![]() |
Oameni de buna credinta ,vorba lui Vanghelie care sunteti cu mic cu mare pe acest forum,indraznesc sa va adresez o intrebare....nu pun buna voastra credinta la indoiala,respectarea poruncilor...totusi cum se face ca cei cu viata de familie avem cu totii unul,doi sau max.trei copii???????Invit aici pe cei cu studii medicale sa confirme sau sa infirme faptul ca o femeie intre 25 si 45 de ani poate da viata cel putin unui nr. de cel putin 9 copii.Sper sa nu considerati intrebarea mea indecenta,nu cer detalii f.intime..s-a vorbit pe alte topicuri despre masturbare,despre homosexualitate si mi-am zis de ce nu putem vorbi si despre procreere.......Ca sa incep cu exemplul meu personal eu nu exclud si aparitia altor copii,am doar 35 de ani,am avut niste probleme medicale pe care le-am depasit........voi?
|
probabil ca o sa vina cineva care o sa ma intrebe daca nu am alta treaba decat sa iscodesc lumea....sincer as vrea un dialog cu fetele,femeile din forum ,ma intereseaza cum gandesc niste persoane care pana acum m-au impresionat cu profunzimea gandurilor lor,cu cunostintele lor teologice vis-a vis de o problema atat de delicata si de loc lipsita de importanta.. Ca sa incep prin a-mi spune punctul de vedere..eu personal optez pentru abstinenta(dar nu totala) ,abstinenta de comun acord intre soti(care se presupune ca au ajuns sa aiba o traire mai speciala unul pentru celalalt si nu sunt manati de instincte sexuale ca in adolescenta)
|
:rolleyes:v-ati inhibat.......
|
Buna.Nu am nici o profunzime a gandurilor...nici cunostinte teologice si nici nu sunt casatorita..acus...mai este ceva.nici mult nici putin...dar MAI ESTE si...sincera sa fiu si pe mine m-a preocupat aceasta problema,dar nu am indraznit sa intreb pana akum asta pe forum.Cu abstinenta asta...e destul de greu..in ce sens ,in sensul ca poate unul are o neputinta,poate unul nu e asa tare in credinta,poate ...poate...poate sunt o multime de poate.Cred ca foarte mult conteaza intelegerea,intelegere fata de putintele si neputintele celui de langa noi.Daca imi aduc bine aminte o povestioara din pateric..care zicea cam asa:un preot a vrut sa calce odata un post aflandu-se intr-o neputinta,dar preoteasa nici nu a vrut sa auda;nu dupa mult timp preotesei i-au mancat corbii ochii,astfel Dumnezeu pedepsind-o pt ca nu a privit cu intelegere neputinta preotului.Normal ca fiecare se gandeste la mantuire,dar nu putem sa fim asa..cam cu ochelari de cal,sa ne vedem de mantuirea noastra fara sa ne mai uitam la cei de langa noi.Acum sa nu crezi ca am ideea ca abstinenta este imposibila.Nu, este posibila,si bravo celor ce o reusesc din cand in cand.Zic asta pt ca nu sunt de acord cu abstinenta totala.
Hai ,prindeti curaj si dati un raspuns micut.Vorba urzicutei daca tot s-a dezbatut problema homosexualitatii in atatea pagini,un lucru atat de serios nu poate fi discutat????? |
..
revin totusi si va spun ca am o spaima,desi stiu ca teoretic se poate(soacra mea a crescut 9 copii cu ajutorul lui Dumnezeu)sa ai 8-9 copii,eu una nu cred ca as face fata.,am uneori o asprime care ma sperie si pe mine,daramite pe copii.Mai multi de trei-patru (sa zic nu cred ca as avea blandetea si rabdarea sa educ(cu metodele mele primitive amintite in topicul bataia e rupta din rai).Uneori cand o vad pe soacra mea atat de senina,fara nici o spaima in fata vietii,desi a avut o viata f.incercata, ma incurajez si-mi spun ca se poate sa-i calc pe urme..dar de cele mai multe ori ma sperie gandul...apoi ma gandesc la confortul propriu...si iar dau inapoi.Pur si simplu nu vreau sa zadarnicesc planul lui Dumnezeu cu mine,in final femeile mai ales prin asta se mantuiewsc...dar.....Nu m-am gandit niciodata in schimb ca nasterea urateste,deprima sau mai stiu eu ce bazaconii...pentru mine a fost o experienta si o bucurie infinita..mi-e dor de acele clipe..de copiii mei cand erau bebelusi.Niciodata insa dorinta mea nu este constanta se da o lupta in mine si egoismul invinge de cele mai multe ori.La voi cum e? |
Este greu cu abstinenta, nu doar pentru cel caruia i-o impui cumva, el fiind ma neputincios, dar si pentru tine care iti doresti abstinenta.
