Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Istoria noastra (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14683)

antoniap 08.03.2012 21:23:18

Istoria noastra
 



Ma gandeam odata ce interes aveau romanii sa sculpteze atatea chpuri ale dacilor. Urmarind filmul de mai jos, am gasit niste explicatii pertinente. De aceea, vi-l supun atentiei:


http//:danielroxin.blogspot.com

antoniap 08.03.2012 21:25:27

DACII - Adevaruri tulburatoare. Film documentar 2012

Informatiile prezentate in acest film documentar rastoarna multe dintre teoriile pe care este construita istoria Romaniei. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotarat!

Asa dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor. Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica - Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu (paleografie si antropologie culturala).

Rezultatele cercetarilor recente de paleogenetica realizate la Hamburg, Germania, pe oase si dinti din situri romanesti de acum 3000-5000 de ani, pun sub semnul intrebarii teoriile pe care se bazeaza istoria oficiala a Romaniei. Este actuala populatie a Romaniei, continuatoarea populatiilor tracice si pretracice de acum 3000 - 5000 de ani? Suntem noi inruditi, genetic, cu italienii? Iata doar doua dintre multele intrebari tulburatoare, la care acest film documentar doreste sa raspunda cu argumente bine intemeiate.

Recuperarea adevarului istoric este un demers indispensabil recuperarii demnitatii nationale. Dacii, "cei mai viteji si mai drepti dintre traci", asteapta sa li se faca dreptate!

Daniel Roxin

antoniap 09.03.2012 06:31:12

Filmul poate fi descarcat gratuit de aici:
http://dl.transfer.ro/Dacii_-_Adevaruri_tulburatoare_-_2012-transfer_RO-07mar-db037e.mp4

Maria_1 09.03.2012 10:54:14

Foarte interesant. Multumesc pentru postare.

speranta1970 09.03.2012 13:20:41

Da, foarte educativ documentarul si credibil din punct de vedere archeologic, stiintific si istoric. Confirma ceea ce am citit despre istoria Dacilor din surse de provenienta straina, ceva ce se referea la faptul ca cercetatori si istorici americani si de alte natii au ajuns la un interes de cercetare a istorii pamantului dacic, ca fiind, zic ei si citez: "the cradle of the oldest civilization in Europe". Interesant. Multumesc de postare.

antoniap 09.03.2012 15:37:43

Citat:

În prealabil postat de speranta1970 (Post 433959)
Da, foarte educativ documentarul si credibil din punct de vedere archeologic, stiintific si istoric. Confirma ceea ce am citit despre istoria Dacilor din surse de provenienta straina, ceva ce se referea la faptul ca cercetatori si istorici americani si de alte natii au ajuns la un interes de cercetare a istorii pamantului dacic, ca fiind, zic ei si citez: "the cradle of the oldest civilization in Europe". Interesant. Multumesc de postare.


Pentru mine, inca aceste informatii reprezinta noutati. De aceea si eu iti multumesc pentru ca, apeland la informatii obtinute din surse externe, imi confirmi cele ascultate si vazute in film. Asadar, si altii au ajuns la concluzia ca leaganul civilizatiei stravechi a fost pe aceste meleaguri.

Dumnezeu sa ne ajute sa ne recuperam istoria.

stefan florin 09.03.2012 17:02:58

Super tare! Iti multumesc. Doamne ajuta!

ovidiu b. 09.03.2012 17:14:05

"Noi nu suntem urmasii Romei" - Napoleon Savescu - o carte pe aceesi tema a topiculi.

ovidiu b. 09.03.2012 17:28:40

Dacii când mureau luau în Mână „Pământ”, existând Credința că Sufletul nu-și va pierde
„Identitatea”, tocmai prin aceasta ca o „păstrare” a unei „Corporalități Nemuritoare”. Unii fac analogia cu o „prefigurare” a Trupului Înviat Hristic. Cert este că Dacii aveau o „Memorie ancestrală” a unui „Fapt Tainic” care-i apropia de Creștinism.

Dacii deosebeau „TRUPUL de Taină” de Corpul Sufletului-Spiritului. Ca o „metafizică” proprie, ei considerau pe Om ca Suflet și Corp, și peste acestea „TRUPUL de Taină” Nevăzut, în care se puteau oglindi deodată și Spiritul și corpul, și de asemenea se „Uneau” într-un „TAINIC” peste Suflet și Corp, care se putea vedea doar de către cei „aleși”.

