![]() |
un raspuns de la voi pentru sufletul meu
Bine v-am gasit....nici nu stiu cum sa incep....ma simt atat de singura deznadajduita si fara putere,mintea mea este foarte ravasita si parca nu mai sunt eu,,nu mai gandesc limpede,,incerc de ceva vreme sa gasesc un Sfant drag mie care sa ma ajute si sa ma asculte dar nu in ultimul rand sa ma linisteasca,,,sunt asa din cauza ca imi e frica sa nu imi recidiveze cancerul care l-am avut acum 4 ani..am citit si acatistul Sf Nectarie care ma ajutat f mult dar acum pur si simplu nu mai ma pot ruga catre el,,nu mai ma trage inima,,nu stiu ce sa fac,,nu sunt hotarata cui sa ma rog,stau si ma framant mereu si parca nu stiu ce vreau,,,,,m-am rugat si Sf Parascheva,Sf Nicolae si Sf Stelian dar dupa ce citesc de cateva ori acatistul lor abandonez si nu stiu ce caut..ce sa fac?ma simt asa de rau si imi e frica sa nu se supere Sfintii pe mine ca ma rog cand unuia cand altuia,,va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi...MULTUMESC
|
Citat:
Rugați-vă sfinților tămăduitori, precum arhanghelul Rafael, care l-a vindecat de orbire pe Tobias. Sau Sf Pantelimon, care era doctor și a vindecat mii de oameni, în chip supranatural, încă din timpul vieții sale în trup. Sau sfinților doctori Cosma și Damian. Nu uitați nici de Sf Luca Evanghelistul. Dar noi cel mai des îl uităm pe sfântul care ne este cel mai apropiat: îngerul nostru gardian. Deasupra tuturor îngerilor și sfinților stă Sf Fecioară. Se spune că ea este supărată pe noi dacă nu o rugăm nimic, când ea ne poate ajuta atât de mult. |
Citat:
|
Rugati-va lui Dumnezeu! O sa ma rog si eu pentru dumneavoastra! Dumnezeu sa va ajute!
|
la cate vizualizari sunt...am primit prea putine sfaturi.multumesc celor care au raspuns......
|
Citat:
|
sfat !
v-as sfatui sa nu va mai faceti atatea ganduri negre in legatura cu boala dvs. !
In cea mai mare parte bolile noastre provin, in mare parte si din stilul de viata prost pe care ne incapatanam sa-l ducem,si din faptul ca punem prea multe la inima si ne stresam din orice !!! Cel mai bun medicament importiva bolii e uneori ,sa nu o bagi in seama, avand oarecum curajul de a nu-ti fi frica nici de moarte !!! Atunci organismul prinde putere asupra bolii si va lucra in ajutorul nostru ! Daca suntem incontinuu suparati, speriati si stresati de gandul bolii nu facem decat sa ne stresam organismul ! Um bun remediu pentru boala este miscarea in aer liber si putin efort fizic, atata cat poate fiecare !!! Asta reconforteaza si psihicul si organismul omului ! |
Citat:
Spui ca au trecut patru ani,insa traiesti inca cu aceasta teama.Ce anume o hraneste?Ce se intampla in viata ta de ea persista?Ce semnificatie dai tu bolii,dar mortii si cum se leaga acestea de ceea ce tu continui sa simti,dar de ceea ce traiesti in viata ta?Care este factorul declansator din prezent al acestei angoase de moarte?Daca vei sta putin sa urmaresti,il vei descoperi. |
pai......am o fetita de 6 ani si imi doresc din suflet sa o vad mare..apoi sunt prea tanata la 24 de ani ca sa mor.imi pare rau de ceea ce las in urma...nu am parte nici de intelegere in familie si imi doresc din inima sa fac si eu cununia religioasa dar sotul meu nu vrea........toate acestea ma fac sa ma gandesc ca ar putea sa imi recidiveze cancerul........imi doresc sa am un sfant aproape de sufletul meu care sa imi fie aproape si sa simt ca ma ajuta..dar nu stiu care ar fi fel mai potrivit........imi doresc din inima sa ma ajute sa gasesc rezolvare la toate problemele mele,,,,
|
Citat:
Lipsa intelegerii si a suportului familial se refera doar la partea de cununie religoasa sau si la alte aspecte?Acele aspecte se leaga in vreun fel de starile tale de anxietate? Totusi,din ceea ce tu scrii,eu nu am sesizat ca ai avea o certitudine ca boala va recidiva,singura parte certa din acest context fiind teama ta ca s-ar putea sa se intample asa. Cand apar aceste ganduri?In ce momente?Ce le declanseaza?Ele sunt doar un efect al unei cauze mai profunde,pe care daca o cauti o vei gasi. Ce sa spun,sunt multe lucruri de investigat pentru a-ti da seama ce se petrece cu tine. De exemplu,sa incerci sa mergi putin pe firul timpului si sa incerci sa vezi ce se petrecea cu tine si in viata ta inainte de declansarea cancerului acum patru ani: ce emotii negative traiai atunci si cate dintre ele se regasesc in prezent?Ce le genera?Ce semnificatie ai dat tu bolii?De ce crezi ca ea a aparut in existenta ta? Chiar si localizarea fizica a acestei boli in trup ofera indicii despre cauza ei. Eu am mai stat de vorba cu persoane care au suferit sau se aflau chiar in faza terminala de cancer si ce am putut observa la ele,a fost prezenta unor emotii extrem de distructive si reprimate ani de-a randul,indreptate impotriva propriei persoane: devalorizare, sentimente de autoculpabilizare profunda,furie reprimata multi ani canalizata ulterior impotriva propriei persoane,sentimentul de a merita sa fi pedepsit,boala ca pedeapsa etc.Acum eu nu pot sti ce se intampla in cazul tau,insa ti-am dat niste exemple ca sa iti faci o idee. Pentru ca, odata identificat comportamentul autodistructiv inconstient,poti intelege mai bine ceea ce ti se intampla si pot incepe sa il urmaresti cum se manifesta si cum poti lucra,mai ales, cu el. |
multumesc frumos....traiesc cu teama ca imi va recidiva cancerul pentru ca mai aud la pers care au avut......si datorita neintelegerii in familie si toate cele.ma induce in starea acceasta,,,pur si simplu imi vin in gand numai ganduri de recidiva a cancerului,,,,,si faptul ca stau pe loc si nu realizez nimic......nici eu nu ma inteleg....ciar ieri am vb cu un oncolog si i-am povestit tot ceea ce am avut....ultima intrebare catre el a fost ,,,,,,,,,,,,,,am inteles...dar pe scurt si ca o concluzie la diagnosticul meu si la masurile luate...cce pronostic as avea pe viitor?asa ca idee...ca eu ma framant mereu si sunt terminata psihic sa nu am ceva si in alta parte..,,,,,,,,,,,,RASP A FOST ,,,,,,,,,,pai ti-am raspuns deja in detaliu la aceasta intrebare: in sfera ginecologic - aproape nul; pentru san - mai mic decat la restul femeilor; pentru restul - inevaluabil, pana la noi informatii.
|
Ti-am scris pe privat,Patricia.
|
Citat:
Rugati-va, sora, rugati-va neincetat! Eu indraznesc, iertati-ma, sa spun asa: 1. Cautati un duhovnic care sa va ajute in lucrarea rugaciunii (mai des gasiti, se pare, in manastiri). Ma refer la Rugaciunea lui Iisus. Cu ajutorul duhovnicului veti progresa repede si mult la rugaciune iar efectele vor fi clar simtite, imbunatatirea situatiei sufletesti (mai intai) se va resimti imediat. 2. Intrati degraba intr-un grup de suport (mai multe persoane cu aceeasi afectiune) condus de un psiholog SPECIALIZAT in sustinerea bolnavilor de cancer. Stiu ca astfel de grupuri sunt cunoscute in spitalele de oncologie si anexele lor. Veti invata treptat sa acceptati situatia si sa nu mai dramatizati. In aceasta situatie, spun studiile din domeniu, cresc sansele de stopare a bolii si de vindecare. Si, in orice caz, veti reusi sa faceti fata cu mai multa putere si demnitate grelei incercari prin care treceti. Si nu va veti mai simti singura, va veti simti inteleasa, iubita si folositoare altor bolnavi carora le puteti alina suferinta prin dragostea pe care o veti darui lor. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa va ocroteasca! |
intre timp am citit pe net ca este foarte bine sa citeasca acatistul SF NICOLAE fetele care vor sa se cunune care vor sa se casatoreasca,,,voi ce spuneti?ati avut parte de ajutorul Safantului?
