Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   cum sa-mi imblanzesc vecinii?! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2212)

flory64 23.08.2007 19:55:52

De un an de zile s-au mutat sub mine la bloc o familie care in primele 3 luni in fiecare saptamana faceau scandal cu strigate si urlete pe tema banilor ( nu ca n-ar avea, dar de ce cheltuie unul mai mult ca celalalt)Le-am spus ca imi fac rau mie si familiei mele ,l-am mai trimis pe sot la usa si nu i s-a deschis ,am mai batut in podea,i-am sunat la interfon si ne-au injurat fara sa apucam sa zicem ceva.....fara nici o schimbare Eu am inceput sa fiu f nervoasa, sa-mi fac plan de a ne muta ...........E f greu!Acum scandalurile sunt mai rare .am citit cele 9 novene in 9 zile de marti catre Sf.Anton
Intre timp s-au mutat deasupra mea o familie cu 2 copii care cum se trezesc incep si alearga si trantesc cu diferite obiecte.Nici la acestea n-am prea avut audienta!
E o adevarata tortura psihica pt mine in special!Sa ma fi blestemat cineva ?! Ce sa fac sa-mi linistesc vecinii?! Ce rugaciuni sa mai zic sau e cazul de slujbe?! AJUTOR!

cristiboss56 23.08.2007 20:22:02

Citat:

În prealabil postat de flory64
De un an de zile s-au mutat sub mine la bloc o familie care in primele 3 luni in fiecare saptamana faceau scandal cu strigate si urlete pe tema banilor ( nu ca n-ar avea, dar de ce cheltuie unul mai mult ca celalalt)Le-am spus ca imi fac rau mie si familiei mele ,l-am mai trimis pe sot la usa si nu i s-a deschis ,am mai batut in podea,i-am sunat la interfon si ne-au injurat fara sa apucam sa zicem ceva.....fara nici o schimbare Eu am inceput sa fiu f nervoasa, sa-mi fac plan de a ne muta ...........E f greu!Acum scandalurile sunt mai rare .am citit cele 9 novene in 9 zile de marti catre Sf.Anton
Intre timp s-au mutat deasupra mea o familie cu 2 copii care cum se trezesc incep si alearga si trantesc cu diferite obiecte.Nici la acestea n-am prea avut audienta!
E o adevarata tortura psihica pt mine in special!Sa ma fi blestemat cineva ?! Ce sa fac sa-mi linistesc vecinii?! Ce rugaciuni sa mai zic sau e cazul de slujbe?! AJUTOR!

Cinstit sa fiu, cam asta este viata la bloc, cu bune si relele ei. Nu esti singura care suporti astfel de manifestari. Multe familii se afla in conflicte de acest gen. Rugaciunea este extrem de utila, dar in cazuri mai grave, exista politie, justitie. Galcevele, clevetirile, rautatea au fost si vor exista cat va fi viata pe acest pamant. Intelegerea, dragostea , smerenia sant mult mai de pret.

iuda 24.08.2007 09:40:53

mie imi suna a ispita ,si cred ca daca nu te rogi pt acele persoane nu se va schimba nimic

urzicuta 24.08.2007 15:40:36

:)..exista o lege care interzice poluarea fonica a vecinilor..amenzile sunt f.marimergand pana la 10 mil.Intereseaza-te la administrator..nici efectul rugaciunii nu trebuie exclus......dar ceea ce relatezi tu ca fac ei nu e mare branza...atat de tare te deranjeaza????????Eu n-am avut niciodata urechi pentru ce fac vecinii..s-au mi-am zis ca-s tineri si n-au minte(vecinii de la 10 care sambata de sambata ascultau manele si aveau ceva boxe..)ba ca-s batrani si-s dusi cu pluta, am cautat sa nu ajung la usa lor niciodata,dar nici noi nu suntem printre cei pasnici..vecinul de jos saracul insa nu se plange fiindca iubeste copiii..mai trantesc,pocnesc,bat mingea.Ai rabdare daca numai ce ai relatat se intampla e cea mai inteleapta solutie.

urzicuta 24.08.2007 15:42:01

:)..stii ca este o fobie.?.nu stiu exact denumirea ..cei care nu suporta zgomote ...

