Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Umanitare (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5050)
-   -   Alimente pt o familie în impas (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18773)

Liliana81 10.01.2017 21:30:45

Alimente pt o familie în impas

Mă numesc Liliana si am 2 copii ,o fetiță de 11 ani si 1 lună si un băiat de 4 ani si 4 luni eu muncesc sunt femeie de serviciu la bloc pe un salariu mic si soțul este agent de paza la un depozit de medicamente de aproape 2 luni nu a primit salariu mă rog la Dumnezeu să ia salariu lună asta sa putem plati chiria pentru a nu rămâne pe strada cu copii din cauza banilor am rămas si fara alimente eu nu am decât o pereche de cizme si alea rupte in talpa si cu hainele stăm cam prost dacă cv ne poate ajuta măcar cu alimente eu nu am cerut niciodată acum mă plec in fata lui Dumnezeu și îi cer ajutorul va mulțumesc o seara binecuvântată

Copacel 10.01.2017 22:18:49

Ia legatura cu preotul parohiei tale, sa te inregistreze la familie care au nevoie de ajutor constant.Desi preotii au si eu problemele lor sigur o sa-ti poata da cateva paini pe zi.

PS: eu prima oara cand vad pe cineva ce se recomanda a fi femeie de serviciu care scrie cu toate semnele de punctuatie.Si apoi mai este strainiu ca firma care are depozitul de medicamentele n-ar bani sa-si plateasca pazinicii , tinand cont ca industria farma este in boom comercial, orice firma responsabila nu si-ar lasa ca marfa sa pretioasa aducatoare de profituri enorme, sa nu fie pazita sau sa aibe probleme la capitolul de securitate si monitorizare.

CristianR 10.01.2017 22:25:24

Copăcel, semnele de punctuație lipsesc aproape în totalitate. Sunt doar câteva diacritice răzlețe. În plus, dacă cineva lucrează ca femeie de serviciu nu înseamnă neapărat că nu știe să scrie corect. Asta se învață în clasele primare.

GMihai 10.01.2017 22:41:29

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 640369)
Ia legatura cu preotul parohiei tale, sa te inregistreze la familie care au nevoie de ajutor constant.Desi preotii au si eu problemele lor sigur o sa-ti poata da cateva paini pe zi.

PS: eu prima oara cand vad pe cineva ce se recomanda a fi femeie de serviciu care scrie cu toate semnele de punctuatie.Si apoi mai este strainiu ca firma care are depozitul de medicamentele n-ar bani sa-si plateasca pazinicii , tinand cont ca industria farma este in boom comercial, orice firma responsabila nu si-ar lasa ca marfa sa pretioasa aducatoare de profituri enorme, sa nu fie pazita sau sa aibe probleme la capitolul de securitate si monitorizare.

Copacele, analfabetule, sunt cam opt greseli de punctuatie, gramatica, scriere si/sau exprimare in postarea ta de mai sus. Vrei sa ti le detaliez ?

P.S. nu sunt opt, sunt cel putin zece.

Copacel 10.01.2017 22:54:16

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 640371)
Copacele, analfabetule, sunt cam opt greseli de punctuatie, gramatica, scriere si/sau exprimare in postarea ta de mai sus. Vrei sa ti le detaliez ?

O-r fi dar mie putin imi pasa.Ideea e ca nu inteleg cum o femeie de serviciu poate sa tasteze cu diacritice in limba romana pe o tastatura in format ANSI.

Copacel 10.01.2017 22:55:09

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 640370)
Asta se învață în clasele primare.

Nu si sa scrii cu diacritice pe o tastatura ANSI.

GMihai 10.01.2017 23:17:43

[quote=Copacel;640373]O-r fi dar mie putin imi pasa./QUOTE]

Da, cred că e starea de spirit care te caracterizează.

Copacel 10.01.2017 23:20:32

[quote=GMihai;640376]
Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 640373)
O-r fi dar mie putin imi pasa./QUOTE]
Da, cred că e starea de spirit care te caracterizează.

Nu neaparat, e din cauza conservarii energiei.Adica depinde si de persoana care zice ce-o zice.

