Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Formația Taxi si "smerenia" . . . (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18426)

cristiboss56 12.04.2016 00:08:40

Formația Taxi si "smerenia" . . .

Formația Taxi, alături de alte 33 de persoane, a compus o melodie împotriva Catedralei Mântuirii Neamului

Singura problemă a României este Catedrala Mânturii Neamului. Nu corupția generalizată care a secat România de peste 25 de ani, nu scăderea demografică, nu legile de tip Big Brother, nu impozitele mărite an de an, nu pensiile speciale ale aleșilor, nu retrocedările dubioase de miliarde de euro, nu stadioane construite pentru nimeni în mai toată țara. Nu, problema României este Catedrala Mânturii Neamului. Toate frustrările unora s-au adunat în această construcție ridicată în bună parte cu fonduri proprii sau donații.
Ultimul exemplu vine de la trupa Taxi. Formația a lansat piesa
”Despre smerenie” , care se dorește a fi un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Celor de trupa Taxi li s-au alăturat 33 de persoane din lumea muzicii, a teatrului și literaturii, care cântă refrenul: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea și Victor Rebengiuc.

cristiboss56 12.04.2016 00:10:22

Mitropolia Clujului, REACȚIE la piesa trupei TAXI: Este trist că smerenia devine un AMBALAJ. O catedrală NU e un ATENTAT la smerenie

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, ÎPS Andrei, a văzut videoclipul „Despre smerenie” și consideră că Biserica Ortodoxă Română are nevoie de o catedrală reprezentativă pe măsura vârstei sale, iar „o catedrală nu este un atentat la smerenie”.
„La smerenie ar trebui să reflectăm cu toții, în fiecare zi din viața noastră, indiferent unde ne aflăm și cine suntem. Totuși este trist că smerenia devine un ambalaj prin care sunt promovate ideologii orientate vădit împotriva bisericii” , consideră preotul Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.
Acesta a discutat cu Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, și transmite mesajul său, potrivit
adevarul.ro: „Nu vrem să lezăm sentimentul religios al nimănui. Biserica Ortodoxă Română are nevoie de o catedrală reprezentativă pe măsura vârstei pe care o are. O catedrală nu este un atentat la smerenie, care rămâne virtutea fundamentală a capului nevăzut, Mântuitorul Iisus Hristos”.
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a făcut câteva declarații în nume personal, și nu în calitate de purtător de cuvânt al BOR. „Cred că Dumnezeu îl preferă pe om atât în spațiile mari, cât și în spațiile mici. E vorba de accentele care trebuie să cadă corect. Omul este important, omul rugător, omul credincios care își poate manifesta credința lui atât într-un spațiu mic, pitoresc, așa cum îl regăsim în istoria vitregă de altfel a poporului nostru, cât și în biserici mai mari, luminoase, spațioase cum va fi această catedrală națională, proiectul ei nefiind, cred, unul suficient de bine înțeles de cei care îl contestă”, a afirmat acesta.
“Cred că și-au exprimat o părere la care au aderat fără să cerceteze, repet, și nuanțele proiectului catedralei naționale, care este în primul rând un proiect care va reprezenta în plan simbolic, în primul rând, ideea de demnitate și de identitate ortodoxă a acestui popor. Sunt foarte multe popoare care au catedrale pe care nu le-a contestat și pe care nu le contestă nimeni. Nu e vorba de multiplicarea catedralei, nu e vorba de înlocuirea bisericilor mici, a bisericilor istorice, monumente istorice, cu alt tip de biserică. Nu e vorba de impunerea unui alt stil arhitectonic mai grandios, ci de un proiect singular menit, repet, ca în anul 2018, să sublinieze din perspectivă bisericească, creștină, demnitatea și identitatea religioasă a creștinilor ortodocși români.
Nu este chiar un act de smerenie să crezi că ai ajuns să știi cu precizie ce anume îi place cu adevărat lui Dumnezeu în materie de arhitectonică bisericească. Libertatea lui Dumnezeu e nesfârșită și în această privință” ,
susține Vasile Bănescu, potrivit adevarul.ro .

cristiboss56 12.04.2016 00:12:47

Efectul TAXI. Tot mai mulți români contribuie la construcția Catedralei Mântuirii Neamului. O fetiță de 11 ani a scos la licitație o icoană pictată chiar de ea. Banii vor fi donați la edificarea lăcașului

Dezbaterea aprinsă pe marginea piesei lansate de trupa Taxi continuă, iar efectele nu întârzie să apară.
Câteva zeci de persoane anunță public că au hotărât să contribuie financiar la ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului (CMN). Printre aceștia, Mirel Curea sau Iulian Capsali.
“Fiecare român pune o cărămidă. Hai, ca să n-o mai lungim. Cinci euro pe lună nu o fi o gaură mortală în bugetul familiei. Oricine are card, pensionari sau oameni de afaceri, poate să pună o cărămidă sau un planșeu, după posibilități, la Catedrala Neamului”, s crie Iulian Capsali pe contul de Facebook.
Gestul unei fetițe de 11 ani, pasionată de pictură, impresionează. După ce a văzut videoclipul “despre smerenie” al celor de la Taxi, fetița a hotărât să doneze banii obținuți din vânzarea uneia dintre icoanele pictate și expuse de ea, pentru a contribui la construcția Catedralei Neamului. Orice copil s-ar gândi, probabil, la această vârstă, ca din banii câștigați de pe urma unei pasiuni să-și cumpere ceva folositor, nu să contribuie la construcția Catedralei.
“O dată la 400 de ani, oare nu-și poate construi un popor o catedrală? NOI construim catedrala!” , scria, acum o lună, o româncă, iar mesajul ei a ajuns pe site-ul Patriarhiei.
“Vă dau câteva idei despre cum am putea contribui fiecare dintre noi, cei deja fii ai Bisericii sau fii „în devenire”, la „mirul cel de preț” pentru Hristos, catedrala noastră! Cât cheltuiți pentru un cadou de aniversare? 50-100 lei? Renunțați anul acesta la un cadou și îndemnați prietenii pe care îi invitați să vă trimită cadoul sub forma unui certificat de donație pentru construirea catedralei. Știți că, în Israel , un cadou de aniversare poate fi „un certificat de plantare a unui arbore”? Verișorul care trăiește în SUA intră pe site-ul Fondului Național din Israel și plătește un certificat între 18$ și 5000$, după buget și după importanța prietenului aniversat. Așa s-a înfrumusețat Țara Sfântă în ultimii ani și s-a făcut grădină în deșertul arid și neprimitor! Hai să facem și noi la fel, cu mijloacele pe care ni le oferă lumea modernă de astăzi!”

cristiboss56 12.04.2016 00:15:11

Grigore Leșe susține că nu i s-a spus că urmează să apară într-un clip contra Catedralei Mântuirii: O să cer să mă scoată AFARĂ din videoclip. Eu nu am nimic împotriva Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta

Videoclipul formației Taxi, “Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici”
, a stârnit deja vii reacții, atât pro, dar mai ales contra.
Mulți dintre cei care au urmărit
clipul s-au arătat nedumeriți de prezența artistului Grigore Leșe între cei care contestă Catedrala Mântuirii Neamului, dat fiind mesajul creștin al muzicii sale.
Într-un interviu acordat în exclusivitate ActiveNews, maestrul Grigore Leșe, afirmă că nu a fost informat de către realizatorii clipului despre ce este vorba, spunându-i-se că este vorba despre bisericile de lemn din patrimoniul național.
Artistul susține că nu are nimic împotriva construcției Catedralei Mântuirii Neamului și că va cere producătorilor clipului să fie scos din videoclip.
“ Eu m-am dus la o înregistrare cu Taxi, crezând că este vorba despre spiritualitate și nicio clipă nu am știut că este un clip împotriva construcției Catedralei. Eu îmi vad de muzica mea, eu am fost botezat într-o biserică de lemn, am aceste date, din familie. Nu am nimic împotriva construcției Catedralei. Eu am crezut că este un clip despre biserici, despre lemn, despre credință. Am zis că dacă vin atâția artiști, atunci vin și eu. Lui Dumnezeu îi place lemnul, atât am zis . Hristos a fost răstignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la început pe lemn, bisericile din Maramureș sunt în patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis să particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simplă filmare.
Nici nu i-am văzut pe toți care urmau să participe și apoi a început povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu construcția Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta. O să cer să mă scoată afară din videoclip. Am vorbit cu producătorul și o să cer să mă scoată afară din clip, nu am contract cu ei și o să o rezolv foarte simplu. N u vreau să intru în povești de genul acesta, într-o lume învrăjmășită cum e în ziua de azi…Eu cred că s-a mai întâmplat și cu alții chestia asta, că n-au înțeles despre ce a fost vorba ( în clip -n.n.)”, ne-a declarat Grigore Leșe.
Grigore Leșe nu dă înapoi în fața celor de la Taxi: Acum ei o tot scaldă, o plimbă de la Ana la Caiafa. Dar ăsta-i adevărul cu mine. Dacă știam ce fac ei, nu mă duceam la videoclip

Marele artist Grigore Leșe, unul dintre cei inițiali 33 de invitați ai formației Taxi la videoclipul “Despre smerenie”, a declarat sâmbătă pentru ActiveNews că nu a știut intenția și mesajul melodiei în cauză, înainte de a lua parte la filmări.
Ieri seară a venit și reacția trupei Taxi care a spus că i-au prezentat lui Grigore Leșe versurile, prin intermediul unui email. ActiveNews l-a contactat din nou pe Grigore Leșe, iar artistul își menține punctul de vedere. Acesta recunoaște că a văzut versurile, dar i s-a dat de înțeles că piesa este despre căutarea lui Dumnezeu și civilizația lemnului.
Grigore Leșe consideră că a fost indus în eroare cu privire la mesajul clipului și dacă ar fi fost pus în temă, nu ar fi participat la proiect.
“Iară cu videoclipul! Parcă s-a oprit lumea, dă-o Dumnezeului de treabă.
Oricum, eu m-am retras din videoclip, nu mai sunt în videoclip. Am vorbit cu producătorii clipului, am explicat. Eu zic că Dumnezeu se poate găsi și în biserici mari și în biserici mici.
Am știut textul, dar nu am știut intenția! Că unul caută pe Dumnezeu pe Dâmbovița…n-are decât să-L caute. Eu îl caut pe Dumnezeu în biserica în care m-am botezat, în caut în Catedrală, unde vreau eu. Nu mi-au spus ce vor să facă cu clipul, la asta m-am referit. Păi ei mi-au spus textul, că-L caută pe Dumnezeu pe Dâmbovița…Sigur că poate să-l caute pe Dâmbovița, dar nu mi-au spus: “clipul ăsta îl pun împotriva Catedralei Neamului, a conducerii Bisericii Ortodoxe”… Și-atunci, din poveștile astea eu mă delimitez, adică ies din povestea asta.
Nu mi-au spus adevărul până la capăt. Au zis, ‘hai la clip’ dar nu mi-au spus ce urmăresc prin acest clip. Acum văd că se dă o altă înțelegere clipului. Când am văzut că eu am treabă cu conducerea Bisericii… oamenii m-au oprit pe stradă ( să mă întrebe -n.n), m-au sunat de pe la Iași, de pe la Baia Mare, din Cluj, din toată țara. Dacă oamenii sunt nemulțumiți că eu sunt în clipul ăla, atunci eu ies din clip afară și nu mai comentez.
Nu m-am rătăcit. Eu am știut că mă duc acolo la un clip despre smerenie, despre civilizația lemnului, cu artiști. Am întrebat cine mai participă…la unii am avut unele comentarii, că nu sunt de acord să apar cu ei în clip. Și de-acolo și până la ce turnură a luat acum clipul, e o poveste mare.
Acum ei o tot scaldă, de la Ana la Caiafa. Dar ăsta-i adevărul cu mine. Dacă știam ce fac ei, nu mă duceam.
Am urmărit mai atent videoclipul și nu este ok, până la capăt. Se dau tot felul de interpretări. Am fost responsabil când m-am dus să particip, dar să știu sensul, să știu trimiterea până-n capăt. Dacă nu știu până-n capăt, mă delimitez.
Toți să știe că eu nu am decât o misiune pe lumea asta: să promovez România profundă. Iar în România profundă avem oameni creștini, oameni religioși, eu de-acolo vin. Dacă vrem să spunem un lucru până-n capăt, atunci trebuie să spunem că trebuie să participăm în fiecare duminică la Liturghie, să participăm la învățătura evanghelică din fiecare duminică și mai ales acum în postul negru, să încercăm să fim mai iertători, mai evlavioși, mai buni, cum să spune. Nu cred că avem nevoie de altceva în perioada asta. Să lăsăm construcțiile de catedrale pe seama celor care se pricep la manageriatul cultural și altele. Eu am o singură misiune pe lume asta: să horesc. Și punct!”, a spus maestrul Grigore Leșe pentru ActiveNews.

cristiboss56 12.04.2016 00:18:10

Dr. Pavel Chirilă le scrie celor de la Taxi și prietenilor lor: Vă spun un secret: Dumnezeu este în inima voastră, iar voi Îl căutați în lifturi

Doctorul Pavel Chirilă, unul dintre cele mai respectate nume ale medicinei românești, a trimis pe adresa ActiveNews o scrisoare deschisă adresată formației Taxi și celor care au apărut în piesa “Despre smerenie”, lansată zilele trecute.
Iată textul integral:
Iubiți frați în Hristos,
Dan, Cornel, Monica, Virgil, Andi, Dorina, Ștefan, Robin, Andi, Dani, Paula, Horia, Toni, Irina-Margareta, Dan, Teo, Oreste, Pavel, Ada, Călin, Mircea, Horia, Guess Who, Laura, Răzvan, Alexandru, Emilia, Grigore, Mircea, Alexandra, Oana, Andreea, Dan și Victor.
De unde știți voi că Dumnezeu nu iubește spațiile mari?
L-ați întrebat voi pe Dumnezeu? E ca și cum ați spune că Dumnezeu iubește spitalele dar nu și catedralele.
„Textierul” celor două strigăte este același.
Vă rog reveniți-vă. Dumnezeu în mod sigur iubește Sfânta Sofia, Catedrala Sfântului Mormânt, Marea Lavră și multe altele mari și mici.
Cred că, de fapt, ați vrut să loviți în Catedrala Mântuirii Neamului.
[…]Dumnezeu v-a dăruit talent, reputație și bani. Nu vreți să aibă și Dumnezeu o catedrală? Nu v-a luat din averea voastră și, probabil chiar dacă v-ar fi cerut, nu I-ați fi dat nimic.
Conform textelor biblice, știți ce înseamnă „a-ți veni în fire”?
A te uita înlăuntrul tău și a vedea cu claritate cine ești. Nu e chiar greu. Ca să reușești aceasta, îți trebuie o singură virtute: SMERENIE. Practicați-o și voi. O să simțiți cât de mult vă iubește Dumnezeu, Căruia vreți să-I răpiți Casa.
Bănuiesc că – în practică – decurge cam așa: unul dintre voi este marele manipulator și ceilalți căldiceii păcăliți.
Ce istorie tristă a acestor meleaguri! Când s-au dărâmat biserici, nu s-a opus nimeni. Acum, când se construiesc catedrale, frații noștri creștini cântă împotriva lor.
Iubită Trupă,
Nu mai derutați creștinii. Dumnezeu este peste tot. A șa zice Sfânta Scriptură în Psalmul 138:
Minunată este știința Ta, mai presus de mine; este înaltă și n-o pot ajunge.
Unde mă voi duce de la Duhul Tău și de la fața Ta unde voi fugi?
De mă voi sui în cer Tu acolo ești.
De mă voi coborî în iad, de față ești.
De voi lua aripile mele de dimineață și de mă voi așeza la marginile mării
Și acolo mâna Ta mă va povățui și mă va ține dreapta Ta.
Vă spun un secret: Dumnezeu este în inima voastră, iar voi Îl căutați în lifturi. După „cântecul smereniei” ne-ar prinde bine tuturor un cântec al pocăinței.
Lumina Sfintei Sărbători a Învierii Domnului să vă aducă în inimă o bucurie mare cât Catedrala Mântuirii Neamului,
Al Dumneavoastră în Hristos,
Dr. Pavel Chirilă

abaaaabbbb63 12.04.2016 01:28:09

Asta cu domn' Grigore e numai vina lui. Daca n-a citit versurile care i s-au dat...

