Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Un instantaneu cu șanse la FOTOGRAFIA ANULUI ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17053)

cristiboss56 23.01.2014 20:49:19

Un instantaneu cu șanse la FOTOGRAFIA ANULUI !

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/....jpg?width=640

Un preot ortodox încearcă să oprească ciocnirile dintre protestatari și poliție în centrul orașului Kiev, miercuri, 22 ianuarie. Poliția ucraineană a lansat o ofensivă fără precedent în protestele recente de la Kiev, în încercarea de a dispersa manifestanții care scandează împotriva actualei administrații pro-ruse. FOTO: AFP/Mediafaxfoto
Cinci protestatari au murit în confruntările cu forțele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alți aproximativ 300 au fost răniți. Uniunea Europeană s-a declarat "șocată" de violențele din Ucraina, avertizând Kievul cu "posibile acțiuni" și "consecințe" asupra relațiilor bilaterale. "Deplângem în termenii cei mai puternici utilizarea forței și violențele", a declarat președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adăugând că UE analizează "posibile acțiuni și consecințe asupra relațiilor bilaterale".

AlinB 23.01.2014 21:05:37

Cu fatza spre protestatari sau spre fortele de ordine?
Asta da dilema..

ignatiu 23.01.2014 21:37:45

Foto arata realitatea care o traiesc crestinii ortodocsi de 1000 de ani. Care realitate, o vedem, sunt la intervale scurte pusi cu spatele la zid. De cine? De toti!

De fiecare data cand o tara ortodoxa reuseste sa isi revina este din nou pusa la ....
Regula sunt navaliri, schimbari de regim si guverne. Schimbari de reguli si mentalitati. Parca tarile ortodocse ar fi congo.

Si de fiecare data schimbarea este in bine. Am ajuns saraci lipiti de atata bine.

Preotii ortodocsi incearca sa opreasca tavalugul cu credinta..... tavalugul nu poate fi oprit...Am avut doar 1000 de ani de experienta in incercarea de a oprii tavalugul.

AlinB 23.01.2014 21:58:04

Pai unde sunt crestinii in poza aia?
In fata sau in spate?

Din gesturi, incearca sa-i opreasca se pare pe aia din fatza..

S'apoi, rusii sunt ortodocsi, ucrainieii la fel..

Dar iote ca politca e altceva..cand e vorba de politica, ortodocsii ucrainieni nu mai suporta pe ortodocsii pro-ortodocsi-rusi, au mai degraba se pare simpatii pentru Occidentul ateu.

Ekaterina 24.01.2014 00:10:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 548536)
Cinci protestatari au murit în confruntările cu forțele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alți aproximativ 300 au fost răniți.

Pacat de acesti oameni care au murit, pacat de raniti si de cei ce ies in strada sa protesteze. Pentru ce? Vor avea o mare dezamagire pe viitor daca vor intra in Uniunea Europeana. Oamenii vor sincer o schimbare, dar cine le garanteaza ca va fi o schimbare in bine?

Ekaterina 24.01.2014 00:13:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548537)
Asta da dilema..

Mie imi pare ca este cu fata spre protestatari (incercand sa-i linisteasca pe acestia).

eodor nastasa 24.01.2014 00:21:08

Mda, ca de obicei sa-i linisteasca pe acestia...care "revolutionesc" cu disperare spre a capata dreptul de a fi... "s(c)lavi".:45:

AlinB 24.01.2014 02:17:50

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 548612)
Mie imi pare ca este cu fata spre protestatari (incercand sa-i linisteasca pe acestia).

Este evident, dar ideea era alta, ca nu poate fi cu fatza decat intr-o singura directie, si in orice directie ar fi tot prost iese, deci preotul n-avea ce sa caute acolo.

Daca e cu fatza spre protestatari si incearca sa-i calmeze, apara guvernul, Biserica face politica claselor conducatoare, e corupta, daca e cu fatza spre fortele de ordine, uite cum iarasi face biserica politica, lupta impotriva Statutlui si uite si lasii aia cum baga popa la inaintare.

Sigur, dpdv teologic de la Ap. Pavel citire, Biserica trebuie sa fie de partea Statului, indiferent de coloratura politica, Statul fiind cumva expresia vointei divine.

