Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Mari Duhovnici si predicile lor (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5036)
-   -   Despre parintele Adrian Fageteanu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13916)

antoniap 29.09.2011 19:37:21

Despre parintele Adrian Fageteanu

De cateva ori mi-am pus in gand sa merg pana la Schitul Locurele, la parintele Adrian Fageteanu, dar de fiecare data a intervenit cate ceva si am schimbat planul. In decembrie anul trecut a fost o prietena a mea si l-a gasit deja grav bolnav, asa ca a trebuit sa se multumeasca cu o binecuvantare.

In seara zile de 27 septembrie 2011, am aflat ca parintele Adrian Fageteanu a trecut la cele vesnice. In ziua urmatoare, m-am dus la Manastirea Antim unde a fost depus pentru o zi trupul parintelui sa-l intalnesc si sa-mi iau ramas bun in acelasi timp. Am simtit din plin binecuvantarea parintelui, o simt si acum si de aceea vreau sa aflu mai multe informatii despre acest parinte.

antoniap 29.09.2011 19:44:16

CUVINTE DE FOLOS
Infranarea
Infrinarea si puterea rugaciunii le sunt date tuturor oamenilor. Daca vrem sa ne infranam trupul de la cele necurate si daca vrem sa ne rugam, nu exista “nu pot”.
Rugaciunea
Oamenii il cauta pe Dumnezeu numai la necaz, greutati si suferinte. Dumnezeu ne-a spus: “Nu va puneti nadejdea in oameni” si noi ne aducem aminte de aceasta la nevoie. Ii sfatuiesc pe toti crestinii sa nu uite de rugaciune nici cand le este bine si sa nu puna pe altii sa se roage pentru ei – sa se roage pentru ei insisi.
http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=210&h=300Ascultare
In manastire, cel mai greu vot este de indeplinit ascultarea. In lume, tot ascultarea de Dumnezeu este cel mai greu de facut. Ascultarea si implinirea cuvintului Lui. Sa urmam pilda Maicii Domnului, care a spus: “Fie mie dupa cuvintul tau!”
Rostul nostru
Chiar si unii crestini ma intreaba care este rostul vietii noastre. N-avem nici o indoiala. Mintuitorul a spus clar: “Cautati imparatia cerurilor”, adica mantuirea.
Mantuire
Numai cei care au capacitatea de a se jertfi pentru ceilalti se mantuiesc.
Duhovnicul
Se vorbeste de mari duhovnici. Duhovnicul, indiferent de pregatirea lui scolara, nu are nici o putere daca nu o primeste de sus.
Marxism
Inainte de venirea comunismului, romanii erau mai credinciosi. Marxismul a reusit sa-l desparta pe om de Dumnezeu. Chiar si multi dintre cei care nu credeau sau nu erau de acord cu marxismul au fost zdruncinati in credinta. Iar cei nascuti in comunism au fost cel mai mult distrusi sufleteste.
Atei
Ateii nu-si dau seama ca sunt de nefericiti fara Dumnezeu. Un ateu este ca un paralizat, care nu mai simte durerea.
Ce vor comunistii
Comunistii spuneau: o turma, un pastor. Dar noi stim ca doar Iisus este pastorul cel bun. Lui ii cunoastem glasul si pe El il urmam. Comunistii vor sa transforme toate oile in capre.
Temnita
In inchisoare m-am simtit cel mai aproape de Dumnezeu. Cand simti ca toti te urasc, toti de lovesc, toti doresc distrugerea ta, doar atunci poti pretui iubirea lui Dumnezeu. El niciodata nu te paraseste.
(Sursa: rostonline.org)

Sursa:

Parintele Adrian Fageteanu a plecat la Mirele Ceresc. Dumnezeu sa-l aseze de-a dreapta Sa

antoniap 29.09.2011 19:49:03

Sursa: Crestinortodox.ro

antoniap 29.09.2011 19:55:01

PARINTELE ADRIAN FAGETEANU – Ultimele zile, ultimele cuvinte (FOTO INEDIT)

antoniap 29.09.2011 19:56:20

PRIVEGHIUL PARINTELUI ADRIAN FAGETEANU (Manastirea Antim – FOTO SI AUDIO – Predici la priveghi)

antoniap 29.09.2011 20:02:54

Merita citit si articolul urmator:

[COLOR=#000000]Batranul cu 7 vieti: Parintele Adrian Fageteanu [/COLOR]

antoniap 29.09.2011 20:04:44

Sa nu uitam invatatura Parintelui Adrian Fageteanu: Nu acceptati documentele cu cip!

antoniap 29.09.2011 20:09:14

Parintele Adrian Fageteanu: “E vremea lui… SCAPA CINE POATE!”

