Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13325)

spre_rasarit 18.07.2011 16:03:35

Chemare la rugaciune individuala pentru conversia la credinta a dusmanilor ortodoxiei

Pe Pamant trebuie datorita muscarii din pom sa cunoastem binele si raul. Totusi ca parte a raului s-au creat si organizatii care arunca multi oameni in iad si parca cum trece timpul aceste organizatii devin mult mai pujternice. Singurul care poate sa le converteasca la bine este Dumnezeu. Multi oameni , fiind indusi in eroare de ingerul cazut cauta sa scoata oameni din Biserica stabilita de IIsus si sa ii duca in iad :

Ruigaciunea ar fi cam asa:

Doamne forteza-ma sa ma mantuiesc pe mine si toata omenirea , intoarce la credinta si mantuire pe toti oamenii ce lucreaza impotriva mantuirii oamenilor ,impotriva oamenilor sau impotriva religiei celei mai bune pentru mantuire si obtinere a imortalitatii, intoarce la lupta pentru mantuirea lumii pe toate organizatiile ce lucreaza impotriva oamenilor sau impotriva mantuirii oamenilor sau impotriva Bisericii stabilite de IIsus. Doamne pazeste, intareste si binecuvanteaza calea cea mai buna de mantuire si de obtinere a imortalitatii in ochii tai si raspandeste-o pe tot globul Pamantesc. Bunule Dumnezeu desfiinteaza de pe Pamant raul incluzand aici avortul, vrajitoria si alte pacate grave si da mantuire la toata omenirea. Bunule Dumnezeu, du toti oamenii in rai pentru eternitate si da-le la toti imortalitatea pierduta. Bunule Dumnezeu, te rog restaureaza toata Creatia la starea fara de pacat.Amin.

Scotland The Brave 18.07.2011 16:28:21

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378737)
Pe Pamant trebuie datorita muscarii din pom sa cunoastem binele si raul. Totusi ca parte a raului s-au creat si organizatii care arunca multi oameni in iad si parca cum trece timpul aceste organizatii devin mult mai pujternice. Singurul care poate sa le converteasca la bine este Dumnezeu. Multi oameni , fiind indusi in eroare de ingerul cazut cauta sa scoata oameni din Biserica stabilita de IIsus si sa ii duca in iad :

Doamne forteza-ma sa ma mantuiesc pe mine si toata omenirea , intoarce la credinta si mantuire pe toti oamenii ce lucreaza impotriva mantuirii oamenilor ,impotriva oamenilor sau impotriva religiei celei mai bune pentru mantuire si obtinere a imortalitatii, intoarce la lupta pentru mantuirea lumii pe toate organizatiile ce lucreaza impotriva oamenilor sau impotriva mantuirii oamenilor sau impotriva Bisericii stabilite de IIsus. Doamne pazeste, intareste si binecuvanteaza calea cea mai buna de mantuire si de obtinere a imortalitatii in ochii tai si raspandeste-o pe tot globul Pamantesc. Bunule Dumnezeu desfiinteaza de pe Pamant raul incluzand aici avortul, vrajitoria si alte pacate grave si da mantuire la toata omenirea. Bunule Dumnezeu, du toti oamenii in rai pentru eternitate si da-le la toti imortalitatea pierduta. Bunule Dumnezeu, te rog restaureaza toata Creatia la starea fara de pacat.Amin.

Rasarit,demers laudabil (bravo) dar probleme mari Gogule in esenta rugaciunii.Referitor la cele subliniate:la faza cu ,,fortatul" se duce pe apa Sheol-ului liberul arbitru.Referitor la faza cu fortatul in vederea unei mantuiri generale, idee reluata la final printr-o navala generala in Rai,acest gen de conceptie te duce extrem de aproape de ceva numit apocatastaza. Ortodox vorbind,din perspectiva patristica,nu e bine deloc.PS:faza cu ,,imortalitatea"suna ori a Ducan MacLeod(trust me) ori a crezu' lu Ahile :)Zi si tu viata vesnica,Credinta in Inviere,termeni ortodocsi sau cum vrei tu.Bafta anyway.

