Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Răzbunarea rușilor! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18690)

cristiboss56 06.11.2016 04:34:27

Răzbunarea rușilor!
 
Ingerințele Rusiei în campania din SUA sunt la un nivel fără precedent, părând a fi o replică a Kremlinului față de criticile Washingtonului după scrutinul rus din 2011, scrie Financial Times, notând că, indiferent de rezultat, "factorul rus" a atins obiectivul - polarizarea societății americane.

"Un nou mesaj apare în fiecare dimineață pe Twitter, publicând o nouă serie de emailuri sustrase din contul lui John Podesta, șeful echipei de campanie a lui Hillary Clinton. Mesajul apare pe ecranele calculatoarelor din întreaga Americă, forțând candidatul democrat la președinție să răspundă noilor dezvăluiri stânjenitoare. Pentru mulți specialiști și politicieni de la Washington, aceste mesaje zilnice transmise de grupul WikiLeaks sunt un fel de replică a președintelui rus Vladimir Putin. Liderul rus a învinovățit-o pe Hillary Clinton, la acea vreme secretar de Stat, atunci când la Moscova au izbucnit proteste după alegerile parlamentare din 2011 considerate ca fiind marcate de fraude. La acea vreme, Clinton exprimase «preocupări grave» în legătură cu derularea scrutinului rus", notează cotidianul Financial Times.

De data aceasta, Statele Unite depun eforturi pentru a organiza un scrutin care să producă un rezultat de necontestat - și trebuie să mulțumească Rusiei pentru probleme. La un nivel fără precedent, Rusia - calificată de președintele Barack Obama în 2014 drept o «putere de nivel regional aflată în declin» - a reușit să influențeze alegerea viitorului președinte al SUA, adaugă FT într-un material intitulat "Alegeri în SUA: Factorul rus. Oficialii americani afirmă că nivelul interferențelor ruse este fără precedent. Și-a atins Kremlinul obiectivul?"

"Discutăm despre amenințări la adresa securității noastre naționale din partea unui guvern străin care efectuează ingerințe în procesul nostru electoral poate pentru prima dată în istorie", explică Michael McFaul, fost ambasador american la Moscova.

În contextul în care americanii se pregătesc să aleagă între candidatul democrat Hillary Clinton și republicanul Donald Trump, Washingtonul este în stare de alertă din cauza ingerințelor ruse în campanie. Comunitatea serviciilor de informații și Departamentul pentru Securitatea Internă au emis recent un comunicat prin care atribuie difuzarea emailurilor sustrase unei campanii "pe care o puteau autoriza doar oficialii ruși de rangul cel mai înalt".

"Cred că o parte a acestei campanii reprezintă o replică a președintelui Putin. El atribuie Statelor Unite vina pentru demonstrațiile masive produse acum câțiva ani în după alegerile din Rusia, .

.. el crede că protestele au fost generate de serviciile secrete americane", afirmă Adam Schiff, un membru democrat al Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților.
Obiectivul lui Vladimir Putin este "slăbirea politicienilor din vechea ordine, în toate țările, pentru a afecta unitatea ce a transformat Occidentul în singura variantă alternativă la cea a regimurilor nedemocratice", explică Vladimir Milov, fost adjunct al ministrului rus al Energiei devenit acum lider al opoziției de la Moscova.

Pe fondul unei campanii prezidențiale acerbe, care a produs clivaje puternice, acțiunile Rusiei au atras atenția mai puțin decât acuzațiile privind presupusele acte de hărțuire comise de Donald Trump și decât folosirea de către Hillary Clinton a emailurilor private. Foști oficiali din serviciile de informații îl critică pe Donald Trump. Michael Hayden, care a condus atât CIA, cât și Agenția pentru Siguranța Națională în timpul Administrației George W. Bush, afirmă că starul de televiziune este ceea ce în perioada sovietică era cunoscut drept un "polezni durak" - un "idiot de folos, naiv, manipulat de Moscova, deși în secret disprețuit, dar a cărui susținere oarbă este acceptată cu bucurie și exploatată".

Agențiile de informații ruse au o lungă istorie de ingerințe în afacerile politice ale principalilor adversari, notează Financial Times, amintind că și serviciile secrete americane procedează în mod similar. Doar că acțiunile ruse au mers mai departe anul acesta. "În trecut, rușii erau mai tăcuți. Acum nu mai încearcă să ascundă nimic, implicându-se în mod evident în campania electorală americană", apreciază Evelyn Farkas, fost expert la Departamentul american al Apărării.