irina-elena 24.08.2007 15:58:15

am si eu o vecina, o preoteasa chiar. ea nu stiu daca face rugaciuni sa ne linistim, pt ca noi suntem cei care o victimizam. eu mai tip la sot ,la copii, am vocea ca o trompeta cand ma enervez, ala micu plange, aia mare se culca tarziu si topaie pe la 10 deasupra dormitorului vecinei. nu tot timpul, dar se intampla . ea a venit la usa la inceput si s-a plans, i-am dat dreptate, am mai remediat situatia,dar din cand in cand mai calcam stramb . dumneaei bate in teava caloriferului ca o baba . eu stiu ca s-a obisnuit cu linistea din anii in care apartamentul nostru n-a fost locuit. dar eu nu-mi pot lega copiii de pat ca sa-i asigur linistea. asa e la bloc. si eu am suportat unde stateam inainte repetate inundatii de la o batrana care statea deasupra mea si nici eu, nici parintii mei nu i-au cerut vreodata despagubiri, desi ne picta peretii cu suroaie, uneori fix dupa ce zugraveam in casa. si o sa-mi suporte si mie vecina copiii pana mi-or creste. eu copii cuminti si muti nu stiu sa fac, eu fac numai din astia obraznici.

dan73 24.08.2007 16:34:59

Pentru cei care sunt in varsta si nu au bunul simt - exista politia. Daca este vorba de copiii vecinilor - mai multa rabdare. Nu pot sa cred ca acestia din urma se joaca si dupa ora 24.

urzicuta 24.08.2007 16:41:01

:)rabdati-i e mare lucru sa nu provoci un razboi in bloc...eu am tacut si cand m-au inundat de era sa pice peretele....sunt tot felul de caractere in bloc,la noi abia asteapta unii sa muscam momeala..oricum ne privesc cu ochi rai desi nu deranjam pe nimeni prea tare(decat vecinii de jos..dar vorba Irinei nu pot lega copiii)..am auzit de multe ori ca astfel de tensiuni s-au sfarsit la tribunal,prin a vinde casele.Pana la urma nu e cel mai rau lucru de pe pamant asta..pana ne facem case pe pamant(in cer)

24.08.2007 18:04:16

Citat:

:)cu Psaltirea si Rabdare. Au mai facut-o si altii inaintea ta si au reusit in parte;)

cos 25.08.2007 03:19:04

:)Nimeni n-a observat ca flory a citit "9 novene"? :dozingoff:
Draga flory mai bine urmeaza sfaturile Jenicai.

maria55 25.08.2007 07:33:20

Intr-adevar , si eu m-am intrebat ce-s acelea 9 novene , nu stiu .

Dar indiferent de situatie inca un lucru bun care ai putea sa-l faci , este sa ti-i faci prieteni . Poate e greu , dar merita sa incerci .

Cumpara o prajitura si mergi la ei ,sau invita-i la o cafea .
Ofera ceva ce nu costa prea mult ! Poate chiar si un zambet !

Omul are jena de un prieten si se abtine .
De dusmani nu-i pasa .

maria

cos 25.08.2007 12:38:57

Este vorba de rugaciuni catolice, catre Sf. Anton, care a fost franciscan, se face confuzia cu Sf. Antonie de la ortodocsi.., deci ori alba ori neagra, ori ortodox ori catolic :dozingoff:

maria55 25.08.2007 13:44:20

Asta nu-i motiv de cearta .
Lasa-l pe fiecare sa existe cum vrea el ! Dumnezeu cum ne suporta pe toti !
Si apoi a face pe cineva dupa " calapodul" tau , e iubire de stapanire .

Poate e o scoala data de Dumnezeu sa invatam sa crestem .
E usor sa desconsideri pe cineva , dar e greu de tot sa iubesti , sa faci bine cuiva chiar si numai un salut e uneori foarte greu .

Bine ar fi sa ne dam seama ca si o privire poate ucide .
Sa ne ajute Dumnezeu sa devenim mai buni ,mai .......cum vrea El!

maria

urzicuta 25.08.2007 14:00:54

:)Maria ce frumos vorbesti!Sper sa citeasca cea care a pus intrebarea si sa se lamureasca.

cos 25.08.2007 14:47:52

Doamne draga maria

Aici este chestiune de adevar. Cum sa ma inchin cu eretici? O sa-mi zici ca oricum e acelasi Dumnezeu? Pai ce facem o dam in ecumenism si alte nebunii? Pe cine am certat, doar am atentionat. Iti spune aceste chestii un om care a fost simpatizant al bisericii catolice ani de zile, care a avut trairi intense acolo, care s-a inchinat la moastele sfantului franciscan. Deci intreaba orice parinte care nu este atins de ecumenism daca e bine sau nu sa ne inchinam la catolici. Eu stiu raspunsul de la Pr. Ion Vladuca or Aresenie Papacioc.
Singur ortodoxia.
(am presupus ca flory este ortodoxa de vreme ce a postat pe acest forum)

Sa-mi fie cu iertare, nu am vrut in vreun fel sa te supar, dar m-a surprins reactia ta

maria55 25.08.2007 15:31:09

Draga cos ,
nu m-am adresat tie ,imi pare rau . Am exprimat o pozitie .
Era vorba de a se intelege vecin cu vecin si nu de ecumenism sau alte lucruri .
Imi pare rau ca s-a inteles gresit .

