![]() |
Mi se intampla lucruri rele
Buna,
De cand m-am apropiat mai mult de credinta mi se intampla numai lucruri rele, de exemplu m-am lovit cu nasul de ceva si e umflat si ma doare capul, m-am fript, sau ba ma doare una ba ma doare alta. De ce? Si inca ceva, m-am rugat mult la Dumnezeu sa imi indeplineasca o dorinta, si mi-a indeplinit-o, toata ziua am fost din cale afara de bucuroasa, dar spre seara mi-a venit un gand de genul "dar daca...." "daca faceam asa, era mai bine" si iar m-am intristat, m-am suparat pe mine ca am astfel de ganduri, pentru ca dupa ce Dumnezeu mi-a indeplinit dorinta eu mai am tupeul sa visez altceva si mai bun. Asta ma intristeaza. Si ma gandesc ca poate nu e vina mea, pentru ca parintele Arsenie Papacioc a spus ca ori si oricare e motivul intristarii e numai de la cel rau. Sper sa nu fie al meu gandul asta, cum imi dau seama? Eu ma gandeam ca din moment ce ma intristeaza sigur nu ar fi al meu. Nu vreau sa-l supar pe Dumnezeu, de asta intreb, oricum el ne cunoaste gandurile si sufletele... |
Citat:
|
Citat:
Ar fi bine sa vorbiti cu indrumatorul dv despre aceste lucruri. Citat:
|
Aseara am spus o rugaciune catre inger, dupa aia m-am fript si m-am suparat ca Dumnezeu ingaduie astea:( ca nu am putut dormi toata noaptea, ma ustura..ce pacatoasa sunt. La bine mereu il laud si la rau imi pierd increderea .. credinta
|
Tu ce crezi ca e treaba asta cu credinta, un soi de talisman purtator de noroc?
Hristos a spus: "In lume multe necazuri veti avea". Multi nu inteleg ca a avea o viata de credinta autentica este un risc asumat si nu chestii din astea minore. "Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea." Ioan cap. 16:33 |
Citat:
|
Citat:
Da, desigur imi vei raspunde ca nu e de ajuns citirea Scripturii, trebuie sa si crezi ceea ce citesti. Oricine incercat de ispita va citi din Sf.Scriptura cautand cu disperare o scapare, deci cel incercat va crede cu siguranta ce citeste. DAR ASTA TOT MAGIE SE NUMESTE! Pentru ca reteta ta cu citirea unui pasaj din Sf.Scriptura se aplica doar omului in alcatuirea sa pamanteasca - deci cu efect de cel mult la nivelul psihicului ... si cam atat! Ispita vine, insa, din inaltul stihiilor acestei lumi, deci omul incercat are nevoie de mai mult de o simpla imbarbatare la nivel psihic si psihologic. Are nevoie de COMUNIUNE DUMNEZEIASCA - sau sensibila, daca sustii ca ai citit ceva din Sf.Maxim Marturisitorul sau Petru Damaschin - pentru a trece peste ispita. In aceste cazuri participarea la Sf.Taine ale Spovedaniei, Maslului si Euharistiei este Calea! Inca o dovada ca sectarismul este echivalent cu SECULARIZAREA! O forma mascata de bolsevism! |
Citat:
Si Sf.Paisie Aghioritul a spus ca nu a avut vreodata un folos mai mare in apropierea sa de Dumnezeu decat clipele in care a fost grav bolnav. Aceste momente i-au ajutat mai mult decat toate posturile, privegherile si rugaciunile din vremea cand era sanatos. Bucura-te, ca Dumnezeu ti-a ascultat rugaciunea! |
Citat:
|
Citat:
Iar, pe de alta parte pentru ca in ziua de astazi Biserica a fost intemeiata si exista instrumente de ajutor impotriva ispitei specifice Bisericii. Dar aceste instrumente tu nu le cunosti, si, ca urmare nici nu poti sa le oferi nici macar ca sfat de ajutor. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca tu neapartinand Bisericii Ortodoxe chiar mi se pare lipsit de bun-simt sa sfatuiesti pe cineva din afara bisericii tale. |
