![]() |
Atentie parinti cu educatia crestina! - Fata disparuta in Bucuresti...
Am gasit un anunt teribil pe net:
"Se numește Iulia Ionescu și este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național “Sfântul Sava” din București. Are 15 ani, ochii verzi, părul lung, șaten închis. Iulia a dispărut ieri, 12 februarie a.c., pe drumul spre școală. De la stația de metrou Eroilor, fetița trebuia să ia o mașină până la Cișmigiu, unde este liceul în care învață. De fiecare dată când ajungea la școală, Iulia îi trimitea un SMS mamei ei, să o anunțe că e bine. Ieri, acel SMS n-a mai venit. După ce l-a așteptat în zadar, mama a sunat-o, însă telefonul Iuliei, de atunci și până acum, este închis. Iulia este o elevă olimpică, o fetiță cuminte și silitoare. Dacă ați văzut-o sau aveți informații ce pot ajuta la găsirea ei, vă rugăm să sunați imediat la numărul de urgență 112 sau să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție. De cazul acestei dispariții se ocupă Secția 19 Poliție București." de aici: http://comunitate.desprecopii.com/fo...ucure%C5%9Fti/ In presa scrie ca mama a gasit bilet scris de fata, ca a plecat la manastire. Este anchetat si duhovnicul ei. Se pare ca vroia mai demult sa se calugareasca. Scriu aici despre acest caz intalnit intamplator, dar care ma ingrozeste, pentru ca nu este normal cum se intampla lucrurile (in cazul in care motivul disparitiei este acesta). Trebuie avut mare grija la educatia copiilor si trebuie si duhovnicii sa aibe grija cum procedeaza si sfatuiesc. Pana la urma poarta o mare responsabilitate. Nu stiu, dorinta asta de calugarire la asa varste fragede si modul asta de a proceda, fugind de acasa si inebunind astfel parintii si alti apropiati nu este fireasca. Copiii trebuie sfatuiti mai bine: sa-si termine scoala mai intai (se pare ca Iulia este o fata foarte buna, la un liceu de exceptie) asa ca de ce sa nu termine intai scoala si chiar sa studieze ceva. Sa vada intai cum este viata in lume. Sa vada si cum este la manastire (sa stea o vacanta acolo, de proba). Ma uitam si ieri la filmuletul din link-ul pus aici pe forum. Niste copile, care nu stiu ce le asteapta. Se jucau inca. Si mi se pare ca acolo fata care s-a calugarit (Teodora) spunea ca regreta numai ca nu se mai casatoreste. (daca nu ma insel - o intreba nasa ei de calugarire daca nu-i pare rau ca i se va taia parul frumos). Copiii trebuie invatati ce repezinta calugaria. Si trebuie invatati ca nu se fuge de acasa pentru asa ceva. Nu asa se procedeaza. Cred ca se fac mari greseli cu monahismul asta. Si duhovnicii care indeamna la asa ceva. Poate ar trebui ca acestia sa vorbeasca si cu parintii copiilor care au asa ganduri. Si si la manastire nu trebuie primiti in felul acesta si nu la varsta asta, fara o probam fara o pregatire in prealabil, fara scoala terminata. Eu sper sa gaseasca fata. E si asa frumusica. Si sper sa nu fie altceva la mijloc. Va rog sa ma iertati, nu sunt parinte nu sunt in masura sa dau sfaturi, dar acest caz ma ingrozeste. |
E cam penibil comentariul tău. Stirile de la ora 5 cu Sophia. Daca nu ala e motivul disparitiei o sa te dezgrozesti si o sa-ti ceri iertate de la toti duhovnicii pe care i-ai jignit?
|
Nu s-a dus la manastire de la metrou, unde a lasat-o mama. Biletul cred ca era mai vechi, probabil s-a intamplat altceva, sper ca nu mai grav.
|
Citat:
|
Citat:
|
Sunteti de groaza! Pur si simplu nu se poate discuta nimic pe acest forum.
