Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bacul,o cursa a vietii lunga (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18593)

ionut_saracu 23.08.2016 22:31:00

Bacul,o cursa a vietii lunga

Eu personal am urat toate materiile scolii.Da,eram lenes doar ca eu nu am copiat ca ceilalti la testele de cultura generala.Imi amintesc vremea cand stateam cu capul aplecat la ora de fizica nu pentru ca eram extenuat ci pentru ca imi era frica sa nu provoc o confruntare intre mine si profesor.Asa am stat din cls a 7a pana intr-a 8 a.Acum in ultimile mele clipe trebuie sa aleg intre chimie,biologie si fizica.
La biologie si chimie sunt praf iar la fizica stau bine doar la capitolul electricitate.
La mecanica nu prea am inteles de ce N e forta normala de sus si de ce G e forta care ar cantari un corp,adica tine greutatea lui de ceva.
Termodinamica si optica sunt capitole peste puterile mele.De-abia daca am inteles eu ce e cu transformarile acelea+de ce oglinda se reflecta pe ceva.
Daca ma rog in fiecare zi voi lua bacul?Ce trebuie sa fac ca sa iau bacul?
As da orice ca sa iau bacul.

CristianR 23.08.2016 22:35:48

De ce ții neapărat să iei bacalaureatul?
Poate viața ta ar fi mai ușoară dacă te-ai orienta către o meserie pe care s-o înveți și s-o practici cu plăcere.

AlinB 23.08.2016 22:37:41

Facultate??

ioan67 23.08.2016 22:42:13

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629280)
Ce trebuie sa fac ca sa iau bacul?
As da orice ca sa iau bacul.

Contacteaza-ma! .....:)))

ionut_saracu 23.08.2016 22:42:55

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 629281)
Poate viața ta ar fi mai ușoară dacă te-ai orienta către o meserie pe care s-o înveți și s-o practici cu plăcere.

Nu am de ales dintre a fi streetboy si de a fi mare afacerist.Parintii mei au optat pentru aceasta directie,eu nu o pot schimba.Am incercat sa le explic parintilor ca sunt praf la toate cele 3 materii dar ei nu m-au crezut.Mi-au dat o bataie dura cand am vrut sa le marturisesc asta.Stiu ca puteam alege si o scoala profesionala doar ca parintii mei nu au vrut sa am un salariu mizerabil.Si pentru asta eu trebuie sa contribui si la activitatile extrascolare,sa ma duc la un concurs pe care eu il dispretuiesc.Asta este contra vointei mele.
Mi-au mai spus si ca daca o sa iau bacalaureatul voi avea un job bine platit.
Bine platit in entry level?Acolo unde toti angajati aceia sunt viermii societatii sau cum ii numiti si voi pleava societatii.

ionut_saracu 23.08.2016 22:46:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629282)
Facultate??

Discutam despre bac,nu are nicio legatura cu facultatea.Nici eu nu stiu daca vreau sa dau la o facultate sau nu dar parintii ma forteaza sa ma duc la orice facultate doar pentru avea un salariu bun.
Salariu bun in limbajul lor ar fi egal tot cu entry level...De ce?Pentru ca nu am experienta in niciun domeniu.As face orice altceva decat sa ma asez pe un scaun la un supermarket sa scanez produse alimentare.

ionut_saracu 23.08.2016 22:48:18

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 629285)
Contacteaza-ma! .....:)))

Ce mai incurajare e si asta...

ioan67 23.08.2016 22:49:31

Iti spun pentru ultima oara: contacteaza-ma.

CristianR 23.08.2016 22:54:14

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629286)
Mi-au mai spus si ca daca o sa iau bacalaureatul voi avea un job bine platit.
Bine platit in entry level?Acolo unde toti angajati aceia sunt viermii societatii sau cum ii numiti si voi pleava societatii.

