Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ne-a părăsit Ioan Gyuri Pascu + (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18631)

cristiboss56 26.09.2016 13:07:31

Ne-a părăsit Ioan Gyuri Pascu +

Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil.
Informația a fost confirmată, pentru AGERPRES, de coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

"Două echipaje SMURD s-au deplasat la fața locului. Este vorba despre un stop cardiorespirator iresuscitabil", a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Ioan Gyuri Pascu a murit acasă, în jurul orei 5,00 dimineața. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră.
Actorul și muzicianul Ioan Gyuri Pascu s-a născut la 31 august 1961, la Agnita, în județul Sibiu.

În 1987 a devenit membru în grupul 'Divertis', alături de care a încântat publicul timp de 20 de ani, participând la multe spectacole live, emisiuni de radio și televiziune.
Dumnezeu sa-l ierte !

Florinvs 26.09.2016 13:33:13

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

CristianR 26.09.2016 13:45:05

Un suflet frumos, așa cum reiese și din interviul din 2015 de la Trinitas TV.
Dumnezeu să-l ierte!

Mosh-Neagu 26.09.2016 18:01:35

Am urmarit astazi pret de 3-4 ore anumite aparitii ale lui Gyuri Pascu, inclusiv interviul de pe Trinitas, sau alaturi de... Oreste. Pe langa ca l-am indragit dintotdeuna, pentru ceea ce reusea sa transmita nu pot sa spun ca nu mi-a placut ceva din modul lui de gandire (cel putin cel pe care il sesizam la prima vedere). Totul pare frumos si de bun-simt. Si totusi undeva, ceva, s-a rupt si n-a mai reusit sa se inoade. Spun asta fiindca era inca tanar... Desi vesel, parea un suflet trist si neinteles. Parea sa evite orice compromis cu manipularile mass-media si tocmai de aceea se pozitiona prin proprie vointa in opozitie cu acestea, starnind antipatii si polite cu totul nefiresti, intrucat era unul dintre cei difuzati extrem de rar in ciuda „talantilor” incontestabili in muzica, poezie, arta teatrala... Ceva nu mergea... Dumnezeu ingaduia suferintei sa-si faca culcus in sufletul lui, desi el spune ca se putea detasa usor de nefericire. Mai intai divortul... E greu de inteles de ce ingaduie Dumnezeu divortul intre doi oameni buni... Spun Doamne fereste, dar jugul casniciei ar trebui dus dincolo de orgolii, pana la capat... Apoi inteleg ca, in ciuda unei convingeri extrem de minutios gandite pentru a placea lui Dumnezeu, nu stiu daca a constientizat cand s-a implicat in filosofia lui Dan Teodoresc, pledand impotriva Catedralei, nici daca avea un duhovnic, sau daca urma calea Adevarului, din moment ce il preocupa meditatia orientala... Repet, mi-a fost si mi-a ramas in suflet ca un om extrem de sensibil, si mi-as fi dorit sa-i ingaduie Dumnezeu mai multi ani printre noi... Sa se incadreze oare printre acei despre care se spune ca „pentru cei alesi, Dumnezeu scurteaza zilele”? Mi-a placut un banc spus de el cu o pereche de batrani ajunsi in rai, care se minunau de toate bunatatile aflate acolo, iar el reprosandu-i sotiei: „Vezi, ne-am fi putut bucura de toate astea de acum zece ani, dar tu nu mai conteneai cu hrana bio - hrana bio!...” Fie ca bunul Dumnezeu sa-i ofere si lui iertare de toate slabiciunile si greselile lui, si sa-i dea odihna intr-un loc curat, luminat, unde dreptii se odihnesc!

forever... 26.09.2016 20:23:14

Dumnezeu să-l ierte și să îl ridice în lumină!

Copacel 26.09.2016 20:49:25

"Viata e ca o ceapa. Vrei s-o cureti, musai sa lacrimezi". Ioan Gyuri Pascu.

Mihnea Dragomir 26.09.2016 20:56:19

M-a incantat ani de zile. Era, de departe, cel mai bun de la "Divertis". Imi amintesc de seri culturale universitare dinainte de Lovilutia din 1989, cand indraznea sa spuna, pe scena, ceea ce putini indrazneau. A sesizat si a folosit adevarata menire a umorului. Ne facea sa radem de pacatele noastre. Umorul sau era sfichiuitor uneori, spumos adesea, benefic mereu.
Sa-l aseze Dumnezeu acolo unde nu este intristare!

