Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13132)

Daniel_7 18.06.2011 22:52:27

Edward Maya,singurul roman care a castigat un premiu Billboard

Categoria Top Dance Song a fost castigata de Edward Maya & Vika Jigulina, pentru piesa ,,Stereo Love". Dj-ul roman da astfel lovitura pe piata muzicala americana, publicatia Billboard fiind considerata "Biblia muzicii".

Daniel_7 18.06.2011 22:58:44

Edward Maya a absolvit Liceul de Muzică George Enescu și București și este student în ultimul an al Universității Naționale de Muzică. În 2008, a produs albumul "Fără lacrimi" al trupei Akcent.

Piesa „Stero Love“, cântată alături de Vika Jugulina, i-a adus recunoașterea internațională, ocupând primul loc în topurile muzicale din mai multe țări europene. Hitul este de asemenea piesa românescă cu cea mai mare răspândire, fiind licențiată și pe continentul american.

Dumitru73 18.06.2011 23:11:14

aha, dar care e ideea?

Daniel_7 18.06.2011 23:13:57

Sunt nominalizati la Billboard Music Awards 2011, la categoria Dance Song, cu hitul "Stereo Love", alaturi de Lady GaGa si Beyonce, dar în România aproape nimeni n-a auzit de ei. Se afla în plin turneu, "The Desert Rain Tour", în India, Columbia, Mexic, Ecuador, Brazilia, SUA, Chile, dar aici cel mai recent hit, "Desert Rain", nu se difuzeaza la niciun post de radio. Când au îndraznit sa ceara rezilierea contractului cu casa de discuri din România, nemultumiti ca nu sunt promovati si ca nu li s-au platit drepturile banesti, s-au trezit dati în judecata, cerându-li-se daune de doua milioane de euro. Edward Maya si Vika Jigulina ne povestesc în cum au ajuns în aceasta situatie paradoxala.

- Când a început povestea hitului vostru numarul 1, "Stereo Love"?
Edward Maya: Acum trei ani. M-am întâlnit în studio cu Vika, ne cunosteam de ceva vreme. Ea este DJ-ita la Vibe FM, eu sunt compozitor de foarte mult timp, am stat în spatele foarte multor artisti din România. La un moment dat, am compus împreuna "Stereo Love". Am pus-o pe internet într-o noapte, sa vedem ce se întâmpla. În trei luni, era deja în Grecia, în Turcia si, cum aveam nevoie de videoclip, ne-am dat seama ca singura noastra sansa este sa semnam, pentru promovarea ei, cu un label din România. Ceea ce am si facut. Lucrurile au mers foarte bine trei luni, dar, la un moment dat, ne-am dat seama ca noi nu mai comunicam cu labelul nostru. Iar piesa era deja peste tot în topuri.
Vika Jigulina: A fost pe locul 1 în Billboard Franta, acum un an si jumatate, pentru vreo 10 saptamâni, pe locul 1 în Billboard Canada si pe 2 sau 3 în Billboard Europe. Are deja peste 120.000.000 de vizualizari pe un singur cont, pe YouTube. (n.r. - "Stereo Love", în mai multe variante, are peste 256 de milioane de vizualizari).

Daniel_7 18.06.2011 23:17:46

- Cum adica nu mai comunicati cu labelul vostru?
E.M.: Nu aveam nici un feedback de la casa de discuri, nu primeam bani, nu ni se raspundea la e-mailuri, nu eram bagati în seama. Cu alte cuvinte, "nu e treaba voastra ce facem noi". În plus, nimeni nu ne cunoaste la noi în tara. Colegii mei de clasa ziceau ca Edward Maya nu-i român. Oamenii sunt înnebuniti afara, dar în tara nu ne cunoaste nimeni. Era un mare semn de întrebare.
V.J.: Noi am vrut sustinere în primul rând pentru România, dar n-am fost invitati la nicio emisiune, nu a existat niciun articol despre noi, nu avem niciun CD cu piesa noastra.
E.M.: Asa ca, dupa ce am lansat si a doua piesa, "This is my life", tot cu Vika Jigulina, am zis ca vrem sa stim si noi despre bani, despre licenta si ne-am dus acolo cu avocatul, sa ne ia cineva în serios. Asta se întâmpla acum un an si jumatate. Am discutat ceva foarte vag, din nou nu ni s-au oferit informatii. Atunci am zis OK, nu vrem sa mai colaboram.

