![]() |
Am nevoie de un sfat
Buna seara, am nevoie de un sfat. Astazi m-am impartasit si din greseala, dupa mai multe ore am scuipat. Ce trebuie sa fac?
|
Citat:
Asta este supra-scrupulozitate. |
ai putea te rog sa fii mai explicit? Multumesc.
|
Citat:
|
Fulgulet nu asculta tu pe astia de alte confesiuni care iti dau sfaturi in ale ortodoxiei ,dute tu frumusel si vorbeste cu parintele care te-a impartasit.
Doamne ajuta. |
Vin si eu cu o intrebare, pentru unii, poate, tampita:
E poblematic daca in ziua in care te-ai impartasit donezi sange. Intreb pentru ca era sa o patesc, dar am renuntat la a mai merge la donat in acea zi, dar totusi ma intreb daca imi faceam un pacat daca donam atunci, dupa cateva ore? |
Citat:
|
In aceea ca as dona sange in ziua in care m-am impartasit?!
Intreb, pentru ca sincer, nu stiu. De aceea am preferat las donatul de sange pe alta zi, just in case. |
Citat:
"Aualeu, azi sa nu pup pe nimeni si sa nu scuip si sa nu donez sange!" Hai sa fim seriosi. Exagerarile nu fac bine nimanui. |
Corect, ai înțeles bine.
|
Nici eu nu pot sa zic ca cred in superstitiile astea, sau ceor fi ele, dar am avut totusi gandul ca, parca nu mi-as face pacate tocmai acum, dupa ce m-am spovedit si impartasit...
De donat, nu cred ca se dona sange in vremurile alea :)) |
Nici eu nu cred ca se dona sange, decat daca te taia cineva :D...
In ziua de azi, presupun ca daca e o extrema urgentaa, cineva apropita pe masa de operatii, etc...dar sunt atatea alte situatii care te opresc de la donare...( daca ai hemoglobina sau tensiunea prea mica, dc ai peste 60 ani, dc esti femeie insarcinata,'dc ai avut anumite boli, etc...) Vedeti ca sunt tutoriale cu ce sa faci si ce sa nu faci dupa cete-ai impartasit, ce sa faci daca vomita copilul, unde sa ingropi voma, etc. Si oricum trebuie sa tii canon daca se intampla asa ceva atat tie cat si copilului. Daca ai scuipat fara sa-ti dai seama, banuies ca nu mai poti face altceva decat sa-i spui preotului si sa tii canon, daca ti da. |
Citat:
Eu zic cei de alte confesiuni pe forum orthodox sa stati in banca voastra lasat-ne pe noi cu ale noastre;lumanari moaste scuipat dupa impartasanie si alte ... scuti-ne va rugam. |
Citat:
Si stiu sigur ca nicaieri nu zice ca nu ai voie sa scuipi, sa "pierzi" sau donezi sange, sa pupi pe cineva ( nu in mod erotic, desigur). Sunt traditii babesti, care te chinuie mai mult decat te impaca. Si mai ales, nu sunt ortodoxe. Nici un preot n-o sa-ti zica asta. http://ortodoxia.md/piedici-in-calea...scq-partea-iii Citeste si tu. |
Citat:
" -Cum procedam cu resturile de mancare pe care le scoatem din gura dupa ce ne-am impartasit, si cate zile tinem aceasta regula ? Resturile scoase din gura dupa ce ne-am impartasit se ard in foc. Aceasta regula se pastreaza o zi. Putem insa evita in acea zi sa mancam de exemplu peste." |
Citat:
Eu vorbeam de pupat, donat sange, si scuipat. Daca ai resturi de mancare in scuipat, inseamna ca nu prea mesteci bine, sau nu te speli pe dinti :)) |
Tu nu-ți forțezi prea mult creierul, nu?
|
Citat:
|
Noi ascultăm în primul rând de ce spun părinții noștri duhovnici, nu stăm cu geana pe google.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Asta nu înseamnă că nu trebuie să fii atent după ce te-ai împărtășit.
|
Citat:
|
Tu poți continuu.
|
Sfanta Impartasanie este foc ce arde. Trebuie spovedanie amanuntita, iar dupa Impartasanie trebuie sa respectam randuielile impuse de Biserica. Persoana care primeste sangele alteia ce s-a impartasit in ziua respectiva poate avea aceleasi probleme pe care le are cineva care nu s-a spovedit.
|
Citat:
|
Citat:
|
...............
