![]() |
Cronica lumii in destramare, cum sa facem fata incercarilor?
Am din filme imaginea celor care sarbatoreau plin de optimism revelionul anului 1939, nestiind ca peste 1 an totul va fi altfel.
Daca te uiti in jur totul miroase a razboi, minciuna , si lupta egoista de supravietuire a diferitelor categorii. Efectul intelept de dupa WW2 s-a dus , dar parca situatia e mai grava ca atunci: clima a luat-o razna , internetul ne-a luat mintile, suprapopularea sufoca corabia, si minciuna si egosimul au devenit valori. Suntem oare pregatiti vreodata sa infruntam posibilele necazuri ce pot apare : foametea , nedreptatea, moartea in conflicte . Dar si cele care ne afecteaza interior : dispretul celui puternic, lipsa dragostei dintre noi ? Stim insa de la Mantuitorul ca "veti auzi de razboaie si vesti de razbioaie foamete cutremur si ciuma"... "dar toate acestea trebuiau sa se intample." Cum au rezistat parintii nostri trezindu-se de la meserii onorabile direct in inchisori . Faceam odata un curs de engleza mixt si erau si din ucraina. Si ii mai intreba proful cum e pe la ei. Iar saptamana urmatoare a izbucnit razboiul la ei, si nu am mai auzit de acele persoane. Mi-am dat seama ce relative sunt toate. Care e atitudinea potrivita recomandata de Biserica fata de o societate aflata in evident declin ? Pasivitatea? Combativitatea ? Rugaciunea? fapta? Putem noi schimba ceva ? Avem suficienta putere de sacrificiu in noi cand individul nu mai conteaza ? |
Citat:
Citat:
Ni se zice de încălzire globală și au fost cel puțin 2 coduri de ger și mase de aer rece peste România numai anul curent. |
Citat:
Daca stai 5 minute la soare,indiferent ca sunt -10 grade incepe sa te arda. Exact asta se intampla, se zice albului negru, si ne mai miram.. Trump pentru a isi salva industria poluanata, sacrifica ultimele oportunitati de a mai lasa ceva pentru coipii nostri. Si europa in fata declinului motoarelor termice ,da si ea inapoi nevoita. In loc sa ne unim toti ,sa recunoastem in al 12 lea ceas ca ne am batut joc de pamantul lasat de Creator, ne inversunam si mai tare sa ii ucidem ultimele picaturi de viata. Nu pe el il ucidem, ci pe noi si mai ales pe copii nostri. Cel mai dement secol al istoriei a distrus cat tot restul secolelor la un loc |
O lume aflata la ultimele sale resurse , ma refer la Romania , in care lupta pentru supravieturie tine loc de orice morala si generozitate.
Din bugetul acela amarat fiecare mai vrea o portiune pentru breasla sa, fiecare prezinta constient doar bucatica de adevar convenabila lui , si grija fata de ceilalti e inlocuita cu : daca nu calci peste ei ,mori tu. Nimeni nu are solutii, toti doar pretentii,navazand ca deja consumam din ziua de poimaine cu datoriile ,nu cea de maine. Ne trebuia o soarta ca a Bulgariei, cand au administrat-o nemtii,un soc brutal ca sa ne trezim. Si sa nu mai apara nici falsi caritabil gen psd, care dau celor sarmani nenoriocindu-i pe ceilalti , si pe toti pana la urma. caci dau fara cap. Nici falsi salvatori, gen Bolojan, care mai disturge pentru vreo 20 de ani dreapta romaneasca, neavand curajul sa predea sandramaua psd-ului care a facut-o. Nici falsi mesia , gen AUR, despre care nu stim inca ce ar face, dar parca nici nu am vrea sa stim, ca se cam vede. De ce nu avem si noi oameni normali, de ce nu mai extreme, de ce nu mai stie nimeni calea dreapta ? De ce trebuie sa alegem intre hoti,prosti si mincinosi. De ce nu iese cineva sa vorbeasca normal, sa spuna realitatea, sa nu ofere solutii , ci doar sa capteze incredere prin analiza corecta si nepartizana . Si apoi cand va avea destula incredere , sa faca si solutiile agreeate de majoritate. De ce nu ne dam seama ca daca ne uram unii pe altii ne scufundam toti? Societatea este oglinda noastra , si propria noastra ratacire se oglindeste in coinbducatori. Intr-o lume in care ne-am creat dumenzei falsi, doar intoarcerea la singurul si adevaratul Dumnezu , a mea , a ta, a noastra , va putea creea masa critica, in care tara asta sa devina macar la jumatate din cat a fost. |