DragosP 12.04.2016 05:33:37

Ca ultimul prost din curtea scolii. Asa vrea sa para. Dar cred ca el asa ne considera pe noi...

stefan florin 12.04.2016 08:47:51

eu celor de la trupa Taxi si la cele 33 de persoane (oare intamplator au fost alesi doar 33 "prieteni") le-as face cadou cate un sicriu, caci Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici

Copacel 12.04.2016 09:04:53

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 619883)
eu celor de la trupa Taxi si la cele 33 de persoane (oare intamplator au fost alesi doar 33 "prieteni") le-as face cadou cate un sicriu, caci Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici

Sunt niste coincidente foarte bizare:
Melodia a fost scoasa in plin post al crestinilor, exact inainte de denia canonului cel mare.
Apoi 33 de ani a avut Iisus cand s-a rastignit pe Cruce.
Apoi "Dumnezeu iubeste lemnul..." in contextul in care Hristos s-a rastignit
pe Cruce(lemn) aduce asa, are o tenta de blasfemie.Cel putin asa pare la
prima vedere.

gpalama 12.04.2016 10:11:10

Actiune masonica pentru decredibilizarea completa a actiunilor Bisericii. (3+3 = 6?)

Una din marile probleme a Bisericii in ziua de astazi este PR-ul. Nu exista deloc sau este deficitara comunicarea in exterior. De aici si intreaga tara ajunge sa presupuna multe despre Catedrala.
Biserica mai mult decat orice institutie are nevoie de un departament puternic si corect de PR care sa armonizeze nevoile oamenilor de informatie cu realitatea, faptele, mesajul Bisericii. Pacat ca nu avem si manageri puternici in Biserica, sa organizeze putin lucrurile pe o structura mai functionala.

Insa trebuie sa ne asumam si noi putin din vina, constructia deja pare usor faraonica, si pare cumva putin deplasata de la scopul ei unic, slavirea lui Dumnezeu. Oamenii astia nu vorbesc chiar degeaba. Poate ca niste explicatii ar fi ajutat pe toti sa inteleaga "de ce este nevoie de asa ceva".

DragosP 12.04.2016 10:27:01

Hristos are nevoie de PR?:24:

Hristos are nevoie de catehizare, zic.

iuliu46 12.04.2016 10:34:17

Usor faraonica auzi. :71:
Ma gandesc cum ar suna PR-ul daca ar fi gestionat de unii dintre noi - " Sa fie o intamplare ca in clip apar 33 de persoane sau este ( asa cum crede Sf. Sinod) , o actiune a masonilor pentru decredibilizarea Bisericii ? :1:

gpalama 12.04.2016 10:42:09

O dati pe glume :).

https://en.wikipedia.org/wiki/Public_relations

PR - Public relations (PR) is the practice of managing the spread of information between an individual or an organization (such as a business, government agency, or a nonprofit organization) and the public.[1]

Este un termen folosit care arata clar, ca discutiile la nivel de organizatie trebuie facute organizat si gestionate corect.

Si da, si Biserica are nevoie de organizare la nivel de comunicare.
Altfel fiecare nepriceput spune numai prostii in numele Bisericii.
Comunicarea organizata este PR. In BOR exista deja un birou de comunicare cu presa, insa este slabut rau de tot si nu se descurca in nevoiele reale ale Bisericii. Parintele Constantin ... se straduieste cat poate, dar Biserica ar trebui sa faca mai mult, sa fie proactiva in toate problemele care tin de organizatie-individ.

Ce avem noi nevoie este un PR crestin care sa stie sa vorbeasca atunci cand trebuie in numele Bisericii.
Avem nevoie de Hristos, dar daca nu suntem in stare sa scoatem 2 vorbe pe gura sau spunem numai prostii..

Lucrurile trebuie sa fie si functionale pe lumea asta. Putina organizare nu strica, din contra, ne ajuta sa fim mai corecti. Prea mult formalism si organizare insa pot sa distruga spiritul lucrurilor.

DragosP 12.04.2016 11:14:58

Nu spune nimeni nimic în numele bisericii.
În numele bisericii sunt câţiva purtători de vorbe, la nivel de mitropolii respectiv patriarhie.
Restul e activitate pastorală.

abaaaabbbb63 12.04.2016 11:19:07

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 619889)
Actiune masonica pentru decredibilizarea completa a actiunilor Bisericii. (3+3 = 6?)

Acum dam vina pe masoni pentru tot? :))

Sau poate Dan Teodorescu a vrut doar sa spuna ce avea el pe suflet?

cristiboss56 12.04.2016 11:27:10

Silviu Dancu despre Taxi: Vai nouă celor care nu din dragoste pentru sărmani, ci din silă pentru Biserică și dispreț pentru “spălări pe creier” ne dam economi

