Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Vreau sa ma marit (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18189)

michaiela 16.11.2015 13:40:18

Vreau sa ma marit

Buna.Am intalnit un baiat, pe care l-am indragit foarte mult.El era credincios asa ca mine.Mergea des pe la manastire. L ainceput era frumos ce e drept , dar la un moment dat s-a detasat de mina, era rece , dur.Ne intalneam rar din cauza asta .Am observat chestia asta si eram dezamagita.Din discutia mea cu o prietena de-a lui , am aflat ca era un nesimtit . Pur si simplu ma insela .M-a dezamagit total. Nu stiu ce sa fac.Eu inca tin la el .As vrea sa fie al meu din nou.Dra el nu tine deloc la mine.Ce pot face ca sa il cuceresc din nou?

AlinB 16.11.2015 14:05:01

Simplu.
Nu incerca.
Iti gasesti altul.

Altfel, nu vad de ce ai vrea sa cuceresti un nesimtit.

In plus, asta cu "cuceritul" e treaba de baieti. Fata trebuie sa zica "da" sau "nu" in functie de ce impresie a facut respectivul.
Tu ai zice "da" la un nesimtit?

OctavianAdrian 16.11.2015 16:35:59

Rabdare

Daca iubirea a fost reciproca, merita sa astepti. Daca a fost in schimb o simpla inflamatie de moment, atunci va trece, la fel cum a venit. Rabdare, rabdare, rabdare, rabdare si cand iti vine sa cedezi, ia-o de la capat: rabdare, rabdare, rabdare, rabdare, rabdare, rabdare...Asta ca sa il parafrazez pe pr. Cleopa, ca nu cred ca exista o alta solutie rezonabila aici.

Cred Doamne, ajuta necredintei mele.

Mihnea Dragomir 16.11.2015 17:29:36

Citat:

În prealabil postat de michaiela (Post 606058)
Din discutia mea cu o prietena de-a lui , am aflat ca era un nesimtit.

Ia sub titlu de inventar ce afli de la "o prietena de-a lui". Sunt multe bancuri amuzante pe tema asta.

Citat:

Pur si simplu ma insela.
Ca sa insele, trebuie sa fi incalcat un juramant. Ati ajuns la juraminte de dragoste/fidelitate ?

adelina02 16.11.2015 18:05:39

Degeaba tii tu la el, daca el la tine nu.
Sunt o groaza de alti baieti credinciosi si cuminti, lumea nu incepe si nici nu se sfarseste cu omul ala.
Asta este, ,,unii oameni apar in viata noastra ca o lectie, altii ca o binecuvantare". El pentru tine a fost o lectie, mergi mai departe. Nu vad de ce ai ramane canalizata pe un baiat care nu te iubeste.

antoniap 16.11.2015 19:52:52

Citat:

În prealabil postat de michaiela (Post 606058)
Buna.Am intalnit un baiat, pe care l-am indragit foarte mult.El era credincios asa ca mine.Mergea des pe la manastire. L ainceput era frumos ce e drept , dar la un moment dat s-a detasat de mina, era rece , dur.Ne intalneam rar din cauza asta .Am observat chestia asta si eram dezamagita.Din discutia mea cu o prietena de-a lui , am aflat ca era un nesimtit . Pur si simplu ma insela .M-a dezamagit total. Nu stiu ce sa fac.Eu inca tin la el .As vrea sa fie al meu din nou.Dra el nu tine deloc la mine.Ce pot face ca sa il cuceresc din nou?

Nu e bine sa doresti sa te mariti cat ai bate din palme. Vei umple un gol, dar depinde cu ce. Asteapta cu rabdare, roaga-te sa te poti marita bine. Daca e nesimtit si s-a indepartat de tine, bine a facut. Trebuie sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru asta. Iubirea e chioara, insa. Lasa sa mai treaca ceva timp si nu te gandi sa te mariti cu cineva anume. Tu roaga-te sa te ajute Dumnezeu sa poti intemeia o familie crestina. De restul se ocupa El.

Daca a avut doar o ispita de moment, si tu tii inca la el, cere sfat de la duhovnic sa vezi ce e de facut. E nevoie de incredere reciproca intr-o familie.

