Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Averea Bisericii Ortodoxe Române, a lui Hristos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17902)

Igor_Paslusnik 17.05.2015 23:40:36

Averea Bisericii Ortodoxe Române, a lui Hristos

Hristos a înviat !

Mă adresez întregii Românii, tuturor românilor care citesc.

Acest topic m-a făcut să-l deschid, două lucruri: un documentar făcut de TVR 1, și un baner al unor români nemulțumiți, că sunt 19.000 de Biserici și 400 de spitale.

Documentarul reporterilor TVR 1, de la Emisiunea "Cu ochii-n patru", cu Cornel Mihalache, vorbește despre averea Bisericii lui Hristos, Ortodoxia, ramura românească, că ar deține un total de 3 miliarde de dolari.

Întrebare pentru TVR 1:

Dar despre averea "bisericii romano-catolice" de ce nu faceți un documentar, stimați TVR-iști ?

Dragă Cornel Mihalache și alții,
Sfintele proprietăți deținute de "biserica" catolică depășesc, numeric, 750.000.
Doar imobiliarele Vaticanului însumează 2.000 de miliarde de dolari. (!!!)
"Sfântul" Scaun din Vatican, este deținătorul celor mai mari rezerve de aur din lume, peste 60.350 de tone de aur (!!!) adică de două ori mărimea rezervelor oficiale totale de aur la nivel mondial (!!!), sau 30,2% din tot aurul extras vreodată pe pământ (!!!)
(fără bunurile mobiliare, fără banii lichizi din conturi).
Banii lichizi din băncile elveției și rezervele federale americane sunt peste 100 de miliarde de dolari.
Se poate spune, așadar, că, în comparație cu această comoară a "Bisericii Catolice", rezervele de aur ale SUA (8.100 de tone) sau ale Germaniei (3.400 de tone) pălesc, sunt glume bune.

Fără să amintesc că toată lumea știe deja că averea catolicilor, e gestionată de familia Rotchild, cei mai mari bancheri ai lumii, cu peste 300 trilioane de dolari, însumate, averile lor.

Despre asta nu spune nimeni nimic ?

Dacă tot facem un studiu, să-l facem corect, comparativ, nu-i așa, TVR 1 ? Nu-i așa, Cornele frate?

Aici avere, la Vatican, nu a Bisericii Ortodoxe Romane... 3 miliarde amărâte, cu tot cu bani lichizi și cu tot cu terenuri, față de 2000 de miliarde ale vaticanului, doar în imobiliare, plus alte averi ascunse în conturi, plus ditamai zecile de tone de aur, doar au șters de pe fața pământului, au eradicat 3 civilizații, pentru acel aur, nu? Mayașii, aztecii, nu? Plus multe, ale blestemaților inchizitori, care și-au omorât și proprii cruciați, să le ia averile.

Deci? Despre asta nu faceți un documentar? Am căutat prin tot netul și nu am găsit documentar despre averea "bisericii romano-catolice".

Și banerul cu 19.000 de biserici, și 424 de spitale. Defapt sunt 15.116 Biserici, și la spitale se adaugă și cele 132 spitale private, din țară.
Suntem 20 de milioane de români. 89% suntem ortodocși, deci 18 milioane. Punem o medie de 500 de oameni întro Biserică, de Sfânta Duminică, deși în unele Biserici, abea intră 300 de oameni, înghesuiți, dar fie, 500, media. Deci 500 ori 15.116, rezultă 7.558.000 de români intră în Bisericile din țară, azi. Din 18 milioane. Mult mai puțin de jumate.

Nici dacă o să avem 25.000 de Biserici, nu vor fi de ajuns. Și precum vedeți, am dovedit.

Iar spitalele? Un total de peste 500 de spitale, suntem cu mult peste media Slovaciei, Cehiei și altor țări. Plus că ne pleacă medicii, cine-i de vină? B.O.R. ? Pardon ! Și în plus în spitale, nu vrea nimeni să ajungă, dar să ne rugăm lui Dumnezeu, parcă mai degrabă vrem, nu? Decât în spitale, cu boli și poate moarte. E bine că sunt peste 500 de spitale, sunt de ajuns.

Nu de spitale și de școli avem nevoie, ci de cantine sociale, de orfelinate, de azile pentru bătrâni, de centre pentru violența domestică, de remedierea posibilelor cazuri de divorț, de centre de dezintoxicare alcoolică. Acestea și multe altele, B.O.R. le oferă gratuit, mai multe ca statul român, în fiecare parohie, dacă e nevoie. La fiecare din acele 15.000 de Biserici ale lui Hristos.

De ce vă faceți că nu vedeți asta?
De ce nu iubiți preoții lui Hristos și să-i ajutați, măcar moral?
De ce prigoniți creștinii și pe Hristos?

Aceste centre, ar trebui să fie, cât mai frumoase, mai curate și primitoare, avem nevoie de ele, dar mai mare nevoie avem de Sfinte Biserici, fiindcă sunt prea puține. Și de preoți misionari. Și să ne cunoaștem credința, să nu o mai osândim, că ne osândim pe noi înșine.

Biserica Ortodoxă Română a făcut donații în 2013 de 18 milioane de euro românilor, în 2014, de 19.500.000 de euro românilor, prin alimente, case construite gratis, sau renovate, sau pături sau alte acțiuni sociale, sau bani lichizi direct dăruiți celor neputincioși.

Opriți defăimarea Bisericii lui Hristos, pentru că mințiți.
Nu sunteți comparativi, nu sunteți transparenți, scrieți cu ură, cu lăcomie și invidie, vă luați de cei blânzi și iubitori, în loc să învățați de la noi iubirea și compasiunea pentru aproapele.
Opriți ura față de Biserica lui Hristos, Ortodoxia, că vă pierdeți sufletele, oameni buni.
Trebuie să vă pese. Nu mai urâți.

Vă iubesc.

Patrie si Credinta 18.05.2015 02:37:32

Stai, bre, ce legatura are BOR-ul cu o organizatie multinationala cu sediul in propriul stat?
Sa le faca la aia Fiscul italian, sau cine are interesul, auditul.
Si ca avem mai multe spitale decat Cehia si Slovacia e o comparatie aiurea din moment ce aia au jumatate/un sfert din populatia noastra.
Iar centre de dezalcoolizare sunt 11 in toata tara, si nici unul nu e afiliat BOR.

Sunt total de acord ca se pun in carca Bisericii tot felul de cretinisme fara legatura cu ea, dar hai sa nu o dam nici in sentimentalisme ieftine, nici sa ne asezam pe roze.
Da, ne trebuie mai multe spitale, centre de X, scoli, etc. Punct.

abaaaabbbb63 18.05.2015 08:17:40

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591001)
Dar despre averea "bisericii romano-catolice" de ce nu faceți un documentar, stimați TVR-iști ?

Foarte probabil pentru ca numai o parte infima din averea Bisericii Catolice se afla in tara noastra.

Corinusha 18.05.2015 09:41:33

Pai stai putin, ca aici ar trebui a vorbim de averea bisericilor, din Romania, nu de la Vatican. Ce legatura are Romania cu Vaticanul?!

Si da, clar, tara asta are nevoie imensa de spitale, clinici, centre de ajutor pentru alcoolici, drogati etc, precum si de scoli modernizate (nici nu vb neaparat de scoli noi, ci de modernizarea celor cu wc-ul in spatele curtii, fara apa curenta, fara nimic).

DragosP 18.05.2015 10:10:49

Și care-i legătura cu Biserica?

Corinusha 18.05.2015 10:15:59

mai citeste o data dela ineput su foloseste creierul ca sa afli legatura...

abaaaabbbb63 18.05.2015 10:37:57

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 591011)
Și care-i legătura cu Biserica?

Preotul de la biserica Sf. Andrei de pe Soseaua Chitilei recent a avut o lucrare prin care a pus mozaic de granit adus din Egipt si incalzire in pardoseala. Costul a fost de 200 000 de euro, bani asigurati de primaria sectoului 1.

E drept ca nu-i de vina preotul ca cere, ci statul ca ii da.

DragosP 18.05.2015 11:02:05

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 591013)
mai citeste o data dela ineput su foloseste creierul ca sa afli legatura...

Eu înțeleg că ești emoționată, da' n-am creier, mersi de îndemn. D'aia întrebam.

Igor_Paslusnik 18.05.2015 22:08:17

În fiecare Parohie din țară, preotul paroh, cu actele pe parohie, poate organiza cu un minim de efort, de luptă și de bunăvoință, următoarele:

- centru pentru violența domestică
- centru de dezalcoolizare
- orfelinat de copii
- azil de bătrâni
- cantină socială
- consiliere familială
- remedierea posibilelor cazuri de divorț.
- etc.

Știm deja: noi, creștinii, am inventat pentru toată omenirea: Spitalele, Azilele, Orfelinatele, Cantinele.

Sfântul Vasile cel Mare, le-a inventat, prin "vasiliade". De la 29 de ani, până la 49 de ani, când a adormit în Hristos, Sfântul Vasile, în 20 de ani, a făcut mai multe decât au făcut sute de episcopi adunați la un loc.

Iar cu mozaicul din Egipt și încălzirea în pardoseală, "abaaaabbbb63", fi sigur că donațiile ocupă locul principal, nu primăria. Și nu e 200.000 de euro, e mai puțin. Mai mult poate a costat transportul. Primăria a făcut și ea o donație, dar sunt convins că nu a suportat greul cheltuielilor, acestea au fost suportate de donațiile credincioșilor.

La Timișoara, părintele Ioan Dumitriu, celibatar, a ridicat în 5 ani, dintrun teren gol, donat de regia autonomă de transport timișoara, o Biserică incredibil de frumoasă, un azil de bătrâni și o cantină socială, complet din fondurile proprii, donații, 2% din impozit și altele, asemenea, fără nici un suport de la primărie sau guvern, nici fonduri nerambursabile de la uniunea europeană, că și asta e posibil pentru acțiuni umanitare.

Deci să stăm bine, să luăm aminte, înainte de a ataca Biserica lui Hristos.

Suntem ostași. Soldații lui Dumnezeu, luptăm în războiul nevăzut, dragii mei, luptăm cu demonii, cu ereziile, cu tot întunericul.

Să avem grijă de partea cui alegem să fim, în această luptă scurtă, numită viață trecătoare.

abaaaabbbb63 19.05.2015 06:54:26

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591043)
Iar cu mozaicul din Egipt și încălzirea în pardoseală, "abaaaabbbb63", fi sigur că donațiile ocupă locul principal, nu primăria. Și nu e 200.000 de euro, e mai puțin. Mai mult poate a costat transportul. Primăria a făcut și ea o donație, dar sunt convins că nu a suportat greul cheltuielilor, acestea au fost suportate de donațiile credincioșilor.

Preotul insusi mi-a zis ca 200 000 euro din banii primariei, pentru ca primarului (Andrei Chiliman) ii place mult biserica Sf. Andrei. Asa ca el isi realizeaza toate proiectele din banii primariei (renovarea bisericii, incalzire in pardosela, obiecte bisericesti din argint placate cu aur, etc). Intamplator acest preot este o cunostinta, deci stiu despre ce vorbesc.

Nu zis ca nu exista preoti care fac fapte admirabile. Dar totusi exista multe exagerari, prea multe.

DragosP 19.05.2015 08:07:13

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 591063)
deci stiu despre ce vorbesc.

Gata! M-ai convins.

Mihnea Dragomir 19.05.2015 09:42:15

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 591063)
Preotul insusi mi-a zis ca 200 000 euro din banii primariei, pentru ca primarului (Andrei Chiliman) ii place mult biserica Sf. Andrei. Asa ca el isi realizeaza toate proiectele din banii primariei (renovarea bisericii, incalzire in pardosela, obiecte bisericesti din argint placate cu aur, etc).