AlinB 10.01.2017 23:54:26

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 640371)

Pai a vrut sa ne demonstreze cum scrie o femeie de servici adevarata :)

Copacel 11.01.2017 02:39:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 640383)
Pai a vrut sa ne demonstreze cum scrie o femeie de servici adevarata :)

EGzact.Cel putin eu stiu cum sa dau cu matura si nu ascund gunoiul sub presh.:24:

Demetrius 11.01.2017 05:34:54

Citat:

În prealabil postat de Liliana81 (Post 640366)
Mă numesc Liliana si am 2 copii ,o fetiță de 11 ani si 1 lună si un băiat de 4 ani si 4 luni eu muncesc sunt femeie de serviciu la bloc pe un salariu mic si soțul este agent de paza la un depozit de medicamente de aproape 2 luni nu a primit salariu mă rog la Dumnezeu să ia salariu lună asta sa putem plati chiria pentru a nu rămâne pe strada cu copii din cauza banilor am rămas si fara alimente eu nu am decât o pereche de cizme si alea rupte in talpa si cu hainele stăm cam prost dacă cv ne poate ajuta măcar cu alimente eu nu am cerut niciodată acum mă plec in fata lui Dumnezeu și îi cer ajutorul va mulțumesc o seara binecuvântată

Acum te pleci in fata lui Dumnezeu?

Ti-am trimis si pe MP acest mesaj.
Te rog sa-mi trimiti urmatoarele date de care am nevoie:

1-numele si nr de telefon al preotului si numele parohiei pe care o frecventati,
2-numele tau si localitatea de domiciliu asa cum apare in buletin,
3-nr tau de telefon la care sa sun si adresa unde locuiti.

Astept raspuns,
Demetrius.

AlinB 11.01.2017 11:28:59

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 640401)
EGzact.Cel putin eu stiu cum sa dau cu matura si nu ascund gunoiul sub presh.:24:

Asa e, nu trebuie sa-t fie rusine de ce esti si ce faci :4:

gpalama 11.01.2017 11:36:55

Citat:

Poti trimite un telefon pe mesageria privata/sa-l pui pe forum daca nu poti sa dai mesaj?

Copacel 11.01.2017 11:51:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 640413)
Asa e, nu trebuie sa-t fie rusine de ce esti si ce faci :4:

Stai draga ca asta fac in pauze.De la tine am invatat cum se da cu matura.

Lumi27 12.01.2017 21:23:18

Ma bag si eu ca musca-n lapte dar poate o fi scris de pe telefon, zic eu.
In ziua de azi exista, abonamente, cartele, wifi liber in diferite locatii.
Corectati-ma daca gresesc.

Jonnyw2013 12.01.2017 22:43:46

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 640404)
Acum te pleci in fata lui Dumnezeu?

Ti-am trimis si pe MP acest mesaj.
Te rog sa-mi trimiti urmatoarele date de care am nevoie:

1-numele si nr de telefon al preotului si numele parohiei pe care o frecventati,
2-numele tau si localitatea de domiciliu asa cum apare in buletin,
3-nr tau de telefon la care sa sun si adresa unde locuiti.

Astept raspuns,
Demetrius.

Frate Demetrius, nu e tarziu nicicand sa ne plecam pana suntem in viata.
P.S.V-am trimis P.M. frate Demetrius si sora Liliana 81.

Demetrius 13.01.2017 07:06:42

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 640542)
Frate Demetrius, nu e tarziu nicicand sa ne plecam pana suntem in viata.
P.S.V-am trimis P.M. frate Demetrius si sora Liliana 81.

Totdeauna e tarziu, nicicand nu e devreme.
Daca abia acum ma plec, e tarziu pentru ca negresit am fost chemat mai devreme.

31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele.
33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. (Mt6,33)

gpalama 13.01.2017 09:56:02

Am gasit mai sus o abordare interesanta. Nepotrivita dupa parerea mea.

In pilda samarineanului milostiv nu scrie ca samarineanul l-a intrebat pe cel cazut intre talhari daca a sunat la 112, daca e inscris la parohia locala sau altele asemenea, nu l-a intrebat daca are asigurare si sa vorbeasca cu asiguratorul.
Scrie ca a evaluat situatia si l-a ajutat.
Ajutor pe termen scurt si apoi ajutor pe termen lung.
A rezolvat problema din fata lui in primul rand, a acordat primul ajutor, i-a curatat ranile si l-a transportat pana la un han.
Cam despre asta e vorba in pilda sa acordam primul ajutor pe problemele vitale ale vietii; exact acelasi lucru este subliniat la Infricosatoarea Judecata, in care se aminteste de hrana, sete, imbracaminte, adapost, medicamente, inchisoare.
Oarecum in viata conteaza primul ajutor enorm de mult. Conteaza sa ai si viziune pe termen lung dar daca omul din fata ta se chinuie si tu nu-i intinzi o mana de ajutor si ii vorbeste despre fericirile viitorului si cum il vei ajuta in viitor ...