Florinvs 17.11.2015 13:28:14

In primul rand, nu cred ca discutia cu o prietena ar fi cea mai sigura sursa pentru a afla daca respectivul barbat v-a inselat!

Apoi trebuie sa va ganditi - lasand la o parte emotiile inerente- ce fel de sentimente aveti sau nu si ce simtiti fata de omul respectiv. Acest lucru se afla in timp, nu peste noapte, si numai dupa ce il vedeti cum se comporta in diferite situatii, modul cum petreceti timpul impreuna, pasiunile, idealurile, principiile si gusturile fiecaruia, etc.

Daca insa intradevar v-a inselat (insa asta nu se afla din auzite, ca a zis x sau y), atunci, din pacate, e destul de clar ca nu simte nimic fata de dumneavoastra. Ori dragoste cu forta nu se poate.

Este intradevar destul de dureros, insa trebuie sa mergeti mai departe- aveti toata viata inainte.

Vanessa 17.11.2015 16:01:12

Dupa parerea mea ,cel mai bun raspuns l-a dat Alin. Nu merita sa faci compromisuri

Ionell 22.11.2015 15:49:58

Cred ca o intoarcere la "nesimtit" ar fi o greseala. Dragostea nu se cerseste ci se daruieste.

AGabriela 23.11.2015 16:58:20

Si eu vreau...dar nu m-as marita in niciun caz cu un "nesimtit" :)

Florinvs 24.11.2015 08:16:01

Total de acord! Orice om cu o gandire sanatoasa isi doreste sa se casatoreasca si sa-si intemeieze o familie, insa conteaza enorm CU CINE face acest pas!

Din pacate de multe ori o casatorie cu o persoana nepotrivita (infidela, violenta, etc) poate fi mult mai rea decat cu a nu fi casatorit/casatorita!

ahilpterodactil 24.11.2015 09:14:04

Cu mult mai rău este să te căsătorești cu o persoană "potrivită" și să constați că "nepotrivitul" ești tu.
Că nu ai, adică, mai nimic de oferit pentru o viață în Taina Nunții.
Și de ce nu ai? Pentru că ai așteptat mereu, tămâiat și ceruit, să îți pice (din cer, evident) persoana "potrivită", neglijînd în tot acest timp să devii tu însuți sau tu însăți această persoană.

Găsesc că atitudinea voastră față de iubire și căsnicie are cel puțin două caracteristici nasoale rău: pasivitate și narcisism. Adică, pe scurt, însușirile necesare și suficiente ale unui infantilism masiv, în care se vede limpede că ați rămas blocați ca navele lui Băsescu în mâlul depozitelor de fier vechi.
Nu așa se trăiește, băieți! Așa n-o să vă căsătoriți niciodată, iar dacă o veți face va fi cu atât mai rău...

Sunteți siguri că voi sunteți persoana potrivită pentru cineva dornic să se căsătorească?
Nu? Atunci puneți mâna pe treabă și deveniți, mai întâi. Ia să vedeți apoi ce de pețitori și pețitoare vor începe să apară în viața voastră!
Rupeți-vă de meditația sterilă și de ifose, fraților și surorilor! Avem atât de mult de meșterit la noi înșine, mereu, înainte de toate...

Florinvs 24.11.2015 09:29:19

Ca un om sa poata spune ca este pregatit pentru o casatorie, trebuie sa aiba in primul rand un caracter si mod de comportament in societate bun (in sensul de a nu aveea vicii grave de comportament- sa nu fie betivan, drogat, puturos, sa-i placa sa munceasca si sa-i placa o anumita meserie, pentru a putea presta o munca cinstita si demna, utila societatii, si impreuna cu viitoarea sotie sa poata asigura lucrurile materiale necesare unei familii pentru un trai decent, sa nu fie o persoana violenta, sa aiba un comportament civilizat , de buna intelegere si convietuire cu prietenii, vecinii de bloc, colegii de munca, sa se implice in actiunile gospodaresti privind spatiile comune pentru cei care locuiesc la bloc, etc), sa aibă principii morale solide, si sa-si doreasca cu adevarat a-si intemeia o familie, cu tot ce presupune acest lucru (si motiv de bucurie si veselie, dar in accelasi timp si o mare responsabilitate).