Cel mai indicat pentru un cuplu de crestini casatoriti, este sa doresti binecuvantarea cu prunci, insa si asta este greu. Conditiile vietii pe care o ducem ne limiteaza posibilitatile cu mult. Am toata admiratia si dragostea pentru cei care se lasa in grija Domnului cu totul! Eu am o fetita nascuta prin cezariana si de aprox. opt luni suntem cam abstinenti. A fost greu, insa ce e si mai greu este ca ne-am obisnuit asa, eu am motivatiile mele medicale, desi nu prea se mai justifica (am deja un an si 4 luni de la nastere), iar sotul este coplesit de griji. Sunt sigura ca Domnul m-ar ajuta sa pot ingriji, fara sprijin din afara, inca un bebelus, desi nu este seara in care eu sa nu cad franta. Sunt constienta ca uneori sunt cartitoare, ca mi-e teama ca nu m-as putea descurca, ca s-ar duce sansa mea de a-mi exercita si profesia, acum eu cred ca asa cum s-a intamplat cu primul copil, conceput la o luna de la nunta se va intampla si cu urmatorii asa cum va vrea Dumnezeu, eu nu fac nimic sa impiedic voia Lui. Ma gandesc cu groaza ce voi face dupa 3-4 cezariene... |
:)Atunci cand ai griji,muncesti mult..nici nu trebuie sa-ti mai impui sa fii abstinent,vine de la sine:cool:La noi cam asa e..avem gandurile ocupate cu tot felul,tot timpul cu copiii peste tot,ne miscam mult,mai sunt si trewburile gospodaresti...
|
Citat:
Abstinenta ar fi o solutie, dar...e dificila deci se aplica doar pe termen scurt. contraceptivele nu sunt ortodoxe, in primul rand ca afecteaza ireversibil corpul femeii aducand un surplus de hormoni artificiali care nu sunt benefici organismului ( contraceptivele pe termen lung pot fi benefice impotriva cancerului de san dar pot provoca cancer de colon) in plus nu permite ovului fecundat sa se nideze in uter (iar Biserica considera ca fiinta umana are suflet inca de la conceptie si ar fi un fel de crima) . Biserica este impotriva metodelor contraceptive si recomanda abstinenta...dar barbatii de astazi numai nu sar pe tine (mai ales cei necasatoriti) dar nu generalizez bineinteles sunt si expectii, dar putine. Un mijloc de contraceptie cel mai agreat ar fi prezervativul care protejeaza si impotriva bolilor sexuale (nu are siguranta 100%), sau prezervativul vaginal parca. Mai sunt pilulele spermicide care sunt luate de barbati (ar fi corect ca si barbatul sa foloseasca metode contraceptive). Ar mai fi steriletul care nu e chiar asa de sanatos si la fel nu permite ovulului fecundat sa se nideze in uter. Si totusi daca avem in vedere ca o femeie sanatoasa care nu se protejeaza poate avea 36 de copii...cred ca nu e prea convenabil si s-a dovedit stiintific si practic ca numarul mare de nasteri poate genera boli are aparatului genital feminin. Avand in vedere conditiile de trai si un numar mare de copii...numai copii educati nu vei avea. In plus femeia are si ea drepturi si obligatii nu doar sa nasca in fiecare an un copil. ar fi bine sa tinem calea de mijloc in toate cred. Si cat esti tanar ai rabdare sa cresti si sa educi un copil...sa ai un copil la 45 de ani... ai toate sansele sa fie nascut un copil cu handicap (nu vreau sa discriminez copii cu handicap, dar orice parinte isi doreste un copil sanatos sa poate fi complet integrat in societate)deoarece ADN-ul parintilor degenereaza in timp in plus nu vei avea forta fizica si psihica necesara sa cresti un copil sanatos fizic si psihic. Abstinenta prezervativul si metoda calendarului ar fi mijloace mai aproape de cerintele stricte ale Bisericii (presupun). Acum depinde de fiecare. |
Citat:
Nu poti spune ca respecti poruncile si sa porti sterilet, pentru ca impiedicarea nidarii ovulului fecundat inseamna mai pe romaneste, ca produsul de conceptie (copilul daruit de Dumnezeu), va fi impiedicat sa se hraneasca si va fi avortat = crima clara. Prezervativul este echivalentul onaniei, care pe vremuri stim cum a fost pedepsita de Dumnezeu. Anticonceptionalele orale, pot permite producerea unor ovulatii, prin urmare a unor fecundari de ovule avand acelasi efect de a impiedica ovului sa se prinda de uter = avort. Nu produc nici un cancer de colon, cred ca te refereai la cancerul de col uterin. Barbatii, chiar si cei necasatoriti, nu "sar" pe sotiile altora, ori stim ce recomanda biserica inainte de casatorie. Despre bolile cu transmitere sexuala, cred ca in casatorie nu trebuie sa ne temem, daca suntem doar doi :dontgetit:, altfel este deja nasol. Eu cred ca totusi o femeie nu este la fel de fertila toata viata ei, si mai cred ca se mai poate evita o sarcina prin abstinenta si calendar, asa