Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Pictura si Sculptura Bisericeasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5041)
-   -   Fresca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1295)

dmb 24.01.2007 14:20:41

Biserica noastra asteapta sa fie pictata. Cum nu traim in Romania sintem destul de rupti de acctualitate asa ca vin cu rugamintea sa-mi dati nume de pictori f. buni si cu experienta in fresca (stil bizantin)eventual linkuri unde se pot vedea lucrarile lor.
Desigur eu nu sint factorul de decizie dar este mai bine sa ai de unde alege ...decit sa nu ai de ales!
Oricum cine considera ca biserica lui este frumos pictata (si stie cine a facut-o) va rog sa-mi trimiteti ceva fotografii (daca aveti) pe adresa dmariusb@yahoo.de
Multumesc de acum pentru orice osteneala.

dmb 26.01.2007 12:57:24

Si bisericile voastre sint nepictate fratilor?
Sau sint pictate de mintuiala?

Laurentiu 06.02.2007 18:01:08

Imi pare rau ca nu pot sa bag aici "Capela sixtina a ortodoxie romanesti "numita astfel..
Pictura Parintelui Arsenie Boca este inegalabila ca nimeni altul Parintele a stiut sa puna si ceva din trairea lui cea profunda ceva spiritual cum nu vei vedea alta pictura ca cea de la Drganescu pictata in aproximativ 15 ani.. pictura in temepera.

dmb 06.02.2007 18:21:58

Multumesc Laurentiu,
din pacate pictorul ...nu mai este printre noi.

Laurentiu 14.02.2007 13:17:14

Ba este dar noi nu-l vedem:)

mirelat 01.12.2007 20:36:07

Citat:

În prealabil postat de dmb
Si bisericile voastre sint nepictate fratilor?
Sau sint pictate de mintuiala?

:) Biserica noastra este foarte frumos pictata, Marius. Dar voi, ce-ati mai facut de anul trecut si pana acum, mai aveti nevoie de pictor?...

sofiaiuga 13.12.2007 19:14:33

petru botezatu in California.www.petrubotezatu.com si tel0260-614832 si 0747075858

pr.apahidean 06.05.2008 13:55:44

6 Mai 2008. Hristos a inviat!
Regulamentul de procedura pentru pictarea unei biserici in Ro si pe care preotul paroh este tinut sa-l respecte necesita multa rabdare, timp si o cheltuiala de bani si energie pentru ca trebuie sa faci munca de detectiv. Am impresia ca tagma pictorilor este o societate underground, cu veleitati masonice.
De ce, daca ni se cere sa obtinem oferte de pret de la cinci pictori pentru licitatia lucrarii, nu este afisata pe site-ul Patriarhiei lista actualizata a pictorilor autorizati? Ca, de fapt, mie asta-mi trebuie.:D

pr.apahidean 06.05.2008 13:58:17

Daca stie cineva de lista pictorilor autorizati de Patriarhia Romana, l-as ruga sa-mi dea indicatii. Multumesc.

cozia 06.05.2008 18:35:27

Ce speri sa obtii avind aceasta lista? Ea nu va fi altceva decit o insiruire de SUTE de nume poate chiar MII(din cite am auzit), ale unor persoane care au fost autorizati cu de-a valma...

Parerea mea este sa vizitezi cit mai multe biserici pictate in ultimii ani si alege care-ti plac, dupa care intrebi cine este pictorul si il contactezi personal nu prin intermediari, si ai de unde alge. Cunosc multe biserici pictate in mod impecabil dar din pacate sunt si multe catastrofe...

cozia 06.05.2008 18:36:43

...iar partea cu veleitati masonice nu stiu de unde ai scos-o.