Iorest 26.09.2016 23:06:51

Interesanta personalitate, as zice ca a avut o unda de premonitie prin mai 2016 cand ne spunea ca Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici si asta la a -2-a strigare cand s-a facut remontarea piesei cu alte 35 de personalitati care cel mai probabil au vrut sa se inscrie din proprie initiativa in lista de celebritatilor.

http://www.mediafax.ro/cultura-media...video-15307711

Dumnezeu sa-l ierte, mai ales ca vine dintr-un judet Sibiu cu o vasta mostenire ortodoxa, probabil ca taximetristii si-au schimbat preferintele in astfel de momente.

Ca el a ajuns s-o coteasca dupa ce cu un an inainte a poposit pe la trustul patriarhal nu ar trebui mire pe nimeni cat timp concertul lui Dan Bittman a fost cap de afis la Cluj Napoca la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Europa(probabil fiind recompensat pt asta) si asta nu l-a impiedicat sa bifeze si despre smerenie.

Sper doar ca din smerenie niciunul din lista de 67 sa nu mai apara pe la intrunirile cu tineret ale B.O.R. sau pe la trinitas pana nu clarifica anumite lucruri.

ioan67 26.09.2016 23:34:41

L-am intalnit o singura data; fiind profesor, o conduceam adeseori pe fiica lui la metrou (era cea mai originala eleva din clasa, poate din liceu, si imi placea sa mergem impreuna la metrou, asa cum si eu eram invitat in studentie sa il insotesc pe profu care ma curta sa-i fiu asistent) si intr-o seara ne-am intalnit cu ..."Taaaata!". Nu banuisem ca eleva Pascu e fata Maestrului...:)
Am aflat in seara aceea o poveste trista, n-o banuisem...
Am aflat si ca Artistul era deschis catre "spiritualitate"... La indrazneala mea de a-i aminti ca Ortodoxia e plina de spiritualitate, artistul m-a privit cu ingaduinta, tacind...
Nu a acceptat sa imi platesc consumatia. Mai mult chiar, s-a ridicat sa ma conduca si, la despartire, mi-a multumit ca eram "profesorul preferat" al fiicei lui. Avea lacrimi in ochi.
L-am cunoscut ca pe un om trist, sfasiat si, poate, sfarsit.
Dumnezeu sa il ierte!
Daca ar fi dupa mine l-as pune in Rai sa ii veseleasca si pe altii, in veci!
Un om bun, traia in stare de jertfa.

Iorest 27.09.2016 02:22:50

Se pare ca treaba cu spiritualitatea orientala i se trage de la sotie care e scriitoare si are o editura prin care promoveaza ciudatenii de genul chakre, energii, ufologie, iar la aceeasi editura si-a promovat si cartile pentru copii.
Din pacate venera un guru vietnamez de peste ocean la care a si cantat si se pare ca fosta sotie (al carei articol l-a promovat si pe blogul lui) spune la un moment dat despre Iisus ca era un avatar.
https://ioangyuripascu.wordpress.com...-maestre-dang/
Prin 2016 nu mai are astfel de articole, in schimb se vede ca a avut un program incarcat si poate asta i-a provocat infarctul, daca s-a cait intre timp dupa episodul cu Catedrala e posibil.
Dumnezeu sa-l ierte! daca a murit in astfel de rataciri i s-au tras si din atasamentul fata de fosta sotie careia i-a tolerat toate ideile de genul, el fiind un om sensibil.
Se pare ca a fost invitat si pe la Libraria Bizantina in 2015 unde printre cartile pentru copii a promovat si carti despre trezire si asazisa dezvoltare spirituala.
E bine ca s-au facut astfel de precizari tocmai pt ca ortodocsii sa stie despre ce fel de spiritualitate vorbea, nu e suficient ca a fost la Libraria Bizantina si la Trinitas ca punctul sau de vedere sa fie si ecclesiologic, nu m-ar mira ca unii din mass-media in pusee de penibilitate sa-l zugraveasca si ca pe un credincios, poate, poate se mai smulge o lacrima .

ioan67 27.09.2016 03:01:47

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 631268)
Dumnezeu să-l ierte!