Citat:
Dar asta înseamnă să ai mulți idioți în popor. Citat:
Crezi că dacă în India, China, Brazilia, Chile e industrie poluantă ajută cu ceva că Europa se autodistruge economic ? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Focul de sus , soarele, nu vine doar ca am distrus noi paduri. Si in Antarctica se simte. Problema mea e ca mi se pare absurd sa nu recvunoastem fenomenul incalzirii globale, mai ales la nivel de state , cand e evident pt oricine pe propria piele si treanspiratie. Adica macar in al 12 lea ceas sa avem cainta, si vin falsi proroci sa spuna; Nu baieti, datii inainte, planeta suporta ! Drill baby drill "Blestemat este pamantul din cauza ta" spune Domnul lui Adam, si iata ca acum se implineste prin lacomie si zeul comoditatii pentru care sacrificam orice. -2 Noi ca planeta ne distrugem si Europa a facut-o si Asia o face. Stiu ca acum doar asa se poate trai prin servicii unde sa castigi bani fabricand automobile, drone etc Oare trebuie sa acceptgam aceasta realitate cruda ca doar asa se poate trai? Nu putem opri trenul istoriei care oricum in cateva zeci de ani va deraia total, si sa coboram si sa ne intoarcem la natura, si paote asa sa ne intoarcem si la Dumnezeu smeriti, de drumul nostru nebunesc? Sau oare acesta sa fie unul din semnele apocaliptice, implacabile, distrugerea vietii pe pamant, prin poluare si arme atomice, si care nu mai poate fi oprit. Ce atitudine ar fi potrivita pentru Biserica in fata acestui trend puternic de autodistrugere? |
Citat:
Oricum crește populația în Africa, ating acuși un miliard, deci degeaba golești în Europa, distrugi în Europa dacă o să vină din altă parte. Pur și simplu o să ajungă un continent în subdezvoltare, cu taxe imense, în urma Asiei și Statelor Unite, cu populație indigenă îmbătrânită unde nu se poate trăi. Culmea e că oameni care fac apologia încălzirii globale îl batjocoreau sadic pe Călin Georgescu și-i puneau în gură că ar vrea să ne întoarcem la cal și plug. Citat:
Tot haștagiștii, useriștii și ăștia de călătoresc în destinații exotice prin Thailanda et co, folosesc aiurea motoarele alea termice ale avioanelor. Tot ăștia sunt cei mai superficiali umanoizi și indivizi în proporție de 80-90%, ăștia au pofte, mofturi, figuri. Citat:
Procesul de neutralizare al bateriilor uzate, panourilor solare ieșite din termenul de grație e tot poluant și destructiv pt natură. China are aproape monopol și pe producția de panouri solare tocmai din industria lor energofagă produc orice. Citat:
Nu poți să impui un totalitarism verde, eco-fanatic precum ar vrea Greta și tac'su care-i scria manifestele politice pentru care chiulea de la școală să facă activism. |
Citat:
EXCESIV CONSUMATOARE ( 20 barili de petrol) cu populatii EXTREM DE MODEST CONSUMATOARE DE PETROL( 1 BARIL de petrol) Stiu ca acum o sa spui ca si africanii subventionati de UE recent veniti din cocioabele de paie pe pamant din SAHEL care locuiesc in Paris, Berlin utiizeaza in PREZENT acelasi numar de Barili de petrol ca si albii, deocamdata.... Asa este, insa planurile sunt facute pentru viitor cand baza va fi pusa pe cei care nu si vor lua zilele cand sa zicem "se va stinge lumina"sau transportul auto va inceta, si multe altele vor lipsi( nu intram in detalii deja afirmate des la WEForum) iar painea se va coace pe trotuar. Ei, oamenii rabdatori si umili ai lumii a 3-a vor ramane si vor fi ULTIMII MOHICANI. Citat:
Macar sa ajungem noi sa inmultim caii, carele si plugurile, sa reeducam tineretul spre munca in natura, pe campuri 10-12 ore /zi, si care de nevoie va trebui sa se conformeze, zic eu. Ce altceva or sa faca? Ce sa mai butoneze? Ce buze sa-si mai umfle, ce chiloti sa-si mai puna cand vor fi impinsi de NEVOI de tot felul sa munceasca. Frenezia asta de pierde vara a baietilor si fetelor fara ocupatie intr-un final din nefericire pentru ei se va incheia. Ata ete! Citat:
