Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Un gand bun pentru un an nou (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14312)

Ana-Maria N 26.12.2011 16:42:04

Un gand bun pentru un an nou

Inainte de incheierea acestui an, tin sa va imparasesc cateva ganduri.
Vreau sa va multumesc ca sunteti aici :) , ca am avut ocazia ca, prin voi, prin postarile voastre, sa primesc sustinere atunci cand imi parea greu drumul meu, ca am avut ocazia sa invat multe lucruri alaturi de voi.
Multumesc, deasemeni si intemeietorilor acestui forum pentru sansa oferita noua, celor ce activam aici, de a deveni o mare familie (cam galagioasa uneori ; ) ca orice familie).

Sa ne dea Domnul crestere duhovniceasca celor ce suntem la inceput de drum si ravna in urcusul spre El celor ce sunt de ceva timp pe aceasta cale. Noul an sa ne intampine cu iubire unul pentru altul! Sarbatori binecuvantate!

Raoul 27.12.2011 01:02:24

Un an nou fericit,mai bun si mai aproape de Dumnezeu va doresc si eu. Si iertati-ma pentru ca va mai supar uneori,e normal ca mentalitatea oamenilor "maturi" sa nu corespunda intotdeauna cu cea a unui tanar de 22 de ani. Insa imi face placere sa fiu in compania voastra.

Doamne-ajuta!

cristiboss56 27.12.2011 01:21:17

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 418372)
va mai supar uneori,e normal ca mentalitatea oamenilor "maturi" sa nu corespunda intotdeauna cu cea a unui tanar de 22 de ani. Insa imi face placere sa fiu in compania voastra.

Doamne-ajuta!

O faci voit , constient , premeditat , si este foarte grav ce afirmi , si vei plati mai devreme sau mai tarziu pentru asta , daca nu deja a inceput scadenta pentru tine . Dai dovada de mult cinism , dar asta este un alt capitol ! Pacat , pacat , ti-o spun din tot sufletul , dar m-am inselat in privinta ta . Cat privesc tinerii de varsta ta , mai tot timpul sunt in preajma lor si ne simtim excelent impreuna , iar majoritatea celor cu care m-am intalnit de pe forum sunt pana in 30 de ani si s-au legat prietenii adevarate . Nu-i vorba de varsta , Raule , ci de cu totul altceva . . . !

Raoul 27.12.2011 01:25:54

In fine,nu-ti raspund aici,mesajul topicului e cu totul altul. Eu unul nu judec oamenii. Un an nou cat mai bun si tie. Doamne-ajuta!

cristiboss56 27.12.2011 01:47:59

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 418375)
Eu unul nu judec oamenii.

Chiar nu ai rusine ? ?? Iata , asa ca un exemplu , cum te adresezi pe un al thread unei femei ( Yasmina ) :

"Tu ai fugit repede din tara,de bine ce ti-a fost aici! Ce usor va e sa criticati... Iar daca va numeste cineva lasi si va acuza de lipsa de patriotism sariti imediat in sus. Hai in Romania,lasa tot ce ai acolo si vin-o sa traiesti aici. Sa vad ce mult o sa mai iubesti democratia! In 10 ani daca ai noroc vei putea ajunge sa strangi cu sotul suficienti bani sa va luati o garsoniera la periferia unui oras de provincie :69:"

Raoul 27.12.2011 02:33:19

Da,dupa ce a postat ce a postat,nu degeaba... Si e un adevar!

ioan cezar 27.12.2011 03:01:05

Mesajul adevarat al acestui topic e altul: vezi si tu un pic mai sus...
Iar adevarul e cum spune MariS_ in semnatura: "Atat adevar cata dragoste daruiesti..."
Ce facem noi, Raoul, uneori pe aici, nu e adevar ci judecarea aproapelui.
In acest sens, Cristi te-a avertizat, cu bunavoire sunt sigur, ca vei avea de pierdut. Nu e limpede? Ce te tot prefaci ca nu pricepi?...

E comod, cand nu ai ce sa faci cu timpul (cand vii obosit de la munca, imi amintesc, nu prea iti mai arde de rautati si ironii ...), sa te asezi comod in fotoliul rebelului, sa te joci de-a copilul teribil, sa mai torni un vinisor sau mai stiu eu cum...

Am putea folosi timpul de vacanta pentru ceva mai folositor: de pilda pentru studiu, ca suntem inca tineri si mai avem, oho, mult de invatat. Ce spui?