AlinB 29.09.2011 21:17:41

Stiind obsesia ta principala fata de viata crestina, documentele-cu-cip, ma intreb daca n-ai deschis topicul asta special pentru unul din link -urile de mai sus, destul de evident cred, care..

E aiurea sa te folosesti de memoria unui om pentru o propaganda josnica.

adam000 29.09.2011 23:18:46

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 403966)
Stiind obsesia ta principala fata de viata crestina, documentele-cu-cip, ma intreb daca n-ai deschis topicul asta special pentru unul din link -urile de mai sus, destul de evident cred, care..

Chiar ca e aiurea genul asta de propaganda pe care o face Antoniap.
Nici macar nu l-a cunoscut pe parintele.
Dar poate tocmai de aceea...

antoniap 30.09.2011 07:30:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 403966)

Pe Parintele Adrian Fageteanu, chiar daca l-am descoperit prea tarziu, il apreciez pentru caracterul integru, pentru smerenia si simplitatea sa. Videoclipurile mi l-au adus in casa pe parintele de mai multe ori. Iar pe acest topic vreau sa vorbim despre parintele Adrian Fageteanu, nu despre mine.

antoniap 30.09.2011 07:41:07

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 403998)
Chiar ca e aiurea genul asta de propaganda pe care o face Antoniap.
Nici macar nu l-a cunoscut pe parintele.
Dar poate tocmai de aceea...

Acum doresc sa vorbim despre parintele Adrian Fageteanu. Omul, singur, nu face nimic bun, dar cand il ajuta Dumnezeu atunci poate face lucruri bune. Un om obisnuit poate sa greseasca, sa se laude pe sine si sa-i puna in umbra pe altii, dar din gura unui barbat duhovnicesc putem auzi cuvinte insuflate de Duhul Sfant care ne sunt de folos tuturor.

Sper ca vor exista si persoane care nu-l vor reduce pe parintele Adrian Fageteanu la o singura propozitie. A avut un caracter complex despre care e bine sa vorbeasca cine are ceva de spus. Daca nu, atunci sa posteze materiale care ne pot ajuta sa-l cunoastem mai bine.

iRoDiOn 30.09.2011 10:52:35

L-am cunoscut personal !
Cînd te binecuvînta îți lua toată durerea trupească și sufletească, iar aceea binecuvîntare te însoțește mereu.

Dumnezeu să-l așeze în rîndurile drepților !

antoniap 30.09.2011 20:36:07

Cautand pe internet, am gasit si:

Ultimele sfaturi duhovnicesti ale Parintelui Adrian Fageteanu: ”Smerenia e cel mai mare dar de la Dumnezeu, izvorul celorlalte. Să aveți smerenie. Și jetfelnicie.” Marturia Parintelui Mihail si cuvantul Parintelui Ioachim de la Lainici

antoniap 01.10.2011 08:06:16

Patru ierarhi la căpătâiul părintelui Adrian Făgețeanu

Raoul 01.10.2011 17:40:19

As incerca eu o descriere a sfintiei sale cu nevrednicele-mi cuvinte,insa nu prea am timp :( Probabil ati observat ca nu am mai activat de luni de zile pe forum... Doar acest eveniment m-a facut sa "revin" pentru un total de cateva minute cumulate. Oricum spun doar atat: era un sfant in viata! Povestea sa de viata este mai mult decat impresionanta! Era un om bland,smerit,dar si putin mai "dur" cand era vorba de orice mic detaliu cu privire la conditia ortodoxiei. Tinea cu tarie la orice lucru,la modul cum crestinii isi faceau cruce etc. etc. Insa nico "cearta" de-a sa nu era cu rautate,doar din pura dorinta de a te indrepta. Ce sa zic,un om minunat,un adevarat stalp al ortodoxiei! Pacat ca l-am pierdut,insa pentru el ma bucur,este acolo unde ii e locul,a suferit si a indurat prea multe pe pamant!