incat sa nu se ajunga la 36 de copii (sa fim seriosi, daca gandim cam cat timp este necesar de la o nastere pana la urmatoarea sarcina, in conditiile si factorii care caracterizeaza societatea actuala, cred ca nici de-ai vrea nu ai reusi o asemenea cifra! :p) Ai dreptate in privinta conditiilor de trai si poate chiar a educatiei, depinde de cati copii vorbim. Drepturile si obligatiile femeii nu exclud posibilitatea de a fi mama a multor copii, depinde de prioritatile pe care si le stabileste. La 45 de ani, cred ca oricarei femei cu ceva pretentii ii convine mai degraba ceva abstinenta decat sa ramana iar gravida. Copii cu handicap poti avea la orice varsta, si incidenta este crescuta inca mai devreme, cam de la 35 de ani incolo. Ori stim cam la ce varste se casatoresc oamenii in zilele noastre, in Bucuresti, se apropie media de varsta si la femei de 30, la barbat sare, cand sa faci copilul? Biserica nu accepta prezervativul si nici diafragma, de celelalte nu mai vorbesc, iar despre calendar, unii preoti o numesc "ucidere de prunci prin pazire", altii ingaduie cunoscand mai bine greutatile casatoriei. Este greu, chiar foarte greu, insa calea de mijloc inseamna sa slujesti si lui Dumnezeu si lui Mamona. Cei care reusesc sa traiasca o casnicie bineplacuta lui Dumnezeu si sa dea slava pentru fiecare viata pe care Dumnezeu a creat-o prin ei, acestia sunt mucenici in fata Domnului si multe cununi vor avea ei in ceruri. Iarta-ma ca am intervenit, dar pozitia bisericii este clara aici. |
Citat:
|
Citat:
O femeie poate avea teoretic 36 de copii pe parcursul vietii sunt articole pe internet foarte informative. Problema contraceptiei este spinoasa la fel ca si ea a avortului si a drepturile femeii in societate. Eu de ex am doua cezariene la activ de aceea voi fi nevoita sa folosesc metodele de contraceptie mentionate: metoda calendarului, abstinenta si prezervativul (eventual legarea trompelor). E decizia mea si eu voi raspunde in fata lui D-zeu:). Iar metoda calendarului nu e practica pentru toate femeile caci nu toate au organismul" reglat dupa ceas". A doua sarcina am avut-o cu tot cu abstinenta, metoda alendarului si prezervativ (am evitat pe cat am putut o sarcina prea apropiata de prima cezariana, dar....) Iar anticonceptionalele IMPIEDICA ovulatia si nu o stimuleaza dupa cum ai afirmat (dar daca nu sunt adminstrate corect pilulele se intampla ca ovulatia sa aiba loc, ovulul sa fie fecundat si sa impiedice nidarea in peretii uterului (anticonceptionalele subtiaza mucoasa uerina). Si dupa cum si femeile nu sunt masini de facut copii si este pacat sa te sinucizi (solicitand organismul la fiecare sarcina si nastere multe femei isi pierd si viata) cred ca trebuie luat in considerare si punctul de vedere al femeii nu doar al barbatilor care gandesc doar din punctul lor de vedere (iar Biblia chiar daca a fost scrisa sub inspiratie divina, a fost scrisa de barbati...iar D-zeu nu le-a anulat personalitatea cand a fost scrisa) IAr in ziua de astazi barbatii credinciosi care respecta intradevar preceptele crestine sunt foarteeeeeee putini. Asadar la capitolul boli cu transmitere sexuala si sex este mult de discutat. Si sunt femei care au ovulatie chiar doua luni dupa nastere (Stiu o doamna care a avut 3 baieti unul dupa altul la o diferenta de un a fiecare, adica a nascut si a ramas insarcinata dupa 2-3 luni). Si nu stiu ce ar impiedica o femeie sanatoasa sa fie fertila pana la menopauza. O femeie normala este fertila la varsta de 12-14 ani pana la 45-50 de ani. Am gasit si cazuri ciudate pe internet o fetite fertile la varsta de 3 respectiv 5 ani. Fetita de 5 ani a devenit chiar si insarcinata in urma abuzurilor sexuale ale unchiului ei. Pana si credinciosii de pe forumul asta nu au mai mult de 3-4 copii .Trebuie sa tinem pasul cu societatea. Un parinte spunea ca nu trebuie sa iesim in evidenta in societate ca sa nu fie spre mandrie. |
foarte complexa chestiune ridicati voi....cum putem totusi sa fie bine si Cel de Sus sa fie multumit...ce dificil....si copiii sunt greu de crescut...in ziua de azi eu cred ca Dumnezeu....vede si poate ne iarta..:rolleyes:
|
Dilema, eu iti respect libertatea de a face ceea ce crezi tu de cuviinta in ceea ce te priveste, si de a avea pareri diferite. Insa...poate ar fi trebuit sa specifici ca postarea ta este doar o lista, pt ca eu am intrezarit pericolul de a putea influenta pe cineva care nu cunoaste atat de bine care este diferenta dintre poruncile lui Dumnezeu si normale impuse de vremurile in care traim.
