![]() |
Un remember trist ! Piata Universitatii 13-15 iunie [
Mai bine "haimana" decat tradator !
Din pacate tradatorii sunt la putere astazi . . . ! http://www.youtube.com/watch?v=dr_lR27RCp8 http://www.youtube.com/watch?v=tlorJjYIjT8 |
Lăsați-ne să fim români
|
Piața Universității - România (1990)
http://www.youtube.com/watch?v=E8_0pEdNFKI Mineriada (13-15 iunie, 1990;36 min) http://www.youtube.com/watch?v=x6Zri7HjO7Y *** Refuz, rezist, sunt anti-comunist! http://www.youtube.com/watch?v=msdcV29OXmg Doina si Ion Aldea Teodorovici - Lasati-ne in legea noastra http://www.youtube.com/watch?v=6lXRbCQvTzU |
Citat:
Nu stiu la cine va referiti cand spuneti “tradatori”. Cine a tradat pe cine? In Duminica orbului, 20 mai 1990, romanii au votat asa: • Din numărul total de 17.200.722 alegători s-au prezentat la vot 14.826.616 (86,19%). Voturile validate au fost 14.378.693. • Ion Iliescu (FSN) 12.232.498 85,07 % • Radu Câmpeanu (PNL) 1.529.188 10,64 % • Ion Rațiu (PNȚCD) 617.007 4,29 % Deci: cine a tradat pe cine? Dupa 45 de ani de comunism românii, liberi fiind in sfarsit, au votat tot comunismul: cu fata umana. Si atunci cine a tradat pe cine? In iunie mi-aduc aminte de hoardele de mineri care venisera sa curete Piata Universitatii si de marsul românilor”cinstiti” care strigau „IMGB- face ordine!” Sau de aplauzele si uralele si bucuria doamnelor de la fosta Fabrica de Confectii si Tricotaje Bucuresti (acum un fel de Apaca impartita si desfiintata) marsaluind in delir pentru domnii Iliescu si Petre Roman cu sloganuri care nu se pot scrie, pentru ca jignesti pana si hartia. Si de domnul Ion Iliescu dandu-le indicatii minerilor cand au venit (la chemarera presedintelui) si multumindu-le si ovationandu-i la plecare cu dragoste de parinte. Ani de zile n-a recunoscut ca a chemat minerii si ca le-a multumit la plecare. Ajunsesem sa cred ca am visat ca le-a multumit. Acum cativa ani cand a recunoscut (aproape) ca a chemat minerii si ca le-a multumit, mi-am spus: macar partial s-a facut dreptate. Sau de aplauzele la venirea minerilor la Universtate. Cine erau aplaudacii? Românii, mai tineri sau mai varstnici. Si atunci, domnule, despre ce tradare mai vorbim? Cred ca noi ne-am tradat pe noi. Ma refer la aceia care atunci, in 1990 au avut dreptul sa voteze si au votat pentru comunismul cu fata umana. Eu am avut dreptul sa votez. Dar am fost intre cei putini. Am vazut ce a facut domnul Ion Iliescu dupa 22 decembire 1989. Locuiesc in Drumul Taberei si am vazut. Cum sa-l votez pe Ion Iliescu? http://www.youtube.com/watch?v=28frNfd9VNU http://www.youtube.com/watch?v=B375J6zstYU http://ro.wikipedia.org/wiki/Mineriada_din_iunie_1990 In anul 1990, cand aproape in fiecare seara mergeam cu copiii mei(fata avea 13 ani si ceva si baiatul avea 11 ani si ceva) la Piata Universitatii, credeam toti trei ca toti oamenii care se adunau acolo (probabil) ca se vor schimba multe, in bine. Ne adunam acolo si ni se parea ca suntem intre „ai nostri”. Se vedea inca de atunci ca nu era chiar asa. Unii erau acolo pentru ca asa trebuia; altii ca sa faca dezbinare; altii sa se bucure de un strop de libertate. Am aflat intre timp ca acolo, la Universitate, unii erau adepti ai Noii Drepte. Pacat si trist si nedrept. Dar cei mai multi erau oameni obisnuiti, mai scoliti sau mai simpli care sperau in mai bine. N-a fost sa fie asa pentru ca la alegeri românii..... Dar am castigat Libertatea. Numai cine n-a trait liber intelege ce inseamna sa nu ai Libertate. <<A fost odata ca-n povesti, a fost in Romania O gasca mare de golani ce-au alungat sclavia Noi nu ne-am confundat nicicand cu oamenii de bine Numiti si neocomunisti si fara de rusine. Mai bine haimana, decat tradator Mai bine huligan, decat dictator Mai bine golan, decat activist Mai bine mort, decat comunist.>> Cand te duci la Cimitirul Bellu ortodox, sunt ingropati aproape, pe aceeasi aleie(in aceasi zona/figura etc.): Valeriu Sterian, Cristi Pațurcă, Florian Pittis, Tatiana Stepa.... Dumnezeu sa-i ierte! Si pe noi sa ne ajute sa nu gresim. |
parere !