"Oricare va fi rezultatul scrutinului prezidențial, Rusia a atins deja un obiectiv important. Viitorul președinte va conduce o societate puternic polarizată, măcinată de teorii ale conspirației și având o atitudine de scepticism față de principalele instituții, inclusiv față de FBI. Dacă domnul Vladimir Putin voia răzbunare, probabil că deja o are", subliniază Financial Times.

"Kremlinul are o mare victorie în materie de relații publice. Reputația sistemului electoral american a fost puternic afectată", constată Eugene Rumer, fost ofițer responsabil de Rusia în cadrul Consiliului Național american pentru Informații.

Florinvs 07.11.2016 08:38:14

In politica externa, orice tara isi urmareste propriile interese! Acuzatia SUA adusa Rusiei ca s-a implicat in campania electorala din SUA, este ceva de genul hotul striga hotii!

Nu neg ca poate Rusia s-a implicat in campania electorala din SUA! Si ?! Care este problema ?! Doar si SUA s-au amestecat in viata politica interna din Rusia!

Nu cred ca SUA sunt in pozitia de a da lectii de corectitudine sau asa-zisa democratie nici unei tari de pe Glob!

Daca SUA ar fi vrut sau ar vrea intradevar sa sprijine democratia si sa ajute anumite sa state sa se opuna unor agresiuni militare rusesti, atunci de ce nu au sprijint militar Republica Moldova in 1991-1992 in razboiul din Trasnistria, sau de ce nu au sprijit militar Georgia in razboiul din Abhazia si Osetia de Sud ? (întrebarea este evident retorica).

cristiboss56 07.11.2016 08:47:49

Poliția federală americană (FBI) își menține recomandarea de a nu o pune sub acuzare pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor sale, după ce a examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a sa, a anunțat duminică un membru al Congresului SUA, potrivit AFP.


Acest anunț favorabil candidatei democrate, într-o scrisoare pe care directorul FBI a adresat-o membrilor Congresului, ar putea da un nou impuls campaniei lui Hillary Clinton cu mai puțin de 48 de ore înainte de alegerile prezidențiale americane.

Echipa de campanie a candidatei democrate a salutat decizia FBI în legătură cu e-mailurile acesteia.

La sfârșitul lunii octombrie, FBI a anunțat că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigației privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituției.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiției a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz.

stefan florin 07.11.2016 08:52:39

tigrul da lectii leului lectii de moralitate!

ioan67 07.11.2016 09:34:06

Iar sacalul si hiena asista. In paralel trag cu ochiul la miscarile rechinului si la trompa elefantului. Ursul Grizli hiberneaza, deocamdata....
Si in tot acest context doar Scufita Rosie, romancuta, paseste gratioasa printre fluturasi si zambilute, surizind cu farmec, din gropite, lupului...
Unde e Dresorul, sa pocneasca odata, din bici?

Copacel 07.11.2016 13:54:57

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635191)
Unde e Dresorul, sa pocneasca odata, din bici?

S-o vezi cand te-o vinde iarasi dresorul ursului cum a facut in 45, ce o sa mai zici ? :24:

cristiboss56 07.11.2016 17:40:52

Organizația pentru transparență WikiLeaks prezintă o listă cu cele mai importante informații conținute în emailurile echipei de campanie a lui Hillary Clinton, în contextul în care candidatul democrat este acuzat că a utilizat un server privat în calitatea de secretar de Stat al SUA.

Scandalul emailurilor a izbucnit în martie 2015, când s-a dezvăluit că Hillary Clinton a folosit doar un server privat în timp ce era secretar de Stat, în locul unui cont guvernamental, situație care i-ar fi permis să evite monitorizarea comunicațiilor oficiale. Retroactiv, Departamentul de Stat a stabilit că mii de emaluri aveau caracter de informații clasificate.

WikiLeaks a întocmit o listă cu cele mai importante 100 de informații depistate în emailurile lui Hillary Clinton. Sunt prezentate primele cinci informații de impact.

1. "Președintele Barack Obama a mințit: știa că Hillary Clinton folosea un server privat și îi scria cu un pseudonim, aceasta fiind o tentativă intenționată de a o acoperi și de a distruge dovezi".

"Jen, tu probabil știi mai multe, dar se pare că președintele a declarat că el a descoperit citind știrile că HRC (Hillary Clinton - n.red.) folosea emailul privat... trebuie să facem curățenie - căci el are emailuri de la ea - și nu sunt cu titulatura state.gov", îi scria în martie 2015 Cheryl Mills, un consilier al candidatului democrat, lui John Podesta, șeful echipei de campanie.

2. "Hillary Clinton visează la frontiere total deschise".

