![]() |
Exista dragoste adevarata?
Nu stiu cum sa incep, sunt uimita de ceea ce intalnesc in ziua de azi, mai toti bietii cauta fete frumoase, nu mai apreciaza o fata dupa calitati.
Voi aveti anumte tipare (fizice) pt gasirea sotului/sotiei? Daca nu este slaba nu va puteti indragosti de ea sau nu va place ca are nasul stramb? Credeti ca asta e important pt a iubi pe cineva? |
Iti dai seama ca avem. Dar asta nu inseamna ca un baiat cauta o fata numai pentru ca e frumoasa, ci mai cauta si niste calitati pe care le doreste de la ea.
Cum ar fi ca cineva sa umble cu o frumusete proasta ca noaptea? Sunt lucruri care difera de la persoana la persoana. Eu cel putin, pun mai degraba accentul pe caracter, iar aspectul fizic ma atrage mai mult instinctual - adica mi-ar placea o fata doar pentru ca imi place, nu pot sa zic ca exista ceva care sa il pot defini. Tot asa sunt si eu uimit cand vad fete care umbla dupa masini frumoase, dupa bani, dupa... Dar ce sa facem. Asa sunt unele persoane. |
Citat:
Cu iertare sa-mi fie de-am pacatuit! Insa aveti in parte dreptate, de regula cin' se-aseamana se-aduna - cum spune un vechi proverb romanesc. |
Citat:
Nu ai intalnit inca baiatul potrivit. Trebuie sa te rogi lui Dumnezeu si sa ai rabdare(nu este inca momentul). Si eu am avut o perioada grea cand ma simteam singur si doream sa intalnesc o fata, dar cu cat te apropii mai mult de Dumnezeu cu atat aceasta dorinta scade. Dragostea de Dumnezeu este cea mai importanta pe aceasta lume. |
Eu unul ma ghidez si dupa aspect,recunosc. Nu pot nici sa stau cu o fata care imi displace si fata de care nu simt nicio atractie,si cred ca e valabil si invers. Insa ideea e ca se pot trece cu vederea si anumite "defecte" fizice,atata timp cat exista altceva care sa compenseze (un suflet mare si cald,credinta etc.). Trebuie sa simti tu acel "ceva" pentru o persoana ca sa o poti alege,in niciun caz nu te poti lua doar dupa teorie. Adica e credincioasa si gata,e buna... Nu cred ca merge asa. Sau cel putin nu in cazul meu.
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Am avut o intalnire cu un baiat credincios, l-am cunoscut pe net. Insa lui nu i-a placut de mine, ca nu sunt genul lui si...... Mi-a spus ca sunt o super fata, ca sunt cuminte si linistita, doar ca pe el nu il misca nimic si nici nu il va misca pe viitor. L-am intrebat anumite lucruri despre felul cum se comporta la o intalnire si mi-a spus ca o saruta pe fata respectiva si la prima intalnire daca ii place, mai ales ca se aprinde repede.......Totusi am ramas putin uimita de felul cum mi-a raspuns, mai ales inante sa ne vedem m-a intrebat cat port la sutien, eu care nici nu port sutien.... Poate daca eram frumoasa si atragatore si putin smechera si radeam la toate glumele lui, cine stie poate ii placea de mine.....Insa a fost mai bine ca s-a intamplat asa....... Am cunoscut multi baieti care mi-au fost doar amici, unii doar in treacat, altii pentru mai mult timp, insa fiecare a contribuit la evolutia mea, de la fiecare am invatat cate ceva..... Si acum ma intreb de ce nu a fost pana cum reciproc? Dragostea adevarata asteapta, insa toate trebuie sa fie cu binecuvantarea lui Dumnezeu, altfel se alege praful de casnicie. Astept un barbat care sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt si mai ales care sa vada dincolo de fizicul meu, fizicul e trecator..... Noi fetele am ajuns niste produse, care putem fi consumate oricand si oriunde, nu se mai tine cont ca avem si noi un suflet, suntem doar jucarii de placeri, si pe langa asta mai au de suferit si acei copii procreati din aceste greseli, care sunt nevinovati.... Sa nu uitam ca fiecare om isi trage greselile pe care le face, el sufera cel mai mult....Nu cand e tanar, ci mai tarziu, cand nu mai este in putere..... Doamne ajuta! |
Cum se poate sterge quote-urile astea?
