![]() |
Peste 51 la sută pentru iesirea din UE a Marii Britanii!
Referendum în Marea Britanie: 51,4% pentru Brexit, 48,6% pentru rămânerea în UE (rezultate parțiale)
UPDATE ORA 06.23 Tabăra favorabilă ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană conduce cu 51,4% după numărarea voturilor în peste două treimi din circumscripții la referendumul istoric care a avut loc joi, relatează Sky News. Astfel, pentru Brexit au votat 10.828.624 de britanici, după numărarea voturilor în 265 din totalul de 382 de circumscripții. Tabăra favorabilă rămânerii în UE este cotată cu 48,6% din voturi (10.249.064 de alegători). UPDATE ORA 05.49 Referendum în Marea Britanie: 51,5% pentru Brexit, 48,5% pentru rămânerea în UE (rezultate parțiale) Tabăra favorabilă ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană conduce cu 51,5% după numărarea voturilor în circa jumătate din circumscripții la referendumul istoric care a avut loc joi, relatează Sky News. Astfel, pentru Brexit au votat 7.987.537 de britanici, după numărarea voturilor în 194 din totalul de 382 de circumscripții. Tabăra favorabilă rămânerii în UE este cotată cu 48,5% din voturi (7.511.196 de alegători). Prezența la vot a fost de 71,3%, conform datelor oficiale citate de Sky News. |
Doamne ajuta ! Nu ar fi rau sa le urmeze si altii exemplul. :)
|
Citat:
|
Citat:
ca pot sa intre si sa iasa cum vor si cand vor, atat timp cat stapanul isi va primi partea si politica de distrugere a tzarilor va continua. |
[quote=Copacel;624499politica de distrugere a tzarilor va continua.[/QUOTE]
Cu noi s-a rezolvat cu distrugerea :) |
Ultima oră :
Lira s-a prăbușit cu cea mai mare rată din istorie, după o scădere de 9,41%, și a ajuns la 1,37 dolari, după ce imediat după închiderea urnelor urcase la peste 1,5 dolari.
|
Viața după BREXIT. Ce se va întâmpla dacă Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană
Primele rezultate după numărarea a 75% din voturi arată că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. What happens next? London Stock Market, Bursa de la Londra se va deschide la ora 08:00 (10:00, ora României), iar soarta acesteia depinde de o ieșire a lui David Cameron, asta după ce în timpul nopții număratoare a înclinat mult spre o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Orice decizie politică luată în acest moment de Regatul Unit va avea un impact masiv asupra economiei mondiale, iar relațiile internaționale cu siguranță vor avea de suferit. "Dacă Marea Britanie se retrage, UE va deveni dominată de un instinct dorporatist și birocratic, cu o elită dominată de francezi și germani și mișcări populiste de dreapta", declara Simon Hix, profesor de științe politice din cadrul Școlii de Economie și Științe Politice din Londra, conform The Telegraph. Acest lucru va avea un imapct major asupra Marii Britanii, având în vedere că cel mai mare partener va rămâne tot Uniunea Europeană. Practic, Regatul Unit va trebuie să respecte reglementările UE pentru a putea face schimburi de bunuri și servicii cu bătrânul continent. Concret, chiar dacă se va afla în afara Uniunii Europene, Marea Britanie va fi nevoită să facă diverse schimburi mai degrabă cu Germania decât Statele Unite, cu Italia și nu cu India sau cu Belgia și nu Australia, din simplul fapt că va rămâne constrânsă de factorul geografic. În ciuda faptlului că Marea Britanie se îndreaptă spre Brexit, partenerii cei mai puternici par să le fie în continuare alături. "Uniunea Europeană va trebui să aibă o abordare calmă indiferent de rezultatul referendumului din Marea Britanie", declara joi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, conform site-ului agenției AP. "Cred că discuțiile vor trebui să continue cu 28 de țări dacă va fi posibil sau cu 27 de țări; trebuie să răspundem în mod calm. Eu sper că vom rămâne 28", a spus Merkel. "Dacă britanicii votează să părăsească UE, aceștia nu vor mai beneficia de avantajele pieții comune din cadrul Uniunii", a mai subliniat Merkel. Banca Centrală Europeană este pregătită pentru "orice eventualitate" în gestionarea efectelor generate de potențiala ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat președintele BCE, Mario Draghi, citat de site-ul ziarului Il Sole 24 Ore. |
Citat:
|
Pai UE o sa reziste si daca ramanem doar noi inauntru. Important e sa le platim salariile si spagile. :71:
|
Pentru UK poate va fi benefică această părăsire a UE. Pentru noi n-are cum să fie ceva bun. Iar dacă ei îi va urma destrămarea UE, vom fi mai vulnerabili. Suntem prea mici pentru a supraviețui fără alianțe puternice. În plus, dacă vom rămâne de capul nostru, corupția ne va măcina în scurt timp din interior. Fără aliații occidentali noi n-am fi mișcat un deget pentru combaterea corupției.