Exemplele tale legate de femeile care sunt fertile pana la 45 -50 de ani, sau cu cele care pot "teoretic" sa nasca si 36 de copii sunt exceptii, eu de exemplu nu cred legat de fetitele de 3, sau 5 ani decat posibilitatea unor trucaje fotografice josnice menite sa castige bani si public. Am o mentiune legat de faptul ca m-ai corectat in privinta contraceptivelor orale: nu am afirmat ca "STIMULEAZA" ovulatia, ci ca o "PERMIT". Si nu atunci cand sunt administrate incorect, ci conform cercetarilor de pana acum, in medie cam o data la 3,4 luni, se produce ovulatie in ciuda inhibarii productiei hormonale a glandelor in directia hipotalamus- hipofiza- ovare, etc. Deci cine foloseste AC, ar trebui sa stie ca indiferent cat de corect ia pilula, are de cateva ori pe an cicluri ovulatorii care se soldeaza gratie celorlalte efecte ale pilulei cu ceea ce medicii numesc "avort menstrual". Eu nu consider ca se poate numi sinucidere nasterea de prunci, iar despre femeile care mor la nastere se stie ca imbraca haina muceniciei. Uneori se intampla asta si la prima nastere, nu e nevoie sa faci 10 copii ca sa mori, tot mori de ceva o data si-o data. Nici nu consider ca Sfanta Scriptura ar contine in ce priveste femeia si rolul ei pe lumea asta, indicatii misogine, prin care femeia ar fi nedreptatita sau lipsita de demnitate. Ovulatie la trei luni de la nastere am avut si eu, nu este ceva neobisnuit cand nu mai alaptezi, ba inca si in timpul alaptarii se poate, insa nu este nici asta din urma o regula ci mai degraba o exceptie. Din punctul meu de vedere, nu consider deloc necesar sa tinem pasul cu societatea, dimpotriva, trebuie sa tinem pasul cu Dumnezeu. Si daca a-I respecta atat cat se poate poruncile in viata de zi cu zi, inseamna dorinta de a iesi in evidenta pentru slava desarta, atunci milostiv sa-mi fie mie Domnul, ca sunt pacatoasa. Eu cred ca parintele se referea la altfel de mod de a iesi in evidenta: acela prin care smintim si pe altii. Eu am cam spus ce am avut de spus. Doamne ajuta! |
eu am o prietena ce sunt 13 frati, ce ziceti de asta? Mama lor nu s-a plans niciodata ca nu are cu ce sa-i creasca sau ca este obosita. A avut serviciu pana la al 6 copil. Lucra la serviciu pana in ultima zi de sarcina, simtea cand trebe sa nasca si le spunea colegilor ca se duce acasa sa pregateasca mancare la copii pt mai multe zile si dupa aceea merge la maternitate. Totii copiii sunt sanatosi si educati frumos si ffff multa curatenie in casa, ordine in dulapuri, iar mama arata foarte bine pt varsta ei ce a dat nastere la 13 copii.
Mie imi pare foarte rau ca nu mai pot avea copii (am 3 cezariene), cel mai mic are doar 1 an si deja imi e dor de un puiut. Si eu admir pe cei care pot tine abstinenta sau macar abstinenta in posturi. Preotul mi-a spus ca sotul este stapanul trupului meu si eu sunt stapana trupului lui. Trebuie sa se cada de comun acord acestui lucru. |
Cred ca exagerati putin cu "prezervativul este echivalentul onaniei". In timpul casatoriei, a-ti pazi sotia sa ramana insarcinata poate avea motive medicale...
|
Citat:
|
:)Candva am citit o carticica, o brosura scrisa de par.Arsenie Boca,in care par.vorbea despre procreere intr-un mod care pe mine m-a speriat.Vorbea despre hormonul numit foliculina(eu nu am cunostinte medicale prea vaste sa ma contraziceti daca grasesc) acest homon este responsabil de aparitia cancerului (de col,la san).Acest hormon toxic la nivelul creierului provoaca femeilor care se feresc(calendar,prezervativ)dureri de cap intense.Par,spune ca de acest pericol scapa numai femeile care au 3-4 copii.Nu stiu daca e folclor,sau parintele era documentat,adica nasterea cat mai multor copii impiedica aparitia cancerului
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
De ce tot dati exemple din VT? Mie mi s-a raspuns ca aceea este legea veche si nu se mai aplica.(asta cand am intrebat ce ar trebui sa fac cand am menstruatie, ca in VT am gasit ca orice ating spurc iar cel ce atinge un lucru atins de mine trebuie sa se spele si devine curat seara, sau ceva asemanator; ar trebui sa levitez?)
