![]() |
M-am saturat ca Dzeu sa nu auda si sa nu vada!
Vreau sa va spun ca am inceput sa nu mai cred in Dzeu. Si asta pentru ca vad cum e viata, cum sunt oamenii, ca e prea multa suferinta si prea multa nedreptate. Am fost crestin-ORTODOXA inainte, poate ca si acum incerc sa fiu. Dar pur si simplu nu mai am motive sa cred. Sunt satula de ipocriti si o spun cu cea mai mare onestitate ca cei mai MARI ipocriti am intalnit printre crestini. Asta ma face foarte revoltata. Mi-ar fi placut sa stiu ca exista un Dzeu care vegheaza peste toate si peste toti si va URASC CA SPUNETI CA ANIMALELE N-AU SUFLET. CRED CA ASTA A FOST PRINCIPALUL MOTIV PENTRU CARE AM INCEPUT SA NU MAI CRED! Zilele trecute mama mergea cu tramvaiul, pana s-a auzit un scherlait de caine si tramvaiul s-a oprit. Il calcase. De ce cainele care e un animal NEVINOVAT, PT. CA DZEU NU I-A DAT POSIBILITATEA SA VORBEASCA SI SA RATIONEZE, TRECE PRIN ASTFEL DE CHINURI??? Si oamenii la fel, din experienta proprie pot sa spun ca sunt niste fiinte EGOISTE, FATARNICE, EXTREM DE MARGINITE. N-AU NICIO VINA CA PACATUIESC!
|
Inteleg mesajul tau ca un strigat,si e greu sa raspunzi unui spirit infierbantat...
Insa ,daca poti medita putin,la firea lucrurilor,ai putea sa te gandesti ca Dumnezeu,fiind departe de materie,si Atoatestiutor,are alta Ratiune decat a noastra,si judeca altfel lucrurile. Stim ca acesta lume este plina de nedreptati,insa ne-a fost fagaduita o viata infinita dincolo,unde nu va mai fi nedreptate sau greutati. Insa pretul este sacrificiul si rabdarea in lumea de aici,in viata scurta pe care o petrecem in acest trup. |
dar Dumnezeu nu a lasat ca animalele sa traiasca libere in orase.
firea lor este alta nu a fi animale de companie. ori cine le-a adus in aceasta stare? noi! |
Citat:
|
Trebuie sa te gandesti la Dumnezeu ca la tatal tau.El este cel care ti-a dat viata,si pentru asta ii datoram recunostinta.
|
Fiara...
Incearca,
un drum din sapte, sa il faci fara ea! Si fii om cu picioare... Animalul acela te astepta, sa-l stapanesti cu dragostea ta! Te rog, incearca o cale din sapte, si restul sase, fa-le ca oamenii! |
Citat:
|
Cautare...
Citat:
Ai mila fata de durerea animalului; Ai un inceput! Dumnezeu vine dinlauntru, apoi te invaluie din afara. Incearca, cele de mai inainte scrise... |
Citat:
Animalele au suflet, asta este clar, sunt mai multe dovezi prin biblie. Ce nu este clar e daca acest suflet este ca al oamenilor, nemuritor. Unii cred ca nu supravietuieste mortii, adica sufletul lor se stinge in momentul mortii ca o lumanarica. Dar mai este scris in Biblie ca tot ce este aici se va gasi si in rai- copaci, animale, rauri, tot. Si zice si ca natura lor va fi diferita, leul va manca iarba si vca fi bland ca mieii, etc. Ce nu este clar, si este o mare dilema, pt ca nu exista indicii nicaieri: nimeni nu stie daca acestea care se vor face in rai vor fi nou create atunci sau vor fi acestea de pe pamant, inviate acolo, ceea ce ar insemna ca sufletul animalelor, desi inferior sufletului uman, si incapabil de ratiune, este totusi nemuritor, si animalele de pe pamant vor fi si in rai. Dar nimeni nu stie asta. Iti inteleg indoielile si inteleg mania legata de nedreptatile facute animalelor... pt toate insa vom da seama... animale nu au pacate, tot raul care li se intampla e din cauza oamenilor, sau sunt cauzate de multimea pacatelor oamenilor, adica raul se rasfrange, si platesc pt el fiintele din jur-oameni sau animale. Roaga-te Sfantului