|
Citat:
Citat:
si sa tremure de frica ca pleaca UK. Citat:
ca astia din UE din umbra au pus planul de distrugere si devalizare a Romaniei. Citat:
ii facei pe oameni sclavii tai ? : Ii faci sa depinda de tine. :D Citat:
tinand cont ca mai toti care sunt in puscarii sunt bagati pt gainari.Astia au furat cu girul si acordul tacit tocmai ale tarilor care fac doar marketing de anticoruptie.De fapt acele tari sunt mult mai coruprte si cele mai corupte. Diferenta dintre noi si ele este ca ai nostri corupti fura de la ai nostrii pe cand ai lor corupti s-au organizat si fura de la altii(alte tari). Citat:
Nu pot sa-i prostesc pe francezi/germani ca astia se prind repede si ma trezesc(iarasi) cu un razboi in toata regula. Pai caut tzari traumatizate de saracie si fobii sociale.Tzarile din blocul comunist sunt si sarace si au si au ca fobie comunismul. Apoi mituiesc pe politicienii acelor tzari, si ii inregistrez sau cel putin sa am o dovada ca au pus botul la mita. Si apoi incep santajul. Da-mi Baraganul si cernoziomul lui pe gratis, daca nu , dau cu dosarul tau de fost activist in presa si apoi mai dau si dovada ca ai luat mita(tot de la oamenii mei). In acelasi timp ma folosesc de un adevar(coruptia) pe care il promovez in societatea civila(de altfel tot o organizatie de a mea) si asmut societatea civila pe coruptii autohtoni(care de fapt eu i-am creat).Astfel bag vrajba si dezbinare la nivelul societatii ale tarii respective si anume: coruptiilor din acea tara le spun sa nu se gandeasca la restul populatiei pt ca poporul ii uraste ca ei sunt "mai desptepti, mai deosebiti".Si apoi poporului ii spun ca din cauza politicienilor lor traiesc asa. Ca din cauza "coruptiei". Apoi tot eu ii spun populatiei sa mearga la vot si sa-i voteze pe alti politcieni (pe care in prealabil i-am mituit inainte) astfel amaraciunea sa fie si mai mare, astfel incat toti sa zica ca mai bine este dictatura decat aceasta democratie.SI atunci bingo, eu vin si iti ofer dictatura. Si apoi ma pun asa frumusel in fruntea unui institutii anticoruptie bai frate si ma apuc si iti distrug toata tzara cum vreu eu in numele "anticoruptiei". Romanul mai are asa: unii mai au pamant pe la tzara majoritatea sunt propietari de apartament si /sau casa inca mai Cred in Dumnezeu. De aceea strategia mea ca tara cotropitoare ar fi asa: "confiscarea pamantului din batatura ", transformarea propietarilor din apartament in chiriasi (foarte usor se poate face asta) distrugerea Ortodoxiei si toata astea cu ajutorul romanilor(asmutind pe roman contra roman). Citat:
unde coruptia este mica, inseamna o economie puternica cu productie.Ei bine o tara cu o economie puternica va dori in primul rand sa-si vanda produsele pe piata interna(ca sa asigura locuri de munca pt seamnul sau) dar va dori sa exporte produse si in alte tari, chiar si a mea.Pai eu tara straina nu pot permite asa ceva.Cum adica sa-ti permiti sa faci productie sau sa-mi faci mie concurenta luandu-mi din marketshare adica din profit ? Logica tzarilor straine este foarte simpla: de ce sa impart cu tine profitul cant pot sa te fac sclavul meu si sa-ti dau cat vreau eu sau chiar zero ? de ce sa te iubesc cand pot sa te urasc ? Si atunci o prioritate a mea ca tzara straina este ca tu sa fii in continuare o tzara corupta si ma folosesc tocmai de organismele "anti-coruptie" din tzara ta.Adica acolo unde scrie "anti-coruptie" acolo este coruptia cea mai puternica si periculoasa.Calul troian.Exista o vorba: "fereste-te de prieteni...." pai in cazul acesta fereste-te de organismele "anti-coruptie" mai ales acealea care fac circ cu surle si trambitze despre lupta anticorurptie si sunt sprijinite pe fatza de alte tzari. PS: cum adica sa vina alta tzara la mine sa-mi spuna ce este in regula sa nu ? Sa pofteasca afara cu indicatiile ei cu tot.Culmea este ca astfel de tzari sunt cele mai corupte din lume care si-au construit prosperitatea pe decimarea altor popoare. |
Tu ai niște teorii foarte elaborate, în general. Dar observă în jurul tău mentalitatea generală, disponibilitatea pentru corupție, pentru descurcăreală, mai mare decât pentru munca cinstită. E simplu dacă observi că la noi n-ai nicio problemă să fii ales în funcții politice, chiar dacă ești penal, în timp ce la cei din Vest asta îi descalifică.