Stiti ce ar insemna sa se interzica anticonceptionalele in Romania? Am ajunge mai rau ca in Africa. Desigur, este alegerea fiecaruia cati copii face, daca face. Dar trebuie respectata si alegerea celor din jur. Mie una mi se pare egoist sa torni copil dupa copil de frica sa nu ajungi in iad. Nu mi se pare corect: mama se mantuieste iar copilul moare de foame. Iti trebuie o stabilitate materiala si psihica pentru a avea copii. Iar pentru cine decide sa faca cati copii i-o da Dumnezeu, pana la 36 sau cum zicea cineva, sa se inarmeze cu rabdare cand or cere aia mici de mancare..iar pe la 12-13 ani calculator, haine nu mai stiu de care, carti, intimitate. |
e o binecuvantare sa ai copii,nu torni pentru ca nu esti o galeata...dar fiecare cu parerea lui ,nu torni copii in scopul mantuirii neaparat ci pentru a fi placut lui Dumnezeu iar o nastere a unui copil dincolo de durerile normale care o insotesc este ca o dovada de pocainta in fata lui Dumnezeu,e mai pretioasa decat orice lacrima e o izbavire de pacate,iar pacatele nostre fiind asa multe 4-5 nasteri nu vad pe cine ar speria totusi,in conditiile in care aproape toate dintre noi ne casatorim pe la 26-30 ani(ca asa e moda acestui veac) si exista o apropiere intre noi si partenerii nostri care se presupune ca respecta posturile din saptamana si din an,o infranare.... ca nu suntem iepuroaice : nu cred ca mai mult de 4 copii eu personal voi face pana sa se instaleze menopauza,nu exgerati,iesiti ca sarpele in drum degeaba.
|
Eu stiu sigur ca de ma voi casatori voi face sigur doi copii cu viitoarea sotie...spun asta pentru ca eu am un frate si stiu cat de frumos este sa cresti impreuna cu un frate: m-am invatat in spirit de egalitate, am invatat sa impart in doua tot ce primesc, si asa mai departe. Mi-am petrecut copilaria cu el la tara, cand eram la oras mergeam peste tot cu el(la cinematograf, la strand, la mare, la munte si in multe alte parti), chiar ma mir cum de mi-a dat Dumnezeu un frate asa bun, pentru ca am vazut in alte familii cum se bateau fratii intre ei si se certau mereu, cum se dispretuiau, erau fiecare pe cont propriu si cu asta basta. Fratimiu m-a luat peste tot unde se ducea - bine, asta cand eram mici, cam pana la varsta de 14 ani - acum s-au schibat lucrurile pentru ca el este matur, iar eu sunt deja la facultate, dar tot asa uniti am ramas. Slava Domnului ca nu am avut un frate care sa ma urasca si sa ma indeparteze de la el sau cumva sa nu ma suporte.
|
Citat:
|
cred ca se poate extinde altfel intrebarea de mai sus: "este permis sa ai relatii sexuale neproductive in cadrul familiei?"
|
:)ca sa gandim crestineste pana la capat ,desi faptele ne lipsesc(cel putin mie)si de acei amarati cu punga de aurolac in mana are Dumnezeu grija,are planul Lui cu ei...stiu din experienta personala ca atunci cand se naste un copil Dumnezeu se ingrijeste sa aiba si el bucatica lui de paine(daca parintii sunt de buna credinta,pot munci,sunt harnici s.s.m.d.p.).Cand lucram intr-o fundatie(Cobncordia,Sf.Lazar)cu copiii strazii ,am intalnit o mama cu 10 copii,care tocmai fusesera investigati de medicul din centru;,acesta le-a facut o serie de analize mai amanuntite si a fost uimit sa constate ca nici unul din copii nu suferea de o boala grava,desi murdari si prost imbracati toti aveau privirea vioaie,rumeni in obraji,nici o problema cu fierul cu calciul...cat despre saracie si boli,poti avea si un singur copil care se poate imbolnavi grav desi ii oferi si luna de pe cer(leucemie sau altele) si eu nu sunt habotnica,dar am tras aceste concluzii repet din experientele pe care le-am avut prin tot felul de centre,de orfelinate,de scoli ..poti ajunge cu el in strada chiar daca perspectiva ti se pare atat de indepartata...totul este la mana lui Dumnezeu.Asa ca putina nadejde nu ne-ar strica..nadejea ca Dumnezeu nu ne lasa..nu trebuie sa o judecam pe acea mama sau s-o desconsideram,ea se va mantui inaintea noastra fiti convinsi...eu cand vad asa o mamA MA cuprinde un sentiment de rusine,pentru ca nu ma pot compara cu ea in veci,e mult mai bogata decat mine cu toata suferinta ei,tocmai asta o inobileaza..dar suntem obisnuiti sa judecam omul dupa haine,dupa cate doctorate are...adica suntem destul de superficiali,elitisti si fandositi,incercand sa tinem pasul cu moda acestei lumi...sper ca nu ma urati ,nu ma adresam cuiva anume..
|
Citat:
|
Citat:
Adica batranii care nu mai pot avea copii nu au voie sa faca dragoste? Cei mai tineri care dintr-un motiv sau altul nu pot sa aiba copii -- trebuie sa divorteze si sa se duca intr-o manastire??? Unde ai auzit de asa ceva. Nici macar nu cred ca este undeva asa ceva in canoane. |
Citat:
Mama are doi copii, si nu am vazut-o niciodata sa aiba dureri intense de cap. Nici alte femei care stiu ca au unul-doi copii. Pai atunci cele care nu au nici un copil si se feresc ar trebui sa nu poata umbla de durere de cap...eh. Eu stiu ca excesul de foliculina duce la aparitia mustatii, barbii...eu am vazut asta chiar la femei cu multi copii. |
Citat:
|
este ok veilur. m-am obisnuit sa fiu luat peste pe picior sau sa fiu rastalmacit.