Modest, care este aparatorul animalelor. Citeste viata lui. Citeste si viata Sfantului Macarie Alexandrinul, la care animalele isi aduceau puii raniti ca sa-i vindece. Citeste viata Sfantului Gherasim de la Iordan care a avut un leu sa-l insoteasca pe drumul mantuirii. I s-a facut mila de el si i-a ingrijit o labuta ranita apoi leul nu s-a mai despartit de el. Cand a murit, leul de durere a murit pe mormantul lui. Citeste viata Sfantului Vlasie, care se retrasese in padure, in pustie, si animalele se adunau la gura pesterii si asteptau sa-si termine Sfantul rugaciunea ca sa vina sa le vindece ranile, si iepurii stateau langa vulpi, si caprioarele langa ursi... asta este starea din rai. A spus Sfantul ca mai bine traieste cu animalele salbatice decat cu oamenii hulitori de Hristos. Starea de pacatosenie a oamenilor raneste si departeaza animalele. Starea naturala, din rai, dinainte de caderea in pacat este alta, anume ca oamenii au grija de animale, si animalele sunt prietene cu oamenii. Sfintii, care au ajuns la acesta stare au demonstrat asta. Si oamenii normali, nu sfinti, dar care au intelegerea necesara sa se apropie de animale pot face lucruri incedibile... ai vazut si tu oamenii aia care se joaca cu leii salbatici, sau care se baga in apa cu rechinii si crocodilii si-i ating in diverse puncte sensibile, si-i tin de parca ar lua un copil de manuta. Si elefantii... despre elefanti in India oamenii stiu de la mosi si strabuni ca sunt blanzi si ajuta oamenii intocmai ca delfinii. Si totusi in ultima vreme elefantii au devenit salbatici si ataca vicios oamenii. De ce?- pt ca oamenii le distrug habitatul si-i omoara. Fiecare elefant in viatza la ora actuala are cel putin o amintire despre cum oamenii i-au macelarit familia, sau amintiri ramase in memoria genetica, ce imprima o ura naturala si inconstienta impotriva omului criminal. Puii de elefanti si chiar adultii au cosmaruri cumplite si nu pot dormi din cauza acestor amintiri- asta am vazut ca povestea o femeie care se ocupa de ingrijirea elefantilor orfani intr=un adapost. Deci rautatea oamenilor face rau animalelor... Religia crestina nu este ostila animalelor, dimpotriva. Daca sunt unii care au uitat lucrul asta, nu e vina religiei in sine, ci a acelor indivizi in particular. Gandeste-te bine... |
Citat:
|
Citat:
Sufera pt pacatele noastre, ale oamenilor, asta se intampla... este nedrept asa e, pe lumea asta sunt multe lucruri nedrepte, pt ca e o lume stapanita de pacate si de diavol. Trebuie sa avem incredere in Dumnezeu si sa cautam luminare de la Sfintii lui, care cu viata lor au aratat oamenilor care este starea omului din rai, dinainte de pacat... "Mare este Dumnezeu!" |
Citat:
În clipa în care Dumnezeu S-a hotărît să creeze omul, a știut ce va alege omul. A știut ce va fi cu fiecare dintre noi, dar totuși ne-a făcut. Ne-a înzestrat cu libertate, să facem ceea ce vrem, indiferent dacă încălcăm sau nu voia Lui cea bună. Indiferent dacă răul pe care omul l-a îmbrățișat atrage suferința și moartea. Stau și meditez uneori: cum este posibilă lumea așa cum o știm, cu necazurile și cu relele ei? De ce ne-a dat Dumnezeu atîta libertate? Răspunsul care-mi vine automat în minte sună cam așa: Domnul nu ne-a limitat viața numai la existența asta tristă, ci ne-a dăruit veșnicia. Fie buni, fie răi, fie buni și răi, noi vom trăi pentru totdeauna. Moartea va fi o trecere la altceva, apoi numai Domnul știe ce va fi. Dar sînt sigur că El are planuri