Eu nu am de dat nimanui lectii , stiu numai ca trebuie sa traim in pace cu toti , nimic nu ne da dreptul sa intoarcem spatele cuiva .

Eu stiu ca sfintii au iubit toata lumea , cred ca intr-acolo trebuie sa tindem si noi .
Nimeni nu ne cere sa renuntam la credinta .
Un ortodox trebuie sa stie sa traiasca in pace cu toata lumea , asta am gandit .

cred ca acum e clar !
maria

padrevicentiu 25.08.2007 15:59:40

ti-as sugera sa citesti acatiste de izbavire a vrasmasilor:D

cos 25.08.2007 16:56:56

cos: deci ori alba ori neagra, ori ortodox ori catolic

maria55: Lasa-l pe fiecare sa existe cum vrea el ! Dumnezeu cum ne suporta pe toti !

cred ca de aici a iesit neintelegerea....

Eu am vrut doar sa subliniez ca un ortodox nu ar trebui sa citeasca novene catolice or sa cinsteasca alti sfinti decat cei ortodocsi, deoarece biserica ortodoxa este cea adevarata.
Lectii nici mie nu-mi place sa dau, dar tinand cont de anumite experiente prin care am trecut, am considerat ca ar fi bine sa se foloseasca si altii, pe un astfel de comportament de genul hai sa ne inchinam si la altii, se va instala foarte frumos ecumenismul si pe la noi, asta am vrut sa subliniez pentru ca stiu foarte foarte multe persoane care fac asa, deci am vrut sa atrag atentia ca in felul asta stingem duhul..

Toate bune

maria55 25.08.2007 17:22:28

in sfarsit cred ca ne-am inteles .
Iarta-ma n-am vrut sa te tulbur .
E drept ca ce spun eu nu e lucru usor mai ales pentru cineva care nu prea a venit in contact cu straini .
Dar asa e draga cos .Sa nu incurcam borcanele .Una e credinta , alta e buna intelegere .

Padrevicentiu ,
imi pare ca am auzit un glas care-mi trebuia !
Spuneti-mi si de unde sa le iau , am mare nevoie !
Numai Dumnezeu stie adevarul ,asta imi da putere .

cu respect , maria

cos 25.08.2007 22:28:50

Puteti ridica mâinile spre cer, puteti misca buzele ca sa cereti iertare, iar Dumnezeu dispus este sa va stearga pacatele, dar nu îngaduiti a se face aceasta, de vreme ce voi le tineti pe acele ale gresitilor vostri.

Va aflati, asadar, în eroare (…)

Ati suferit multe nedreptati, ati fost jefuiti, ati fost vorbiti de rau, ati fost pagubiti în cele mai grele prilejuri - vreti sa vedeti pe dusmanul nostru pedepsit? Iata ceea ce va va sluji, în schimb, sa iertati.

Daca singuri va faceti dreptate si va razbunati, prin vorbe sau prin fapte sau prin blesteme împotriva aceluia care v-a jignit, Dumnezeu nu va mai sta sa va rasplateasca, pentru ca, însiva, ati facut aceasta. Si nu numai ca, deloc n-are sa va razbune, dar are sa va pedepseasca fiindca l-ati suparat, în obstea omeneasca, daca lovim robul altuia, stapânul lui se supara si ia drept o jignire adusa lui fapta noastra.

Ca suntem jigniti, fie de robi, fie de oameni liberi, datori suntem a astepta judecata stapânilor sau a judecatorilor.

Asadar, daca între oameni e cu totul nechibzuit ca cineva sa-si faca dreptate singur, lucrurile stau altfel când Dumnezeu este acela care-i judecator…

Voua, El v-a poruncit atât: sa va rugati pentru cel ce v-a jignit. Ce trebuie facut cu aceasta, iata, El a poruncit sa fie lasat pe seama Sa, a Domnului!