Prin acest specific al „TRUPULUI” peste Suflet și Corp, Creștinismul este bine primit. HRISTOS, prin acest „TRUP de Taină” Vine să Se „Arate” Lumii. Creștinismul este astfel o „Împlinire” tocmai a „Tainicului CHIP”. DIVINUL Se „Arată la Față”, iată marea Taină Creștină.
DIVINUL nu se poate VEDEA decât în „TRUPUL de Taină”, de aceea HRISTOS nu este „Zeu încorporat”, ci este „DUMNEZEU ÎNTRUPAT”. Și, prin CHIPUL ICOANEI, Taina
ÎNTRUPĂRII Lui HRISTOS se prelungește fără oprire. Nu în sensul de Imagine a ÎNTRUPĂRII, ci ca TAINĂ a CHIPULUI de ICOANĂ.
Așa se zice că ICOANA a fost „primul pas” prin care a intrat Creștinismul în Dacia.

antoniap 09.03.2012 19:29:30

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 434024)
"Noi nu suntem urmasii Romei" - Napoleon Savescu - o carte pe aceesi tema a topiculi.

Iata motoul acestei carti:

http://www.dacia.org/carte/motto.jpg

antoniap 09.03.2012 19:32:46

Identitatea pierduta - full documentar - noi nu suntem urmasii Romei ..

Adriana Cluj 10.03.2012 17:57:52

Motii/mocanii, urmasii dacilor
 
http://www.youtube.com/watch?v=zXRtL-rFKwA
atrag atentia asupra minutului 5:06, inaintea intrarii in adanc si asupra minutului 7:00 si in continuare (""Duminica: zi de odihna, de rugaciune si de petrecere).

Laura19 10.03.2012 19:35:22

Triburile de traci din care ne tragem

Despre Daci si urmasu nostru Alexandru Macedon

Documente disparute despre Dacia

Imnul Daciei

"[...]In urma cercetarilor sale, George Alexandrou a constatat ca, din uriasul puzzle, reprezentat de teritoriul unde se presupune ca ar fi ajuns Andrei in cele patru calatorii misionare ale sale, lipseste o “secventa” de 20 de ani, cuprinsa intre intoarcerea lui la Marea Neagra din Valaamo (Finlanda) pana la plecarea spre Sinopae si de acolo spre Patras, in Achaia, unde avea sa fie martirizat. Aceasta lunga perioada de timp, conform celor constatate de Alexandrou, Apostolul Andrei ar fi petrecut-o in Dobrogea de astazi, unde isi avea ‘”cartierul general” in Pestera de care traditia i-a legat numele. De aici, ar fi intreprins calatorii evanghelizatoare in restul Daciei, pe Dunare, in sudul fluviului, pe malul Marii Negre, dincolo de Prut si chiar in teritorii mai indepartate. Dupa fiecare asemenea misiuni s-ar fi intors in pestera sa.

Alexandrou explica aceasta lunga ramanere a apostolului in Scytia Minor prin faptul ca s-ar fi “simtit foarte apropiat de daci deoarece erau monoteisti. Potrivit lui Flavius Josephus, preotii locului erau ca esenienii: virgini, strict vegetarieni, ca ascetii din desert. Societatea daca era foarte libera, femeile aveau aceeasi pozitie cu barbatii, spre deosebire de societatea greco-romana, dacii nu aveau sclavi. De fapt, erau unici in lume la acea vreme pentru ca nu aveau sclavi. Potrivit traditiilor romanesti si descoperirilor arheologice, dacii au devenit crestini datorita Sfantului Andrei insusi, in primul secol. Este firesc sa se fi simtit ca acasa in randul clerului dac si ca ei sa-l fi acceptat rapid si sa fie convertiti”, mai spune jurnalistul grec in interviul amintit. Alexandrou crede ca Apostolul Andrei a iubit acest loc din Scythia Minor mai mult decat orice, dupa Hristos. “Cred ca Dumnezeu i-a oferit asta ca o consolare deoarece a avut calatorii misionare foarte dificile. Avem descrieri ale unor locuri unde nu a fost bine-venit, de unde a fost obligat sa plece. Lucrurile au fost deseori foarte dificile, mai ales cand a fost la slavi, unde sacrificiul uman era inca practicat. Va puteti imagina: Era obosit sa treaca prin astfel de lucruri si cand a venit la daci… unde grecii si evreii erau acceptati in aceeasi masura si unde existau preoti sihastri asceti, se intelege cat de lesne s-a integrat. Putea sa predice, era fericit acolo. De fapt, dacii credeau ca religia pe care el a adus-o nu era numai mai buna decat a lor, ci si o continuare a vechii religii. Au privit religia nativa ca prevestitoare pentru crestinism. Douazeci de ani inseamna mult si se intelege de ce romanii isi amintesc de el mai mult decat de alte traditii”, mai spune cercetatorul grec.[...]