M-a amuzat în primă fază clipul lui Dan Teodorescu & prietenii, dar prea multele șeruiri și comentarii mă fac să ridic din sprâncene. Să trecem de hlizeală nițel și să vedem ideea.
Dan Teodorescu și prietenii săi (Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.) ne spun câteva chestii simple.
1. Că nu-L vom găsi pe Dumnezeu în Catedrala aflată în construcție. De ce? Pentru că va fi prea mare. De unde aflăm că:
2. Dumnezeu preferă lemnul și locurile mici. Dincolo de faptul că nu mi se pare taman ecologică faza, mie Dumnezeul celor 34 de vedete îmi pare un hipster retras la munte.
Dar, oare, pe ce se bazează vedetele noastre? Cum e Dumnezeul Cel arătat de Scripturi? Păi vedem că Dumnezeu fie preferă orice, fie nu preferă nimic. Adică îl vedem unde vrea El să fie. Într-un arbust care arde fără să se mistuie, într-un nor ori într-un vânt ușor. Îl vedem că preferă să se întrupeze în Om, că preferă să postească, dar și să I se dea slavă. Îl vedem aspru cu ipocriții, dar prietenos cu oricine crede din inimă și se pocăiește (fie că e vameș, roman asupritor sau desfrânată). Mai vedem ceva: că atunci când acceptă sau cere să I se facă un lăcaș, nu prea e deloc ok cu zgârcenia.
Mai țineți minte cortul mărturiei? Ăla făcut de evreii aflați într-un lung exod! Păi, fraților, pe lângă lemn (da, există și destul lemn, că de-aia e doar cort!) ai acolo mătase, aur și argint la greu! Mai toate inelele care țineau pânzeturile erau din aur și din argint. Până și stâlpii curții din jurul cortului erau placați cu argint. Și vorbim despre cort, nu despre Templul lui Solomon sau al lui Irod (încă și mai mare!) Dar de chivotul legământului (în care erau ținute Tablele Legii) mai știți? Placat cu aur pe dinafară și pe dinăuntru. Inelele de prindere erau din aur. Heruvimii de pe capac erau din aur. Drugii care se petreceau prin inele pt a putea fi purtat chivotul erau din aur. Aoleu, ce ne facem? Dar, hei, mai era și un Mare Preot, singurul care putea intra în ”Sfânta Sfintelor” o dată pe an. Oare cum era îmbrăcat el, în pânză de sac? Neeee, avea mătase și in, avea fir de aur și plăcuțe din aur, avea nestemate care să indice triburile lui Israel. Era acolo safir și rubin, smarald și diamant… Și zice acolo că nu doar lui Aaron i se cuveneau veșminte de fală ci: ”Să faci de asemenea și fiilor lui Aaron hitoane și cingători; și să le faci și turbane pentru cinste și podoabă. Să îmbraci cu acestea pe fratele tău Aaron și împreună cu el și pe fiii lui, să-i ungi, să-i întărești în slujbele lor și să-i sfințești, ca să-Mi fie preoți.” Nu era o chestie de tocmeală. Toate astea sunt zise în Scripturi, cerute expres de Dumnezeu despre care ne spun azi vedetele noastre că ” preferă lemnul și locurile mici” . Care Dumnezeu, oare? Un Dumnezeu Căruia îi plăcea jertfa cu miros fin, adusă din cea mai bună parte a berbecilor fără de pată?
Nu știu despre ce Dumnezeu vorbesc oamenii ăștia și când (sau unde) le-a spus lor de preferințele Sale. A, poate că vorbesc despre cel nou-testamentar (că la Vechiul Testament avem probleme)?
Păi să ne uităm. E Hristos! Da, corect, Om smerit, Fiu întrupat, care ”nu avea unde să pună capul să doarmă”. N-a avut averi, n-a avut nevoie de ele. El făcea ”pescari de oameni”, căci jertfa dorită de El nu mai erau berbecii grași, mieii fragezi și porumbeii curați, ci era chiar inima fiecăruia. Mare jertfă, mai scumpă decât aurul, nu credeți? Ar fi ceva de genul: ”Nu vreau aurul tău, dar vreau sufletul tău alături de Mine în rai! ” Păi I-l dăm noi, oare, de ne arătăm așa de ”cumpătați” când vine vorba să-i dăm măcar ”aur”?
E Postul Paștelului. Și uite-acușica vine Săptămâna Patimilor, cu miercurea mare. Se face că la denia de marți se pomenește cineva. An de an se pomenește personajul acesta. E vorba despre femeia care a uns creștetul lui Hristos. Cu ce l-a uns? Cu ”mir de mare preț”, cu ”nard”. Ucenicii s-au enervat, atunci. Ia să citim: „Și văzând ucenicii, s-au mâniat și au zis: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor.” Ohooo, vă este cunoscut? ”Nu vrem biserici, vrem spitale”? :)) Și care a fost replica lui Hristos, Cel despre care putem zice orice, doar că era vreun lacom, nu? A fost cam așa:
”Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceți supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea față de Mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna; Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea. Adevărat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune și ce-a făcut ea, spre pomenirea ei. ”
(recomand Matei 26, 8-13). Hai, curaj, că – așa cum ziceam – e chiar citat de sezon.
Hm, Iisus se lasă cinstit în detrimentul săracilor? Vaaaai, ce dezamăgitor. Sau poate că nu. Poate că mai degrabă ar fi ”vaaaai, ce ipocriți Dan Teodorescu și prietenii și mulțimea de likeri și de șeruitori pe care, de-i cauți la credință, nu-i prea vezi dăruiți lui Hristos, dar altminteri se arată degrabă râvnitori să economisească aurul atunci când e vorba de a se face vreo cheltuială în numele Lui!”
Vai nouă! Vai nouă, farisei fățarnici, vai nouă, celor care strecurăm țânțarul și-nghițim cămila, vai nouă, celor care umflăm mincinos chiar și de zece ori costurile Catedralei pentru a ne preface interesați de sărmani și de bolnavi, vai nouă, celor care, de altfel, nici pe bolnavi nu-i ajutăm cu adevărat, că nu-l văd pe nea Taxi trăgând din claxon pentru miliardele date SRI ori managementului corupt din sănătate și din educație, dar nici pe cei care vor o biserică mare nu-i lăsăm să se bucure! Vai nouă, celor care mințim sfruntat pentru a avea dreptate, vai nouă, celor care facem legături șerpești între lucruri fără legătură, vai nouă celor care nu din dragoste pentru sărmani, ci din silă față de Biserică și din dispreț pentru ”spălații pe creier”, ne dăm economi când vine vorba despre un lăcaș închinat Domnului și ne dăm căutători de Dumnezeu prin biserici ”mici și din lemn”…
Vai nouă, pui de năpârci, care nici pocăință sau smerenie nu avem, nici fapte vrednice de pocăință sau de smerenie nu facem, dar stăm și căutăm nod în papură celor care fac ceva, doar pentru că nu ne place nouă!
Dar mai țineți minte ce ne spune Scriptura imediat după răspunsul dat de Hristos cu privire la gestul femeii care a ”cheltuit” mirul cel scump pentru a-și arăta respectul față de El? Păi ne zice așa: ” Atunci, unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei, a zis: Ce voiți să-mi dați și eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginți”. E chiar continuarea poveștii. Cam acolo suntem noi cu astfel de virale ale ”smereniei” și ale ”grijii de sărmani”. Fix acolo. Îl vindem degrabă pentru a acoperi ”risipa” făcută în numele Lui de cei care cred în El.
Deci? Tragem un claxon?

abaaaabbbb63 12.04.2016 12:35:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 619903)
1. Că nu-L vom găsi pe Dumnezeu în Catedrala aflată în construcție. De ce? Pentru că va fi prea mare. De unde aflăm că:
2. Dumnezeu preferă lemnul și locurile mici. Dincolo de faptul că nu mi se pare taman ecologică faza, mie Dumnezeul celor 34 de vedete îmi pare un hipster retras la munte.
Dar, oare, pe ce se bazează vedetele noastre?

Ok, cred ca e prea mare tam-tam-ul pentru o simpla melodie. Artistii canta despre lucruri cu care majoritatea nu este de acord tot timpul. In plus, in legatura cu punctul 1:
M-am dus la catedrala, de dimineata, sa-l caut pe Dumnezeu
Nu l-am gasit, sunt convins ca era acolo dar, pur si simplu, nu l-am gasit eu.

Omul zice ca el nu se identifica cu catedrala, nu altele, cum interpreteaza unii. In melodie, se foloseste "eu cred ca" de foarte multe ori.

iuliu46 12.04.2016 13:12:36

Nu-i prea mare ca melodia s-a vrut un manifest. Exista un editorial foarte bine scris pe activenews acolo care explica asta :

http://www.activenews.ro/stiri-socia...cred-ca-132106

"Dar când se fac pregătiri de săptămâni de zile, când te străduiești să aduni numai "lideri de opinie" cum scria în prezentarea proiectului, când fiecare detaliu este aranjat încât să transmită un anume "ceva", atunci ceea ce faci nu se mai cheamă "eu cred că", ci pur și simplu propaganda unei idei. Se cheamă că participi activ la un efort susținut pentru a demonstra o idee și pentru a o impune. "

Ca majoritatea celor de acolo sunt manelisti si au participat la o chestie populista fara sa se gandeasca la consecinte, e o alta problema. Dar e vorba de un atac impotriva Bisericii, fara doar si poate.

abaaaabbbb63 12.04.2016 13:18:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 619908)
Ca majoritatea celor de acolo sunt manelisti si au participat la o chestie populista fara sa se gandeasca la consecinte, e o alta problema. Dar e vorba de un atac impotriva Bisericii, fara doar si poate.