vroiam sa punctez altceva. daca este permis sa ai relatii sexuale neproductive - "placeri orgasmice" cum le-ai numit atunci banuiesc ca sunt permise si prezervativele si anticonceptionalele. daca nu este permis sa ai relatii sexuale doar pentru orgasm atunci bineinteles ca sunt interzise si prezervativele, anticonceptionalele. sau pot sa intreb altfel, pentru a nu mai exista dubii. este permisa preventia sarcinii? nu am spus inlaturarea. nici nu stiu la ce ar trebui sa ma gandesc pentru a nu fi din nou rastalmacit de cineva. |
foliculina este un hormon secretat de catre glandele gonade (ovar, testicul), atat la femei cat si la barbati. la femei are rol in permeabilitatea mucuasei uterului inainte de ovulatie. toodada asigura caracterele sexuale secundare la femei. fara foliculita nu ar putea exista ovulatie (nu ar fi create ovule).
anticonceptionalele contin un hormon estrogen si un alt hormon ne-estrogen care se numeste progesteron. acestea impreauna creaza o perioada de falsa-sarcina, astfel nu exista perioada ovulatorie. |
Fara foliculita?! Sau foliculina?
|
potrivit bisericii, metodele contrceptive sunt pacat. si avortul este pacat. unii zic ca de cat sa fac avort mai bine folosesc contraceptii... dar ambele sunt pacate.
|
Citat:
Nu ai inteles nici acum mesajul dar unii se ingramadesc sa traga conluzii fara a citi nici macar mesajul. Daca o femeie teoretic poate avea in timpul vietii 36 de copii asta inseamna ca ar trebui sa ai toti copii sau ar trebui sa te si protejezi cu metodele ?naturale Iar mentiunea ta legata de contaceptia orala esgte gresita. Citeste pe acest site sau alege oricare altul) si vei observa contraceptia orala NU PERMITE ovulatia ci o INHIBA. (adica impiedica eliminarea ovulelor din ovare).Si doar cand pilula nu e administrata corect, se produce ovularea. Ai internet, foloseste-l cu curaj... http://www.calmens.ro/anticonceptionale-efecte-negative.html "Contraceptivele orale sunt preparate din estrogen si progesteron sintetic cu eficacitate crescuta in prevenirea sarcinii. Pilulele combinate care se folosesc in prezent contin doze foarte mici de hormoni. Efectul contraceptiv este datorat inhibarii ovulatiei." Dupa sarcina nu se produce ovulatia in timpul alaptarii (daca alaptezi copilul de mai multe ori pe zi (daca il alaptezi rar ovulatia poate reapare). Acum depinde si de corpul fiecarei femei. Si iata articolul : fetita de 5 ani ce mai tanara mama http://www.snopes.com/pregnant/medina.asp Si este altceva sa mori din accident in timpul unei nasteri (moartea prin accident de masina de ex nu este consdierata sinucidere), si este altceva sa stii ca ai sanse foarte mari sa mori in cazul unei sarcini localizate in trompe sau alte cazuri care pun in pericol viata mamei. Iar ideea unora ca femeia trebuie sa moara pe altarul nasterii de copii...mai rumegati-o... Multiexpun aici astfel de idei...mucenice prin sinucidere etc...dar in realitate or sa mearga la doctor speriata. Invataturile sfintilor parinti si sfatul lui Hristos a fost sa NU SMINTIM LUMEA. Adica sa tinem pasul cu societatea dar in limitele impuse de LEGEA IUBIRII a lui Hristos.Iar sinuciderea este pacat impotriva Duhului Sf. Arata-mi ce porunci sunt incalcate? |
Dillema, pui foarte multa pasiune in ce scrii! Am inteles foarte bine mesajul tau, ma tem ca te grabesti sa judeci fara sa stii ca l-am si citit de cateva ori inainte de a posta un raspuns.