Deci, inteleg ca problema pe care o ridicati este de ce primaria subventioneaza biserica si nu de ce biserica isi face incalzire prin pardoseala. In acest caz, este o problema cu primaria si nu cu biserica. Prin urmare, presupunand ca sunteti contribuabil si alegator in sectorul 1, adresati-va primarului care (volens-nolens) va reprezinta printr-un memoriu. In memoriu puteti scrie ca, pe viitor, ati dori o alta destinatie a banilor.

Florinvs 19.05.2015 10:16:24

Legat de acest subiect al averii Bisericii Ortodoxe Romane si a situatiei sociale de astazi din Romania, trebuie spuse cateva lucruri.

Este adevarat ca situatia din sistemul sanitar si cel de educatie de astazi din Romania este una critica. Insa acest lucru nu este din vina Bisericii Ortodoxe , ci din vina celor care au condus Romania dupa 1990. Este adevarat ca astazi in Romania avem mai putine scoli sau spitale decat existau in 1989, insa la fel de adevarat este faptul ca nu exista o politica coerenta in privinta educatiei si sanatatii, iar multe din spitalele si scolile existente se afla intr-o stare precara.
Marea nenorocire pentru educatie si sanatate nu este faptul ca se dau bani pentru biserici, ci faptul ca acei bani pompati in sistemul de sanatate si educatie fie nu sunt folositi eficient fie ajung prin diverse metode in alte buzunare.

In al doilea rand, pentru a nu mai aparea discutii si comentarii, ar trebui reglementata legal mai bine relatia dintre stat / autoritatile locale si biserica.
Deoarece Biserica Ortodoxa are un rol major in istoria si pastrarea identitatii nationale a poporului roman, este normal ca statul sa o sprijine si financiar, insa acest lucru ar trebui facut intr-un mod mai transparent si mai bine reglementat legal.

Din pacate, trebuie sa recunoastem ca unii membri din conducerea Bisericii Ortodoxe s-au implicat in politica si in sustinerea unor anumiti oameni politici in alegeri, ceea ce este o mare greseala.

abaaaabbbb63 19.05.2015 14:32:27

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 591067)
Deci, inteleg ca problema pe care o ridicati este de ce primaria subventioneaza biserica si nu de ce biserica isi face incalzire prin pardoseala. In acest caz, este o problema cu primaria si nu cu biserica. Prin urmare, presupunand ca sunteti contribuabil si alegator in sectorul 1, adresati-va primarului care (volens-nolens) va reprezinta printr-un memoriu. In memoriu puteti scrie ca, pe viitor, ati dori o alta destinatie a banilor.

Dap, am zis ca nu e vina preotului ca cere, ci primariei ca ii da. Multumesc de idee, o sa incerc sa ma adresez primarului meu drag, sa vad daca o sa primesc vreun raspuns.

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 591066)
Gata! M-ai convins.

Ma bucur :)

Igor_Paslusnik 19.05.2015 16:33:46

Oare femeia care a vărsat mirul de nard, de mult preț, pe picioarele Mântuitorului, mir care valora 300 de arginți, oare nu era o exagerare? Nu, nu era. Era ofranda ei, pentru Hristos.

La fel și Primăria sectorului I, e ofranda ei pentru Hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.

Catedrala Mântuirii Neamului, la fel, slavă Domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.
Ea este ofranda poporului daco-romanilor, pentru Hristos. Toate popoarele ortodoxe majoritare, sârbii, rușii, grecii, bulgarii, ucrainienii, toți au o Catedrală a Mântuirii Neamului, noi am fost ultimii care n-au avut-o.

Mă bucur că se contruiește Catedrala Mântuirii Neamului, e ca și cum ar fi câte un vas cu mir de preț diferit, al fiecărui romîn.
La fel cum mă bucur pentru Biserica Sfântului Apostol Andrei, cu mozaic din Egipt, Egiptul, care a fost una din primele țări creștine de pe pământ.

abaaaabbbb63 19.05.2015 16:43:24

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591090)
Oare femeia care a vărsat mirul de nard, de mult preț, pe picioarele Mântuitorului, mir care valora 300 de arginți, oare nu era o exagerare? Nu, nu era. Era ofranda ei, pentru Hristos.

La fel și Primăria sectorului I, e ofranda ei pentru Hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.

Statul trebuie sa cheltuiasca banii cu cap. Trebuie sa recunosti ca podeaua se putea restaura si fara incalzire in pardoseala, si fara granit adus din Egipt, pe mai putini bani, si acei bani sa mearga intr-un loc mai benefic.

Citat:

Catedrala Mântuirii Neamului, la fel, slavă Domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.
Ea este ofranda poporului daco-romanilor, pentru Hristos. Toate popoarele ortodoxe majoritare, sârbii, rușii, grecii, bulgarii, ucrainienii, toți au o Catedrală a Mântuirii Neamului, noi am fost ultimii care n-au avut-o.

Faptul ca era de mult in plan nu o face dintr-o idee proasta intr-o idee buna (zic din punctul meu de vedere).

Si faptul ca celelalte biserici ortodoxe nu au invatat nimic din Luca 21:1-4 si din Matei 19:21, nu inseamna ca si BOR trebuia sa le calce pe urme. Asta e o chestie de mandrie si invidie, si din cate stiu eu aceste doua sentimente sunt fapte care trebuie spovedite.

Igor_Paslusnik 19.05.2015 17:06:44

abaaaabbbb63, hai recunoaște că ți-e puțin ciudă și invidie pentru ofranda dată de Primărie, Bisericii lui Hristos. Normal, tu nefăcând parte din Biserică, te râcâie mintea.

Logica ta, e ca logica lui Iuda. Și Iuda Iscarioteanul a zis la fel ca tine: acel mir putea fi vândut și banii împărțiți săracilor.

La fel spun și cei ce urăsc pe Hristos, despre orice Biserică, inclusiv despre Catedrala Mântuirii Neamului, că acei bani, putea fi dați săracilor, în feluri diverse. E corect. Dar e logica lui Iuda. Hristos însă, a văzut altfel lucrurile, cum le vedem și noi, creștinii, azi.

Tu spui exact la fel, primăria, putea folosi banii aceia în alt scop. Ești un iuda iscarioteanul în miniatură.

Nu, tu nu ai învățat nimic din Pilda Banului Văduvei. (Luca 21, 1-4) Ea a dat ultimii ei bani, pentru construcția Templului Legii Vechi. A dat acei bani și aștepta să moară de foame.
Dar tu câți bani ai dat pentru o Biserică a lui Hristos? Nici 2 euro donați prin sms.

Dar arunci cu piatra? În Hristos? Ești sigur că știi ce faci? Noi ortodocșii, deci creștinii, suntem blânzi, dar ia seamă, că Hristos e Dreptul Judecător.

Iar Matei 19, 21 acolo-i un verset care arată călugăria, monahismul. Voi aveți așa ceva în confesiunile din care faci tu parte, abaaaabbbb63 ? Sau din nou ataci, fără să știi ce vorbești, fără să știi ce faci?

Ia seamă, frățior iubit, că lupți cu Mireasa Mielului, cu Biserica lui Hristos.

abaaaabbbb63 19.05.2015 17:36:13

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591095)
abaaaabbbb63, hai recunoaște că ți-e puțin ciudă și invidie pentru ofranda dată de Primărie, Bisericii lui Hristos. Normal, tu nefăcând parte din Biserică, te râcâie mintea.

Logica ta, e ca logica lui Iuda. Și Iuda Iscarioteanul a zis la fel ca tine: acel mir putea fi vândut și banii împărțiți săracilor.

La fel spun și cei ce urăsc pe Hristos, despre orice Biserică, inclusiv despre Catedrala Mântuirii Neamului, că acei bani, putea fi dați săracilor, în feluri diverse. E corect. Dar e logica lui Iuda. Hristos însă, a văzut altfel lucrurile, cum le vedem și noi, creștinii, azi.

Tu spui exact la fel, primăria, putea folosi banii aceia în alt scop. Ești un iuda iscarioteanul în miniatură.

Nu, tu nu ai învățat nimic din Pilda Banului Văduvei. (Luca 21, 1-4) Ea a dat ultimii ei bani, pentru construcția Templului Legii Vechi. A dat acei bani și aștepta să moară de foame.
Dar tu câți bani ai dat pentru o Biserică a lui Hristos? Nici 2 euro donați prin sms.

Dar arunci cu piatra? În Hristos? Ești sigur că știi ce faci? Noi ortodocșii, deci creștinii, suntem blânzi, dar ia seamă, că Hristos e Dreptul Judecător.

Iar Matei 19, 21 acolo-i un verset care arată călugăria, monahismul. Voi aveți așa ceva în confesiunile din care faci tu parte, abaaaabbbb63 ? Sau din nou ataci, fără să știi ce vorbești, fără să știi ce faci?

1. Da, imi este ciuda ca banii pe care ii platim sub forma de taxe nu s-au dus unde trebuie.

2. Ce a facut primaria nu a fost din mila pentru acea biserica, ci ca intamplator aceea este biserica preferata a primarului. Ce a zis Iuda nu a zis din mila pentru saraci, ci din disperarea lui pentru bani. Iar Iisus a zis ca gestul femeii a fost pentru ca el nu o sa mai fie mult pe pamant, iar pentru saraci e timp dupa. Deci tu zici ca e bine sa tot zici 2000 de ani ca pentru saraci e timp altcandva, nu?

3. In pilda banului vaduvei, se arata ca o donatie extrem de mica poate fi mult mai intaltatoare decat una imensa. Extrapoland-o in zilele de azi: O biserica micuta, traditionala, din lemn, este mult mai inaltatoare decat cea mai mare catedrala ortodoxa din lume.

4. Aparent am dat, prin taxe, sa se faca pardoseli si catedrale. In plus, te asigur ca am dat bisericilor unde stiam ca preotii fac un bine imens comunitatii (Preotul care a facut biserica pentru surdo-muti din Bacau).

5. Nu cred ca este calugaria, ca aceasta a aparut mai tarziu. In plus, cei din conducerea BOR nu sunt calugari?

6. Nu, nu lupt impotriva Bisericii lui Hristos. Lupt pentru dreptul meu de a nu-mi fi folosite taxele la lucruri pe care nu le agreez in nici un fel.

GMihai 19.05.2015 17:36:40

Citat:

Dacă ar fi să ne înghesuim să judecăm, așa cum faci tu, și să ne raportăm la prima ta postare, Botoș Remus Emilian, aș putea și eu să spun că pe tine te râcâie ciuda pentru averea Bisericii Catolice.

Igor_Paslusnik 19.05.2015 18:38:51

Serios, abaaaabbbb63 ? :)

Cât de greșit gândești... dar nu mă mir, nu poți primi har, să vezi limpede, fiindcă ești eretic... Dar poți să nu mai fi eretic...

Banul văduvei, era mila ei pentru Templu, sau iubirea ei ? Era milă, nu ? Avea nevoie Templul de acei doi bani ai ei ?
Banii care erau dați de oameni, cuferele cu galbeni de aur, alături de banii văduvei, erau dați "unde trebuie" sau nu ?

Avea nevoie Templul de atâta aur, sau putea să facă un Templu, frumos, micuț, din lemn ?
De ce a dat poruncă Dumnezeu, cum să se facă Templul și să fie mare ?
Deci, ce înțelegem de aici ? Catedrala e una, Biserica de lemn e alta, fiecare are rolul ei, proniator și mântuitor.

Donațiile de azi ale fiecărui credincios după putere și credință, sunt date "unde trebuie" ?
Donațiile guvernului, sunt date "unde trebuie" ?

Trebuia să le fie ciudă cuiva, care vedea cuferele de galbeni dați Templului ? Și ce trebuieau să facă ce-i cărora le era ciudă pe banii Templului ?