veșnice cu fiecare dintre noi. Dialogul Său cu noi nu va înceta nici în Rai, nici în Iad. Fără să cad în apocatastază, sper că vecii vecilor vor însemna o serie infinită de treceri spre starea de mai bine, de apropiere de Dumnezeu chiar și a celor care nu se mîntuiesc de cel rău, dar totul numai și numai cu condiția respectării libertății fiecărei ființe în parte. Deci dragă FireSpirit, dacă viața s-ar rezuma doar la cei cîțiva ani tereștri, viața ar fi un fel de glumă proastă cu final tragic. Da, lumea e nebună și oamenii corupți, dar asta e alegerea noastră. Dacă Dumnezeu ar fi creat o lume de ființe lipsite de libertate, atunci ar fi fost o lume moartă populată cu marionete manevrate de Cineva. Dar noi trebuie că avem un Creator Care ne-a făcut după modelul Său propriu, adică raționali, cu voie proprie, capabili de sentimente, veșnici șamd. Aceste atribute sînt valabile pentru orice lume creată de Dumnezeu, nu numai pentru noi, oamenii. Așa credem noi, ortodocșii. Faptul că omul a acceptat căderea de partea celui viclean, adică despărțirea de Dumnezeu, asta e alegerea omului, nu e răspunderea Creatorului. Faptul că există suferință în această viață nu l-a împiedicat pe Domnul să vină și să-Și ia crucea ca să ne dea a doua șansă de revenire la condiția dintîi și chiar la mai mult de atît. Nu uita însă că suferința fizică e vremelnică, dacă aici te poticnești. În veșnicie nu va mai fi suferință pentru nimeni, nici pentru cei răi. Cei din Iad vor avea un disconfort existențial care ne depășește imaginația, dar nu va fi tortură fizică, poți fi sigură de asta. Nedreptatea despre care vorbești va fi izolată undeva la etajul -10 al existenței, pentru că avem un Judecător drept Care va avea grijă de asta. Cît despre sufletele animalelor, dintre atributele enumerate mai sus ele nu au decît capacitatea de a avea sentimente. Tot au și ele ceva din modelul divin, poate darul cela mai important, adică posibilitatea de a iubi. Ceea ce nu-i puțin, nu? |
Liberul albitru pentru unii e un lucru fatal. :)
|
Multumesc pentru raspunsuri. Ma lupt intre credinta si necredinta, as crede in Dumnezeu dar nu ma lasa ratiunea. Stiu ca in mod firesc Dumnezeu ar trebui sa fie dincolo de ratiune, atunci de ce nu lasa omului posibilitatea de a alege, de a-L cunoaste? Ce n-ati inteles voi este ca nu mai cred in liber arbitru DELOC, ceea ce elimina de la sine probabilitatea ca Dumnezeu sa existe. Viata mi-a demonstrat ca toate alegerile mele au fost ghidate de erori ale gandirii, de stangacia mintii mele.. daca eram un om inteligent, poate ca faceam alegeri mai bune sau ma nasteam intr-o familie mai inteleapta care imi arata o alta cale. Oricum as lua-o, liberul arbitru nu-si face simtita prezenta in viata mea. Ma simt o marioneta genetica ghidata de instincte. Nu vad diferenta intre mine si animalul de langa mine. Decat ca eu pot vorbi, prelua idei si implicit, rationa mai departe.
DECI SA SE INTELEAGA: am citit carti ortodoxe, nu sunt atee, sa zicem ca sunt agnostica deocamdata, am fost o crestina inflacarata chiar... dar m-au dezamagit 2 lucruri: faptul ca animalele sunt desconsiderate si nu au un rai al lor (Iisus de ce manca pesti sau Dzeu de ce ne-a facut carnivori) si ideea ca am fi predestinati (ceea ce bineinteles inseamna ca Dzeu e nedrept... mai degraba nu exista si aici se intelege si suferinta celor care n-au nici o vina) |
Nu vreau sa va daram credinta, dimpotriva, incerc sa mi-o cladesc pe a mea (daca se merita).