AGabriela 24.11.2015 13:31:22

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 606506)
... Avem atât de mult de meșterit la noi înșine, mereu, înainte de toate...

De acord :)

Florinvs 26.11.2015 12:57:33

Intradevar, nimeni nu este perfect, orice om are calitati si defecte si cu totii avem pacatele noastre, mai mari sau mai mici.

Insa important este sa nu facem fapte deosebit de grave, sa nu facem rau in mod voit altcuiva (care cel putin nu ne-a facut vreun mare rau), iar in materie de relatii sentimentale sa nu dam sperante false cuiva si sa nu provocam suferinta unei persoane.
De asta este bine ca atunci când un om spune unei persoane de sex opus ca o iubeste/il iubeste si ca vrea sa fie impreuna cu ea/cu el toata viata, sa fie ferm convins de lucrul asta si sa nu se razgandeasca ulterior.

adelina02 26.11.2015 14:36:50

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 606644)

Insa important este sa nu facem fapte deosebit de grave, sa nu facem rau in mod voit altcuiva (care cel putin nu ne-a facut vreun mare rau).

Si daca ti-a facut cineva un rau, nu e o scuza ca sa il rasplatesti la fel.

Nu poti spune ca un om cu pacate grave e mai presus/prejos decat unul care a facut multe pacate mici, dar usoare.

Florinvs 26.11.2015 16:06:59

Citat:

În prealabil postat de adelina02 (Post 606650)
Si daca ti-a facut cineva un rau, nu e o scuza ca sa il rasplatesti la fel.

Nu poti spune ca un om cu pacate grave e mai presus/prejos decat unul care a facut multe pacate mici, dar usoare.

Acuma daca un om ti-a facut un rau mai mic, care omeneste vorbind poate fi iertat (o barfa la serviciu, o discutie in contradictoriu, nerespectarea unei promisiuni, inselare la cantar de catre comercianti, un ciubuc la procurarea unei marfi, etc) atunci, da, il poti ierta. Mai ales daca esti o fire mai calma, poti trece peste o intamplare de acest gen.
De exemplul la bloc se intampla de multe ori sa te certi cu vecinul ca ba se gaseste sa bata covoru când vrei sa te odihnesti, ba mai scapa apa, etc.
Asta da- se pot ierta.

Daca insa cineva ti-a facut un rau deosebit de grav- sa nu pateasca nimeni asa ceva, dar Doamne fereste se poata intampla- atunci când cineva iti omoara sau vioaleaza sotia/partenera sau copilul, atunci omeneste vorbind nu cred ca se mai poate ierta asa ceva, si cred ca oricine pus in situatia asta ar vrea sa se razbune.

Asa cum am spus, toti avem greselile si pacatele noastra, dar sunt unii indivizi (ca oamenii nu-i pot numi) care comit fapte deosebit de grave (violuri, crime, pedofilie, proxenetism, trafic de droguri, tradare de tara, acte de terorism, furturi din instalatiile de siguranta a circulatiei feroviare) si care reprezinta un pericol public si nu mai merita sa traiasca in societate. Pentru acestia as reintroduce pedeapsa cu moartea.

Ionell 27.11.2015 10:45:59

De unde s-a plecat si unde s-a ajuns!
Si totusi, idealisme sunt doar pe net.

Doamne ajuta!

AlinB 27.11.2015 11:25:50

Concluzia: cei care binecuvanteaza curvia, ar introduce pedeapsa cu moartea :)
Tot dupa bunul plac.

Florinvs 27.11.2015 12:55:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 606727)
Concluzia: cei care binecuvanteaza curvia, ar introduce pedeapsa cu moartea :)
Tot dupa bunul plac.

Avem opinii diferite despre ceea ce poate fi calificat ca fiind curvie.

Iar pedeapsa cu moartea ar trebui introdusa nu dupa bunul plac, ci numai in cazurile extrem de grave mentionate . Inainte de 1989 când exista in legislatie pedeapsa cu moartea, rata infractionalitatii in Romania era mult mai mica decat astazi (desi atunci pedeapsa cu moartea nu a fost pronuntata decat in 4 cazuri si aplicata in doar 3 cazuri).