|
Citat:
Iar cat despre internet, e foarte inselator, dar ce sa mai vorbim de internet, si in viata reala, un baiat care vrea sa cucereasca o fata isi schimba personalitatea pana la casatorie, sau in prezenta iubitei, asa incat nu-si da seama de aceasta.... daca nu-si da seama.... Sunt personalitati si personalitati, ceea ce spui tu sunt stereotipuri, care de multe ori sunt adevarate, dar si de multe ori sunt false.... |
Citat:
|
nicol..... nu ne-ai spus ce varsta ai...... sa stii ca marea majoritate a baietilor se orienteaza in primul rand dupa aspect..... si fetele care spun ca nu se uita la aspect mint, acesta e principalul criteriu in stabilirea unei relatii.... as fi ipocrit sa spun ca nu ma uit dupa aspect mai intai la o fata...... mereu baietii sunt acuzati ca sunt partinitori si aleg numai calitati fizice... dar nici fetele nu se lasa mai prejos... majoritatea se uita cat de potent financiar este baiatul, sau cat de bine arata.......
|
Ai si tu dreptate Cristi,nu e rau sa ne pastram realismul si sa recunoastem exact ce si cum. Bine,nu de putine ori mi-a fost dat sa vad frmuseti de fete care umbla cu niste urati... si invers,baieti frumosi care umbla cu niste fete... Dar na,nu e un criteriu,trebuie sa recunoastem. Ideea e ca exceptiile de la regula sunt putine. In ziua de azi si pe o pustoaica de 14-15 ani daca as vrea sa o agat trebuie sa ies cu masina si sa o duc in nush ce club sau local mai select. Asta e realitatea,nici fetele nu-s mai prejos. Dar ma abtin la a generaliza,caci si invers situatia e aproape la fel,adica tot "fite" si interese.
Citat:
|
Citat:
Nu cred ca iti fac bine astfel de idei, pentru ca realitatea nu e asa cum ai cunoscut-o tu-partial; ai credinta, roaga-te...si va aparea si omul potrivit pentru tine. Nu te lasa influentata de cele cateva exemple negative intalnite pana acum... |
Citat:
Asa ca aveti grija ce va doriti, totate trebuiesc facute cu binecuvantarea lui Dumnezeu. Mai tarziu s-ar putea sa suferim mult mai mult ..........mai bine duc greu acum si imi este bine pe viitor..... Doamne ajuta! |
Citat:
Pai voi trebuie sa gasiti o fata care sa va iubeasca pt ceea ce sunteti, nu pt bani sau pentru alte interese....Atata timp cat iubesti pe cineva te multumesti cu ceea ce iti ofera persoana respectiva, sau incerci tu sa oferi mai mult.Cred ca mai mult are de castigat cel care ofera mai multa dragoste, pt ca din asta el traieste.Daruind vei dobandi.Se spune ca masura dragostei este sa iubesti fara masura. Ce zici, esti de acord cu mine? |
Citat:
|
Citat:
Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Chestiile astea sunt deja de copii mici. Ce e asa de greu de acceptat ca sunt oameni si oameni pe lumea asta, situatii si situatii.... |
Citat:
|
De obicei,cei care isi aleg partenerii dpdv fizic,odata cu trecerea anilor sunt dezamagiti de schimbarea fizica produsa de inaintarea fireasca in varsta si trec la divort una-doua.Multe neveste sunt aruncate dupa nasterea a 2-3 copii si inlocuite cu femei mai tinere,mai svelte,mai"intelegatoare".
Exista barbati,la care imaginea de sine a ramas undeva suspendata la varsta de 25 de ani,iar ei chiar daca au acum 65 de ani,chelie si burta tot incearca sa flirteze cu vreo cocheta de 20 de ani.Tipic masculin... Insa aceste cazuri se echilibreaza cu divorturile initiate de femeile ai caror barbati si-au pierdut jobul,caci vedeti pt barbati este foarte important aspectul iar pt femei siguranta! |
Citat:
|
Citat:
|
Cristi,desi poate nu am spus-o pana acum,ma regasesc destul de mult in postarile tale si cred ca inteleg perfect. Poate cel mai bine dintre toti membri forumului. Si tot 22 de ani am si eu,si privesc lucrurile ca tine.
Doamne-ajuta! |
Eu cred ca totul tine de increderea in tine. Oamenii care au incredere in ei sunt ca niste magneti pentru ceilalti. Important este sa faci tot ce-ti sta in putinta ca sa fii multumit de tine, apoi vei intalni si persoana potrivita personalitatii tale.