Mihai36 18.07.2011 16:37:49

Daca citim cu atentie Apocalipsa o sa vedem ca nu chiar toti oamenii vor fi salvati insa tragem speranta ca macar o mare parte.
Daca citim si VT- Zaharia si alti prooroci - vom vedea ca Dumnezeu are un anume plan de schimbare a situatiei de aici de pe pamint un plan in care va interveni personal.
Un plan asa de puternic incit e posibil ca si religiile actuale cu tot cu denominatiunile si sectele lor sa fie restructurate si contopite in una singura - in care inchinarea sa se faca sub un singur Nume. (Iar peste cei care nu vor veni sa se inchine nu va mai curge ploaie ci urgie.)

ZAharia 14

2. Și voi aduna toate neamurile pentru război împotriva Ierusalimului, și cetatea va fi luată, casele vor fi jefuite și femeile necinstite. Atunci jumătate din cetate va fi dusă în robie, iar restul poporului Meu nu va fi stârpit din cetate. 3. Atunci Domnul va ieși la luptă și se va război împotriva acestor popoare, ca în vreme de luptă, ca în vreme de război.
4. Și în vremea aceea se vor sprijini picioarele Lui pe Muntele Măslinilor, care este în fața Ierusalimului, la răsărit; iar Muntele Măslinilor se va crăpa în două de la răsărit la apus și se va face o vale foarte mare și jumătate din munte se va da înapoi către miazănoapte și cealaltă jumătate către miazăzi.
5. Și voi veți alerga prin valea munților Mei, căci valea munților se va întinde până la locul unde Eu voi da izbăvire. Și veți alerga cum ați alergat de frica cutremurului, în vremea domniei lui Ozia, regele lui Iuda. Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu și toți sfinții împreună cu El.
6. În vremea aceea nu va mai fi lumină, ci frig și ger.
7. Va fi o zi deosebită pe care Domnul singur o știe; nu va fi nici zi și nici noapte, ci în vremea serii va fi lumină.
8. Iar în ziua aceea vor izvorî din Ierusalim ape vii: jumătate se vor îndrepta către marea cea de la răsărit, iar cealaltă jumătate către marea cea de la apus. Și așa va fi și vara și iarna.
9. Și va fi Domnul Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi Domnul unul singur și tot așa și numele Său unul singur.

spre_rasarit 18.07.2011 17:55:07

E o rugaciune buna ca sa converteasca la bine pe cei ce lupta pentru rau. Numai sa o zicem cat putem de mult. Daca s-ar uni toate fortele raului, pentru Dumnezeu acest forte sunt nimic si daca ne rugam o sa facem LUMEA asa cum vrem NOI cei care suntem satui de rau.

Pentru foarte mult timp nu ne-am ocupat de acest lucru si lucrurile merg din rau spre mai rau. Este timpul sa ne ocupam si de destinul nostru.

Citat:

Doamne forteza-ma sa ma mantuiesc pe mine si toata omenirea , intoarce la credinta si mantuire pe toti oamenii ce lucreaza impotriva mantuirii oamenilor ,impotriva oamenilor sau impotriva religiei celei mai bune pentru mantuire si obtinere a imortalitatii, intoarce la lupta pentru mantuirea lumii pe toate organizatiile ce lucreaza impotriva oamenilor sau impotriva mantuirii oamenilor sau impotriva Bisericii stabilite de IIsus. Doamne pazeste, intareste si binecuvanteaza calea cea mai buna de mantuire si de obtinere a imortalitatii in ochii tai si raspandeste-o pe tot globul Pamantesc. Bunule Dumnezeu desfiinteaza de pe Pamant raul incluzand aici vrajitoria si alte pacate si da mantuire la toata omenirea. Bunule Dumnezeu, du toti oamenii in rai pentru eternitate si da-le la toti imortalitatea pierduta. Bunule Dumnezeu, te rog restaureaza toata Creatia la starea fara de pacat.Amin.