1. Nu e adevărat că vei avea un job bine plătit, pentru că bac-ul nu-ți oferă nicio calificare. Nu vei ști să faci nimic.
2. E o prejudecată faptul că a ști o meserie înseamnă pe de o parte să fii disprețuit, pe de altă parte să câștigi prost. Eu am tot respectul pentru cei care cunosc bine o meserie și o practică cinstit. Poți fi un bun mecanic auto sau un bun instalator și să câștigi în jur de 1000 de euro. Sigur, nu de la început, ci atunci când chiar vei fi stăpân pe meserie. Sunt tot mai puțini meseriașii buni și cererea e mare.

ioan67 23.08.2016 23:00:41

Zici bine, Cristian.
Numai ca baiatu', daca nu e troll si daca nu ma inseala simtul pedagogic, e facut pentru altceva decat pentru o meserie oarecare.
De e real ce scrie, atunci e clar un elev care tre sa ia Bac-ul. Si asta nu e usor, mai ales ca pare unul dintre cei buni, lucizi, responsabili.

Un bou nu ar face o problema din Bac.
Un om viu, in pseudo-invatamantul de masa de la noi, iata ce face: cere ajutor!

Nu crezi ca, in acest caz, e timpul sa raspund: iata-ma-s!....?..:)

P.S. Ai sesizat ca se exprima coerent in limba romana? Asta e deja un avantaj serios pentru Bac.........:)

CristianR 23.08.2016 23:08:40

Am încredere în simțul tău pedagogic. În cazul ăsta, nu-l lăsa prea mult să creadă că îl iei la mișto.

AlinB 23.08.2016 23:09:54

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629289)
Discutam despre bac,nu are nicio legatura cu facultatea.Nici eu nu stiu daca vreau sa dau la o facultate sau nu dar parintii ma forteaza sa ma duc la orice facultate doar pentru avea un salariu bun.
Salariu bun in limbajul lor ar fi egal tot cu entry level...De ce?Pentru ca nu am experienta in niciun domeniu.As face orice altceva decat sa ma asez pe un scaun la un supermarket sa scanez produse alimentare.

Pai altceva ce? Ca fara o scoala de meserii ceva macar...

ioan67 23.08.2016 23:11:14

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 629299)
Am încredere în simțul tău pedagogic. În cazul ăsta, nu-l lăsa prea mult să creadă că îl iei la mișto.

Regret sa te anunt, dar esti in urma cu evenimentele...:)

CristianR 23.08.2016 23:12:47

Mă bucur. Înseamnă că rugăciunile i-au fost ascultate.

ionut_saracu 23.08.2016 23:16:51

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 629294)
1. Nu e adevărat că vei avea un job bine plătit, pentru că bac-ul nu-ți oferă nicio calificare. Nu vei ști să faci nimic.

Profesorii mei mi-au spus altceva ca daca am bacalaureatul am mari sanse de a ma angaja.
Nu sunt foarte sigur de afirmatia lor doar ca eu nu am pile sau spagi ca sa le ofer angajatorilor satisfactie nelimitata.Am si eu un venit de 80 de lei ca elev.
Chiar si daca as avea 18 ani m-ar respecta cineva?Am vazut ca daca ai 18 ani toata lumea te considera un gunoi,nu pentru ca ai diploma de liceu sau de specializare ci pentru ca nu esti bun la nimic.Asa ne-au raspuns toti profesorii mei din generala.Ca ei au fost cei cultivati iar noi suntem semintele lor pe care le impamanteaza ca sa observe evolutia noastra.
Cum fac asta?Simplu.Ne preda o groaza de teorie pe care mie mi se pare absurd de inutila.
Pai daca eu stiu doar teorie unde m-as putea angaja?La o fabrica de plante?La un laborator stiintific?La un atelier mecanic?
Eu practic nu stiu nimic.Tot ce stiu e sa tac si sa ascult ordinile dirigintei.
Frate,asta nu e armata,asta e scoala.
Ma pune sa ma trezesc in fiecare zi la 7 dimineata.Pentru ce?Ca sa vizualizez un maimutoi de baiat care tot timpul ma spune pe nume.Ce mama de bataie i-as da lui asta.
Altceva?Pai ar mai fi si faptul ca profesorul de fizica este un zeu peste noi si daca noi nu ne controlam temperamentul s-ar putea sa nu ne mai scape de corijente si repetente.
Eram aproape de a fi corijent la dansul..Bine ca totul a trecut si ca am scapat de asta.
Ah,si mai e ceva.De ce elevi nu se pot controla in zilele de astazi?
Vad ca ei sunt distrusi si disperati doar pentru ca cineva nu i-a hranit,nu le-a cumparat x telefoane,x bilete la o vacanta in tari straine,x imbracaminte doar pentru a nu arata uncool la scoala..Asta e scopul nostru?Sa ne holbam la cat de inteligenti sunt profesori si noi sa nu ne razvratim?
Am incercat o data sa protestez impotriva acestor specimene numite cersetori..dar vad ca situatia a luat o intorsatura neasteptata...