Mentiunea mea legata de permiterea ovulatiei in timpul tratamentului cu AC, nu este nici pe departe gresita, este rezultatul unor studii de cercetare. Link-ul pe care mi l-ai oferit este precum altele asemenea, unul care nu ar sustine nimic din ceea ce nu are ca rezultat promovarea produsului contraceptiv in sine. Si nu specifica niciunde ca inhibarea ovulatiei este continua si permanenta pe tot parcursul administrarii AC. Cu privire la ovulatia aparuta in timpul alaptarii, se tot intampla sa se obtina sarcini cand inca se mai alapteaza. Nu stiu unde ai vazut sa ma fi referit eu la alaptarea intensiva sau sporadica, sau mai stiu eu de care fel. Ia mai citeste o data fraza, ca poate nu ai inteles corect. Cunosc articolul cu fetita de 5 ani, l-am primit demult, si nu cred o iota, pe tine ce te-a "convins"? Poza aia pe care o pot truca si eu? Sau ai facut cumva vreo expertiza si ai demonstrat ca nu s-a "umblat" la ea? Eu inteleg sa folosesti net-ul cu curaj, cum spui tu, dar sa crezi tot ce apare pe net... Iar cand spui: "Si este altceva sa mori din accident in timpul unei nasteri (moartea prin accident de masina de ex nu este consdierata sinucidere), si este altceva sa stii ca ai sanse foarte mari sa mori in cazul unei sarcini localizate in trompe sau alte cazuri care pun in pericol viata mamei. " - nu inteleg cum poate muri cineva in timpul nasterii...in accident de masina :dontgetit:, ca mie mi-e greu sa-mi imaginez o femeie care naste, cum naste lumea, adica la spital (nu in masina :D), si sa moara totusi in accident de masina! Eu ma refeream la moartea obisnuita, datorata complicatiilor survenite in timpul nasterii (atentie! In timpul nasterii, nu sarcinii). Si...o intrebare: cum poti sti de la inceput ca ai sanse sa mori datorita unei sarcini extrauterine?! Sau mai concret, cum stii ca sarcina este extra. Sugerezi cumva ca nasterea de copii este similara sinuciderii doar pt ca exista riscul ca sarcinile sa se dezvolte pe trompe sau malformate, sau altfel de riscuri care ar putea conduce la decesul femeii? Si ca este mai bine sa ne ferim sa ramanem insarcinate? Ca altfel...chiar nu pricep ce sens au exemplele tale... As dori sa-ti marturisesc ceva: nu m-am certat cu tine nici la topicul asta nici la altul. Am simtit nevoia sa-ti spun asta, pt ca m-a surprins usurinta cu care te grabesti sa cataloghezi si sa subestimezi partenerul de discutie pe forum, doar pentru ca nu-i poti vedea infatisarea si diplomele. In final, sensul postarilor mele la acest subiect este in mod exclusiv acela de a fi de folos celor care doresc mai multe informatii din perspectiva medicala si crestin ortodoxa, a celor care pretuiesc binecuvantarea lui Dumnezeu si porunca (Facerea: 1-28). Nu pot sa reduc invataturile Mantuitorului Hristos si ale Sfintilor Parinti la A NU SMINTI LUMEA. Adica eu ma fac roaba pacatelor acestor vremuri, ca sa tin pasul cu societatea, doar ca nu cumva sa fiu diferita de ceilalti? Cu ce sminteste pe cineva acela care nu doreste sa se alinieze la tot ceea ce impune societatea? Si aici ma refer la cele rele, care in timpurile noastre sunt atat de variate si la tot pasul: alcool, violenta, avort, contraceptie, homosexualitate, eutanasie, drog, desfranare, minciuna, inselaciune, clonare, ateism, ucideri, trandavie, iubire de arginti si de inavutire, ura, lacomie, etc. Este buna iubirea de aproape, dar sa-L iubim si pe Dumnezeu si sa avem grija ca nu cumva iubindu-l pe aproapele nostru sa ne pricinuim uciderea sufletului. Doamne ajuta! |
Citat:
2. mentiunea ta cu ovulatia este eronata...anticonceptionalele INHIBA ovulatia, si ovulatia SE PRODUCE uneori in momentul cand tratamentul nu este respectat cu strictete ( si poate imi dai si mie postarea unde am sustinut ca inhibarea ovulatiei este permanenta si continua...de aceea am specificat in multe randuri ca ovulatia se produce doar cand tratamentul nu este respectat). Anticonceptionalele sunt prescrise si in cazul chisturilor pe ovare, in cazul pilozitatii (datorat in multe cazuri din cauza prezentei chisturilor pe ovare -la unele femei), in cazul acneelor severe la adolescente( datorat tot chisturilor) etc. datorita efectului de inhibare a ovulatiei a anticonceptionalelor care permit eliminarea chisturilor in timpul menstruatiei provocata artificial de hormonii continuti in anticonceptionale. In timpul ovulatiei (datorita unei functii defectuoase a ovarelor datorita stresului etc. )ovulele nu se elimina dar se depoziteaza (uneori facand imposibila chiar procreerea). Nu sfatuiesc acest tratament pentru a evita procreerea dar poti cere sfatul duhovnicului in caz de tratament (unii preoti mai ales calugarii sunt impotriva anticonceptionalelor luat ca tratament). Si chiar sarcina poate contribui la stagnarea chisturilor. 3. Iar sarcina in timpul alaptarii poate fi prevenita (un fel de preventie naturala a sarcinii) doar daca alaptezi macar de 4 ori pe zi o anumita cantitate de lapte (daca ai fi citit cu atentie mesajul ai fi gasit si mentiunea ...ca sunt femei cu un metabolism diferit sau nu alapteaza suficient lapte sa mentina ovulatia inhibata. Laprima sarcina am alaptat 1o luni si prima menstruatie am avut-o dupa ce am oprit alaptarea. Si reciteste mesajul poate ai sa observi ca am mentionat si expectiile daca nu va e cu suparare. 