Omeneste vorbind, asta e si atitudinea cea mai inteleapta si auto-conservatoare, pentru ca Statul e cam acelasi indiferent de culorile care se perinda la conducerea lui iar aliantele cu o forta politica anume, comporta riscuri majore care de fapt nici nu sunt in sarcina Bisericii a fi asumate.
Nu ca nu s-ar fi intamplat de-a lungul istoriei, dar rezultatele n-au fost intotdeuna chiar fericite.

Si binenteles, asta nu inseamna ca Biserica trebuie sa sustina orice decizie a Statului, mai ales daca vine in conflict cu valorile crestine.

Aici lucrurile sunt destul de tulburi, seamana cu revolutiile programate din Egipt, Siria, Turcia, etc.

E usor cu o mana de oameni sa dai iluzia ca poporul doreste ceva anume cand de fapt majoritatea poporului sta acasa si urmareste circul de la tv.

Aici se potriveste vorba romanului: "Schimbare domnilor, bucuria prostilor".
Ca sunt sub influenta imperiului rusesc sau european, saracul tot sarac o sa fie, pentru ca fara a fi bogati si saraci, nu pot fi conducatori si condusi (supusi).

ignatiu 24.01.2014 12:25:54

In timpul revolutiei franceze sub indrumarea preotilor sau rasculat iobagii. Desigur impotriva guvernului de la Paris revolutionar care scotea in afara legii IOBAGIA si SCLAVIA. Guvernul revolutionar de la Paris a scos religia (cea catolica era pe atunci) in afara legii.

ignatiu 24.01.2014 12:34:11

Si Napoleon a reintrodus religia (cea catolica) in Franta. El a reintrodus si... oare ce.... ceva ce noi dispretuim foarte mult. O.... sa fie SCLAVIA? SCLAVIA NEGRILOR a fost abolita de revolutionari in urma constitutiei de egaliate si fraternitate si in urma Revoltei din Haiti. Napoleon a legalizat din nou sclavia. Haiti a fost invadata de o flota maritima franceza si conducatorul negru al revoltei de acolo a fost adus in franta si exsecutat. Dar loctiitorul lui a condus lupta pe mai departe si a implementat principiul toate casele albilor si toti albii sa fie distrusi. Politica lui a dus la distrugerea tarii dar atunci au vazut albii ca nu mai au nimic in Haiti si au plecat. Haiti a fost prima tara neagra libera din lume.

AlinB 24.01.2014 12:48:55

Hehe, misto, au distrus tara dar ce conteaza, s-au intors cu cateva secole in urma, dar ce conteaza, a disparut si sclavia.
Apropo, cati erau sclavi pe atunci, din intreaga populatie?

Sau pardon, sa nu ne facem prea multe iluzii, a fost inlocuita cu forme mai moderne.

Pai pe vremuri trebuia sa te chinui sa pazesti sclavul, sa nu fuga, trebuia sa ai grija sa aiba o masa cat de cat consistenta in fiecare zi, sa fie sanatos, ca altfel nu putea sa munceasca.

Slcavii moderni, in mare parte n-au unde fugi ca mor de foame.
Nu-si mai ia nimeni sarcina ingrijirii lor, daca nu muncesc dupa reguli, nu au asigurare medicala si nici bani de mancare, mor discret pe unde apuca.

Statul a avut grija ca fiecare sclav sa munceasca un numar de ani, 35 la ora actuala altfel iarasi risca sa moara de foame cu o pensie de mizerie din care abia isi poate plati intretinerea.

Si sa nu se opreasca din muncit pana nu ajunge la o varsta de care e destul de sigur ca nu mai apuca sa traiasca mai mult de cativa ani in plus.

etc.

E o forma moderna, civilizata, in care putem pastra aparentele.

cristiboss56 24.01.2014 23:09:57

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 548611)
Pacat de acesti oameni care au murit, pacat de raniti si de cei ce ies in strada sa protesteze. Pentru ce? Vor avea o mare dezamagire pe viitor daca vor intra in Uniunea Europeana. Oamenii vor sincer o schimbare, dar cine le garanteaza ca va fi o schimbare in bine?