- Si ei ce-au zis?
E.M.: A în a doua secunda ne-am trezit ca suntem dati în judecata de casa noastra de discuri, cerându-ni-se daune de peste 2 milioane de euro, pentru ca am îndraznit sa reziliem contractul, în baza faptului ca nu suntem multumiti. Si ne-am trezit cu patru procese pe cap, nu stiu exact pentru ce, noi neprimind bani. Vika, timp de doi ani, n-a primit niciun ban. Abia prin octombrie-noiembrie anul trecut a primit ceva, dar e o mare discrepanta între cât de mare a fost succesul si câti bani a primit.

- Ce-ati facut dupa ce v-au dat în judecata?
E.M.: Normal ca trebuie sa ne aparam. Cu toate astea, am continuat sa compunem muzica si am scos "Desert Rain", al treilea single. Suntem acum într-o situatie paradoxala. În iunie plecam în al doilea turneu în SUA, în zece dintre cele mai importante orase. Suntem singurii români care au intrat în Top 100 Billboard. Pe 22 mai suntem invitati la Billboard Music Awards, cele mai importante premii all over the world. Alaturi de Lady GaGa, Beyonce, La Roux, Yolanda Be Cool, suntem nominalizati la categoria Dance Song. Nimeni nu stie asta. Am fost la Winter Music Conference, în Miami, unde "Stereo Love" a fost nominalizata la sectiunea Dance. "Desert Rain", pe care am lansat-o în decembrie prin casa mea de discuri, Mayavin Music, exista deja în Rusia, UK, Franta, Mexic, Brazilia. Tot în iunie, suntem invitati la Budapesta, la premiile VIVA, unde vom fi premiati pentru "Desert Rain", considerata cea mai buna piesa a începutului de an. Suntem peste tot în lume cu "Desert Rain", dar în România nu existam pe radio, pe TV si nu întelegem ce se întâmpla. Credem ca asta are legatura cu faptul ca suntem dati în judecata de fosta noastra casa noastra de discuri, suntem dati exemplu, pe modelul cine se ridica sa puna pretentii dispare. Dar noi nu ne lasam.

- Ai încercat sa vorbesti cu directorul acestei case de discuri?
E.M.: Deja nu mai exista comunicare de un an si jumatate decât între avocati. Stii, noi, daca am fi vrut sa plecam si nu ne interesa România, niciodata nu am fi discutat despre asta. Noi avem succes afara si am putea oricând sa plecam. Dar eu vreau sa termin Conservatorul, sa fac muzica aici. N-as pleca niciodata din România.
V.J.: Nu e vorba ca nu ne recunoaste lumea pe strada aici, problema e ca nu ni se difuzeaza muzica. În România nu existam. În Canada m-am trezit ca cineva îmi cânta piesa. Acum un an a aparut Mia Martina, o artista care cânta "Stereo Love", având si clip oficial pentru melodie. Si cânta cu voie, cu acte în regula piesa asta. Cine i-a dat voie? Labelul nostru! Noi nu i-am dat niciodata voie sa faca asta. Orice contract semnat trebuia sa fie cu acordul scris al artistilor. Am cerut explicatii. Ni s-a spus ca ei nu stiu nimic. Labelul din România a zis ca nu e vina sa, iar labelul de afara a zis: "ne scuzati, dar noi avem toate drepturile de la labelul vostru din România"...

