Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12860)

iulyaan 16.05.2011 10:20:46

O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara

http://www.timpul.md/articol/declara...812-23337.html
mai crede cineva in unirea Basarabiei cu Romania?Ma doare sa vad atat de multa indiferenta pentru aceasta problema.Ar fi un act normal de revenire a Moldovei la tara mama.Nu sunt niste deziderate ci realitati de care ar trebui sa ne preocupe mult mai mult.moldovenii au inceput sa faca primii pasi,dar romanii,din pacate,au alte treburi cu mult mai importante.sper sa ne trezim intr-o zi si sa reparam o greseala istorica.

horatiu.miron 16.05.2011 16:59:09

Se pare ca in Romania sunt destui care cred ca e viabila o unire si care chiar ar accepta o scadere a nivelului de trai, daca asta ar fi pretul unei uniri. Si nu sunt putini astia, sunt vreo patruzeci si ceva la suta.

Problema e in partea cealalta. In Moldova doar 4% doresc unirea cu Romania. Cade greu la stomac procentul asta pentru unionistii din stanga Prutului. Sigur, sondajul e facut de un ONG din asta liberal-progresist, e simplu sa atacam mesagerul. Hai sa zicem ca poate au ras din procente ca sa serveasca unei agende discrete, chiar si asa nu cred ca se poate pune procentul real mai sus de 10-15%. Din nou, o cifra dezamagitoare pentru unionisti.

Un alt argument care da credibilitate acestui sondaj sunt procentele foarte mici pe care le obtin partidele care sustin fatis unionismul la alegerile parlamentare din Moldova. Este foarte clar ca opinia publica din aceasta tara nu doreste unirea cu Romania. Chiar daca luam in considerare modul violent si ilegitim in care Romania Mare a fost rupta, o unire nu se poate face peste dorinta locuitorilor Moldovei - si se pare ca asta nu inteleg multi.

Nu romanii sunt cei care s-au lasat pe tanjala. Sa stiti ca in 20 de ani de guverne neocomuniste, clasa politica, asa cum e ea, a facut cateva lucruri bune. Printre ele s-a numarat si enuntul periodic la nivel politic al dorintei unioniste - acest lucru facandu-se mai mult sau mai putin voalat - probabil pentru ca nu i-a costat nimic si pentru ca, pana la urma, e ceea ce doreste o proportie serioasa a electoratului.

Pe tanjala s-au lasat moldovenii, de fapt nici nu cred ca a fost atat de aprinsa flacara asta a romanismului la ei ca sa aiba de unde sa scada.

r.D.Andrei 16.05.2011 17:02:31

Sînt o mulțime de români în Basarabia care nu doresc Unirea la moment, dar din alte motive decît credeți, anume faptul că România se află în UE. Știți și voi care este situația în UE și care au fost și sînt consecințele pentru România, mai ales dpdv duhovnicesc.

horatiu.miron 16.05.2011 17:08:41

Citat:

În prealabil postat de r.D.Andrei (Post 361465)
Sînt o mulțime de români în Basarabia care nu doresc Unirea la moment, dar din alte motive decît credeți, anume faptul că România se află în UE. Știți și voi care este situația în UE și care au fost și sînt consecințele pentru România, mai ales dpdv duhovnicesc.

Haha, ce tare a fost asta, moldovenii refuza unirea cu Romania intr-o proportie covarsitoare din motive duhovnicesti :))

Afinitatea lor pentru rasarit si rusofilia n-au, dom'le, nimic de-aface, nu? Faptul ca au votat constant comunismul la putere e la fel de irelevant, nu? Ah, sfintite popor basarabean, ce intelept esti tu ca te tii departe de UE.

iulyaan 16.05.2011 18:01:45

Nu au votat comunismul....aici se greseste!A fost impus....
Cat despre unificare,se doreste,dar abia acum incep sa se dezmorteasca oamenii,dupa anii lungi de comunism si rusificare permanenta.Este un drum anevoios,dar care pana la urma se va intampla......chiar daca exista multi care nu cred...unirea se va concretiza.