Si noi i-am asteptat pe americani 50 de ani , apoi am "regretat" intalnirea !
Nici in 89 nu ne-a garantat nimeni "fericirea ", ci doar magazinele pline , caci asta ne-a fost si ne este nivelul ! Avem magazinele burdusite cu "bunatati" , in schib dezamagirea e totala , sau partial totala !
Ai o solutie , sau o alta alternativa ?

cristiboss56 24.01.2014 23:12:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548537)
Asta da dilema..

Hm , dilema ar fi alta : de ce cand vine vorba de un preot ortodox , avem o placere in a improsca cu noroi ?
Bine , nu ma refer la tine , ci asa in general !

cristiboss56 24.01.2014 23:15:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548624)
Daca e cu fatza spre protestatari si incearca sa-i calmeze, apara guvernul, Biserica face politica claselor conducatoare, e corupta, daca e cu fatza spre fortele de ordine, uite cum iarasi face biserica politica, lupta impotriva Statutlui si uite si lasii aia cum baga popa la inaintare.

Exact , oricum o intorci , trebuie criticat preotul ortodox , asa da bine la "public " ! Nu ?

cristiboss56 24.01.2014 23:19:45

Citat:

În prealabil postat de ignatiu (Post 548553)
Foto arata realitatea care o traiesc crestinii ortodocsi de 1000 de ani. Care realitate, o vedem, sunt la intervale scurte pusi cu spatele la zid. De cine? De toti!

De fiecare data cand o tara ortodoxa reuseste sa isi revina este din nou pusa la ....
Regula sunt navaliri, schimbari de regim si guverne. Schimbari de reguli si mentalitati. Parca tarile ortodocse ar fi congo.

Si de fiecare data schimbarea este in bine. Am ajuns saraci lipiti de atata bine.

Preotii ortodocsi incearca sa opreasca tavalugul cu credinta..... tavalugul nu poate fi oprit...Am avut doar 1000 de ani de experienta in incercarea de a oprii tavalugul.

Un raspuns si pentru dumneata si pentru prietenul Alin .
Iata ce bine ne spune Arhimandritul Sofronie Saharov:
"Vesticii au pierdut credința și au căzut într-o viață trupească, dar au o cultură chiar raționalistă sau umanistă care îi ține într-un anume nivel.
Au coborât încet-încet, dar au, într-un mare grad, o politețe care îi oprește să cadă mult mai jos.
Ortodocșii însă, atunci când își pierd credința, nu au o cultură umanistă care să-i țină și atunci merg direct în cele mai de jos."
(Arhimandritul Sofronie Saharov, Cunosc un om în Hristos – Părintele Sofronie de la Essex, traducere de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 231)

AlinB 24.01.2014 23:24:06

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 548849)
Exact , oricum o intorci , trebuie criticat preotul ortodox , asa da bine la "public " ! Nu ?

N-ai prins ideea.
Exista niste motive pentru care Biserica e bine sa nu se implice in politica si poza de mai sus este poate cel mai bun exemplu in acest sens.

AlinB 24.01.2014 23:28:16

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 548851)
"Vesticii au pierdut credința și au căzut într-o viață trupească, dar au o cultură chiar raționalistă sau umanistă care îi ține într-un anume nivel.
Au coborât încet-încet, dar au, într-un mare grad, o politețe care îi oprește să cadă mult mai jos.
Ortodocșii însă, atunci când își pierd credința, nu au o cultură umanistă care să-i țină și atunci merg direct în cele mai de jos."
(Arhimandritul Sofronie Saharov, Cunosc un om în Hristos – Părintele Sofronie de la Essex, traducere de Preot Șerban Tica, Editura Sophia, București, 2011, p. 231)

Nu sunt de acord.
Pe de o parte in spatele aparentei politeti si corectitudini, Occidentul coace niste magarii tare mari: promovarea homosexualitatii ca si cale de atac la adresa crestinismului, promovarea si chiar legalizarea pedofiliei, etc.

Au si ei suficienti ratati, dar materialiceste sunt mai putin incercati si cred ca si asta conteaza.

Si e bine sa lamurim despre ce ortodocsi e vorba, ca aia din Occident fara doar si poate si-au luat si ei portia de "cultura umanista".

Prin partile astea de exenplu, stiu destui ortodocsi care nu prea as putea spune ca sunt credinciosi, cel putin in sensul profund, ortodox si totusi, n-au mers "direct in cele mai de jos".
Nu au avut parte de o "cultura umanista" dar sa zicem au mostenit totusi o anumita doza de bun simt de la parintii si stramosii lor.

cristiboss56 24.01.2014 23:29:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548854)
N-ai prins ideea.
Exista niste motive pentru care Biserica e bine sa nu se implice in politica si poza de mai sus este poate cel mai bun exemplu in acest sens.