Pai si? N-a mai fost atacata biserica inainte? Ce-i nou? De aia nu inteleg ce-i cu toata explozia asta. Observ ca mai ales echipa activenews se simte foarte ofensata de acest video.

iuliu46 12.04.2016 13:38:44

Adica cum se simte ofensata ? :)
Singurul motiv pentru care cineva s-ar simti ofensat de o asemenea actiune, ar fi ca aia ii cred pe romani ( si intr-o oarecare masura au dreptate ) foarte usor de manipulat. E de ajuns sa apara Teo sau Oreste sau Esca sau dracu sa-i pieptene si sa le spuna o prostie spiritualista si gata, discursul ala e preluat si multiplicat. Din punctul asta de vedere te-ai putea simti ofensat, ai crede ca unii care vor sa te manipuleze s-ar putea stradui un pic mai mult. :71:

In rest, oamenii aia de la activenews, au si ei parerile lor. Fara sa-i vezi ca semneaza liste de sustinere sau condamnare a unei actiuni sau al unui act vorba aia, artistic. :)

AlinB 12.04.2016 14:11:25

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 619906)
Ok, cred ca e prea mare tam-tam-ul pentru o simpla melodie. Artistii canta despre lucruri cu care majoritatea nu este de acord tot timpul. In plus, in legatura cu punctul 1:
M-am dus la catedrala, de dimineata, sa-l caut pe Dumnezeu
Nu l-am gasit, sunt convins ca era acolo dar, pur si simplu, nu l-am gasit eu.

Omul zice ca el nu se identifica cu catedrala, nu altele, cum interpreteaza unii. In melodie, se foloseste "eu cred ca" de foarte multe ori.

Probabil daca ar fi fost doar melodia, in sine, pana la un punct, era sa zicem "asa si asa".

Ceea ce a facut diferenta a fost galeria de "smeriti" care au inceput sa dea dogme despre ceea ce prefera Dumnezeu.

Si atacul nu e atat la Catedrala - a carei utilitate e greu de inteles vs. banii cheltuiti, ci e doar o alta cale de a ataca Biserica.

Sa nu uitam cazul #colectiv cand maestrii papusari au deturnat colectivizatii care erau pe cale a sari la gatul politicienilor (s-au multumit doar cu capul lui Motoc, Lapusneanu declarandu-si deschis si public satisfactia despre cum au decurs lucrurile pe facebook) indrumandu-i sa-si reverse nemultumirile asupra bisericii, preotilor.

Si nici n-a fost nevoie de mult, la origine doar vreo 2 babe isterice, analfabete religios (sau poate doar bine platite) date pe post.

Valkorion 12.04.2016 14:25:33

Domnule Cristian, excelenta postare!

Citat:

Silviu Dancu despre Taxi: Vai nouă celor care nu din dragoste pentru sărmani, ci din silă pentru Biserică și dispreț pentru “spălări pe creier” ne dam economi

M-a amuzat în primă fază clipul lui Dan Teodorescu & prietenii, dar prea multele șeruiri și comentarii mă fac să ridic din sprâncene. Să trecem de hlizeală nițel și să vedem ideea.
Dan Teodorescu și prietenii săi (Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea, Victor Rebengiuc.) ne spun câteva chestii simple.
Dar, oare, pe ce se bazează vedetele noastre? Cum e Dumnezeul Cel arătat de Scripturi? Păi vedem că Dumnezeu fie preferă orice, fie nu preferă nimic. Adică îl vedem unde vrea El să fie. Într-un arbust care arde fără să se mistuie, într-un nor ori într-un vânt ușor. Îl vedem că preferă să se întrupeze în Om, că preferă să postească, dar și să I se dea slavă. Îl vedem aspru cu ipocriții, dar prietenos cu oricine crede din inimă și se pocăiește (fie că e vameș, roman asupritor sau desfrânată). Mai vedem ceva: că atunci când acceptă sau cere să I se facă un lăcaș, nu prea e deloc ok cu zgârcenia.
Mai țineți minte cortul mărturiei? Ăla făcut de evreii aflați într-un lung exod! Păi, fraților, pe lângă lemn (da, există și destul lemn, că de-aia e doar cort!) ai acolo mătase, aur și argint la greu! Mai toate inelele care țineau pânzeturile erau din aur și din argint. Până și stâlpii curții din jurul cortului erau placați cu argint. Și vorbim despre cort, nu despre Templul lui Solomon sau al lui Irod (încă și mai mare!) Dar de chivotul legământului (în care erau ținute Tablele Legii) mai știți? Placat cu aur pe dinafară și pe dinăuntru. Inelele de prindere erau din aur. Heruvimii de pe capac erau din aur. Drugii care se petreceau prin inele pt a putea fi purtat chivotul erau din aur. Aoleu, ce ne facem? Dar, hei, mai era și un Mare Preot, singurul care putea intra în ”Sfânta Sfintelor” o dată pe an. Oare cum era îmbrăcat el, în pânză de sac? Neeee, avea mătase și in, avea fir de aur și plăcuțe din aur, avea nestemate care să indice triburile lui Israel. Era acolo safir și rubin, smarald și diamant… Și zice acolo că nu doar lui Aaron i se cuveneau veșminte de fală ci: ”Să faci de asemenea și fiilor lui Aaron hitoane și cingători; și să le faci și turbane pentru cinste și podoabă. Să îmbraci cu acestea pe fratele tău Aaron și împreună cu el și pe fiii lui, să-i ungi, să-i întărești în slujbele lor și să-i sfințești, ca să-Mi fie preoți.” Nu era o chestie de tocmeală. Toate astea sunt zise în Scripturi, cerute expres de Dumnezeu despre care ne spun azi vedetele noastre că ” preferă lemnul și locurile mici” . Care Dumnezeu, oare? Un Dumnezeu Căruia îi plăcea jertfa cu miros fin, adusă din cea mai bună parte a berbecilor fără de pată?
Nu știu despre ce Dumnezeu vorbesc oamenii ăștia și când (sau unde) le-a spus lor de preferințele Sale. A, poate că vorbesc despre cel nou-testamentar (că la Vechiul Testament avem probleme)?
Păi să ne uităm. E Hristos! Da, corect, Om smerit, Fiu întrupat, care ”nu avea unde să pună capul să doarmă”. N-a avut averi, n-a avut nevoie de ele. El făcea ”pescari de oameni”, căci jertfa dorită de El nu mai erau berbecii grași, mieii fragezi și porumbeii curați, ci era chiar inima fiecăruia. Mare jertfă, mai scumpă decât aurul, nu credeți? Ar fi ceva de genul: ”Nu vreau aurul tău, dar vreau sufletul tău alături de Mine în rai! ” Păi I-l dăm noi, oare, de ne arătăm așa de ”cumpătați” când vine vorba să-i dăm măcar ”aur”?
E Postul Paștelului. Și uite-acușica vine Săptămâna Patimilor, cu miercurea mare. Se face că la denia de marți se pomenește cineva. An de an se pomenește personajul acesta. E vorba despre femeia care a uns creștetul lui Hristos. Cu ce l-a uns? Cu ”mir de mare preț”, cu ”nard”. Ucenicii s-au enervat, atunci. Ia să citim: „Și văzând ucenicii, s-au mâniat și au zis: De ce risipa aceasta? Căci mirul acesta se putea vinde scump, iar banii să se dea săracilor.” Ohooo, vă este cunoscut? ”Nu vrem biserici, vrem spitale”? :)) Și care a fost replica lui Hristos, Cel despre care putem zice orice, doar că era vreun lacom, nu? A fost cam așa:
”Dar Iisus, cunoscând gândul lor, le-a zis: Pentru ce faceți supărare femeii? Căci lucru bun a făcut ea față de Mine. Căci pe săraci totdeauna îi aveți cu voi, dar pe Mine nu Mă aveți totdeauna; Că ea, turnând mirul acesta pe trupul Meu, a făcut-o spre îngroparea Mea. Adevărat zic vouă: Oriunde se va propovădui Evanghelia aceasta, în toată lumea, se va spune și ce-a făcut ea, spre pomenirea ei. ”
(recomand Matei 26, 8-13). Hai, curaj, că – așa cum ziceam – e chiar citat de sezon.
Hm, Iisus se lasă cinstit în detrimentul săracilor? Vaaaai, ce dezamăgitor. Sau poate că nu. Poate că mai degrabă ar fi ”vaaaai, ce ipocriți Dan Teodorescu și prietenii și mulțimea de likeri și de șeruitori pe care, de-i cauți la credință, nu-i prea vezi dăruiți lui Hristos, dar altminteri se arată degrabă râvnitori să economisească aurul atunci când e vorba de a se face vreo cheltuială în numele Lui!”
Vai nouă! Vai nouă, farisei fățarnici, vai nouă, celor care strecurăm țânțarul și-nghițim cămila, vai nouă, celor care umflăm mincinos chiar și de zece ori costurile Catedralei pentru a ne preface interesați de sărmani și de bolnavi, vai nouă, celor care, de altfel, nici pe bolnavi nu-i ajutăm cu adevărat, că nu-l văd pe nea Taxi trăgând din claxon pentru miliardele date SRI ori managementului corupt din sănătate și din educație, dar nici pe cei care vor o biserică mare nu-i lăsăm să se bucure! Vai nouă, celor care mințim sfruntat pentru a avea dreptate, vai nouă, celor care facem legături șerpești între lucruri fără legătură, vai nouă celor care nu din dragoste pentru sărmani, ci din silă față de Biserică și din dispreț pentru ”spălații pe creier”, ne dăm economi când vine vorba despre un lăcaș închinat Domnului și ne dăm căutători de Dumnezeu prin biserici ”mici și din lemn”…
Vai nouă, pui de năpârci, care nici pocăință sau smerenie nu avem, nici fapte vrednice de pocăință sau de smerenie nu facem, dar stăm și căutăm nod în papură celor care fac ceva, doar pentru că nu ne place nouă!
Dar mai țineți minte ce ne spune Scriptura imediat după răspunsul dat de Hristos cu privire la gestul femeii care a ”cheltuit” mirul cel scump pentru a-și arăta respectul față de El? Păi ne zice așa: ” Atunci, unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei, a zis: Ce voiți să-mi dați și eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginți”. E chiar continuarea poveștii. Cam acolo suntem noi cu astfel de virale ale ”smereniei” și ale ”grijii de sărmani”. Fix acolo. Îl vindem degrabă pentru a acoperi ”risipa” făcută în numele Lui de cei care cred în El.
Deci? Tragem un claxon?