AlinB 13.01.2017 12:58:09

In pilda samarineanului milostiv nu scrie ca a postat anonim pe un forum de Internet ca a cazut intre talhari si are nevoie de bani.

Trebuie sa te adaptezi si tu la realitatea lumii de azi.

Sau nu-mi zi, tu chiar faci ce spui si trimiti bani la oricine iti cere, nu stai sa te intrebi cine este si daca are cu adevarat nevoie ..

gpalama 13.01.2017 18:15:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 640564)
In pilda samarineanului milostiv nu scrie ca a postat anonim pe un forum de Internet ca a cazut intre talhari si are nevoie de bani.

Trebuie sa te adaptezi si tu la realitatea lumii de azi.

Sau nu-mi zi, tu chiar faci ce spui si trimiti bani la oricine iti cere, nu stai sa te intrebi cine este si daca are cu adevarat nevoie ..

Nu toti sunt hoti sa stii... si pe motivul asta multi refuza sa ajute si sa miluiasca invocandu-si in sinea lor ca ar fi furati.

AlinB 13.01.2017 20:50:01

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 640567)
Nu toti sunt hoti sa stii...

Nu toti, dar trebuie sa stii care sunt, nu?

Citat:

si pe motivul asta multi refuza sa ajute si sa miluiasca invocandu-si in sinea lor ca ar fi furati.
Astia opteaza pentru o inconstienta volutara, ca su tine doar ca din motive diferite.

Oricum, nici tu nu cred ca ai trimis deja bani fara sa intrebi decat contul..
De fapt, cel mai probabil ca n-ai trimis deloc.

flying 13.01.2017 21:26:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 640568)
Nu toti, dar trebuie sa stii care sunt, nu?

Sigur.Faci studii (dublu orb, randomizat si placebo control).

AlinB 13.01.2017 22:21:41

Cred ca ai incurcat borcanele. N-ar fi prima data.

BTW, valabil si pentru tine, ai trimis deja, cu ochii inchisi sau doar iti place sa filosofezi despre asta, dupa lozinca "Sa o faca alti prosti, eu doar fac pe desteptul?"

Eu cel putin am incercat ambele variante si feedback -ul primit ma face sa cred ca atitudinea lui Demetrius e cea mai buna.

Demetrius 13.01.2017 22:47:35

Citat:

Fata de lista cu informatiile cerute, am primit pe MP un mesaj cu un nr de telefon.

Oare de ce ati intrat pe acest forum ca sa cereti ajutor?
Pentru ca ne socotiti obligati sa va ajutam la cerere?

Eu simt ca ati incercat sa obtineti ajutor, desi sunteti inconfortabila aici, din moment ce, in interesul dvs ati postat un singur mesaj.

Cu toate astea, pentru ca sunteti intr-o situatie grea, va propun o intelegere salvatoare si anume:

1-veti merge duminica la slujba celei mai apropiate biserici ortodoxe de locuinta in care locuiti,
2-va prezentati preotului caruia ii cereti numele lui, numele parohiei si impartasiti copiii la liturghie,
3-cautati sa va spovedit si sa va impartasiti, dupa ce va intelegeti cu preotul,
4-dupa aceea imi trimiteti pe MP informatiile cerute

Pentru toate acestea eu va voi trimite luni 600 RON dupa ce primesc mesajul MP si ma voi interesa la preot.
Pentru punctele 1, 2 si 4 va voi trimite 300 RON, tot asa, dupa ce primesc MP. Banii ii veti ridica marti daca va convine si-mi scrieti MP duminica dupa-amiaza.

Doamne ajuta!

Lumi27 03.02.2017 17:49:30

Fiecare dintre voi ati judecat niste oameni pentru faptul ca au facut 2 (doi) copii faras sa stiti in prealabil daca au dus-o mai bine sau nu, inainte de aceasta criza financiara.
Fratilor, nu a cerut nimeni sa ii intretineti voi. Nu toti sunt oameni educați sau oameni care sa aiba o pregatire intr-un anumit domeniu. Dar si-au castigat banul intr-un mod cinstit, momentan trec printr-o perioada dificila.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:50:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.