L-am intalnit cu vreun an inainte. Mi-a spus si mie cam aceleasi lucruri pe care le zice in emisiune, se pare ca il framanta foarte tare genul asta de lucruri. De interpretari...
Mi se par expresia unei suferinte adanci, care isi cauta cu disperare alinarea. E o lupta, daca o privesc din alt unghi, a sufletului cu tenebrele, cu amenintarile launtrice necuprinse inca dar pe care mintea incearca sa le contina, sa le dea o explicatie si un sens...
A insistat mult pe starea de pace si armonie. Imi era evident ca si le dorea cu intensitate... Si ca le voia prezente, lucratoare in lume...
Altminteri un interlocutor foarte agreabil si, spre deosebire de alte VIP-uri, un om plin de bun simt, respectuos. Aproape ca m-am jenat de modul cum vorbea cu mine, stiind amandoi cine eram fiecare...
Cat despre fiica lui, as vrea sa ii fiu alaturi acum pentru cateva clipe. Ma gandesc cum o trece prin momentele astea grele si sper ca a invatat sa traga la pace... O cunosc ca pe un copil exceptional, de mare sensibilitate si rafinament. Pianista buna, era inca si mai buna la literatura (si psihologie!...:)), imi facea o mare placere sa o ascult si sa ii citesc temele/lucrarile - bogata in idei, plina de asocieri vii, puternica in gandire si totodata extrem de gingasa. Da, o virilitate gingasa, de pot sa zic asa... Exceptional copil! O vad acum, da, ca pe icoana tatalui ei...
Dumnezeu sa o ajute pe fiica Artistului sa isi desavarseasca mostenirea primita de la tatal ei si sa devina, asemenea lui, un om frumos care sa bucure sufletele oamenilor!

ioan67 27.09.2016 03:19:28

Pentru ca acum nu pot decat sa pun o lumanare si sa ridic o rugaciune pentru Gyuri Pascu, voi incerca sa scriu un cuvant fiicei lui. Este cuvantul pe care stiu ca tatal ei i l-a spus, candva, si as voi sa i-l reamintesc. E tot al unui tata, catre fiica lui.

Când am propus teoria relativității, foarte puțini oameni m-au înțeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanității acum, se va ciocni de neînțelegerea și prejudecățile din această lume.

Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.

Există o forță extrem de puternică, pentru care, cel puțin până în prezent, știința nu a găsit o explicație formală. Este forța care include și guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers și încă nu a fost identificată de noi. Această forță universală este IUBIREA.

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forță nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă și o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun și oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune și revelează. Pentru iubire noi trăim și murim. Iubirea e Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire.

Această forță explică totul și oferă sens vieții. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singura energie din univers pe care ființă umană nu a învățat să o controleze după voința sa.

Pentru a evidenția iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasa ecuație de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindeca întreaga lume poate fi obținută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forță ce există, deoarece nu are nici o limita.

După eșecul umanității în a utiliza și controla celelalte forțe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înșine cu o altă formă de energie.

Dacă vrem că speciile noastre să supraviețuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieții, dacă vrem să salvăm lumea și fiecare ființă conștientă ce trăiește, atunci iubirea este unicul răspuns.

Probabil nu suntem încă pregătiți să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul și lăcomia care devastează planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie așteaptă să fie eliberată.

Când o să învățăm să oferim și să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul și orice, deoarece iubirea este chintesența vieții.

Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în liniște pentru tine întreaga mea viață. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îți împărtășesc că Te Iubesc și datorită ție am ajuns la răspunsul suprem!

Tatăl tău,

Albert Einstein

Mosh-Neagu 27.09.2016 10:34:49

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 631295)
Pentru ca acum nu pot decat sa pun o lumanare si sa ridic o rugaciune pentru Gyuri Pascu, voi incerca sa scriu un cuvant fiicei lui. Este cuvantul pe care stiu ca tatal ei i l-a spus, candva, si as voi sa i-l reamintesc. E tot al unui tata, catre fiica lui.

Când am propus teoria relativității, foarte puțini oameni m-au înțeles, iar ceea ce urmează să destăinui umanității acum, se va ciocni de neînțelegerea și prejudecățile din această lume.