Nota zece cu brio. Hmm, oare de ce Biserica Nedespartita si unele denominatiuni protestante, altfel foarte divergente, au avut in comun, peste secole, o anume...rezerva fata de actori&stuff. Incep sa cred ca personajele Face-Dancer din ciclul Dune exprima cu adevarat esenta a actoriei: cum in universul Dune era un truism sa nu ai incredere in shapeshifters, ma tem ca devine tot mai dificil sa ai incredere in ce spune sau promoveaza oamenii scenei. Nu stii cind sint sinceri, si cind joaca. Da, pe maestrul Rebengiuc il admir ca pe un mare actor. Nu si ca pe un om al Cetatii. Maestre, va rog mult, spuneti-mi ca in piesa asta doar jucati. Spuneti-mi ca omul Rebengiuc nu s-a aglutinat sub steagul puternicilor momentului zilei.

cristiboss56 12.04.2016 14:41:24

Scrisoare deschisă către formația TAXI și către România!
Magda Campeanu

Am privit videoclipul ‘’ Despre smerenie’’ și ziua mi-a devenit copleșitor de tristă. Încet, încet, cerul a început să se întunece în fața ochilor mei. Nu mă înțelegeți greșit, am apreciat mereu melodiile formației TAXI și am simpatie față de vedetele care au apărut în acest videoclip. De asemenea, am un respect deosebit față de actorii Oana Pellea și Victor Rebengiuc. Ce să vă zic? În timp ce ascultam și priveam clipul, inima mi se strângea cu durere. Mă doare și acum când scriu aceste rânduri. Și știți de ce? Pentru că nu cred că voi, oameni-model, realizați că printr-o astfel de acțiune ne sabotăm neamul.

Actori pe care îi respect și îi apreciez pentru activitatea lor, oameni cu o anumită lumină în ochi s-au strâns pentru o acțiune împotriva Catedralei Mântuirii Neamului, dar oare s-au gândit unde va duce această acțiune a lor?

Dacă există ceva ce prețuiesc mult la oamenii din jurul meu atunci acel ceva este echilibrul. Doamne, cât de multă nevoie avem de echilibru în această lume!

Indiferent de nivelul de educație, iubesc omul așezat în Dumnezeu. Omul care are puterea să cântărească lucrurile și care nu se grăbește să acționeze, cel care are puterea de a discerne, de a nu se lăsa manipulat și de a vedea dincolo de aparențe.

Dragi oameni de Bine din acest videoclip,

Protestul vostru mă doare enorm! Vă recomand să citiți cărțile lui Ioan Ianolide: Întoarcerea la Hristos, Testamentul unui nebun și Deținutul profet.

Vă rog stăruitor, vă implor să le citiți!

Declarăm că suntem creștini, dar luptăm contra construcției unei catedrale ortodoxe! Vrem moschee? Pentru că acolo ne va duce acest drum al binelui gratuit. Da, am înțeles că nu doriți ceva măreț, impunător, care să reprezinte credința ortodoxă. Dar oare puteți să vedeți ce drum deschideți prin exemplul oferit?

Nu sunt eu în măsură să vă judec și nu doresc să o fac. Poate toți încercăm, după putință, să îl urmăm pe Hristos. Și toți suntem plini de neputințe.

Poate voi mergeți la Sf. Liturghie într-o biserică mică, din lemn, unde vă rugați Celui de Sus și așa ÎI aflați Voia… sau poate nu. Ceea ce simt este că atât timp cât în Biserica Ortodoxă se vor sluji: Sfânta Liturghie, Vecernia, Privegherea, Utrenia, Maslul, neamul românesc va rezista.

Iar dacă sunteți creștini adevărați, dacă aveți trăire În Hristos, vă rog din inimă să luptați pentru Biserica Ortodoxă și nu contra ei!

Dacă, ca prin minune, ar învia Sfântul Constantin Brâncoveanu și ne-ar cere să-l privim astăzi în ochi… am putea? Domnul Brâncoveanu a renunțat la onoruri și a suportat cu demnitate cerească calvarul declanșat de Imperiul Otoman contra familiei sale.

Oare ce a fost în sufletul domnitorului când i s-a cerut să renunțe la credința ortodoxă, pentru a salva viața copiilor săi? Asta nu știm, dar știm că nu a cedat, că nu și-a trădat neamul, chiar dacă prețul a fost viața sa și a copiilor săi.

El, Domnul Brâncoveanu, și-a iubit țara, neamul, credința ortodoxă… până la sânge!

De-a lungul istoriei, domnii Țării Românești: Neagoe Basarab, Ștefan cel Mare și mulți, mulți alții, au ridicat și împodobit mănăstiri spre Slava Celui de Sus.

Și dacă a fost ceva care ne-a ținut cu adevărat ca neam, care ne-a făcut să ținem ”inima sus” cred că acest ceva a fost credința poporului și a conducătorilor lui. Oare ce șanse aveam ca neam în fața păgânilor, care ne-au călcat pământul, ne-au jefuit, ne-au ucis bărbații și ne-au luat soțiile? Dar nu ne-au luat credința și puterea de a rezista ca neam. România a rezistat! Credința ortodoxă a rezistat! Și acum? Ce facem, oameni buni?

Ne-am aliat împotriva neamului nostru și suntem permisivi și îngăduitori cu construcția unei mega moschei în București, dar condamnăm construcția unui lăcaș de cult ortodox.

’’Cine nu este cu Mine este împotriva Mea şi cine nu adună cu Mine risipeşte’’ – a spus Hristos.

Mă doare pentru că devenim orbi și surzi în fața Adevărului și tare îmi este teamă că atunci când ni se va cere să dovedim dârzenie și credință, ne vom lepăda de Hristos, de Cel care s-a urcat pe cruce, pentru ca noi să avem Viață și Lumină Veșnică.