"Visul meu este o piață comună la nivelul emisferei (nordice - n.red.), cu comerț liber și frontiere deschise, cândva în viitor (...)", a afirmat Hillary Clinton într-un discurs privat remunerat rostit la Banca Itau.

3. "Hillary Clinton a primit fonduri și a oferit susținere națiunilor despre care știa că finanțau rețeaua Stat Islamic și alte grupuri teroriste".

O conversație online între John Podesta și Hillary Clinton, din septembrie 2014, avea următorul conținut: "(...) guvernele Qatarului și Arabiei Saudite, care oferă clandestin susținere financiară și logistică rețelei teroriste Stat Islamic și altor grupuri radicale sunnite din regiune".

4. "Hillary Clinton are poziții politice diferite la nivel public și privat"

"Dar, când toată lumea este atentă, știți bine, la discuțiile de culise despre negocieri și acorduri internaționale, oamenii devin puțin emoționați, ca să spun doar prea puțin. De aceea, trebuie să ai o poziție publică și una privată", explica Hillary Clinton într-un email din ianuarie 2016.

În discursurile private rostite în mediile corporatiste, Hillary Clinton a pledat pentru programe de austeritate și pentru tipuri de activități comerciale care sunt în contradicție cu ideile expuse în campania electorală prezidențială, relevă date oferite de organizația pentru transparență WikiLeaks.

Mihnea Dragomir 07.11.2016 19:28:32

Aveti putintica rabdare! Chiar la sfarsitul acestei saptamani vom afla cine va conduce cel mai mare stat democrat din lume pentru inca un mandat: ciuma Clinton sau holera Trump. Inca un mandat care parca nu va avea sfarsit, in care adeptii celui care va castiga alegerile il vor acuza repede pe acela ca nu isi tine promisiunile.

stefan florin 08.11.2016 09:12:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 635215)
Aveti putintica rabdare! Chiar la sfarsitul acestei saptamani vom afla cine va conduce cel mai mare stat democrat din lume pentru inca un mandat: ciuma Clinton sau holera Trump. Inca un mandat care parca nu va avea sfarsit, in care adeptii celui care va castiga alegerile il vor acuza repede pe acela ca nu isi tine promisiunile.

nu stiu daca SUA mai este un stat democratic. Pe zi ce trece observ ca se transforma intr-un stat politienesc

Florinvs 08.11.2016 09:49:58

Oricum, politica externa a SUA este practic dictata si condusa de marile cercuri de interese de acolo, de marii industriasi si banchieri americani, conform propriilor interese! Cred ca nu va imaginati ca presedintele SUA, indiferent cine ar fi el, face ce vrea el!

A mai incercat un presedinte a SUA sa fie asa mai incapatanat (pe nume J F. Kenedy) si stiti ce a patit.


Iar in privinta a ceea ce ne intereseaza pe noi romanii in plan extern- situatia din Republica Moldova si Unirea cu aceasta- indiferent cine ar fi presedinte a SUA, nu cred ca ar schimba prea mult situatia!

Nu-mi imaginez ca daca va castiga alegerile Hilary Clinton, SUA va sustine printr-o actiune militara Republica Moldova in a lichida regimul criminal de la Tiraspol!

Cum de altfel SUA nu a sustinut militar nici Georgia in 2008, când aceasta a trebuit sa faca fata agresiunii Rusiei!

Mihnea Dragomir 08.11.2016 11:28:01

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 635235)
nu stiu daca SUA mai este un stat democratic.

Ba, e foarte democratic. Poporul voteaza, exista mai multe partide si a avut loc alternanta la putere de nenumarate ori. Astea sunt criteriile pentru ca un stat sa fie considerat democratic.


Citat:

Pe zi ce trece observ ca se transforma intr-un stat politienesc
Dar a fost intotdeauna asa, aproape de la infiintare. Statele democrate sunt exact la fel de politienesti ca statele cu alte tipuri de legi fundamentale. Ideea ca intr-un stat democratic oamenii ar avea mai multa libertate decat intr-un stat nedemocratic este pura ideologie si propaganda, pe care istoria o contrazice. Au existat in SUA (olei, cate!) cazuri de exterminare in masa, lagare de concentrare, folosirea clinicilor de psihiatrie in scop de represiune, etc. Toate acestea la ordinul, cu instigarea, cu aprobarea si sub controlul unor guverne considerate legitime de legile democratice.

Exact ca in Rusia. Motivul pentru care ma tem mai mult de rusi decat de americani este acela ca, in cazul special al tarii mele, rusii i-au facut mai mult rau decat americanii. Fiindca au fost mai aproape si au avut mai mult aceasta posibilitate, nu din alte motive.