DragosP 18.07.2011 18:00:00

@spre_rasarit: dacă nu ți-e cu bănat, spune-mi rogu-te cine a scris rugăciunea aceea?

Raziel 18.07.2011 18:11:52

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378788)
E o rugaciune buna ca sa converteasca la bine pe cei ce lupta pentru rau. Numai sa o zicem cat putem de mult.
Pentru foarte mult timp nu ne-am ocupat de acest lucru si lucrurile merg din rau spre mai rau. Este timpul sa ne ocupam si de destinul nostru.

Deci cine nu e ortodox e rau, pe sistemul: cine nu e cu noi e impotriva noastra

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378788)
daca ne rugam o sa facem LUMEA asa cum vrem NOI

No comment!

spre_rasarit 18.07.2011 18:13:40

Cine nu are incredere in acea rugaciune sa se roage lui Dumnezeu:

1.Sa devina crestini ortodocsi toti dusmanii crestinismului ortodox impreuna cu toti oamenii
2.Ca ortodoxia sa se raspandeasca pe tot Pamantul
3.Ca sa fie restaurata Creatia la starea fara de pacat
4.Ca sa fie mantuiti toti oamenii pentru toate eternitatile si ca oamenii sa recastige imortalitatea
5.Ca sa fie aparata Romania impreuna cu toate tarile de rau
6.Ca sa dea Dumnezeu la toata lumea ceea ce Dumnezeu stie ca lumea are nevoie
7.Ca sa dispara raul si sa ramana doar binele

Rugaciunea e salvarea celor ce s-au saturat de rau.

Citat:

DragosP 18.07.2011 18:15:48

@spre_rasarit, îmi răspunzi și mie tre rog?

spre_rasarit 18.07.2011 18:20:58

Nu stiu de ce dar am impresia ca iti e teama de rugaciunea impotriva dusmanilor ortodoxiei.

Tocmai ti-am raspuns, daca nu iti place roaga-te cum stii.

Raziel 18.07.2011 18:21:23

Au mai incercat unii cu rugaciuni in urma cu ceva timp apoi s-au saturat de rugat si au pus mana pe sabie si alte "unelte crestinesti"(de daca de vb buna n-au vrut) si uite asa au propovaduit credinta cea dreapta....

Melissa 18.07.2011 18:22:44

Citat:

În prealabil postat de Scotland The Brave (Post 378753)
Rasarit,demers laudabil (bravo) dar probleme mari Gogule in esenta rugaciunii.Referitor la cele subliniate:la faza cu ,,fortatul" se duce pe apa Sheol-ului liberul arbitru.Referitor la faza cu fortatul in vederea unei mantuiri generale, idee reluata la final printr-o navala generala in Rai,acest gen de conceptie te duce extrem de aproape de ceva numit apocatastaza. Ortodox vorbind,din perspectiva patristica,nu e bine deloc.PS:faza cu ,,imortalitatea"suna ori a Ducan MacLeod(trust me) ori a crezu' lu Ahile :)Zi si tu viata vesnica,Credinta in Inviere,termeni ortodocsi sau cum vrei tu.Bafta anyway.

Draga Scotianule, atata timp cat spre_rasarit este convins ca s-a intalnit cu Iisus Hristos in cartier si a vazut un inger intr-un magazin( vezi threadul "Intalnirea cu Dumnezeu"), toatea astea dupa ce s-a rugat sa-i vada si nimeni de pe forum nu l-a putut convinge ca sunt "probleme mari Gogule", e clar ca nu i se pare nimic suspect la rugaciunea pe care sigur, SINGUR a compus-o! ( desi mai demult am incercat sa-i explic si eu chestia cu fortatul)

spre_rasarit 18.07.2011 18:25:50

Asa Melisa, poate imi explici de ce iti e teama de rugaciunea impotriva dusmanilor ortodoxiei si incerci sa ma discreditezi.