I.Calin 16.05.2011 18:04:41

Întrebare:

Ar putea cineva să realizeze un sumar al motivațiilor, scopului și efectelor unirii României cu Basarabia? Mă gândesc la o analiză obiectivă...

r.D.Andrei 16.05.2011 18:10:10

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361466)
Haha, ce tare a fost asta, moldovenii refuza unirea cu Romania intr-o proportie covarsitoare din motive duhovnicesti :))

Afinitatea lor pentru rasarit si rusofilia n-au, dom'le, nimic de-aface, nu? Faptul ca au votat constant comunismul la putere e la fel de irelevant, nu? Ah, sfintite popor basarabean, ce intelept esti tu ca te tii departe de UE.

Ați eliminat din mesajul meu exact atît cît să distorsionați ideea mesajului. Regretabil.

Nu degeaba am subliniat: români din Basarabia, adică oameni cu conștiință națională, care nu doresc înfăptuirea unirii din aceste motive. Cunosc și mulți români din România care nu vor unirea Basarabiei tot din cauza UE. Ați fi vrut dvs. să vă uniți cu Basarabia acum 30 de ani în cadrul URSS? :)

o nestiutoare_ 16.05.2011 18:41:23

Mie imi pare mai realista alipirea Basarabiei la Rusia, decat la Romania...
Hmm.., dar asta e simpla mea opinie;).

Dumitru73 16.05.2011 18:45:54

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 361483)
Mie imi pare mai realista alipirea Basarabiei la Rusia, decat la Romania...
Hmm.., dar asta e simpla mea opinie;).

asta o fi realismul politic, poate.
realismul poporului s-a vazut insa si la voturile din finala Eurovision.
noi le-am dat maxim, 12 puncte, ei la fel noua.

o nestiutoare_ 16.05.2011 18:49:32

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 361487)
asta o fi realismul politic, poate.
realismul poporului s-a vazut insa si la voturile din finala Eurovision.
noi le-am dat maxim, 12 puncte, ei la fel noua.

Altii ne conduc...
Si nu stiu daca, fiind pusi in situatia reala de a alege, am desfasura manifestatii in strazi si slogane curajoase ca noi suntem frati si tot felul...

Dar ar fi interesant de urmarit si asa ceva;).

guardian knight 16.05.2011 19:05:31

Ambele parti par de vina !

Eu unul cred, ca ambele tari sunt de vina pentru situatia actuala,dezamagitoare !

Romania e prea bleaga,si nu face nimica ca sa strige mai tare si sa se zbata,pentru a atrage atentia marilor puteri occidentale,asupra acestei probleme si a incerca-forta o unire dupa modelul celor doua state germane din anii 90 !

Rusia,e prea puternica, si are un cuvant prea greu de spus( prin gaze ) la nivelul Ocidentului,ca sa nu fie bagata in seama !

Moldovenii sunt in mare parte, cred, spalati pe creier,sau pur si simplu fara o cultura nationalista !

De fapt romanii in general nu sunt un popor nationalist,si nu au acest instinct,nici acasta valoare promovata ,deoarece ei nu au avut in istorie niodata un imperiu !
Romanii nu au avut niciodata o istorie mare ca stat modern !!!
Nu ne putem compara, nici macar in vis cu ungurii,polonezii, grecii austriecii,nemtii,sarbii,slovacii,dpdv al nationalismului !

Dumitru73 16.05.2011 19:08:58

Citat:

În prealabil postat de o nestiutoare_ (Post 361488)
Altii ne conduc...
Si nu stiu daca, fiind pusi in situatia reala de a alege, am desfasura manifestatii in strazi si slogane curajoase ca noi suntem frati si tot felul...

Dar ar fi interesant de urmarit si asa ceva;).

cred ca am fi uimiti de cati ar raspunde apulului.

o nestiutoare_ 16.05.2011 19:15:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 361495)

Ca in filmele indiene:)):)).