A fost Sfântul Andrei martirizat in timpul imparatului Traian?
George Alexandrou acorda o mare credibilitate traditiilor romanesti despre Apostolul Andrei, pe care le considera “cele mai de nadejde”. In baza lor, afirma ca, la vremea martiriului, apostolul ar fi avut 85 de ani, poate chiar 95. Totodata, cercetatorul grec este de parere ca martiriul lui nu ar fi avut loc pe vremea lui Domitian sau Nero, conform traditiilor grecesti, ci la inceputul celui de-al doilea secol, pe vremea domniei lui Traian, intre anii 95 d.Hr. si 105 d.Hr. El ia de baza traditiile romanesti si versiunea Sfantului Grigore de Tours a “Faptelor lui Andrei”, in care se spune ca inainte de martiriu, apostolul a avut un vis in care si-a vazut fratele Petru si pe Ioan Evanghelistul in Rai. Aceasta ar putea fi o referire indirecta la faptul ca apostolii Petru si Ioan murisera deja. Sfantul Epiphanius spune acelasi lucru, la fel si Pseudo-Abdia, episcopul Babilonului. De altfel, traditia greaca plaseaza moartea misterioasa a Sfantului Ioan Evanghelistul din Efes (cum ca ar fi fost ingropat de viu pana la gat si apoi corpul lui a disparut pur si simplu) in anul 102 sau 103 d.Hr. “De fapt, exista si acum cantece populare (romanesti n.n.) care vorbesc despre o intalnire intre imparatul Traian si Sfantul Andrei”, concluzioneaza cercetatorul.[...]" articolul intreg pr siteul:
Apostolul lupilor. Cercetari grecesti: Sfantul Apostol Andrei si-a stabilit “cartierul general” in Dacia timp de 20 de ani.



Adriana Cluj 10.03.2012 20:27:43

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 434170)
............

Interesant, foarte interesant tot ceea ce a scris acel jurnalist despre Apostolul Andrei....

PS: comentariile de la filme sunt ucigatoare.............unele
Ne batem in stramosi acum. Nu stiu sa postez emoticoane ca as fi pus un zambet...:)

antoniap 10.03.2012 22:03:50

Si acest documentar este impresionant:




antoniap 12.03.2012 19:30:49

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 434024)
"Noi nu suntem urmasii Romei" - Napoleon Savescu - o carte pe aceesi tema a topiculi.

Iti multumesc pentru informatia oferita.
Pornind de la aceasta, am gasit si alte materiale. Iar documentarul urmator preia o serie de informatii din cartea despre care ai scris.

Dacii - Stramosii tuturor popoarelor latine

antoniap 12.03.2012 19:36:16

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 434170)
Triburile de traci din care ne tragem

Despre Daci si urmasu nostru Alexandru Macedon

Documente disparute despre Dacia

Imnul Daciei

"[...]In urma cercetarilor sale, George Alexandrou a constatat ca, din uriasul puzzle, reprezentat de teritoriul unde se presupune ca ar fi ajuns Andrei in cele patru calatorii misionare ale sale, lipseste o “secventa” de 20 de ani, cuprinsa intre intoarcerea lui la Marea Neagra din Valaamo (Finlanda) pana la plecarea spre Sinopae si de acolo spre Patras, in Achaia, unde avea sa fie martirizat. Aceasta lunga perioada de timp, conform celor constatate de Alexandrou, Apostolul Andrei ar fi petrecut-o in Dobrogea de astazi, unde isi avea ‘”cartierul general” in Pestera de care traditia i-a legat numele. De aici, ar fi intreprins calatorii evanghelizatoare in restul Daciei, pe Dunare, in sudul fluviului, pe malul Marii Negre, dincolo de Prut si chiar in teritorii mai indepartate. Dupa fiecare asemenea misiuni s-ar fi intors in pestera sa.