Intrucat ma ataci pe mine, imi dovedesti ca ideea are valoare. Multumesc.

Noi ceilalti sa ne rugam. Doar Dumnezeu poate sa-i mai opreasca pe cei ce lupta pentru rau de a se autodistruge si de a ne face rau

Citat:

Raziel 18.07.2011 18:30:56

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378809)
Asa Melisa, poate imi explici de ce iti e teama de rugaciunea impotriva dusmanilor ortodoxiei si incerci sa ma discreditezi?

Noi ceilalti sa ne rugam.

Care sunt domnule mult trambitatii dusmani ai ortodoxiei???

spre_rasarit 18.07.2011 18:33:04

Sunt cunoscuti de Dumnezeu. Prin rugaciune le facem un bine.

Citat:

Dumitru73 18.07.2011 18:33:59

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378809)
Asa Melisa, poate imi explici de ce iti e teama de rugaciunea impotriva dusmanilor ortodoxiei si incerci sa ma discreditezi.

Noi ceilalti sa ne rugam. Doar Dumnezeu poate sa-i mai opreasca pe cei ce lupta pentru rau de a se autodistruge si de a ne face rau

tu nu intelegi ca rugaciunea ta este gresita?
unii au fost dati anatema pentru ca au crezut inceea ce ceri tu.

Raziel 18.07.2011 18:34:32

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378813)
Sunt cunoscuti de Dumnezeu. Prin rugaciune le facem un bine.

Tu nu-i cunosti?
Daca ii stii, nominalizeaza si tu unu, doi, ca altfel vorbim vorbe..

spre_rasarit 18.07.2011 18:36:14

Sunt destui bolovani care vin Impotriva oamenilor si omenirii. Nu vreau sa stau sa pierd timpul incercand sa gasesc cine ii arunca.

Hai mai, fii serios. Acuma trebuie sa le fie frica oamenilor sa se mai roage, NU? iti e de glume , mai, mai.

Sa ne rugam impotriva dusmanilor ortodoxiei.

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378800)

1.Sa devina crestini ortodocsi toti dusmanii crestinismului ortodox impreuna cu toti oamenii
4.Ca sa fie mantuiti toti oamenii pentru toate eternitatile si ca oamenii sa recastige imortalitatea

Raziel 18.07.2011 18:42:05

de vorba cu mine insumi

Neaparat trebuie interzise etnobotanicele alea....

spre_rasarit 18.07.2011 18:44:24

Imi dovedesti si tu ca ideea e puternica caci ma ataci. Multumesc si tie si lui Melisa. Daca nu ar fi asa ai ataca ideea.

Deci pana la urma trebuie sa ne rugam pentru aproapele nostru. sa te rogi pentru mai bine nu e o eroare chiar daca acest bine in intelegerea actuala e de nerealizat, in intelegerea lui Dumnezeu totul e posibil. Eu nu am zis, cred asta si asta. Am zis sa ne rugam pentru asta si asta, ceea ce e o mare diferenta.

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit

Raziel 18.07.2011 18:50:29

Se pare ca n-ai citit ce-am scris...
Si care este ideea? Esenta?

spre_rasarit 18.07.2011 18:56:46

Pai esenta e ca ortodocsii , romanii si oamenii in general cam primesc bolovani aruncati dupa ei, la modul figurativ am exprima raul. Cui ii place asta sa nu se roage. Cine s-a saturat, diavolii si raul in general nu se tem decat de rugaciune.

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit

AlinB 18.07.2011 19:08:16

Fara suparare, dar cum a sesizat dl. Scotian, nu prea ai talent la compus rugaciuni.

Mai bine veneai cu ceva standard..un acatist ceva..