Și la noi mentalitatea asta nu e de azi, de ieri, ci de secole, reușind să supraviețuiască tuturor regimurilor politice. |
Marea Britanie schimbă macazul... Putin a spus că nu va fi cel care atacă primul... Iar datoriile americanilor cresc cu 2 milioane de dolari pe minut... Iar Uniunea Europeană e de partea Americii... Și fiindcă Anglia nu a pierdut niciun război de partea aliaților care a fost, de aceea iese din Uniune, că simte că America cu Uniunea Europeană vor pierde în fața Rusiei și Chinei... De aceea schimbă macazul... Dacă nu din acest motiv, atunci oare care ar fi motivul? De ce a ieșit?
Am o presimțire... îmi doresc tare mult să mă înșel și să nu fie adevărat... Dar am o presimțire că în 5 ani va fi război... mondial... Ideea e că nu pierde america sau anglia, sau rusia, china, cine-o fi, pierde omenirea... Se grăbesc spre depopularea planetei și globalizare... Dar măcar se umple cerul de martiri, iar Sfinții Mucenici, iau plată de Apostoli... Doamne ai milă... |
Citat:
Uita-te putin in istorie cum se vineau domnitorii romani unii pe altii la poarta imperiul Otoman. S-au schimbat doar imperiile nu si obiceiurile.Acum nu mai ai imperiul Otoman, acum ai UE, Nato, etc. Citat:
la cei din Vest coruptia este de mult institutionalizata si perfectionata. In Vest coruptiei i se spune "lobby".Si sunt firme si corporatii de lobyy. Ce face o firma /corporatie de lobby ? Intervine pe langa cine trebuie ca sa problemele clientului sa fie rezolvate.Oricefel de probleme. [quote Èi la noi mentalitatea asta nu e de azi, de ieri, ci de secole, reuÈind să supravieÈuiască tuturor regimurilor politice.[/quote] Dar aceasta mentalitate nu este doar la noi.Este scrisa in gena omului. Aceasta mentalitate o avem toate popoarele.Singura diferenta este ca unele din popoare nu sunt insetate de sange si razboaie pt a exploata alte popoare. Eu de mult am intalnit un strain la multinationala(belgian) si asta era mirat ca de ce in tara(Romania) se face asa de mult circ pt o chestie eftina( era vb de tzeapa FNI).Si spunea ca noi nici macar nu stim ca sa dam mita sau sa mituim.Si ca suma este jenant de mica. Se intreba retoric, de ce nu ne facem organizatii profesioniste unde sa invatam profesionist cum sa-i furam pe altii (alte popoare)si sa nu ne mai certam ca furam intre noi(pt ca ei asa fac). Si omul cand se refera la planul de hotie se referea la un plan exstins pe cel putin 20 de ani.Deci cam la scara asta se lucreaza. Adica la noi se vb de coruptia generata fie de saracie ( o gaina, o bere, un pachet de Kent parca era ) si de coruptia generata de o lacamie insa micas( zeci de miloane de euro), insa in Vest aia cand fac coruptie fac la nivel de sute de miloane de euro, sau zeci de miliarde, exploatarea mult sub pretul pietei ale resurselor altor tari, resurse care le-au obtinut tot prin coruptie. Tu stiai cand unul din comisarii UE a fost intrebat despre fenomenul de la Pitesti(inchisorile comuniste) ce parere are , acesta a raspuns cu ochi de peste mort ca noi suntem de vina, ca nu am fost in stare sa invatam si sa apreciem ideile marxiste la adevarata lor valoare. Deci ai grija in grija cui te lasi. |
Asta pentru că mulți înalți funcționari UE sunt marxiști. Un motiv în plus să regret plecarea UK.