Deci: 1. Pentru cei noi care vin pe acest forum numai sa jigneasca useri mai vechi: eu am pus ce am intalnit pe net. Nu am unde sa ascult/urmaresc stirile din tara!!!!!!! 2. Da, undeva scria ca a plecat spre scoala, cu metroul. In alta parte scria ca intre timp a gasit mama ei biletul. Fata hotarase sa plece la manastire si nu la scoala. 3. Nu am jignit nicaier duhovnicii (va rog sa-mi aratati ce am scris rau la adresa lor). Am spus numai ca este anchetat si duhovnicul ei ca asa scrie in articol. Si am spus ca trebuie sa aibe grija cum sfatuiesc pe tineri si sa discute si parintii lor, atunci cand acesti tineri isi exprima doreinta de a se calugari. Anuntul l-am preluat de un forum pentru parinti si acolo nu este batjocorita lumea asa ci lumea isi face griji legat de acesta fata. Pe voi cad ca va doare in basca, sa va ma scuzati. Numai barbati care sar sa jigneasca. |
Citat:
Citat:
Poti urmari emisiunile tv si radio pe internet. Apoi treci la "Favorite" si le poti urmari oricand, si atunci cand scrii pe forum. |
Citat:
|
Uneori e mult mai intelept sa lasam lucrurile asa cum sunt. Valabil pentru toti! Cand omul are nevoie de ajutor, chiar daca el crede ca ajuta, cine este cel ce se ofera sa-i intinda o mana? Vad ca foarte mult timp va ia s-o intelegeti pe Sophia, desi nu e nevoie sa-i cititi mai mult de 2-3 mesaje. Ea... e complicata prin simplitatea ei. Noi, complicam prin ceea ce vrem sa parem, dar nu suntem. Ca daca am fi, am iubi mai mult si am fi mult mai ingaduitori si mai blanzi la vorba!
|
Adevărat ai grăit! :25:
|
|
Daca era urata ca noaptea, batea discoteci, repetenta, mai bine nu, nu-i asa?
Astea cand dispar (si astea dispar cel mai des) nu se plange nimeni. |
Citat:
-am zis si eu asa ca sper sa o gaseasca si sa fie bine si conteaza oricum si ca invata bine,era cuminte si credincioasa |
Nu ar trebui să conteze calitățile. Ceea ce ți-a scris Alin am vrut să-ți scriu și eu, dar m-am abținut.
|
-conteaza si calitatile ca una este sa fii cuminte,credincioasa si sa-ti doresti sa ajungi la manastire cum vrea fata aceasta : Iulia Cristina, si alta este sa fii cu discoteca,baruri,fumat,droguri...si sa intri intr-un anturaj care sa te duca chiar spre o retea de prostitutie sau mai stiu eu ce; deci sunt diferente mari
-normal ca nu e bine sa dispara nici o fata |
Deci, până la urmă, nu contează calitățile (fata drăguță) dacă normal e să nu dispară nimeni.
|
Citat:
Nu avem noi de unde sti unde ii e locul: la manastire sau in lume. Sa-L lasam pe Dumnezeu sa o ajute in gasirea drumului ei. P.S. Ceea ce nu mi-a placut in secventele vazute la TV, este ca familia ei foloseste prea mult timpul trecut atunci cand vorbeste despre Iulia: "ii placea sa, spunea" etc. |
Citat:
|
Pozele au intotdeauna darul de a suprinde "figuri angelice" mai ales daca si natura ajuta in acest sens.
Cand cineva deschide gura, incepe sa gesticuleze, atunci abia incep sa se vada problemele. Cateodata nici macar atunci, daca oamenii sunt naivi ci dupa multa vreme, o relati apropiata, dificultati care le infrunti alaturi de persoana respectiva, etc. Avem din pacate inradacinata cultural stupida idee "draguta fizic - persoana de treaba, sa fie bine, etc. urat - eh, cui ii pasa cine e ce face, de ce .." |
Chiar si fetele care nu sunt chiar asa cuminti si sunt rapite sau li se intampla ceva, merita mila. Ce, prostituata nu e si ea om, nu are nevoie de mila, de dragoste? Nu are si ea dreptul la mantuire? La o Parohie Romaneasca din Italia, de Inviere, enoriasii si preotul au hotarat sa "cumpere" de la un peste albanez prostituate romance ptr. a putea si ele sa ia parte la slujba Invierii. Printre romance, au mai fost si cateva sarboaice care voiau si ele sa ia parte la Inviere. Multe dintre aceste fete, dupa acest gest, si-au indreptat viata.