Raziel 18.07.2011 19:08:38

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378833)
Pai esenta e ca ortodocsii , romanii si oamenii in general cam primesc bolovani aruncati dupa ei, la modul figurativ am exprima raul. Cui ii place asta sa nu se roage. diavolii si raul in general nu se tem decat de rugaciune.

Cine domnule? cine? cine arunca cu bolovani?

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378833)
diavolii si raul in general nu se tem decat de rugaciune

Deci cand ai zis ca ne temem ne-ai facut diavoli sa inteleg?
Apai eu aș mai fi stat de vorbă cu dumneavoastră dar la noi astăzi este meci mare, foarte mare. FC Iadul contra FC Raiul. O să spuneți că noi n-avem nici o șansă pentru că toți jucătorii buni sunt în rai. Da, dar arbitri...
Dan Mihăescu, Grigore Pop, interpreteaza Toma Caragiu

spre_rasarit 18.07.2011 19:14:10

Eu nu am voie sa ma refer la oameni ca la diavoli. Ma refeream la ingerii cazuti. Acuma ce esti dusman al ortodoxiei de te-ai identificat cu ingerii cazuti si cu cei impotriva? Daca da, rugaciunea asta o sa te opreasca si o sa te duca la bine.

Apropo, de ce te identifici cu iadul, FC IAD? Just curios.

Raziel 18.07.2011 19:28:15

Celelalte Cuvinte - Cel din Rasarit

Nu te mira de un străin
În tara mea, de unde vin
e loc puțin

Si tot ce știu e cenușiu
Orașul meu, de unde sunt
e prea mărunt

Sunt un biet suflet rănit
Din Răsărit
Doamne nu mă lăsa
Fie voia Ta
Mi-au dat în dar gîndul amar

- Sărman hoinar – sa-l port mereu
pe drumul meu
În urma mea n-am ce lăsa
La răsarit, acolo n-a
rămas nimic

Sunt un biet suflet rănit
Din Răsarit
Doamne nu mă lăsa
Fie voïa Ta

korinna 18.07.2011 19:55:34

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378800)

Ce spui tu aici mi se pare de bun simt pentru un crestin ortodox. Trebuie intr-adevar sa ne rugam pentru pacea a toata lumea, pentru unitatea Bisericii Ortodoxe si pentru raspandirea ei la toate popoarele, pentru intoarcerea la credinta si la voia Domnului a tuturor, pentru binele animalelor si a creatiei, pentru mantuirea intregii creatii... parca la Pr. Cleopa am vazut abordarea asta... sper sa nu zic prostii, dar ma interesez. :)

PS: scapa de "imortalitatea" aia, suna a paganism, suntem vesnici oricum, dar vom petrece unii la Rai altii la iad (Doamne fereste!)

Mihai36 18.07.2011 20:25:10

pai nu stiu in ce masura iadul este suferinta chiar vesnica (iadul si raiul fiind stari ale constiintei) din moment ce la un moment dat si iadul si locuinta mortilor vor fi aruncare in iezerul de foc, -iezer de foc care suna a laminor.
Deci cumva se va termina si cu iadul ceea ce inseamna ca nu e vesnic , unii vor fi scosi de acolo altii aruncati si ei.

Intradevar rugaciunea lui este de bun simt si ea oricum se va implini intro forma sau alta avind in vedere profetiile VT si Apocalipsa.

Poate ar trebui sa discutam cum anume se vor implini ele avind in vedere aceste profetii findca nu cred ca noi doar trebuie sa ne rugam si automat cei din toate religiile se vor converti de la sine catre ortodoxie realizind asa deodata cita pace si iubire au ortodocsii in suflete in comparatie cu ei.

Acest lucru nu este posibil decit daca convertirea este facuta de catre Dumnezeu insusi prezent si vizibil in ochii popoarelor- asa dupa cum reiese din VT.