Am prins , am prins , caci am si un thread cu aceasta problema , si critic implicarea directa in politica ! Una este politica , si alta este implicarea bisericii in oprirea unor violente , fie ele si de strada , unde vezi bine ca au pierit si oameni . Iesirea acelui preot este totusi de apreciat , si nu de luat in bascalie , caci de bascalie suntem satui 24 de ore din 24 , gustam doar bascalie si nimic mai mult .
Bucurii !

cristiboss56 24.01.2014 23:31:47

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548855)
Nu sunt de acord.

E dreptul tau si nu ti-l ia nimeni , cel putin aici . . .!

dobrin7m 25.01.2014 01:08:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 548851)

\cat adevar sunt in cuvintele Par. Sofronie. Traind aici, alaturi de vestici, pot confirma. Exact asa sunt vesticii.
Intamplare sau nu, exact astazi cugetam la cele de mai sus, fara sa le fi citit, insa sub o alta forma gandite de mine dar cu aceeasi esenta. Am privit la un batran englez care s-a urcat in autobuz, multumind soferului ca a oprit in statie, multumind tanarului care i-a oferit locul lui, si la final multumind din nou soferului la coborare ca l-a transportat cu autobuzul in siguranta. O politete zambitoare, care m-a facut sa ma gandesc daca are un substrat de credinta sau nu. De fapt este exact ceea ce Par. Sofronie a spus.
Multumesc Cristi ca prin cuvintele Par. Sofronie, mi-ai raspuns intrebarilor mele de azi.

Ekaterina 25.01.2014 01:19:00

Citat:

Faptul ca preotul incearca sa-i calmeze pe protestatari nu inseamna neaparat ca apara guvernul. Le poate transmite un alt mesaj: Fratilor, nu va jertfiti pentru ce nu trebuie, nu merita sa iesiti in strada. Mai bine nu ne va fi in Uniunea Europeana. Toti cei ce au iesit in strada vor realiza asta mai tarziu. Daca s-a ajuns ca oamenii sa fie omorati si raniti este foarte grav.

Sub acuzatia ca face politica preotului ii se inchide gura, nu mai are voie sa-si spuna durerea.

Citat:

Sigur, dpdv teologic de la Ap. Pavel citire, Biserica trebuie sa fie de partea Statului, indiferent de coloratura politica, Statul fiind cumva expresia vointei divine.

Raspunsul la aceasta afirmatie l-am luat tot din ceea ce bine ai scris:
Citat:

Si binenteles, asta nu inseamna ca Biserica trebuie sa sustina orice decizie a Statului, mai ales daca vine in conflict cu valorile crestine.

In viata Sfantului Ioan Gura de Aur gasim un astfel de exemplu.

Citat:

Aici se potriveste vorba romanului: "Schimbare domnilor, bucuria prostilor".
Ca sunt sub influenta imperiului rusesc sau european, saracul tot sarac o sa fie, pentru ca fara a fi bogati si saraci, nu pot fi conducatori si condusi (supusi).

Asta asa este. Numai ca uneori dupa rau urmeaza mai rau.

AlinB 25.01.2014 01:19:38

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 548856)
Am prins , am prins , caci am si un thread cu aceasta problema , si critic implicarea directa in politica ! Una este politica , si alta este implicarea bisericii in oprirea unor violente , fie ele si de strada , unde vezi bine ca au pierit si oameni . Iesirea acelui preot este totusi de apreciat , si nu de luat in bascalie , caci de bascalie suntem satui 24 de ore din 24 , gustam doar bascalie si nimic mai mult .
Bucurii !