ioanhodean 06.05.2008 20:31:45

deci biserica din bos o ador! are si pictura frumoasa..:)..si poate ca si unchiumeu e pr acolo...dar ador biserica aia

eea 08.05.2008 15:17:44

si noi avem lucrarile de pictura incepute dar nu in fresca ptr ca structura dar mai ales fondurile nu ne permit la 130 de familii.oricum daca vreti sa vedeti cat de frumos poate picta un tana de 21 de ani , care a lucrat cu pictori mari din zona moldovei dati aici un click:http://www.crestinortodox.ro/Biserica_din_Mesteacan-22-22475.html

eea 08.05.2008 15:19:10

daca nu merge linkul cautati aici pe crestinortodox.ro la sectiunea biserici si manastiri, biserica din mesteacan.

cozia 12.05.2008 21:42:14

Calitatea picturii este esentiala in Biserica

Omul, chiar si cel necredincios cind intra in Biserica trebuie sa simta ca a intrat intr-o alta lume. Nu degeaba Sfintii Parinti au considerat dintotdeauna ca fresca de pe pereti, muzica, arhitectura din Casa lui Dumnezeu trebuie sa fie de cea mai buna calitate.

Oricine cind intra in Biserica trebuie sa poata sa-si linisteasca sufletul,iar daca Biserica nu-l face sa aibe acest sentiment de pace inseamna ca este doar un muzeu, iar calugarii din ea joaca doar rolul de security men

mirelat 13.07.2008 05:44:09

http://www.youtube.com/watch?v=p_zh1AFScQA

mirelat 13.07.2008 05:47:38

http://www.youtube.com/watch?v=p_zh1AFScQA

o prezentare interesanta de pe youtube, facuta de un roman de-al nostru din Italia. chiar daca nu stiti italiana, va asigur ca o s-o intelegeti :)

cozia 19.07.2008 16:34:08

Citat:

În prealabil postat de mirelat

Este fascinant faptul ca acest pictor ortodox picteaza fresca bizantina in CATEDRALELE CATOLICE si in felul lui duce o munca de INDREPTARE a catolicilor prin decorarea peretilor cu scene biblice...si prin asta ajuta apropierea comunitatii italiene de DUHUL ORTODOXIEI , duhul bisericilor noastre pe care ei din cauza Vaticanului l-au pierdut...iar acum vad ca se pot bucura de frumusetea bisericilor ortodoxe la ei in sat fara sa fie nevoie sa mearga la Ravena, Venetia si in alte parti

Frumoasa apropiere de Ortodoxie PRIN FAPTE nu prin mii de convorbiri si dialoguri care nu duc nicaieri

cozia 21.07.2008 05:24:50

Catolicii trebuiesc treziti prin frumusetea artei sacre asociate ortodoxiei. Este vorba doar de o trezire deoarece ei de fapt cunosc si iubesc bisericile decorate cu scene religioase insa Vaticanul in timpenia lui le-a interzis prin asa zisa "simplificare si purificare a mediului sacru" care de fapt s-a materializat prin desacralizare si indepartare de cele sfinte

Am auzit in Italia oameni simpli de la tara extaziati de fresca bizantina si dezamagiti insa ca Vaticanul nu este de acord, insa multi preoti catolici italieni ignora recomandarile si merg pe drumul dictat de inima lor si isi decoreaza peretii

panaghia 10.08.2008 00:44:31

cunosc doi pictori de fresca la noi in oras daca intereseaza pecineva saimi scrie peprivat

alecos 23.02.2009 16:21:09

Citat:

În prealabil postat de pr.apahidean (Post 71849)
Daca stie cineva de lista pictorilor autorizati de Patriarhia Romana, l-as ruga sa-mi dea indicatii. Multumesc.

sint pictor bisericesc autorizat tel.0265775924

napoleon 04.12.2009 18:34:28

fresca este o pictura des intalnita in bisericile crestin-ortodoxe. pictori sunt multi, problema e cati fac treaba de mantuiala si cati fac pictura cu adevarat. am vazut cu ochii mei cum unii, sub influenta necuratului banuiesc au pus fresca pe perete pregatit pentru tempera, mai exact au pus direct peste euroglet. ce inseamna asta? trageti voi concluziile, cat dureaza in timp aceasta minunata fresca-glet si cat de bine a iesit pictura... desi omul respectiv putea face "teoretic" lucrari bune, pentru ca a prezentat un portofoliu foarte dragut dar care nu semana deloc cu produsul finit. si asta doar ca sa termine mai repede si sa`si vada buzunarul burdusit.asa ca interesati`va de 2 ori inainte sa alegeti pictorul.
nu sunt pictor de biserici si nici cu preotimea nu am treaba, doar un pasinat al artei si inclusiv al frescii, care este o metoda veche si minunata

