vorbesti dar la fel de mult conteaza si cui vorbesti , ce capacitati, ce interes si ce puteri au ei sa inteleaga din ce aud !
Dintr-o clasa de elevi , toti auzindu-si aceiasi magistri, nu toti au aceleasi rezultate, caci depinde de puterile lor de intelegere a ceea ce aud ... asta ca sa dau niste exemple mai mult decit simpliste !

Cel mai simplu, cel mai cinstit si cel mai adevarat lucru atunci cind nu intelegem ceva sau nu putem sa deducem este sa intrebam pt. clarificare ! Altminteri putem ajunge in sanctiunea proverbului care spune : ,,hotul cu un pacat si pagubasul cu zece !"

Nu ma mira raspunsul dvs. Imi pare rau ca v-ati suparat asa.
Fieacare intelege si simte cum poate.La nivelul meu,asa am perceput.
De ce oare se simte din cuvintele dvs. ca sunteti profesorul care vorbeste cu elevul cel prostut, sau poate cu un lemn? din smerenie poate?

Dvs.sunteti liber sa credeti ce doriti despre mine.Nu ma supar!

Imi pare rau ca nu sunt pe unda dvs. eu simt lucrurile altfel...nu sunt rau intentionata cu nimeni, nu mint...spun doar ceea ce ma deranjeaza, de parca ar conta!

Singurul lucru care conteaza este CE crede Hristos despre mine, si despre dvs.Si inca nu este totul pierdut,mai avem timp...numai sa vrem sa vedem prin ochii Lui.

romanbun 28.06.2011 14:04:32

Iubire si iertare.
Doamne-ajuta!

Golbi_ 28.06.2011 14:35:05

Religie, preoti, doctrine, credinta, reper, medicament, impresia cunoasterii adevarului absolut. Cu alte cuvinte, la fel ca la alte mari religii.

antoniap 28.06.2011 14:35:10

Ortodoxia, pentru mine, reprezinta o cruce pe care o am de purtat, un suflet pe care trebuie sa-l albesc, o cale fara poleiala si fara straluciri false care ma poate duce la Hristos si-L poate aduce pe Hristos in inima mea.

I.Calin 28.06.2011 15:16:30

Citat:

În prealabil postat de Golbi_ (Post 372778)
Religie, preoti, doctrine, credinta, reper, medicament, impresia cunoasterii adevarului absolut. Cu alte cuvinte, la fel ca la alte mari religii.

Brainstorming + citatul de mai sus + ortodoxie = ignoranță.

Ortodoxie? Nu-mi repet semnătura, dar esența ei ar fi "Iubește și fă ceea ce vrei" (Sf Augustin).

costel 28.06.2011 17:17:35

Cand nu cunosti ceva, e buna metoda brainstorming. Dar cand ceri de la Dumnezeu raspuns si primesti, mai ai nevoie de o astfel de metoda? Nu. Nu-ti poate da mintea ceva mai potrivit decat ce ti-a daruit Dumnezeu. Asa ca un crestin trebuie invitat la rugaciune, sa ceara ca voia lui Dumnezeu sa fie in toate si va vedea cata bucurie si folos ii va aduce aceasta cerere.

glykys 28.06.2011 17:21:43

Calea cea dreapta. Forma cea mai curata de marturisire a Adevarului.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.