Jonnyw2013 23.08.2016 23:17:32

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 629294)
2. E o prejudecată faptul că a ști o meserie înseamnă pe de o parte să fii disprețuit, pe de altă parte să câștigi prost. Eu am tot respectul pentru cei care cunosc bine o meserie și o practică cinstit. Poți fi un bun mecanic auto sau un bun instalator și să câștigi în jur de 1000 de euro. Sigur, nu de la început, ci atunci când chiar vei fi stăpân pe meserie. Sunt tot mai puțini meseriașii buni și cererea e mare.

La noi in tara sunt mecanici auto care castiga mai bine de 1000 de euro pe luna.Stiu meseriasi care castiga 800-1000 ron pe zi( in unele zile).
Da meseriasi buni sunt tot mai putini.
Adevarul ca trebuie sa fi si un meserrias a carui meserie sa fie cautata.La un moment dat stiu pe unii cautau sudori electro si autogen si certificare ISCIR.Si erau putini.
Intrr-un orras mic ai sanse sa nu castigi te miri cat, cu unele meserii dinastea, dar cat esti tanar e bine sa fi disponibil si sa poti sa te muti in alt loc.
Nu mai spun de meserii dinastea daca esti dispus sa pleci dincolo.
Fiecare om are niste daruri primite de la Dumnezeu.Nu trebuie sa ai studii superioare sau bacul dat, Ionut, ca sa te simti implinit profesional.
Doamne ajuta!

AlinB 23.08.2016 23:22:02

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629307)
Profesorii mei mi-au spus altceva ca daca am bacalaureatul am mari sanse de a ma angaja.
Nu sunt foarte sigur de afirmatia lor doar ca eu nu am pile sau spagi ca sa le ofer angajatorilor satisfactie nelimitata.Am si eu un venit de 80 de lei ca elev.
Chiar si daca as avea 18 ani m-ar respecta cineva?Am vazut ca daca ai 18 ani toata lumea te considera un gunoi,nu pentru ca ai diploma de liceu sau de specializare ci pentru ca nu esti bun la nimic.Asa ne-au raspuns toti profesorii mei din generala.Ca ei au fost cei cultivati iar noi suntem semintele lor pe care le impamanteaza ca sa observe evolutia noastra.

Pai tu ce ai vrea, ca la 18 ani si fara sa stii nimic efectiv sa ai bani, masina si casa?

Citat:

Cum fac asta?Simplu.Ne preda o groaza de teorie pe care mie mi se pare absurd de inutila.
Pai daca eu stiu doar teorie unde m-as putea angaja?La o fabrica de plante?La un laborator stiintific?La un atelier mecanic?
Eu practic nu stiu nimic.Tot ce stiu e sa tac si sa ascult ordinile dirigintei.
Frate,asta nu e armata,asta e scoala.
Ma pune sa ma trezesc in fiecare zi la 7 dimineata.Pentru ce?Ca sa vizualizez un maimutoi de baiat care tot timpul ma spune pe nume.Ce mama de bataie i-as da lui asta.
Altceva?Pai ar mai fi si faptul ca profesorul de fizica este un zeu peste noi si daca noi nu ne controlam temperamentul s-ar putea sa nu ne mai scape de corijente si repetente.
Eram aproape de a fi corijent la dansul..Bine ca totul a trecut si ca am scapat de asta.
Pai pana in clasa a VIII -a n-ai de ales, e un soi de cultura general, antrenament intelectual.