Asa cand te uiti la diplomati si ministrii in strainatate, Parlamantul UE ai zice vai, vai, oare ce probleme diplomatice rezolva ei acolo din greu,stau si noptile...si cand colo este vorba strict de rezolvarea sarcinilor de inlocuire a populatiilor cu unii mai putin consumatori. ASTA-I PE MOMENT PROBLEMA CRUCIALA a STAPANILOR! |
Citat:
Comoditatea a pus complet stapanire pe noi , si ne ferim de viata la tara ca de cel mai mare rau, cand acolo de fapt e sanatatea noastra ,nu doar fizica, ci si sa mai scapam de stresul asta de la oras. Dar mi se pare de bun simt sa nu mai poluam asa mult , ca sa mai lasam putin si la copiii nostri. Tu in argumentatiile tale folosesti ca se duce europa de rapa adica pui niste scopuri intermediare ca fiind adevaruri ultime. Si ce daca se duce? S-au mai dus atatea continetne si civilizatii , totul e trecator. Daca se duce o merita , ca au aparut altii mai cinici ca ea. Binele e relativ in lumea asta , benzina face rau, panourile solare fac rau, totul are un efect secundar. De ce sa ne agatm cu patima de una sau alta dintre solutii, de ce sa servim patimii , de ce sa nu cautam peste tot si in toate voia lui Dumnezeu. Aceea ma intreb eu, care este voia lui Dumnezeu in toata lumea asta absurda , care isi alege mici idealuri si e in stare sa moara pentru ele. Oare ne-a zis Dumnezeu sa ne batem unii cu altii pentru suprematie? Sau ne-a zis sa cautam in toata iubirea ,colaborarea si intrajutorarea? Aceasta e pustiul cel mai mare, si adevarata era glaciara : inghetarea dragostei, inlocuirea ei cu individualismul si sectarismul. |
Citat:
De dragul argumentației oare cât se consumă în Emirate, Japonia, China, Coreea de Sud, nu vezi mase de populații deplasându-se într-acolo. Citat:
Citat:
Citat:
Cât poți să dai la fân ? Crezi că dacă ar fi la fân, la porumb, în hambar, nu sunt atâtea istorii cum și-au făcut de cap și pe acolo. Citat:
Iar ei se cară să câștige prin alte părți. Citat:
Nu știi că și evreii când erau sclăviți de faraon, au crescut în așa măsura de au dat un cap în gură Egiptului. Problema e când nu mai se nasc copii, nu mai ai viitor, dispari ca și cum nu ai fi fost. |
O inițiativă care ar veni chipurile dinspre cei ce ard 20 de barili:
https://www.independent.co.uk/news/w...-b2904663.html Și da am printr o somitate in domeniul energetic, singurul domeniu care contează cu adevărat și de care depinde restul, informația referitoare la barilii arși pentru întreținerea personală aberantă din UE si N America. Restul lumii are un consum variat dar cu mult mai redus. Și încă ceva. Nu poți desființa sărind pe toți deodată. Pentru început termini vârfurile consumatoare, adică cei trei, China fiind la urmă.(fabrica, deocamdată) Oricum ei sunt cei mai secreți. Tu nu vezi ca până și marile organizații de care depindem aici toți, se vor demontate pe motiv ca consuma prea multă energie fără nici o noimă. Referitor la zi lumina nu uita ca vara la ora 6 este deja lumina pana pe la 19-20. Da se ferea de canicula, dar nu erau le fan:) Tu te tot gândești la animalele personale… Dacă gândim americănește, individualist, suntem terminați în cel mai scurt timp:) Asta doar la munte , deal. În mare parte privat:) Grosul a fost și va fi la cereale, leguminoase și ceva fructe. Acolo va fi nevoie mare dacă nu ne tâmpim de tot și din prostie distrugem chiar totul . Ei iarna nu lucrau la CAP decât in mecanizare poate dacă mai reparau recondiționau câte ceva din unelte. |
Citat:
|
Citat:
La Muccifer e luna și gafa și are o armată de consilieri, se râde de el și în cancelariile europene, e doar un adult nematurizat cu sindromul Peter Pan, care e pus să semneze cu degetul unde îi arată comanditarul. Gheorghe Piperea a dezvăluit că eurodeputații din Parlamentul European au sesizat gafele lui Nicușor Dan iar în spatele ușilor închise se râde de acesta și de România. Gheorghe Piperea L-ați văzut vreodată pe domnul Nicușor Dan să fie invitat să vorbească în Parlamentul European? Maia Sandu a venit. Viktor Orban este prezent aproape permanent pe acolo. Lumea îl întreabă și presa îl întreabă pentru că are un mesaj. Pe domnul Nicușor Dan nu-l întreabă nici naiba nimic pentru că el nu are ce să spună. Politicienii de rang înalt din Uniunea Europeană nu îl consideră un individ care este din echipa lor. Se duce pe la acel Consiliu European și asta este tot. Prin presă e vizibil cu gafele acelea ale lui. Câteodată mi se face milă de omul ăsta. În spatele ușilor închise râdem împreună cu europarlamentarii străini de ne stricăm. Mai ales cu cei care ne sunt aliați. Din politețe, lucrurile astea nu se spun. Totuși, e vorba de un șef de stat. În spatele ușilor închise sunt tot felul de glume pe seama lui și din păcate și a României. |
[/b]Experții zic ca nu va fi nimic de ordin major ci doar minor, aia da cu siguranță , folosite in diverse alte feluri descoperite recent.
Ultrabogatii , oligarhii, clanurile aristocratice care pârâie de bogății sunt la butoanele RESPECTIVE iar ei sub nici o formă nu vor distruge locurile unde și țin banii și familiile, copiii, nepoții. UNDE ÎȚI SUNT BANII ACOLO-I ȘI INIMA TA! |
Citat:
Inclusiv Brazilia se industrializează, consumul ăsta care ni se reproșează e tot promovat prin educație, reclame, filme, ei te îndoapă mental să consumi ca să meargă economia și tot ei vor să te radă de pe planetă. Citat:
Vara la 11:00 arde soarele în câmp până pe la 19:00, la 21:40 se întunecă. Dacă dai la furcă la fân pe arșiță, nu faci insolație sau măcar arsuri ? |
Citat:
Iar pe net în zona de bule sunt tot felul de cretini din zona simpatizanților usr care-și dădeau ochii peste cap să nu se semneze pacea în Ukr. |
Citat:
Întreabă și tu pe cei mai în vârstă din familie dacă ai, cu ce se ocupau țăranii iarna la CAP, dacă mai munceau la câmp…. Doar cei la fermele de animale continuau activitatea, restul acasă la sobă. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
https://youtu.be/N_JcGOKTZfI?t=74 ___ Culmea e că tot ei au nenorocit școlile de arte și meserii, abia dacă găsești un croitor, un pielar, un tâmplar, ca să repari chestii. Ei au distrus industria feroviară cât să fie jegos de-a dreptul să circuli cu trenul, jegos în gară, jegos pe peron, jegos în compartiment și insuportabil uneori. |
Citat:
Totul de decenii merge spre TOCAT TOT ȘI RESETARE. CE înțeleg ei prin asta urmează să aflăm în curând. Autodistrugerea este fără precedent, de aia nu știm ce și cum, cum să contribuim la frânarea acestui proces ticalos și viclean. Noi doar bănuim și observăm. Este interesant să vedem ce vor face cu căile ferate! Ai adus vorba la timp. Îmi stătea pe limbă. Eu cred ca încă mai așteaptă… dar la un moment dat INTR UN MOMENT CRITIC va primi OK ul ptr refacere TOTALA… și știm și de ce. .. cu finațare din aia astronomică. O să vezi. Ăla va fi un mare punct de cotitură, precum un semn al vremurilor de apoi. Deja este sugerată în filme… Deocamdată văd ca se apucă de renovat GARA DE NORD, cea mai mare din țară. Nu cred ca o fac ca să circule numai 5 trenuri cu două vagoane prăpădite. Ceva COC EI! Ceva ce se apropie. Totul se mișcă ca după o listă cu sarcini de bifat la anumite date în timp. |
Citat:
Dar tot la ei vedem tot felul de bezmetici si extremisti, si nu se stie cand ajunge unul din asta la putere. Cum functioneaza? iti pui in minte o idee , de exemplu "mama Rusia" , apoi te gandesti ca linia rosie e sa nu fii atatcat, apoi interpretezi orice mic neajuns ,orice bombardament ca un atac la maretia tarii, fara sa conteze ca tu le faci de 10 ori mai rau celorlalti. Si indivizi care mint cum respira treptat pot ajunge sa creada in minciunile lor, si de aici pana la sentiimentul deznadejdii si apasarea butonului nuclear nu e decat un pas. In momentele alea nu mai realizeaza ca si poporul lor piere, isi inchipuie ca ei vor duce cumva idealul mai departe. Tocmai intunecarea ratiunii si a dreptatii favorizeaza gandurile acestea tenebroase , care le vedem peste tot, oamenii isi cauta noi valori, dar le cauta in intuneric. Cum se exlica atunci ca lumea trebuie sa piara printr-o apocalipsa? Si eu mi-am pus intrebarea, oare omul chiar poate distruge cand vrea el planeta? Oare daca nu e ca[pabil sa se inalte la Dumnezeu, sa vrea sa demonmstreze ca macar viata (viata planetei) ,poate sa o ia cand vrea? Dar poate razbouiul acela daca va fi , va avea un numar limitat de victime, va mai ramane viata , lumea se va intoarce la viata simpla , si poate e doar o etapa. Sfarsitul lumii e strans legat de unirea unor popoare impotriva Domnului. Deocamdata vedem doar ca suntem unii impotriva altora. Cat despre Nicusor si Georgescu amandoi au calitati si defecte . Unul are credinta prin felul lui de a fi, blajin , impaciuitor, altul are credinta prin curajul de a vorbi despre ea. Dar cum malaxorul are nevoie sa devoreze mereu oameni si idei, cand unul cand altul devin paria, pentru ca o parte din populatie sa isi confirme propriile ideile negativiste, si sa simta dulcea alinare a frustrarii. |
Citat:
Cum nici tarile Romane nu isi doreau sa fie invadate de turci, imperiile de popoarele barbare, si asa mai departe. Razboiul in istorie e justificat si pentru cotropitori (pur si simplu au fost jigniti la destramarea URSS ,sau in trecut cotropeau si ei unde era mai bine)dare e justificat si pentru cotropiti care isi apara tara , asa cum sper ca ne am apara-o si noi. Iar diplomatia europeana traieste inca cu ascensiuena nazista in fata, si de aceea se tem sa lase cotropitorul sa prinda avant cucerind Ucraina. Adevarul e la mijloc, dar bineinteles oamenii gasesc si in asta un motiv de exagerare. Nimeni nu stie exact ca rusii se vor comporta ca nazistii dupa ce vor cuceri Ucraina si vor vrea mai mult , si nimeni nu are incredere ,pentru ca au miniti intr-una. Dar e foarte posibil ca de fapt rusii sa nu isi doreasca decat pamanturile slave, si atunci sa fie posibil un compromis cu ei. Daca ar fi dupa capul meui i-as pune sa traiasca imrpeuna rusii si ucrainieinii, sa faca o federatrie in care fiecare sa aiba libertate, si sa se uneasca pentru prosperitatea lor comuna, sau chiar impotriva occidentului.Si ucraina are drepturi istorice la fel de mari ca Rusia, si a fost incorect sa i se fure arsenalul nuclear si capitala si totul , si Moscova sa ia totul ,din vechea lor patrie comuna. Nu vad de ce oameni de acelasi sange sa se omoare unii pe altii. Deci cine crede ca una din parti e exclusiv de vina , nu face decat sa nu vada complexitatea umana, mai ales cand mintea colinda prin tenebrele mortii, in loc sa se inalte la lumina. |
Citat:
Tocmai prelungirea războiului secătuiește statele de resurse financiare și crește poluarea și riscă să ducă la scenariul cu butonul nuclear. Adică tot arsenalul detonat în teatrul de război nu poluează, nu sunt metale grele și alte mizerii toxice, poluează unul că merge cu mașina. Toate testele balistice făcute prin deșert nu poluează. Citat:
Citat:
Citat:
Iar arsenalul nuclear nu l-au fabricat ei, ci s-a fabicat în zona rusă și s-a deplasat pe acolo în toate teriitoriile strategice. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iar eu nu sunt politican dacă tu crezi asta, nu am candidat pe nicăieri, nu sunt afiliat politic, dar pot comenta având în vedere că plătim cele mai mari taxe din istoria României așazis moderne și nu se vede nimic, totul se prăbușește. |
Politicienii sunt doar imaginea noastra.