Dar cine ma ajuta pe mine sa traiesc linistita si impacata cu o credinta fara raspunsuri si fara logica. (deocamdata pentru mine) Nu o luati prea personal! |
Citat:
Deci ESTE POSIBIL sa aiba. Pt ca orice decizie ar lua Dumnezeu, stim sigur ca este dreapta. Deci sa nu deznadajduim... edit: pestii nu au senzori de durere din cate stiu. Deci stia Dumnezeu ce stia cand i-a pus in dezlegarile in posturi... Iar Dumnnezeu a facut oamenii sa nu manance carne ... decat de peste. Si restul de proteine si alte chestii care ar trebui sa le luam din carne, le gasim foarte bine in oua/lapte, produse secundare, dar pt care nu trebuie sa omoram animalele. M.Ghandi parca spunea ca daca macelariile ar avea pereti de sticla, nimeni nu ar mai consuma acea carne... dar deh... noi oamenii avem slabiciuni, deci mancam... poti alege insa sa nu mananci. E alegerea fiecaruia. |
Citat:
nu ratiunea te impiedica sa crezi in Dumnezeu, ci tocmai lipsa ori deficientele ratiunii (ca asa e ratiunea noastra omeneasca, mereu in suferinta si datornica Ratiunii...). Cat despre celelalte lucruri de care vorbeai, eu zic deocamdata sa nu ne pripim si sa citim ceva mai rar, mai cu luare-aminte, cartile ziditoare de suflet (despre care pomeneai). Apoi, daca nu prea calcam in Biserica la Sfintele Taine, de unde sa mai luam har? Ca doar nu creste in pom. Si practica rugaciunii daca nu o deprindem cat de cat acolo, o farimitza ceva, de unde sa ne mai aducem aminte sau sa simtim ca mai e si Domnul cu noi in aceasta lume care tremura de rautate, de uitare si de alte metehne... Uite, iti propun sa citesti, cand simti mahnire sau suparare, un psalm care simti ca te atrage si sa il inconjuri, inainte si dupa lectura, cu o rugaciune sau doua dintre cele care iti merg la suflet. Apoi vom mai vedea, poate misca ceva... Iertare ca am indraznit ceva care suna ca un fel de sfat!... |
pacat
pacat ca nu poti trece peste aceasta incercare ce ti-a fost data.
de ce spui asa ceva? ai o problema care e atat de grea? prietenii la nevoie se cunosc. deci spune care e baiul aici si trebuie sa fie o solutie. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce ai zis tu acum in postarea asta gasesti pe bloguri/site-uri de satanisti. E o sfidare nesimtzita rau sa spui asta pe un forum crestin.Rog moderatorul daca vede sa stearga postarea asta a ta, si sa editeze si postul meu/sa-l stearga, sa nu mai aduca aminte nimic de ce ai zis. |
Citat:
|
Citat:
|
Domnule Richard !
Citat:
|
Citat:
Nu poti sa spui ca animalele sunt desconsiderate,de parca Dumnezeu e obligat la ceva.El le-a creat,El le mananca.El le da consideratia potrivita,din moment ce stie de ce le-a creat. Cat despre faptul ca nu au Rai...nici sfintii din Vechiul Testament nu mergeau in Rai. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Daca aveti liber arbitru ,libertate in actiune inseamna ca Dumnezeu e prezent in viata d-voastra ,va lasa sa faceti ce doriti. Daca aveti esecuri inseamna ca in viata nu faceti voia lui Dumnezeu ci voia dumneavoastra. Dumnezeu ne-a lasat legea-poruncile si a trimis pe Fiul Sau care a implinit legea-"Porunca noua va las voua" Deci trebuie sa traiti dupa legea lui Dumnezeu ,nu sa fiti roaba pacatului. Dumnezeu nu predestineaza ci cunoaste toate actiunile noastre. Daca vreti sa va fie bine mergeti la preot si spovediti pacatele si incercati sa nu mai gresiti. Participati la sf.Liturghie si ascultati cu atentie predica. Tineti posturile si Dumnezeu isi va face simtita prezenta in viata d-voastra. Doamne ajuta ! |
Citat:
Nu ti se pare ca ai un dublu standard? |
si daca a murit un catel ce? adica ... na...saracu catel...dar decat sa muste vreun copil pe strada? de ce era liber? statul roman este vinovat ca nu stie sa faca padocuri pt caini vagabonzi ... ca nu exista finantare pt asemenea adaposturi pt caini ...