Sau cei care făceau donații, erau acuzați că dau celor preferate de ei ? Și ce era greșit în asta ?

Ce a zis Iuda, era din disperarea lui pentru bani, dar și pentru că a spus ca acei bani să fie dați săracilor, deci el nu s-ar fi ales cu nimic din acei bani, poate doar o parte, lacom fiind, deci a spus-o pentru mila față de săraci, fiindcă mai mulți bani ar fi ajuns și la săraci. Avea și Iuda părțile lui bune, până să intre diavolul în el, după Împărtășanie.

Exact, Hristos spune: "pe săraci pururea o să-i aveți cu voi".
Deci pentru Hristos trebuie dat ce-i mai bun, că pe săraci, îi avem pururea cu noi, adică vor fi mereu oameni care vor avea nevoie de ajutor, dar o Biserică a lui Hristos, nu o construiești toată ziua. Acolo-i ofranda cea mare a fiecărui om, mirul de mult preț, pentru Hristos, în Biserică. Altundeva, unde să mai vărsăm mirul ? Pe săraci ? Le construim vile ? Ajutorul dat săracilor e altul, față de recunoștiința dată lui Hristos, pentru iertarea păcatelor, pentru schimbarea vieții noastre, pentru îndumnezeirea noastră.

Fiecare are partea lui, meritată din partea noastră. Hristos partea Lui, acordată din partea noastră, iar săracii, partea lor, dăruită din partea noastră.
Pentru săraci, mai merge și cuvântul lui Pavel: cine nu muncește, nici să nu mănânce. Săracii, sunt în special bolnavii, neputincioșii, orfanii, văduvele.
Dar cum să vezi acestea, dacă ești în întunericul ereziilor ? N-ai cum, efectiv, dovedit.

Nu, în pilda banului văduvei, Sfântul Ioan Gură de Aur spune așa: "cu cât jertfa noastră este mai mare pentru Hristos, cu cât suferim mai mult din cauza milostivirii care o facem, cu atât răsplătirea noastră va fi mai mare, încă din viața aceasta, căci acolo unde este comoara voastră, este și inima voastră, ne spune Hristos și mai spune: strângeți-vă comori în ceruri, de unde furul nu le fură și molia nu le mănâncă."

De aici, din cuvintele Sfântului Ioan, vine și Matei 19, 21, cel citat de tine. Vindeți averea ta și urmează lui Hristos, adică ce poți să-i dai mult lui Hristos, decât însăși viața ta ? Se leagă cu ce spune Sfântul Ioan mai sus, altă suferință mai mare nu există, altă jertfă mai mare nu există.

Și se leagă când Hristos ne spune: "de acum Eu nu vă mai numesc slujnice, ci prieteni, voi sunteți prietenii mei". Și în altă parte spune: "Ce dragoste mai mare este decât să-și pună omul viața pentru prietenul său?" Deci pentru Hristos.

Iar plata, fiindcă știm că sunt mai multe Ceruri, Pavel a fost urcat până la al 3-lea cer, încă de când avea un înger al satanei, un ghimpe în trup, să-l bată peste obraz, deci decând era încă în viața muritoare. Deci există cel puțin 3 ceruri, nu știm numărul lor final, dar spun cu tărie: cu cât te jertfești mai mult lui Hristos, cu atât ajungi la ceruri, pe care "ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și mintea omului nu s-a suit să cunoască", spune Pavel.

Toate se leagă, abaaaabbbb63.
Da, ce ai dat tu, ca să ajungă la Biserica lui Hristos, e o parte pe care guvernul a dat-o spre gestionare Primăriei sectorului 1. Impozitul tău pe salar nu-i chiar imens. Iar adunate impozitele celor 20 de milioane de români, iar de acolo luați 200.000 de euro, deși cred că-i mai puțin, deci partea ta, ar veni 5 bani, adică 5% dintrun leu românesc.

Comparat cu ce spune Duhul Sfânt, prin Gura de Aur a Sfântului Ioan, tu nu ai suferit deloc pentru acei 5 bani. Hai fie 10 bani. Hai fie și un leu. Hai fie și 10 lei, din impozitul tău.
Unde mai pui că suferința nu numai că nu există, dar tu nici nu ai vrut să dai acei bani, pentru nici o dungă de zugrăveală întro Biserică a lui Hristos ?

Și apoi călugăria... Serios ? :)

Călugăria a apărut mai târziu, spui, abaaaabbbb63 ?
O, vai de întunericul minții tale.

Călugăria a apărut încă din Vechiul testament. Ilie Tesviteanul, Proorocul cel Mare, luat cu trupul la Cer, ca să vină să certe pe antihrist, nu era călugăr ? Nu a stat 3 ani în pustiu, prin peșteri ? Și poate mai mult de 3 ani.

Nu majoritatea proorocilor erau călugări, erau pustnici ?

Nu oare Sfântul Ioan Botezătorul, primul creștin, a stat 30 de ani în pustie, mâncând muguri de copac, miere sălbatică și lăcuste ? Sau n-ai citit Biblia ?
Nu era el călugăr, pustnic, chiar ? Adică mai mare ca un călugăr ?

Să nu mai spui că a apărut târziu călugăria, că te adâncești în prăpastia minciunilor diavolești, mai rău decât ești acum.

Dacă nu agreezi în niciun fel lucrurile lui Hristos, asta-I vei spune Lui, Personal, și Sfinților care te vor judeca, nu nouă, creștinilor pe forum.

Mihai, nu am nimic împotriva averilor ereticilor, păgânilor, ateilor și nici a creștinilor. Am amintit doar de averile lor, ca să se facă un studiu corect, un reportaj transparent, comparativ, nu mincinos și instigator la îndepărtarea turmei lui Hristos, spre gurile lupilor și oameni conduși de demoni.

Hristos a înviat, oameni buni !

GMihai 19.05.2015 19:59:49

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591102)

Ce a zis Iuda, nu era din disperarea lui pentru bani, pentru că a spus ca acei bani să fie dați săracilor, deci el nu s-ar fi ales cu nimic din acei bani, deci a spus-o pentru mila față de săraci. Avea și Iuda părțile lui bune, până să intre diavolul în el, după Împărtășanie.

Emiliane, nu știu de unde ai scos ideile de mai sus, dar cu siguranță nu din Biblie. pentru că Biblia te contrazice 100%. Ia uite ce scrie Sfântul Ioan Teologul în Evanghelia sa:

" Iar Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii Lui, care avea să-L vândă, a zis:
Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari și să-i fi dat săracilor?
Dar el a zis aceasta, nu pentru că îi era grijă de săraci, ci pentru că era fur și, având punga, lua din ce se punea în ea. "

Citat:

Sau n-ai citit Biblia ?

Chiar așa. Tu ai citit-o ?

Igor_Paslusnik 19.05.2015 21:05:41

Horațiu, așa este, citind ce ai scris, mi-am amintit. Mai greșim, suntem oameni, importantă e îndreptarea și silirea să nu repetăm păcatul.

Mulțumesc că mai ajutat. Îmi asum uitarea și neputința, sunt păcătos, mic și gol, să mă ierți, dacă te-am smintit, te rog.

Corinusha 20.05.2015 09:33:28

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591043)
1.În fiecare Parohie din țară, preotul paroh, cu actele pe parohie, poate organiza cu un minim de efort, de luptă și de bunăvoință, următoarele:

- centru pentru violența domestică
- centru de dezalcoolizare
- orfelinat de copii
- azil de bătrâni
- cantină socială
- consiliere familială
- remedierea posibilelor cazuri de divorț.
- etc.

2.Știm deja: noi, creștinii, am inventat pentru toată omenirea: Spitalele, Azilele, Orfelinatele, Cantinele.

Sfântul Vasile cel Mare, le-a inventat, prin "vasiliade". De la 29 de ani, până la 49 de ani, când a adormit în Hristos, Sfântul Vasile, în 20 de ani, a făcut mai multe decât au făcut sute de episcopi adunați la un loc.

3.Iar cu mozaicul din Egipt și încălzirea în pardoseală, "abaaaabbbb63", fi sigur că donațiile ocupă locul principal, nu primăria. Și nu e 200.000 de euro, e mai puțin. Mai mult poate a costat transportul. Primăria a făcut și ea o donație, dar sunt convins că nu a suportat greul cheltuielilor, acestea au fost suportate de donațiile credincioșilor.

4.La Timișoara, părintele Ioan Dumitriu, celibatar, a ridicat în 5 ani, dintrun teren gol, donat de regia autonomă de transport timișoara, o Biserică incredibil de frumoasă, un azil de bătrâni și o cantină socială, complet din fondurile proprii, donații, 2% din impozit și altele, asemenea, fără nici un suport de la primărie sau guvern, nici fonduri nerambursabile de la uniunea europeană, că și asta e posibil pentru acțiuni umanitare.

5.Deci să stăm bine, să luăm aminte, înainte de a ataca Biserica lui Hristos.

1.Da. POATE. Dar nu aleg toti preotii sa faca asta. Unii prefera sa isi umple biserica (cladirea) cu obiecte de lux, altii prefera sa isi cumpere lor masini si case; prea putini sunt cei care fac vor cu adevarat saii ajute pe cei in nevoie. Si aceia sunt, dupa umilamea parere, preoti cu chemare spre preotie.

2. Cate centre de dezalcolizare, centre anti violenta domestica sau orfelinate au fost deschise in ultimii 20 de ai de catre biserica (b mic intentonat)? FF putine spre deloc, luand in considerare cate parohii exista in tara. Nu-i asa ca lucrurile s-au schimbat in rau de pe vremea bunicilor sau strabunicilor cand vin vorba de biserici?

3. Din acele donatii se putea face ceva cu adevarat util pentru ei in nevoi. Saracii au nevoie samanance nu se se incalzeasca prin pardoseala bisericii sau sa admire mozaicul egiptean de pe jos. Femeile si copiii abuzati au nevoie de consiliere si adapost, nu se lux in cladirea bisericii.

4. Foarte bine. Daca ar face mai multi asa nu s-ar mai plange atata oamenii de cum merg lururile in bisericile e azi si cu siguranta nu si-ar mai pierde credinta asa usor si ar dona in continuare, pentru ca ar sti ca donatiile lor perg acolo unde trebuie, si pentru ce trebuie, nu in casele, masinile si buzunarele preotilor. Si ajunga cateva exemple negative, ca unii prefera sa nu doneze la biserica ci safaca el ceva pentru nevoiasi cu banii/produsele respective.

5. Exact. Si inainte sa aparam toata preotimea, sa facem la fel, bine?

Citat:

1. La fel și Primăria sectorului I, e ofranda ei pentru Hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.

2.Catedrala Mântuirii Neamului, la fel, slavă Domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.

3.Mă bucur că se contruiește Catedrala Mântuirii Neamului, e ca și cum ar fi câte un vas cu mir de preț diferit, al fiecărui romîn.
La fel cum mă bucur pentru Biserica Sfântului Apostol Andrei, cu mozaic din Egipt, Egiptul, care a fost una din primele țări creștine de pe pământ.

1. E o suma eormapentr amaratii cae puteau fi ajutati. Cu banii ia se putea face un adapost pentru cei fara casa, Dar deh, nici primariile nu-s in stare sa ajute pe altii. Mai bine da bani sa devina o bisericamai luxoasa; de rest se ocupa Dumnezeu; las' sa moara, nu?

2. Da; pai, la ce economie avem noi, aveam nevoie exact de o catedrala de MILIARDE DE EURO. Ca doar in Romania avem e toate, asta ne mai lipsea. Toata lumea are ce pune pemasa, toata lumea are 4 pereti si un acoperis deasupra capului, toata lumea are unde si ce munci, femeile abuzate si agresate sunt in siguranta acum, copiii sunt scolarizati. Ce mai, sunt rezolvate toate. Mai trebuia o catedrala de miliarde de euro.