* Nu cred ca duhovnicul e de vina aici, ma indoiesc ca dansul a indrumat copila sa fuga de acasa. Nu stiu ce sa zic daca e bine sau nu sa pleci la 15 ani la manastire. Tind sa cred ca nu, mai ales in zilele noastre. Putea sa astepte sa faca 18 ani macar. Nu este ceva nou. Nu stiu de ce ne surprinde faptul ca multi trebuie sa fuga la manastire, in loc sa fie dusi de parinti. Multi parinti romani reactioneaza f.urat daca copilul lor vrea sa se calugareasca, chiar daca e major si cu studii. E ca si cum le-ai spune ca are cancer. Aici e si vina parintilor, nu doar a tinerilor. Au evlavie la monahi si monahii, dar copilul lor sa ramana mirean. Si in trecut au mai fost oameni care au fugit de la parintii ptr. ai urma Domnului. Ma gandesc la Sf.Parascheva care si ea a fugit de acasa ptr. ca era prigonita de parintii ei si acum e ocrotitoarea Iasului. * Revenind. Dar este sigur ca a plecat la manastire? Daca s-a intamplat altceva? |
Nu știm, dar e mai ușor să mâncăm rahat.
|
Citat:
|
Gata, o găsiră.
Sophia, relax, nu era la mănăstire! |
IULIA IONESCU, ELEVA DISPĂRUTĂ, A FOST GĂSITĂ. Tânăra se întorcea cu trenul de la Suceava și era îmbrăcată în călugăriță
http://www.gandul.info/stiri/iulia-i...arita-12090469 "Iulia Ionescu, eleva dispărută în urmă cu trei zile, a fost găsită într-un tren care venea dinspre Suceava, fiind predată de lucrătorii CFR Poliției. Potrivit primelor informații, fata a fost coborâtă din tren la Focșani și preluată de autorități. Fata a fost identificată de angajatul CFR în jurul orei 17.15, într-un tren internațional care venea de la Moscova și mergea spre Sofia, a declarat pentru MEDIAFAX Alina Predescu, purtător de cuvânt la CFR Călători. Ea a urcat în tren la Suceava și călătorea cu bilet. Șeful de tren a anunțat Poliția, iar polițiștii au urcat în tren la Bacău și au coborât cu adolescenta la Focșani. Fata era îmbrăcată în veșmânt bisericesc, a mai spus Predescu." |
Relax de tot, nu au primit-o!
|
Si se pare ca a fost nitel influentata in acest sens de ceva "saituri" apocaliptice, stim genul, dupa cum spunea tatal ei.