Dumitru73 16.05.2011 19:25:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 361495)

*apelului...

Liviu33 17.05.2011 08:41:05

Pai noi am fi in stare sa cedam Ardealul daca ne-ar da bani pt un nivel de trai mai bun si voi vreti lupta pentru unire?

horatiu.miron 17.05.2011 12:05:38

Dragilor, moldovenii, in cel mai rau caz, sunt induhovniciti cu un duh foarte lumesc, ce bate dinspre rasarit. Comunismul de dupa independenta nu le-a fost impus, ei l-au votat de fiecare data. Si romanii au facut la fel dupa 1989, ar fi absurd sa-l acuzam pe Iliescu ca a furat alegerile din 1992, cand o tara intreaga l-a votat desi chemase minerii sa rupa niste spinari de studenti si intelectuali.

Asa suntem noi, asa sunt si ei - niste oameni slabi care simt permanent nevoia unui tatuc dur, care sa bata cu pumnul in masa, un pater patriae.

Continuati sa credeti in teoria conspiratiei, cum ca alegerile au fost furate si ca sondajele sunt masluite. Eu raman la parerea mea, aceea ca moldovenii, intr-o proportie covarsitoare, nu dau doi bani pe Romania, placandu-le mai mult de Marele Popor Prieten.

r.D.Andrei 17.05.2011 12:23:01

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361654)
Dragilor, moldovenii, in cel mai rau caz, sunt induhovniciti cu un duh foarte lumesc, ce bate dinspre rasarit. Comunismul de dupa independenta nu le-a fost impus, ei l-au votat de fiecare data. Si romanii au facut la fel dupa 1989, ar fi absurd sa-l acuzam pe Iliescu ca a furat alegerile din 1992, cand o tara intreaga l-a votat desi chemase minerii sa rupa niste spinari de studenti si intelectuali.

Asa suntem noi, asa sunt si ei - niste oameni slabi care simt permanent nevoia unui tatuc dur, care sa bata cu pumnul in masa, un pater patriae.

Continuati sa credeti in teoria conspiratiei, cum ca alegerile au fost furate si ca sondajele sunt masluite. Eu raman la parerea mea, aceea ca moldovenii, intr-o proportie covarsitoare, nu dau doi bani pe Romania, placandu-le mai mult de Marele Popor Prieten.

Chiar sînt curios pe ce bază emiți așa ipoteze. Sînt basarabean, cînd văd oameni cu tot felul de "părerea mea" ca ale dumitale (a părea - a se năzări, a se năluci), mi se face exact cum descrii mai sus. Clevetirea e păcat, iar tăcerea e de aur.

horatiu.miron 17.05.2011 13:56:29

Citat:

În prealabil postat de r.D.Andrei (Post 361663)
Chiar sînt curios pe ce bază emiți așa ipoteze. Sînt basarabean, cînd văd oameni cu tot felul de "părerea mea" ca ale dumitale (a părea - a se năzări, a se năluci), mi se face exact cum descrii mai sus. Clevetirea e păcat, iar tăcerea e de aur.

Cand zic ca "moldovenii nu-si doresc unirea", nu ma refer la intreaga populatie - orice om bine-intentionat si cu un mimimum de cunostinte intelege asta. Cat despre ce vezi dumneata zi de zi, am mai mare incredere in sondajele facute aparent prin metode stiintifice, decat in anecdotele dumitale.

guardian knight 17.05.2011 15:10:26

Citat:

Exact !
Cum ar fi sa faci parte dintr-un mare imperiu,care a stapanit din europa pana in caucaz,si mai stapaneste si azi ?!
Cum ar fi sa faci parte dintr-o tara care cand bate cu pumnul in masa tremura restul lumii la propriu ???

anita 17.05.2011 15:20:48

Citat:

Republica Moldova e locuita de foarte multi rusi care au colonizat aceasta provincie dupa deportarea moldovenilor in Siberia.
Un sondaj in acesta tara nu reflecta in mod corect dorintele ,nazuintele romanilor de acolo.

horatiu.miron 17.05.2011 16:15:07

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 361739)
Exact !
Cum ar fi sa faci parte dintr-un mare imperiu,care a stapanit din europa pana in caucaz,si mai stapaneste si azi ?!
Cum ar fi sa faci parte dintr-o tara care cand bate cu pumnul in masa tremura restul lumii la propriu ???