3. Bucura-te. Si mai bucura-te pentru ca oameni vii raman fara o sansa, unii fara o sansa de a trai mai departe. Poate ar fi avut o sansa daca erau ajtati, asa pot muri linistiti, ca nu pasa nimanui de ei; cu atat mai putin bisericii (b mic intentionat). Are Dumnezeu grija de ei, nu? De ce sa le pese si oamenilor lui Dumnezeu de ei?!
Bravo!

Citat:

1. abaaaabbbb63, hai recunoaște că ți-e puțin ciudă și invidie pentru ofranda dată de Primărie, Bisericii lui Hristos. Normal, tu nefăcând parte din Biserică, te râcâie mintea.

2. Nu, tu nu ai învățat nimic din Pilda Banului Văduvei. (Luca 21, 1-4) Ea a dat ultimii ei bani, pentru construcția Templului Legii Vechi. A dat acei bani și aștepta să moară de foame.

3. Dar arunci cu piatra? În Hristos? Ești sigur că știi ce faci? Noi ortodocșii, deci creștinii, suntem blânzi, dar ia seamă, că Hristos e Dreptul Judecător.

4. Iar Matei 19, 21 acolo-i un verset care arată călugăria, monahismul. Voi aveți așa ceva în confesiunile din care faci tu parte, abaaaabbbb63 ? Sau din nou ataci, fără să știi ce vorbești, fără să știi ce faci?

1. De unde sti tu ca logicalui abaaa63 este logica lui Iuda?Poate ii ajuta pe altii mai mult decat o faci tu, mai mult decat o face parohia din carefaci tu parte. Si tu sari repede sa-i dai peste bot, nu? Ca doar tu sti...
2. La fel, nu judeca, ca (vezi punctul 1)
3.De cand a zica ca bisericapoateface lucruri mai utile decat sa-si amenajeze biserica in lus inseamna a da cu piatra? Si mai ales, a da cu piatra in Hristos? De cand incurajeaza Hristos luxul si maretia? Este o alta biblie decat cea care o detin eu?
4.Ce legatura are calugaria c tot ce ai insiruit pe aici?!

Corinusha 20.05.2015 09:34:08

Citat:

Serios, abaaaabbbb63 ? :)
1. Cât de greșit gândești... dar nu mă mir, nu poți primi har, să vezi limpede, fiindcă ești eretic... Dar poți să nu mai fi eretic...

Banul văduvei, era mila ei pentru Templu, sau iubirea ei ? Era milă, nu ? Avea nevoie Templul de acei doi bani ai ei ?
Banii care erau dați de oameni, cuferele cu galbeni de aur, alături de banii văduvei, erau dați "unde trebuie" sau nu ?

2.Avea nevoie Templul de atâta aur, sau putea să facă un Templu, frumos, micuț, din lemn ?
De ce a dat poruncă Dumnezeu, cum să se facă Templul și să fie mare ?
Deci, ce înțelegem de aici ? Catedrala e una, Biserica de lemn e alta, fiecare are rolul ei, proniator și mântuitor.

3.Donațiile de azi ale fiecărui credincios după putere și credință, sunt date "unde trebuie" ?
Donațiile guvernului, sunt date "unde trebuie" ?

...

4..Fiecare are partea lui, meritată din partea noastră. Hristos partea Lui, acordată din partea noastră, iar săracii, partea lor, dăruită din partea noastră.
Pentru săraci, mai merge și cuvântul lui Pavel: cine nu muncește, nici să nu mănânce. Săracii, sunt în special bolnavii, neputincioșii, orfanii, văduvele.
Dar cum să vezi acestea, dacă ești în întunericul ereziilor ? N-ai cum, efectiv, dovedit.

5.De aici, din cuvintele Sfântului Ioan, vine și Matei 19, 21, cel citat de tine. Vindeți averea ta și urmează lui Hristos, adică ce poți să-i dai mult lui Hristos, decât însăși viața ta ? Se leagă cu ce spune Sfântul Ioan mai sus, altă suferință mai mare nu există, altă jertfă mai mare nu există.

...

Toate se leagă, abaaaabbbb63.
Da, ce ai dat tu, ca să ajungă la Biserica lui Hristos, e o parte pe care guvernul a dat-o spre gestionare Primăriei sectorului 1. Impozitul tău pe salar nu-i chiar imens. Iar adunate impozitele celor 20 de milioane de români, iar de acolo luați 200.000 de euro, deși cred că-i mai puțin, deci partea ta, ar veni 5 bani, adică 5% dintrun leu românesc.

6.Comparat cu ce spune Duhul Sfânt, prin Gura de Aur a Sfântului Ioan, tu nu ai suferit deloc pentru acei 5 bani. Hai fie 10 bani. Hai fie și un leu. Hai fie și 10 lei, din impozitul tău.
Unde mai pui că suferința nu numai că nu există, dar tu nici nu ai vrut să dai acei bani, pentru nici o dungă de zugrăveală întro Biserică a lui Hristos ?

...

7. Dacă nu agreezi în niciun fel lucrurile lui Hristos, asta-I vei spune Lui, Personal, și Sfinților care te vor judeca, nu nouă, creștinilor pe forum.

8.Mihai, nu am nimic împotriva averilor ereticilor, păgânilor, ateilor și nici a creștinilor. Am amintit doar de averile lor, ca să se facă un studiu corect, un reportaj transparent, comparativ, nu mincinos și instigator la îndepărtarea turmei lui Hristos, spre gurile lupilor și oameni conduși de demoni.

Hristos a înviat, oameni buni !

1. Vezi ca iar ai sarit sa judeci...

2.Si totusi, care e rolul Catedralei Mantuirii Neamului? Exolica te rog, ca eu nu vad decat o constructie gigant, sa aiba si Romania cu ce se lafai...

3.Nu, nu sunt date unde trebuie, dar macar biserica ar putea sa foloseasca donatiile UNDE TREBUIE, daca restul nu sunt in stare...

4.Mai Igor, sunt oameni care nu muncesc pentru ca nu ii angajeaza nimeni. Nici macar sa faca curat in biserici. Dar tu ai de toate, nu sti asta si nici nu te intereseaza suficient incat sa afli de ce nu muncesc e fapt unii.

5.Si aia 5 bani, adunati de milioane de platitori de taxe, se aduna si ajung a face 200.000 euro, bani care puteau merge la o cauza cu adevarat buna.

6.Nu, el nu a suferit, cum nu a suferit nici e, nici tu, dar au avut de suferit cei care puteau fi ajutati si totusi s-a ales a moderniza o biserica sau orice alt lucru neprioritar.

7.Parohiile de azi nu-s conduse de Hristos, decat vu vorba; ce nu agreez eu (chiar daca nu m-ai intrebat pe mine), e felul in care preotii parohi uita ca sunt alte lucruri prioritare; nu trebuie neaparat sa reconstruiasc biserica daca nu are probleme, nu trebuie sa repicteze peretii daca ei arata foarte bine si asa, nu trebuie sa bga incalzirea in pardoseala si alte luxuri, ci trebuie sa ii ajute pe cei ii nevoie; caci din banii credinciosilor o face, nu din ai dansului.

8.Si cu ce ne ajuta studiul ala? Sa se fca un studiu despre destinatia banilor primiti ca donatii ale bisericilor fiecarei confesiuni, sa vedem apoi cine pe unde si ce lucruri frumoase fac/nu fac.

Igor, imi pare rau ca doar de tine m-am legat pe-aici, nu a nimic persnal cu tine; am raspuns unor afirmatii care sunt putin incomplete; Si acum sunt inca incomplete; mereu e loc de mai bine.

Barsaumas 20.05.2015 09:47:21

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 591157)
1. Vezi ca iar ai sarit sa judeci...

2.Si totusi, care e rolul Catedralei Mantuirii Neamului? Exolica te rog, ca eu nu vad decat o constructie gigant, sa aiba si Romania cu ce se lafai...

3.Nu, nu sunt date unde trebuie, dar macar biserica ar putea sa foloseasca donatiile UNDE TREBUIE, daca restul nu sunt in stare...

4.Mai Igor, sunt oameni care nu muncesc pentru ca nu ii angajeaza nimeni. Nici macar sa faca curat in biserici. Dar tu ai de toate, nu sti asta si nici nu te intereseaza suficient incat sa afli de ce nu muncesc e fapt unii.

5.Si aia 5 bani, adunati de milioane de platitori de taxe, se aduna si ajung a face 200.000 euro, bani care puteau merge la o cauza cu adevarat buna.

6.Nu, el nu a suferit, cum nu a suferit nici e, nici tu, dar au avut de suferit cei care puteau fi ajutati si totusi s-a ales a moderniza o biserica sau orice alt lucru neprioritar.

7.Parohiile de azi nu-s conduse de Hristos, decat vu vorba; ce nu agreez eu (chiar daca nu m-ai intrebat pe mine), e felul in care preotii parohi uita ca sunt alte lucruri prioritare; nu trebuie neaparat sa reconstruiasc biserica daca nu are probleme, nu trebuie sa repicteze peretii daca ei arata foarte bine si asa, nu trebuie sa bga incalzirea in pardoseala si alte luxuri, ci trebuie sa ii ajute pe cei ii nevoie; caci din banii credinciosilor o face, nu din ai dansului.

8.Si cu ce ne ajuta studiul ala? Sa se fca un studiu despre destinatia banilor primiti ca donatii ale bisericilor fiecarei confesiuni, sa vedem apoi cine pe unde si ce lucruri frumoase fac/nu fac.

Igor, imi pare rau ca doar de tine m-am legat pe-aici, nu a nimic persnal cu tine; am raspuns unor afirmatii care sunt putin incomplete; Si acum sunt inca incomplete; mereu e loc de mai bine.

:41:
Excelent, Corina! Ai pus punctul pe esenta.

Barsaumas 20.05.2015 09:49:25

Citat:

În prealabil postat de igor_paslusnik (Post 591090)
oare femeia care a vărsat mirul de nard, de mult preț, pe picioarele mântuitorului, mir care valora 300 de arginți, oare nu era o exagerare? Nu, nu era. Era ofranda ei, pentru hristos.

La fel și primăria sectorului i, e ofranda ei pentru hristos, mai ales că la ce bani învârte primăria, 200.000 de euro, chiar nu-i o sumă. Deși mă îndoiesc totuși sincer, că e atât, cred că-i mult mai puțin.

Catedrala mântuirii neamului, la fel, slavă domnului că s-a început, ceea ce era în plan, de 100 de ani.
Ea este ofranda poporului daco-romanilor, pentru hristos. Toate popoarele ortodoxe majoritare, sârbii, rușii, grecii, bulgarii, ucrainienii, toți au o catedrală a mântuirii neamului, noi am fost ultimii care n-au avut-o.

Mă bucur că se contruiește catedrala mântuirii neamului, e ca și cum ar fi câte un vas cu mir de preț diferit, al fiecărui romîn.
La fel cum mă bucur pentru biserica sfântului apostol andrei, cu mozaic din egipt, egiptul, care a fost una din primele țări creștine de pe pământ.

:31::31::31:

Barsaumas 20.05.2015 09:51:43

Citat:

În prealabil postat de igor_paslusnik (Post 591095)
abaaaabbbb63, hai recunoaște că ți-e puțin ciudă și invidie pentru ofranda dată de primărie, bisericii lui hristos. Normal, tu nefăcând parte din biserică, te râcâie mintea.