Adica bagi info diversa in creierasul ala mic ca sa se ia volum si sa poata mai tarziu sa accepte ceea ce e cu adevarat util si necesar.
Si unele chestii chiar sunt utile mai tarziu, da' n-ai de unde sa stii ast la 10-12-14 ani.

Liceul in schimb ti-l alegi, daca vrei unul cu inca 4 ani de teorie cvasi-inutila, poti merge si pe varianta asta dar sunt si licee/profile de unde pleci cu ceva.

Citat:

Ah,si mai e ceva.De ce elevi nu se pot controla in zilele de astazi?
Vad ca ei sunt distrusi si disperati doar pentru ca cineva nu i-a hranit,nu le-a cumparat x telefoane,x bilete la o vacanta in tari straine,x imbracaminte doar pentru a nu arata uncool la scoala..
Asta e problema parintilor si educatiei care (nu) o primesc de acasa.

iuliu46 23.08.2016 23:31:48

Ionut ai grija ca ai probleme si cu gramatica, atentie cand trebuie sa articulezi anumite cuvinte : elevii sau profesorii si nu elevi sau profesori. :p

ionut_saracu 23.08.2016 23:33:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629309)
Liceul in schimb ti-l alegi, daca vrei unul cu inca 4 ani de teorie cvasi-inutila, poti merge si pe varianta asta dar sunt si licee/profile de unde pleci cu ceva.

Nu e asa cum pare.Nu toata lumea a stiut ce a vrut de la viata.Eu de exemplu nu am stiut de ce am fost repartizat la acest profil,poate din cauza denumirii,notei de la EN sau de la instinctul meu.
Initial am vrut un profil uman bilingv.Din pacate nu s-a intamplat asa ceva si am fost repartizat la alt profil.Profilul acesta m-a afectat foarte mult,mai ales ca eu eram paralel cu acea specializare.
Acum daca as fi dat timpul inapoi as fi ales alt profil...

AlinB 24.08.2016 00:05:17

hehe, tragedia zilelor noastre.
Bine ca tu macar te-ai trezit mai devreme, nu dupa ce ai terminat o facultate si ai devenit casier la kaufland.

ioan67 24.08.2016 04:38:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 629312)
Ionut ai grija ca ai probleme si cu gramatica, atentie cand trebuie sa articulezi anumite cuvinte : elevii sau profesorii si nu elevi sau profesori. :p

Baga-ti, bre, limba-n gura, ce dracu'!

Dalian 24.08.2016 10:52:00

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629280)
Eu personal am urat toate materiile scolii.
Daca ma rog in fiecare zi voi lua bacul?

Il vei lua. Cand vrei tu. Dar mai intai trebuie sa platesti bilet.
Uite aici preturile: http://www.navrom.ro/pdf/Tarife_Bac.pdf

ionut_saracu 24.08.2016 13:14:21

Ce ma fac cu CV-ul?Diriginta mea ne-a explicat ca pe randul aptitudini sa scriem ce e in capul nostru.Pai eu de unde sa stiu la 17 ani ce preferinte am?M-am maturizat deja?
https://postimg.org/image/an9j9xklr/
Asta e fisa pe care ne-a dat-o diriginta.La competente si aptitudini ce as putea scrie?
Ca am terminat liceul si ca nu am stiut de ce am ales profilul?
Eu in aceasta pagina nu am idee cu ce sa completez.Voi cu ce ati completa?
Am trecut si eu 8 ani de scoala si asta primesc in cls a 10 a?O fisa cu niste notatii indescifrabile?
Daca ar fi sa scriu ceva acolo as scrie numai prostii.Va intrebati daca am scris prostii pe fisa aceea?Normal ca am scris prostii,ce altceva as fi putut scrie?
Nu-si da si ea seama ca de-abia stim pe ce planeta locuim?

ionut_saracu 24.08.2016 13:19:58

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 629328)
Il vei lua. Cand vrei tu. Dar mai intai trebuie sa platesti bilet.
Uite aici preturile: http://www.navrom.ro/pdf/Tarife_Bac.pdf