Copacel 08.11.2016 11:44:28

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 635241)
Ba, e foarte democratic. Poporul voteaza, exista mai multe partide si a avut loc alternanta la putere de nenumarate ori.

De fapt sunt doua partide care conteaza :Republicanii care reprezinta interesele
corporatiilor si Democratii care reprezinta interesele acelorasi corporatii.
Este o adevarata alternanta la putere.:24:
Citat:

Astea sunt criteriile pentru ca un stat sa fie considerat democratic.
In primul rand o democratie in sensul adeverat , ar fi impotriva politicilor actuale fiscale.Intr-o democratie votul cu adeverat conteaza, deoarece conteaza intai omul.
Insa in ziua de azi nu ai o democratie.Ceea ce tu crezi ca este democratie este de fapt corpotocratie:(https://en.wikipedia.org/wiki/Corporatocracy)
Corpotocratia inseamna libertatea si alternanta capitalurilor.Mai exact ai dreptul sa faci bani din orice si orice trebuie sa fie tranformat in bani si orice se poate cumpara sau vinde.In astfel de regim intai conteaza banul, si apoi
celelalte, omul fiind o comoditate cu un anumit pret, la fel ca si celelalte comoditati.

Deci doctore, in democratia adevarata omul este situat deasupra altora si toate i se subordoneaza acestuia.
In corporotocratie, banul este situat desupra altora si toate i se subordoneaza acestuia.

Mihnea Dragomir 08.11.2016 11:57:27

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 635242)
Deci doctore, in democratia adevarata omul este situat deasupra altora si toate i se subordoneaza acestuia.
In corporotocratie, banul este situat desupra altora si toate i se subordoneaza acestuia.

Aiureli utopiste. Stim placa: "Omul, cel mai pretios capital". Aiureli utopiste pe aceeasi trama cu "Nu am avut comunism adevarat in Rusia. Nici in China. Nici in Albania. Nici in Iugoslavia. Dar, daca, totusi, am avea undeva, daca, totusi, s-ar putea ?".

Mutatis mutandis, acelasi lucru despre democratie. "Nu avem democratie adevarata in SUA. Nici in Franta. Nici in Romania. De fapt, nu avem nicaieri si nu am avut niciodata, iar azi inca si mai putin ca ieri. Dar, daca, totusi, am putea avea ? Nu merita sa luptam ca sa infaptuim acest ideal ?".

Nu, Copacel. Nu merita. Mie, cel putin, mi s-a luat sa militez pentru orice altceva decat pentru Cristos. In masura in care comunismul vine de la Cristos, in aceeasi masura si democratia vine de la El. Statele comuniste si statele democrate se deosebesc in arhitectura lor interioara politica, dar sunt cladite pe acelasi nisip. Pentru ca statele (si, mai ales, statul nostru) sa fie cladite pe stanca tare, da, pentru asta merita luptat. Fiindca orice guvern si orice oranduire, fie ele comuniste sau democrate, care nu aduna cu Cristos, risipesc. Risipesc resurse si, mai ales, vieti de oameni si sufletele lor.

Cam la ce varsta aveti de gand sa va vindecati de iluzii ? Sau nu realizati ca utopia democratiei e la fel de ilogica si, in final, la fel de criminala precum utopia comunismului ?

Florinvs 08.11.2016 12:44:00

Dar un anumit sistem de organizare sociala, economica si politica trebuie sa existe! Un stat modern nu poate fi conceput fara un anumit sistem de organizare politic!

Acum care din aceste sisteme de organizare sociala si politica si economica ar fi ma bun ?

Sa le analizam pe rand

-Capitalismul

O data cu revolutia industriala, cu aparitia relatiilor de productie capitaliste si a noilor clase sociale in epoca moderna, prin acumularea de capital si valori materiale, apar si marii bancheri , industriasi si oameni de afaceri, care, in mod inevitabil, ajung sa controleze si factorul politic!

Acum este adevarat ca in unele state capitaliste, desi conducerea reala a statului si puterea reala de decizie sta in mainile celor amintiti mai sus, totusi, prin unele masuri economice si sociale bine gandite si pragmatice, nivelul material de trai a populatiei din acele state a fost sau este destul de ridicat (Elvetia, Suedia, Irlanda, Australia, Austria, etc).

Iar in unele tari capitaliste (cazul Poloniei), datorita unor conducatori mai patrioti si mai nationalisti, s-a reusit si apararea intereselor nationale a poporului respectiv (vezi pozitia Poloniei in cadrul UE).