Insa nu stiu in ce masura intruparea Sa va fi recunoscuta de catre ortodoxie (posibil sa fie necesar un conciliu pan-ortodox pentru asta) si nu stiu mai ales in ce masura va decide sa vina direct in ortodoxie alegind una dintre religiile actuale cind ar putea sa faca una noua decit sa o refaca pe cea actuala. Sau sa refaca alta mai schioapa din anumite puncte de vedere sau poate una mai apropiata de forma finala pe care o doreste.

korinna 18.07.2011 20:37:19

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 378882)
nu cred ca noi doar trebuie sa ne rugam si automat cei din toate religiile se vor converti de la sine catre ortodoxie

Nu, nu trebuie doar sa ne rugam ci mai ales de toate sa facem voia Domnului... "dobanditi pacea si mii in jurul vostru se vor mantui" ... voia Domnului implica si rugaciune, multa rugaciune si multa rugaciune pentru semeni mai ales, decat pentru propria persoana... rugaciunea pentru aproapele este mult mai placuta inaintea Domnului decat pentru tine insuti... ca vazandu-te cat te ostenesti pentru altii fii pe pace ca are Domnul grija si de tine... :)

Parintele Arsenie Boca: "Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"...

laurastifter 18.07.2011 20:43:33

Dragi frați creștini,
Doamne ajută!
Nu știu ce a scris spre_rasarit la alte topicuri, dar ideea inițierii unui îndemn la rugăciune pentru întoarcerea la Dumnezeu a necredincioșilor îmi pare cât se poate de creștinească, pentru că Dumnezeu "vrea ca toți oamenii să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină", potrivit Sfântului Apostol Pavel.
Dacă la alte topicuri a scris mesaje neortodoxe, îi putem contrazice strict acele idei, dar aceasta nu implică din partea noastră o dezaprobare automată a oricărei idei exprimate de acest creștin.
În plus, el a spus clar că nu recomandă acea rugăciune ca o formulă magică de convertire a necredincioșilor, ci este doar un text pe care l-a propus. Ideea, în esență, este frumoasă, pozitivă: este necesar să ne rugăm lui Dumnezeu, cu încredere, pentru mântuirea tuturor semenilor noștri. Însuși Sfântul Apostol Pavel, inspirat de Duhul Sfânt, îi îndemna pe credincioșii săi să ceară de la Domnul ca Evanghelia să se răspândească între păgâni.
Cine sunt dușmanii Ortodoxiei? Nu știu pe cine are în vedere inițiatorul topicului, dar primii adversari ai credinței pe care-i am în minte sunt fundamentaliștii care, în diverse țări islamice, îi prigonesc pe creștini, exact ca în perioada Bisericii primare. Alți adversari sunt cei care promovează crima sub diferite forme (avort, eutanasie etc.), sau diverse ideologii periculoase și dubioase (ateism, relativism, secularism etc. etc.). Pentru toți aceștia, cu multă credință, să-L rugăm pe Domnul nostru, să-L rugăm să-i convertească la adevăr, așa cum pe Saul (Sf. Ap. Pavel) l-a transformat din prigonitor al său în apostol iubitor și martir.
Este adevărat, termenii întrebuințați de spre_rasarit în rugăciunea propusă sunt destul de neobișnuiți pentru limbajul bisericesc și formularea... dar dacă aceste cuvinte îl ajută să intre în comuniune cu Dumnezeu, dacă astfel se exprimă el în mod liber și-I vorbește deschis Tatălui ceresc, n-avem dreptul să-l judecăm. Și este foarte posibil (din modul în care am observat că scrie la acest topic) ca nici măcar să nu-i fi trecut prin minte apocatastaza sau alte erori dogmatice de care unii dintre participanții la această discuție îl suspectează. :) Oricum, să ne rugăm unii pentru alții și pentru toți oamenii! :)
Doamne Iisuse Hristoase, înflăcărează-i de dragoste față de Tine pe toți cei care ezită să Te primească în inimile lor! Risipește întunericul duhovnicescal necredinței acelora, biruind cu dragostea Ta infinită orice idee sau faptă care-i îndepărtează de Tine. Amin!

glykys 18.07.2011 22:14:57

Cel mai bine este sa participam la Sfanta Liturghie, unde ne rugam pentru toate categoriile de oameni, inclusiv pentru cea mentionata in acest topic.

cristiboss56 18.07.2011 22:31:25

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 378924)
Cel mai bine este sa participam la Sfanta Liturghie, unde ne rugam pentru toate categoriile de oameni, inclusiv pentru cea mentionata in acest topic.