Sf. Ioan Gura de Aur

Negroponte 25.08.2007 23:10:48

:)Rugaciune,rabdare si comunicare.Eu am stat de vorba cu vecinii care deranjau dupa miezul noptii si au inteles si s-au indreptat.Doamne ajuta!

maria55 26.08.2007 12:00:50

Bine ati spus parinte , dar lipsa de comunicare este o boala foarte grea .
Cum scapam de ea?

Eu am auzit de oameni care s-au despartit la batranete sub pretextul ca "n-am reusit sa comunicam niciodata " .
E trist , nu ?

Cine cunoaste retete de vindecare ?

maria

26.08.2007 14:12:27

Maria, draga mea Maria, spunea parintele Porfirie asa: Ceea ce nu puteti spune celor de langa voi prin cuvinte ( uneori suntem ascultati alteori nu)spuneti prin Rugaciune. Cand vecinul/sotul/sotia/fiul/fiica nu au timp sau rabdare sa te asculte, pleaca genunchii la Maicuta Domnului, Stapana noastra si spune-i Ei. Stapana mea, pune-i Tu in inima ceea ce eu nu reusesc sa ii pun nici macar in gand...Azi nu am venit sa iti cer nimic! ci sa ma aduc pe mine insumi Tie, invata-ma Tu cum sa iubesc pe altii cu iubirea Ta:)

maria55 26.08.2007 15:28:44

Jenica tu la ce scoala ai crescut ?
Te intreb foarte serios , ca nu poti avea un nivel de intelegere fara sa ai Binecuvantare din inima unui iubitor de Dumnezeu .

Si pe mine m-a crescut cineva si-i multumesc tare mult ,o viata intreaga n-am acumulat cat am primit din partea acestui suflet drag .

Asta e adevarata milostenie , zidirea de inimi curate fara ura , fara frica , fara invidie (incercam sa devenim). Ce frumoasa ar fi lumea daca aceste patimi n-ar exista !

Iti multumesc inca o data pentru vizita ta la Pr. Arsenie .
Mare bucurie ,cum spui tu ,noi ajungem mai greu sau deloc santem legati cu diferite probleme . Asa e voia Lui .Ii multumesc pentru tot .

cu drag
maria

26.08.2007 16:47:04

"Binefacatorul" meu a fost si este pr Mina Dobzeu:)Sfintia Sa mi-a fost si tata si mama.. cat despre scoala sunt un om prost, fara "studii" la Sorbona, am doar un liceu tras de coada:D

maria55 26.08.2007 16:56:58

Ma distrezi !:D
Vezi ca mai spunea cineva ca n-are studii si a disparut repede de pe forum !

Hai sa mai si radem un pic ca nu-i pacat !:D
maria

albinuta 30.08.2007 23:48:18

Citat:

Acum catva ani ma aflam intr-un salon de spital.Eram asa bolnava ca nu suportam o atingere un zgomot.Deasupra salonului meu se afla un salon de copii,va imaginati ce zgomote faceau se tranteau sacaune se auzea zdupueli...dar de la aceste zgomote mi-a venit tamaduirea.Cum?Am descoperit ca nu am iubire pt aproapele meu.Si din clipa acea am inceput sa strig la MAICA DOMNULUI STAPANA NOASTRA A ORTODOCSILOR sa ma ajute sa iubesc:Im-i veneau in minte numai cugete frumoase despre aproapele meu si tot ce este urat despre mine.Dar si acum cand aud atatea lucruri urate tot MAICA DOMNULUI ma ajuta.Asta este sfatul meu roagate la MAICA DOMNULUI a ortodocsilor. PREA SFANTA NASCATOARE DE DUMNEZEU MILUESTENE.

drosida 07.09.2007 15:14:12

apropo de vrajmasi si alte lucruri,pe ortodoxia exista o rugaciune "de retinere" exact asa se numeste de cind am citit-o imi e foarte draga ,poate te ajuta ,ca drept sa spun nu sunt o atotstiitoare dar de acatistul pt vrajmasi...de unde il iau si eu ca tare sa fi curioasa... Cit despre MARIA a ortodoxilor...pai eu cred ca e doar o singura MARIE .iar poate ea e catolica ,deci draga mea incearca sa te rogi la FECIOARA si sigur se mai domolesc macar cei adulti.:)

deliana68 01.01.2008 19:42:28

albinuta draga cumpara-ti de la farmacie ANTIFOANE (sunt niste dopuri care se pun in urechi) si foloseste-le numai seara la culcare, si numai cand este nevoie. Sfatul meu este sa nu le apesi foarte tare in urechi, este suficient si mai putin.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:39:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.