De curiozitate, esti fan URSS? Sau esti nostalgic imperialist? De fapt, ai doar 14 ani, n-ai cum sa fi nimic.

horatiu.miron 17.05.2011 16:24:24

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 361746)
Republica Moldova e locuita de foarte multi rusi care au colonizat aceasta provincie dupa deportarea moldovenilor in Siberia.
Un sondaj in acesta tara nu reflecta in mod corect dorintele ,nazuintele romanilor de acolo.

Hm, curios. Statisticile oficiale arata ca 70% din populatie se identifica drept moldoveni si doar 9% drept rusi (din care mare parte in Transnistria). Deci nu doar rusii, ci si moldovenii, intr-o proportie covarsitoare, considera ca nu este cazul unei uniri cu Romania.

Sa fie oare moldovenii aia rusi deghizati, infiltrati de la Москва? Sau chiar ne e asa de greu sa acceptam un adevar?

Si-apoi, daca URSS ar fi inlocuit toti moldovenii cu rusi, tot n-am fi avut dreptul sa emitem pretentii asupra unui teritoriu care nu ne doreste, oricat de "al nostru" a fost acel teritoriu in trecut.

konijiro 17.05.2011 17:21:20

Citat:

Pai ar fi nasol, pentru ca e vorba de imperiu care nu da doi bani pe cetatenii sai si pe libertatea individuala.

Romania a fost parte a acestui imperiu, pana la moartea lui Stalin. Pune mana si citeste, si vezi ce spatiu idilic era Romania intre '47 si '53.

r.D.Andrei 17.05.2011 20:24:42

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361710)
Cand zic ca "moldovenii nu-si doresc unirea", nu ma refer la intreaga populatie - orice om bine-intentionat si cu un mimimum de cunostinte intelege asta. Cat despre ce vezi dumneata zi de zi, am mai mare incredere in sondajele facute aparent prin metode stiintifice, decat in anecdotele dumitale.

Orice om bineintenționat și care are dragoste pentru cei de-un neam cu dînsul ar vorbi despre problema asta cu durere, nu cu îngîmfare și judecare a aproapelui.

Printre altele, mulți patrioți basarabeni încetează a mai fi patrioți după ce fac studiile în România anume din motiv că interacționează cu tot felul oameni "bineintenționați" :) Succes.

o nestiutoare_ 17.05.2011 20:35:11

Niciodata !!!
Sa-i gasesc pe tradatorii care ar accepta asa ceva.

o nestiutoare_ 17.05.2011 20:38:40

*Ma refer la cedarea Ardealului de care a mentionat Liviu33.

konijiro 17.05.2011 20:57:36

Citat:

Orice om bineintenționat și care are dragoste pentru cei de-un neam cu dînsul ar vorbi despre problema asta cu durere, nu cu îngîmfare și judecare a aproapelui.
Nu e vorba de ingamfare. Ti-a atras atentia asupra faptului ca parerea ta sau a celor din jurul tau nu se regaseste in sondajele de opinie. Sondaje care au mai mare greutate decat o parere personala.

Citat:

Printre altele, mulți patrioți basarabeni încetează a mai fi patrioți după ce fac studiile în România anume din motiv că interacționează cu tot felul oameni "bineintenționați" :)
Asta nu inseamna decat ca "patriotismul" lor era solid ca un tzutzure la sfarsit de martie. Sau ca, odata prezentate argumente, si-au schimbat parerea. Nimic rau in asta.

anita 18.05.2011 08:36:02

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361765)
Hm, curios. Statisticile oficiale arata ca 70% din populatie se identifica drept moldoveni si doar 9% drept rusi (din care mare parte in Transnistria). Deci nu doar rusii, ci si moldovenii, intr-o proportie covarsitoare, considera ca nu este cazul unei uniri cu Romania.

