Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sarutul frantuzesc (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1784)

Colors 22.05.2007 19:58:18

O abordare din perspectiva crestina a "sarutului frantuzesc".

erzbet 22.05.2007 20:08:17

Pai banuiesc ca din moment ce este un lucru placut, este pacat. Acum intrebarea mea ar fi: intre soti este pacat?:-S

Makavelli 22.05.2007 20:15:18

eu zic ca intre soti nu este pacat acest lucru...

Colors 22.05.2007 20:28:59

erzbet :) lucrul placut nu este pacat, doar sa fie placut si lui Dumnezeu. Desfranare exista si intre soti si nu ma refer acum doar la sarutul frantuzesc, ci la toate celelalte. Sodomia, gomoria si toate celelalte rele sunt aceleasi pacate grele, in casnicie sau in afara ei. Dar am dorit sa abordez doar tema "sarutului frantuzesc" ca fiind se pare mai subtila la infatisare.

Liviu

erzbet 22.05.2007 20:36:25

Bun..am inteles. Si parerea ta care este? Este pacat sau nu? Si de ce?
Trecand peste exemplul cu tinerii care in urma unor saruturi frantuzesti ajung sa pacatuiasca...sarutul in sine, fara nicio alta implicatie; este considerat desfrnare?

Laurentiu 22.05.2007 20:40:49

Nu e bre pacat daca este numai intre soti ...dar sa fie facut cu dreapta socoteala:)

odin 22.05.2007 20:45:06

Citat:

În prealabil postat de Colors

Ai probleme, omule...

erzbet 22.05.2007 20:50:30

Citat:

În prealabil postat de Laurentiu
Nu e bre pacat daca este numai intre soti ...dar sa fie facut cu dreapta socoteala:)

Deci in conceptia ta este pacat intre 2 oameni necasatoriti(barbat si femeie)
Sunt curioasa...daca nu esti insurat...vrei sa imi spui ca nu ai sarutat pe nimeni frantuzeste? Si cum anume saruti cu "dreapta socoteala"?

Mirean 22.05.2007 21:24:11

Colors, nebunaticule...nu m-as fi gandit ca un om sfant ca tine pune o asemenea ispititoare problema in discutie.

Ca sa vezi...la ce iti sta tie mintea...

Nepotul meu (7 ani) citeste acest forum si te roaga sa ii explici ce este un "sarut frantuzesc"!

Stii...cu greu am reusit sa ii explic cum parintii rai nu primesc barza (avortul), dar la asta cu sarutul frantuzesc te las pe tine...

Makavelli 22.05.2007 21:47:18

pana la urma tine de moralitatea fiecarui om si normal ca unii o sa zica ca e pacat, altii ca nu, citind mai multe materiale cu caracter religios e foarte posibil sa iti dai seama de ce e bine si ce e rau, asta e sfatu meu :D

Mihai-g 22.05.2007 22:37:59

Cauti un raspuns pentru ca practici sarutul frantuzesc? Sau e o simpla curiozitate? ;)

mirelat 23.05.2007 06:34:35

Citat:

În prealabil postat de odin
Citat:

În prealabil postat de Colors

Ai probleme, omule...

ai zis-o! :thumbsup:

romandragut 23.05.2007 11:04:45

din perspectiva necrestina sarutul frantuzesc mi se pare mult mai intim decat actul sexual in sine.

D.C. 23.05.2007 11:08:12

ce e sarutul frantuzesc??:D
Adica francezii sa saruta altfel decat romanii?? au alt mod de a manifesta Iubirea CURATA??:p

moro.d 23.05.2007 11:16:30

nu stiu sa raspund, dar dak va ard calcaiele macar nu practicati acest sport in post. :D

Citat:

Nepotul meu (7 ani) citeste acest forum si te roaga sa ii explici ce este un "sarut frantuzesc"!

Stii...cu greu am reusit sa ii explic cum parintii rai nu primesc barza (avortul), dar la asta cu sarutul frantuzesc te las pe tine...
=))
poate nu sunt in masura sa dau sfaturi parintilor, dar am vazut k parintii kre vorbesc deschis cu odraslele lor, si nu le ascund niste lucruri banale (kre peste un an, doi tot de le vor afla de la colegi) se inteleg mai bine.
sarutul frantuzesc e ceva mai salbatic, nu e cine stie ce. e doar un alt mod de a saruta. ;)

D.C. 23.05.2007 11:31:56

de acord cu tine, trebuie discutat deschis cu copilul ca nu cumva din curiozitate:) sa lerge la cel mai apropiat chiosc de ziare sa caute raspunsul.:D

MARIUS_DANIEL 23.05.2007 12:22:31

Citat:

În prealabil postat de D.C.
de acord cu tine, trebuie discutat deschis cu copilul ca nu cumva din curiozitate:) sa lerge la cel mai apropiat chiosc de ziare sa caute raspunsul.:D

Mda,sper ca asta ai spus-o ironic...
Un parinte spunea foarte bine ca sarutul este actul cel mai pur al dragostei dintre un barbat si femeie.Si da,este pacat sa fie facut in afara casatoriei.