Te rog să păstrezi aceste scrisori atât timp cât este necesar, ani, decenii, până când societatea este suficient de avansată pentru a accepta ceea ce voi explica mai jos.

Există o forță extrem de puternică, pentru care, cel puțin până în prezent, știința nu a găsit o explicație formală. Este forța care include și guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers și încă nu a fost identificată de noi. Această forță universală este IUBIREA.

Când cercetătorii au investigat o teorie unificată a universului, au uitat cea mai puternică forță nevăzută. Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă și o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun și oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune și revelează. Pentru iubire noi trăim și murim. Iubirea e Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire.

Această forță explică totul și oferă sens vieții. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singura energie din univers pe care ființă umană nu a învățat să o controleze după voința sa.

Pentru a evidenția iubirea, am creat o simplă subtituire în cea mai faimoasa ecuație de-a mea. Dacă în loc de E=mc2, acceptăm că energia pentru a vindeca întreaga lume poate fi obținută din multiplicarea iubirii cu viteza luminii la pătrat, atunci ajungem la concluzia că iubirea este cea mai puternică forță ce există, deoarece nu are nici o limita.

După eșecul umanității în a utiliza și controla celelalte forțe din univers, care până la urmă s-au întors împotriva noastră, este imperios să ne hrănim pe noi înșine cu o altă formă de energie.

Dacă vrem că speciile noastre să supraviețuiască, dacă vrem să descoperim sensul vieții, dacă vrem să salvăm lumea și fiecare ființă conștientă ce trăiește, atunci iubirea este unicul răspuns.

Probabil nu suntem încă pregătiți să creăm o bombă a iubirii, un mecanism destul de puternic pentru a distruge ura, egoismul și lăcomia care devastează planeta.

Cu toate acestea, fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie așteaptă să fie eliberată.

Când o să învățăm să oferim și să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul și orice, deoarece iubirea este chintesența vieții.

Regret profund că nu am fost capabil să exprim ceea ce este în inima mea, care a bătut în liniște pentru tine întreaga mea viață. Poate e prea târziu pentru scuze, dar cum timpul e relativ, simt nevoia să îți împărtășesc că Te Iubesc și datorită ție am ajuns la răspunsul suprem!

Tatăl tău,

Albert Einstein

As vrea tare mult sa cred ca aceasta scrisoare este autentica, pentru ca emana extrem de multa bucurie interioara, pe langa strigatul disperat al neputintei fata de semeni. Spun asta fiindca in ultimii ani, pe seama lui Einstein s-au mai pus si alte scenarii, pentru care sunt serioase rezerve ca i-ar fi apartinut.
Care dintre noi n-a simtit macar o singura data in viata efectul insutit al unui bine oferit din iubire, fara a astepta nimic in schimb? Cu-atat mai mult daca gestul se repeta, astfel incat omul sa se vindece de la sine de ura, judecarea aproapelui, invidie, rautate, egoism si sa ajunga sa implineasca fara pic de efort cele mai importante porunci ale lui Dumnezeu, care le cuprind pe toate celelalte: iubirea de Dumnezeu si iubirea de aproape. Am observat ca si Gyuri Pascu incerca de fiecare data sa scoata in evidenta aceasta latura, dar cred ca pierdea din vedere tocmai "liantul" iubirii care este partasia cu Iubirea: Mantuitorul Hristos.

Cu cateva zile in urma scriam undeva:

L-am întrebat pe Dumnezeu:
- Ce e iubirea?
Iar Dumnezeu a zis:
-Cum? Iarăși?
Și a început să plouă.

Și iar am întrebat:
-De ce plângi, Doamne?
Iar Dumnezeu a zis:
-Ultima dată
când v-am arătat Iubirea
Ați bătut-o în cuie pe Cruce!...

iuliu46 27.09.2016 10:39:58

Scrisoarea aia e mai mult ca sigur o farsa cu iz de new age.Pare mai curand scrisa de Tony Poptamas decat de Albert Einstein. :)

Mosh-Neagu 27.09.2016 11:49:19

Pare o ironie tristă. Ieri Gyuri Pascu, recunoscut ca genial în terapia hazului, iar astăzi... Păcală (Sebastian Papaiani), un fel de Bulă al mediului rural, intrat demult în istoria umorului autohton. De fiecare dată când aflăm că "pleacă" dintre acei care ne făceau viața mai dulce cu umorul lor (Amza Pellea, Dem Radulescu, Jean Constantin, etc), parcă ne îngheață zâmbetul pe față.