Au fost momente de debandada si haos !
Aveam 12 ani si priveam uimit si nelinistit intr-un ecram de televizor,de la Cluj, cum fragila ordine si stabilitate post-89 se ducea in acele momente de rapa ! Ca si cum un spirit rau pusese o ceata pe mintea romanilor !!! Apoi a mai urmat si momentul nefast si urat din Tg.-Mures (19-21 martie 1990) in care conationalii nostri au o responsabilitate ce nu o sa fie uitata !!! Din pacate,Romania in 89 era decapitata de elite,de fosta aristocratie a tarii si de chiaburimea satelor. De aceea a incaput me mana maselor,ele insele tarani dezradacinati si mutati in bloc,in oraile orase, lipsiti de orice identitate socio-economica,personaje manipulabile prin lipsa lor de identitate clara !!! Experimentul nefast al lui Ceausescu a fost cu bataie lunga, si a dat roadele sale funeste si dupa dispariatia fizica a dictatorului !!! Din fericire Piata Universitatii a fost acel moment de trezire a constiintei romanesti autentice si interbelice,reunind intr-un singur spirit o minoritate bucuresteana de elita,care a dorit si a reusit sa recupereze legatura de principii,simtaminte si structura cu Romania Mare interbelica !!! Cinste lor, si le multumesc ca au existat ! Cred ca existenta lor, a fost si este un mare castig pentru tara !!! Iar efortul lor nu a fost in zadar ! |
Mai bine mort decat....
|
Ca sa vezi ironia sortii? Si pronia lui Dumnezeu.
Iliescu nu a apucat sa se bucure de baiatul lui, mort si el foarte tanar.... Si acum a ajuns o epava, un nimic, un izolat, care latra si el dintr-un decor, dintr-un birou. |
Dumnezeu să-i ierte pe toți!
|
Un remember trist Piata Universitatii 13-15 iunie 1990
Ca sa intelem ce s-a intamplat atunci, trebuie sa vedem care a fost contextul.
Astfel, Petre Roman a facut o mare prostie atunci cand l-a numit pe generalul Mihai Chitac ca ministrul de interne. Dincolo de orice merite a acestuia in calitate de comandant al trupelor chimice a MAPn, s-a dovedit un om slab, timorat, care nu a stiut sa impuna fermitate si hotarare in actiunea fortelor de ordine. Daca va amintiti, in primele luni ale anului 1990, politistii erau jigniti, scuipati sau chiar batuti de diversi golani si infractori, iar apelativul "ba militiene"" era folosit intr-un mod cu totul cretin (desi ei ar fi trebuit sa fie mandri ca au fost militieni si ca au servit statul si poporul roman indiferent de regimul politic care era inainte de 1990). Unele cereri a celor din pata Universitatii erau indraptatite, insa si ei au gresit! Acele doleante nu se putea rezolva in strada, ci prin dialog constructiv cu puterea si cu Ion Iliescu. De altfel exista un organ reprezentativ, ales democratic, si anume CPUN, unde erau reprezentate toate partidele politice de la aceea vreme, iar Ion Iliescu in cadrul CPUN s-a aratat dispus la dialog, inclusiv cu Ion Ratiu, Radu Campeanu sau Corneliu Coposu. Au urmat alegerile din mai 1990, castigate detasat de Ion Iliescu si FSN, si recunoscute de altfel si de observatorii straini ca fiind democratice si corecte. Si oricum, victoria FSN si a lui Ion Iliescu a fost concludenta- aici la Vaslui Ion iliescu a castigat cu 85%. Dupa alegeri, protestatarii din piata Universitatii nu au inteles regula de aur a democratiei: minoritatea se supune majoritatii. Era timpul sa terminam cu perioada de incertitudini si fiecare sa se intoarca la locul sau de munca. Astfel, interventia