![]() |
Teoria enzimelor
Am citit un interviu cu Doctorul Edward Howell, mai mult decît interesant, pe care simt nevoia să-l fac și mai public decît este:
http://romaniaraw.freeforums.org/post5758.html#p5758 De remarcat saitul de pe care l-am luat, dedicat celor care consumă mîncare crudă, în special vegetale. Prima postare a topicului conține interviul în engleză. |
Printre cele mai bune surse de enzime se numără cele 12 superalimente descrise de dr Gillian McKeith: germenii, semințele de in, meiul, lucerna, aloe vera, orzul verde, pătrunjelul, quinoa, algele marine, ștevia, floarea-soarelui, algele sălbatice verzi-albastre. Dintre acestea se remarcă germenii din semințe de legume sau cereale. Germinarea duce la o predigerare a seminței, făcînd ca vitaminele, mineralele, enzimele să fie mai ușor asimilate de organismul uman. În afară de enzime, cele 12 superalimente sînt bogate în vitamine și minerale, conțin o cantitate mare de proteine și au foarte puține calorii.
Dr Gillian McKeith atrage atenția că enzimele sînt distruse dacă fierbem, coacem, prăjim, înăbușim sau chiar congelăm fructele și legumele. De asemenea, alimentele fast-food, rafinate sau cele pregătite la cuptorul cu microunde sînt sărace în enzime și substanțe nutritive. Lipsa enzimelor din dietă provoacă tulburări gastrointestinale: indigestie, arsuri stomacale, gaze, balonare, crampe, constipație, sindromul colonului iritabil, oboseală cronică și carențe de vitamine și minerale. |
Citat:
|
Citat:
Insa unde locuiesc,stevia este de negasit-este adevarat ca se gasesc din abundenta altele...dar despre alge?Unde se gasesc alge proaspete?In Japonia poate,tot ei stiu si cum sa le prepare,iar si acelea se marineaza sau se fierb in supa. Singurul care se poate prepara crud este patrunjelul,si anume tabouli(salata de patrunjel cu grau zdrobit) Alte idei? |
Citat:
|
Pentru o viata crestina statornica, avem nevoie sa punem in ordine doua aspecte din viata noastra: sexualitatea si alimentatia.
Cand acestea doua vor fi savarsite avand constiinta prezentei permanente a lui Dumnezeu, atunci vom gusta din odihna harului. Vederea mandriei si a patimilor, precum si insetarea dupa iubire si smerenie, vor veni de la sine, ca daruri ale lui Dumnezeu. Important in alimentatie ! Sa renuntam la painea de cumparat (franzela). Potrivit marturiei celor care au lucrat la fabrica de paine, aceasta este otrava curata. Cititi ingredientele de pe franzela ambalata, sunt de intristare. Faceti paine in casa. Timpul solicitat este foarte mic, iar bucuria ce insoteste lucrarea painii este minunata. Ea imbie la rugaciune. In foarte scurt timp, facerea painii va deveni pasiune. Acesta este un pas important, spre hrana vie. Din pacate insa, comoditatea va creste inca productia de franzela... si aparitia bolilor. Eu fac paine in casa, de aproape un an de zile. Pe cat de usor, pe atat de odihnitor si de sanatos. Chiar daca este coapta la foc, aceasta paine este cu mult mai sanatoasa, ea putand insoti in mod prietenos alimentele crude. |
Citat:
Ideea este să nu bem apă cu puțin timp înainte, în timpul sau imediat după masă deoarece se diluează enzimele nu-și mai fac treaba așa cum ar trebui, sucurile se diluează... |
Citat:
Citat:
Nu mai credeți chiar tot ce spun tot felul de extremiști ai alimentației. Așa cum există un extremism religios, există și un extremism în alimentație, cu pretenții științifice. În fond, oamenii de știință sunt la fel de expuși atașamentului irațional față de niște teorii ca toți ceilalți oameni. Valoarea postului este în altă parte decât în enzime. Noi nu postim fiindcă trebuie să ne curățim vintrele din când în când, ci fiindcă așa a făcut Cristos, fiindcă așa au făcut sfinții Săi, fiindcă așa ne cere Biserica să facem. |
Citat:
Desigur ca exista si extremisti ai nutritiei,insa exista un mic adevar in ceea ce priveste calitatile(chiar curative)ale hranei crude,netratate termic. Unii oameni au putut sa se vindece de cancer sau alte efectiuni degenerative doar prin schimbarea stilului de viata,in principal al modului in care se hranesc si rezulatele nu au intarziat sa apara. Am o cunostiinta de familie care s-a vindecat de cancer la ficat si colon printr-o dieta naturista bazata pe sucuri de legume(suc de spanac+sfecla),si asta pe la sfarsitul anilor'90 cand tratamentul de cancer in Romania nu era destul de promitator. |
Citat:
Acum am primit de la ai mei un aparat electric pe care mă gîndesc să-l folosesc numai pentru a plămădi aluatul, nu și pentru a coace. La aragaz, pîinea se pătrunde mai uniform și gazul consumat nici nu costă cît curentul pentru aparatul electric. Totuși aluatul se amestecă mai bine frămîntat manual decît cu acel malaxor micuț al mașinii automate. De remarcat că drojdia uscată ieftină, cea de ~ 70 de bani, conține o chimicală, un E nociv. Există drojdie uscată fără acel coservant sau ce-o fi, dar costă cam 4 lei! Sau mai este varianta de a folosi maia, care și aia costă mai mult decît pîinea de la magazin. De aceea este de preferat să folosim drojdia umedă care este ieftină și, din cîte știu, nu conține substanțe artificiale "bonus". Voi reveni cu detalii dacă voi reuși. |
Mulțumesc pentru răspuns.