-comunismul

Aparut ca o doctrina politica utopica in secolul 19, sau dupa parerea unora facand parte dintr-o conspiratie mai larga a anumitor cercuri evreiesti pentru preluarea controlului mondial, a fost aplicat mai intai in fostul Imperiu Tarist (trebuie spus ca nu poporul rus a inventat sistemul comunist).

A urmat apoi teroarea si dementa lui Stalin (care desi facut-a in numele comunismului, nu stiu cate legatura aveea cu ideologia comunista, cat mai ales cu paranoia si dementa personala a lui Stalin).

Este adevarat ca sub unele regimuri auto-intitulate comuniste sau socialiste , s-au obtinut si unele realizari evidente (in privinta nivelului de trai material a populatiei, de dezvoltarii agriculturii, a industrializarii, etc)! De altfel fiecare astfel de regim auto-intitulat comunist sau socialist a avut un anumit specific- regimurile lui Nikita Hrusciov si Leonid Brejnev in URSS, regimul lui I.B.Tito in Iugoslavia (cunoscut mai mult ca titoism decat ca socialism), regimul lui Janos Kadar in Ungaria, regimul lui Edward Gierek in Polonia, regimul lui Nicolae Ceausescu in Romania, etc.

Dar toate acele realizari nu s-au datorat ideologie comuniste, ci unor oameni aflati atunci la conducerea unor tari socialiste. Insa cum nici un om nu poate conduce vesnic o tara, acele realizari sociale sau economice nu au mai putut fi pastrate dupa indepartarea de la conducere a oamenilor numiti mai sus.

Tarziu, in 1985, Mihail Gorbaciov a incercat un fel de resuscitare a sistemului socialist din fosta URSS, dar a esuat evident (nu neg poate bunele intentii ale lui Mihail Gorbaciov- desi gurile rele spun ca el a fost trimis sa incheie un experiment nereusit inceput in 1917, dar naivitatea lui Gorbaciov a fost evidenta).



-Ce-a de-a treia cale (intre capitalism si comunism) chineza

pragmatismul reformelor economice initiate in 1978 de Deng Xioping, a avut si are un mare succes! Desi formal China este tara socialista, totusi, multe mecanisme economice de astazi din China, sunt luate din economiile tarilor capitaliste!

cristiboss56 09.11.2016 05:39:52

ORA 04.34 Conform rezultatelor parțiale disponibile până la această oră, transmise de DPA, candidatul republican Donald Trump a obținut 130 de voturi în Colegiul Electoral, iar adversara sa democrată Hillary Clinton 104. Potrivit AFP, Trump are chiar 138 de electori deja asigurați. Pentru a câștiga alegerile prezidențiale din SUA, sunt necesare voturile a 270 de electori în colegiu, din totalul de 538.

cristiboss56 09.11.2016 05:43:18

Candidatul republican la președinția Statelor Unite, Donald Trump a obținut victoria în statul-cheie Ohio, au anunțat unele posturi americane de televiziune.

Rezultatul din Ohio este deosebit de urmărit, având în vedere că niciun republican nu a reușit să ajungă la Casa Albă fără să obțină o victorie în acest stat industrial din nordul Statelor Unite, care aduce 18 electori.

În cazul în care Trump pierdea în Florida și Ohio atunci șansele sale de victorie se reduceau considerabil.

Pentru a fi ales, este necesar ca un candidat să obțină majoritatea voturilor electorilor, adică 270 din totalul de 538 voturi din Colegiul Electoral.

În acest moment, scorul voturilor electorale este de 168 la 122 pentru Donald Trump.

DragosP 09.11.2016 06:27:14

Fu erection night?

cristiboss56 09.11.2016 06:29:56

Republicanul Donald Trump se bucură de o largă susținere din partea alegătorilor albi fără studii superioare, în timp ce democrata Hillary Clinton este preferată de electoratul nonalb, arată datele preliminare ale exit-poll-urilor efectuate de Edison Research, potrivit The Associated Press.

Aproape două treimi din alegătorii albi care nu au studii superioare au declarat că au votat pentru candidatul republican, în timp ce în rândul alegătorilor albi cu educație superioară, voturile sunt împărțite aproape egal între principalii doi candidați la președinția Statelor Unite.

Avantajul lui Trump față de Clinton în rândul electoratului feminin alb este însă mai scăzut decât cel înregistrat în urmă cu patru ani de candidatul republican în fața lui Obama.