D.C. 23.05.2007 12:32:40

da marius ai mare dreptate, este pacat dar pentru ca de multe ori copii o fac fara sa ne ceara acordul,( si eu sunt parinte) raman la sfatul de a discuta cu ei deschis, incercand sa le explicam si urmarea gestului lor. eu am fost mereu de parerea ca trebuie expusa si partea buna si partea rea, apoi el va alege. Spunea un teolog unei fete care l-a intrebat e bine sa ne incepem viata sexuala la 14 ani? El a raspuns: daca esti pregatita sa devii mama atunci fa-o. Ei bine nu ii putem feri de societate dar ii putem pregati pentru ea.:p

Laurentiu 23.05.2007 12:36:24

Citat:

CA o ingaduinta nu ca un sfat pot spune daca poti fi cu capul pe umeri si stii ca nu treci si mai departe de la sarutul frantuzesc Poti sa faci asta si inainte de casatorie dar cu fata/ baiatul cu care vrei sa te insoti/mariti.

Laurentiu 23.05.2007 12:37:38

Citand Ezbet

D.C. 23.05.2007 12:39:22

laurentiu, pentru "cap pe umeri" trebuie Multa Credinta!! asa ca mai bine sa lasam deoparte sarutul frantuzesc si sa ne multumim cu o plimbare in parc intr-o zi de vara:)asta daca vrem totusi sa mai ramanem feciori:p

Laurentiu 23.05.2007 12:40:32

Eu prefer sarutul romanesc traditional:)

MARIUS_DANIEL 23.05.2007 12:47:07

Citat:

Eu prefer sarutul romanesc traditional:)

Bine zis.

odin 23.05.2007 13:57:46

Mi se pare un subiect complet nepotrivit si bolnav in acelasi timp. ce e mai trist e ca se gasesc multi sa isi dea cu parerea cum e mai cuvios sa bagi limba in gura altuia: prin stanga sau dreapta? Sau daca ii sug buza devin pervers?

Ce nu inteleg acesti oameni este faptul ca sarutul, la fel ca si sexul (spuneti-i impreunare, facut dragoste... fiecare sa isi aleaga)este un act intim. Este un act intim si pentru un crestin. A cauta `ortodoxia` intr-un gest care nu reprezinta un aspect al unei vieti crestine (moral vorbind, etic samd) este de-a dreptul grotesc... Dar cand ne culcam cu nevasta ca sa procreem (nu, ca doar asta e scopul? ? ?) cum sa o facem crestineste? Daca ii ating sanul cu pieptul devine pacat? Nu mai bine o acopar cu un cearsaf si fac o gaura unde trebuie? Dar oare te gandesti la Dumnezeu atunci?

Imi cer scuze pentru badarania si violenta limbajului de care am dat parte... Insa nu vad cum altfel sa fac pe unii sa inteleaga ca despre aceste lucruri nu se discuta in aceasta maniera... este grosolan, obscur si scarbos, crestinilor....

Mirean 23.05.2007 14:41:46

Citat:

Mi se pare un subiect complet nepotrivit si bolnav in acelasi timp. ce e mai trist e ca se gasesc multi sa isi dea cu parerea cum e mai cuvios sa bagi limba in gura altuia: prin stanga sau dreapta? Sau daca ii sug buza devin pervers?

Ce nu inteleg acesti oameni este faptul ca sarutul, la fel ca si sexul (spuneti-i impreunare, facut dragoste... fiecare sa isi aleaga)este un act intim. Este un act intim si pentru un crestin. A cauta `ortodoxia` intr-un gest care nu reprezinta un aspect al unei vieti crestine (moral vorbind, etic samd) este de-a dreptul grotesc... Dar cand ne culcam cu nevasta ca sa procreem (nu, ca doar asta e scopul? ? ?) cum sa o facem crestineste? Daca ii ating sanul cu pieptul devine pacat? Nu mai bine o acopar cu un cearsaf si fac o gaura unde trebuie? Dar oare te gandesti la Dumnezeu atunci?