Dumnezeu să-i ierte pe amândoi!

sophia 27.09.2016 11:54:27

Am urmarit grupul Divertis doar ocazional, pe la inceputuri. N-am fost fan, dar anumite lucruri mi-au placut. Mi-a ramas in minte insa Ioan Gyuri Pascu. Era mai deosebit printre ei.
Daca nu ma insel s-a mai dus de curand un membru al grupului, dar s-ar putea sa confund...
Eu parca citisem cu ceva ani in urma ca Pascu a fost si primar undeva in Ardeal.
Am citit candva si despre sotia si fetita lui... Si ca a mai fost suferind.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

Off Topic
Am citit niste carti despre Einstein si una din ele era despre fiica necunoscuta. N-am inteles de ce ea a fost abandonata la nastere. A fost dusa in satul de origine (din Slovenia) a mamei ei. Si au lasat acolo definitiv. S-a dus foarte devreme in alta lume.
A avut doi baieti Einstein, dar nici pentru ei nu a fost un tata grozav.
Nici eu nu cred ca scrisoarea aceea este scrisa de el.

Oh, s-a dus si Papaiani. Citisem ca este foarte bolnav.
Dumnezeu sa-l ierte si pe el si sa--l odihneasca.
Se duc toti pe rand.

cristiboss56 27.09.2016 12:42:19

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 631307)
Pare o ironie tristă. Ieri Gyuri Pascu, recunoscut ca genial în terapia hazului, iar astăzi... Păcală (Sebastian Papaiani), un fel de Bulă al mediului rural, intrat demult în istoria umorului autohton. De fiecare dată când aflăm că "pleacă" dintre acei care ne făceau viața mai dulce cu umorul lor (Amza Pellea, Dem Radulescu, Jean Constantin, etc), parcă ne îngheață zâmbetul pe față.

Dumnezeu să-i ierte pe amândoi!

Actorul Sebastian Papaiani, cunoscut pentru rolurile sale din filme de comedie, dar și pentru roluri în teatru, s-a stins din viață, marți, 27 septembrie, la vârsta de 80 de ani, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai UNITER (Uniunea Teatrală din România). UPDATE: Reacțiile colegilor după moartea maestrului.

Actorul Sebastian Papaiani a murit la vârsta de 80 de ani, după o lungă suferință.

Sebastian Papaiani fusese internat de urgență, în luna mai, pe secția de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București, întrucât actorul suferise un atac cerebral.

Sebastian Papaiani s-a născut pe 25 august 1936, la Pitești (Argeș). Copilăria și-a petrecut-o, după cum declara actorul, “într-o lume modestă, într-un cartier paralel cu Costache Negri, unde era plin de țigani, dar țigani cu care puteai să fii prieten...”. Tatăl sau, Alecu Papaiani, era grec de origine, Papayannis fiind proprietarul unei curți, undeva în mărginimea Piteștiului în care erau apartamente de două cămăruțe, închiriate de coșari, geambași, lustragii etc. Alături de prietenii lui era fascinat de circul ce venea în cartier și de filmele ce rulau în acei ani, iar John Wayne și Johnny Weissmuller erau preferații lui.

La 17 ani se angajează contabil la un oficiu farmaceutic, joacă teatru de amatori, îndrumat de fosta Miss România 1936, Crina Cojocaru, care îl determină să treacă peste multe obstacole și să devină actor.

A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, promotia 1960 si in 1963 debuteaza in filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , “ Un suras in plina vara “, unde alaturi de tanara si frumoasa actrita Florina Luican, se face remarcat atat de critici cat si de public. Filmeaza an de an, atat in drame cat si in comedii si ramane pentru totdeauna de neegalat in memoria cinefililor in rolurile :Plutonier Capsuna / “ B.D....”, Alecu / “ Asta seara dansam in familie “, Pacala, Pompei / “ Toamna bobocilor “ si mai ales Ieremia / “ Toate panzele sus “.