Pe de altă parte, Hillary Clinton se bucură de sprijinul electoratului nonalb, cu nouă din zece afro-americani declarând că au votat candidata democrată. De asemenea, doi din trei hispanici și asiato-americani au votat-o pe Clinton.

cristiboss56 09.11.2016 06:57:04

Alegerile au fost epuizante, stresante și uneori de-a dreptul stranii, a declarat Obama într-un mesaj video difuzat pe Twitter de site-ul american de știri Buzzfeed.

Dar "indiferent de ceea ce se întâmplă, soarele tot va răsări în zorii zilei și America va fi în continuare cea mai măreață națiune de pe Pământ", a spus Obama.

În mesajul său, președintele SUA a atras atenția că, după un scrutin care a provocat discordie, cetățenii nu ar trebui să se considere democrați sau republicani, ci mai degrabă să se considere cu toții americani.

tabitha 09.11.2016 08:01:03

Da, bine zis Obama, mai ales acum ca Hillary a pierdut alegerile.

God is great!

http://www.infoplease.com/images/party_republican.jpg

cristiboss56 09.11.2016 08:39:21

Candidatul republican i-a dat o lovitură dură lui Hillary Clinton câștigând Florida și Carolina de Nord, state foarte disputate care i-au adus 44 de electori.

Rezultatele rămân încă incerte in Michigan și Wisconsin, două state-cheie pe care pronosticurile dinaintea scrutinului le atribuiau candidatei democrate.

cristiboss56 09.11.2016 08:50:46

Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților și unul dintre cei mai influenți lideri ai Partidului Republican, l-a sunat deja pe Donald Trump, candidatul formațiunii în scrutinul prezidențial, pentru a-l felicita, afirmă surse citate de site-ul agenției Reuters.

Paul Ryan, care de-a lungul campaniei a oscilat în susținerea acordată lui Donald Trump, a discutat deja prin telefon cu Donald Trump, candidatul la președinția SUA, și cu Mike Pence, candidat la funcția de vicepreședinte.

"Au avut conversații foarte bune. Ryan l-a felicitat pe Trump", a declarat un membru al Partidului Republican.

Conform datelor existente la această oră, Donald Trump are șanse extrem de mari să devină președinte al Statelor Unite.

stefan florin 09.11.2016 08:58:54

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 635241)

Motivul pentru care ma tem mai mult de rusi decat de americani este acela ca, in cazul special al tarii mele, rusii i-au facut mai mult rau decat americanii. Fiindca au fost mai aproape si au avut mai mult aceasta posibilitate, nu din alte motive.

de acord cu tine!

cristiboss56 09.11.2016 10:25:13

Trump și-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marți, potrivit agențiilor de presă.

Cursa electorală a fost mult mai strânsă decât au anticipat analiștii.

Trump a câștigat majoritatea statelor-cheie, inclusiv Ohio, Florida și Carolina de Nord.

cristiboss56 09.11.2016 10:26:19

Republicanul Donald Trump este câștigătorul alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii, conform proiecțiilor agenției Associated Press, citate miercuri de Reuters și DPA.

cristiboss56 09.11.2016 10:27:44

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că avansul lui Donald Trump către o victorie neașteptată în alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii reprezintă ''un șoc uriaș'', relatează agenția Reuters.

cristiboss56 09.11.2016 10:29:07

''Cred că Trump știe că nu a fost un vot pentru el, ci mai degrabă împotriva Washingtonului, împotriva establishment-ului'', a declarat Ursula Von der Leyen la televiziunea germană ARD.

La rândul său, un important membru al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, conservatoare), partidul cancelarului Angela Merkel, a declarat la postul de radio Deutschlandfunk că guvernul german nu știe cu certitudine ce va face republicanul Donald Trump dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

''Ne dăm seama acum că nu avem nicio idee ce va face acest președinte american dacă vocea mâniei intră în funcție și dacă vocea mâniei devine cel mai puternic om din lume'', a declarat Norbert Roettgen, membru al CDU și șef al Comisiei parlamentare pentru afaceri externe.

''Din punct de vedere geopolitic, suntem într-o situație foarte incertă'', a mai spus Roettgen.

cristiboss56 09.11.2016 10:30:16

Ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault a declarat miercuri că apar 'numeroase întrebări' în cazul unei victorii a republicanului Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, exprimându-și îngrijorarea în special în privința Acordului de la Paris privind clima sau a acordului în dosarul nuclear iranian, relatează France Presse.

cristiboss56 09.11.2016 10:31:38

Șefa extremei-drepte franceze Marine Le Pen a adresat miercuri dimineață pe Twitter "felicitări noului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, și poporului american liber", în timp ce se contura victoria miliardarului populist în alegerile prezidențiale ținute de cealaltă parte a Atlanticului, informează AFP și Reuters.