Mi-e teamă de consecințele unui astfel de videoclip, în care oameni, care pot oferi un model, s-au unit. Pentru ce oameni buni?

În urmă cu doar câteva clipe, Alexandra Svet, autoarea manifestului ’’România, Trezește-te!’’ a scris pe contul de Facebook următorul lucru:

’’Impresionant! Atâtea personalități care cred că știu ce preferă Dumnezeu și știu atâtea despre smerenie… M-au convins! Nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea despre ce preferă Dumnezeu și nici că ar conta parerea mea… și până acum am stat deoparte, cuminte… dar clipul acesta m-a convins. E clar că e timpul să donez, pentru prima oara, bani pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului!!! Să fie totuși făcută… în caz ca Dumnezeu preferă altfel!’’

Da, Alexandra, nici eu nu am donat pentru Catedrala Mântuirii Neamullui, dar acum voi dona! Vom dona aici!

Voi dona pentru construcția ei, pentru că atât timp cât în cadrul catedralei se va sluji Sf. Liturghie, oamenii îl vor primi pe Hristos! Tot la Sf. Liturghie se vor pomeni și martirii din temnițele comuniste, cei care s-au jertfit pentru ca noi să avem un neam creștin, să nu devenim păgâni! Ce preț au plătit ei pentru neamul acesta!

Oare sângele lor a fost vărsat în zadar? Oare oasele celor care s-au jertfit pentru țara aceasta nu va striga către fiecare dintre noi, pentru că închidem ochii și permitem Răului să crească? România, trezește-te din somnul cel de moarte și urmează-l pe Hristos prin fapte, nu prin vorbe!

România, să nu uiți niciodată că ai sânge de martir în Tine și doar prin dreaptă credință vei dăinui!

România, aruncă-ți vălul negru de pe față și Vezi ce poți și ce Ești! Cu Hristos Înainte!

cristiboss56 12.04.2016 16:57:22

Părintele sibian Constantin Necula răspunde videoclipului manifest contra Catedralei Mântuirii Neamului lansat de trupa Taxi.
"De câteva zile ascult pe repeat monologul ritmic al celor de la Taxi. De fapt mă uit la clip. La fețe, grimase și atitudini. Parte îi socotesc prieteni ai mei de duh și nu voi lăsa momentul de acum să întunece respectul acesta. Prietenia este dincolo de păreri de moment.
Trebuie să recunosc că abia zilele acestea am remarcat. Cuvântul e legat de câte un nemulțumit ce se dă prieten cu Dumnezeu, familiar Lui. Și abia acum mi-am adus aminte că a construi în România este un vis pentru mulți.
Nu. Taxi și prietenii nu s-au visat mergând pe autostrada Sibiu-București, deși măcar una dintre personalități ar ajunge mai ușor acasă și ar revedea Catedrala din Sibiu. Care? Catolică? Evanghelică? Ortodoxă? Care vrea.
Nu. Taxi nu s-a visat în spitalele închise din lipsă de specialiști sau în școlile golite de elevi, nici în casele de bătrâni ale Bisericii ori în pridvoarele de frumusețe ale mănăstirilor românești- uite, dacă cea ortodoxă îi deranjează să meargă la Lipova la Sfânta Maria Radna. În miezul de luminiș de la Cioara ori Oașa, în haturile de lumină din munții Rodnei ori Rarău înțeleg că mergem doar când vrem să dăm bine cu cealaltă parte de popor, făcătoarea de rating, nu de cultură", scrie preotul sibian .

Demetrius 13.04.2016 03:58:48

Citat:

Silviu Dancu despre Taxi:
"...Dar mai țineți minte ce ne spune Scriptura imediat după răspunsul dat de Hristos cu privire la gestul femeii care a ”cheltuit” mirul cel scump pentru a-și arăta respectul față de El? Păi ne zice așa: ” Atunci, unul din cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, ducându-se la arhierei, a zis: Ce voiți să-mi dați și eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginți”. E chiar continuarea poveștii. Cam acolo suntem noi cu astfel de virale ale ”smereniei” și ale ”grijii de sărmani”. Fix acolo. Îl vindem degrabă pentru a acoperi ”risipa” făcută în numele Lui de cei care cred în El.
Deci? Tragem un claxon?

Oare s-ar putea afla daca nu cumva si aceasta... "actiune taxi" a fost stimulata de sponsorizarea unui "ONG"?
Atunci "taximetristii" chiar ar fi toti Iude.

stefan florin 13.04.2016 09:19:44

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 619999)
Oare s-ar putea afla daca nu cumva si aceasta... "actiune taxi" a fost stimulata de sponsorizarea unui "ONG"?

oare Allah prefera betonul si spatiile mari?

Copacel 13.04.2016 09:38:25

Citat:

Parintele Eugen Tanasescu spune:
https://www.youtube.com/watch?v=-RBSapv_2ns&t=20m1s

apoi mai este o chestie cu preferinta Domnului privind spatiile:
Cine a creat lumea vazuta si cea nevazuta ? E de ajuns sa ne uitam la spatiul cosmic.Domnului ii place inima smerita si
curata.Chestia cu dimensiunea spatiilor este irelevanta.

Valkorion 13.04.2016 10:29:02

Citat:

ONG? Poate vrei sa spui "obedienta". ;)

delia31 13.04.2016 11:38:12

Da' pentru moscheea de la Bucuresti, pe cand o melodie, un videoclip ceva?

abaaaabbbb63 13.04.2016 12:31:06

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 620020)
Da' pentru moscheea de la Bucuresti, pe cand o melodie, un videoclip ceva?

Nici asta nu inteleg, de ce compara lumea catedrala cu moscheea. Prin deductie logica, cand cineva zice "Dar pentru moschee nu fac nimic?", inseamna ca statulul catedralei este acelasi cu statutul moscheei, si nu trebuie sa aiba tratament preferential. Deci ori, daca se face protest pentru catedrala, ar trebui sa se faca si pentru moschee, deci ambele merita "protestate", ori daca nu se face protest pentru moschee, n-ar trebui sa se faca nici pentru catedrala, deci ambele trebuie sa fie lasate in pace.

AlinB 13.04.2016 12:36:38

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 620025)
Nici asta nu inteleg, de ce compara lumea catedrala cu moscheea. Prin deductie logica, cand cineva zice "Dar pentru moschee nu fac nimic?", inseamna ca statulul catedralei este acelasi cu statutul moscheei, si nu trebuie sa aiba tratament preferential. Deci ori, daca se face protest pentru catedrala, ar trebui sa se faca si pentru moschee, deci ambele merita "protestate", ori daca nu se face protest pentru moschee, n-ar trebui sa se faca nici pentru catedrala, deci ambele trebuie sa fie lasate in pace.

Pai sa o luam logic, ce ar trebui sa dea mai prost intr-o tara majoritar ortodoxa, o catedrala sau o moschee?

A, ca nu o fac in numele majoritatii ortodoxe e clar acum, intrebarea de fapt este: in numele cui o fac atunci?

Uite vezi, chiar daca esti ateu, tot poti face apel la ratiune.

iuliu46 13.04.2016 12:38:47

Templul ala masonic. :)

AlinB 13.04.2016 12:44:17

Eu nu prea intelegeam rolul acelei catedrale raportat la banii cheltuiti, dar daca stau sa ma gandesc ca in capitala unei tari majoritar ortodoxe, fie si doar formal ortodoxe, se inalta ditamai moscheea si un templu masonic, lipsa unei catedrale ar fi cam ciudata..