- De ce nu vreti sa numiti acest label?
E.M.: Este singurul label mare din România si sunt trecut ca si artist pe pagina lor. (n.r. - este vorba despre Cat Music). Dar nu vrem sa spunem nume, sa dam vina pe cineva. Vrem ca lumea sa înteleaga situatia în care ne aflam si sa ne sustina, pentru ca noi suntem de partea publicului. Oricum n-avem nicio alta putere.
Spui ca e o mare fita sa fii român. Asa de bine sunt priviti artistii români afara?
E.M.: Peste tot aud numai vorbe de lauda despre români. Oamenii iubesc România datorita muzicii noastre, pentru ca suntem mai multi artisti care suntem cunoscuti afara. De câte ori intram pe scena, luam cu noi steagul tarii respective si al României. Si peste tot gasim români. Iar când venim acasa... ne bucuram, dar avem asa, un sentiment de tristete, de dezamagire.

CAT MUSIC NU COMENTEAZA! Reprezentantii casei de discuri CAT Music nu au dorit sa comenteze referitor la acest subiect.

Daniel_7 18.06.2011 23:18:47

Cine sunt ei?
Eduard Marian Ilie, cunoscut drept Edward Maya, s-a nascut în 1986, la Bucuresti. Este producator, cântaret si compozitor. A absolvit Liceul de Muzica "George Enescu" din Bucuresti si este student în ultimul an la Universitatea Nationala de Muzica. La 19 ani, Maya compune împreuna cu Eduard Cârcota piesa "Tornero", cu care Mihai Traistariu se claseaza pe locul 4 la Eurovision 2006. În 2008 produce albumul "Fara lacrimi" ("No Tears") al trupei Akcent. În vara lui 2009 compune, împreuna cu Vika Jigulina, piesa "Stereo Love", care ajunge în scurt timp un hit international. Are acum propria casa de discuri, Mayavin Records.
Vika Jigulina, pe numele ei real Victoria Corneva, s-a nascut în 1983 la Cahul, în Republica Moldova. Dupa ce a absolvit Rachmaninov School of Music, se muta la Timisoara, unde îsi continua studiile. În prezent este DJ la Vibe FM.

5 secrete
Trag un pui de somn în aeroport
"Calatorim foarte mult si dormim inclusiv în aeroport, pe banci, pentru ca uneori suntem foarte obositi"
Cea mai frumoasa vacanta au petrecut-o la bunici
"Cea mai tare vacanta a fost la tara, în România, în satul Vârfuri, din judetul Dâmbovita, la bunicii lui Edward. Am fost cu niste prieteni, am facut gratar".
Considera ca mâncarea româneasca e cea mai buna din lume
"Dupa ce am mâncat peste tot în lume, cea mai buna mâncare ramâne cea româneasca. Nu exista nimic mai bun pe lumea asta".
Amândoi iubesc România
"La noi asa e: 'cine e asta, ma? Al nostru? aaa, e de c...!' 'Cine-i ala? Akon? Mama, ce tare!' Poate la un moment dat vom învata sa ne sustinem oamenii talentati. Noi suntem mândri pentru ceilalti colegi ai nostri care au reusit afara".
Edward cânta la fagot
"Am cântat pâna de curând în orchestra Conservatorului, la fagot. Am fost si în turneu cu ei. Sunt ultimul an la Conservator, dar nu mai am timp sa cânt în orchestra".

Daniel_7 19.06.2011 00:00:10

Credeti ca valul acesta nou de artisti romani cunoscuti in strainatate gen:Inna, Akcent, Edwin Maya,Morandi... aduc o imagine mai buna Romaniei sau cel putin muzicii romanesti?

anna21 19.06.2011 01:41:27

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 370005)
Credeti ca valul acesta nou de artisti romani cunoscuti in strainatate gen:Inna, Akcent, Edwin Maya,Morandi... aduc o imagine mai buna Romaniei sau cel putin muzicii romanesti?

Nu te crede nimeni daca spui ca Edward Maya e roman.
Nu a fost promovat ca emblema pt talentul muzical romanesc.

Delirul 19.06.2011 07:52:22

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 370019)
Nu te crede nimeni daca spui ca Edward Maya e roman.
Nu a fost promovat ca emblema pt talentul muzical romanesc.