Logica ta, e ca logica lui iuda. și iuda iscarioteanul a zis la fel ca tine: Acel mir putea fi vândut și banii împărțiți săracilor.

la fel spun și cei ce urăsc pe hristos, despre orice biserică, inclusiv despre catedrala mântuirii neamului, că acei bani, putea fi dați săracilor, în feluri diverse. E corect. Dar e logica lui iuda. Hristos însă, a văzut altfel lucrurile, cum le vedem și noi, creștinii, azi.

tu spui exact la fel, primăria, putea folosi banii aceia în alt scop. Ești un iuda iscarioteanul în miniatură.

Nu, tu nu ai învățat nimic din pilda banului văduvei. (luca 21, 1-4) ea a dat ultimii ei bani, pentru construcția templului legii vechi. A dat acei bani și aștepta să moară de foame.
Dar tu câți bani ai dat pentru o biserică a lui hristos? Nici 2 euro donați prin sms.

Dar arunci cu piatra? în hristos? Ești sigur că știi ce faci? Noi ortodocșii, deci creștinii, suntem blânzi, dar ia seamă, că hristos e dreptul judecător.

Iar matei 19, 21 acolo-i un verset care arată călugăria, monahismul. Voi aveți așa ceva în confesiunile din care faci tu parte, abaaaabbbb63 ? Sau din nou ataci, fără să știi ce vorbești, fără să știi ce faci?

Ia seamă, frățior iubit, că lupți cu mireasa mielului, cu biserica lui hristos.

iuliu46 20.05.2015 11:00:06

Boooooring...si fals.

Apostolii aia inainte sa devina apostoli carcoteau ca de ce e mirul prea scump. Ca de ce nu ar fi luat muierea aia unul mai ieftin si asa mai departe. Ai nostri arata spre catedrala, mirul scump al vremurilor noastre.
E adevarat ca sunt si probleme mari. Dar ele exista din cauza noastra, a fiecaruia dintre noi si nu neaparat din cauza capilor Bisericii ( cu B mare ). Doar prin minune mai apare ici colo cate un crestin adevarat. In timp ce noi ceilalti suntem ocupati sa-i evaluam mirul muierii.

DragosP 20.05.2015 12:13:58

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 591159)
:41:
Excelent, Corina! Ai pus punctul pe esenta.

Deh, are creier.:5:

Alin.D.Zaharia 20.05.2015 17:38:23

Ai preoți și credincioși în toată țara ca voi care încearcă să apere finanțarea bisericilor și subvenționarea salariilor lor din banii statului, dar se pare că toți ați uitat ce a zis Iisus în biblie, și anume să dați cezarului ce este al cezarului și lui dumnezeu ce este a lui dumnezeu.

Voi nu dați nimic cezarului, dimpotrivă, voi luați. Nu vedeți cât de ipocriți sunteți?

Îmi pare rău să vă trezesc la realitate dar în ziua de azi bisericile nu sunt decât niște afaceri.

DragosP 20.05.2015 18:35:57

Zi m-ai tare. Nu mai trezit încă.

Igor_Paslusnik 20.05.2015 22:29:43

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 591156)
1.Da. POATE. Dar nu aleg toti preotii sa faca asta. Unii prefera sa isi umple biserica (cladirea) cu obiecte de lux, altii prefera sa isi cumpere lor masini si case; prea putini sunt cei care fac vor cu adevarat saii ajute pe cei in nevoie. Si aceia sunt, dupa umilamea parere, preoti cu chemare spre preotie.

Alegerea preoților e a lor. Dacă e alegere greșită, și vrem să-i ajutăm cu adevărat, ne rugăm pentru ei, și mergem și le vorbim despre greșeala lor, cu iubire, cum ne spune Hristos.
Dar să nu uităm că la fiecare 12 preoți, și 12 ierarhi, unul e ca Iuda Iscarioteanul. Și totuși, Hristos, iubește și iudele, la fel și ceilalți 11.
Iar obiectele alea "de lux", numai fiindcă sunt suflate cu un aur fals, (arată simbolistica) nu înseamnă că sunt "de lux", Corina.
Iar mașina azi a devenit o necesitate, deși e discutabil. Și e foarte ușor să ai mașină. De ce ar fi preoții osândiți că au mașină? Din mândria și neiubirea noastră.
Sunt mulți preoți cu chemare, vocație, sunt mult mai mulți dect cei ce mai cad. Dar noi vedem răul și trecem cu ochii peste bine, că așa sunt inimile neiubitoare și mințile neînțelepte.

Citat:

2. Cate centre de dezalcolizare, centre anti violenta domestica sau orfelinate au fost deschise in ultimii 20 de ai de catre biserica (b mic intentonat)? FF putine spre deloc, luand in considerare cate parohii exista in tara. Nu-i asa ca lucrurile s-au schimbat in rau de pe vremea bunicilor sau strabunicilor cand vin vorba de biserici?

Faci statistici? Și tu ca alții...
Dar dacă vrei să vezi binele, îl vei vedea, dacă vrei să vezi răul, îl vei vedea.
La nivel național, fiecare Preot, poate face o anexă la Parohie și să o denumească cum vrea, spre folosul oamenilor. Există, sute de parohii care au făcut asta, chiar și fără înregistrare oficială. Și mai ales, tot la nivel național, ajutoarele care au fost date nevoiașilor de către Biserică (cu B majuscul intenționat, adică credincioșii, nu clădirea, donațiile creștinilor), de orice fel, cu orice titlu, întrece de departe ajutorul guvernului român.
Preotul în parohie, este cel mai bun consilier marital, cel mai bun psiholog, cel mai bun sprijin spre dezalcoolizare, cel mai bun ajutor al orfanilor și văduvelor.
Lucrurile nu s-au schimbat în rău de pe vremea bunicilor. Sunt la fel. Fiecare face ceva pentru mântuirea sau osândirea lui. Cu cât îți pasă mai mult de mântuirea ta, cu atât faci mai mult.

Citat:

3. Din acele donatii se putea face ceva cu adevarat util pentru ei in nevoi. Saracii au nevoie samanance nu se se incalzeasca prin pardoseala bisericii sau sa admire mozaicul egiptean de pe jos. Femeile si copiii abuzati au nevoie de consiliere si adapost, nu se lux in cladirea bisericii.

Da, așa a zis și Iuda, despre mirul vărsat pe picioarele Mântuitorului, că se putea face ceva cu adevărat util, cu 300 de arginți. Da, a gândit logic și corect, dar nu a gândit mântuitor.
Oamenii de azi, vor probabil, ca Biserica lui Hristos să nu mai primească bani de la nimeni, de ce atâtea donații ? Să se desființeze mai bine, nu ?

Sfântul Vasile cel Mare, care a inventat pentru omenire Spitalele, Orfelinatele, Cantinele și Azilele, numite "vasiliade", fi sigur, că el ascet-pustnic fiind, nu a avut bani, ci le-a construit cu... donații. Firesc. Cu ce a greșit ?
Poate aveau și acelea mozaic egiptean pus pe jos, atunci era mai ieftin, cu ce a greșit ?
Oricine primește adăpost la parohie, dacă caută și vorbește cu preotul. Cu cât e preotul mai implicat în parohia lui, cu atât poate ajuta mai mult, poate să vorbească cu credincioșii să primească pe cel nevoiaș, măcar o săptămână.
Soluții sunt, dacă e bunăvoință.

Citat:

4. Foarte bine. Daca ar face mai multi asa nu s-ar mai plange atata oamenii de cum merg lururile in bisericile e azi si cu siguranta nu si-ar mai pierde credinta asa usor si ar dona in continuare, pentru ca ar sti ca donatiile lor perg acolo unde trebuie, si pentru ce trebuie, nu in casele, masinile si buzunarele preotilor. Si ajunga cateva exemple negative, ca unii prefera sa nu doneze la biserica ci safaca el ceva pentru nevoiasi cu banii/produsele respective.

Cei care-și pierd credința, n-au avut-o niciodată și n-au iubit niciodată.
Creștinismul nu stă în preoții care mai fac și câte o sminteală pentru turma lui Hristos, ci stă în aceia care slujesc cu râvnă de foc, în fiecare zi pe Hristos și aproapele. Și din aceștia, sunt o majoritate covârșitoare, dar nu stai de vorbă cu ei, fiindcă sunt smeriți și tăcuți, retrași, iar oamenii văd numai căderile celor care au căderi.
Soluții sunt. Dacă vrei să ajuți un nevoiaș, sau să faci o acțiune pentru cei săraci, poți și fără donații, ci cu obiecte, toată lumea știe asta. E ceva ieșit din comun? Nu.

Citat:

5. Exact. Si inainte sa aparam toata preotimea, sa facem la fel, bine?

Dacă nu poți să faci un bine, preoților lui Hristos, măcar nu le fă rău.

Citat:

1. E o suma eormapentr amaratii cae puteau fi ajutati. Cu banii ia se putea face un adapost pentru cei fara casa, Dar deh, nici primariile nu-s in stare sa ajute pe altii. Mai bine da bani sa devina o bisericamai luxoasa; de rest se ocupa Dumnezeu; las' sa moara, nu?

Adăposturi pentru cei fără casă există, dar boschetarii nu vor să stea în acele adăposturi.
Ai lucrat vreodată cu boschetarii ? Sau numai vorbești fără rost ?
Eu am lucrat cu ei, cu aurolacii, cu drogații, voluntariat la salvați copii, la crucea roșie, la parohie.
Când ai să ai experiență, atunci vi să vorbim, până atunci, te anunț că îți aduni osândă sufletului pentru iadul care ți-l construiești și trăiești în el, încă de pe pământ, de aici.

Citat:

2. Da; pai, la ce economie avem noi, aveam nevoie exact de o catedrala de MILIARDE DE EURO. Avem e toate, asta ne mai lipsea. Toata lumea are ce pune pemasa, toata lumea are 4 pereti si un acoperis deasupra capului, toata lumea are unde si ce munci, femeile abuzate si agresate sunt in siguranta acum, copiii sunt scolarizati. Ce mai, sunt rezolvate toate. Mai trebuia o catedrala de miliarde de euro.

Care sunt miliardele alea de euro? Sunt 380 de milioane de euro, atâta va costa construcția finală a Catedralei Mântuirii Neamului.
Ne oprim aici? Osândim Biserica? E suma prea mare? Hai să te ajut: câte 20 de milioane de euro sunt donați anual de Biserica lui Hristos, nevoiașilor. Dar asta vrem să trecem cu vederea, vedem numai cele 380 de milioane, nu ?
Numai fapte rele face Biserica, nu ?
Să știi că 99,5 % din români, au unde să locuiască și nu mor de foame. Au și putere să lucreze, pe salar, sau grădinile lor.
Dar tot Biserica-i de vină pentru acei 0,5 %, nu ? Sigur că da. Întotdeauna Biserica e de vină, nu ? Hristos și creștinii Lui sunt de vină !
Deci totuși, care sunt miliardele alea de euro, draga mea ?

Citat:

3. Bucura-te. Si mai bucura-te pentru ca oameni vii raman fara o sansa, unii fara o sansa de a trai mai departe. Poate ar fi avut o sansa daca erau ajutati, asa pot muri linistiti, ca nu pasa nimanui de ei; cu atat mai putin bisericii (b mic intentionat). Are Dumnezeu grija de ei, nu? De ce sa le pese si oamenilor lui Dumnezeu de ei?!
Bravo!

Despre ce șansă oamenilor vii vorbești, Corinua ? Să placi lui Dumnezeu, conștiința ta să fie curată.
Biserica dă toate șansele oricui cere ajutor sincer. Nu e teocrație constituțională, e democrație capitalistă. Biserica nu le poate face pe toate. În sute de cazuri, Biserica face mult mai mult decât guvernul. Dar ne facem că plouă. Asta nu se dă la știrile de la televizor, că lucrurile bune, nu prea fac audiență, nu?