Sa fie oare moldovenii aia rusi deghizati, infiltrati de la Москва? Sau chiar ne e asa de greu sa acceptam un adevar?

Si-apoi, daca URSS ar fi inlocuit toti moldovenii cu rusi, tot n-am fi avut dreptul sa emitem pretentii asupra unui teritoriu care nu ne doreste, oricat de "al nostru" a fost acel teritoriu in trecut.

Ca bun cunoscator ce esti ,ar trebui sa stii ca mai mult de jumatate din informatiile aparute in presa sunt partial adevarate sau tendentioase.
In Basarabia 40 % din populatie sunt sovietici care nu se lasa dusi de acolo nici cu tancul.
Daca ai fi cunoscut macar cateva persoane ,romani de acolo , nu ai mai fi vorbit asa .E usor sa emiti o parere ,dar nu stii cata suferinta este dincolo de Prut pentru cei care vor sa isi declare identitatea nationala ,cate presiuni facute de rusi.
Ei nu au carti in limba romana ,nu au biserici .
Ii apreciez pentru ca sunt oameni modesti si corecti.
Cam asa se prezinta situatia cu informatiile culese din presa ,trebuie mult discernamant pentru ca multi scriu fara sa fie informati.

horatiu.miron 18.05.2011 14:59:07

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 361894)
Ca bun cunoscator ce esti ,ar trebui sa stii ca mai mult de jumatate din informatiile aparute in presa sunt partial adevarate sau tendentioase.
In Basarabia 40 % din populatie sunt sovietici care nu se lasa dusi de acolo nici cu tancul.
Daca ai fi cunoscut macar cateva persoane ,romani de acolo , nu ai mai fi vorbit asa .E usor sa emiti o parere ,dar nu stii cata suferinta este dincolo de Prut pentru cei care vor sa isi declare identitatea nationala ,cate presiuni facute de rusi.
Ei nu au carti in limba romana ,nu au biserici .
Ii apreciez pentru ca sunt oameni modesti si corecti.
Cam asa se prezinta situatia cu informatiile culese din presa ,trebuie mult discernamant pentru ca multi scriu fara sa fie informati.

Dupa cum spuneam, conspiratia e in floare. Tot presa i-a votat pe comunisti atatea mandate?

cristiboss56 18.05.2011 20:10:24

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361973)
Dupa cum spuneam, conspiratia e in floare. Tot presa i-a votat pe comunisti atatea mandate?

. . . Ciocoii vechi si noi ! Pai , de unde mai Miroane altii , daca voi tinerii nu va implicati decat in discutii sterile pe la colt de bloc si strada :18:, sau cei mai "curajosi " , precum dumneata , aici pe forum . :76:. .

guardian knight 18.05.2011 20:58:20

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 361762)
De curiozitate, esti fan URSS? Sau esti nostalgic imperialist? De fapt, ai doar 14 ani, n-ai cum sa fi nimic.

Nu sunt fan, Urss,dimportiva,sunt primul care doreste sa-si stie cat mai departe de noi !
Insa, rusofobia noastra justificata perfect de istorie, nu trebuie sa ne impiedice sa adimiram de la mare distanta acesta planeta de spirit si destin istoric,care este spatiul cultural slav,si care prin densitatea ei,poate ecxercita o puternica atractie in jur !!!

sfat: nu te lansa mai baiete, in speculatii legate de vrasta conlocutorilor !

horatiu.miron 19.05.2011 09:10:18

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 362030)
sfat: nu te lansa mai baiete, in speculatii legate de vrasta conlocutorilor !

Scuze, te-am confundat cu cineva care chiar are 14 ani si un nickname asemanator.