cristiboss56 09.11.2016 10:39:55

Ministerul japonez de Finanțe, Agenția de servicii financiare și Banca Centrală a Japoniei au decis să organizeze miercuri o reuniune de urgență pentru a examina situația de pe piețele financiare, în contextul în care se preconizează o posibilă victorie a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, transmite AFP.

cristiboss56 09.11.2016 10:42:37

Opiniile românilor sunt împărțite după rezultatul alegerilor din Statele Unite. Unii conaționali cred că Trump a demonstrat că poate conduce, având în vedere afacerile de succes pe care le-a avut, în timp ce alții cred că noul președinte ar putea duce o politică dură cu efecte negative în România.

cristiboss56 09.11.2016 11:11:59

Într-o telegramă, Putin i-a spus lui Trump că dialogul dintre Moscova și Washington trebuie să servească interesele ambelor țări și și-a exprimat speranța unei bune conlucrări în relațiile dintre Rusia și SUA, a relatat RIA. Totodată, potrivit Interfax, liderul de la Kremlin a spus că speră să poată conlucra cu Trump în probleme internaționale.

cristiboss56 09.11.2016 11:13:48

ndicii futures pentru indicele DOW sunt în scădere cu 3,72% înainte de deschiderea sesiunii de tranzacționare, în timp ce acțiunila asiatice au răspuns în scădere avansului obținut de Trump. Indicele Nikkei 225 s-a prăbușit cu 4,74%, în timp ce Hang Seng a scăzut cu 2,77% în Hong Kong, iar indicele CSI 300 al Shanghaiului a scăzut cu 1,32%.

Prețul petrolului a scăzut extrem de puternic, cu 3,38%, și a coborât la 43 de dolari barilul. Prețul aurului a urcat cu 3,55%, la 1,320 dolari uncia, în timp ce argintul a urcat cu 2,09%, la 18,74 dolari.

Dolarul s-a depreciat cu cu 3,37% în raport cu yen-ul, la 101,58 yeni/dolar, și cu 1,82% în raport cu euro. Față de liră, dolarul a scăzut cu 0,97%.

Pe măsură ce sondajele cresc pentru Donald Trump, tot mai mulți americani caută să plece din țară. Site-ul de imigrație al Canadei a ”picat” periodic, aparent de la o creștere bruscă a traficului.

Moneda mexicană s-a prăbușit cu peste 12% față de dolar, aceasta fiind cea mai radicală evoluție pe o zi din ultimele două decenii.

cristiboss56 09.11.2016 11:15:21

Piețele de capital și moneda americană au înregistrat scăderi importante, în condițiile unei curse prezidențiale strânse în Statele Unite, investitorii reacționând cu teamă la posibilitatea unei victorii a republicanului Donald Trump în alegeri, scrie Reuters online.

"Piețele de capital reacționează de parcă cei patru călăreți ai Apocalipsei tocmai ce au plecat de la Trump Tower," a remarcat Sean Callow, un oficial al companiei Westpac din Sydney.

Prețul aurului a crescut spectaculos, în timp ce moneda națională mexicană a intrat în picaj după ce Donald Trump a câștigat statul-cheie Carolina de Nord.

Acțiunile futures americane au scăzut cu peste 4,5%, efectul alegerilor din SUA fiind similar cu cel resimțit după votul britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, când piețele globale au înregistrat pierderi de mai multe trilioane de dolari.

Investitorii se tem că o victorie a lui Donald Trump ar putea cauza haos pe piețele de capital din întreaga lume și ar avea efecte incerte asupra comerțului mondial.

Moneda mexicană s-a prăbușit cu peste 12% față de dolar, aceasta fiind cea mai radicală evoluție pe o zi din ultimele două decenii.

Doalrul a pierdut teren atât în fața yenului japonez, cât și în fața monedei euro, scăzând cu 3,5%, respectiv 2,2%.

cristiboss56 09.11.2016 11:29:21

Politicianul republican Donald Trump a fost ales al 45-lea președinte al Statelor Unite, într-un rezultat surpriză după o campanie explozivă, antiinstituțională, marcată de accente populiste și contra sistemului politic care a generat clivaje sociale puternice, comentează ziarul The New York Times.

"Rezultatul surprinzător, care sfidează sondajele ce arătau un avans modest dar persistent al lui Hillary Clinton, riscă să genereze convulsii atât în Statele Unite, cât și la nivel internațional, unde scepticii priveau cu îngrijorare declarațiile lui Donald Trump receptate bine de alegătorii dezamăgiți", subliniază NYT.