Da, Dumnezeu lucrează prin oameni. Slavă Domnului că suntem creștini și avem atâtea parohii și atâția preoți minunați. Sfinți. Preoți Sfinți avem. Mii de sfinți avem în țara asta.
Dar faptele de milostenie ale creștinilor, cine și de ce le-ar spune ? Vrem pâine și circ. Ca în antichitate. Entertainment, nu? De cine să ne luăm ? Hai de cei blânzi și curați, cei sinceri și iubitori, că ei mai adună bani și mai construiesc ceva, slujind "binelui, frumosului și adevărului", nu ? Hai să-i lovim pe ei, pe creștini. Așa merge de la revoluția franceză și de la darwinism. Dumnezeu să-ți ierte neiubirea...

Citat:

1. De unde sti tu ca logicalui abaaa63 este logica lui Iuda?Poate ii ajuta pe altii mai mult decat o faci tu, mai mult decat o face parohia din carefaci tu parte. Si tu sari repede sa-i dai peste bot, nu? Ca doar tu sti...
2. La fel, nu judeca, ca (vezi punctul 1)
3.De cand a zica ca biserica poate face lucruri mai utile decat sa-si amenajeze biserica in lus inseamna a da cu piatra? Si mai ales, a da cu piatra in Hristos? De cand incurajeaza Hristos luxul si maretia? Este o alta biblie decat cea care o detin eu?
4.Ce legatura are calugaria c tot ce ai insiruit pe aici?!

Nu numai logica lui Iustin e logica lui Iuda, dar și a ta la fel. Și a oricui care prigonește Biserica lui Hristos, Preoții lui Hristos și pe Creștinii, care își adună bani pentru ofranda adusă de ei, Mirelui celui tainic al Universului, Hristos Iisus.
Logica lui Iuda, începând cu Iuda, e a oricui care iubește mai mult cele materiale decât cele duhovnicești.

A mărturisi, a spune adevărul care vindecă și eliberează, și a arăta minciuna, erezia și cele ale întunericului, nu înseamnă judecată.

Oricine nu are loc de acțiunile creștinilor, colectele și construcțiile lor, sunt aruncători de piatră, invidioși, și lacomi, sunt neputincioși, ei nu înțeleg, mi-e milă de acei oameni, sărăcuții, că ei urăsc pe Dumnezeu...

Hristos nu încurajează luxul și măreția, ci încurajează cinstirea Lui, când îi permite acelei femei să verse mirul de mult preț pe picioarele Lui. A greșit Hristos ? Sau greșim noi ?

Aș vrea să-ți mai scriu... dar eu nu îți pot schimba inima, dacă tu nu vrei să fie schimbată...

Hristos a înviat !

Igor_Paslusnik 20.05.2015 23:10:16

Citat:

Și totuși care era rolul mirului scump vărsat de femeie pe picioarele Mântuitorului ?
Îmi răspunzi la întrebarea asta și îți răspund și eu care-i rolul Catedralei Mîntuirii Neamului.

Citat:

Rămânem pe esență, pe calea mântuitoare: mirul a fost dat "unde trebuie", de femeia acea, sau nu "unde trebuie"? Și dacă a fost dat unde trebuie, noi ce putem face astăzi, să-i urmăm exemplul femeii ?

Citat:

Iubita mea surioară, cu cei de vină Hristos că nu-i angajează nimeni? Cu ce sunt de vină creștinii? Cu ce e cineva de vină că lor nu le-a plăcut să învețe, că nu sunt mulțumiți cu ce li se oferă de lucru la bursa forței de muncă din fiecare județ, sau cu faptul că sunt des dați afară fiindcă sunt bețivani, cu ce e cineva de vină că ei sunt nemulțumiți că nu au mai mult materialism, sunt plictisiți de familie și de alte bunătăți ale gospodăriei lor, cu ce-i cineva de vină ?

Citat:

Ce altă cauză mai bună să fie decât slujirea cu fiecare fibră a corpului nostru lui Hristos și aproapelui ?
Ce altă bucurie mai mare ? Ce altă dulceață mai mare ?
Nu există altceva mai dulce, decât să știi că orice faci, faci pentru Hristos, și pentru oameni.

Citat:

Suferința azi, e dată de fiecare câți bani are. Dacă nu ai bani, ai suferință. Dacă are cineva bani, indiferent ce face cu ei, pentru ceilalți, e suferință, că n-au și ei, acei bani, ca acel cineva.
Până și scopul și înțelesul suferinței nemateriale, s-a transformat în lucru care ține de material.

Prioritar pentru creștini, nu sunt banii, nici nu pot fi, ci mântuirea. De aceea, în Faptele Apostolilor, creștinii adunau toate averile lor la un loc, și apoi Apostolii împărțeau în mod egal tuturor, ce s-a adunat. Și așa biruiau orice stare de invidie materială a oricui.

Citat:

Cel mai slab preot, face totuși mai mult decât cel mai râvnitor mirean.
Prin toți preoții, Hristos lucrează. În fiecare parohie. Încă de la Cincizecime. Renovarea Bisericii, fi sigură că se face doar la strictă nevoie, pictura nu se restaurează decât după 50 de ani sau chiar mai mult, că așa e tehnica frescelor.
Dacă ai studia teologie, ai știi lucrurile astea.
Încălzirea în pardoseală chiar nu costă mult. Și eu mi-am pus la bucătărie, care are 6 pe 5 metri, și m-a costat puțin peste 1000 de lei. Nu-i scump. Am căutat și am găsit.
Iar pentru creștini, dacă se vorbesc cei din parohie, și sunt de acord cu proiectul și adună bani, ce e greșit în asta?
Decât să te prindă reumatismul, stând în genunchi, mai ales persoanele în vârstă, mai bine un proiect folositor.
Turma cea mică a lui Hristos, merită. Chiar merită.

Citat:

Fi sigură că preotul nu face de capul lui. Că are un consiliu de administrație, are un consiliu parohial, are un epitrop, un protopop, înainte de-a răspunde în fața lui Hristos pentru faptele sale, răspunde în fața oamenilor.
Fiecare parohie e responsabilă cum își gestionează banii, și de obicei e pe placul credincioșilor, le face părintele ce își doresc. Și e bine așa.
Din nou, n-ai studiat teologie, nici nu ești activă în viața parohială, ca să cunoști lucrurile astea, dar ataci Biserica lui Hristos, și smintești pe cei mai mici în credință.
Ai mare grijă, că nu faci bine ce faci, Corina dragă.

Citat:

Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.

Igor_Paslusnik 20.05.2015 23:56:35

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 591160)

Te pot ajuta cu ceva? Am mințit cumva cu ceva?

Atunci când îndepărtez oamenii de pe calea mântuitoare, atunci, te rog frumos, să vi să mă ajuți, să-mi arăți greșeala și să mă îndrepți, cu blândețe și bucurie.

Până atunci, sincer, nu înțeleg, semnele greței, dar nici nu mă silesc prea tare să le înțeleg, că nu le găsesc folos spre mântuire...

Hristos a înviat, Barsaumas, Hristos a înviat !

Igor_Paslusnik 21.05.2015 00:00:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 591165)
Boooooring...si fals.

Apostolii aia inainte sa devina apostoli carcoteau ca de ce e mirul prea scump. Ca de ce nu ar fi luat muierea aia unul mai ieftin si asa mai departe. Ai nostri arata spre catedrala, mirul scump al vremurilor noastre.
E adevarat ca sunt si probleme mari. Dar ele exista din cauza noastra, a fiecaruia dintre noi si nu neaparat din cauza capilor Bisericii ( cu B mare ). Doar prin minune mai apare ici colo cate un crestin adevarat. In timp ce noi ceilalti suntem ocupati sa-i evaluam mirul muierii.

Da, întru totul de acord, frumos ai scris (te laud iar, poate regret apoi iar)...

Deci atunci și noi, înainte să devenim, să fim creștini, cârcoteam că de ce e mirul prea scump. Dar după ce am devenit creștini, înțelegem că mirul scump acolo-i locul să fie, pe picioarele Mântuitorului, la fel cum Bisericile frumoase, pentru Hristos împodobite, acolo-i locul lor să fie, pentru mântuirea noastră.

Citat:

În prealabil postat de Alin.D.Zaharia (Post 591177)
Ai preoți și credincioși în toată țara ca voi care încearcă să apere finanțarea bisericilor și subvenționarea salariilor lor din banii statului, dar se pare că toți ați uitat ce a zis Iisus în biblie, și anume să dați cezarului ce este al cezarului și lui dumnezeu ce este a lui dumnezeu.

Voi nu dați nimic cezarului, dimpotrivă, voi luați. Nu vedeți cât de ipocriți sunteți?

Îmi pare rău să vă trezesc la realitate dar în ziua de azi bisericile nu sunt decât niște afaceri.

Alin Zaharia, frățior drag, în gândirea capitalistă, totul e privit ca afacere. Dar nu înseamnă că-i Adevărul, că-i chiar afacere totul.

Donațiile Bisericii, făcute de credincioși pentru credincioși, nu pot fi afacere, fiindcă toată lumea câștigă (lumea credincioasă), nu se pierde nimic niciodată, nu există faliment, nu există criză. "Dar din dar, se face Rai", spune proverbul românesc, nu? Har peste har.

Hristos și Biserica nu pot fi afacere. Apostolii, vedem la Faptele Apostolilor, au pus creștinii să unească averile, să le pună toate la un loc, apoi au împărțit la fiecare în mod egal. Probabil acea acțiune, azi e privită ca antreprenoriat. Dar nu-i. E lucrarea Duhului Sfânt. Și atunci și acum. Și peste 1000 de ani, dacă va mai fi omenire și creștinismul fără erezie.

Deci astfel, noi nu luă nimic de la Cezar, și nu putem fi ipocriți, dacă cezarul este creștin, iubitor, și dă de bună voie.
Să mergi deci și să citești tâlcuirea Sfinților Părinți la acel verset minunat, cu datul cezarului ce-i al cezarului. Îți recomand Sfântul Ioan Gură de Aur.

Realitatea, este deci alta, față de cea care o vezi tu, Aline. Unii urăsc Biserica, pe Hristos, creștinii, și ei cred că sunt în realitate. Realitatea este de mai multe tipuri. A întunericului demonic, sau al luminii taborice a lui Hristos. Depinde în ce realitate privești, cu ce realitate lucrezi, în ce realitate te dezvolți și în ce realitate trăiești, gândești, vorbești și mori...

Corinusha 21.05.2015 09:18:49

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591205)
Și totuși care era rolul mirului scump vărsat de femeie pe picioarele Mântuitorului ?
Îmi răspunzi la întrebarea asta și îți răspund și eu care-i rolul Catedralei Mîntuirii Neamului.

femeia si-o fi permis. Tara asta nu-si permite nici sa traiasca caltmea de pe o zi pe alta si tie iti trebe catedrala de MILIARDE de euro... vorbea cineva de romanul fudul pe alt topic...
raspunzi cu o alta intrebare...ca sa ai timp sa gasesti un raspuns, oare? uite, eu nu stiu rolul mirului scump varsat de femeia aceea, dar stiu ca era cu Iisus si a crezut in El. Eu nu cred in ce a ajuns sa fie astazi biserica. Cred in Dumnezeu, in Iisus care nu a propovaduit niciodata luxul. Ir femeia nu a pus pe nimeni sa plateasca mirul, asa cum noi platim azi, vrem - nu vrem, constructii de catedrale si biserici la fiecare 500 metri.

Citat:

Rămânem pe esență, pe calea mântuitoare: mirul a fost dat "unde trebuie", de femeia acea, sau nu "unde trebuie"? Și dacă a fost dat unde trebuie, noi ce putem face astăzi, să-i urmăm exemplul femeii ?
Noi am putea in primul rand sa facem astfel incat sa nu existe in tara macart muritori de foame si oameni fara adapost. Sa rezolvam problemele grave ale tarii, apoi sa construim catedrale de x zeci de etaje.