Alexandrou explica aceasta lunga ramanere a apostolului in Scytia Minor prin faptul ca s-ar fi “simtit foarte apropiat de daci deoarece erau monoteisti. Potrivit lui Flavius Josephus, preotii locului erau ca esenienii: virgini, strict vegetarieni, ca ascetii din desert. Societatea daca era foarte libera, femeile aveau aceeasi pozitie cu barbatii, spre deosebire de societatea greco-romana, dacii nu aveau sclavi. De fapt, erau unici in lume la acea vreme pentru ca nu aveau sclavi. Potrivit traditiilor romanesti si descoperirilor arheologice, dacii au devenit crestini datorita Sfantului Andrei insusi, in primul secol. Este firesc sa se fi simtit ca acasa in randul clerului dac si ca ei sa-l fi acceptat rapid si sa fie convertiti”, mai spune jurnalistul grec in interviul amintit. Alexandrou crede ca Apostolul Andrei a iubit acest loc din Scythia Minor mai mult decat orice, dupa Hristos. “Cred ca Dumnezeu i-a oferit asta ca o consolare deoarece a avut calatorii misionare foarte dificile. Avem descrieri ale unor locuri unde nu a fost bine-venit, de unde a fost obligat sa plece. Lucrurile au fost deseori foarte dificile, mai ales cand a fost la slavi, unde sacrificiul uman era inca practicat. Va puteti imagina: Era obosit sa treaca prin astfel de lucruri si cand a venit la daci… unde grecii si evreii erau acceptati in aceeasi masura si unde existau preoti sihastri asceti, se intelege cat de lesne s-a integrat. Putea sa predice, era fericit acolo. De fapt, dacii credeau ca religia pe care el a adus-o nu era numai mai buna decat a lor, ci si o continuare a vechii religii. Au privit religia nativa ca prevestitoare pentru crestinism. Douazeci de ani inseamna mult si se intelege de ce romanii isi amintesc de el mai mult decat de alte traditii”, mai spune cercetatorul grec.[...]

A fost Sfântul Andrei martirizat in timpul imparatului Traian?
George Alexandrou acorda o mare credibilitate traditiilor romanesti despre Apostolul Andrei, pe care le considera “cele mai de nadejde”. In baza lor, afirma ca, la vremea martiriului, apostolul ar fi avut 85 de ani, poate chiar 95. Totodata, cercetatorul grec este de parere ca martiriul lui nu ar fi avut loc pe vremea lui Domitian sau Nero, conform traditiilor grecesti, ci la inceputul celui de-al doilea secol, pe vremea domniei lui Traian, intre anii 95 d.Hr. si 105 d.Hr. El ia de baza traditiile romanesti si versiunea Sfantului Grigore de Tours a “Faptelor lui Andrei”, in care se spune ca inainte de martiriu, apostolul a avut un vis in care si-a vazut fratele Petru si pe Ioan Evanghelistul in Rai. Aceasta ar putea fi o referire indirecta la faptul ca apostolii Petru si Ioan murisera deja. Sfantul Epiphanius spune acelasi lucru, la fel si Pseudo-Abdia, episcopul Babilonului. De altfel, traditia greaca plaseaza moartea misterioasa a Sfantului Ioan Evanghelistul din Efes (cum ca ar fi fost ingropat de viu pana la gat si apoi corpul lui a disparut pur si simplu) in anul 102 sau 103 d.Hr. “De fapt, exista si acum cantece populare (romanesti n.n.) care vorbesc despre o intalnire intre imparatul Traian si Sfantul Andrei”, concluzioneaza cercetatorul.[...]" articolul intreg pr siteul:
Apostolul lupilor. Cercetari grecesti: Sfantul Apostol Andrei si-a stabilit “cartierul general” in Dacia timp de 20 de ani.



E util sa stim si astfel de lucruri. Multumiri.

xanixade 15.03.2012 21:21:23

Va multumesc, desi mi-au facut capul varza....

Daniel_7 16.03.2012 12:58:23

Din pacate noi nu suntem istorici,si trebuie sa dam crezare unor documentare.

Eu cred ca deja noi ne consideram ca fiind fiii unui popor demn,profund,viteaz etc.

Intrebarea este de ce am ajuns in acest stadiu,cand se pare ca nu mai pastram acele virtuti.

Eu cred ca salvarea nu este in nationalism,chiar daca e bun ,daca s-ar face in mod oficial si in mod echilibrat...Salvarea noastra,ca indivizi,si ca popor apoi,ar fi sa privim mai mult in prezent si in viitor.Ce vom fi de acum inainte,mai mult decat ce am fost.

Salvarea noastra ar fi in ortodoxism,sa facem poruncile lui Hristos,si astfel ne-am regasi si ca neam.

Ce le-a folosit iudeilor ca il aveau pe Moise,pe Avraam,pe David,daca intr-un moment al istoriei nu L-au primit pe Iisus? La ce le-a folosit lor istoria ,faptul ca erau singurul popor care credeau in Dumnezeu,daca in acel moment si-au pierdut credinta si discernamantul?

Sa avem credinta si atunci ne vom ridica si ca neam.Istoria ne ajuta insa nu ne mantuie .

stefan florin 16.03.2012 15:18:13

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 435060)
Din pacate noi nu suntem istorici,si trebuie sa dam crezare unor documentare.

Eu cred ca deja noi ne consideram ca fiind fiii unui popor demn,profund,viteaz etc.

Intrebarea este de ce am ajuns in acest stadiu,cand se pare ca nu mai pastram acele virtuti.