napoleon 04.12.2009 18:37:37

cel mai frumos ar fi ca cineva, sa faca un thread cu poze sau site`uri, bloguri cu picturi bisericesti, cand are nevoie cineva sa stie deunde sa aleaga si ca fiecare sa`si expuna si parerea despre respectivul

vguraliuc 25.01.2010 13:23:52

5 atașament(e)
suntem doi pictori(sot si sotie) cautam colaborare cu o echipa de pictori bisericesti sau atelier de icoane.avem experienta doi ani de pictura icoane, din care un an la atelier Bucium, si sase luni pictura al seco manastirea bujoreni(ocnite).contact:vguraliuc@yahoo.com

Damax 05.02.2010 22:24:56

Citat:

În prealabil postat de alecos (Post 118514)
sint pictor bisericesc autorizat tel.0265775924

Din cate stiu, pictorii autorizati de CPB au si ei niste grade, in functie de ceea ce dovedesc la examenul de autorizare, iar pe parcurs, in functie de numarul lucrarilor (bisericilor) si calitatea muncii acestea se modifica, in sens pozitiv sau chiar negativ. Adica se pot adauga sau elimina grade. In principiu, se pleaca de la cel mai mic grad, exceptiile fiind recompensate cu gradul urmator. Unele autorizatii sunt chiar acordate provizoriu, urmand, functie de activitatea pictorului, sa devina definitive.
Gradele inferioare acorda dreptul de a picta in sate si nu in orase, biserici de mici dimensiuni si nu de mari dimensiuni.
Cineva spunea ca in lista de la Patriarhie nu vezi decat o insiruire de nume, ceea ce e adevarat.
Altcineva spunea ca sunt o groaza (dintre ei) autorizati la gramada, ceea ce iarasi e adevarat.
Intrebarea mea ar fi: "functie de gusturile cui trebuie raportata <<calitatea>> picturii bisericesti a unui artist anume?" Sa-mi explice cineva, daca nu cer prea mult, ce intelege prin "imi place" sau "nu imi place pictura din biserica x ori y"
Sa fim seriosi, ce intelegeti voi prin pictura de calitate? Cati inteleg termenul de pictura bizantina care in mod gresit se utilizeaza (astazi o fi cel mult post bizantina, sau cititi prea mult Iorga)?
Si tot asa...oricum: Succes!!

andreicozia 18.02.2010 18:57:12

Citat:

În prealabil postat de Damax (Post 208935)
Sa fim seriosi, ce intelegeti voi prin pictura de calitate? Cati inteleg termenul de pictura bizantina care in mod gresit se utilizeaza (astazi o fi cel mult post bizantina, sau cititi prea mult Iorga)?
!!

Damax, slava Domnului, lumea, mai nou, a inceput sa se plimbe mult prin Europa, iar cei interesati de pictura AUTENTICA bizantina au ocazia, multumita nivelului de civilizatie a italienilor, sa vada foarte multe exemple VII si sa-si formeze o intelegere aprofundata a stilului bizantin, nici neo nici post ci cel iubit de sfintii parinti. Roma este plina de altare din perioada paleo-crestina anul 1000-1100(ceea ce noi nici nu visam in emisfera estica-balcanica unde am facut ,din lipsa de civilizatie si cultura, TOTUL PRAF), dupa care daca te duci spre Florenta, Verona, Ravena, Padova, Milano, gasesti altele, ca sa nu mai vorbim despre sudul Italiei care desi este periculos din cauza banditismului stradal, are citeva "bijuterii" bizantine care te dau pe spate si pentru care merita sa te duci...insa este mai bine de mers in grup organizat :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:38:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.