Raoul 27.12.2011 03:23:13

E bun si studiul,ce-i drept. Am inteles eu cam ce vrea Cristi sa spuna,dar se prea hazardeaza uneori,arunca cu vorbele,mai ca si judeca. Inteleg ca nu ma are pe suflet si sunteti frapati de modul meu de a vedea lucrurile,dar inainte de a arunca piatra mai si cercetati. Posibil ca si astia tineri sa mai aiba putina dreptate in unele cazuri.

Doamne-ajuta!

ioan cezar 27.12.2011 03:32:07

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 418387)
E bun si studiul,ce-i drept. Am inteles eu cam ce vrea Cristi sa spuna,dar se prea hazardeaza uneori,arunca cu vorbele,mai ca si judeca. Inteleg ca nu ma are pe suflet si sunteti frapati de modul meu de a vedea lucrurile,dar inainte de a arunca piatra mai si cercetati. Posibil ca si astia tineri sa mai aiba putina dreptate in unele cazuri.

Doamne-ajuta!

Putina?... Pai, cred eu, copiii au de multe ori multa dreptate, omeneste vorbind.
Eu invat mereu de la ei, iar cand eram prof invatam multe de la elevi, oricat pare de ciudat (desi eram tare la materia mea, poti verifica).

Nu, problema nu e dreptatea, Raoul... Cred ca Cristian s-a suparat pentru ca, vezi tu, degeaba spunem un (eventual) adevar, cate vreme ... "tonul face muzica"!

Raoul 27.12.2011 04:08:26

Pai sa atace ideea,nu oamenii! Si s-o faca cu argumente,nu judecand persoana mea sau a oricaruia dintre noi. Eu cu argumente am venit. In fine,nu e topicul potrivit. La multi ani tuturor inca o data :1:

Laura19 27.12.2011 06:49:05

Va doresc tuturor un an nou mai bun, sa aveti sanatate, iubire, rabdare si spor in credinta. Daca exista rabdare si credinta, poti face orice, oriunde, chiar si in Romania, Grecia sau SUA. Nu uitati, la Dumnezeu toate sunt cu putinta,totul este sa crezi.

Inca odata, La Multi Ani si un nou an implinit din toate punctele de vedere.

Doamne Ajuta !

off-topic: daca se poate, haideti sa nu ne certam si sa ne aruncam reprosuri, macar pe acest topic unde ar trebui sa facem o urare si sa punem un gand bun ptr toti userii. daca cineva zice ceva suparator, ignorati si ramaneti calmi, caci altfel, se v-a ajunge la certuri si discutii care nu isi au rostul aici. Imi cer scuze daca am spus ceva gresit ori am deranjat pe cineva cu cuvintele mele.

Maica Domnului sa va ocroteasca pe toti !

philalex 29.12.2011 11:15:02

La multi ani tuturor!

Dumnezeu sa ne ajute si in 2012!

Sa avem un an mai usor!

Tot ce va doriti, sa vi se indeplineasca!:42:

zaharia_2009 29.12.2011 13:56:18

Tuturor fratilor formisti le doresc un an nou mai bun decit acesta, de este cu putinta din faptele noastre !

Iar acum am sa adaug citeva cuvinte despre ideile (si nicidecum despre userii !) care s-au tot vehiculat anul acesta pe forum :

Un forum de tatici dar si de mitici , un forum in care se fuge de Adevar si de Dreptate preferindu-se orice subterfugiu care aici se numeste iubire.
Un forum in care de cele mai multe ori ascultarea parerii celuilalt sau dreptul lui la o opinie este tratat cu violenta cind nu ne aduleaza si nu ne binecuvinteaza ideile proprii .
Un forum in care ,,aparatorii" nejudecarii aproapelui sunt intîii la judecare .
Un forum in care nu suportam sa ne uitam in oglinda moralitatii iar atunci cind nu avem in cotro preferam sa dam cu piatra in ea ca sa nu mai fie , punind apoi imediat intrebarea : cine a dat cu piatra ?
Un forum in care multe sunt situatiile de mîțîire si in care atunci cind punem o intrebare o face premeditat sau poate inconstient ,minati de dorinta de a auzi si a accepta numai ce ne place.
Un forum in care necinstim cuvintul Mintuitorului dindu-i un alt sens : cine nu este cu mine , este impotriva mea !
Un forum in care suntem straini de cuvintele Mintuitorului , dar mai ales de acesta :,,... sa va iubiti unul pe altul asa cum v-am iubit Eu pe voi , astfel incit cei ce va vad sa stie ca sunteti ucenicii Mei !"
Un forum in care nu suntem insa straini de ambitiile si orgoliile noastre !
Un forum in care daca ne-am scrie fiecare pe pantoful dret ,,IUBIRE" iar pe cel sting ,,DREPTATE/ADEVAR" si am incerca sa mergem prin lume dupa ce idei sustinem , am fi mereu de risul sectarilor pt. mersul nostru schiopatat si prostesc deoarece ,,DREPTATEA" neplacindu-ne o ignoram si zicem ca nu este de valoare ... ne place insa mult ,,IUBIREA" ! Dar ce iubire este aceasta de ne aduce intro asemenea situatie ?