si mie mi-e mila de animale ... dar nu mi se pare asa o tragedie, la cati caini, pisici sau alte lighioane calcate, facute tocanita, vad pe soselele romaniei ....... o tragedie e cand iti moare copilul nou nascut, sau copilul in floarea varstei, la 14 ani bolnav de cancer, sau mama care are 50 de ani si o viata inainte si este ucisa, sau violata, cand tineri de 20-25 de ani mor in accidente stupide ... astea is adevarate tragedii, care cateodata te fac sa te indoiesti de existenta lui Dumnezeu, cu toate ca stie Dumnezeu ce face ... toate au un scop si o explicatie pe care poate noi nu o intelegem, dar cu siguranta Dumnezeu o stie ... nu ca moare un catelus ... ai sa cresti, ai sa te maturizezi, ai sa ai familia ta si ai sa intelegi.... zielle trecute eram intr-un parc cu fetita si cu finutul meu care era cu mama lui ... si un caine a sarit la copii si i-a speriat ... si era cu stapanii ... mi-am luat fata in brate si i-am dat cu piciorul la caine care tot latra la fata mea care era saraca terorizata si apoi m-am tipat la stapani sa isi tina cainele in lesa ... poate lumea sa zica ce a vrea ca sunt rea sau ca nu am suflet ... daca imi musca copilul era mai bine ? cati copii, oameni nevinovati nu sunt muscati de caini? unii si mor saracii ... si daca Dumnezeu a permis ca acel caine sa moara stie El de ce ... poate saracu caine vagabond avea o boala, sau se chinuia pe lumea asta ... la urma urmei toti murim, si oameni, si catei si purcei si pisici si asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista ... exista, dar toate au o explicatie si un scop ascuns pe care noi nu il stim ... poate cu timpul vom intelege ... sa fii intotdeauna sigura ca Dumnezeu exista si vede tot, stie tot ... si chiar daca nu ni se indeplineste o dorinta, sau este ceva care nu e pe placul nostru, asta nu inseamna ca nu exista ... el asculta intotdeauna rugile ... doar ca poate sa raspunda si cu NU, de ce intotdeauna sa ne faca pe plac ? noi II facem Lui intotdeauna pe plac ? si fii sigura ca stie El mai bine ce face ... calea Lui este cea mai corecta si cea mai dreapta ... noi trebuie sa avem puterea de a accepta toate date de El, bune sau rele, pe placul nostru sa nu ... |
Citat:
|
Nu Dumnezeu nu aude si nu vede, ci omul este cel care ignora lucrarea si prezenta lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este unul dintre noi, asa ca nu exista ceva care sa nu fie cunoscut Lui.