Aici cursa nu e cu sensul de a calatori.Cursa aici e cu sensul de a repeta anul licean de x ori si nu de o data ci de sute,mii de ori.

ionut_saracu 24.08.2016 13:24:25

Matematica se asociaza cu fizica?Formulele matematice de ecuatii,inecuatii,logaritmi si functii sunt in stransa legatura cu fizica?De ce e asa?
De ce in fizica exista fenomene si in matematica exista alt tip de fenomene?
De ex la planul orizontal de ce ai un reper cartezian cu axele ox si oy?Ox si Oy sunt directii ale corpului?
Daca marul lui Newton este atras de un magnet inseamna ca acel magnet este o formula matematica?

Copacel 24.08.2016 13:44:37

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629341)
Matematica se asociaza cu fizica?Formulele matematice de ecuatii,inecuatii,logaritmi si functii sunt in stransa legatura cu fizica?De ce e asa?

Pentru ca ele au fost descoperite in fizica si apoi introduse in matematica.
Legatura vadita se vede de abia la facultatile de profil real.
Toate facultatile de profil real, in primii ani au o disciplina numita matematici speciale.
Apoi matematica de liceu, nu este chiar matematica.Este o introducere superficiala in matematica(de abia zgarie usor suprafata).Matematica reala incepe din facultate.

ionut_saracu 24.08.2016 13:52:33

Poti intelege fizica mecanic fara a memora logic?Daca in fizica ai niste probleme de mecanica,optica sau termodinamica ele se bazeaza pe logica matematica a formulelor sau a fenomenelor?De ex daca zicem ca g nu ar fi egal cu 10 acest termen matematic ar putea lua o alta valoare in fizica?Sa zicem ca ar fi 8 si ceva.Pot dovedi logic sau mecanic treaba asta?
Fenomenele din fizica se inteleg logic sau mecanic?Daca le-as pricepe mecanic as fi in stare sa le vars in caiet?Dar logic?Fizica se bazeaza pe o perceptie logica sau mecanica?
Eu credeam ca in fizica tot ce trebuie sa faci ca sa iei o nota mare e sa inveti pe de rost formulele ca la matematica,nu stiam ca s-ar adauga si fenomenele fizicii in acest caz.

Copacel 24.08.2016 14:48:30

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629343)
Eu credeam ca in fizica tot ce trebuie sa faci ca sa iei o nota mare e sa inveti pe de rost formulele ca la matematica,.

Nici un fizica nici un matematica nu se memoreaza formule.Intai ele se inteleg logic.
Dupa ce l-ai inteles logic, nu este nevoie sa le memorezi pt ca deja l-ai invatat.

Florin-Ionut 24.08.2016 15:06:07

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 629281)

Cunosc pe cineva, aproape 40 de ani cu familie, care a făcut cîndva o profesională și acum firma l-a obligat să aibă diplomă de absolvent de liceu. Așa că omul care lucrează mai mult plecat din țară merge adeseori și mai dă cîte un test la un liceu, deci a terminat a unșpea. Mai are un an pînă la Bac.

Deci toate trebuie făcute la timpul lor, copii.

ionut_saracu 24.08.2016 15:20:39

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 629352)
Cunosc pe cineva, aproape 40 de ani cu familie, care a făcut cîndva o profesională și acum firma l-a obligat să aibă diplomă de absolvent de liceu. Așa că omul care lucrează mai mult plecat din țară merge adeseori și mai dă cîte un test la un liceu, deci a terminat a unșpea. Mai are un an pînă la Bac.

Deci toate trebuie făcute la timpul lor, copii.

A avut nevoie si de liceu?Din cate am auzit eu de prin generala credeam ca daca erai repartizat la o anumita specialitate invatai o meserie platita prost.Asa ne-a spus noua directorul adjunct ca daca ai terminat o scoala profesionala salariul tau era mult mai mic ca salariul unui absolvent de liceu de nivel entry.
Nici la scaunul de clasa nu te plateste,cuvintele fostului meu profesor de desen tehnic dar si fostul director adjunct al scolii mele.