Probabil ca pt. multele noastre pacate si pt. a noastra necredinta dreapta in ADEVAR nu avem pace cu totii si probabil ca inca Hristos nu a trecut pe aici, pe la noi, caci altminteri am fi cunoscut pacea adevarata , cea din cuvintele Lui : ,,...pacea mea las voua!"

Pe cei care sunt mai buni si mai de credinta dreapta ii invit sa ma contrazica ... dar dupa legea iubirii si nu dupa cea a adevarului si a dreptei socoteli !

Asadar, sa ne deie Dumnezeu mai multa putere de a crede si a trai in Dreptate si Adevar iar sarbatorile sa ne fie dupa blagoslovenia parintelui Paisie aghioritul : ,,... traiti fiecare dupa cum puteti, care mai bogati, care mai saraci , dar sa va feriti de pacate, caci acestea ne impiedica sa intram in Rai " !

PS : nu am sustinut aici renuntarea la iubire sau ca nu ar fi o virtute . Iubirea este un lucru tare greu si nu il poti deprinde decit numai dupa ce esti drept si traiesti in Adevar !
Desi Hristos a intemeiat legea iubirii El se autodefineste ,,Adevarul" iar iubire inafara adevarului si a dreptatii nu mai este ORTODOXIE ! Iubirea in minciuna si nedreptate ... este necurata !

cristiboss56 29.12.2011 14:24:51

Cuvintele noastre sunt saracacioase , cu toate ca ne consideram mari profesori , fiecare in felul lui , dam lectii , dar noi insine suntem corijenti , si culmea persistam in greseli , adica in prostie ! Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintea , sau acea zona a mintii alterata de pacate si faradelegi !
Cel mai potrivit cuvant la cumpana dintre ani mi s-a parut o rugaciune a Sfantului Paisie Aghiotirul !
Deci :

Rugăciunea Sfântului Paisie Aghioritul pentru lume
Dumnezeul meu, să nu-i părăsești pe robii Tăi care trăiesc departe de Biserică; dragostea Ta să-i aducă pe toți lângă Tine.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de cancer.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de boli ușoare sau grave.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități trupești.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de infirmități sufletești.
Pomenește, Doamne, pe conducătorii țărilor și ajută-i să conducă creștinește.
Pomenește, Doamne, pe copiii care provin din familii cu probleme.
Pomenește, Doamne, pe familiile care au probleme și pe cei divorțați.
Pomenește, Doamne, pe orfanii din toată lumea, pe toți cei îndurerați și nedreptățiți în această viață, pe văduvi și pe văduve.
Pomenește, Doamne, pe toți cei întemnițați, pe anarhiști, pe narcomani, pe ucigași, pe făcătorii de rele, pe hoți, luminează-i și ajută-i să se îndrepte.
Pomenește, Doamne, pe toți cei înstrăinați.
Pomenește, Doamne, pe toți cei ce călătoresc pe mare, pe uscat și prin aer, și-i păzește.
Pomenește, Doamne, Biserica noastră, pe slujitorii sfințiți ai Bisericii și pe credincioși.
Pomenește, Doamne, toate frățiile monahale, pe stareți și pe stărețe, pe monahi și pe monahii.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt în vreme de război.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt prigoniți.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care sunt precum păsările vânate.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care și-au lăsat casele și serviciile lor și se chinuiesc.
Pomenește, Doamne, pe săraci, pe cei fără casă și pe refugiați.
Pomenește, Doamne, toate popoarele, să le ții în brațele Tale, să le acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să le păzești de orice rău și de război. Și iubita noastră țară, zi și noapte să o ții la sânul Tău, să o acoperi cu Sfântul Tău Acoperământ, să o păzești de orice rău și de război.
Pomenește, Doamne, familiile chinuite, părăsite, nedreptățite, încercate și dăruiește-le lor milele Tale cele bogate.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care suferă de tot felul de boli sufletești și trupești.
Pomenește, Doamne, pe robii Tăi care ne-au cerut nouă să ne rugăm pentru ei.