politiei din ziua de 13 iunie 1990 a fost perfect legala si normala, si in nici un caz nu poate fi calificata drept "represiune"", ci doar o operatiune de rutina pentru restabilirea ordinii si linistii publice. Acei protestatari care mai ramasesera in piata dupa alegeri incalcau legea, deoarece ocupau ilegal un spatiu public, nu aveeau autorizatie de la primaria capitalei si blocau circulatia mijloacelor RATB. Din pacate, asa cum a recunoscut si Petre Roman, actiunea politiei a fost "neprofesionist organizata"". Vina o poarta: Petre Roman, Mihai Chitac, colonelul Diamandescu (pentru ca nu a stiut sa-si organizeze dispozitivul de interventie si pentru ca a acceptat ca politistii din dispozitiv sa nu fie inarmati cu munitie de razboi) si generalul Batlan (seful politiei capitalei). In mod normal, trebuia ca politistii ce aparau sediul IGP si a SRI sa fie dotati cu arme de foc si munitie de razboi, si sa aiba consemn clar: tras in aer si apoi la picioare. Ar fi fost in conformitate cu regulamentele militare, iar acei golani si infractori de drept comun care au incendiat sediul unor institutii vitale ale statului meritau impuscati fara discutie! Daca va uitati in imaginile de atunci, veti vedea ca scutierii reusesc in prima faza sa-i respinga pe turbulenti, dar apoi inexplicabil se retrag! In mod normal, trebuia facut cordon de politisti in fata IGPR si SRI, care sa fie inarmati cu pistoale automate, si dupa prima salva trasa in aer, daca turbulentii i atacau cu pietre ori sticle incendiare (cum s-a intamplat) tras in plin! S-a speculat aceea discutie radio intre colonelul Diamandescu si generalul Batlan din care ar reiesi ca incedierea autobuzului ar fi fost inscenata, insa imi vine greu sa cred asa ceva! Nu vad ce interes ar fi avut, iar Ion Iliescu cu atat mai putin- castigasera detasat alegerile si aveea nevoie de liniste, nu sa-si bata singur cuie in talpa. In aceste conditii, Ion Iliescu si Petre Roman decid sa-i cheme pe minieri. Desi au gresit, omeneste i inteleg- au actionat sub presiunea evenimentelor, cand situatia era scapata de sub control de o politie timorata, speriata, prost condusa si mai ales neinarmata! |
Un remember trist 13-15 iunie 1990
S-a speculat si implicarea fostei securitati in acele evenimente. Ipoteza mi se pare nerealista, deoarece:
-Departamentul Securitatii Statului fusesera desfiintat in 30 decembrie 1989, printr-un decret CFSN (ceea ce a fost o mare prostie) -Generalul Iulian Vlad nu a comentat nimic in aceasta privinta, nici macar acuma la batranete cand n-ar mai aveea ce sa tina secret; -Personalul DSS numara in 1989 cca 10.000 ofiteri si subofiteri, si erau instruiti si pregatiti in cu totul alte domenii decat represiune ori ciomageala: erau oameni instruiti, inteligenti, majoritatea cu studii superioare, care aveau atributiuni pe linie de culegere de informatii, spionaj, contraspionaj, protectie de secrete economice si militare sau lupta antiterorista. Asadar, nu cred ca vreun ofiter sau subofiter de securitate ("baietii cu ochi albastri") s-ar fi implicat in lupte politice sau in represiune asupra civililor! Ei erau cu öchi si timpanu"" |
Un remember trist 13-15 iunie 1990
In concluzie, venirea minierilor a fost consecinta directa a actiunilor golanilor si infractorilor din 13-14 iunie 1990, plus reactia slaba a politiei, nehotararea lui Ion Iliescu si Petre Roman!