Iorest 24.08.2016 15:24:44

Exista tineri care lucreaza cu jumatate de norma inca din timpul facultatii urmand sa fie angajati dupa, sau macar isi fac practica si experienta, nu e chiar asa de rau sa faci o facultate depinde si de ce facultate.
Fara bac ai putea urma un curs de calificare la agentia de somaj pentru meseria de electrician sau altceva, dar e clar ca initial vei face munca de jos si vei munci aproape moca.
Dupa ce te pui pe picioare cu o meserie o poti practica in afara unde chiar se cauta, mai ales daca stii macar engleza.

ionut_saracu 24.08.2016 15:33:30

Stau bine la engleza doar ca materia aceasta filozofica nu deschide multe drumuri...
Singura mea slujba care s-ar potrivi cu aceasta materie ar fi operator la o companie de telefoane gen:Orange,Vodafone,Cosmote si altele.
In generala am fost olimpic la aceasta materie dar dupa ceva timp m-am lasat de ea.
Nu eram cine stie ce olimpic,eram un copil de nota 7.
Cred ca domnul diriginte a avut dreptate cand ne-a anuntat ca suntem mediocri.
Stiu ca lenea e un pacat mare dar ce as putea face la 17 ani cand eu nu stiu cum sunt gestionati bani in viata actuala si nu stiu sa fac ceva din mana mea.

Copacel 24.08.2016 15:53:10

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629358)
Singura mea slujba care s-ar potrivi cu aceasta materie ar fi operator la o companie

Cerinte pt operator call-center, entry-level fara experienta:
http://www.bestjobs.ro/locuri-de-mun...enter/794391/1
Citat:

de telefoane gen:Orange,Vodafone,Cosmote si altele.
De obicei la acest companii ajungi numai pe baza de referal din companie(recomandari) daca ai minim facultate terminata si stii doua limbii straine fluent( engleza se considera ca o stii fluent), sau numai daca cunosti
pe cineva care cunoaste pe acel cineva care este gata sa-si puna obrazul pt tine in aceea companie.
Si inca ceva, o chestie pe care toti uita s-o spuna.Engleza nu se mai considera a fi o limba straina(in cazul corporatiilor).

ionut_saracu 24.08.2016 16:04:41

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 629361)
Cerinte pt operator call-center, entry-level fara experienta:
http://www.bestjobs.ro/locuri-de-mun...enter/794391/1

De obicei la acest companii ajungi numai pe baza de referal din companie(recomandari) daca ai minim facultate terminata si stii doua limbii straine fluent( engleza se considera ca o stii fluent), sau numai daca cunosti
pe cineva care cunoaste pe acel cineva care este gata sa-si puna obrazul pt tine in aceea companie.
Si inca ceva, o chestie pe care toti uita s-o spuna.Engleza nu se mai considera a fi o limba straina(in cazul corporatiilor).

Este necesar in zilele de astazi sa cunosti 2 limbe straine?Stiam ca trebuie doar una si aceea poate fi alease de tine.De cand s-a introdus asta?
Daca stiu doar o limba straina nu ma angajeaza nimeni?

Copacel 24.08.2016 16:06:35

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629364)
Este necesar in zilele de astazi sa cunosti 2 limbe straine?Stiam ca trebuie doar una si aceea poate fi alease de tine.De cand s-a introdus asta?

Ba da, dar mai rar pt call-center
De altfel tu, te referi la engleza ca la limba straina.In mediul corporate nu mai
este de mult considerata o limbia straina.Mai mult in mediul corporate, pe call-center se cauta vorbitori de limbii exotice.

Acum nush cine in Romania, in afara de mediul corporate, mai angajeaza operatori call-center.