Eu una asa gandesc trebuie sa fac in primul rand pentru mine si viata mea tot ce-mi sta in putinta ca sa-mi fie bine. Daca ma concentrez asupra mea intr-un mod realist, nu egoist, voi putea sa fiu EU. Si daca sunt Eu va aparea si EL. Din pacate cred ca oamenii ar trebui sa se casatoreasca mai de tineri cand inca sunt nevinovati si mai putin pervertiti si pretentiosi ... of! Altfel creste dragostea intre doi tineri "fragezi" din toate punctele de vedere. De asta se zice ca prima dragoste nu o uiti niciodata pentru ca prima e cand esti mai tinerel si mai bun si mai nevinovat si toate au alta dimensiune si alta frumusete. Apoi se aseaza praful "pacatelor" si vedem totul mai urat. |
Dar până la urmă răspunde cineva la întrebarea inițială (există dragoste adevărată?) sau continuăm să horim cu toții la nesfârșit în jurul problemei ?
Pănă acum am luat la cunoștință o reclamație generalizantă la adresa băieților, după care au intrat și fetele ”în culpă”, dar tot nu ne-am apropiat de miezul subiectului. Sau facem și aici ca la fetele cuminți care, din păcate, nu mai sunt la modă, fără să știm cine sunt fetele cuminți, dacă ele există și în realitate (nu doar în proiecții digitale idealizate) și ce înseamnă să să fii la modă. Meditația asupra încrederii în sine din postarea anterioară poate să deschidă o adevărată ”cutie a Pandorei” în ceea ce privește legile știute și neștiute, ale atracției între sexe. O poveste lungă, controversată și cu puține șanse la happy end. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Cum "ce este"? Daca tu nu stii ce inseamna o dragoste adevarata atunci te compatimim sincer. Fiecare o vede poate in modul si felul lui,dar caracteristicile sunt aceleasi.
|
Citat:
Uite alte întrebări ajutătoare: există iubire falsă, neadevărată, adică mincinoasă? Dacă da, atunci mai poate fi numită aceea iubire sau e altceva? Și dacă e altceva, de ce mai folosim cuvântul ”iubire” și nu altul? Expresia ”iubire adevărată” nu e cumva suspectă de tautologie? Poate fi caracterizată iubirea cu categorii logice (adevărat/fals) sau ar fi mai potrivite grade de intensitate (slab/puternic ), dacă nu chiar artificii stilistice ( iubire ciungă, proastă, viguroasă, uriașă, pitică, oarbă etc.). |
Eu am ajuns la concluzia ca nu exista,insa vb din experienta personala!
Cred ca problema se pune in felul urmator: exista pt unii si nu exista pt altii,sau pt toti; nu poate fi o experienta trasa la xerox si distribuita tuturor. Deoarece suntem diferiti,actionam diferit si traim iubirea diferit. As prefera sa aud parerea unor subiecti care sunt casatoriti de vreo 55 de ani,decat parerea subiectiva a unor tineri de 20 de ani,deoarece iubirea aia adevarata de care se face atata caz,trebuie supusa testului Timp si Distanta.Abia dupa aia mai vb!!! |
Exista dragoste adevarata. Si primul indiciu este Dumnezeu Insusi care este Dragostea Adevarata. Si cum noi suntem dupa Chip si Asemanare avem in noi samanta dragostei adevarate. Dragostea adevarate se va naste in noi pe masaura asemanarii cu Dumnezeu.
Cu cat ne vom asemana mai mult cu Dumnezeu prin faptele noastre pe atat de mult vom putea sa iubim. |
Si mai exista un aspect, Dumnezeu sadeste iubirea in celalalt. Niciodata nu ni se datoreaza noua faptul ca suntem iubiti. Dar pentru ca Dumnezeu ne iubeste si ne vrea fericit a sadit dragostea fata de noi in parintii nostri, in prietenii pe care ii avem si in sotul pe care ni l-a dat sau nu, inca. :)
|
Avem, așadar, un prim răspuns adecvat la întrebarea inițială a topicului de față.
Deci există dragoste adevărată, dar accesul la experiența ei este deopotrivă un act de credință în Cel ce este dragoste (și izvorul ei nesecat) și o străduință puternică a libertății noastre de a ne împlini iubirea în celălalt, adică nonegoist și în situație de dăruire continuă. |
Citat:
Si eu cred ca exista dragoste adevarata numai in Hristos.:5: |
Citat:
Sa cautam dragostea adevarata in Hristos si in sfintii Sai, si vom descoperi acea dragoste care nu robeste, ci care care ne face liberi: "Crestinul nu iubeste pentru folos ori castig; crestinul iubeste si atunci cand in schimbul iubirii primeste numai rele si ponoase. Crestinul iubeste mai inainte de a fi iubit, iubeste si cand nu e iubit, iubeste si atunci cand cel iubit de el il uraste." (Jean Claude Larchet) |
Citat:
|
Despre dragoste
http://www.youtube.com/results?searc...0l0l0l0l0ll0l0 hellen fisher Deci exista dragoste adevarata. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:56:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.