|
Citat:
Pe de altă parte, sunt indicii că fata ar fi fost dusă la tren de un călugăr. E sănătoasă, întreagă, nu cred că a dormit pe străzi și nici prieteni prin Suceava n-are, plus că a fost identificată imediat ce s-a suit în tren, deci nu cred c-a umblat brambura pe străzi. Dacă dăm crezare informației cu însoțitorul călugăr, aproape că devine plauzibilă teoria conform căreia a stat la o mănăstire din Moldova, unde s-a bucurat de ospitalitate în tot acest timp, iar cei de acolo nu au anunțat nici familia, nici autoritățile și s-au speriat văzând că o țară întreagă s-a mobilizat s-o caute pe fată. Sper ca ancheta să facă lumină în cazul ăsta. |
Citat:
|
Sau:
""A fost depistată de personalul de tren când a plecat din Suceava, au verificat legitimația de călătorie, apoi au supravegheat-o până după stația Pașcani, unde au mai făcut o verificare și apoi au sunat la 112. Avea bilet, pe ruta Suceava-București. Din informațiile pe care le-am primit, era îmbrăcată în haine preoțești, de aceea au și verificat de două ori colegii mei", a declarat Aurel Vlaicu, director de marketing la CFR Călători, într-o intervenție la Realitatea TV. Citiți mai mult: ELEVA DISPĂRUTĂ a fost GĂSITĂ, într-un tren ce venea de la Suceava. Șeful Poliției Române: "Nu a fost victima niciunei infracțiuni" - Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/mesajul-fetei-disparute-merg-la-manastire-il-iubesc-pe-isus-hristos-1082403.html" Femeie imbracata in haine preotesti. Director de marketing, etc. De ziaristi nu mai vorbim. Vorba aia, popor ortodox, de doua mii de ani, etc. |
Astea sunt toate informații preluate la cald, de către tabloide în căutarea audienței. De fapt, la cum au tratat cazul ăsta, întreaga presă e tabloidă. Hai să așteptăm rezultatul anchetei și să ne bucurăm că fata a ajuns acasă întreagă.
A, da, și încă ceva. Să mai vedem asemenea mobilizare și în cazul altor copii dispăruți, că am impresia că a fost mediatizare excesivă în cazul ăsta strict din cauza unor considerente pe care nu vreau să le înșir acum. Sper ca statul să se mobilizeze la fel când o să dispară un băiețel de la țară, dintr-o familie săracă și cu probleme. |
Citat:
-ma gandesc ca a stat cateva zile la o manastire si poate i-au dat o haina de sora de manastire ceva... -http://stirileprotv.ro/stiri/actuali...roporturi.html -"Cornel Grigoriciuc, seful trenului international Moscova - Bucuresti, a declarat ca adolescenta, imbracata in straie calugaresti, a fost insotita in gara de un barbat si el imbracat in haine monahale. Potrivit sursei citate, fata s-a dezbracat de aceste straie inainte sa urce singura in tren, ramanand in haine civile - pantaloni si o jacheta neagra, ea urcand apoi singura in tren, noteaza Mediafax." |
Si nu o sa fi vorba de biserica la mijloc, chestie care a trezit dorinta de cancan "bisericesc" si in sophia.
De altfel ar fi interesant de vazut care e statistica disparitiilor de copii de la noi, comparativ cu restul lumii, oare cand vom gasi ziaristi interesati de subiectul asta? |
1. potatoes, tomatoes, calugaresti, preotesti, sigur, diferenta de limba e minora, a gresit si el o litera.
2. Vezi ca sursa citata de mine e alta. |
Eu nu stiu de ce ne mai miram ca mass media reactioneaza asa cand e implicata Biserica. La cate scandaluri si stiri au inventat, ar fi trebuit sa ne fie deja invatatura de minte. Mereu vaneaza probleme ca sa arunce si mai mult noroi in Biserica si sectarizeaza.