Imi cer scuze pentru badarania si violenta limbajului de care am dat parte... Insa nu vad cum altfel sa fac pe unii sa inteleaga ca despre aceste lucruri nu se discuta in aceasta maniera... este grosolan, obscur si scarbos, crestinilor....

Bravo, Odin! Subscriu!

Laurentiu 23.05.2007 14:59:21

Citat:

Citand Odin
Aia cu atinsul .chiar ca a fost tare.Normal ca o sa atingi ca doar este nevasata ta...biserica se refera ca soti sa nu recurga la altfel de chestii decat ce implica o relatie intre un barbat si o femeie in mod normal adica intruparea dintre un barbat si o femeie cu saruturi si cu tot ce implica o relatie intre doi indragostiti dar nu cu orale sau mai stiu eu cum se vede pe la taoate filmele si sa se tina cont de sarbatori si de zilele de post
Ca doar este sotia ta este langa tine si tu langa ea aveti destul timp sa faceti si dragoste dar trebuie o sotie care sa aiba Varsta Credintei in Dumnezeu:)

suntunOM 23.05.2007 15:05:58

deci, ia stati putin, sarutul "frantuzesc" e "pacat"? si sexul oral? si cel anal? :)) dar unde traiti? in sec trecut? dar nici atunci nu era asa de "curata" societatea... daca 2 persoane se iubesc nu vad problema...

Laurentiu 23.05.2007 15:21:11

Citat:

În prealabil postat de suntunOM
deci, ia stati putin, sarutul "frantuzesc" e "pacat"? si sexul oral? si cel anal? :)) dar unde traiti? in sec trecut? dar nici atunci nu era asa de "curata" societatea... daca 2 persoane se iubesc nu vad problema...

Nu as zice ca este pacat sarutul numai stiu daca este frantuzesc englezesc sau mai stiu eu...dar sexul oral si ce mai zice SuntunOM sunt pacate.

Cristalin 23.05.2007 15:37:39

Citat:

În prealabil postat de suntunOM

Nici eu nu vad de ce fac unii atata caz de astfel de intimitati, ca si cum ei nu practica asa ceva.
Iertati-ma dar ori e multa prostie si inapoiere, ori ipocrizia a intrecut orice masura la marea majoritate a userilor acestu forum.

NU ma pot abtine sa nu felicit postarea lui ODIN de mai sus.
Bravo!
Pacat insa ca pe aici sunt numai smeriti si rusinosi care vad precum calul si cam atat, iar daca ii iei la purificat realizezi ca tu, care te considerai fata de ei ultimul om dupa ce le citeai postarile, acum esti adevarat ingeras.

Sa nu-mi spuneti ca cei casatoriti va impreunati printre haine,barbatii descheiati la pantalon iar femeile cu chilotelul putin dat la o parte?
Iar cei necasatoriti va plimbati cu iubitele/iubitii prin parc pastrand o distanta de un metru si cu un carton intre voi eventual?

quasar 23.05.2007 16:19:41

???Mi se pare ca sarim prea tare calul cu postarile astea.Chiar trebuie sa spunem ce si cum facem sau nu facem pe acasa.Eu cred ca oricine in sufletul lui stie daca e bine sau nu e bine ce face cu sotia.Stiti parca sunt doua tabere fiecare cu regulile ei.Exagerari sunt de ambele parti.Mai dati-o-ncolo de treaba!!

Cristalin 23.05.2007 16:25:14

Citat:

În prealabil postat de quasar
???Mi se pare ca sarim prea tare calul cu postarile astea.Chiar trebuie sa spunem ce si cum facem sau nu facem pe acasa.Eu cred ca oricine in sufletul lui stie daca e bine sau nu e bine ce face cu sotia.Stiti parca sunt doua tabere fiecare cu regulile ei.Exagerari sunt de ambele parti.Mai dati-o-ncolo de treaba!!

Ai dreptate, dar s-a ajuns aici tocmai datorita falsei smerenii pe care o au multi din cei ce scriu si vor sa para altceva decat sunt si fac.