Eu cred ca salvarea nu este in nationalism,chiar daca e bun ,daca s-ar face in mod oficial si in mod echilibrat...Salvarea noastra,ca indivizi,si ca popor apoi,ar fi sa privim mai mult in prezent si in viitor.Ce vom fi de acum inainte,mai mult decat ce am fost.

Salvarea noastra ar fi in ortodoxism,sa facem poruncile lui Hristos,si astfel ne-am regasi si ca neam.

Ce le-a folosit iudeilor ca il aveau pe Moise,pe Avraam,pe David,daca intr-un moment al istoriei nu L-au primit pe Iisus? La ce le-a folosit lor istoria ,faptul ca erau singurul popor care credeau in Dumnezeu,daca in acel moment si-au pierdut credinta si discernamantul?

Sa avem credinta si atunci ne vom ridica si ca neam.Istoria ne ajuta insa nu ne mantuie .

prietene, ai mare dreptate. Doamne ajuta!

AndruscaCIM 16.03.2012 15:29:29

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 435060)
Din pacate noi nu suntem istorici,si trebuie sa dam crezare unor documentare.

Eu cred ca deja noi ne consideram ca fiind fiii unui popor demn,profund,viteaz etc.

Intrebarea este de ce am ajuns in acest stadiu,cand se pare ca nu mai pastram acele virtuti.

Eu cred ca salvarea nu este in nationalism,chiar daca e bun ,daca s-ar face in mod oficial si in mod echilibrat...Salvarea noastra,ca indivizi,si ca popor apoi,ar fi sa privim mai mult in prezent si in viitor.Ce vom fi de acum inainte,mai mult decat ce am fost.

Salvarea noastra ar fi in ortodoxism,sa facem poruncile lui Hristos,si astfel ne-am regasi si ca neam.

Ce le-a folosit iudeilor ca il aveau pe Moise,pe Avraam,pe David,daca intr-un moment al istoriei nu L-au primit pe Iisus? La ce le-a folosit lor istoria ,faptul ca erau singurul popor care credeau in Dumnezeu,daca in acel moment si-au pierdut credinta si discernamantul?

Sa avem credinta si atunci ne vom ridica si ca neam.Istoria ne ajuta insa nu ne mantuie .

Bine spus!

Laura19 17.03.2012 01:55:53

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 435060)

Sa avem credinta si atunci ne vom ridica si ca neam.Istoria ne ajuta insa nu ne mantuie .

Istoria pentru mine de exemplu este o pasiune. Eu am ajuns sa vreau sa descopar ortodoxia si m-am apropiat de Biserica, citind si cercetand istoria Romaniei, de la daci pana in 89. Nu am fost niciodata multumita de raspunsuri scurte si multe fara sens din manualele de istorie de la scoala sau cartile scrise de autori ateisti cunoscuti. Eu sunt de parere ca tocmai ptr. ca multi au uitat istoria neamului nostru, au uitat cine sunt si ce mostenire am primit de la strabunii nostrii, au uitat de importanta ortodoxiei. Nu poti sa citesti despre Sfintii care au calcat cu picioarele lor pamantul romanesc, despre Voievzii ortodocsi care au luptat ptr ortodoxie si neam, martirii din Transilvania-cititi despre unitatia din Transilvania sa vedeti cati ardeleni ortodocsi au murit si cate manastiri si biserici ortodoxe au fost distruse, mai ales intre anii 1761-1763- si din vremea comunismului care si-au varsat sangele ptr ortodoxie pe pamantul romanesc si sa nu simti frica la cat de grea este mostenirea pe care o avem; dar si bucurie. Depinde fiecare cum vede istoria. Si vietile Sfiintilor si istoria Bisericii Ortodoxe, tot istorie e. La fel si Biblie-istoria omenirii. Amu asa vad eu lucrurile. Nu vad absolut nici un rau sa aflam cat mai multe despre neamul nostru si despre cine suntem, caci pe deoparte e rusine mare sa nu stii cine esti.

Pentru mine afland istoria neamului meu am aflat cine sunt eu, m-a facut sa vreau sa nu imi fac strabunii si natia de rusine, nu in fata lumii, ci Sus. Romanul adevarat este ortodox.