AMIN !+

ioan cezar 29.12.2011 15:00:09

La multi ani, tuturor!
Celor pe care v-am suparat cu vorbele mele, va cer cu umilinta iertare. Iertati scapararile sufletului meu inca bolnav si poftiti de imi dati doctorii sufletesti. Promit ca le iau pe toate, nu ascund nimic sub limba! (Accept si injectii, chiar daca doare...)
Celor care m-au suparat, iarasi le cer iertare. Ca nu am fost in stare sa imi domolesc focul iritarii, ca am lasat orgoliul sau fricile si, in fond, mandria, sa imi intunece inima si mintea.
Celor care m-au lasat rece, iarasi le cer iertare, ca am fost impietrit si lenes.
Imi cer iertare omului launtric, respirind in fiecare dintre noi, despre care stiu ca se tine de mana cu omul launtric al fiecaruia, nevazut. Fata de acesta, cele mai umile plecaciuni si lacrimi intru Hristos Domnul. Pentru lanturi si bice, pentru scuipat si ocara, pentru ziduri de frica si lasitate, pentru idoli si curvie (neinfranare), pentru prea putina prietenie, pentru daramare in loc de zidire.
Cum cred ca Dumnezeu nu sufera la omul crestin linistea (porcina) si nepasarea, tihna si viata usoara, imi urez mie insumi si voua tuturor, un an greu.
Un an mai greu ca niciodata va urez, un an de sacrificii intru slujirea aproapelui, intru urmarea lui Hristos, un an udat intru rodnicie cu lacrimi de pocainta, un an cu dezamagiri frumos asumate si inaltate impletit cu rugaciune, ca fumul tamaii, un an cu mult cutremur (sfant).
Va doresc si mult imi doresc, ca mai degraba sa cerem Domnului izbavirea de aceasta viata decat sa amanam la nesfarsit zdrobirea patimilor noastre, personale.
Va doresc si imi doresc tot ceea ce Biserica ne doreste: viata curata, dupa puteri, inaintea lui Dumnezeu! AMIN!+
La multi ani!

MariS_ 29.12.2011 15:39:49

Dragilor, tuturor forumistilor,
va doresc un An Nou rodnic in .. iubire,
va mai doresc un An Nou bogat in .. iertari,
si va urez un An Nou plin cu .. binecuvantari!
Iertati-ma daca v-am suparat.
Har, smerenie si jertfa de sine.

ovidiu b. 29.12.2011 17:32:08

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 418392)
Pai sa atace ideea,nu oamenii! Si s-o faca cu argumente,nu judecand persoana mea sau a oricaruia dintre noi. Eu cu argumente am venit. In fine,nu e topicul potrivit. La multi ani tuturor inca o data :1:

Draga Raoul, ti-o spun cu unui frate si sper sa-ti fie de folos - incearca sa eviti ineptiile (astea nu sunt argumente) si uneori dai dovada de rea vointa. De 2 ori m-am trantit de ineptiile tale. Desi au intervenit si alti useri care ti-au atras atentia ca gresesti, tu ai continuat sa-ti mentii pozitia de "gica contra". Incearca sa fii putin mai atent la acest aspect. Uite aici ai si un raspuns la una din nelamurirea ta de care probabil tu si acum tii cu dintii de ea - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=52
Eu te-am iertat si te rog sa ma ierti si tu mine.:1:

ovidiu b. 29.12.2011 17:47:08

Doresc tuturor forumiștilor și familiilor lor, un an mai bun, cu împliniri duhovnicești, un an plin de gânduri bune, un an cu un început bun pentru o viață mai curată, un an plin de iubire și jertfă pentru Dumnezeu și aproapele!
Iertare și un gând bun vă cer!