Simpatic in naivitatea lui.
Ca si a ta de altfel.

iuliu46 25.01.2014 01:45:48

E de discutat ce inseamna sa te amesteci in politica. Eu cred ca tocmai neimplicarea ar insemna amestecul in politica, in partea cea mai urata a politicii.
E de datoria fiecarui preot sa-si averitizeze turma ca merge intr-o directie gresita. Chiar cu riscul de a fi urat de oamenii infierbantati.

sophia 25.01.2014 12:42:02

Fiecare cu problema lui (pe aici):

1. Ekaterina - tu ai ce ai cu UE. Chiar nu gasesti nimic bun in ea? Si acolo oamenii aceia au de ales intre doua forte.
Una este UE, cealalta va las pe voi sa spuneti care este.
2. Cristi - doar magazine pline au dorit oamenii? Atat vezi tu ca s-a obtinut?
Si chira daca unele lucruri nu s-au obtinut nu inseamna ca nu au fost dorite. Sunt lucruri pe care si cei din vest le doresc si nu le au. UE nu poate fi mana cereasca. Nu poate aduce totul. Si depinde totusi de oameni. Oamenii sunt cei care trebuie sa faca ceva (pretutindeni).

3. Proetul acela din poza nu stiu ce face. As spune ca momentan incearca doar sa faca pace, sa nu mai fie varsare de sange.
Si important este si cine il asculta. Poate ca armata nu mai trage, iar oamenii stau putin si isi amintesc si de credinta. Si de asta au nevoie ca sa izbandeasca.

Biserica trebuie sa fie cu oamenii, pentru oameni. Nu are ce cauta in politica.

iuliu46 25.01.2014 13:56:43

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 548883)

1. Ekaterina - tu ai ce ai cu UE. Chiar nu gasesti nimic bun in ea? Si acolo oamenii aceia au de ales intre doua forte.

S-ar putea ca tot UE sa fie si cealalta. Lumea nu isi mai aduce aminte, dar comunismul nu s-a nascut in est. A fost doar importat in est.

cristiboss56 25.01.2014 13:58:27

Citat:

2. Cristi - doar magazine pline au dorit oamenii?

Muuult mai multe , dar oare ce au mai obtinut ?
100 programe !:106:

cristiboss56 25.01.2014 14:00:51

De la un naiv !

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 548877)
Simpatic in naivitatea lui.
Ca si a ta de altfel.

Multumesc de aprecieri !:10:

cristiboss56 25.01.2014 14:03:06

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 548874)
Multumesc Cristi ca prin cuvintele Par. Sofronie, mi-ai raspuns intrebarilor mele de azi.

Doamne ajuta !:53:

iuliu46 25.01.2014 14:08:45

Citat:

2. Cristi - doar magazine pline au dorit oamenii? Atat vezi tu ca s-a obtinut?

Nu, oamenii si-au dorit si gay si vinderea pe nimic a utilitatilor, si indatorarea tarii mai mult decat pe vremea lui Ceausescu, si sa le spuna aia cum sa taie porcul, si sa cultive si sa manance plastic, si sa aiba politie in fiecare piata care sa le alunge pe criminalele care indraznesc sa le mai aduca aminte oamenilor ce gust are laptele, si sa plateasca taxe pentru productia de alcool chiar si atunci cand o fac pentru consumul propriu, si multe altele.

cristiboss56 25.01.2014 14:11:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 548894)
Nu, oamenii si-au dorit si gay si vinderea pe nimic a utilitatilor, si indatorarea tarii mai mult decat pe vremea lui Ceausescu, si sa le spuna aia cum sa taie porcul, si sa cultive si sa manance plastic, si sa aiba politie in fiecare piata care sa le alunge pe criminalele care indraznesc sa le mai aduca aminte oamenilor ce gust are laptele, si sa plateasca taxe pentru productia de alcool chiar si atunci cand o fac pentru consumul propriu, si multe altele.

Frumoase "realizari" !
Oare ce ne mai asteapta ?

cristiboss56 25.01.2014 14:17:50

Citat:

Iata ce au altii :