Bine punctat. Cu atatea englezisme si ca nume personale si ca titluri la piese cine sa stie ca-s de fapt romani

Daniel_7 19.06.2011 18:09:53

pe wikipedia

Eduard Marian Ilie (n. 29 iunie 1986 în București),[1] cunoscut mai bine ca Edward Maya, este un producător, cântăreț și compozitor de muzică român. A absolvit Liceul de Muzică "George Enescu" din București și este în ultimul an la Universitatea Națională de Muzică București.

La 19 ani, Maya a compus o melodie cu Eduard Cârcotă pentru Concursul Muzical Eurovision 2006, care a terminat pe locul patru în competiție (Mihai Trăistariu - Tornero).

În vara lui 2009, Maya și-a lansat prima melodie ca artist, "Stereo Love", care a ajuns pe locul doi în topurile românești. Puțin mai târziu, dar în același an , "Stereo Love", a ajuns un hit în cluburi din întreaga lume.[2]. În urma acestui succes, a avut de onorat concerte în întreaga lume, piesa a intrat în topurile de specialitate internaționale, fiind plasată în primele 5 piese în topurile muzicale din Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie.[3][4][5] Piesa "Stereo Love" are peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Daniel_7 19.06.2011 18:58:24

Inna este poate cel mai cunoscut artist român al momentului în Europa și UK. Edward Maya are și mai mare succes cu ’Stereo Love’, ajungând chiar pe prima poziție a topului Billboard francez! Lista succeselor românești continuă cu Akcent, Deepcentral, Anda Adam, Deepside Deejays, Fly Project, Morandi s.a.m.d.

În Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Turcia artiștii români sunt mai sus în topurile radio decât artiștii autohtoni așadar…
De ce merită românii să cucerească muzica internațională?
1. Muzica dance este noul trend

În anii ‘90 am văzut cum hip-hop-ul a dominat piața muzicală, cu Dr.Dre, 2Pac, Puff Daddy urmați rapid de pseudo-rapperii europeni.
Dar de câțiva ani atât americanii (prin Timbaland și Pharrell) cât și englezii (prin scena dnb și hip-hop) s-au inspirat puternic din muzica electronică și dance europeană. Infuzia de synth-uri din trance-ul nemțesc și arpegiatoare electro din dance-ul francez au salvat pop-ul american.
Atuul românilor: Românii au fost mereu experți în a imita stilul european, în special german și francez.
2. Popcorn

Mulți s-au săturat de acest nou stil muzical inventat de David Deejay și rafinat de Play & Win dar europenii abia au prins gustul! Și să nu uităm că este pentru prima dată în istorie când românii inventează ceva nou… În general suntem buni la copiat, dar iată că acum aducem un sound nou!
Atuul românilor: Românii sunt singurii care știu cum se face popcornul muzical.
3. Simplu, simplist, kitchios

Voltaj a inventat un stil muzical nou și au încercat să dea lovitura în Europa. Urma și Firma au încercat de asemenea să impresioneze Europa. Abordarea este greșită pentru că Europa are trupe foarte bune de rock! Cum impresionezi europenii atunci?
Faci lucruri pe care ei nu pot să le facă: kitch-uri surprinzătoare. O-Zone cu “Dragostea din tei” a fost ’Macarena’ românească tocmai pentru că a fost o melodie exagerat de simplă, cu versuri stupide dar ușor de reținut. Si au vandut peste 12 milioane de albume!
Atuul românilor: Fără o istorie muzicală națională, tinerii compozitorii români surprind prin simplitatea melodică.
4. Balcani și Orientul Apropiat

Influențele populare autohtone dar și influențele rusești, turcești, grecești și chiar azere sună exotic urechilor europene și americane. Singura soluție ca România să impresioneze este să folosească sonoritățile folclorice definitorii zonei geografice în care trăim.
Atuul românilor: Acordeonul din piesele dance românești a creat un stil original, ușor de recunoscut.
5. Internetul