La mulți ani tuturor!

stefan florin 29.12.2011 17:48:38

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 418807)
Draga Raoul, ti-o spun cu unui frate si sper sa-ti fie de folos - incearca sa eviti ineptiile (astea nu sunt argumente) si uneori dai dovada de rea vointa. De 2 ori m-am trantit de ineptiile tale. Desi au intervenit si alti useri care ti-au atras atentia ca gresesti, tu ai continuat sa-ti mentii pozitia de "gica contra". Incearca sa fii putin mai atent la acest aspect. Uite aici ai si un raspuns la una din nelamurirea ta de care probabil tu si acum tii cu dintii de ea - http://www.crestinortodox.ro/forum/s...2&postcount=52

omul e liber sa zica ce vrea, atat timp cat nu jicneste pe nimeni folosind cuvinte vulgare. Asa ca nu-l mai "urecheati" pe Raoul. Fiecare din noi avem "taria opiniunilor" noatre, cum zicea maestrul Caragiale.Cu totii avem puncte de vedere diferite, impoarant e fa fie in spiritul crestin si sa nu ne suparam unul pe celalalt. UN AN NOU BINECUVANTAT VA DORESC TUTUROR. Doamne ajuta!

lore86 29.12.2011 19:02:19

Un an cu bucurie si pace sufleteasca!
Un an Nou cu Hristos prezent in viata si sufletele noastre!
Un an nou in care sa ne amintim si de apropele de langa noi, stiind ca in chipul lui se ascunde Hristos!
Un an nou cu liniste si armonie in familie!
Un an nou, asa cum vi-l doriti, dragii mei, dar mai ales asa cum ne este tututor de folos!

Dumitru73 29.12.2011 19:05:41

2012

imi doresc ca anul ce vine sa aduca tuturor pace, fericire si implinire.
cer iertare tuturor celor pe care i-am suparat prin postarile mele si anticipat celor pe care ii voi supara in continuare.
mi-as dori sa nu mai dau peste dezbateri despre nu stiu ce profetie legata de anul 2012. mi se pare chiar o prostie, o tampenie, ca un crestin sa creada intr-o asazisa profetie mayasa.
vom discuta in continuare despre subiecte "fierbinti", vezi pamant plat vs. sferic, dar asa e viata.
ne vom certa in continuare pe marginea unor subiecte ca: existenta si crimele inchizitiei, evolutionism, filioque, etc.
dar una peste alta, consider ca unele din discutiile noastre ne sunt benefice. ne trimit la studiu. chiar daca este doar o cautare pe google.
probabil ca singurul lucru bun ramas de la Lenin, este deviza "Invatati, invatati, invatati!".
hai sa invatam sa fim mai buni, dincolo de credintele nostre.
sau, ca tot amintea cineva de Jack Nicholson, sa gasim motivele pentru care sa ne dorim sa fim mai buni.
fiti fericiti cu totii!

Raoul 29.12.2011 19:08:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 418807)

Ma rog,nu are rost sa ne certam iar. Imi mentin opiniile si punct (in anumite cazuri). Nu am de ce sa te iert pentru ca nici nu am fost suparat pe tine,orice ai fi zis. Un an nou cat mai bun. Doamne-ajuta!

ovidiu b. 29.12.2011 19:33:33

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 418839)
Ma rog,nu are rost sa ne certam iar. Imi mentin opiniile si punct (in anumite cazuri). Nu am de ce sa te iert pentru ca nici nu am fost suparat pe tine,orice ai fi zis. Un an nou cat mai bun. Doamne-ajuta!

Departe imi este gandul de a ne certa. Am subliniat doar o idee care am observat ca persista la tine si ti-am cerut sa ma ierti daca te-am suparat cu ceva. Desi ti-am scanat cuprinsul unei carti care este chiar scrisul parintelui - tot iti sustii ideea si punct. Ai dreptul la aceasta idee, dar este o ineptie.

In rest numai ganduri bune pentru noul an care este aproape!

Scotland The Brave 29.12.2011 21:14:36

Va doresc un final de an in pace si bucurie

Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie.

Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra,El va face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina.Domnul este scaparea celui asuprit, scapare la vreme de necaz. Cei ce cunosc Numele Tau se incred in Tine, caci Tu nu parasesti pe cei ce Te cauta, Doamne! Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii. Orice amaraciune, orice iuteala, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru.Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.

Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, Parintele indurarilor si Dumnezeul oricarei mangaieri, care ne mangaie in toate necazurile noastre.