De aceea ar trebui sa ii respectam, caci daca nu ii respectam, inseamna ca nu respectam pe cei care cred in ei,si si pe noi insine. Orice vorba de ocara aruncata asupra unuia care nu iti place, se va traduce printr-o vorba de ocara asemanatoare, a altei persoane ,catre cel care iti place tie. Aplicat la Romania, respectul ar trebui sa fie in ambele parti : si fata de cei la putere, caci poate au reusit sa evite un rau mai mare facut de demagogi caritabili, si fata de cei din opozitie, caci poate aduc un suflu nou si mai multa credinta. De aceea Biserica se roaga pentru conducatorii sai , indiferent ca era vorba de Ceausescu, Iliescu sau Basescu ,sau chiar Johanis ,sau daca ar fi fost Simion. Daca ar fi iesit Simion si am fi fost intr-un haos acum, intr-un insuportabil nationalism si minciuna ca pe vremea lui Dragnea, si lucrurile ar fi inceput sa o ia in jos, si atunci as fi sustinut aceiasi teorie. Ei trebuie respectati pentru ca sunt simbolul conducerii lui Dumnezeu pe pamant, indiferent ca ii cheama Nicusor sau Simion, au reusit sa castige increderea unor oameni Solutia pentru a face fata minciunii si patimii din exterior , este propria despatimire. Nu exista conducatori buni sau rai , vedem ca Dumnezeu a ingaduit in istorie si tirani . Exista doar raul din noi care incercam sa il proiectam in afara si sa il aruncam celorlalti. Ca un om care isi uita ochelari de soare pe nas si incepe sa acuze soarele ca de ce nu da mai multa lumina. |
Citat:
1. sabotarea și demonizarea referendumului pt familie, 2.votarea tuturor proiectelor anti-românești la Bruxelles inclusiv condamnarea României pt inițierea referendumului pt familie, 3.nebunia din plandemonie când oamenii erau ținuți în frică și teroarea morții, furturile grosolane cu licitații pe produse neconforme, cu spitale din pvc, cu izolete și alte mizerii făcute de către miniștrii și primari usr pe unde au împărățit. 4. închiderea Bisericilor de Paști și Florii 5. sabotaje la construirea Catedralei Mântuirii Neamului și încercarea de încetinire a proiectului și de culpabilizare a B.O.R. pt incendiul din Colectiv. Da, deci privind retroactiv mai toxici, mai distructivi au fost și sunt haștagiștii decât Ponta și Dragnea ăștia nu cred că îndrăzneau să ne interzică Paștile, Referendumul pt Familie sau să îndrepte oprobiul public spre BOR. Citat:
Iar chelul betonator cum era poreclit când era edil, e ca un măcelar care taie fără milă și mută banii către Oradea și Bihor în timp ce alte zone ale țării le lasă în subdezvoltare, pe modelul Boc la Cluj când era Premier. Deja țara merge în jos prietene, falimente pe bandă rulantă, concedieri masive, șomaj galopant, oameni care nu-și mai permit mai nimic, putere de cumpărare scăzută, euro sărit de 5.11, cele mai mari taxe imobiliare din istoria României. O dată dobândit un drept imobiliar tu nu ar mai trebui să fi taxat pe proprietatea unde stai că altfel nu mai e a ta |
Citat:
Mie mi se rupe de ideologia partidelor, de program si culori, de maretia idealurilor patetice, eu ma uit doar la oameni si nu-mi place ce vad, adica nu ca nu-mi place, ma ingrozesc de-a binelea, e un spectacol grotesc care a luat amploare in ultimii ani, cred ca e ceva in aer. |
Citat:
|
Citat:
Mai prosteală ca ăștia nu a dat nimeni la așa cote, dacă te uiți pe profilul de politician curge lapte și miere, iar idioții din alte orașe cred că e un primar model și mai sunt și lingăi. Hoarde de indivizi care până nu vor ajunge să devină ei ăia fără dinți în gură, ăia în care se aruncă cu una de un leu, au impresia că au lumea la picioare. |
Citat:
ii recomanda blandfetea (la Nicusor) , ascultarea celuilalt , neripostarea la critici, perseverenta in idei (chiar daca putine) . Chiar daca descrierea realitatii economice o prezinti atat de negru, ea nu a fost creata de ei , ci de haiducismul filantropic al psd-ului . Ei doar sunt incasatorii de serviciu , ca sa ne revenim putin pana ce ne vor calari urmatorii demagogi , pe care ii pregatesti tu aici atat de bine. Cei care vad totul negru in jur, nevrand sa recunoasca ca aceasta e lumea in care traim,dupa chipul nostru, negru si intransigent, si ca lucrurile se pot indrepta doar cu mici caramizi de intelegere si colaborare si nu arauncand unii in alti cu pietre. Daca bolojan sta aasa rau, cand a fost sa se aleaga un primar tot din gasca lui au ales, caci lumea pe de o parte ii injura, dar pe de alta apreciaza realismul , si descurajeaza populismul agresiv , care chiar daca ar avea dreptate punctual , o face cu rautate , fara sa il intereseze ansamblul, ci doar navigarea pe marile tulburi ale revoltei. Populismul nu are nici un interes sa indrepte lucrurile, asa cum nu aveau nici demagogii psd, pentru ca ei se hranesc electoral din intretinerea agresivitatii si a minciunii. Ticalosia devine valoare (vezi principiile de viata ale lui Trump) , iar nu constructia inceata si greoaie . Hoti sunt peste tot, in ambele tabere , daoar ca unii in plus mai sunt si mincinosi, si chiar se considera curati. |
Altă dovadă la granița noastră - UNGHENI - de cronică vie în derulare a lumii în destrămare.
Preot cu familia sa s a baricadat în biserică în timp ce mirenii stau în genunchi și se roagă în fața uniformelor la -12 grade C . Episcopul Unghenilor îi întreabă pe mascați ce hârtii au și ce drept au să blocheze intrarea credincioșilor în biserică, …și nimic. Nu li se răspunde nimic, fețe de stână de piatră, neclintite. Se apropie către noi jalea….mai repede decât credeam. https://youtu.be/gUdKHi1f7yw?si=wdKI4vnQNj9G4CdE Privește Iustine unde ticăloșia devine valoare în prime time! |
Citat:
Și mai evident în campanie nu s-a zis nimic despre asta, s-a ascuns la fel ca dosarul de turnător la securitate al lui Petrov. Ce-o să mai aflăm despre individul ăsta în anii care vin ? Citat:
Nu vezi că mediul de afaceri străin, dă afară oamenii, chiar grosul care e bazinul de votanți USR-PNL din mediul privat, de la mai toate companiile sub impactul economic local și internațional ? Citat:
PD-L la criza din 2009 și-au protejat camarila și în rest au distrus, a dat Ponta înapoi o parte din tăieri. PNL- în 2019 în Plandemonie ne închide Biserica în Postul Paștelui - de Paști și de Florii, mărește datoria publică pe achiziții tâmpite măști neconforme, izolete, spitale modulare făcute în bătaie de joc, USR între 2016-2019 se întrecea să boicoteze Catedrala Mânturii Neamului, și referendumul pentru Familie. Citat:
Deci funebrul ăsta a fost re-ales când era alianța PNL-PSD - USL când era în tabăra câștigătoare, poți să verifici, iar apoi când a văzut că prostimea din marile orașe e cu usr a cotit-o către ei. Citat:
|
Am putea schimba intreaga lume daca nuam mai fi atat de rai.
|
Inclin sa cred ca mereu a fost asa lumea, mereu a fost o tensiune mare de ai fi zis ca e sfarsitul.