Nu-ti face griji, Dumnezeu stie gandurile omului (Amos 4.13). Tu cred ca te vei ruga pt ea Domnului si vei face ce este drept si Domnul nu va uita (Apocalipsa 22.12).Numai bine.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai vazut si la pelerin: a dat ca sfat un verset din Sf.Scriptura. Si ce-a facut cu asta? Nici macar nu i-a spus Alexandrei sa se roage! Nici macar atat! Ca sa nu mai vorbim de versetul ales: asa-zisul sfat din verset il indeamna pe om sa reziste SINGUR ispitei. Dar daca omul este atat de slab incat nu poate sa reziste ispitei (si vorbesc aici de omul care nu este angajat pe drumul mantuirii, un betiv, de exemplu). Or in Biserica noastra avem Sf.Taina a Maslului prin care omul primeste ajutor de sus in ispite si incercari. |
Citat:
pe care il are citirea Scripturii.Multi mireni au remarcat acest lucru si duhovnicii au remarcat acest lucru. Astfel, Pelerin_de_la_Rasarit nu a sfatuit-o rau.Ba din contra. |
Citat:
6. Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: "Pentru ce te-ai întristat și pentru ce s-a posomorât fata ta? 7. Când faci bine, oare nu-ți este fața senină? Iar de nu faci bine, păcatul bate la ușă și caută să te târască, dar tu biruiește-l!" Nu stiu bre "Iluminatule" de unde le scoti, dar aceste versete descriu clar inceputul luptei cu pacatul. Nu spun deloc cea ce tu declari. Citat:
daca mireanul nu doreste sa-si asume personal acea lupta, degeaba are Biserica acele intrumente.Pana la urma tot la lupta personala a mireanului cu pacatul se ajunge. Citat:
sunt absolut sigur, ca daca Pelerin ar deveni ortodox ar fi mult mai sporit decat cei care se considera ca sunt "abonati" la ortodoxie. :105: Citat:
Dar ar mai trebui sa se obisnuiasca si cu alta: "uneori, crestinul care va face binele unui om i se va rasplati cu rau chiar din partea celui caruia i s-a facut binele." Si asta pt ca dracul a fost slobozit in lume, si cauta sa inghita pe oricine. In acest caz, crestinul ar trebui sa se roage pt acel om si sa-l ierte pt ca astfel ii pune "carbune aprinsi" pe fruntea acelui om, si pleaca diavolul din acel om. |
Citat:
|
Citat:
sa-i dai unui invatacel-nou venit la credinta, direct psalmii. Psalmii sunt o sabie "katana" cu doua taisuri.De obicei ei se citesc numai cu binecuvantarea duhovnicului, si asta pt ca nu vrei ca din ignoranta proprie sa-i ceri lui Dumnezeu sa dea cu tine de toti peretii, recitand asa pslamii la alegerea ta proprie, dupa cum iti vine in minte, fara a tine cont de starea ta de pacat, sau de pacatele pe care le ai. Risti sa-ti dai singur cu sabia in picior.:71: De aceea pslamii se citesc cu binecunvatarea duhovnicului.De obicei cei care citesc toata psaltirea sunt spovediti si imparatasiti in cele 4 posturi ale anului si astfel sunt feriti de a se lovi cu sabia peste picior.Inteleeegi ? |
Citat:
Citat:
Citat:
Oita, cred ca ar trebui sa-ti stergi din nick-name chestia cu "cugetatoare". Citat:
|
Citat:
Repet si confirm chiar si din postarea ta ca sectarii NU POT SI NU STIU sa indrume pe cineva spre mantuire. Si daca nu-i indruma spre mantuire atunci, cu siguranta ii indruma spre pierzare! |
Vezi, Oita, toate-s bune si frumoase pana ajungem la a ajuta pe cel de langa tine: sectarii sunt destepti, blonzi, cu ochi albastrii, "priceputi" in a talcui Scripturile - vorbesc ironic, bineinteles -, dar cand trebuie ajuatati oamenii spre mantuire sunt varza totala, sunt ZERO. Pentru ca nu au Tainele Comuniunii.