Daca eram in locul lui Ion Iliescu, procedam astfel: -dupa alegeri le explicam clar lui Ion ratiu, Radu Campeanu si Corneliu Coposu ca din moment ce lumea a ales intr-un fel, trebuie sa respectam alegerea populatiei, dar voi fi deschis la orice propuneri legislative constructive pentru tara; -Nu chemam minierii, dar dadeam ordine ferme primului ministru si ministrului de interne ca politia sa-si faca datoria conform legii, sa actioneze cu fermitate si nici un fel de tulburare a ordinii si linistii publice sa nu fie tolerata. La nevoie politia sa faca uz de forta, iar daca sunt manifestanti turbulenti care ataca fortele de ordine sau incearca sa patrunda cu forta ori sa devasteze institutii ale statului, sa se deschida focul. - Explicam aceasta pozitie si pe plan international, si o sustineam cu tarie. De altfel exact la fel procedeaza si politia americana, britanica ori franceza. |
Citat:
Poate n-am fost înțeles::43: Deci: :43: |
Un remember dureros Piata Universitatii
Daca aveti ceva argumente impotriva a ceea ce am spus le astept cu interes! Dar prin "semne"" nu va pot intelege!
Daca as aveea ocazia sa ma intalnesc cu colonelul Diamandescu si cu generalul Batlan i-as intreba: de ce ati trimis acei scutieri neinarmati impotriva turbulentilor ? De ce politistii stateau ca niste momai (in loc sa traga in plin) cand acei golani incendiau sediul SRI si a IGPR ?! Era de ajuns sa traga doua-trei salve de pistol-mitraliera in aer si sa vedeti ce fugeau ca potarnichile acei incendiatori! Cum v-ati organizat dispozitivul de interventie si de ce scutierii s-au retras in spatele autobuzului, care astfel a putut fi usor incendiat ? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
atunci a intervenit poliția, extrem de violent. "acțiunea golanilor" a fost o contrareactie spontană față de barbaria poliției. |
Actiunea politiei din 13 iunie 1990 a fost perfect legala si normala si nu a fost deloc exagerat de brutala! Pana la urma ce au facut politistii pe 13 iunie 1990 a fost ceva absolut banal si de rutina, o simpla actiune de restabilire a ordinii si linistii publice! Doar le-au zis intai cu frumosul la cei care mai ramasesera in piata sa elibereze spatiul public ocupat abuziv, si doar cand acestia nu s-au supus indemnurilor politistilor si au facut-o pe nebunii (opunandu-se prin forta si proferand injurii si amenintarii la adresa politistilor), de-abia atunci politistii au reactionat (asa cum era normal) in forta!
Pai si eu sa fi fost politist atunci, cand vedeam ca golanul ma injura sau ma bruscheza pe mine sau pe colegi, evident ca-l luam pe sus si i mai ardeam si vreo doua bastoane pe spinare! In comparatie cu felul cum actioneaza politia americana, politistii nostri de atunci au fost doar niste mieluseii blanzi, inca prea blanzi! Pai in Franta, SUA ori Marea britanie, daca cineva ataca cu sticle incendiare si pietre pe politisti ori incerca sa incendieze sediul SCOTLAND yard, oare politistii britanici nu deschideau focul ?! In SUA cand a fost revolta negrilor, iar linistea si ordinea publica in Los Angeles au fost grav tulburate, politistii americani nu au ezitat sa traga si foarte corect au procedat. Acei golani care au atacat pe scutieri si au incendiat sediul IGPR si SRI nu au nici un fel de scuza, sunt infractori de drept comun care au comis o infractiune deoasebit de grava, si ca atare meritau impuscati iar daca mureau ghinionul lor! Conform tuturor regulamentelor militare, atunci politistii aveau tot dreptul sa foloseasca armamentul din dotare si sa traga in plin, insa din pacate nu au facut-o! Era un caz clasic de legitima aparare din partea politistilor! |
Citat:
scrii de parcă ai citi din ziarul "Puterea" de,atunci. îmi spui și mie cum de au plecat polițiștii sediul poliției capitalei? de ce manifestanții au ars arhivele? etc., etc. |
Mesaj editat.Sa fie fiecaruia dupa sufletul lui.
|
13-15 iunie 1990 remember trist
Aici nu-i vorba de a fi comunist sau nu, ci pur si simplu de a respecta un principiu elementar de drept: politia are datoria sa apere ordinea si linistea publica, prin orice mijloace, iar la nevoie sa foloseasca forta, inclusiv armamentul din dotare.