* Bine ca fata a fost gasita si e teafara. Bine, gasita impropriu spus, caci se intorcea acasa. Sunt curioasa care a fost reactia monahiilor cand s-au trezit cu o fata de 15 ani, fugita de acasa. |
Citat:
Ma bucur ca aceasta fata a beneficiat de urmarile tragicului accident aerian din Alba, in sensul ca toate autoritatile au invatat din greseli, s-au organizat si au intervenit prompt, conlucrand cu media si cu totii s-au pus in slujba gasirii acestei adolescente de 15. Toata tara a actionat ca un singur om, a suferit alaturi de familie, s-a rugat pentru gasirea de urgenta a copilei si a rasuflat usurata la gasirea ei. Iata ca si romanii pot fi uniti! Bine ar fi ca acest mod desavarsit al autoritatilor, de a-si face datoria, sa devina unul obisnuit si la ordinea zilei. Inceputul este facut. |
Citat:
Si nu cred ca are legatura cu accidentul din Apuseni, cu acea tragedie. Nici atunci mass media nu si-a facut treaba cum trebuie. |
Citat:
|
Ce circ de prost gust toată povestea asta cu Iulia, fata care a fugit la mânăstire…
http://ortodoxianeamului.wordpress.c...-la-manastire/ "Totul s-a transformat într-un atac penibil împotriva Creștinismului, dublat de încă o demonstrație de forță a lipsei de profesionalism, relei-voințe și lipsei de cultură a mass-mediei și formatorilor de opinie de pe la noi. Dar hai să ne uităm la fapte. O fată de 15-16 ani dorește să meargă la mânăstire. Din păcate pentru ea, BOR-ul nu mai permite accesul în monahism al persoanelor considerate minore, deci expediția ei la mânăstiri se dovedește fără succes. Nu e nici prima, nici ultima persoană din lumea asta care simte nevoia retragerii la monahism de la o vârstă fragedă. Părintele Cleopa a intrat la mânăstire la 9 ani. Patriarhul Teoctist a devenit călugăr pe la vreo 12 ani. Sfânta Tereza de Lisieux și-a dorit viață monahală de la 7 ani…. Și tot așa. Mass-media speculează povestea și ….face un scandal întreg menit să atace Creștinismul. Că ăsta este scopul… Nu o să vedeți atâta epuizare de energie pentru fetele care își încep viața sexuală de la 14 ani. Nimeni nu se isterizează că mame de 12-13-14-15 ani își ucid copiii prin avort. Nu. Evident, subiectul care trebuie să isterizeze este cel în care Biserica trebuie demonizată pentru că distruge tineri." |
Citat:
Nu mi se pare ca media a speculat povestea, ci ne-a tinut la curent cu situatia actiunilor de gasire a fetei. Nu am vazut nici atacuri la adresa Bisericii, mai ales ca s-a spus ca si BOR a participat la cautarea fetei. In rest, abia acum s-a observat faptul ca exista atei in Romania, care nu vad cu ochi buni Biserica?!? Ce noutate veche! |
Citat:
-pai nu e normal sa poti sa te calugaresti chiar daca esti minor/minora? -deci BOR nu accepta minori la calugarie desi Părintele Cleopa a intrat la mânăstire la 9 ani. Patriarhul Teoctist a devenit călugăr pe la vreo 12 ani -si unii(destui) zic ca a fost la manastire si reprezentantii BOR zic ca nu a fost la nici o manastire din jud Suceava; ce sa mai intelegem ? -deci fata s-a dus la manastire ca asa a simtim ea ,nu vad care e problema ? poate are chemare sa ramana la vreo manastire ; -trebuia cautata cu SRI-ul si rascolite toate manastirile din Suceava ? -si acum Poliția a deschis DOSAR PENAL : http://www.evz.ro/detalii/stiri/mesa...s-1082403.html "Poliția Română a anunțat că s-a deschis un dosar penal în acest caz. Anchetatorii vor să afle cine a ajutat-o pe fată să fugă și unde a fost aceasta cazată, a informat RTV. Starețul Mânăstirii Adormirea Maicii Domnului, preotul Gavril, neagă că fata a fost în incinta lăcașului sfânt. Polițiștii au făcut, până în acest moment, două controale la mânăstire. La rândul său, șeful de tren a declarat că fata era îmbrăcată în straie preotești, însă erau de culoare gri. În tren, Iulia s-a îmbrăcat în haine normale. Potrivit surselor EVZ, există și un martor care ar fi văzut-o pe fată la mănăstire. ”Autoritățile sucevene au verificat în ultimile zile 112 unități de cult, mănăstiri, schituri, biserici din județ, unde ar fi putut fi primită Iulia”, a declarat, prefectul Florin Sinescu. El a spus că verificările au fost efectuate de polițiști care au încheiat și procese-verbale cu reprezentanții unităților de cult, aceștia susținând că nu au văzut-o sau cazat-o pe tânăra din București. Prefecul a mai spus că trebuie așteptate precizările fetei în acest caz, ce vor elucida ceea ce s-a întâmplat în zilele cât a fost plecată de acasă. " |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:28:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.