Citat:

Iubita mea surioară, cu cei de vină Hristos că nu-i angajează nimeni? Cu ce sunt de vină creștinii? Cu ce e cineva de vină că lor nu le-a plăcut să învețe, că nu sunt mulțumiți cu ce li se oferă de lucru la bursa forței de muncă din fiecare județ, sau cu faptul că sunt des dați afară fiindcă sunt bețivani, cu ce e cineva de vină că ei sunt nemulțumiți că nu au mai mult materialism, sunt plictisiți de familie și de alte bunătăți ale gospodăriei lor, cu ce-i cineva de vină ?
Cu faptul ca au si cresinii afaceri proprii sau sunt sefi, si culmea la fel fac si ei; nu angajeaza asa ceva ca deh...si aici urmeaza scuze penibile, fara ca macar sa fi dat o sansa omului...
Cati sunt aceia? Sa zicem ca-s jumatate din cei neangajati, da u cealalta jumatate ce fci? Raman fara sansa ca nu au una, nu? Cate locuri e munca ofera bursa locurilor de munca intr-un oras mic? Nici in unle orase mari nu ofera nimic; si stau cu tot cu facultate ca nu te angajeaza nimeni, nici macar ca femeie de servici, ca eh, ai prea multe studii pentru asa ceva, iar in alte locuri nu te angajeaza ca ai prea putina experienta, si asa mai eparte. PLUS datul e locuri demunca la rude. Da, si crestinii tai fac asta.
Care bunatati? Ca degeaba ai o familie si esti bucuros e asta, and esti pe punctul e a o pierde pentru c nu le poti oferi nimic? Ca familiei tale ii merge bine, ca familia mea reuseste sa se tina la suprafata, e una, dar nu au toate familiile sansa asta, pentru ca bugetul care putea merge la infiintarea unor locuri de munca, se duc pe lucruri care momentan mai pot astepta.

Citat:

Ce altă cauză mai bună să fie decât slujirea cu fiecare fibră a corpului nostru lui Hristos și aproapelui ?
Ce altă bucurie mai mare ? Ce altă dulceață mai mare ?
Nu există altceva mai dulce, decât să știi că orice faci, faci pentru Hristos, și pentru oameni.
Exact, si pentru oameni. Acestia nu prea exista in ecuatiile tale...

Citat:

Suferința azi, e dată de fiecare câți bani are. Dacă nu ai bani, ai suferință. Dacă are cineva bani, indiferent ce face cu ei, pentru ceilalți, e suferință, că n-au și ei, acei bani, ca acel cineva.
Până și scopul și înțelesul suferinței nemateriale, s-a transformat în lucru care ține de material.
De fapt, asa vazi tu lucrurile. Suferinta, azi, e data de supravietuire; de posibilitatea de a face ca familia ta sa nu moara de foame sau sa nu ajunga pe strada. Cand astea nu lemai poti face, atunci da, se instaleaza suferinta si deznadejdea, inclusiv in Dumnezeu. Pentru ca a permit toate rahaturile care se intampla.
Dar nu-s eu in situatia aia, si nu esti nici tu; eu cunosc cazuri, nu stiu tu daca cunosti.

Citat:

Prioritar pentru creștini, nu sunt banii, nici nu pot fi, ci mântuirea. De aceea, în Faptele Apostolilor, creștinii adunau toate averile lor la un loc, și apoi Apostolii împărțeau în mod egal tuturor, ce s-a adunat. Și așa biruiau orice stare de invidie materială a oricui.
Ba da, se pare ca da, altfel nu-ti trebuie sa construiesti ditamai catedrala intinsa pe x hectare intregi care sa si coste miliarde de euro; cum te mantuie pe tin o constructie?!
Unde imparte biserica banii celor in nevoie? Tu vezi ce scri?!

Citat:

Cel mai slab preot, face totuși mai mult decât cel mai râvnitor mirean.
Prin toți preoții, Hristos lucrează. În fiecare parohie. Încă de la Cincizecime. Renovarea Bisericii, fi sigură că se face doar la strictă nevoie, pictura nu se restaurează decât după 50 de ani sau chiar mai mult, că așa e tehnica frescelor.
Dacă ai studia teologie, ai știi lucrurile astea.
Încălzirea în pardoseală chiar nu costă mult. Și eu mi-am pus la bucătărie, care are 6 pe 5 metri, și m-a costat puțin peste 1000 de lei. Nu-i scump. Am căutat și am găsit.
Iar pentru creștini, dacă se vorbesc cei din parohie, și sunt de acord cu proiectul și adună bani, ce e greșit în asta?
Decât să te prindă reumatismul, stând în genunchi, mai ales persoanele în vârstă, mai bine un proiect folositor.
Turma cea mică a lui Hristos, merită. Chiar merită.
Sa poate nu; nu si tu asta.
ooo, da, sigur. Ai umblat prin tara?! Dar de constructii noi, la 10 metri de un deja existenta care e si goala aproape in fecare duminica, ce zici? Are preotul nevoie de parohie?! hai sa contruim; sa bagam milioane de euro si aici si sa fie la fel e goala ca si cea de la 10 matru departare... da contributia trebuie platita, banii vin...
1000 lei pentru o bucatarie? Atunci cat vine oare intr-o biserica, care numai 5 pe 6 nu este?!

Citat:

Fi sigură că preotul nu face de capul lui. Că are un consiliu de administrație, are un consiliu parohial, are un epitrop, un protopop, înainte de-a răspunde în fața lui Hristos pentru faptele sale, răspunde în fața oamenilor.
Fiecare parohie e responsabilă cum își gestionează banii, și de obicei e pe placul credincioșilor, le face părintele ce își doresc. Și e bine așa.
Din nou, n-ai studiat teologie, nici nu ești activă în viața parohială, ca să cunoști lucrurile astea, dar ataci Biserica lui Hristos, și smintești pe cei mai mici în credință.
Ai mare grijă, că nu faci bine ce faci, Corina dragă.
nu atac Biserica, atac biserica. Mai, n-oi fi studiar eu teologia, n-oi fi eu activa, dar am rude care sunt preoti; si mai vad prin biserii ce se mai pune nou, ce se darama si unde construiesc iarasi o biserica noua...

Draga mea, nu mi-ai greșit cu nimic, nu-ți fă griji. Fiecare gândește, vorbește și făptuiește, după cât iubește. Așa a fost dintotdeauna, așa va fi până la sfârșitul veacurilor.[/quote]

Corinusha 21.05.2015 09:51:52

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 591194)
Alegerea preoților e a lor. Dacă e alegere greșită, și vrem să-i ajutăm cu adevărat, ne rugăm pentru ei, și mergem și le vorbim despre greșeala lor, cu iubire, cum ne spune Hristos.
Dar să nu uităm că la fiecare 12 preoți, și 12 ierarhi, unul e ca Iuda Iscarioteanul. Și totuși, Hristos, iubește și iudele, la fel și ceilalți 11.
Iar obiectele alea "de lux", numai fiindcă sunt suflate cu un aur fals, (arată simbolistica) nu înseamnă că sunt "de lux", Corina.
Iar mașina azi a devenit o necesitate, deși e discutabil. Și e foarte ușor să ai mașină. De ce ar fi preoții osândiți că au mașină? Din mândria și neiubirea noastră.
Sunt mulți preoți cu chemare, vocație, sunt mult mai mulți dect cei ce mai cad. Dar noi vedem răul și trecem cu ochii peste bine, că așa sunt inimile neiubitoare și mințile neînțelepte.

Ai cu vine vorbi? Ca te blesteama de nu te vezi daca le zici ceva (unii). Ce iubire vrei, cand multi nu sunt in stare de iubire?
da, or fi si obiecte "de lux", dar crede-ma, exista si obiecte DE LUX, costisitoare rau. Numai hainele preotesti cat costa...toate alea; si doar trebuie macar 4-5 randuri diferite, sa fie unul doar pentru Paste, una doar pentru Craciun si restul sa le schimbe cand-cum

Citat:

Faci statistici? Și tu ca alții...
Dar dacă vrei să vezi binele, îl vei vedea, dacă vrei să vezi răul, îl vei vedea.
La nivel național, fiecare Preot, poate face o anexă la Parohie și să o denumească cum vrea, spre folosul oamenilor. Există, sute de parohii care au făcut asta, chiar și fără înregistrare oficială. Și mai ales, tot la nivel național, ajutoarele care au fost date nevoiașilor de către Biserică (cu B majuscul intenționat, adică credincioșii, nu clădirea, donațiile creștinilor), de orice fel, cu orice titlu, întrece de departe ajutorul guvernului român.
Preotul în parohie, este cel mai bun consilier marital, cel mai bun psiholog, cel mai bun sprijin spre dezalcoolizare, cel mai bun ajutor al orfanilor și văduvelor.
Lucrurile nu s-au schimbat în rău de pe vremea bunicilor. Sunt la fel. Fiecare face ceva pentru mântuirea sau osândirea lui. Cu cât îți pasă mai mult de mântuirea ta, cu atât faci mai mult.
Fara inregistrare oficiala se numeste frauda. Dar nah, sunt parohii, cum sa le acuzam de ceva?
Nu intrece chiar nimic, pentru ca nici guvernul, nici biserica nu fac nimic ca sa-i ajute pe cei in nevoie. Se gasesc cativa oameni, si cativa proeti care se implica; restul se uita de propria imbogatire.

Citat:

Da, așa a zis și Iuda, despre mirul vărsat pe picioarele Mântuitorului, că se putea face ceva cu adevărat util, cu 300 de arginți. Da, a gândit logic și corect, dar nu a gândit mântuitor.
Oamenii de azi, vor probabil, ca Biserica lui Hristos să nu mai primească bani de la nimeni, de ce atâtea donații ? Să se desființeze mai bine, nu ?
Sa primeasca de la enoriasi, daca vor sa dea, sa plateasca impozite si taxe, sa dea chitanta la orice suma primita, inclusiv cele de cuninii, botezuri si inmormantari, si pentru banii dati pe lumanari. Si sa inceteze cu fraudele fiscale de care nimanui nu-i pasa. Sa cunune, boteze si inmormanteze pe gratis, iar daca li se da totusi bani, sa dea chitanta sau bon fiscal pe fiecae leu primit.

Citat:

Sfântul Vasile cel Mare, care a inventat pentru omenire Spitalele, Orfelinatele, Cantinele și Azilele, numite "vasiliade", fi sigur, că el ascet-pustnic fiind, nu a avut bani, ci le-a construit cu... donații. Firesc. Cu ce a greșit ?
Poate aveau și acelea mozaic egiptean pus pe jos, atunci era mai ieftin, cu ce a greșit ?
Oricine primește adăpost la parohie, dacă caută și vorbește cu preotul. Cu cât e preotul mai implicat în parohia lui, cu atât poate ajuta mai mult, poate să vorbească cu credincioșii să primească pe cel nevoiaș, măcar o săptămână.
Soluții sunt, dacă e bunăvoință.
Cati sunt atat de implicati incat sa fie cu adevarat disponibil pentru oamenii in nevoie? Cati au devenit proti pentru a se pune in slujba lui Dumnezeu si a oamenilor cu adevarat? Si cati s-au facut preoti pentru ca "de aici iese banu'?