Avem o Europă tot mai slabă și mai fragmentată și o Rusie tot mai agresivă. Putin jubilează. |
Citat:
|
Numărătoarea finală :
Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP și BBC. Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%. Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.
|
Parlamentul german se va reuni în sesiune extraordinară săptămâna viitoare pentru a discuta despre repercusiunile Brexitului, a declarat Volker Kauder, un apropiat al cancelarului Angela Merkel, informează vineri DPA.
|
Premierul britanic David Cameron a anunțat vineri că va demisiona din fruntea guvernului până în octombrie, după ce britanicii au votat joi la referendum în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.
|
În capitala Germaniei, la Berlin, va avea loc sâmbătă o reuniune a șefilor diplomațiilor din cele șase țări fondatoare ale Uniunii Europene, a informat vineri MAE german într-un comunicat de presă citat de EFE.
|
Consultările de la Palatul Cotroceni pe tema rezultatelor referendumului din Marea Britanie dintre președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, și liderii partidelor politice au început.
|
Citat:
|
Copreședintele partidului eurosceptic și antiimigrație Alternativa pentru Germania (AfD), Joerg Meuthen, a declarat vineri, după votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, că și Germania ar trebui să poată organiza un referendum privind apartenența țării la blocul comunitar, relatează vineri DPA.
|
Premierul italian Matteo Renzi a cerut vineri Uniunii Europene să schimbe direcția după votul Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar, relatează Reuters.
|
Citat:
Te rig sa ierti daca te-am suparat. |
Nu m-ai supărat, chiar dacă mă bănuiești că vreau să mă pun bine cu puterea (și rău cu Putin).
Deși mă întreb pe cine interesează ce scrie un anonim pe un forum oarecare? |
Eu nu sint pro-Putin. Deloc. Sint vag filorus si filo-BRICS doar pentru ca DEOCAMDATA PAR o alternativa mai buna la nemernicul de "licurici". De fapt, stii ca teologia mea politica e foarte simpla: ma rog permanent ca Dumnezeu sa puna omenirea (si Occident, si Rusia, si China, si..., si...) in genunchi de frica, prin catastrofe naturale mai neobisnuite si de amploare globala. De asta imi plac enorm Cartea Revelatiei ("Apocalipsa", cum i se zice gresit), si profetiile sfintilor ortodocsi despre Sfirsit. Imi plac indeosebi profetiile in care Natura devine la sfirsit biciul lui Dumnezeu, si oamenii sint atacati de "fiare salbatice" si alte creaturi, si nu gasesc nicaieri liniste si siguranta, dupa ce au distrus Pamintul, sau au profitat/aprobat tacit aceasta. Exista dictatura pestilenta a trei tendinte sau culte, daca vrei: cultul tehnologiei, cultul concupiscentei/desfriului, cultul lacomiei. Toate acestea, impreuna cu frica/cultul puterii, in diferite forme, exista pretutindeni, si in Occidentul actual, si in BRICS-ul aparent mai bun. Asa ca nu mai sint anti-Vest, politic vorbind. Sint impotriva a tot ce a ajuns omul modern si post-modern, si chiar mai devreme, de la cruciade incoace. Recunosc ca e o teologie a mizantropiei in cel mai ridicat grad, dar...asta este. Pur si simplu, noi nu putem fi mai buni, ca specie, decit temindu-ne nu unul de altul, cum gresit se intimpla de citeva secole incoace, ci temindu-ne de judecata lui Dumnezeu, atit in viata asta, cit si dupa. O omenire detasata de pofte, fara mijloacele de a distruge semenul si viata in general, strabatuta permanent de valuri de frica, privind permanent peste umar, este mult mai evlavioasa si deci sanatoasa din toate punctele de vedere.
Ca sa fie clar: asta stiu ca va fi, caci a fost profetit. E adevarat ca, undeva adinc, mizantropul din mine isi freaca miinile. Dar, sint nivele diferite. Pina la acea judecata si acele evenimente, si dupa ele deoptriva, trebuie sa raminem crestini si oameni, cultivind iubirea si ajutorul dezinteresat. Si asta, pentru ca, dupa cum stim cu totii, Judecata e a Domnului. Chiar daca unii din noi jubilam la gindul ei, pentru ca atunci cei puternici vor fi la fel de neputinciosi si speriati ca si cei slabi. |
Citat:
|
Scotianule, daca citesti forumul, te rugam sa vii incoace. Stiu ca nu iti suna credibil, dar imi vine sa spun, tocmai mie: "Hail to England! Vivat Britannia!" dupa acel rezultat. Trollul ala care pupa Moscova in...pivnitele din Lubianka, pardin, in dos, a primit one-way ticket. Haide, avem nevoie de prezenta si lucrul tau. In ciuda crimelor faptuite ca stat de fostul imperiu britanic (fii obiectiv: toate imperiile, de la Babilon la SUA, au comis si comit crime, dar oamenii, "amarastenii", sint cei care sint fiinte umane, la urma urmei, si ei conteaza in ochii Domnului si ai crestinului adevarat), slava Cerului ca Britii si-au regasit demnitatea de popor mindru, si au aruncat cirpa albastra cu stele acolo unde este hirtia igienica folosita.