Primele lucruri pe care le-au facut luther, calvin si toata sleahta de nemernici au fost sa ... renunte la Sf.Taine. (oricum desprinzandu-se de Biserica, tainele s-ar fi transformat in simpla magie inselatoare). Si acum se vad diferentele reale dintre Biserica si pleava lumii! |
Citat:
Alexandrei. Si faptul ca Alexandra s-a lovit cu capul de hota(sau de ce s-a lovit ea) asta nu insemana ca diavolul de necaz, i-a dat cu hota in cap.Terminati cu astfel de tampenii ca ajungeti de bancuri. Citat:
A da, si inca chestie.Mai omule cand cineva revine la credinta tu nu-l speria cu exemple duhovnicesti precum Paisie Aghioratul. Ii dai cu exemple de sfinti si cererile sfintiilor numai dupa ce noul invatacel -revenit la credinta intelege rolul suferintei in contextul ortodoxiei.. Citat:
Dumnezeu.Vezit-ti de mantuirea ta si lasa mantuirea altora in seama lui Dumnezeu. Citat:
cine a fost Descartes si ce a zis el cu priviere la cuget, si apoi cauti iarasi in DEX ce insemana "ortodox". Si uite asa facem si educatie in paralel.:71: Citat:
Amin.:29: |
Citat:
|
Citat:
parte a usii. Citat:
altii ? N-au bre nici o vina.Sunt in ratacire nu datorita propriei lor vointe ci datorita inaintasilor lor.Iar Dumnezeu stie chestia asta si tine cont, n-ai nici o grija. Apropos, tu stii ca si in vremea lui Hristos, existau sectari, iar Hristos a interactionat explicit cu ei ? Samaria ->samarinenii ? Vezi pilda samarineanului milostiv. |
Citat:
Citat:
Citat:
Pune mana si citeste niscaiva canoane referitoare la "interactiunea" crestinilor cu sectarii si dupa aceea vorbeste, oaie! |
Citat:
Citat:
cautau sa-l bata pe Hristos prin Capernaum.Ai grija cu "randuiala" aia ca folosesti notiunea de ortodoxie ca pe o ideologie.In momentul in care folosesti credinta ca ideologie, esti pe calea talibanilor, extremistilor. Stii cine facea in vremea lui Hristos, ideologii:zelotii. Ai grija sa nu devii un taliban-zelotist. |
Citat:
|
Iluminatu', ca ex-adventist, are complexul convertitului inflacarat care scuipa unde a lins. Pentru el, toti non-ortodocsii, in special (neo)protestantii, sunt de la Ala. Ce face el este exact ce numesc eu "aglutinare sub steag" si "marcat teritoriul pentru cauza". Am observat deseoricum se aduna grupul "evlaviosilor/talibanilor" pe forum, cum se coalizeaza si se sustin unul pe altul, catalizandu-se si intarandu-se pentru "cauza"; exact ca o aglutinare. Toata chestia asta e ceva atat de banal, si se regaseste la orice grup uman coeziv, de la firme la confesiuni religioase. Oaie, care numai caldicel nu e, a zis-o foarte bine. Ceva in iluminatu si altii ca el ii face sa fuga de "cel-care-era-el-inainte-de-ortodoxizare" si atacand aceasta ipostaza-fantoma in altii, deoarece ii postuleaza existenta. Exact ca in stalinismul clasic: dusmanul de clasa e intotdeauna undeva. De exemplu, in membrii mai cerebrali (a se citi mai putin dispusi la lozinci) ai Partidului/Bisericii. Cred ca m-am facut mai clar inteles.