<<A sosit momentul să schimbăm Uniunea Europeană și relația pe care Marea Britanie o are cu aceasta, înainte de a cere poporului britanic să decidă dacă vrem să rămânem într-o Europă reformată sau preferăm să plecăm', a spus Osborne la Londra în cadrul unei conferințe organizate de două organizații eurosceptice, Open Europe și Fresh Start Project. 'Europa are nevoie urgentă de reforme economice. Este necesară integrarea zonei euro pentru ca moneda comună să supraviețuiască, dar este nevoie și de protejarea drepturilor membrilor Uniunii Europene care nu au moneda euro pentru a menține piața unică și pentru ca Marea Britanie să poată rămâne în UE', a insistat el, referindu-se în special la protejarea centrului financiar londonez. 'Ieșirea noastră dintr-o Europă care a reușit să se reformeze ar fi rea pentru Marea Britanie, iar ieșirea unei țări de mărimea și importanța mondială a Marii Britanii ar fi rea pentru Uniunea Europeană', a continuat Osborne.
În opinia sa, tratatele aflate la baza construcției europene sunt 'depășite' și cel mai mare risc pentru UE constă în 'eșecul de a se reforma și de a renegocia', ceea ce îi 'condamnă pe europeni la criza economică actuală și la un declin continuu'. 'Așadar, pentru Europa alegerea este simplă: se reformează ori intră în declin', a concluzionat oficialul britanic.
În viziunea acestuia, reforma înseamnă liberalizarea economiei europene, eliminarea birocrației, reducerea cheltuielilor cu ajutoarele sociale și măsuri de creștere a competitivității, în lipsa cărora Bătrânul Continent nu va mai putea să concureze cu giganții asiatici precum India și China, mai ales că, semnalează Osborne, după criza din anul 2008 economia Europei a stagnat și țările emergente i-au luat-o înainte la capitolele creștere și inovație.
Potrivit ediției de duminică a publicației The Daily Telegraph, un grup de 95 de parlamentari britanici au adresat premierului Cameron o scrisoare în care solicită să se dea Camerei Comunelor dreptul de a bloca prin veto noi legi comunitare și de a abroga măsurile existente care amenință 'interesele naționale' ale Marii Britanii.
Premierul David Cameron a anunțat cu un an în urmă că intenționează să renegocieze condițiile apartenenței țării sale la UE și a promis că, dacă va fi reales în 2015, va convoca doi ani mai târziu un referendum la care populația va decide dacă Marea Britanie mai rămâne în blocul comunitar.>>

IULIAN496 25.01.2014 14:53:20

U.E. este dupa spusele a marilor duhovnici ca Pr. Paisie Aghioritul reprezinta un cos in care este reprezentata libertatea omenirii daca va accede si va intra in U.E. insa una limitata fiindca toti uitam ca este un mic cos.Ai libertate atat cat U.E.(cosul) ti-o va da.Iata ai libertate atat cat exista cosul.Vrei sa pleci?De ce ai mai intrat?

sophia 25.01.2014 15:56:21

Deci inca o data:

Oamenii aceia din Ucraina au de ales intre doua forte. Ori UE ori alta. A treia cale nu prea exista (independenta deplina).

Si la noi a fost la fel, dar am uitat. Am vrut o schimbare, o alta cale.
Am dobandit unele lucruri, dar nu stim ce sa facem cu ele. Asta este problema.

Categoric: e nevoie de imbunatatire, de schimbari in EU. Categoric exista probleme si acolo. Dar cine le poate face? Nu tot oamenii?
Eu nu cred ca vrem inapoi de unde am plecat. Desi...unii poate ar vrea.

cristiboss56 25.01.2014 22:39:33

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 548917)
Eu nu cred ca vrem inapoi de unde am plecat. Desi...unii poate ar vrea.

Oricum CAER s-a desfintat , deci ce alta alternativa ar mai fi ?

catehumen 26.01.2014 00:34:12

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 548613)
Mda, ca de obicei sa-i linisteasca pe acestia...care "revolutionesc" cu disperare spre a capata dreptul de a fi... "s(c)lavi".:45:

Fabulos ! Ma bucur ca ai spus asta ,subscriu !
Chiar ma gandem uitandu-ma la tv ce bine seamna cu 22 decembrie '89 de la noi . Libertate, Jos tiranul .am invins ,etc. Dupa nici doi ani mamele si ficele au plecat la turci ,baietii si tatii in Germania sa lucreze in "amenajari interioare" ,profesorii sa ajunga taximentristi ,iar Becali ,Ioan Niculae,Copos,etc adunau in saci banii de pe Combinate si fabrici .
In Ukraina nu sunt revolutionari ,sunt un grup bine organizat condus ca si in '89 in Romania de agentii straine ,vor neaparat sa puna mana pe bogatiile Ucrainei si sa-i de-a sah-mat lui Putin . Cam asta e "oferta" Capitalismului " da-te tu sa intru eu ,sau cum sa fac sa te fac "...