Corinusha 21.05.2015 09:53:44

Citat:

Cei care-și pierd credința, n-au avut-o niciodată și n-au iubit niciodată.
Creștinismul nu stă în preoții care mai fac și câte o sminteală pentru turma lui Hristos, ci stă în aceia care slujesc cu râvnă de foc, în fiecare zi pe Hristos și aproapele. Și din aceștia, sunt o majoritate covârșitoare, dar nu stai de vorbă cu ei, fiindcă sunt smeriți și tăcuți, retrași, iar oamenii văd numai căderile celor care au căderi.
Soluții sunt. Dacă vrei să ajuți un nevoiaș, sau să faci o acțiune pentru cei săraci, poți și fără donații, ci cu obiecte, toată lumea știe asta. E ceva ieșit din comun? Nu.
zici tu, pentru ca pe tn nu te interseaza. Probabil nu cunosti oameni care au fost dati afara din casa ca nu au mai putut plati ratele, probabil nu ai cunoscut mame sungure cu 4-5 copiii care nu are ce le pune pe masa etc.
Da, pot sa fac donatii, dar de ce sa nu ajute si Biserica? autoritatea care e ceami in masura sa ajute; a ajuta e o invataturaprimita de la Hristos.
Ar trebui sa se faca atunci niste controale intinse pe o bucata buna de timp, fara ca nimeni sa stie, si pe baza concluziilor sa fie dati afara cei carora nu le pasa si sa fie inlocuiti cu cei care le pasa (culmea, unii preoti carora le pasa sunt fara parohie, iar altii care vor doar sa vina' banu au parohii imense prin orase mari).

Citat:

Dacă nu poți să faci un bine, preoților lui Hristos, măcar nu le fă rău.
Cu ce le fac rau, ca expun realitatea?!

Citat:

Adăposturi pentru cei fără casă există, dar boschetarii nu vor să stea în acele adăposturi.
Ai lucrat vreodată cu boschetarii ? Sau numai vorbești fără rost ?
Eu am lucrat cu ei, cu aurolacii, cu drogații, voluntariat la salvați copii, la crucea roșie, la parohie.
Când ai să ai experiență, atunci vi să vorbim, până atunci, te anunț că îți aduni osândă sufletului pentru iadul care ți-l construiești și trăiești în el, încă de pe pământ, de aici.
Hai no, serios?! Si dupa 5 zile ii da afara!!! intr-un oras mai marisor daca gasesti 2 astfel de adaposturi e bine (nu vorbesc de capitala, ca ciar nu stiu cum sta treaba acolo).
Eu inca lucrez cu oameni defavorizati, aproape zilnic; asa ca stiu ce vorbesc. Can lucrezi cu femei si copii abuzati nu-ti mai arde sa donezi la biserica ca sa isi cumpere cine stie ce icoane de argint; preferi sa ajuti oamenii aceia care chiar au nevoie de ajutorul tau.
Culmea, desi am umblat ca prostii pe la parohoiile din oras sa cerem ajutorul pentru aceste femei si copii, dragii mei ortodocsi ne-au rapuns ca "nu avem fonduri", dar ne-au ajutat reformatii; doua biserici; 4 preoti, si crestinii din cele 2 biserici ne-au ajutat sa putem ajuta aceste familii. Si ne-a mai ajutat parohia de la bunica din sat, desi ei chiar nu stau foarte bine cu finantele. Da, se poate, dar trebuie sa vrei si sa bun binele aproapelui in fata binelul tau propriu.

Citat:

Care sunt miliardele alea de euro? Sunt 380 de milioane de euro, atâta va costa construcția finală a Catedralei Mântuirii Neamului.
Ne oprim aici? Osândim Biserica? E suma prea mare? Hai să te ajut: câte 20 de milioane de euro sunt donați anual de Biserica lui Hristos, nevoiașilor. Dar asta vrem să trecem cu vederea, vedem numai cele 380 de milioane, nu ?
Numai fapte rele face Biserica, nu ?
Să știi că 99,5 % din români, au unde să locuiască și nu mor de foame. Au și putere să lucreze, pe salar, sau grădinile lor.
Dar tot Biserica-i de vină pentru acei 0,5 %, nu ? Sigur că da. Întotdeauna Biserica e de vină, nu ? Hristos și creștinii Lui sunt de vină !
Deci totuși, care sunt miliardele alea de euro, draga mea ?
de unde ai luat tu statistica aia de 99.5 %?! Ca nu prea coincide cu realitatea. Sau cei de alte etnii nu-s romani?! sunt niste..oarecare care stau la noi in tara?!

Citat:

Despre ce șansă oamenilor vii vorbești, Corinua ? Să placi lui Dumnezeu, conștiința ta să fie curată.
Biserica dă toate șansele oricui cere ajutor sincer. Nu e teocrație constituțională, e democrație capitalistă. Biserica nu le poate face pe toate. În sute de cazuri, Biserica face mult mai mult decât guvernul. Dar ne facem că plouă. Asta nu se dă la știrile de la televizor, că lucrurile bune, nu prea fac audiență, nu?
...oh, da... cum ce sansa? Sansa sa duca o viata absolut normala, sa aibe undepune capul si sa poata lucra. Ce samai zic de cei cu dizabilitati, pe care nici macar cu noile legislatii, nu-i angajeaza mai nimeni?!

Citat:

Da, Dumnezeu lucrează prin oameni. Slavă Domnului că suntem creștini și avem atâtea parohii și atâția preoți minunați. Sfinți. Preoți Sfinți avem. Mii de sfinți avem în țara asta.
Dar faptele de milostenie ale creștinilor, cine și de ce le-ar spune ? Vrem pâine și circ. Ca în antichitate. Entertainment, nu? De cine să ne luăm ? Hai de cei blânzi și curați, cei sinceri și iubitori, că ei mai adună bani și mai construiesc ceva, slujind "binelui, frumosului și adevărului", nu ? Hai să-i lovim pe ei, pe creștini. Așa merge de la revoluția franceză și de la darwinism. Dumnezeu să-ți ierte neiubirea...
Avem proti buni, dar nu avem destui. De neiubire dai si tu dovada, atata doar ca tu iubesti fetele bisericesti mai mult decat iubesti oamenii simplii. Ca doar de-aia le iei atta apararea la toti si vi cu statistici aberante, cum ca 99.5% din romani au undelocui si au locuri de munca...

Citat:

A mărturisi, a spune adevărul care vindecă și eliberează, și a arăta minciuna, erezia și cele ale întunericului, nu înseamnă judecată.
in mod normal nu inseamnajudecata, dar felul in care o fai poate insemna asta; nu nu te pricepi foarte bine sa faci asta fara sa judeci.
Eu recunosc ca judec preotii, si recunosc ca prea putini trec "testul" iubirii si intr-ajutorarii aproapelui.

Citat:

Oricine nu are loc de acțiunile creștinilor, colectele și construcțiile lor, sunt aruncători de piatră, invidioși, și lacomi, sunt neputincioși, ei nu înțeleg, mi-e milă de acei oameni, sărăcuții, că ei urăsc pe Dumnezeu...
oricine prefera sa construiasca maretii scumpe si sa doneze pentru contructia acelor maretii si luxuri, aceia sunt ca fariseii; de fatada sunt oamni buni, iar cand vin vorba defacut mau mult, prefera sa aleaga calea usoara si sa se scoata "eu am dat la biserica, treaba lor ce fac cu banii mei", decat sa puna mana sa doneze une trebuie sau se sa apuce de voluntriat.

Citat:

Hristos nu încurajează luxul și măreția, ci încurajează cinstirea Lui, când îi permite acelei femei să verse mirul de mult preț pe picioarele Lui. A greșit Hristos ? Sau greșim noi ?
Nu a gresit Hristos, dar gresim noi, cand punem luxul in fata facerii de bine, asa cum fac dragii nostrii preoti ortodocsi (si de alte confesiuni, de fapt, desi, pentr ca sunt mai putine parohii neortodoxe, se vede clar ca sunt mult mai implicati in tot ceea ce tine de ajutorarea celor in nevoie, de consilierea enoriasilor si de facerea de bine in general). Daca ar face si cei ortodocsi asa, daca si-ar dedica timpul enoriasilor asa cum si l-a dedicat Hristor, atunci ar reveni si Biserica Ortodoxa la radacini, la ceea ce era candva.

cristirg 21.05.2015 11:41:18

De ce construim biserici în locul spitalelor, școlilor și a adăposturilor pentru săraci? : http://www.ortodoxiatinerilor.ro/int...-pentru-saraci

"Dacă cel ce întreabă aceasta ar fi cunoscut rolul și misiunea Bisericii în societate, cu adevărat nu și-ar fi avut rostul această întrebare. Însă, întrebarea nu este de ce facem un bine în detrimentul altui bine, ci de ce facem ceva rău în detrimentul binelui.

Așadar, întrebarea ce arată adevărata cauză a problemei ridicate este de fapt "De ce construim bodegi, discoteci, cazinouri, sex-shopuri, bordeluri, fabrici de țigări și case de vânzare a drogurilor, în locul construcției de grădinițe, școli, spitale, parcuri, adăposturi pentru săraci și bătrâni, și multe, multe altele?". De ce atâta risipă de bani, timp și sănătate aruncate pe beții, curvii, preacurvii, jocuri de noroc și patimi, când iată că societatea în care trăim are nevoie atât de mare de educație, asistenta medicală și socială, dar și de șansa unui loc de muncă decent!

Pe drept, aceasta este adevărata întrebare, căci oare nu sunt bodegile, cluburile de noapte și celelalte de care spuneam, pentru societate, asemenea tumorilor și infecțiilor din corpul unui om bolnav? Nu ele sunt pricina durerii și lipsurilor unei societăți?

Nu Biserica este de vină că nu sunt grădinițe, școli și spitale mai multe, căci tocmai ea binecuvintează, sfințește și stimulează activitatea lor. Biserica ne învață să avem inițiativa binelui, să ne implicăm în societate în mod activ și constructiv! Biserica lui Dumnezeu sădește conștiința binelui în mintea noastră, ne învață să-i iubim pe cei din societate, ne arată pericolele lăcomiei și egoismul."

Corinusha 21.05.2015 13:34:41

toate alea ce le-ai enumerat tu mai sus (discoteci, baruri etc) platesc impozit pe venit si pe cladire. Bisericile nu. Bisericile se folosesc de banii din contributiile si donatiile enoriasilor cum au ele chef, si nici macar nu le declara, si daca declara ceva, nu declara tot.
Sa plateasca si bisericile impozit pe venit, sa dea bonuri fiscale si pentr o lumanare, sa dea chitanta/bon pentru fiecare leu care il dau credinciosii (in afara de cei din cutia milei, ca acolo nu se poate da bon/chitanta - e ca si cu cutiile de donati din magazine <atata tot ca alea specifica macar ca idee unde merg donatiile>).
De ce isi iau popii (cuvant intentionat, care nu inseamna preoti, care pentru mine inseamna cu adevarat omul lui Dumnezeu) numai audiuri, mertane si bmv-uri, vechi de maxim 3-4 ani? De ce isi fac ei inca ditai vila, pe langa casa parohiala, care la un momentdat o va parasi? Nu ii ajunge o casa simpla, cu 3 camere, sau un apartament la bloc? Nu ii ajunge o masina mai veche sau chiar un Logan nou? Nuuu, masina sa fie e minim 20.000 euro si vila de 200.000, nu? Pentru ce?!
Daca sta e exemplul care ni se da, va mirati ca multi il urmeaza? Va mirati ca multi nu mai merg la biserica sau cauta o biserica cu un preot cu har la kilometri intregi? Va mirati ca e blamata biserica cu tot ce tine ea (din randul oamenilor care o conduc)?

Daca nici biserica nu mai ace, atunci e asteptari poti sa ai de la o firma oarecare sa faca? Firma oarecare poate e plina de atei, si nu cred in zei/Dumnezeu/etc. Biserica ar trebui sa fie prima care sa ia initiativa in ajutorarea pe bune a celor care au nevoie. Biserica ar trebui a puna si in practica ce predica. Biserica ar trebui sa vorbeasca cu credinciosii; sa ii puna la fapte; dar daca Biserica nu da exemplu, e ce ar face un om oarecare ceva?!

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:46:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.