Astfel de rugaciuni se fac seara de seara , si-n fiecare dimineata , si la finalul fiecarei Catisme din Psaltira lui David si a Maicii Domnului , caci avem aceasta obligatie de a citi pomelnicul unde se aduce in discutie cele spuse aici . Nu este o noutate asa ceva !

spre_rasarit 19.07.2011 01:57:19

Cine fac rugaciunile de care zice cristi, foarte bine. Cine nu , aici e o versiune mai scurta. Copiaza rugaciunea asta pe o bucata de hartie si e bine s-o iei cand te duci cu autobuzul sau masina undeva.

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378737)

Doamne forteza-ma sa ma mantuiesc pe mine si toata omenirea , intoarce la credinta si mantuire pe toti oamenii ce lucreaza impotriva mantuirii oamenilor ,impotriva oamenilor sau impotriva religiei celei mai bune pentru mantuire si obtinere a imortalitatii, intoarce la lupta pentru mantuirea lumii pe toate organizatiile ce lucreaza impotriva oamenilor sau impotriva mantuirii oamenilor sau impotriva Bisericii stabilite de IIsus. Doamne pazeste, intareste si binecuvanteaza calea cea mai buna de mantuire si de obtinere a imortalitatii in ochii tai si raspandeste-o pe tot globul Pamantesc. Bunule Dumnezeu desfiinteaza de pe Pamant raul incluzand aici avortul, vrajitoria si alte pacate grave si da mantuire la toata omenirea. Bunule Dumnezeu, du toti oamenii in rai pentru eternitate si da-le la toti nemurirea pierduta. Bunule Dumnezeu, te rog restaureaza toata Creatia la starea fara de pacat.Amin.

spre_rasarit 19.07.2011 06:53:00

Intr-o carte de rugaciune catre Maica Domnului este scris:
Zapisul boierului celui ce scrisese cu sangele sau l-ai scos din mana diavolului cu puterea ta cea atotstapanitoare.
Am citit undeva pe wikipedia despre intamplarea asta.

S-ar parea ca rugaciunile la Maica Domnului pot salva pe vrajitori.

DragosP 19.07.2011 07:15:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 378802)
@spre_rasarit, îmi răspunzi și mie tre rog?

Citat:

În prealabil postat de spre_rasarit (Post 378805)
Nu stiu de ce dar am impresia ca iti e teama de rugaciunea impotriva dusmanilor ortodoxiei.

Tocmai ti-am raspuns, daca nu iti place roaga-te cum stii.

Mor de frică, nu alta.
Nu mi-ai răspuns nimic de aceea te mai rog odată: spune-mi te rog cine a scris/de unde ai rugăciunea?

heaven 19.07.2011 07:39:51

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 379019)
Mor de frică, nu alta.
Nu mi-ai răspuns nimic de aceea te mai rog odată: spune-mi te rog cine a scris/de unde ai rugăciunea?

Si eu sunt curioasa daca iti va raspunde sau va cauta sa schimbe vorba din nou.I-am urmarit si alte postari si am observat ca atunci cand nu doreste sa raspunda unei intrebari ori omite sa o faca ori schimba subiectul deturnand atentia catre altele.De exemplu,pe un alt topic un utilizator il intrebase ce parere are duhovnicul sau despre viziunile referitoare la inger si Iisus pe care el afirma ca le-ar fi avut si nu imi aduc aminte sa fi citit raspunsul.
Adica,nu ma intelege gresit, Spre_rasarit,nu am nimic personal cu tine,insa si eu eram curioasa sa citesc raspunsurile la aceste intrebari...