Ekaterina 29.01.2014 01:04:29

Citat:

Draga Sophia, nu am nimic cu UE ci ma doare sufletul ca oamenii se lasa amagiti de false promisiuni. Viata nu trebuie sa ne-o dam decat pentru Imparatia Cerurilor, nu pentru a intra in UE. Ce am vrut eu sa spun si sper ca de data aceasta sa ma intelegi corect, a fost acest lucru: nu se merita ca oamenii sa moara sau sa fie raniti pentru a schimba regimul, nu va urma ceva mai bun chiar daca oamenilor li se promite asta.

Corinusha 29.01.2014 08:20:19

Macar unii mai fac ceva pentru iluzia de a fi mai bine. Romanul s-a conformat, tace si nu mai face nimic; noi ne complacem in situatia asta in care ne scaldam; uneor chiar am senzatia ca mjoritatii chiar le place cum traiesc. Tot de comunisti suntem condusi; libertatea de fapt nu e libertate; e o iluzie; oamei saraci... sunt mai multi decat in vremea comunismului. De bine de rau, pe-atunci tot poporu' avea unde munci, avea un salar decent in comparatie cu preturile produselor; ce lipsea... produse de pe rafturile magazinelor. Acum aveam si de-alea, dar nu avem cu ce cumpara... (nu am prins comunismul, dar au prins-o parintii si rudele mele; pana si oamenii de la tara spun ca era putin mai bine pe atunci, d.p.d.v. financiar)

Florinvs 29.01.2014 08:43:18

La noi la romani este aceasta blazare. Suntem specialisti in comentat pe la colturi, dar când ar trebui sa fim uniti pentru a protesta si a lua atitudine impotriva unor masuri a celor ce ne conduc, nu reusim.
De exemplul grecii când au considerat ca masurile luate de guvernanti sunt gresite, s-au unit si au actionat destul de energic.

Pana si ucrainienii au fost capabili sa se uneasca in jurul unei ideei- daca este buna sau rea asta e alta discutie.

Corinusha 29.01.2014 08:48:23

Noi itica pe la colturi, dar cand e vorba sa facem ceva, preferam sa stam in fata la TV sa ne uitam cum fac altii. Asta e lene si inconstienta...si...ipocrizie. Pai daca vrei ceva, incerci sa faci; daca nu faci, inseamna ca nu vrei, asa ca nu ma spune ca vrei.

Vad si cunostinte de-ale mele: nu le merge bine la serviciu, vor o "reforma", dar nu fac nimic, doar vorbesc despre asta; nici o discutie cu seful, nimic....
Lumea e nemultmita, iar fiinda se cred neputinciosi devin si mai nemultumiti si frustrati. Apoi sanu nemiram ca mergem in jos, incet si sigur, din toate punctele de vedere.

Florinvs 29.01.2014 08:59:59

Iar cu situatia din Ucraina trebuie spuse cateva lucruri. Evident ca interesul Rusiei in Ucraina exista, si acum cinstit vorbind acest interes este unul legitim, deoarece din punct de vedere istoric si etnic ucrainienii , ca si bielorusii, sunt foarte apropiati de rusi, facand parte tot din ramura slavilor de est.
Pe de alta parte, si interesul UE in Ucraina este in primul rand pentru imensa piata de desfacere ucraineana, dar si pentru eliminarea concurentei produselor agricole provenite din Ucraina (care are un potential agricol foarte important- inainte de 1991 era grânarul URSS).
E o naivitate a crede ca celor care conduc UE (si celor care fac lobby pe langa liderii UE) chiar ar fi interesati de aceste sloganuri frumos ambalate cu democratia si valorile europene, dar care astazi devin din ce in ce mai lipsite de continut. Interesele (intr-o lume in care lupta pentru resurse si piete de desfacere devine tot mai stransa) sunt cu mult mai pragmatice.
Depinde de conducatorii Ucrainei daca vor sti sa jongleze in aceasta ecuatie geopolitica, si o eventuala aderare a Ucrainei la UE se va dovedi un succes ca in cazul Poloniei sau Irlandei de exemplul, sau un esec, ca in cazul Romaniei sau Bulgariei.
Ideea nu este sa intri in UE cu orice pret, ci conteaza conditiile in care intri in UE.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:50:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.