antoniap 01.10.2011 20:29:45

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 404324)
As incerca eu o descriere a sfintiei sale cu nevrednicele-mi cuvinte,insa nu prea am timp :( Probabil ati observat ca nu am mai activat de luni de zile pe forum... Doar acest eveniment m-a facut sa "revin" pentru un total de cateva minute cumulate. Oricum spun doar atat: era un sfant in viata! Povestea sa de viata este mai mult decat impresionanta! Era un om bland,smerit,dar si putin mai "dur" cand era vorba de orice mic detaliu cu privire la conditia ortodoxiei. Tinea cu tarie la orice lucru,la modul cum crestinii isi faceau cruce etc. etc. Insa nico "cearta" de-a sa nu era cu rautate,doar din pura dorinta de a te indrepta. Ce sa zic,un om minunat,un adevarat stalp al ortodoxiei! Pacat ca l-am pierdut,insa pentru el ma bucur,este acolo unde ii e locul,a suferit si a indurat prea multe pe pamant!

Multumim pentru aceasta marturie si asteptam sa aduci si altele.

antoniap 01.10.2011 20:32:15

Dupa articolul urmator, userul Teodul a postat un comentariu emotionant:

Parintele Adrian Fageteanu a adormit intru Domnul « Theologhia

teodul
septembrie 29, 2011 at 11:04 pm
,,Astazi am fost si eu,nevrednicul si pacatosul,de am vazut pentru prima oara pe Parintele Adrian ieromonahul,la Manastirea Antim.Am venit cu gandul sa trec pe la catafalcul sfintiei sale,sa ma rog,sa iau o binecuvantare,iar apoi sa plec(la treburile lumesti).Dar am simtit o atat de mare binecuvantare si fericire in preajma Parintelui,incat am uitat de toate grijile lumesti si nu mai imi venea sa mai ma despart de Parintele Adrian,asa incat am ramas si la Procesiune, si la Prohodire,pana cand Parintele a fost luat cu masina si dus spre Manastirea Lainici.Eu am auzit pentru prima oara de Parintele acum 7-8 ani,de la o cunostinta de-a mea,care s-au marturisit o vreme la sfintia sa.Apoi m-am informat de pe net despre sfintia sa,am vazut imagini video pe internet cu sfintia sa,si deja incepusem sa am convingerea ca Parintele este un sfant,chiar daca nu-l cunoscusem personal…eu asa simteam.Dar ce mi s-a intamplat astazi,cat am stat in preajma sfintiei sale, m-a rascolit total.UN OM CU ADEVARAT SFANT,care transmitea o pace si o mangaiere duhovniceasca pana la lacrimi!…si nu erau lacrimi de durere!…erau lacrimi de fericire pentru ca m-a invrednicit Dumnezeu si Maicuta Domnului sa am ocazia sa ma aflu in preajma unui OM SFANT,de care auzisem,dar pe care nu-l vazusem.Parintele este VIU in ceruri,cu sufletul,si tare mult vreau ca se roage si pentru mine pacatosul,sa faca Dumnezeu cu mine,dupa voia Sa cea sfanta,ca sa-mi dea iertare de pacate si mantuire,ca sa am ocazia (ca) si in viata de veci sa ma aflu in preajma sfantului Parinte ADRIAN,ieromonahul.AMIN!''

antoniap 03.10.2011 08:44:58

Parintele Adrian Fageteanu pe ultimul sau drum din aceasta viata. Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii

Posted on 10/01/2011 by admin
http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=640&h=480http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=640&h=480\Va urma

antoniap 03.10.2011 08:48:35

http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=640&h=480
http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=640&h=480

Sursa: Apologeticum

Raoul 06.10.2011 23:22:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 404543)
Parintele Adrian Fageteanu pe ultimul sau drum din aceasta viata. Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii

Posted on 10/01/2011 by admin
http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=640&h=480http://apologeticum.files.wordpress....pg?w=640&h=480\Va urma