Valkorion 13.04.2016 12:57:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620028)
Templul ala masonic. :)

Acum serios, dacă viermii care ne conduc (!?!) nu ar fura atîta, deobicei sub protecția unor anumite blesemate de ambasade, ar fi bani și de catedrale, una bucată per oraș municipiu, moschei, temple masonice, budiste (unde o să fie lama colegul nostru), etc. Pe mine nu mă deranjează absolut deloc nici un lăcaș de cult, cu condiția ca religia oficiată acolo să nu fie într-atît de țicnită încît să instige la omor grav și deosebit de grav, sau la rasism, etc., sau să practice jerfe umane. E o mare tîmpenie să ucizi că așa i-au zis vocile din cap șamanului zeului tău, că poți kilări liniștit non-belivări, că ți se iartă păcatele, sau că ajungi în tărîmuri inexistente după ce te-a retras la depou și ai fost casat, să zic așa. Religiile militantist-asasine sunt schizofrenii politizate, într-un fel. Asta e valabil și pentru ateismul (neo)marxist militant și instigator.

Valkorion 13.04.2016 13:06:34

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 620029)
Eu nu prea intelegeam rolul acelei catedrale raportat la banii cheltuiti, dar daca stau sa ma gandesc ca in capitala unei tari majoritar ortodoxe, fie si doar formal ortodoxe, se inalta ditamai moscheea si un templu masonic, lipsa unei catedrale ar fi cam ciudata..

Voilá! Acum, pe bune, cel mai mult mă frapează bunul simČ› al evreilor: ei nu au cerut nimic, deČ™i au suferit cumplit. În toată hărmălaia asta mediatică, nimeni nu a remarcat hidoČ™ena unei megamoschei, anume în vremuri în care creČ™tinii Č™i israelienii sunt uciČ™i sistematic de adepČ›i islamiČ™ti, în timp ce rana distrugerii de către CeauČ™escu a cartierului evreesc Č™i a majorităČ›ii sinagogilor e încă vie. Catedralae absolut necesară. O mare sinagogă, la fel. Moschee, eventual cînd califul statului islamuist va face penitenČ›ă, devenind creČ™tin.

delia31 13.04.2016 14:13:46

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 620025)
Deci ori, daca se face protest pentru catedrala, ar trebui sa se faca si pentru moschee, deci ambele merita "protestate"

Dupa tine, crestinii ortodocsi, pentru care se face catedrala au aceleasi intentii ca imigrantii musulmani preconizati sa vina in Romania. Nu? Sau pentru cine se face moscheea in Bucuresti? Asadar, nici moscheea, nici catedrala nu trebuie construite.

Pai, domnule abaabb..., niste romani nedusi la biserica scot un videoclip viral impotriva altor romani pro-biserica, da' inca n-am auzit de vreun manifest macar, al VIP-urilor din Ro, un videoclip, o melodie, ceva, impotriva valului de musulmani ce vor sa vina si in Ro. Pentru asta, nu! Sunt toleranta intruchipata!
Din contra, toata lumea tace malc, desi vedem ce nenorociri au patit alti europeni, da' noi, hai sa deschidem larg portile sa intre calul troian! Si-apoi, ne miram de ce se repeta evenimentele de la Paris sau Bruxelles!

Cred ca militantii anti-biserica (fie mare, fie mica, nu conteaza, ortodoxa sa fie!) ar trebui sa-si modifice sloganurile: "Nu vrem catedrale, vrem spitale si morgi in loc"! Au dreptate! Va fi nevoie maxima si trebuie sa ne gandim din timp sa le construim!

In stilul in care-si taie romanii craca de sub picioare, da, spitale si morgi trebuie construite! Fiecare construieste ceea ce doreste sa aiba nevoie, si sa aiba la indemana, cand e sa aiba nevoie!

Iar cand Il excludem pe Dumnezeu, singura varianta ramasa e nenorocirea, catastrofa si moartea. Fara sa ne dam prea bine seama, urlatul asta isteric, ca vrem spitale, nu biserici, arata ca undeva in subconstient vrem maladia, vrem boala, nestiind ca boala ne vine tocmai fiindca ne indepartam de Dumnezeu-sursa binelui.

Eu zic ca romanii astia anti-catedrala, likeri de facebook ai celor 33 din Taxi, sa nu-si faca griji! In final, vor avea parte de ceea ce si prefera, ei si dumnezeul creat dupa chipul si plasmuirea VIP-urilor: spatii mici. De lemn, desigur. Foarte mici. Cat 4 scanduri.

sophia 13.04.2016 15:18:39

Eu am o nelamurire totusi:

Pentru cine este (tehnic) aceasta catedrala?
Exista biserci multe si biserica patriarhiei. Catedrala este ierarhic mai sus decat patriarhia?

In rest fiecare se duce oricum la biserica de care apartine, sau care ii place.

Asa se pot pune multe intrebari si cu moscheea si cu altele...
Discutii sunt destule.
Am citit ca patriarhul a observat ca in diaspora lipsesc biserici (lacasuri) si preoti. E mut de facut in diaspora...si la fiecare pas se spune ca nu sunt bani.

Eu n-as cataloga oamenii astia din clip ca fiind ne-credinciosi sau impotriva bisericii. Poate se duc la alte biserici totusi.

Ma opresc aici.

Valkorion 13.04.2016 15:23:02

Asta cu catedrala ierarhic deasupra patriarhiei este priceless. Sophia, nu ai pus copyright pe perla asta, nu?

DragosP 13.04.2016 15:59:56

Cel puțin turla e mai sus.

abaaaabbbb63 13.04.2016 16:31:02

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 620045)
Dupa tine, crestinii ortodocsi, pentru care se face catedrala au aceleasi intentii ca imigrantii musulmani preconizati sa vina in Romania. Nu? Sau pentru cine se face moscheea in Bucuresti? Asadar, nici moscheea, nici catedrala nu trebuie construite.

Pai, domnule abaabb..., niste romani nedusi la biserica scot un videoclip viral impotriva altor romani pro-biserica, da' inca n-am auzit de vreun manifest macar, al VIP-urilor din Ro, un videoclip, o melodie, ceva, impotriva valului de musulmani ce vor sa vina si in Ro. Pentru asta, nu! Sunt toleranta intruchipata!
Din contra, toata lumea tace malc, desi vedem ce nenorociri au patit alti europeni, da' noi, hai sa deschidem larg portile sa intre calul troian! Si-apoi, ne miram de ce se repeta evenimentele de la Paris sau Bruxelles!

Cred ca militantii anti-biserica (fie mare, fie mica, nu conteaza, ortodoxa sa fie!) ar trebui sa-si modifice sloganurile: "Nu vrem catedrale, vrem spitale si morgi in loc"! Au dreptate! Va fi nevoie maxima si trebuie sa ne gandim din timp sa le construim!

In stilul in care-si taie romanii craca de sub picioare, da, spitale si morgi trebuie construite! Fiecare construieste ceea ce doreste sa aiba nevoie, si sa aiba la indemana, cand e sa aiba nevoie!

Iar cand Il excludem pe Dumnezeu, singura varianta ramasa e nenorocirea, catastrofa si moartea. Fara sa ne dam prea bine seama, urlatul asta isteric, ca vrem spitale, nu biserici, arata ca undeva in subconstient vrem maladia, vrem boala, nestiind ca boala ne vine tocmai fiindca ne indepartam de Dumnezeu-sursa binelui.

Eu zic ca romanii astia anti-catedrala, likeri de facebook ai celor 33 din Taxi, sa nu-si faca griji! In final, vor avea parte de ceea ce si prefera, ei si dumnezeul creat dupa chipul si plasmuirea VIP-urilor: spatii mici. De lemn, desigur. Foarte mici. Cat 4 scanduri.

N-am vrut sa ma intelegi gresit, eu vorbeam de modul in care lumea compara cele doua proiecte in ultimul timp. Nu mi-am zis parerea despre subiect, ci doar ca in loc ca lumea sa zica "pai moscheea de ce nu primeste si ea un video", ar fi mai logic sa zica lumea "trebuia moscheea sa primeasca un video, nu catedrala". Am vazut si in presa aceeasi idee.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:39:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.