Actorul a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

În anul 2011, Sebastian Papaiani a primit o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală. "Împart bucuria și emoția cu dumneavoastră. Fără public nu se face nici teatru, nici film", a spus Papaiani, înainte să dezvelească steaua care i-a fost acordată pe Aleea Celebrităților. Actorul a mulțumit familiei sale în discursul pe care l-a avut, dar și primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la eveniment pentru a-i înmâna acestuia, dar și actriței Ileana Stana-Ionescu, Placheta Orașului București, în semn de recunoaștere pentru întreaga lor carieră.

crincrin 27.09.2016 14:19:33

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 631268)
Dumnezeu să-l ierte!

Am vizionat si eu filmuletul. Omul asta era credincios. Mai rar sa auzi o persoana publica vorbind asa.

Dumnezeu sa-l ierte!

cristiboss56 27.09.2016 23:50:17

Vestile triste se țin lanț :(
Cunoscutul cântăreț de muzică populară și prezentator de emisiuni Aurelian Preda a murit marți seara, într-o clinică din străinătate, potrivit Wowbiz.ro.
Artistul a murit la orele 18.10, într-o clinică privată din Austria, dupa ce s-a luptat o bună perioadă de timp cu o boală incurabilă.
"Nimic nu l-a mai putut salva! Avea doar 47 de ani, dar destinul a fost necruțător cu el. Dumnezeu să-l odihnească", au spus apropiații lui Preda.
Trupul neînsufletit va fi adus în țară în zilele următoare, iar înmormantarea va avea loc la Mânăstirea Călugarilor din Derveni.

tabitha 28.09.2016 09:01:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 631358)
.. iar înmormantarea va avea loc la Mânăstirea Călugarilor din Derveni.

Ce mănăstire este asta? N-am mai auzit. Dumnezeu să-i ierte pe toti, după mare mila Lui.

cristiboss56 28.09.2016 09:27:06

Citat:

În prealabil postat de tabitha (Post 631378)
Ce mănăstire este asta? N-am mai auzit. Dumnezeu să-i ierte pe toti, după mare mila Lui.

Derevent , s-a strecurat o eroare :)
Mănăstirea Derevent din Dobrogea la 20 km distanță de frontieră cu Bulgaria .
Doamne ajută!

stefan florin 28.09.2016 10:23:43

Dumnezeu sa-l ierte! A fost un actor adevarat!

sophia 28.09.2016 12:02:30

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 631388)
Dumnezeu sa-l ierte! A fost un actor adevarat!

Probabil ca vorbesti de Sebastian Papaiani.

Eu n-am auzit de Aurelian Preda. Cred ca era tanar si cunoscut mai din ultima vreme.
Si chestia asta cu "un mare artist" sau "foarte cunoscut artist" este ceva relativ.
Am observat in ultima vreme pe net la stirile romanesti ca apar tot felul de anunturi ciudate de genul "o mare artista, un foarte cunoscut actor/cantaret" si cand intri pe articol gasesti un nume de fapt necunoscut.
Dar poate ca voi acolo altfel percepeti lucrurile. Eu stiu din ce in ce mai putina lume dintre cei despre care se spune in presa, sau apar la televiziune.
Poate ca pentru generatiile mai tinere sunt mai cunoscuti artistii mai tineri si necunoscuti cei mai in varsta.

Oricum pacat si de acesta si suferinta lui. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca.

Cred ca pe manastire o cheama Dervent. Sau o fi alta.

Iorest 28.09.2016 13:05:05

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 631400)
Eu n-am auzit de Aurelian Preda. Cred ca era tanar si cunoscut mai din ultima vreme.
Si chestia asta cu "un mare artist" sau "foarte cunoscut artist" este ceva relativ.
Am observat in ultima vreme pe net la stirile romanesti ca apar tot felul de anunturi ciudate de genul "o mare artista, un foarte cunoscut actor/cantaret" si cand intri pe articol gasesti un nume de fapt necunoscut.

Sunt 2 posibilitati ori e un artist cunoscut doar in regiunea lui geografica, ori este un necunoscut dar stirea este de tip clickbite, adica pentru ca omul sa aduca trafic prin accesarea unui titlu alarmant iar cand e la tv faza e tot pt a tine omul in fata ecranului cu mesaje colorate de tip otv.