Iorest 24.08.2016 16:26:31

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629364)

Te angajeaza si cu o limba straina, stai linistit in Romania inca nu e concurenta plus ca tu o stii bine fata de cum o stiu majoritatea romanilor, conteaza si cum te descurci cu engleza la nivel conversational.
Doar la nivel global e o problema in sensul ca se-nvata pe rupte engleza de catre sute de milioane de chinezi, indieni si africani care creaza o concurenta uriasa cand vin sa ia locurile de munca ale europenilor.
Da bine sa pui la C.V. 2 limbi straine chiar daca una o stii la nivel de incepator, dar sa nu pui limbi pe care nu le stii pt ca s-ar putea sa te intrebe in timpul interviului in limba respectiva sa vada ce stii.
In alte companii e si interviu in limba germana, depinde de profilul firmei.

Problema la tine e ca te lasi prea usor influentat de ce zice directorul, dirigintele, proful de fizica, oamenii astia s-ar putea sa fie deja niste persoane care nu s-ar adapta la evolutia pietei de munca din urmatorii 10-15 ani asa ca stai chill, s-ar putea ca ei sa fie depasiti, nu tu si sa-si verse doar frustrarile pe voi.

Daca ai stii tu cati dintre oamenii carora nu le dadea nimeni nicio sansa au ajuns cu munca de jos, bun simt si abnegatie sa se tina de treaba...

Alta chestie e ca acum, in momentul acesta al existentei tale esti bulversat total de cantitatea de materie si de emotii, altfel vei gandi dupa ce va trece perioada, te mai maturizezi si poti sa pui in liniste cap la cap lucrurile, eu zic sa incerci sa iei bacul si sa dai la facultate.
Gandeste-te ca o sa vrei sa ai o familie si ca femeile fac pretentii si cand vine vorba de studii superioare, daca nu le ai, chiar daca ele poate au facut facultate particulara sau au fost niste mediocre.

Facultatea o faci la tinerete cand ai nervi, ochi, capacitate de efort nu dupa cand poate mai trebuie sa suporti mental si provocarile vietii de familie.

ioan67 24.08.2016 17:40:23

Citat:

În prealabil postat de ionut_saracu (Post 629343)
Poti intelege fizica mecanic fara a memora logic?Daca in fizica ai niste probleme de mecanica,optica sau termodinamica ele se bazeaza pe logica matematica a formulelor sau a fenomenelor?De ex daca zicem ca g nu ar fi egal cu 10 acest termen matematic ar putea lua o alta valoare in fizica?Sa zicem ca ar fi 8 si ceva.Pot dovedi logic sau mecanic treaba asta?
Fenomenele din fizica se inteleg logic sau mecanic?Daca le-as pricepe mecanic as fi in stare sa le vars in caiet?Dar logic?Fizica se bazeaza pe o perceptie logica sau mecanica?
Eu credeam ca in fizica tot ce trebuie sa faci ca sa iei o nota mare e sa inveti pe de rost formulele ca la matematica,nu stiam ca s-ar adauga si fenomenele fizicii in acest caz.

Atunci cand incearca sa rezolve o problema de fizica, multi elevi se reped la carnetelul cu formule si incearca sa le imbine intre ele cu speranta ca, poate-poate, o iesi ceva precum iepurasul din palarie.

Numai ca o problema de fizica nu se abordeaza asa. Aparatul matematic e secundar, el este folosit abia in etapa finala a rezolvarii problemei.

Cum se rezolva insa, o problema de fizica? Putem formula un algoritm general sau, mai bine zis, o metoda?
Ei bine, am putea face asa:
1) Mai intai avem nevoie sa identificam fenomenul fizic despre care e vorba in problema. Ce particularitati ale lui sunt precizate in formularea problemei? Citim cu atentie si aflam.
2) Fiecare fenomen are o anumita explicatie in fizica. Lectiile din manuale cuprind descrieri, explicatii, aplicatii ale acestor fenomene. Luam treptat contact cu legile si principiile fizicii. Astfel, pe masura ce le descoperim, intelegem tot mai bine fenomenul fizic respectiv.
3) In fine, deoarece varietatatea fenomenelor fizice asculta de niste legi sau principii generale, comune unei clase largi de fenomene, aceste legi au fost exprimate in limbajul matematic care are mare putere de generalizare. De exemplu, intelegind ca intensitatea curentului electric se afla mereu in raport invers cu rezistenta materialului respectiv, putem exprima acest raport intr-o formula simpla. Pe care o folosim, apoi, dupa cum ne cere rezolvarea problemei spre a afla valoarea unei necunoscute.