Cartie despre unitatie din Transilvania:

UNIATISMUL DIN TRANSILVANIA-INCERCARE DE DEZBINARE A POPORULUI ROMAN

Pagini din istoria Bisericii romanesti-Consideratii in legatura cu uniatia in Transilvania (36 de pagini)

Adriana Cluj 17.03.2012 10:58:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 433882)



Ma gandeam odata ce interes aveau romanii sa sculpteze atatea chpuri ale dacilor. Urmarind filmul de mai jos, am gasit niste explicatii pertinente. De aceea, vi-l supun atentiei:


http//:danielroxin.blogspot.com

Tocmai am auzit la tv prezentata, pe scurt, aceasta ipoteza, chiar de unul din autorii filmului Daniel Roxin

xanixade 17.03.2012 15:03:12

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 435186)
Tocmai am auzit la tv prezentata, pe scurt, aceasta ipoteza, chiar de unul din autorii filmului Daniel Roxin

Si eu. Atata ca a fost asa, un pic de reportaj si-atat, la stirile de dimineata pe la antena 3.....

Si-acuma on-topic, mi se pare ciudat faptul ca, nu ne prea potrivim ca popor descrierii din antichitate - suntem hoti, lenesi, corupti, oricum numai nu onorabili..... sau poate mi se pare.

ovidiu b. 17.03.2012 15:31:59

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 435060)
Sa avem credinta si atunci ne vom ridica si ca neam.Istoria ne ajuta insa nu ne mantuie .

Așa este și ai foarte mare drepate, dar să nu uităm datorită cui noi astăzi noi suntem credincioși. Să nu-i uităm pe cei care si-au dat viața pentru credința noastră, la fel cum suntem datori să nu-i utăm pe sfinții părinți și mucenici. Credința este strâns legată de istorie...de cele mai multe ori când vorbim de credință apelăm la istorie.

podolski_2 17.03.2012 16:33:46

Eu nu sunt doar dac. Sunt romano-dac.
Puteau arunca toata dreptatea lor la gunoi, daca nu ar fi fost crestinizati de romani.

Acum daca romanii nu ii cucereau si asimilau cultural pe dacii, si daca dacii nu acceptau asimilarea, eram probabil musulmani, sau daca turci nu reuseau sa ne faca musulmani, ramaneam in paganismul si vrajitoria dacica. Si sa imi fie cu iertare, dar dracul tot drac ramane, iar dacia inainte de asimilarea culturala romana era pagana.

Asa ca eu le datorez viata pentru ca am cunoscut VIATA (pe Hristos) romanilor, ca ne-au crestinizat si dacilor ca s-au lasat asimilati si au imbratisat crestinismul. Ca erau pagani nu e nimic de admirat. De admirat e POCAINTA lor.


In film se scoate mai degraba in evidenta eroismul dacilor. Eu nu dau doi lei pe el, luat separat de influenta VITALA a romanilor. Fara Hristos, eroismul lor ar fi fost inchinat diavolului. zero barat. (si celtii erau curajosi si erau cei mai mari vrajitori ai diavolului).

Hristos este Adevaratul Dumnezeu. Restul e praf si vant.
Un film despre nimic, din punctul meu de vedere. Nici un roman nu se considera doar roman, sau doar dac. Poate doar ezotericul care a facut filmul se crede doar dac, pt ca e atras mai degraba de paganism decat de Hristos...

zaharia_2009 17.03.2012 16:42:54

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 433882)



Ma gandeam odata ce interes aveau romanii sa sculpteze atatea chpuri ale dacilor. Urmarind filmul de mai jos, am gasit niste explicatii pertinente. De aceea, vi-l supun atentiei:


http//:danielroxin.blogspot.com


Multumesc sora, propunerea ta a fost o delicioasa bucurie .
Mai de demult ma preocupa subiectul dar formarea unor pareri ferme , sau mai bine zis, cunoastrea adevarului se face incet, pas cu pas. Acesta este inca un pas. Desi exista si unele lucruri criticabile la persoanele intervievate, vis-a-vis de subiectul istoria, (chiar N. Savescu fiind unul dintre ei) totusi ideea generala este buna si se constituie ca un plus de informatie.

Multumesc !


NB: nu am putut insa sa descarc nicicum filmul . Nu stiu cum sa fac . Nu am putut sa descarc decit sunetul , imaginea nu !
Stie cineva cum trebuie sa procedez corect ?

Adriana Cluj 18.03.2012 13:27:01

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 435224)
Eu nu sunt doar dac. Sunt romano-dac.
[/i][/b]

Acuma daca tu asa vrei sa fii, nu te poate opri nimeni....

Facand haz as sputea spune ca eu sunt si mai rau :1:.............Imi cunosc doar trei feluri de stramosi. In atate mii de ani e posibil sa mai fie si altele, cine stie? Important e ce ne consideram si ce incercam sa fim.

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 435224)
Puteau arunca toata dreptatea lor la gunoi, daca nu ar fi fost crestinizati de romani.