D.C. 23.05.2007 16:31:59

heiiiiiiii treziti-va!! MOARTEA BATE LA USA. mai sunt ai alte topicuri aici mult mai interesante. vin unii arunca samanta si "crestinii autentici" se reped sa o culeaga. Rad dracii de se prapadesc. Trezirea sa cautam mantuirea, sa lasam sexul si discutiile "filozofice" pentru alte forumuri. daca nu am gresit pagina aici scrie CRESTIN ORTODOX!!:angry:

Cristalin 23.05.2007 16:39:58

Citat:

În prealabil postat de D.C.
heiiiiiiii treziti-va!! MOARTEA BATE LA USA. mai sunt ai alte topicuri aici mult mai interesante. vin unii arunca samanta si "crestinii autentici" se reped sa o culeaga. Rad dracii de se prapadesc. Trezirea sa cautam mantuirea, sa lasam sexul si discutiile "filozofice" pentru alte forumuri. daca nu am gresit pagina aici scrie CRESTIN ORTODOX!!:angry:

Da, dar rubrica este "GENERALITATI"

Si acum sa revin la subiect
Cu alte cuvinte mi se pare cea mai mare ipocrizie sa spui ca iesi cu iubita in oras si stai si te uiti la ea, sau ca nu-ti saruti sotia, iubita ca e pacat.
De ce e pacat?
Si pana la urma ce e fratilor pacatul? si care sunt motivele pt.care Dzeu pedepseste pe cel pacatos?
Oare daca ne tinem de un sablon chiar suntem sfinti? Sa fim seriosi.

Am mai citi eu pe aici cateva aberatii de topicuri ,gen : "e pacat sa fii virgina?", sau "sex inainte de casatorie", "relatii sexuale inainte de casatorie", "despre vopsitul parului"...etc
Chiar nu stau sa le enumar ca sunt mult prea multe.

Annamarria 23.05.2007 18:51:23

Citat:

În prealabil postat de romandragut
din perspectiva necrestina sarutul frantuzesc mi se pare mult mai intim decat actul sexual in sine.

wow ce tare. super tare! nu voiam sa scriu, dar chiar tre sa-mi exprim entuziasmul.Imi place foarte mult cand de la cine te astepti mai putin vede atat de limpede. E clar..niciodata sa nu judecam pe nimeni sau sa credem inferior. La faza asta romandragut e supertare.
Da, sarutul frantuzesc e fffffffoarte intim, si de aceea ar trebui sa fie doar intre soti. Daca accepti ca si a face dragoste apartine casatoriei bineinteles.

Sylvie 23.05.2007 19:11:20

As vrea sa va zic la toti care au comentat aici CEVA,dar ma abtin DIN BUN SIMT.
Ma intreb CINE MAI ARE AICI BUN SIMT?!
Ce faci Cristalin?Acum nu mai pui Regulamentul sa-l vada toti?Despre asta ITI PLACE sa vorbesti si sa citesti,dar despre situatii serioase unde se lua partea Parintelui,nu ti-a placut.
Unde sunt CRESTINII? Eu nu-i vad.Odin?Mirean?s.a.?

Sylvie 23.05.2007 20:23:33

Si,Anamaria are dreptate.Romandragut a dat dovada de BIN SIMT.Ati vazut pe cine jigneati si de cine va bateati joc...????

Sebastiana 23.05.2007 20:32:20

:)Sylvie,gaseste-ti alt Topic unde sa scrii,fara suparare???.Ce zici vrei?;)Nu te supara pe mine,dar mai sunt si alte subiecte unde poti scrie,si chiar mai interesante,no offense,si lasa-i pe altii sa isi dea cu parerea;sincera sa fiu,si mie mi-a placut cum a zis Roman Dragut.

mirelat 23.05.2007 20:39:04

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Mi se pare un subiect complet nepotrivit si bolnav in acelasi timp. ce e mai trist e ca se gasesc multi sa isi dea cu parerea ...
este grosolan, obscur si scarbos, crestinilor....

Bravo, Odin! Subscriu!

si eu ! sper ca admin sa stearga acest topic urgent !!

moro.d 23.05.2007 20:53:15

nu va obliga nimeni sa intrati pe topic. e un forum crestinesc... un crestin dak are o intrebare o pune pt a nu ramane cu dubii, orice fel de intrebare ar fi, oricat de aberanta ar parea. crestinismul nu se limiteaza la anumite subiecte.
pe de alta parte, sunt de acord si cu odin, dar mass-media s-a extins atat de mult si in atat de multe subiecte incat ar fi inutil sa ne ferim de un anumit subiect pe un anumit forum...

cei kre spun "cutare e pacat" nu inseamna k nici nu-l savarsesc! nu confundati, nu va mai dati repede cu parerea despre cineva! eu dak spun "minciuna e pacat" nu inseamna k nu mint... e doar un exemplu. intrebarea topicului este "dak e pacat", nu "voi faceti acest pacat"

moro.d 23.05.2007 20:55:15

si in fond... nu ne imitam unii pe altii. nu spunem "uite, eu fac, poti sa faci si tu". nu ne dam drept model pt altii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:06:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.