Nimeni nu are dreptul a jigni, ataca ori ultragia politistii in exercitiul functiunii, iar cei care fac treaba asta trebuie aspru pedepsiti! Nu sunt de partea lui Ion Iliescu, ci a acelor politisti (apropo, de ce nu au fost publicate si marturiile lor ?!) agresati atunci, in care s-a aruncat cu sticle incendiare si pietre! Ei aveau tot dreptul de a trage (dumneavoastra sa fi fost politist atunci, si sa arunce in tine o gloata de golani cu sticle incendiare ori pietre, si sa ai un "Kalasnikov" in mana, nu a-ti fi tras ca sa va aparati viata ?!) Din pacate toti din conducerea politiei s-au dovedit niste incapabili, incompetenti si lasi (generalul Mihai Chitac, colonelul Diamandescu si generalul Batlan) care nu aveau ce cauta in acele functii! Pai sa fi fost generalii Velicu Mihalea si Constantin Nuta la conducerea politiei, nu cred ca se intampla asa ceva! |
Nesimtirea in forma pura.
|
13-15 iunie 1990 remember trist
Lui Ion Iliescu i reprosez ca a fost prea slab si nu a actionat hotarat! Trebuia sa faca o sedinta operativa cu conducerea MI , a politiei, a trupelor speciale a SRI, si sa dea impreuna cu ministrul de interne urmatorul ordin: "dispozitivul de interventie va fi format din politisti si trupe speciale a SRI, inarmate cu munitie de razboi. Se va executa foc de avertisment in plan vertical, iar daca manifestantii devin violenti si ataca fortele de ordine, se va executa foc la picioare. Institutiile vitale ale statului- sediul TVR, a IGPR, a SRI, vor fi protejate de cordon de politisti inarmati, si cu tab-uri. Pentru cei care mai ocupa inca abuziv spatiul public din piata Universitatii, se vor lansa apeluri de a-l elibera, iar daca nu se conformeza vor fi ridicati cu forta si cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice"
In acest fel nu mai era nevoie sa vina minierii la Bucuresti, daca politia era bine condusa si isi facea datoria! |
Si puteti sa-mi raspundeti la o intrebare: ce interes ar fi avut Ion Iliescu sa insceneze acele incendieri, cand castigasera detasat alegerile, in tara era liniste, iar toti liderii celorlalte partide acceptasera victoria sa ?! Adica era prost sa-si bata singur cuie in talpi sau sa-si taie singur craca de sub picioare ?! Nu cred!
Oare cum de numai in Bucuresti s-au gasit niste golani si niste derbedei (nu-i acuz ca strigau impotriva lui Iliescu- puteau sa stige pana li se usca gura!, ci ca au atacat politistii! Bun, cu Iliescu am inteles nu le placea, dar ce-au avut cu scutierii si politistii de au aruncat cu pietre si sticle incendiare in ei ?! Peste asa ceva nu se poate trece si nu exista nici o scuza) care sa atace fortele de ordine, iar in rest in toata tara nu ?! De exemplul aici la Vaslui existau si atunci penelisti ori penetisti, se striga impotriva lui Iliescu, dar nimeni nu a atacat pe politisti si treburile au fost foarte pasnice si linistite! Nu va pot intelege cand luati apararea celor ce ataca fortele de ordine! Pe Ion Iliescu puteti sa-l criticati cat doriti, intradevar a gresit si el, insa nicioadata n-am sa pot sa iau apararea unor indivizi ce indraznesc sa atace pe politisti. |
Cu astfel de opinii ajungem să ne bucurăm că am avut parte de Iliescu și nu de FlorinVS în fruntea statului.
Oamenii ăia care protestau acolo, în piața Universității, erau primii care au înțeles minciuna care ni se oferea drept adevăr, care au înțeles că Revoluția a fost furată sau că, pur și simplu, ea nici n-a existat, fiind doar niște aranjamente la nivelul serviciilor secrete. Au înțeles că libertatea era o vorbă goală, că la putere ajunsese eșalonul doi a ceea ce fusese un regim mincinos și corupt, și care continua să se bazeze pe minciună și corupție. Au înțeles că jertfa visătorilor din '89 era zădărnicită, că idealurile lor erau deturnate, că puterea era confiscată. Florin, mai bine te abțineai și lăsai netulburată memoria celor care au fost bătuți și omorâți în zilele acelea. |
Citat:
|
Citat:
Ciudat Dumnezeu ai. |
Citat:
Explicatii sunt doua: 1. elemente antisociala care incearcau sa profite de situatie pentru a elibera din frustrari, eventual ceva profit (putin probabil) 2. elemente feseniste care incercau sa demonstreze cu orice pret ca iliescu e dreptate, iar manifestatia nu era anticomunista ci a unor derbedei si golani, cum zicea "tatucul". In plus, asta urma sa confere legitimitate mineriadei, ce rost ar fi avut ca minerii sa bata la televiziune demonstrati pasnici? Citat:
A, si inca o diferenta majora, acolo ati avut penelisti si penetisti, la bucuresti au fost doar anticomunisti. Citat:
|
Citat:
Citat:
Asa, prin inscenari, indivizi ca tine, i-au oferit legitimitate morala pentru actul criminal care a urmat. A folosit reteta asta in '89, cu "teroristii" a functionat si putin mai tarziu cu "golanii". Citat:
Ce a urmat, a fost aruncat in spinarea minerilor. Iar mai tarziu, i-au aranjat si pe aia. |
13-15 iunie 1990 Un remember trist
Repet: pe 13 iunie 1990 nu a fost vorba de nici o represiune, ci doar de o operatiune banala, de rutina din partea politiei, de restabilire a ordinii si linistii publice! Pai in comparatie cum actioneaza politia americana, atunci politistii nostri au fost doar niste mieluseii.
