Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   carti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2132)

Annamarria 06.08.2007 15:48:00

Buna! Sunt studenta si acum sunt in vacanta. Am chef de citit...ce carti mi-ati recomanda?

06.08.2007 16:14:23

Parintele Paisie Aghioritul, Pr Porfirie si daca nu esti casatorita iti recomand cu dragsote "Cartea nuntii" de Danion Vasile:D

urzicuta 06.08.2007 16:17:51

Maestrul si margareta,de Mihail Bulgakov,un roman al nevoii de mantuire...apoiu tot in registrul asta ar fi fiindca esti studenta cartea nuntii,de Danion Vasile(o carticica pe care s-o rasfoiesti in tren),intr-un registru mai grav viata Sf.Vasile cel Mare(chiar un stalp al ortodoxiei),scrisa de Stelianos papadopoulos..toate acestea si multe altele la editura Sophia,langa Fac.de Teologie,bucuresti.Spor!Sper ca n-a sunat a reclama..:)

urzicuta 06.08.2007 16:19:06

:cool:danion asta cam cool,nu?

06.08.2007 16:20:33

Urzicuta am fost in gand:rolleyes:

ilma 06.08.2007 16:39:19

Salutare!:)Eu ti-as recomanda cu placere Bucuriile Credintei de Arhimandrit Teofil Paraian,orice carte a Parintelui Cleopa, Confesiuni de Sfantul Augustin,chiar si Adolescenta de Pr Prof Ilie Moldovan(ca tot suntem tinere :)).Apoi,sunt sigura ca ti-ar place Quo Vadis sau Camasa lui Hristos.Sunt atatea carti frumoase,numai sa vrei sa citesti.Doamne ajuta!

Annamarria 06.08.2007 20:55:05

Vai multumesc, pacat ca pot lua numai cate 3 carti de la biblioteca :p
Dar mai ziceti daca vreti...

cos 06.08.2007 21:29:05

Le poti gasi pe net cam pe toate :p

Annamarria 06.08.2007 21:57:10

Nu-mi prea place sa citesc carti pe net...

ilma 06.08.2007 22:03:14

Ce coincidenta...nici mie:D.

corynne 06.08.2007 22:14:46

Uite eu in aceasta vacanta am citit urmatoarele carti, pe care ti le recomand si tie cu caldura:
,,Talantii imparatiei"- Arsenie Boca
,,Puterea numelui"-Episcop Kallistos Ware
,,Taina iubirii"- Paul Evdokimov
,,Nostalgia paradisului"-Nichifor Crainic

Annamarria 06.08.2007 23:09:05

Are rost sa citesc "Cartea nuntii" daca nu am prieten?

Chupacabra 06.08.2007 23:11:49

Marile Sperante - Charles Dickens
Ciresarii (daca ai mai putin de 19 ani :D, chiar nu trebuie pierdut )
Ana Karenina - Lev Tolstoi
Isaak Asimov - Fundatia (daca iti plac cartile S.F.)
Maitrey, Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade
Padurea Spanzuratilor - Liviu Rebreanu
Victor Hugo (aproape orice :D)
Jules Verne (din nou, aproape orice :P)
Ultima Noapte de dragoste , intaia noapte de razboi - Camil Petrescu

daca ti-au placut cartile/recomandarile poti sa-mi mai ceri si voi nota cateva. Deocamdata consider ca e de ajuns.

veilur 07.08.2007 00:13:57

Daca esti curioasa sa citesti o carte inspirata exact din realitate, iti recomand - "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie" - de Dyonysios Farasiotis. Am citit-o si este foarte interesanta, este vorba despre trairile autentic ortodoxe ale unui tanar grec.

urzicuta 07.08.2007 00:17:58

lupul de stepa,jocul cu margele de sticla,Herman Hesse

urzicuta 07.08.2007 01:55:58

Arhipelagul Gulag,de tre ani ma chinui s-o citesc..............poate mi-o povestesti si mie

Annamarria 21.08.2007 18:53:53

Am citit Maestrul si margareta si trebuie sa recunosc ca n-am inteles nimic. Am mai citit Camasa lui Hristos din recomandarile voastre, a fost frumoasa. Daca mai aveti recomandari de beletristica...va rog. Carti duhovnicesti mi-ati dat multe, nu-mi prea place sa citesc asa multe. Depinde si in ce stare sunt
Chupacabra, multe din recomandarile tale le-am citit (sunt studenta, deci am terminat liceul). Nu-mi prea plac cartile sf. Daca mai ai recomandari, poti sa le scrii daca vrei.
Multumesc