DragosP 28.09.2016 14:57:25

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 631380)
Derevent , s-a strecurat o eroare :)
Mănăstirea Derevent din Dobrogea la 20 km distanță de frontieră cu Bulgaria .
Doamne ajută!

Dervent, mai exact. www.dervent.ro, dar văd că, acum cel puțin, nu le merge site-ul.

vsovi 28.09.2016 16:34:23

Se pare că cel trimis cu salvarea care i-a luat tensiunea și pulsul nu i-a făcut un EKG ci i-a dat un somnifer susținînd că are niște atacuri de panică.

Salvările chemate ulterior după una sau două ore nu l-au mai putut resuscita.

Deci l-au omorît!........... păcatele... altora.

Să-l ierte Dumnezeu că nu știu să fi făcut vreun păcat ci prin umorul lui foarte ironic și foarte artistic a fost un luptător anticomunist și anti-fățărnicie veritabil.

Cum avea destulă credință cred că și despre el se poate spune așa: ''Eroii nu mor niciodată!''

Tudor94 29.09.2016 22:44:03

Daca Ioan Gyuri Pascu era ortodox asa cum a afirmat in mai multe randuri, de ce slujba de inmormantare va fi oficiata de un preot reformat?

Iorest 30.09.2016 00:23:35

Citat:

În prealabil postat de Tudor94 (Post 631515)
Daca Ioan Gyuri Pascu era ortodox asa cum a afirmat in mai multe randuri, de ce slujba de inmormantare va fi oficiata de un preot reformat?

Era ortodox cu veneratie la un maestru vietnamez si fascinatie pentru chakre si ozenistica preluate prin transfuzie de la fosta sotie, bine ca nu l-a apucat si nebunia incinerarii ca pe fanii lui Eliade.

Nu orice om care pune piciorul in libraria bizantina devine si bun crestin in schimb oamenii de la trinitas ar trebui sa faca un casting mai atent cand invita pe cineva.

cristiboss56 17.10.2016 13:53:28

Dezvăluiri emoționante ale fostei soții a lui Gyuri Pascu: ''La IML, parcă i-am auzit vocea spunându-mi că n-are de gând să moară vreodată''

Fosta soție a lui Ioan Gyuri Pascu a postat pe blogul său un text lung, în care vorbește despre înmormântarea fostului membru al grupului Divertis, dar și despre trăirile ei.

''Marți dimineață, la IML, când l-am pupat și l-am mângâiat, privindu-i zâmbetul și fruntea senină, întrebându-l din nou de ce mi-a făcut-o și pe asta, am simțit că parcă se-ncălzea sub mângâierea mea. Apoi, parc-ar fi turnat în mine o putere, o incredibilă putere s-a născut în mine auzindu-i vocea: “Tu ai uitat? Eu n-am murit și nici n-am de gând să mor vreodată! Ce, eu sunt doar ăsta?” adică trupul la care mă uitam… Și-apoi am înțeles că trebuie să fac ceea ce el își dorea, nu ceea ce lumea se aștepta sau își dorea (.

..) La fel și Elena Cârstea care chiar a înțeles foarte bine că Gyuri nu-și dorea altceva. Și i-a cântat lui Gyuri în capela de la Agnita, chiar dacă era răcită, chiar dacă era și ea obosită de câte făcuse acolo pentru înmormântare. Dar i-am spus:”nu pentru oamenii ăștia cânți tu, Elena, ci pentru Gyuri!” Când a început să cânte, am ridicat ochii în sus și am zâmbit, lăsându-mă cutremurată de-un fior ce s-a întins pe ambele brațe, nu doar pe unul… că doar așa verificam noi autenticitatea unui talent: dacă ni se ridica părul pe brațe, era sigur autentic (...) Mi-am propus să nu-l lăsăm descoperit (n.r. în sicriu), ca să nu se altereze imaginea lui niciodată. Să rămână viu, așa cum l-au văzut și îl știu oamenii. Și tare mult m-am bucurat când, seara, și sora lui mi-a spus același lucru. Cred că nici lui nu i-ar fi plăcut treaba asta, cu-atât mai mult cu cât nu suporta să meargă la înmormântările cunoscuților, nicidecum ale prietenilor, nu suporta să treacă prin acest calvar'', a scris, printre altele, Daniela Maria Marin pe blogul ei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:17:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.