Melissa 19.07.2011 08:42:59

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 379024)
De exemplu,pe un alt topic un utilizator il intrebase ce parere are duhovnicul sau despre viziunile referitoare la inger si Iisus pe care el afirma ca le-ar fi avut si nu imi aduc aminte sa fi citit raspunsul.

Da, asa e draga mea.Eu l-am intrebat si nu mi-a raspuns.:-)

DragosP 19.07.2011 08:54:40

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 379024)
...De exemplu,pe un alt topic un utilizator il intrebase ce parere are duhovnicul sau despre viziunile referitoare la inger si Iisus pe care el afirma ca le-ar fi avut si nu imi aduc aminte sa fi citit raspunsul.
...

Ei, dacă acolo este explicabil (poate) pentru că n-a apucat să vorbească cu duhovnicul său, eu i-am adresat o rugăminte simplă și clară.
Bineînțeles că nu e nimeni obligat să răspundă la ceva, dar măcar un "nu vreau să răspund" tot se poate scrie, nu?
Chestie de 6..7 ani de acasă.

Pr. Gheorghe 19.07.2011 09:32:13

Fericiti cei saraci cu duhul...!

Acum a mai ramas de stabilit daca spre_rasarit este sarac cu duhul, cam in ce proportie si totodata, daca mai are sanse de revenire!:63:

@spre_rasarit

Omule drag, o fi bine ce ceri dumneata dar nu este bine cum ceri. Daca vrei sa salvezi lumea prin "impunerea" ortodoxiei, hai sa o faci asa cum se cuvine: invata mai intai cu rabdare si staruinta cele despre ortodoxie! Fratii de pe forum ti-au atras atentia ca nu prea "le ai" dar vad ca esti ambitios si te tii tare! Bun lucru ambitia, dar canalizeaza energia acolo unde-ti va aduce folos duhovnicesc; deocamdata toata aceasta tarie pe care o arati nu face altceva decat sa-ti umfle penele si sa stii, mandria nu este bineplacuta lui Dumnezeu! Cel mandru, chiar daca are Har, il va pierde daca nu se smereste de buna voie!

Odata, un parinte intelept, fiind intrebat de ucenicul sau cel iute daca nu ar trebui sa schimbe pravila lor de rugaciune, ca toata ziua se roaga doar pentru sufletele lor iar lumea intreaga iata se afla in pericol de moarte si trebuie salvata, a raspuns, vazand inselarea: asa este, fiule, bun lucru zici, acum ca noi doi ne-am mantuit si suntem in rai, hai sa-l dam afara de aici pe Hristos si sa stam in locul Lui ca El nu prea se pricepe la treaba asta cu mantuirea lumii asa de bine ca noi!

Frate draga, de smerenie nu scapa nimeni, asa ca mai bine te smeresti tu ca sa nu te smereasca Dumnezeu si sa te cuprinda apoi si rusinea. Lasa gandul despre salvarea lumii, ca nu-i bun: iti ocupa toata capacitatea de a gandii si nu mai poti sa intelegi ca ai pacate ce trebuiesc planse. Sau mai plastic: Vrei sa incalzesti lumea care ingheata tu fiind doar un licurici bolnav?

Mihai36 19.07.2011 09:40:15

Zaharia 14 9. " Și va fi Domnul Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi Domnul unul singur și tot așa și numele Său unul singur."

Ce inseamna asta?

DragosP 19.07.2011 09:57:20

Citat:

În prealabil postat de Pr. Gheorghe (Post 379048)
... Sau mai plastic: Vrei sa incalzesti lumea care ingheata tu fiind doar un licurici bolnav?

La fel de plastic: nu mai plânge la mormânt străin!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:03:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.