Eu va spun voua care Ma ascultati: Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc, binecuvantati pe cei ce va blestema, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi. Fiti, dar, milostivi cum si Tatal vostru este milostiv. Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osanditi, si nu veti fi osanditi; iertati, si vi se va ierta.Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti.Rugati-va neincetat. Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi.

Dati Domnului slava cuvenita Numelui Lui!Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava in veci! Amin.

dorinastoica14 29.12.2011 21:14:54

Acest forum unde îmi petrec câteva minute în fiecare zi de patru ani seamănă cu lumea în care trăim (nici nu ar putea să semene cu altceva. În spatele acstui "turn Babel" de idei pseudoreligoase se află oameni minunați pe care dacă i-ați cunoscuți vă puteți considera norocoși, iar dacă nu i-a-ți cunoscut direct sau prin faptele lor acesta nu înseamnă că ei nu există. Sunt sau au fost aici oameni care acum fac parte din viața mea, deoarece ne pomenim în rugăciuni facem schimb de mesaje, nu sunăm, nu scriem.
Nu vă grăbiți cu părerile nu tocmai frumoase căci ele reflectă doar starea în care din păcate vă aflați și nu realitatea acestui spațiu care nu se limitează doar la cei câțiva useri cu chef permanent de ceartă care pesemne se plictisesc de atâta bine și de atâta lipsă de preocupare pentru cele duhovnicești.

LA MULȚI ANI prieteni minunați, oameni de suflet, creștini adevărați Mulțumesc lui Dumnezeu că acest forum mi-a permis să vă cunosc.

ioan cezar 30.12.2011 08:26:27

Si mai departe, cunoscandu-ne, pe altii, mult mai buni ca noi am cunoscut! Lauda lor, Doamne ajuta!

catamari 30.12.2011 09:35:00

Un gand bun...

Va multumesc tuturor celor care ati postat articole sau topicuri scurte si la obiect.
Va doresc un an nou fericit, plin de bucurii si de zidire sufleteasca. Avem nevoie sa re-construim un sistem de valori in Romania, bazat pe respect reciproc, pe spirit de ajutor, pe valori adevarate.
Sa incercam sa vedem mai repede barnele din ochii nostri decat paiele celorlalti.

Multa sanatate, bucurie si intelegere in anul care vine va doresc tuturor!

N.Priceputu 31.12.2011 10:32:21

Chiar dacă nu are decât o semnificație laică, trecerea în noul an înseamnă, pentru cei mai mulți, un moment de conștientizare a timpului care a trecut, cu bune și cu rele, a celui care va să vină, cu speranțe.

Important mi se pare ca, privind în urmă să ne dăm seama că la fiecare pas al vieții noastre am fost ținuți în brațe de Dumnezeu și să ne dorim ca în continuare să petrecem nedespărțiți de El. De vor fi bune să nu-L uităm pe Cel ce ni le dăruiește, de vor fi (g)rele, să nu uităm că nu le ducem singuri.

Cu fiecare an lăsat în urmă suntem tot mai aproape de momentul atât de dorit, cu speranță, dar și cu frică, al Marii Întâlniri. Să ne ajute Dumnezeu ca în anul care vine să ne apropiem mai mult de El și noi între noi, în același timp, sporind căldura inimilor noastre.

glykys 31.12.2011 15:24:37

Pentru mine a fost un an foarte greu,plin de incercari de tot felul, a fost un an in care am simtit din plin puterea lui Dumnezeu si in care m-am lasat in voia Lui, un an in care am facut pentru prima oara niste lucruri la care poate nici nu visam. Stiu ca anul trecut pe vremea asta aveam deja o lista intreaga cu obiective pentru anul ce va veni, dar de acum nu mai am acest obicei. Sa ne dea Dumnezeu tot ceea ce stie el ca e de cuviinta! Va multumesc mult si voua, ca existati si ca sunteti niste oameni minunati!

Sa va bucurati de toate si sa nu uitati de acatistul "Slava lui Dumnezeu pentru toate!" in noaptea aceasta. Sa ne vedem tot aici, pe forum, mai inteleptiti si mai luminati!