|
Citat:
ar mai trebui niste completari la raspunsul acesta scurt... daca ai sa citesti mai mult, mai atent si vei avea si credinta, vei intelege singura restul raspunsului, nedat.. Patricia, da' nu te-ai lamurit chiar deloc din link-ul ce ti l-am trimis pe mp? |
Citat:
|
Citat:
pune Maica randuiala in toate :1:, incredinteaza-te Mantuitorului si Maicii |
asa o sa incerc si eu sa fac
|
pana la urma o sa ma rog MAICII DOMNULUI
|
Citat:
http://biblioteca.golia.ro/acatistie...amantului.html |
Problema e ca nu il gasesc prea des pe parinte si nu stiu ce sa fac
|
Citat:
|
Adriana,situatia e mai dIficila,ti-am scris in privat....
|
Tu cred ca ai in cap anumite modele ,de oameni care s-au rugat la un sfant si s-au vindecat.
Dar asta era valabil doar pentru ei, acel sfant a aparut in viata lor ,au simtit ca trebuie sa isi puna toata nadejdea in el. Daca la tine nu a aparut inca un sfant predominant,in care sa speri ca te va ajuta mai mult ,nu iti mai pune aceasta problema inutila. Inseamna ca nu asta e drumul tau neaparat,ca daca ar fi fost,Dumnezeu ti ar fi scos in cale pe acel sfint. Asa ca fii mai mult atenta la calitatea rugaciunii ,si scapa de obsesia asta,cui sa o adresez. Sfintii sunt intemrediari de mare ajutor ,dar Dumnezeu e cel care vindeca. Roga te asa: Dumnezeule ajuta-ma sa ma linistesc , ajuta organismul meu sa nu se imbolnaveasca,si ajuta ca rugaciunile mele sa fie sprijinite de un sfant. Insasi procesul acesta,al gasirii unui sfant,trebuie sa vina tot de la Dumnezeu,si nu de la tine |
Din nou vin si subliniez ca Patricia si-a declarat deschis credinta, si presupun ca doreste sfaturi de la cei de aceeasi credinta, adica ortodocsi, si am convingerea ca de aceea a postat intrebarile pe acest site si nu pe un altul.
Ne poate spune chiar ea, daca este asa sau nu. |
Citat:
|
Citat:
Patricia cred ca e speriata ,si cred ca o ajuta oricine vorbeste cu ea si o intelege. Chiar daca nu as fi fost ortodox, as fi putut sa o inteleg si sa o ajut la fel de mult ca si tine.De fapt de ce are ea incredere in tine? Pentru ca o asculti ,si pentru ca intrii in detalii,si pentru ca vede ca te implici si ca iti pasa.Aceasta cauta ea. Un om bolnav e la fel de bolnav si are aceleasi simtaminte si aceleasi nevoi,fie ca e ortodox,catolic,sau arborigen. O injectie face bine orcui,indiferent de creedinta ,Iar un sfat bun de asemenea face bine orcui ,caci conteaza mai myult atentia ce o dai aceluia,si nu neaparat inaltimea cunostintelor de la care o dai. Daca nu la mine te refereai,scuza mi 'rabufnirea' Iar daca da,spune mi ce e neortodox in ce am zis. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si ma gandesc cum sa faci sa iesi din aceasta situatie dramatica. Trebuie un pic umblat la moralul tau ,sa intri in dialog cu noi asa cum si incerci sa o faci, dar sa stii ca tot de rugaciunea ta depinde linistea ta. O sa ne rugam pentru tine si eu si Adriana asa ca nu esti singura. Tu trebuie sa iti gasesti mai repede linistea si echilibrul ,caci starea asta de incertitudine te macina mai rau decat boala insasi. Alege-ti un sfant,sa zicem sfantul Nectarie,bineinteles alaturi si de Maica Domnului ,du te la maslu , si incepe sa lupti.Asta conteaza,incepe lupta.Nu mai ezita cu care arma sa incepi,ci incepe cu toate odata. Suntem linga tine! |
Patricia, daca acesta este numele tau de botez (spune-ne) te voi trece pe pomelnicul meu pe care-l dau la Sfanta Liturghie si la Slujba Sfantului Maslu (e miercurea la biserica mea si nu ajung totdeauna........servici, etc, dar cand ajung vei fi scrisa acolo).