Daca au fost cereri care nu s-au implinit, iar noi le-am cerut implinirea cu credinta, atunci sa stim ca nu ne erau de folos spre mantuire. Sau Dumnezeu asteapta de la noi mai multa staruinta in rugaciune. In niciun caz, nu trebuie sa vedem in Dumnezeu o fiinta incapabila sa ofere raspuns tuturor problemelor omului. Sa ne rugam si vom simti prezenta Sa. Nu prin speculatie, teorie, ajungem sa-L traim. |
Raspunsurile dvs imi par extrem de limitate si papagalicesti. Eu am avut curaj sa inteleg si punctul de vedere ateist, cat si pe cel crestinesc. Nu-mi e de folos daca imi repetati la nesfarsit sa ma rog, sa ma spovedesc si sa ma duc la biserica. Trebuie sa am o motivatie interioara ca sa fac asta. M-am dus la biserica, m-am rugat, am facut fapte bune (ca sa ma vada Dzeu) cand mi-a fost timpul. Acuma mi-am dat seama ca nu vegheaza nimeni asupra mea si ca sunt responsabila de faptele mele, nu Aghiuta sau Ingerasul Pazitor. De fapt, daca exista Dzeu, el e responsabil ca m-a facut asa de proasta si de necredincioasa. Stia dinainte sa ma nasc ce cale voi lua. Stia dinainte sa ma nasc, ce om va crea. Stia ce oameni si ce imprejurari imi vor guverna viata si alegerile. Atunci sa nu aibe pretentii de la mine sa cred in EL si sa fiu mai buna decat m-a facut!
|
Citat:
|
Pentru ca nu aveti raspunsuri la intrebarile mele, o dati cotita cu spoveditul si cu rugaciunea. Sau ca Dzeu e dincolo de ratiune. Poate asa e si Mos Craciun. Sau Krishna. Eu care stiu ca e adevarat?
|
de ce va certati?
de ce va certati?
orgoliul bata-l vina ; fiecare dintre voi crede ca detine sau e mai aproape de adevar;cand o sa fiti morti in cosciug si popa va facea ultima slujba la cimitir voi veti ridica capacul si veti zice :aaamiin! asa ca sa aveti ultimul cuvant. aici un om incepe sa isi piarda credinta in Dumnezeu si voi va certati. sa ii cereti scuze. |
da...asta e exagerare....sa te enervezi pe Dumnezeu....cine suntem noi sa apreciem....suntem niste bieti pacatosi....si justitiari...nu avem voie sa facem asta...suntem slabi...in genere..
|
Citat:
Pe Soare poti sa-l vezi (deci stii sigur ca exista). Soarele nu te judeca. Soarele iti da lumina si caldura (deci viata). Soarele nu are nevoie de biserici si de oameni care sa-ti intermedieze contactul cu el. Poti sa te rogi la Soare si rugaciunile tale vor fi ascultate cam in aceiasi masura ca orice alt tip de rugaciuni. |
e simplu
Citat:
cerceteaza-ti inima si acolo il vei gasi pentru ca acolo ti-l va trimite Dumnezeu. Succes! |
Salut
Parerea mea personala despre credinta am impartasit-o la topicul asta ---> http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13732
Cat despre animale, am observat ca unii oameni trec linia subtzire dintre dragoste si obsesie. Cum am zis in topicul respectiv, omul este singura fiinta imperfecta, singura care are dreptul sa greseasca. Tot ce e in jurul nostru, a fost creat pentru om, pentru maturizarea si educarea lui. Deobicei iubitorii de animale se rezuma la caini, pisici sau mai stiu eu ce animale de companie. Cand e vorba de categoria aia de animale care intra in masa noastra zilnica, nu se agita nimeni sa zica ca zilnic omul ucide milioane ca sa avem ce pune noi pe masa. Pun pariu ca un iubitor de animale mananca lejer cate o shaorma si nici nu-si imagineaza cum ar arata animalul de la care provine carnea. Eu cred ca animalele au duh, insa nu suflet, omul a fost pus sa stapaneasca peste ele, insa e pacat atunci cand chinuiesti un animal, atunci cand manifesti sentimente negative prin aceste animale. Si mie imi plac cainii si in general mi-s dragi toate animalele insa nu le atribui un rol mai mare decat il au, chiar daca uneori soarta e cruda cu ele. Cat despre momentele care le parcurge sufletul tau in momentele astea, tu esti singura capabila sa gasesti raspunsuri, doar o lupta de cuget poate sa aduca un echilibru in viata ta. Iti doresc numai bine si sper sa treci peste momentele astea de tristete! Fi puternica si cauta intelepciune! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:18:58. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.