|
Citat:
cum asa??? adica ne putem impartasi asa,hop top? mai putin si o sa ziceti ca nici nu trebuie sa ajunam inainte, ca ne putem impartasi dupa ce am luat un mic dejun copios. apoi ne miram de ce batem pasul pe loc, chiar daca ne impartasim des |
Citat:
Desi, daca esti in pericol de moarte...poate chiar e cale prin care poate lucra Dumnezeu ( adica sa primesti sange de la cineva care s-a impartasit, tu nemaifiind in stare sa te impartasesti, fiind inconstient...). Oricum nu cred ca ai putea fi " osandit"ca ai luat cu nevrednicie sf impartasanie, atata timp cat nu ai facut-o constient.... Nu stiu acum daca se accepta sa te impartasesti in ziua cand se stie ca vei suferi o operatie la care sgur vei pierde sange si bucati din propriul trup, insa totusi nu cred ca " sangele Domnului" se amesteca, organic, cu sangele tau.... orice substanta organica pe care o consumi este intai digerata si apoi metabolizata si ulterior resintetizata de organismul tau. Toate masurile de precautie se iau in scopul prevenirii eliminarii sfintelor nedigerate inca. Nu am auzit sa mai prezinte urme de sfintenie si produsele de excretie ( ca in caricatura aceea de la subiectul sa ne mai amuzam oleaca)... atata doar serecomanda sa evitam activitatile care accelereaza metabolismul ( alergat, consum alcool, care duc la transpiratie in exces) sau digestie incompleta ( mancat si baut cu nesat, care pot determina indigestie si voma), ci din contra serecomanda somn, odihna, activitati relaxante, citit, cugetat, etc... Iar daca auzim ca cineva are nevoie urgenta de sange, chiar atunci, poate ar tb sa intrebam duhovnicul sau alt preot, inainte sa emitem judecati cum ca nu ii putem da sangele nostru purtator de Hristos unui nevrednic...( cu siguranta daca Dumnezeu ar considera ca primitorul ar fi nevrednic, ar face la un fel sa nu il primeasca) |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu sa te ajute indiferent ce practici. |
Citat:
Ei bine si atunci postul a luat sfarsit,e moment si de(nu numai)veselie lumeasca cu rudele,colegi,prieteni. Fiecare este invitat la masa de Craciun unde ne veselim -nu ne intristam si nici nu mai tinem post. De aici reiese ca nu poti sa ai un pahar de vin de Craciun pt ca te-ai impartasit(tot cu vin)??? Asta inseamna ca tinem ziua de Craciun sau de Paste,din nou cu post-desi sunt zile de mare veselie a spiritului si de deslegare a trupului(a nu se citi desmat,sau betii). Ajung la concluzia ca oamenii sunt foarte stricti si scrupulosi pe socoteala mantuirii altora. Ce-mi pasa mie ca unul care este in prag de moarte , prin sangele meu se impartaseste "cu necinste"? Asemenea concept nici nu exista in masura in care omul trage sa moara oricum,orice muribund primeste sangele Domnului,fie ca este vrednic fie ca nu!Cu conditia ca sa fie de accord sa-l primeasca! In rest scrupulozitati demne de caricaturi! Si inca ceva:cati dintre oameni sunt cu adevarat vrednici pt sangele Domnului? |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Tu ar trebui sa cauti sursa si nu oamenii ale caror fapte/roade nu zidesc ci mai mult ii smintesc pe altii. De cate ori nu m-au smintit si pe mine oamenii...pana intr-acolo incat imi spuneam"daca astia asa practica religia ortodoxa si-mi zic ca este normal,nu mai are rost sa mai fiu cu ei in aceiasi religie!" Dar de ce sa fie problema mea cand este problema lor? De ce sa parasesc eu religia pt unii care n-au inteles-o ? Ar fi la fel cum as fugi de matematica pt ca profesorul nu se pricepe... Iar faptul ca inca stai pe aici discutand cu noi(chiar si daca pui bete-n roate :) dovedeste ca nu ai plecat de tot ...Poate esti doar dezgustat de unele aspecte negative(legate tot de oameni). Incearca sa mergi la sursa,sa citesti vietile sfinte ale celor cu adevarat Sfinti,cel putin acolo ai mai mult de invatat decat aici, unde bajbaim si noi. |
Citat:
Imi plac destule aspecte ale cresinismului. Dar imi si displac destule, si sunt aici sa le comentez, fara un motiv anume :D |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Mare ti-e gradina Doamne !:76:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:29:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.