Rușii, românii și indienii au fost mereu cei mai buni la matematică, informatică și internet. Rata pirateriei online o arată foarte clar :-) Dar internetul este și un mod de promovare și distribuție al muzicii. Fanul român este informat, consumă mult internet (România e pe locul 2 în Europa la internet de mare viteză), se plictisește repede și e avid de divertisment. Statisticile de pe YouTube arată faptul că internautul român vizualizează mai multe videoclipuri decât utilizatorii din alte părți.
Atuul românilor: Internauții noștri sunt mai buni decât ai lor.
6. God is a DJ

Am scris un articol intitulat “Compozitorul. Pianistul. Dirijorul” în care observam mutarea punctului de greutate de-a lungul timpului de la compozitor la interpretul vocal și apoi la DJ. După anul 2000 DJ-ul (deci producătorul muzical, nu artistul interpret) a devenit vedeta, starul, idolul: Bob Sinclar, David Guetta, Tiesto etc.
Atuul românilor: Avem puține voci cu care ne batem cu americanii dar ne pricepem la sampling.
7. Marile studiouri sunt în criză

Declinul vânzărilor de CD-uri și apariția soft-urilor ieftine pentru producție muzicală a distrus marile studiouri de înregistrări, astfel că, pe de o parte sunt din ce în ce mai puține albume ’stelare’ realizate cu milioane de dolari, pe de altă parte oricine poate crea un hit cu laptopul de acasă!
Atuul românilor: Ai noștri mereu au produs muzică ieftin pe calculator, acum în sfârșit acest sound nu deranjează pe nimeni.
8. Fetele frumoase

Româncele sunt frumoase! Nu e doar o mândrie națională. Iar videoclipurile muzicale (mai ales cele dance, vezi punctul 1) trebuie sa arate frumusețe și senzualitate. Oare de ce a avut atâta succes în Europa primul videoclip Deepside Deejays?
Atuul românilor: Frumoasă-i vecina noastră, scoate capul pe fireastră…
9. Muzica gratuită

Americanii înca iși plâng de milă și cauta soluții salvatoare. Francezii chiar propun legi pentru pedepsirea “pirateriei” online. In același timp Coreea de Sud (cea mai avansată țară dpdv internet/tehnologie digitală) are o industrie muzicală bazată exclusiv pe online, ințelegând că CD-ul a murit.
Artiștii români iși trimit singuri mp3-urile la site-urile de download gratuit și folosesc mess-ul ca principalul canal de distribuție al muzicii. Ai noștri trimit track-urile de voci pe net pentru ca orice DJ să le remixeze sau să creeze mashup-uri.
Atuul românilor: La noi gratuitatea pe internet este firească precum gravitația.
10. Tu

Ai ajuns până aici deci ești interesat nu doar de muzica românească ci și de motivele pentru care artiștii noștri au succes afara. Tu, cel care citești acest articol ai facut hit în România fiecare melodie care apoi a cucerit topurile internaționale. Tu asculți, filtrezi și promovezi un curent care va lua pe sus Europa și America!
Atuul românilor: Românii.

Ce atuuri am scăpat din vedere? Cu ce ne mai putem mândri? Ce alte avantaje pot folosi artiștii români pentru a cuceri lumea?

Daniel_7 19.06.2011 19:02:28

Spui că e o mare fiță să fii român. Așa de bine sunt priviți artiștii români afară?
E.M.: Peste tot aud numai vorbe de laudă despre români. Oamenii iubesc România datorită muzicii noastre, pentru că suntem mai mulți artiști care suntem cunoscuți afară. De câte ori intrăm pe scenă, luăm cu noi steagul țării respective și al României. Și peste tot găsim români. Iar când venim acasă... ne bucurăm, dar avem așa, un sentiment de tristețe, de dezamăgire.

catalin2 19.06.2011 21:11:51

Cea ce era greu de imaginat acum cativa ani, romanii au devenit foarte apreciati datorita muzicii.

anna21 19.06.2011 21:30:21

Reiau postarea: in Sua nu esti crezut ca Edward Maya e roman.. Lumea crede ca exagerezi sau confunzi.. Sau daca e roman, precis e doar la origine roman, dar apartine altei culturi. La fel si cu Inna si altii.
Chiar daca dovedesti omului ca sunt artisti romani, tot este incredul.