Aici e o mica problema.
Cat priveste crestinarea poporului de la nordul Dunarii de catre romani, teoria asta e cam indoielnica. Romanii au ajuns aici dupa anul 100 d.Ch., dacii erau deja crestinati, sau o parte din ei, caci Apostolul Andrei ajunsese de mult aici (martirizat in anul 60 la Patras) ....
Nu uita ca romanii erau politeisti, avand o multime de zei carora li se inchinau. Deci nu vad cum ar fi putut crestina romanii pe daci....

Sfantul Andrei este cel care a crestinat neamurile din zona in care ne aflam noi azi: http://roncea.ro/2011/11/30/apostolu...-la-multi-ani/
""Prima calatorie: Gaza – Lidda, in Palestina- Antiohia – Ancara-Edessa – Urfa (Turcia, in anul 36 d.Hr.) – Bythinia – Capadocia –Galatia – Pontul grecesc – Armenia – Caucaz – Ierusalim; A doua calatorie: Ierusalim –Antiohia –Cipru (cu vaporul) –Ephes (unde s-a intalnit cu Apostolul Ioan) –Antiohia –Niceea –Pont –Georgia –Parthia (Persia) –prin Kurdistan –Cynocefaloi (azi Balachistan, la granita cu dintre Pakistan si Iran – Sogdiana (azi Samarkand si Bokhara in Uzbekistan – prin Pakistan si Afganistan, pe Drumul Matasii) –Massagetae (China)- Altai – Marea Caspica -Kurdistan – Ierusalim; A treia calatorie: Ierusalim (anul 49, imediat dupa primul sinod apostolic) – probabil Egipt – Etiopia- Marile Lacuri (granita din Tanzania, Uganda, Rwana si Congo) – Zimbabwe – Etiopia- Meroe (in sudul Nilului) –Ierusalim; Aceasta misiune a fost una speciala, pentru ca ea a vizat, in primul rand, salvarea Sfantului Matei, capturat de triburi antropofage din zona actualei Zimbabwe. A patra calatorie: Ierusalim (dupa Adormirea Maicii Domnului) –Pont –Georgia –Caucaz – Marea Azov –Donetk (Crimeea) –Kiev- scitii din Ucraina- posibil Novgorod – Lacul Ladoga (Valaam) – posibil Solovki – posibil Marea Baltica – Scotia – posibil Marea Baltica – prin Polonia si Slovacia –Dacia –Sevastopol – Sinopae –Patras; Se observa ca Pontul grecesc a fost vizat in mod special de Andrei. Adica acele orase porturi de la Marea Neagra infiintate de greci. In acest context, se poate afirma ca apostolul ar fi putut ajunge in Scythia Minor inca din prima sa calatorie, unde ar fi putut lua contact si cu populatia autohtona, adica cu stramosii nostri daci. In decursul anilor, a revenit cel putin de trei ori in zona, de unde, in ultima calatorie, a pornit spre locul martiriului: Patras.""

In aceasta zona se pare ca Apostolul Andrei a zabovit ceva mai mult, vreo 20 ani, simtindu-se bine in compania tracilor, respectiv a getilor si dacilor, care spre deosebire de marea majoritate a popoarelor antice erau monoteiti, ceea ce, intr-un fel, a facilitat crestinarea lor.

De asemenea spre deosebire de celelalte neamuri antice, tracii, respectiv getii si dacii caci ei ne intereseaza, nu aveau sclavi.. Nu oropseau alti oameni, situatie destul de rar intalnita in acea epoca, consecinta si a religiei lor monoteiste, se pare destul de apropiata ca si conceptie de crestinismul ce-l vor adopta foarte usor.

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 435224)
Hristos este Adevaratul Dumnezeu.

Doar aici nu incape nici o discutie.

Gracchus 18.03.2012 14:28:42

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 435225)
........
NB: nu am putut insa sa descarc nicicum filmul . Nu stiu cum sa fac . Nu am putut sa descarc decit sunetul , imaginea nu !
Stie cineva cum trebuie sa procedez corect ?

http://www.youtube.com/watch?v=duj_84hnc58

Puteti sa dati download direct de pe youtube cu youtube downloader.

http://download.chip.eu/ro/YouTube-D...5_1075350.html

Mult succes!

stefan florin 18.03.2012 16:15:51

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 435224)
Eu nu sunt doar dac. Sunt romano-dac.
Puteau arunca toata dreptatea lor la gunoi, daca nu ar fi fost crestinizati de romani.

Acum daca romanii nu ii cucereau si asimilau cultural pe dacii, si daca dacii nu acceptau asimilarea, eram probabil musulmani, sau daca turci nu reuseau sa ne faca musulmani, ramaneam in paganismul si vrajitoria dacica. Si sa imi fie cu iertare, dar dracul tot drac ramane, iar dacia inainte de asimilarea culturala romana era pagana.