|
Nasulia e că o să se scumpească Raspberry Pi-urile.:102:
|
Citat:
Uite coruptia la nivel de Stat european: "Cazul EADS în Germnia este cel mai mare caz de corupție la nivel de stat, deoarece firma nu este una particulară, ci una care aparține statului german", a declarat Vlad Georgescu, la Antena 3, care a precizat că "vorbim de un caz de corupție pentru care s-au plătit bani grași pentru șpaga, din bani publici". (...) Deorece este vorba despre o anchetă în desfășurare nu pot fi date numele celor implicați, dar jurnalistul a explicat că "mita și șpaga ajung până în varful politic atât german cât și român" http://www.evz.ro/vlad-georgescu-des...-si-roman.html Sau tara care ne-a vandut fier vechi pe post de "fregate". Deci scoate-ti din cap ideea ca exista la noi "combatarerea coruptiei". Exista "incurajarea coruptiei", coruptia este insusi esenta sistemului politic, energia care il pune in miscare. Ia uite din ce tara vin firmele astea spagare si tzepare: Amenzi uriașe pentru Kaufland, Metro și Rewe în Germania http://www.magazinulprogresiv.ro/sti...-rewe-germania |
Citat:
|
Citat:
Sigur, mai e problema cu taxele vamale si tva -ul dar nimic insurmontabil. |
Citat:
|
Citat:
|
Liderii Uniunii Europene au cerut Marii Britanii să lanseze procedura de ieșire din blocul comunitar 'imediat ce va fi posibil', pentru a evita prelungirea incertitudinii, după decizia istorică a alegătorilor britanici în favoarea ieșirii din Uniune, transmit AFP și DPA.
'Ne așteptăm acum ca guvernul Marii Britanii să facă efectivă această decizie a poporului britanic de îndată ce va fi posibil, oricât de dureros ar putea fi acest proces', au scris președintele Consiliului European, Donald Tusk, șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și premierul olandez Mark Rutte, a cărui țară deține președinția semestrială a UE. 'Orice întârziere ar prelungi incertitudinea în mod necesar', au explicat aceștia, într-un comunicat comun. 'Suntem pregătiți să lansăm negocierile', au subliniat ei. La referendumul de joi, aproape 52% dintre alegători au optat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, un vot prin care țara lor va deveni primul stat membru care va părăsi blocul comunitar. |
Opțiunea organizării unui al doilea referendum privind independența Scoției 'este pe masă', a declarat vineri prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, informează AFP și Reuters.
|
Istoria se pare ca ia niste turnuri interesante...
Spre mai bine sau mai rau, ramane de vazut. Pentru romanii care visau sa mearga la lucru in Anglia, lucrurile vor deveni mai complicate. Pentru cei care sunt deja acolo dar nu sunt asimilati inca, iarasi va fi mai problematic. Oricum procedura de iesire e de asteptat sa dureze multisor, va fi facuta sa dureze, probabil se va lansa un al doilea referendum si atunci cu singura cifrele vor iesi "cum trebuie". |
Asa ar fi traditia democratica a UE. Sa faca referendumuri pana cand iese cum vor aia de la Bruxelles. :D
Depinde ce se intampla si in celelalte tari. Daca se mai trezesc si altii sa faca referendumuri s-ar putea sa mai existe surprize. Oricum e o victorie mare impotriva unei masinarii de propaganda uriasa, uitati-va ce se intampla pe la noi unde daca am citi presa am crede ca toti romanii iubesc UE de nu mai pot. Si mai e de remarcat ( pentru a cata oara ) ca oamenii "de dreapta" de la noi, sunt de fapt oameni cu simpatii de stanga. In Marea Britanie, stanga a sustinut ramanerea in UE. La noi, astia de dreapta. Plus ca arata cu degetul spre Putin, ca el e de stanga, se stie. Sigur si-a bagat bolsevicul coada pe acolo si i-a manipulat pe engleji...care nu-s asa de destepti ca noi, astia de dreapta din Romania. :D |
Indiferent de ce o sa se intample pana la urma, votul asta a facut deja multe, nu e un lucru care sa se uite usor.
Oricum, avand in vedere ce gluma este UE... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:15:01. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.