Iar ca o concluzie la acest topic- da, este bine si este normal ca orice om sa se casatoreasca si sa-si intemeieze o familie, insa conteaza enorm ce fel de om este el/ea, dar si cu cine vrea sa faca acest pas!

ahilpterodactil 27.11.2015 13:58:34

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 606741)
Iar ca o concluzie la acest topic- da, este bine si este normal ca orice om sa se casatoreasca si sa-si intemeieze o familie, insa conteaza enorm ce fel de om este el/ea, dar si cu cine vrea sa faca acest pas!

O concluzie echilibrată, mi se pare. Deși preferința subiectivă a unora e tocmai pe acel "dar", care surpă totul.
Rămân la convingerea că accentul e de pus nu pe celălalt (asta e dependență infantilă camuflată, înrobire sterilă, un fel de ținut de poala mămichii mascate în "iubită" sau "iubit") sau pe istoria vremelnică a întâmplărilor (necazuri și ispitiri sunt multe în viața de familie, oamenii mai greșesc, se mai schimbă, se mai urâțesc pe ici pe colo etc.), ci pe lucrul cu sine însuși. Tăierea voii, iertarea, nădejdea, lepădarea de capriț/de hachițe, strunjirea de sine etc.
Căsnicia, ca și alte condiții ale omului creștin (celibat, monahism), este bolniță - de este o căsnicie în Biserică sau trăgînd asimptotic la Biserică.
Omului i se dă șansa, în Biserică, să se vindece de moarte, de multiplele maladii spirituale. Cred cu tărie că ne face bine să ne amintim mereu de această calitate adeseori neglijată a Bisericii - bolniță pentru omul căzut din harul dintâi. Iar căsnicia, care este o mare aventură presărată cu bune și cu rele, este una din ipostazele în care oamenii au șansa să se vindece în bolnița dăruită prin Jertfă de Hristos.
Orice alte considerente privind căsnicia sunt secundare sau chiar contrarii menirii omului creștin.

A iubi înseamnă a face cu tine însuți toate acelea care ajută la fericirea celui iubit. Dealtfel, nu așa ne-a arătat Hristos Învățătorul nostru? Iubiți-vă unii pe alții așa cum v-am iubit eu - spune Domnul. Și oare cum ne-a iubit? Cum ne iubește și cum ne va iubi El în veac?

P.S. Eu am găsit aici https://www.youtube.com/watch?v=zWkDr7RjNuQ
un model de viețuire creștină - familia preotului, jertfelnica și fericita lor cununie.

AlinB 27.11.2015 15:13:29

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 606741)
Avem opinii diferite despre ceea ce poate fi calificat ca fiind curvie.

Daca Dumnezeul tau e un produs intelectual, da.
Poti sa ti-l construiesti cum vrei.

Citat:

Iar pedeapsa cu moartea ar trebui introdusa nu dupa bunul plac, ci numai in cazurile extrem de grave mentionate . Inainte de 1989 când exista in legislatie pedeapsa cu moartea, rata infractionalitatii in Romania era mult mai mica decat astazi (desi atunci pedeapsa cu moartea nu a fost pronuntata decat in 4 cazuri si aplicata in doar 3 cazuri).
Pai tcmai ai enuntat al tau "bun plac".

Citat:

Truism. Prin care practic nu spui nimic.
Ba chiar si o minciuna.
Ca mai mult depinde de celalat decat de tine
Adica pe tine te presupui perfect.
Dar uite ca si oamenii "perfecti" pot face alegeri imperfecte.

adelina02 27.11.2015 17:10:20

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 606654)
atunci omeneste vorbind nu cred ca se mai poate ierta asa ceva, si cred ca oricine pus in situatia asta ar vrea sa se razbune.

Omeneste da, crestineste nu.

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 606654)
care reprezinta un pericol public si nu mai merita sa traiasca in societate. Pentru acestia as reintroduce pedeapsa cu moartea.

Nu tu le-ai dat viata, asa ca nu tu le-o poti lua.
Daca unii reprezinta un pericol pt societate, e normal sa ne ferim ca e vorba de siguranta noastra. Insa de aici pana la a-i uri e cale lunga.... sau scurta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:16:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.