Iluminatule, astia ca tine sau bin sunt exact ca si cei 10000 de calugari nitrieni si aramei, aflati in slujba monofizitilor dupa sinodul talharesc Efes 449. Genul asta este deopotriva carnea de tun dar si ciomagul oricarei organizatii. Intre acei calugari, cipofobii actuali si minerii din'90-'91 nu vad nici o deosebire de substanta. |
Si a propos, iluminatu', canoanele acelea izolationist-mizantropice, usor sociopate ca formulare, au cazut demult in desuetudine. Intreaba-ti episcopul. Doar fanaticii ortodoxiei de blog si niscaiva cataoni stilisti se mai tin de acele bariere ruginite.
|
Citat:
Auzi, cica daca omul crede Scripturile, cand citeste, e magie. As rade, daca nu ar fi trist, ca orice fanatism. Deci tu nu crezi cand citesti Biblia; doar "cainii de sectari" e asa rai ca face magie, dom'le, cu Cornilescu, Luther sau King James alea de editii spurcate. |
Citat:
Psiho-analiza ta este foarte la obiect si contine o doza uriasa de supozitii, as putea afirma cu tarie ca esti pe cale sa devii un nou Dr.Freud! BRAVO!!! BRAVO!!! Sunt stupefiat de claritatea argumentelor! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu cred, pentru ca cei prezenti la cursurile lor se considera oameni intregi la cap si inima. Dar cum te vom numi pe tine, cel care dupa ce ai primit Invatatura ca pe un giuvaier nepretuit, o denigrezi si o arunci in noroi? Porc sau caine? Alege tu! Sunt, oare, profesorii de vina? Eu unul nu cred! Tu ce crezi? Canoanele acelea au fost enuntate de OAMENI ADEVARATI, nu de niste ciurli-burli ca tine! Au marturisit cu sange pentru acele canoane, ca tu astazi sa le numesti "sociopate"? Oricum parerea unor oameni asa mici ca tine, pur si simplu NU CONTEAZA! |
Barsaumase, ma bucur mult ca ti-ai scos mentiunea "ortodox" de la specificatia "religie". Chiar si asa, a durat prea mult sa te hotatarasti.
Consider gestul tau o indreptare a coloanei vertebrale, statul cu dosul in doua luntri te face sa stai incovoiat! Oricum, gestul de indreptare, desi luat tarziu e foarte binevenit. Timpul lung de cumpanire a hotararii denota, totusi, un autopupincurism comod. Felicitari, totusi! |
Citat:
|
Citat:
Candva, un mare monah s-a retras in pustie. Dupa mult timp petrecut acolo, in apropiere de locul pustniciei lui s-au asezat 2 frati monahi, tot pustnici. Dupa alte numai cateva luni, pustnicul cel batran s-a dus sa-i cerceteze pe cei 2 frati crezand despre sine ca este mai inaintat in credinta si ca, poate le-ar fi de folos sfaturile lui. Cand a ajuns la ei din trupurile lor mai ramasesera doar cateva oseminte: i-au atacat leii. Ce crezi ca si-a spus batranul pustnic in sinea lui? S-a smerit pentru mandria lui pentru ca, de fapt, cei doi frati mai tineri au fost chemati la Dumnezeu mult mai repede ... datorita foarte apropierii lor de Dumnezeu! Asa ca nu poate nimeni sa spuna ca esti noua in credinta sau veche - nici oaie, nici barsaumas, nici vreun alt ingamfat de pe-aici -, decat numai duhovnicul tau! Ce pot eu in nepriceperea mea (dar din propria experienta) sa-ti spun este ca impartasirea cu Sf.Taine ne vor ajuta enorm de mult! Doamne-ajuta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:21:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.