Asa ca eu le datorez viata pentru ca am cunoscut VIATA (pe Hristos) romanilor, ca ne-au crestinizat si dacilor ca s-au lasat asimilati si au imbratisat crestinismul. Ca erau pagani nu e nimic de admirat. De admirat e POCAINTA lor.


In film se scoate mai degraba in evidenta eroismul dacilor. Eu nu dau doi lei pe el, luat separat de influenta VITALA a romanilor. Fara Hristos, eroismul lor ar fi fost inchinat diavolului. zero barat. (si celtii erau curajosi si erau cei mai mari vrajitori ai diavolului).

Hristos este Adevaratul Dumnezeu. Restul e praf si vant.
Un film despre nimic, din punctul meu de vedere. Nici un roman nu se considera doar roman, sau doar dac. Poate doar ezotericul care a facut filmul se crede doar dac, pt ca e atras mai degraba de paganism decat de Hristos...

prietene glumesti? De unde si pana unde NOI am fost increstinati de romani? Apostolul Andrei a fost roman?

FlaviusM 18.03.2012 18:27:30

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 435411)
prietene glumesti? De unde si pana unde NOI am fost increstinati de romani? Apostolul Andrei a fost roman?

Dacii erau pagani la data cuceririi Daciei de catre romani, in 106, si la fel erau si romanii. Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana.

Dumitru73 18.03.2012 18:42:19

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 435427)
Dacii erau pagani la data cuceririi Daciei de catre romani, in 106, si la fel erau si romanii. Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana.

cam incorect... cand a devenit Roma crestina?

FlaviusM 18.03.2012 19:14:28

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435428)
cam incorect... cand a devenit Roma crestina?

Ce anume este incorect din ce am spus?

Dumitru73 18.03.2012 19:27:25

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 435430)
Ce anume este incorect din ce am spus?

"Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana."

FlaviusM 18.03.2012 19:43:34

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435434)
"Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana."

Asa cum am spus, dacii erau pagani in 106. Decebal era pagan. Chiar si dupa cucerirea romana, majoritatea populatiei era pagana, asa cum este dovedit de descoperirile arheologice. Este evident ca religia crestina a devenit cat de cat frecventa pe teritoriul actual al Romaniei doar mai tarziu.

zaharia_2009 18.03.2012 19:47:22

Citat:

În prealabil postat de Gracchus (Post 435378)
http://www.youtube.com/watch?v=duj_84hnc58

Puteti sa dati download direct de pe youtube cu youtube downloader.

http://download.chip.eu/ro/YouTube-D...5_1075350.html

Mult succes!

Nu am reusit sa descarc. Nu stiu. Nu ma pricep . Nu am gasit nici un buton pe care sa scrie ,,Download" ca sa il folosesc . Poate este prezent sub alt nume sau este necesara o operatie premergatoare . De asta spun : nu ma pricep !

Dar cu toate acestea multumesc pt. intentie ! Pacat ca nu a avut si finalitate !

Dumitru73 18.03.2012 19:52:22

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 435442)
Asa cum am spus, dacii erau pagani in 106. Decebal era pagan. Chiar si dupa cucerirea romana, majoritatea populatiei era pagana, asa cum este dovedit de descoperirile arheologice. Este evident ca religia crestina a devenit cat de cat frecventa pe teritoriul actual al Romaniei doar mai tarziu.

nu mi-ai raspuns la intrebare ...

FlaviusM 18.03.2012 19:59:22

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435445)
nu mi-ai raspuns la intrebare ...

In secolul IV, dar nu are legatura cu subiectul pentru ca religia crestina nu a fost "promovata" de catre statul roman, ci de catre diversi indivizi. Dimpotriva, in primele secole statul roman a fost de regula ostil crestinismului.

Dumitru73 18.03.2012 20:06:30

Citat:

În prealabil postat de FlaviusM (Post 435448)
In secolul IV, dar nu are legatura cu subiectul pentru ca religia crestina nu a fost "promovata" de catre statul roman, ci de catre diversi indivizi. Dimpotriva, in primele secole statul roman a fost de regula ostil crestinismului.

"Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana."

in afara de traditii, ce dovezi ai in sprijinul afirmatiei tale?

FlaviusM 18.03.2012 20:14:00

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 435451)
"Crestinismul s-a raspandit pe teritoriul de azi al Romaniei dupa cucerirea romana."

in afara de traditii, ce dovezi ai in sprijinul afirmatiei tale?

Pe langa faptul ca vocabularul de baza al religiei crestine e de origine latina, din ce stiu cam din secolul II-III s-au facut cateva descoperiri arheologice care atesta existenta unor crestini in provincia romana Dacia.
Nu stiu la ce traditii te referi.


Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.