Tot de pe forum: "Anul iti va merge bine, nu cand tu vei zace beat in ziua cea dintai a lui, ci cand atat in ziua cea dintai, cat si in cea de pe urma, si in fiecare zi tu vei face fapte placute lui Dumnezeu."-Sf. Ioan Gura de Aur

ioan cezar 31.12.2011 16:23:47

Eu le urez celor impovarati, ca unul ce sunt mult impovarat, sa reflecteze o clipa la intrebarea care ma framanta astazi.
Iata framantarea mea, eu cel care ma framant cu multe lucruri...
Cati oameni am intalnit anul acesta framantati de griji?... O multime, spun.
pe cati i-am vazut si auzit ca se afla la marginea disperarii? ... O multime, iarasi...
Cati tematori si suspiciosi si mult neincrezatori? ... iaraasi o multime...
Cati care pornisera cu planuri mari si care isi numara acum corabiile sfaramate? ... O multime...

Dar pe cati am vazut framantati si chinuiti si plangind ca nu le merge rugaciunea? Ca vai ce greu ii este aceluia sau altuia, iar eu nenorocitul nu pot sa il ajut cu nimic... Ca am uitat sa merg azi la slujba sau sa fac cutare miluinta sau sa imi infranez mania ori limbarita...

Atat de multi oameni din prima categorie si atat de putini din a doua...
Si fiecare din acesti oameni, la care m-am referit, sunt oglinzi pentru lumea dinlauntrul meu.

Eu imi doresc sa devin, impreuna cu voi, cu Mila Domnului, asa cum spunea mai sus Glykys: sa ne lasam in mana Domnului si sa dam cu toata inima Slava lui Dumnezeu pentru toate. Nadejdea cea buna sa o deprindem, primind-o in dar de la Domnul nostru, Hristos cel Rastignit si Inviat. Slava lui Dumnezeu pentru toate! AMIN!+

florin.oltean75 31.12.2011 16:58:08

"Noul" pe care il simte sufletul,
Fie ca este un an nou,
Fie ca este o noua zi,
Fie ca este o noua serbare,
Fie ca este un nou trup ingeresc,
Fie ca este un nou inceput....

Este, in fapt, un crampei din puritatea primordiala,
neschimbata de la facerea lumii,
neschimbata dupa trecerea ei.

Pentru un an nou,
Avem nevoie de o inima pururi noua,
De o minte noua, luminata de intelepciune,
Ca sa trecem, deacum pragul ce desparte
Ceea ce este trecator, de ceea ce este vesnic.

tigerAvalo9 31.12.2011 17:58:47

Va doresc tuturor forumistilor crestinortodox ca Dumnezeu,in anul cel nou sa va umple sufletul cu PACE,CREDINTA,FERICIRE SI SANATATE.

Va multumesc din suflet tuturor celor ce mi-au zis un gand bun si m-au ajutat dar si celorlalti,sa aveti tot ce va doriti.
Fiti binecuvantati!!!

:6::36::11:

Lucian008 31.12.2011 18:14:21

Doamne iarta-ne si ne miluieste pe toti caci suntem pacatosi. Da-ne noua dupa mila ta si nu dupa vrednicia noastra. Intelepteste-ne si fa-ne mai buni.

Doamne ajuta.

heaven 31.12.2011 19:04:43

Cu drag pentru voi,dragi colegi de forum,sa aveti Un Nou An binecuvintat,cu bucurii si implinire sufleteasca!

http://www.felicitari.biz/upload_mar...ou-fericit.jpg

arwein 31.12.2011 20:14:16

In anul care vine- sa fim mai buni!

claudiutomsa 31.12.2011 20:22:20

La multi ani

La multi ani! Dumnezeu sa va ocroteasca mereu, sanatate sa va daruiasca, pace si liniste n casa, mantuire, fericire, dragoste si pretuire!

Heurtebise 31.12.2011 20:36:29

La multi ani, dragi forumisti!

Sa ne dea Domnul mai multa dragoste, mai multa minte, mai multa credinta si sa ne umple sufletele de pace.

Va doresc tuturor un an nou fericit!
Simona.

dobrin7m 31.12.2011 21:00:01

Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate pe calea vietii, intelepciune in cuvant si oameni sinceri alaturi!
La multi ani si buni! tuturor membrilor acestui forum.

LA MULTI ANI!!!

ronico 31.12.2011 21:25:44

la multi ani si tot ce este frumos sa fie cu voi in noul an,in primul rind D-zeu sa fie cu noi toti si mila lui sa reverse asupra noastra

mihaila_alin 31.12.2011 21:36:38

Pentru toti romanii

La multi ani romane bun, ori unde te-ai afla!.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:19.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.