Annamarria 21.08.2007 18:56:21

Va rog sa ma iertati daca v-am suparat.
Mai vreau sa intreb urzicuta, Herman Hesse ce fel de carti are?

urzicuta 21.08.2007 19:26:26

:)jocul cu margele de sticla,Narcis si Ioan gura de aur,Poveste fara sfarsit..cam atat stiu eu........eu am citit Inima de caine de Cehov si mi-a placut tare mult..mie imi place Cehov,mai citeste o data Maestrul si marg..si incearca Shakespeare,Visul unei nopti de vara ..o sa-ti placa garantat

urzicuta 21.08.2007 19:32:09

in studentie am jucat in piesA LUI Shakespeare, Visul.....am fost Puc(spiridusul)asa m-am hotarat sa citesc si Hamlet......Shakespeare mi se parea mie ca nu e pentru oricine(deci nu pentru mine).dar m-am speriat degeaba....daca poti mergi la teatru,daca esti din Buc.mergi la National,la Nottara..sunt multe teatre,piese minunat regizate,desi sunt masoni,actorii nostri sunt mari,geniali.

ancah 21.08.2007 19:34:10

"Citadela" lui Antoine de Saint Exupery

urzicuta 21.08.2007 19:54:16

:)Ana,m-am stors si mi-a venit un autor colosal in minte Petre Tutea,Intre Dumnezeu si neamul meu...Petre Tutea..un Socrate .. crestin!

cristiboss56 21.08.2007 20:02:33

Citat:

În prealabil postat de Annamarria
Buna! Sunt studenta si acum sunt in vacanta. Am chef de citit...ce carti mi-ati recomanda?

Savatie Bastovoi " a iubi inseamna a ierta ". Giuseppe Berto "cerul e rosu. Pavel Vejinov "noapte cu cai albi ".

mirelat 21.08.2007 20:55:13

Citat:

În prealabil postat de veilur
Daca esti curioasa sa citesti o carte inspirata exact din realitate, iti recomand - "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie" - de Dyonysios Farasiotis. Am citit-o si este foarte interesanta, este vorba despre trairile autentic ortodoxe ale unui tanar grec.

subscriu la recomandare.

mirelat 21.08.2007 20:56:47

As adauga "Dragostea care ne sminteste" - a parintelui Savatie Bastovoi.

mirelat 21.08.2007 21:03:31

Citat:

În prealabil postat de Annamarria
Daca mai aveti recomandari de beletristica...va rog. Carti duhovnicesti mi-ati dat multe, nu-mi prea place sa citesc asa multe. Depinde si in ce stare sunt

eu nu prea pot sa mai citesc beletristica, dar daca vrei ti-as recomanda cartile scriitorilor romani interbelici sau romane englezesti clasice.

Annamarria 21.08.2007 21:44:34

Multumesc mult.
Sunt studenta la engleza, deci in afara de literatura engleza, orice e binevenit:p
Urzicuta, imi place Shakespeare:)
Maestrul si margareta am citit-o acum, dupa ce mi-ai zis tu de ea. Dar n-am inteles-o...de ce nu ma crezi?

urzicuta 21.08.2007 22:18:21

nici eu nu am inteles din prima lecturare dar a citit-o si sotul meu si apoi am avut discutii constructive..si am mai citit-o inca o data..de altfel eu si cu Faust am avut probleme in a aintelege anumite lucruri

iubire 21.08.2007 23:45:14

EU ITI RECOMAND: "UN INGER RANIT" ,PAZA CELOR 5SIMTURI DE SFANTUL NICODIM AGHIORITUL,NE VORBESTE PARINTELE CLEOPA(1-14),VIETILE SFIINTILOR,MANTUIREA PACATOSILOR,MINUNILE LUI DUMNEZEU DIN ZIDIRI,SINGURUL ADEVAR ESTE ORTODOXIA(PR.ARSENIE PAPACIOC),LUMINA SI FAPTELE CREDINTEI,RAZBOIUL NEVAZUT(SF.NICODIM AGHIORITUL,FILOCALIE(SF.MAXIM MARTURISITORUL),SCARA SF.IOAN SCARARUL,VAMILE VAZDUHULUI,CALAUZA IN CREDINTA ORTODOXA(PR.CLEOPA),VALOAREA SUFLETULUI,VIATA SI NEVOINTELE DUHOVNICESTI ALE PR CLEOPA,PELERINUL ROMAN(GHEORGHE BABUT),PATERICUL EGIPTEAN SI ROMANESC,URMAREA LUI HRISTOS,PROTOCOALELE COGAIONULUI

iuda 22.08.2007 00:38:07

fratilor as vrea sa va spun ca am descop o carte despre pr paisie aghioritul care nu il arata pe sfant asa cum il vedem noi sfant ci il arata ca pe un monah normal.nu va zic ce carte dar oricum aveti grija ce cititi.