Ganditi-va doar la razboi, sa te trezesti in cateva zile/saptamani pe front sau deportat , sa vezi domnia bunului plac a celor ce detin forta. Ca si poporului evreu Dumnezeu ne da astfel de perioade de greutati si dezorientare, tocmai ca sa ne intoarcem la El. Pe de alta parte,toti politicienii sunt si au fost rai, da uite ca tara a progresat incet , incet . Numai noi stam deoparte si ne credem mai grozavi ca ei. Iar cand ajungem acolo din intamplare , ne purtam ca si ei. De aceea macar sa ramanem cu ne-juidecarea lor. Inteleapta este Biserica cand a bagat rugacoiunile pentru conducatori in slujbe si chiar in Liturghie. Desi il uram pe Iliescu cand eram mai tanar, totusi cand auzeam ca sa ne rugam pentru conducatorii tarii la slujba, imi veneau sentimente mai umane si incercam sa iau lumea asa cum e. Mare este adebvarul acesta : scoate barna din ochiul tau ca sa poti zice ceva de altul. Eu nu mai judec pe nici unul,oricat ar parea de rau si oricat de dezastre pare ca lasa. Avem justitie, avem revol;utii daca chiar sare vreunul calul, cand se implineste paharul revoltei, Dumnezeu aranjaza lucrurile sa ne izbavim, asa cum a fost in 89. Pe altii i-au ingrozit dosarele Epstein, ritualuri sataniste cu copii. Pe mine nu, mereu au fost orgii la tiranii sau conducatorii care aveau toata puterea. Vorba Domnului e mai actuala ca oricand : "Marto ,Marto, de multe te ingijesti dar un singur lucru iti trebuie" |
Citat:
Razboaiele bogatilor, wwI, wwII sunt doar manevrele lor materialiste, nu constituie semne de luat in seama decat cand se manifesta in combinatie clara cu depravarea populatiei si coruperea ei prin diverse tehnici si mecanisme. Si se stie foarte bine ca populatia in acele perioade era ok, nu erau dusi cu pluta, extrem de muncitori si cu valori serioase de familisti. 2-3. Adu te rog exemple de progress in psihicul si comportamentul/duhovnicia romanilor in ultimii 35 de ani ca mie nu-mi prea vine nimic pozitiv in minte. Si cred ca nu sunt singurul. 4. Da, asta era parerea ta, la care ai tot dreptul... Repet, singura chestie cu gasca lor a fost faptul ca nu ne-au vandut spatiul locativ detinut de RSR americanilor, ca altfel acum 90 % din populatia Romaniei inchiria apartamente la BLOC de la americani. Slava Tie Doamne! Pentru asta merita sa-i aprindem lumanari. 5. Asa este IN PRINCIPIU, dar practica zilnica ne dovedeste ca lucrurile stau altfel. Nu prea avem timp sa ne ocupam de barna deoarece fara sa-i urechem cum trebuie slugile satanelor ne vor face praf si pulbere inainte ca noi sa scapam de barnele nostre. Iar BARNA mentionata de Iisus, nu trebuie scoasa din context asa cum se doreste intentionat ci lasata cu ceea ce vine in continuarea pasajului din Matei7: " Să nu dați câinilor lucrurile sfinte și să nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și să se întoarcă să vă rupă."...referidu-se la slujitorii satanisti-mamoniaci. Iar Iisus si Bunul Dumnezeu stie asta foarte bine! 6. Asa ti se pare tie...parerea mea! Poporul nu are de nici unele din calitatile pe care i le atribui. Ce zici tu este doar in filmele americane alea de "feel good"adica kakamaka. El este doar manat precum vitele de colo-n colo IN MOD CICLIC, dupa cum vor stapanii banilor. 7. Daca nu te-au ingrozit revelatiile sinistre MULTIdementiale, DOVEDITE ale dosarelor E. referitor la preocuparile ELITELOR inseamna ca poate nu esti destul de informat. Asculta-i si pe ei, pe analistii americani acolo de la ei( candice Owens de ex), nu din stirile de speriati de bombe( ca sa nu se ia de ei) ale televiziunilor locale care minimalizeaza totul deoarece sunt cu kktul la fund grupa mare. 8. Da, insa depinde cum interpretezi actiunile Martei, o credincioasa EXTREM de avansata duhovniceste. Parerea mea este ca Iisus facea referire la cu totul altceva pe care doar putini o patrund, nu eu. |
| Ora este GMT +3. Ora este acum 15:30:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.