Americanul de rand nu stie nimic de Romania (decat Hagi!!! Unii dintre ei.. Aaa, Dracula).
Dar inainte de a fi indignati sau dimpotriva, prea umflati in pene, ar trebui sa ne intrebam "ce stim noi despre ceilalti, de avem pretentia ca ceilalti sa ne admire?"
Altii nu stiu care e capitala Romaniei.
Dar cati romani pot numi spontan capitala Chile, a Mongoliei, a Cubei. Sau in Europa: capitala Andorei?
Sau foarte simplu: cati romani stiu numi capitala statului California?

Sau.. Armenii au compositori cunoscuti in toata lumea. Cati romani pot numi macar unul?

Sa nu mai exageram ca artistii romani schimba imaginea Romaniei. Muzica lor este cunoscuta, fredonata... Dar nu stie mai nimeni de unde provine.
Asa cum demult se canta in toata lumea Lambada. Stie cineva tara de origine?

Daniel_7 19.06.2011 22:10:01

1.Americanii nu stiu ca e roman,dar noi stim,si asta e important.Probabil nu stiu nici cine e Traian Vuia,sau Stefan cel Mare.

Insa intotdeauna cei care au legatura cu domeniul cunosc provenienta performerului.
Oricum ,astazi cu un simplu click pe net ,poti afla imediat cine este acea persoana.
Pe facebook,cred ca apare si acolo provenienta.

2.Al doilea lucru este ca Edward Maya e mai cunoscut in America decat in Romania.

Daniel_7 19.06.2011 22:12:35

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 370234)
Cea ce era greu de imaginat acum cativa ani, romanii au devenit foarte apreciati datorita muzicii.

Asta am vrut si eu sa subliniez.Ma mira foarte mult ca Stereo Love a concurat cu Bad Romance si Telephone ale lui Lady Gaga,si a castigat!

Mihailc 20.06.2011 19:12:10

În urmă cu câteva luni aș fi privit cu dispreț existența unui topic cum este cel de față. Între timp am monitorizat cu atenție anumite atitudini din sport și showbiz și am tras concluzia că mărturisirea credinței poate veni de unde nu te aștepți.
Nu știu cum e cu Aduard Ilie, dar cunosc cazul Innei, o altă performeră a muzicii comerciale, și ea o româncă cu succes în topurile dance din lume. Am rămas surprins să aflu că fata asta se străduiește să fie o credincioasă practicantă în ciuda imaginii ei de "bombă sexi" , produs de marketing fără de care în lumea respectivă nu exiști. Fata a contribuit decisiv la ridicare bisericii parohiei sale, unde este prezentă la sfintele slujbe adeseori.
Și mai bun este exemplul lui Novak Djokovik, mare jucător de tenis al zilelor noastre dar în primul rând un mărturisitor ortodox. Cred că publicul occidental agnostic și hedonist (cum ne place nouă să-l caracterizăm), rămâne siderat când jucătorul sârb face metanie și cruce, indiferent dacă pierde sau câștigă, are iconiță în geaantă pe care o sărută după fiecare meci. Să nu mai spun că este ctitor de biserici și mănăstiri.
În ortodoxie nu ști niciodată de unde sare iepurele!

Lilith23 20.06.2011 20:10:18

Citat:

În prealabil postat de Daniel_7 (Post 370318)
Probabil nu stiu nici cine e Traian Vuia,sau Stefan cel Mare.

Si de ce ar trebui ei sa stie cine e Stefan cel Mare? Crezi ca'i doare capul pe ei de voievozii nostrii? Oricum, romanii tare mult habar au despre istoria americii sau a altor tari. Ca nu'si stiu nici propria istorie, multi dintre ei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:21:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.