Citat:
Citat:
Ieri am citat de pe un link care azi nu mai merge: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=m...te&s_id=107272 . Dar am mai găsit informația și aici: http://www.healingdaily.com/detoxifi...et/enzymes.htm . Citat:
Citat:
Lipsa mîncării pentru organism pentru o vreme, în funcție de posibilitățile fiecăruia, este de folos pentru sănătate. De exemplu, pancreasul și glandele nu mai produc atîtea enzime pentru digestie, iar organismul se ocupă în acest timp de tratarea propriilor boli. S-au tratat boli grave prin acest procedeu "ascetic", dar atenție, sub supraveghere medicală. Citat:
|
dl prof.univ.dr. Constantin Milică
|
Citat:
Apropo de borșurile și ciorbele "sănătoase", cum spune lumea: “Prin fierbere sînt distruse nu numai enzimele, ci și vitaminele. Vitamina C, al cărei rol este esențial în purificarea sîngelui, se pierde total prin fierbere. Toate sărurile minerale se elimină prin apa care fierbe, chiar și la aburi. În urma fierberii, zarzavaturile și legumele nu mai conțin aproape nimic hrănitor, iar proteinele își pierd 2/3 din valoarea lor nutritivă. Proteinele modificate prin fierbere se depozitează în corp sub formă de reziduuri” |
Citat:
Asa cum scrie in articol,ma numar printre vegetarienii care gatesc cam totul! |
Citat:
Se taie: - salată (de preferință românească) - ceapă verde - ridichi - roșii (măcar vreo două acolo, că-s cam scumpe acum) - castraveți - dovleac (are gust de castraveți și e relativ mai ieftin) - spanac (cît de mult) - măcriș - lobodă (verde și roșie) - leurdă (nu cred că mai este la piață) - broccoli (mărunțit bine, e perfect crud) - avocado (uneori) - măsline naturale (nu de alea negre cu 3 Euri, ci naturale. Verificați eticheta chiar dacă luați de la galantar) - pătrunjel - leuștean - mărar - puțin ulei de măsline - sare naturală, de mină (care conține N minerale, nu numai NaCl, fără iod, antiaglomeranți și alte cele) Se face deci un lighean de salată și se împarte frățește la cîți membri are familia. :) De consumat cu pîine integrală, de preferință făcută acasă. |
Citat:
|
Citat:
Masoara sa vezi, este mai putin de 1/2 kw. Citat:
Daca te iei dupa cei care vand drojdie la 4 lei pliculetul.. Maia se poate face in casa. Se poate folosi si drojdia proaspta, intr-adevar, creste chiar mai bine cu ea. |
Citat:
Ma indoiesc ca afirmatiile astea au o baza stiintifica. |
Citat:
|
Citat:
Atat timp cat nu e vorba de un material stiintific cu trimiteri la studii clare, poate zice orice. Iar o persoana mai naiva poate crede orice, atat timp cat cutarescu isi spune doctor sau "om de stiinta"... :) Apropo, ala e un articol-reclama dintr-un ziar de o indoielnica calitate deci mi-ar fi cam greu sa il iau drept litera de lege. Si pot sa-ti dau si un indiciu de ce bate campii - prin fierbere nu se pot elimina mineralele pentru ca aburul este doar apa si atat, de altfel astfel se produce apa distilata - din apa cu minerale care este evaporata si pe urma condensata, in felul asta asigurandu-se puritatea ei. mineralele ramanand in vasul originar. |
Citat:
Am pus cam ce am gasit la piata: -arugula -spanac -varza alba -castravete -morcov -mazare -rasaduri de mazare -ceapa rosie -ciuperci -ardei rosu -rosii -ridichi -dovleac(nu mi-ar fi trecut prin cap!!) -brocollini(brocolli imatur,mai fraged) -praz -masline verzi -marar -sare,piper -sos de salata din otet de sampanie,condimentat cu fulgi de drojdie M-am simtit mai bine astazi-eu in general am mari probleme digestive,inca de mic copil reusind performanta ca la 9 ani sa am gastrita,la 11 colita ,la 14 ulcer iar mai tarziu sindromul colonului iritabil +complicatii ale bilei. Acum de curand,am inceput sa am reflux de acid gastric,practic ultimele zile si nopti au fost un cosmar.Refluxul de acid s-a calmat numai astazi cu consumul de cruditati,plus ca nu ma mai simt letargica dupa masa asa cum ma simt de obicei. |
Citat:
Cei care sunt bolnavi stiu,simt diferenta intre o mancare coapta indelung si intre o salata de cruditati. Pana la urma,asta este cel mai important nu? :) |
Salve,
Citat:
Citat:
Instant DROJDIE USCATĂ www.drojdie.ro Ingrediente: drojdie (saccharomyces cerevisiae), emulgator E491 Produs în Franța, ambalat în Croația... Pe drojdia umedă nu-mi amintesc să scrie de Euri, dar aia se folosește altfel decît cea uscată. Drojdia umedă se pune în puțină apă călduță, cu zahăr (brun sau chiar nerafinat dacă găsiți - la Selgros de exemplu este), și se lasă vreo 20 de minute ca să se înmulțească bacteriile respective (se umflă producînd o spumă). |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:14:33. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.