"Victoria lui Donald Trump, în vârstă de 70 de ani, un magnat imobiliar devenit star de televiziune, reprezintă o respingere puternică a forțelor sistemului politic clasic mobilizate împotriva lui, de la mediile de afaceri la membrii Administrației de la Washington; de asemenea, este vorba de o respingere a consensului actualelor forțe politice în toate domeniile, de la comerț internațional la imigrație", explică publicația.

"Rezultatul este o respingere, nu doar a lui Hillary Clinton, ci și a președintelui Barack Obama, a cărui moștenire politică este brusc pusă în pericol. Și este o demonstrație determinantă de putere din partea unei coaliții, în general ignorată, a alegătorilor din categoria mijlocie și a angajaților, care au simțit că idealul american risca să le fie luat de zecile de ani de politici proglobalizare și multiculturalism", argumentează NYT.

DragosP 09.11.2016 11:34:34

Cred că te-ai putea opri din a cita o groază de mesaje alarmiste și evident părtinitoare.

Părerea mea de 2 bani.

cristiboss56 09.11.2016 11:40:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 635313)
Cred că te-ai putea opri din a cita o groază de mesaje alarmiste și evident părtinitoare.

Părerea mea de 2 bani.

Nu sunt părtinitoare si alarmiste , e "ciuma " ce se va întinde încet si sigur mai peste tot in "democrația " mult trambitata si dorită de noi .
E noul val in politică Dragos :)

cristiboss56 09.11.2016 11:44:09

Premierul ungar Viktor Orban l-a felicitat miercuri pe republicanul Donald Trump pentru victoria în alegerile prezidențiale din SUA, postând pe contul său de Facebook că este 'o veste grozavă' și că 'democrația încă trăiește', transmite Reuters.

abaaaabbbb63 09.11.2016 11:47:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 635314)
Nu sunt părtinitoare si alarmiste , e "ciuma " ce se va întinde încet si sigur mai peste tot in "democrația " mult trambitata si dorită de noi .
E noul val in politică Dragos :)

O sa fie ok. :)

Copacel 09.11.2016 11:50:18

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 635314)
Nu sunt părtinitoare si alarmiste , e "ciuma " ce se va întinde încet si sigur mai peste tot in "democrația " mult trambitata si dorită de noi .

Pregateste-te sa fii vandut din nou rusilor.
Iar Rusia iti va plati scurt: pt ca ai avut tupeul sa-ti instalezi scut impotriva imperiul Rus, Rusia va sustine independenta Tinutului Secuiesc, in plus Rusia va sustine Ungaria pt recastigarea Transilvaniei.
Pt ca "sorry my friend.It's nothing personal, it's just BUSINESS !!!!"
Repetam istoria pt ca politicieni nostrii n-au inteles-o.

It's nothing personal, it's just business, dar stii de ce ? Pentru ca Trump este business man.Trump poate face multi bani cu Rusia, dar mai mult Trump este adeptul curentului izolationist, insular, egoist-egocentric. Ce inseamna asta ?
Pai asta inseamna asa: atat timp cat America are problemele ei, fuck anyone else.Dupa ce America isi rezolva toate problemele sale si redevine puterea no 1 , de abia atunci isi aduce aminte ca ar mai exista si alte state ale caror securitate depind de America.

Vezi tu, in lumea business-ului daca tu reprosezi partenerului tau, ca te neglijeaza si ca nu-ti da ceea ce ti-a promis verbal, inseamna ca esti tufa de venetia, vaca de elvetia.

Practic SUA isi va lua mainile de pe celelalte state si va lasa la voia sortii acele state mici.Dar cum ramane cu statele care sunt "parteneri strategici nato ai SUA impotriva Rusia "?
pai la Trump partneri inseamna afaceri.Deci daca vrei sa redevii "partener" trebuie sa platesti si inca mult mai mult.
Apoi ca businesmann, Trump vede NATO ca pe un holding unde SUA este actionar principal.Imi aduce profit finaciar ?
Daca da bine, insa daca NU, atunci ma retrag din NATO ca nu-mi aduce bani si profit si caut alte chestii

Pregateste-te pt ca daca nu ai o gandire pragmatica n-o sa intelegi cine te-a lovit si cu ce.
Eu il inteleg pe Trump ca business man , pt ca stiu cum este acest domeniu.

Doar atat mai zic: Trump are un discurs asemenea lui Hitler.Hitler a castigat alegerile promitand ca va face Germania "great again".Trump are acelasi slogan:"Make America great again".
Pai cum poti sa ai castiguri imediate si imense si putere ? facand RAZBOAIE cu varsare de sange.


Ora este GMT +3. Ora este acum 13:22:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.