Se mai gasesc poze pe net? In prima eu eram in stanga-jos,unde erau acele cruci cu icoane tinute de oameni.

antoniap 07.10.2011 07:28:31

Parintele Adrian Fageteanu pe ultimul sau drum din aceasta viata. Dumnezeu sa-l odihneasca cu dreptii! – FOTO, VIDEO

antoniap 07.10.2011 08:19:33

http://schitulbradetu.blogspot.com/2...fageteanu.html

antoniap 07.10.2011 08:25:15

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 405035)
Se mai gasesc poze pe net? In prima eu eram in stanga-jos,unde erau acele cruci cu icoane tinute de oameni.

Ce am mai gasit, am postat. Am gasit si:

CARTE: Parintele Adrian Fageteanu – ”Viata mea. Marturia mea”

Raoul 08.10.2011 01:06:20

Sunt de pe telefon si nu am stat sa vad toata filmarea de pe youtube insa pe acolo apar si eu. Cel putin la minutul 25:00 pana la 25:03 in acele trei secunde baiatul cu o cruce in mana si camasa alba sunt eu :p Mi se vede spatele putin,cel dinspre biserica. Atat am apucat sa vad,cand o sa fiu de pe PC o sa analizez mai bine. Ma bucur ca exista filmarea,o sa o si descarc. Multumesc mult pentru tot.

antoniap 29.10.2011 20:36:56

O noua carte dedicata Parintelui Adrian Fageteanu: Viata mea. Marturia mea

Raoul 20.11.2011 17:45:32

Am fost azi la Lainici si am procurat cartea chiar de acolo. Mai erau in doua reviste materiale cu si despre parintele Adrian,acesta fiind chiar pe coperta lor! Le-am procurat si pe acelea. Aveti si o poza:

http://img85.imageshack.us/img85/253/pict00524.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

teo11 22.11.2011 20:52:04

Parintele Adrian Fageteanu - unul din martirii inchisorilor comuniste

Despre Parintele Adrian putem afla destul de multe detalii citind paginile site-ului www.fericitceiprigoniti.net. Ca duhovnic se spunea ca era strict; cu mine a fost bland, prietenesc aproape, glumea cate putin la fiecare spovada.
Cateva din sfaturile dumnealui:
- ca sa intram in Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa le combinam pe acestea 'sa tii Decalogul, sa tii cele 2 porunci ale iubirii (iubeste pe Dumnezeu... si pe aproapele tau...) si Evanghelia Matei 25 31-46'. Eu cred ca a avut dreptate.
- ii erau dragi studentii cuminti si 'eminenti' cum spunea dumnealui; si ne indemna sa insistam asupra studiului. Sa ne rugam dimineata si seara, sa mergem Duminica la biserica, sa tinem posturile, sa ne spovedim si sa citim mai ales Noul Testament cate putin in fiecare zi, dar 'sa invatati'.
- Parintele considera ca cea mai importanta rugaciune este "Tatal Nostru" 'pentru ca ne-a fost data chiar de Domnul Iisus'.
- vorbea despre frumusetea si simplitatea vietii fara pacat. 'Daca ai calcat Decalogul viata ta se complica'.
- nu-i placeau exagerarile; 'ne inchinam toti odata cand auzim "In numele Tatalui..." sau cand se inchina preotul sau diaconul'. Si nu-i placeau acei care aveau descarcari emotionale mai mari in timpul rugaciunii. Uneori cand trebuia sa se spuna Psalmul 50, Parintele preciza 'si sa-l spuna cineva care nu plange'. Ne recomanda sa fim intr-o buna dispozitie spirituala (cred ca e ceea ce Parintele Arsenie Papacioc sugera cand vorbea despre 'zambetul inimii').
- uneori, cand nu era prea obosit or presat de obligatii, povestea despre dumnealui, despre experientele sale. Cred ca au fost cele mai frumoase momente cu Parintele Adrian.
Acestea ar fi numai cateva linii din portretul Parintelui.
De cand a adormit parca e mai tot timpul cu mine; si din acest motiv, intr-un fel ma bucur ca s-a dus la Dumnezeu.
Parinte Adrian roaga-te pentru noi toti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:18:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.