Iar in toate regulamentele militare scrie: Atunci cand fortele de ordine sunt atacate (cum au fost atunci cu pietre ori sticle incendiare) se executa intai foc de avertisment in plan vertical, apoi foc in plin! Asa trebuia sa faca atunci politia, si nu ar fi fost represiune, ci doar legitima aparare. Si daca se proceda asa nimeni nicioadata nu aveea ce sa-i reproseze lui Ion Iliescu. Ziceti ca Ion Iliescu ar fi inscenat si manipulat acele elemente turbulente care au atacat fortele de ordine! Aveti vreo DOVADA fizica in acest sens-un document ceva ?! La revolutie intradevar este dubios cine a tras dupa 22 decembrie, in conditiile in care: -Securitatea trecusera de partea revolutiei, iar generalul Iulian Vlad inca din 18 decembrie dadusera ordin ca toate trupele si cadrele de securitate sa ramana in unitati si sa depuna armamentul la rastel; -Militia trecusera si ea de partea revolutiei, iar militienii aveau in dotare doar niste amarate de pistoale "Carpati""'; -Armata, prin conducatorii sai din prima faza- generaliii Stefan Gusa (un mare erou, care in colaborare cu Iulian Vlad a evitat razboiul civil spre care se indrepta atunci Romania) si generalul Victor Stanculescu (care pana la demiterea sa pe 23 decembrie actionasera ireprosabil, dovedind mult sange rece si stapanire de sine) trecusera de partea revolutiei inca inainte de fuga lui Ceausescu (la aflarea vestii sinuciderii generalului Vasile Milea soldatii si ofiterii din piata CC au fraternizat cu demonstratii) |
Citat:
Miliția: miei. Armata: mielușei. Securitatea: iepurași pufoși. Rămân teroriștii. Și golanii. Pardon, ăștia erau la 13-15 iunie. |
13-15 iunie 1990 un remember trist
Daca vreti sa vorbim serios bine..........
In timpul revolutiei, in privinta atitudinii armatei se poate discuta, insa in privinta atitudinii militiei si securitatii nu este nici un dubiu- nu am ce sa le reprosez: inca din 17-18 decembrie atat securitatea (doar ordinele generalului Iulian Vlad exista in arhive) cat si militia au trecut de partea revolutiei. |
Păi ce? Eu am zis altceva?
Și afirm asta cu seriozitatea celui care nu și-a cunoscut cumnatul: a fost ucis în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 de o rafală de pm. Toată forța armată a RSR din acel moment era cuminte în cazărmi, făcea năniță. Dăcât teroriștii omorau la oameni. Nu asta vrei să zici și tu? Și bietul Iliescu făcea eforturi disperate să-i prindă, chemând oamenii să-l apere. Carne de tun cu alte cuvinte, pentru legitimizarea loviturii lui de stat: "idealurile comunismului au fost întinate de dictator". Mă omule. Tu ești normal la cap? |
13-15 IUNIE 1990 un remember dureros
Aceea rafala de pm cu siguranta nu era trasa de un cadru de militie ori securitate ci de:
-fie elemente diversioniste din strainatate (agenti CIA ori KGB) -fie de armata |
Majoritatea victimelor "revolutiei" sunt cu autori cunoscuti, faptic si/sau moral, uneori chiar pana la nume si prenume.