4. In Africa fetitele incep normal menstruatia la varsta de 8-9 ani pe cand in Europa intre 14-18 ani. Si cum sunt reguli sunt si exceptii. Nu stiu de ce ar minti cu acel articol si ce ar obtine acea organizatie falsificand informatiile. Ce inseamna "s-a umblat la ea?" 5. Citeste inca o dat mesajul (chiar nu l-ai citit in diagonala). Am zis una e sa mori insarcinata intr-un accident si alta e SA STII CA VEI MURI DATORITA ACELEI SARCINI-CARE INSEAMNA SINUCIDERE. Si in cazul sarcinii localizate in trompe finalitatea este fara exceptie moartea femeii si implicit a embrionului. Embrionul localizat in trompa chiar daca e normal-sanatos , pana la 8 luni dimensiunile lui distrug trompa, urmeaza hemoragie interna si moartea pacientei, iar embrionul va muri dupa moartea mamei. In cazul sarcinilor normale dar femeia moare dupa un accident dupa nastere sau in timpul nasterii (hemoragii neasteptate etc.) este un accident. Dar cand doctorul iti spune ca sarcina nu are nici o finalitate si pune in pericol viata mamei si viata fatului...asta e sinucidere. Ai vrea tu sa pari o "crestina" dar nu ti se potriveste caci realitatea este cu totul altceva. Si mai mult prefer o femeie vie si care isi poate ispasi pacatul rugandu-se si crescand si educand ceilalti copii pe care ii are sau ii poate face decat sa moara si femeia si embrionul si sa se destrame si o familie. sarcina extrauterina o poti afla acum cu ajutorul stiintei (ecograf sau alte metode de detectare- hemoragii in primele saptamani de sarcina etc.) pe care tot de la D-zeu o avem si ar fi bine sa o utilizam cu folos). Si nu am sugerat nici decum ca sarcina ar fi similara sinuciderii (cu toate ca in trecut foarte multe femei au murit din aceasta cauza ), te rog sa nu mai tragi concluzii pripite caci sunt spre dezavantajul tau si nu al meu...mesajul meu e foarte clar CITESTE CU ATENTIE SI NU CONCLUZIONA CE DORESTI TU CI CEEA CE ESTE EVIDENT). 6.NU te-ai certat? probabil ar trebui sa recitesti nu doar mesajele mele dar si ale tale observ ca esti tare ingaduitoare cu mesajele tale dar foarte critica cu mesajele altora...sa inventezi informatii sau sa acuzi nefondat si neverificat este mult mai grav decat cearta (ca am fost banata pe alte forumuri pe cand eu frecventez doar asta ca imi este de ajuns si mai de folos) Toate insa se fac si cu binecuvantarea duhovnicului. Poti avea toate diplomele din lume...si nimic in cap...asa ca nu ma intereseaza diplomele ci mesajele de folos. De aia esti aici probabil...Si daca esti orbit de gelozie si vezi doar diploma dar nu si continutul mesajului ...acea persoana isi pierde timpul aici. Si versetul Facerea 1/28 . "Si Dumnezeu i-a binecuvantat, zicand: "Cresteti si va inmultiti si umpleti pamantul si-l supuneti; si stapaniri peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste toate animalele, peste toate vietatile ce se misca pe pamant si peste tot pamantul!" face parte din VEchiul testament care dupa se stie este doar o scruta trecere in revista a istoriei poporului evreu (obiceiurile si credinta iudaica a evreilor) si nu din NOUL TESTAMENT care e baza crestinismului si acel verset se refera la populatia nu prea numeroasa acum mii de ani (adica pe timpul lui Adam si Eva:)))). Nu cred ca se mai aplica acum cand suntem aprox 6 miliarde jumate de suflete pe pamant (si poate se refera inca la evrei care sunt doar (15 milioane):))). Si daca recitesti, versetul spune "cresteti si va inmultiti ".SI NU ca trebuie sa murim . Eu credeam sa iubirea de aproape zideste...ca de aia una din cele 10 porunci este "iubiti-l" pe aproapele vostru. Si tot Hristos spunea... cine isi iubeste aproapele Il iubeste pe Hristos. DOAMNE AJUTA!:) |
Citat:
|
nu inteleg de ce atatea probleme pe capul vostru. ce spune in indreptarul de spovedanie. v-ati ferit de la a face copii? si aici intra in calcul inclusiv anti conceptionalele si prezervativul. deci? concluzie: este pacat. punct.
si pentru linistea voastra, numai Dumnezeu stie cati copii puteti avea intr-o viata. si va da atat cat puteti duce. nimic in plus nimic in minus...:) Doamne ajuta dragele mele! |
Dillema, o singura mentiune mai am, incearca sa te exprimi mai clar, daca doresti sa fii inteleasa corect. Si sa citesti cu mai multa atentie. Dovada, eu am spus ca ai fi fost banata pe alte forumuri, nu ca ai fost banata, intelegi diferenta? In alta ordine de idei, parerile tale sunt ale tale, iar ale mele difera intr-o masura oarecare. Si oricine are dreptul sa-si expuna/pastreze parerile.
Nu sunt singura care sustine si crede ca a te feri sa ai copii este pacat. Situatiile medicale si le discuta fiecare cu duhovnicul in particular. O seara binecuvantata! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:39:37. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.