![]() |
Naivitatea ca si culme a evlaviei prost intelese.
Deschid acest topic avand in vedere persoanele, nu foarte putine din pacate, care chiar cred ca animalele domestice si plantele cultivate au fost...create ca atare de Dumnezeu, si nu au stramosi "salbatici", altfel spus, acele persoane nu cred ca in urma caderii omului ("cu sudoarea fruntii sa iti castigi painea"), aparitia cresterii vitelor si a agriculturii primitive, precum si domesticirea altor creaturi, de pilda a cainelui, au avut loc ca un proces lent, in urma caderii omului, ci acele fiinte domestice erau deja gata create pentru acest rol.
Evident, parerea mea e ca, de pilda, oaia domestica deriva dintr-o specie de muflon. Sau porcul, din o specie sau subspecie de mistret, si asa mai departe. Ce parere aveti? |
Mai ne gândim.
|
I agree. Mi se pare destul de logic.
|
Citat:
|
Citat:
Dar eu vorbeam de altceva. De originea animalelor domestice. Nu cred idiotenia zelotist-traditionalist-geocentrista cum ca au fost create ca atare, adica fiind deja animale domestice. Sesizezi nuanta? |
Citat:
|
Sau mai ne gândim.
|
Citat:
|
Păi dacă sunt unii capabili să creadă că oamenii au călărit pe dinozauri, ce te mai miră ?
|
Ai dreptate, Mihai. (Bine, si eu cred ca de exemplu, oamenii primitivi, adica post-cadere, erau contemporani cu Entelodon sau Nimravus, adica acum 10-30 mil. ani, dar nu cred ca neamurile mele calareau velociraptori). Este interesant, dar vederea unor sustineri, postari sau afirmatii, pe internet sau in carti "adevarate", sau discutii cu persoane reale, in care se sutin puncte de vedere evlavios-fanatice, imi declanseaza o reactie de sarcasm, ironie, scepticism. Pot ajunge pana la a mima un ateism de circumstanta, punctiform, sa zic asa, doar pentru a lovi in genul respectiv de idei. Pur si simplu, nu sufar prostia, si mai ales prostia care ia ca hrana obedienta fata de idei, texte si autoritati. Dupa parerea mea, dar e posibil sa ma insel, evlavia in genere, si mai ales acest gen, e cea mai idioata atitudine, mai ales in cazul semenilor cu oarece cultura.
|
Adriane, eu nu zic că nu o fi așa, dar, sincer, nu înțeleg de ce nu te concentrezi tu pe alte chestii (în materie de religie, mă refer).
Că e păcat ca idioțenia și tâmpenia altora, chiar dacă ar fi reale, să ne împiedice din drumul spre mântuire. |
Citat:
Mai nou, de cand cu nebunia islamuista, am o vorba: prefer sa zic "There's no god", decat "There's only one god, Allah akbar"...te-ai prins... |
E interesant ca ne deranjeaza mai rau unul care crede ca lupul s-a salbaticit decat unul care crede ca un hipopotam a intrat in apa si nu a mai iesit de acolo zeci de milioane de ani, sau ca un peste s-a gandit sa iasa pe uscat si uite asa am aparut noi. :71:
|
Citat:
|
Strămoșu peștelui mă Iuliu, strămoșu...
|
Citat:
Ca sa fiu sincer pana la capt, ideea imi repugna si estetic pentru ca este sustinuta de fanatici din sau apropiati mediului monahal care a generat si intretinut pastoral-mediatic si aiurelile cu cipofobia si geocentrismul, precum si de catre fanaticii, fie ei orto sau NP, ai pamantului tanar, neaparat de 8000-10000 de ani (nu ca fanatici ateisti ai pamantului batran ar fi mai breji; toti o apa si un pamant...). Si imi repugna si pentru ca in sine, vad in sustinerea acestei idei prea multa credinta fixa in textul biblic, credinta cu care mentalul nostru modern pur si simplu nu se poate acomoda. Pur si simplu nu mai merge sa crezi asa o tampenie, doar fiindca e crezuta "la pachet" cu lucruri care compun credinta adevarata. Repugna fiind sustinuta indeosebi de monahi, aceste varfuri de lance ala fanatismului mistic. Parca as citi niste fraze sententios-arhaice dintr-o pravila mucegaita si prafuita, atat de categorice incat invita la incalcarea prostiilor formulate acolo. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Intre naivitatea primitiva si încăpățânată a vechilor comentatori crestini ai Genezei, și viclenia ranjitoare, duhnind a subiectivism ideologic și deseori înarmată cu coercitie a ateismului militant actual, chiar nu există o cale de mijloc?!
|
Citat:
|
Citat:
|
Da un text din Hexaimeron si fa-i o critica te rog, cu argumente de ce este naiv sau depasit, sau cum vrei tu. Logic ca va trebui sa indici si intelegerea corecta. Hai sa vorbim pe caz concret.
|
N-auzi dom'le că cică nu s-a oprit soarele-n lod să se uite la muflon cum se face uaie?
|
Citat:
|
E clar, ești naiv.
|
Ma bucur ca nu sunt singurul :) Sa iti spun despre unii cu adevarat ,,naivi": cica era noapte si furtuna le arunca barcuta printre valuri, si erau speriati si fara speranta, si l-au vazut pe Fiul Omului mergand pe apa. Sau vorbind fortelor naturii si acestea,cuminti, l-au ascultat. Si au mai si scris asta :) In comparatie cu ,,naivitatea" lor a mea este doar o carpa murdara.
|
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte și ăia exagerau: ce furtună dom'le pe un lac amărât? |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:00:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.