In concluzie, pentru a rezolva o problema de fizica, cel putin la nivelul mediu al claaselor de liceu, e nevoie ca mai intai sa studiem teoria din fiece lectie si capitol pentru a surprinde insusirile esentiale ale fenomenelor respective.
Dupa ce intelegem si noima legilor si a principiilor, vine randul in sfarsit sa apelam la limbajul concentrat al matematicii, care nu e prea extins in fizica de liceu. Intelegind fenomenul pus in problema, formulele curg parca de la sine. Dar daca nu am priceput, in planul gandirii fizice, despre ce e vorba in problema - atunci degeaba invartim formule. E ca si cum am vrea sa tragem la tinta fiind legati la ochi.

ioan67 24.08.2016 17:53:59

Cat priveste examenul de Bac, propun sa ne reamintim:

1) Sunt cateva discipline la care se da examen, la fiecare precizindu-se anul sau anii in care s-a studiat un anumit continut. Astfel, putem avea de studiat materia din clasa a X-a si a XI-a pentru o disciplina, respectiv doar materia din clasa a XII-a, pentru o alta disciplina.

2) Fiecare manual are un continut didactic. Sunt teme structurate pe lectii si pe capitole. Acestea sunt indicate in programa pentru Bac.

3) Sunt precizate de asemenea si unele lucrari suplimentare, de genul culegerilor, care ajuta pe elev sa isi insuseasca materia. Din aceste culegeri uneori se si dau subiecte la examen.

Ce avem de facut?
Pur si simplu, aflind care e tematica pentru examen la fiecare disciplina, ne apucam frumos si linistit de studiu si parcurgem toata tematica. Avem grija sa intelegem lectie de lectie si sa memoram cele intelese, cu ajutorul unor conspecte pe care ni le facem singuri si prin rezolvare de probleme. Unde avem intrebari, cautam sa le adresam colegilor, profesorului, altora care credem ca ne pot ajuta sa raspundem la nelamuriri.

Acum apar cel putin doua constrangeri:
a) timpul pentru studiu; daca avem putin timp, tre sa sporim efortul... Renuntam o vreme la preocuparile de timp liber si cautam sa stam la masa de studiu cat mai mult... Muncim pe branci, cu rabdare si cu speranta!
b) capacitatea de a studia; avem cunostinte prealabile? - daca nu, atunci o luam de la capat si le recuperam. O alta problema: stim sa studiem? avem o metoda eficienta? Daca nu, cautam lucrari de genul "Invata cum sa inveti!" si ne insusim din mers o metoda fara de care vom irosi mult timp si energie cu rezultate sub posibilitatile noastre.

Din experienta mea stiu un lucru care ma ajuta si azi: totul e sa incepi! Apoi, pas cu pas, incepi sa te lamuresti si cu tine si cu materia. Treptat prinzi aripi, incepi sa intelegi tot mai bine si mai usor, retii cu usurinta, devii tot mai eficient. Si, ca un facut, incepe sa-ti placa! daca la inceput abia te porneai spre masa de scris si citit, dupa o vreme nu te mai poate urni nimeni de acolo!...:)

Asadar, sa incepem! Pofta vine mancind!

ionut_saracu 25.08.2016 00:23:26

La mecanica mi-as incerca norocul doar ca memorarea fenomenelor in fizica nu e hobbyul meu preferat.Asta e,sunt slab de inger.Cred ca voi incerca de mai multe ori sa iau bacul la fizica dar cred ca mi-am pierdut timpul degeaba in cei 8 ani de scoala generala.
Daca eram atent la acele lectii poata pricepeam ceva dar acum e prea tarziu pentru asta...

AlinB 25.08.2016 12:04:31

Poti sa dai la biologie, nu trebuie sa pricepi nimic, e pura toceala :)

Pe de alta parte fizica, daca spui ca puteai dar n-a fost sa fie - iei un an pauza, tocesti cateva formule iar restul intelegi si pe urma iei cu brio.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:40:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.