erzbet 22.08.2007 10:10:59

Eu iti recomand Crima si pedeapsa, idiotul, nopti albe, fratii karamazov, intr-un cuvant, opera lui Dostoievski; Anna Karenina(lev tolstoi), Rosu si negru(stendhal), Doamna Bovary(flaubert), Qvo vadis(Sienkiewicz), Strainul(Camus), paradisul pierdut(milton), orice de Eliade...

Annamarria 22.08.2007 13:42:26

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Eu iti recomand Crima si pedeapsa, idiotul, nopti albe, fratii karamazov, intr-un cuvant, opera lui Dostoievski; Anna Karenina(lev tolstoi), Rosu si negru(stendhal), Doamna Bovary(flaubert), Qvo vadis(Sienkiewicz), Strainul(Camus), paradisul pierdut(milton), orice de Eliade...

am citit mai tot din ce ai zis...avem gusturi comune:)
fratii karamazov e cartea mea preferata

cozia 23.08.2007 14:20:26

Citat:

În prealabil postat de urzicuta
Arhipelagul Gulag,de tre ani ma chinui s-o citesc..............poate mi-o povestesti si mie

Sora Urzicuta, imi permit eu sa fac un mic comentariu: pe scurt, Gulagul descris de Soljenitzin, cu toate ororile care s-au facut si cele citeva milioane de oameni care au murit nu mai este de actualitate, comparat cu genocidul sufletesc actual planetar,indepartarea de Dumnezeu, de cele sfinte, fenomen fara precedent in istoria omenirii adus de Globalizare si de inaintemergatorii Antihristului.

dan73 23.08.2007 15:35:07

Istoria culturii si a civilizatiei - Ovidiu Drimba; Un om sfarsit sau Gog - Giovanni Papini; Orice volum din Filocalii. Citeste, ca noi vom reveni si cu alte propuneri.

irina-elena 23.08.2007 15:55:44

inima de caine de bulgakov, nu de cehov

irina-elena 23.08.2007 16:06:24

cititi-l, dragilor, si pe nicolae steinhardt cu daruind vei dobandi, cu jurnalul fericirii, cu volumele de eseuri si de interviuri. si sa vedeti acolo si credinta, si subtirime intelectuala, si cultura vasta, si harul scrisului. nu va veti plictisi dar nici nu va veti simti indepartati de spiritualitatea ortodoxa, de care sunteti atat de legati.ce combinatie mai buna vreti decat o minte ascutita si invatata cu operarea cu notiuni abstracte, ca cea a unui evreu, si trairea ortodoxa autentica?
stiti vorba asta a parintelui stinhardt? Iisus nu s-a nascut la Falticeni.
asta asa, ca sa vafac curiosi. don"t forget to write, daca-l cititi.

rebellu007 23.08.2007 16:34:38

- nicolae velimirovici "taramul inaccesibil"
- "sfantul andrei cel nebun intru Hristos" (seamana, dar e mai tare decat "nebunul" lui savatie bastovoi)
- cuviosul paisie aghioritul "viata de familie"
- charlie w. sheed "scrisori caterinei"
- monica fermo "talita kumi"
- anastasie malamas "ca aurul in topitoare"

ai sa te miri cate lucruri frumoase si folositoare sufletului tau ai sa gasesti sub titluri religioase, aparent plictisitoare... eram ca tine si evitam acest gen. pana cand mi-au cazut in mana cartile cuviosului paisie aghioritul. el mi-a dat curajul sa incerc si altceva. n-am gasit atata aventura, atata drama, dragoste, insufletire, si tot ce vrei tu in nici o carte a vreunui autor decat am gasit in vietile sfintilor.
fa o incercare. nu strica. o sa-mi dai dreptate candva...

Annamarria 23.08.2007 16:49:09

:) am citit carti duhovnicesti, dar pe mine ma "smintesc" usor...de aceea le aleg cu grija si cu masura.
Multumesc de recomandari, am de unde alege...
Doamne ajuta!

padrevicentiu 01.09.2007 18:08:14

daca nu ai ce citi citeste Biblia si daca ai citito citeste ultimul templier

01.09.2007 18:23:35

"A iubi inseamna a ierta" ierom Savatie Bastovoi. O carte simpla, usor de citit si plinaaaaaaaa de iubire..:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:36:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.