Sunt multe problemele tale, inclusiv cele ce mi le-ai spus pe mp, dar cu ajutorul Domnului Iisus Hristos, cu mijlocirea atat de bunei Maicute, cu rugaciunile sfintilor (care se roaga pentru noi chiar si atunci cand nu le cerem ajutorul) toate se vor randui. Astept sa ne spui numele de botez. |
Citat:
|
numele meu de botez este steliana..........fratilor nu mai supost viata asta...aseara iar am avut un episod de cearta cu sotul meu...ma injurat rau de tot ma jignit,si cred ca acum chiar am ajuns la despartire...nu mai pot,nu am dormit toata noaptea,,oare de ce nu am parte si eu de liniste si intelegere?oare de ce nu ma ajuta si pe mine nici un sfant nici DUMNEZEU?de ce?nu mai suport.am ajuns la disperare..........
|
Draga Steliana,
Imi dau seama ca esti intr-un punct decisiv in viata si credinta ta. Si eu am fost ca tine, ba chiar mai mult, eu m-am rugat Domnului ori sa ma ia ori sa ma mantuiasca. Iadul in care te afli, aceasta deznadejde draceasca te poate ajuta, cum si pe mine m-a ajutat! Nu vei gasi alinare in oameni si nici macar in izbavirea de boala sau de cearta, dar acum cand esti in deznadejde lasa-te in mana Domnului! Nu exista fericire sau pace mai mare decat a te ruga cu inima deschisa pentru voia Sa si a cere din Mana Lui Preasfanta mantuire. Acum, asa cum esti, in aceasta deznadejde, spune ce a spus Sfantul Ghenadie in rugaciunea sa la caderea Constantinopolului, ca orice s-ar intampla, orice ar fi cu tine, daca esti cu Mirele tau nimic nu e pierdut, ci totul dobandit! Spune ca Iov, Domnul a dat, Domnul a luat, fie Numele Domnului binecuvantat! Stiu ca e greu, e imposibil fara Harul Sau, dar tocmai in iadul in care esti Domnul isi va revarsa dragostea Sa. Ce ne spune Psalmistul? Pentru fagaduintele buzelor Tale am pazit eu cai aspre! Care sunt fagaduintele Domnului? Imparatia Sa, pace si bucurie necurmata, nepamanteasca! Roaga-te Maicii Domnului caci ea e ajutor grabnic si orice ar fi, fii cu Hristos Mirele tau si al tuturor! |
Citat:
Poate ca Dumnezeu este intocmai unui profesor care tine la elevul sau,il ajuta sa invete lectiile,insa,in acelasi timp il lasa pe elev sa isi rezolve singur extemporalele! Oricum,eu ti-am mai scris,am vazut ca ai ignorat mesajul meu,nu stiu datorita carui motiv,chiar nu are importanta,dar sunt convinsa ca daca vei vrea cu adevarat,vei gasi resursele in tine sa depasesti momentele dificile prin care treci pentru ca se spune ca Dumnezeu nu ne da niste incercari,daca El nu stie ca avem si forta sa le depasim.Doamne ajuta! |
heaven nu ti-am ignorat mesajul......pur si simplu sunt derutata,zapacita nu mai stiu ce citesc,uit,sunt tare dezamagita de viata,,,,sa sti ca mai bine imi bine ma ia DOMNUL decat o viata asa......NU MAI SUPORT,NU VAD NICI O SCAPARE.....
|
Citat:
Din ceea ce spui tu si mediul familial este unul cam toxic,iar asta nu iti permite sa incerci sa te linistesti putin,sa te detasezi si sa incerci sa privesti putin obiectiv ce ti se intampla si sa cauti solutii.Ele exista,insa in starile care te incearca acum e mai greu sa le vezi. Impropriu spus ca esti dezamagita de intreaga viata,ci de anumite aspecte ale ei,care,probabil nu sunt asa cum tu ti le doresti sau conform asteptarilor pe care le-ai avut. Daca ai avea posibilitatea,ar fi minunat sa o poti lasa pe cea mica la cineva,vreun bunic,bunica sau chiar cu tatal ei si sa mergi o saptamana,doua sa te linistesti undeva: o manastire sau un loc unde sa poti avea si sprijinul unui duhovnic,al unor prieteni si chiar consiliere psihologica,te-ar ajuta mult. |
Citat:
Dumnezeu nu ți-a dat viață ca tu să spui că n-o suporți? Ai auzit de Iov și de câte a îndurat el cu dragoste și cu speranță de Dumnezeu? D'apăi noi care beneficiem de atâtea exemple și învățături ale sfinților! NICIODATA Dumnezeu nu-ți va da mai mult decât poți duce, așa că pune-ți speranța în El, du-ți crucea și fă-ți ordine-n viață! Ai să vezi că o să răsară soarele și pe ulița ta! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:49:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.