Insa mai toate dosarele au fost clasate, ca "eroare de fapt" si uite asa romanii nu stiu mare lucru despre ce s-a intamplat in '89 desi stiu f. bine cine si de ce a dat arme pana si civililor, cine a hranit psihoza terorista de tip "elefantul in cires", cine a trimis militari "sa ajute" ca in final sa fie ciuruiti de alti militari, etc. |
Citat:
Si nimeni nu a avut nimic sa-i reproseze. Citat:
|
13-15 iunie 1990 un remember trist
Daca nu sunt de acord cu parerea dumneavoastra nu inseamna ca nu stiu "subtilitatile politicii""! Si nu cred ca ma cunoasteti asa de bine incat sa puteti spune daca cunosc ori nu subtilitatile politicii.........
Iar despre revolutie cred ca ar depasi cadrul acestui topic, dar daca doriti sa discutam- cu argumente si fara ideei preconcepute- despre ce a fost atunci putem discuta in alt topic care vise pare potrivit ori prin mesaje private! |
Citat:
|
13-15 iunie 1990 o comemorare trista
Bun, o fi inteles ei cu libertatea, insa DE CE I-AU ATACAT PE POLITISTI ?! Ce aveau de impartit cu scutierii si politistii, care doar isi faceau datoria ? Pe Iliescu puteau sa-l injure cat vroiau, puteau sa-l dea jos, nu ma intereseaza, insa nu au absolut nici o scuza cand au atacat cu sticle incendiare si pietre pe scutieri si politisti! Cine face acest lucru (nu ma intereseaza ce orientare politica are!) am ferma convingere ca ar merita impuscat fara discutie, in nici o tara normala din lume (din Rusia pana in SUA) nefiind tolerate aceste fapte deosebit de grave!
Manipulati sau nu, nu trebuiau sa-i atace pe politisti si scutieri. Scutierii si politistii, fiind intr-o situatie clara de legitima aparare, aveau tot dreptul si legal si moral de a folosi armamentul din dotare! Pacat ca n-au facut-o! |
Sa gandesti asa, atunci cand majoritatea romanului era inca infierbintata de sperante, cand televiziunea lui Iliescu arata doar ce trebuia sa vezi, aveai o scuza.
Dar acum... |
13-15 iunie 1990 un remember dureros
Asa trebuie gandit tot timpul- indiferent de regimul politic! In nici un regim- fie el comunist ori capitalist (chiar nu mai are nici o importanta!) nu este permisa atacarea fortelor de ordine! Putea fi la conducere oricine, nu trebuia permisa atacarea politistilor si scutierilor!
Eu sa fi fost ministrul de interne atunci (si nu mamaliga de Mihai Chitac), indiferent ce zicea Ion Iliescu, dadeam ordine ferme politistilor din dispozitivul de interventie din 13 iunie: "se va executa foc de avertisment in aer, iar apoi daca manifestantii nu se supun somatiei regulamentare, ori devin violenti, se va executa foc la picioare" In fata ministerului de interne, a IGPR si SRI, indiferent ce sugestii facea Ion Iliescu (si i raspundeam: "dumneavoastra sunteti presedinte, dar eu ca ministrul de interne raspund de mentinerea ordinii si linistii publice"), organizam cordon de politisti inarmati cu munitie de razboi, flancat de cateva tab-uri, si le ziceam: sub nici o forma nu permiteti ca manifestantii sa incendieze sau sa devasteze sediul (altfel curtea martiala va asteapta), respectati regulamentele militare conform legii, si daca sunteti atacati executati foc la picioare! Iar la manifestanti le ziceam: cat timp manifestati pasnic, si nu atacati politistii, nu avem nimic cu voi. Dar daca ne atacati v-am ras! La evacuarea pietii din 13 iunie procedam astfel: prin portavoce le spuneam ca ocupa ilegal un spatiu public, le solicitam sa-l paraseasca, instintandu-i ca in caz contrar voi fi nevoit sa ordon utilizarea fortei. Intai se trimitea un detasament de scutieri, iar in randul doi, in spatele scutierilor, organizam un al doilea detasament, dar inarmat cu munitii de razboi! Daca scutierii erau atacati cu pietre ori sticle incendiare, acestia se repliau pe flanc, iar al doilea detasament executa intai foc de avertisment in aer, iar apoi la picioare! Daca se proceda astfel, turbulentii erau repede anihilati, institutiile statului nu mai erau incendiate, iar astfel nimeni nu mai avea motiv sa cheme minierii! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:46:52. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.