Silencer 20.05.2011 00:33:58

Sunt shi eu basarabean, si acum o luna cand am fost in Romania, imi spuneau multi ca sa stam cu rushii, ca mai bine cu ei decat cu BOR... Printre care si un parinte imi zicea asa... Chiar la inceput ma simteam jignit, dupa atata timp de lupta ca roman in basarabia, mi se zicea ca ar trebui sa accept de fapt situatia... Acuma m-am mai linishtit, nu shtiu ce sa cred...

Situatia cu romanii de aici... Din cati shtiam eu (eram intr-o organizatie de romani de aici), multi s-au lasat de prostii si extremism nationalist, si au descoperit religia ortodoxa, si in parerea lor nu poti fi roman adevarat daca nu esti si ortodox... Si ei sunt impotiva unirii din cauza ca Romania e in UE...
Acum ce tine de romanii atei de aici... multi dintre ei se simt tradati de Romania... Si spun ca ei nu au nevoie de Romania pentru a fi romani... Multi din ei spun ca sunt mai romani decat romanii din Romania, se simt tradati, si nu vor o unire...

guardian knight 20.05.2011 09:13:20

Citat:

În prealabil postat de Silencer (Post 362323)
Sunt shi eu basarabean, si acum o luna cand am fost in Romania, imi spuneau multi ca sa stam cu rushii, ca mai bine cu ei decat cu BOR... Printre care si un parinte imi zicea asa... Chiar la inceput ma simteam jignit, dupa atata timp de lupta ca roman in basarabia, mi se zicea ca ar trebui sa accept de fapt situatia... Acuma m-am mai linishtit, nu shtiu ce sa cred...

Situatia cu romanii de aici... Din cati shtiam eu (eram intr-o organizatie de romani de aici), multi s-au lasat de prostii si extremism nationalist, si au descoperit religia ortodoxa, si in parerea lor nu poti fi roman adevarat daca nu esti si ortodox... Si ei sunt impotiva unirii din cauza ca Romania e in UE...
Acum ce tine de romanii atei de aici... multi dintre ei se simt tradati de Romania... Si spun ca ei nu au nevoie de Romania pentru a fi romani... Multi din ei spun ca sunt mai romani decat romanii din Romania, se simt tradati, si nu vor o unire...

Num am prea inteles nimica,din ce ai spus, adica pana la urma moldovenii vor sau nu unire ???

LapetiteMoc 20.05.2011 09:19:22

Citat:

La Biserica ortodoxa rusa din regiunea in care stau in Franta este un tanar care canta in strana, student. De obicei vorbeam cu el in franceza, dar cineva de la Biserica greaca mi-a spus ca este, de fapt, din R. Moldova. L-am abordat pe tanarul student in limba romana si dintr-odata a devenit mai putin prietenos, distant si foarte ocupat de fiecare data. :106:

anita 20.05.2011 11:25:15

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 362344)
La Biserica ortodoxa rusa din regiunea in care stau in Franta este un tanar care canta in strana, student. De obicei vorbeam cu el in franceza, dar cineva de la Biserica greaca mi-a spus ca este, de fapt, din R. Moldova. L-am abordat pe tanarul student in limba romana si dintr-odata a devenit mai putin prietenos, distant si foarte ocupat de fiecare data. :106:

Ii este rusine ca este roman oare?
Acesta atitudine a lui mie nu imi spune nimic ,nu ma poate face sa generalizez.

horatiu.miron 20.05.2011 11:59:59

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 362376)

Tocmai, este ceva ce nu poate fi extins la intreaga populatie. De aceea sondajele sunt, pana la urma, mai demne de luat in seama decat ce zice unul sau altul.

mihaila_alin 20.05.2011 12:54:20

Citat:

În prealabil postat de LapetiteMoc (Post 362344)

sar putea sa fie unul dintre baietii 'frumosi' pe care rusia ia imprastiat in toata lumea.insa nu-i sigur.

LapetiteMoc 20.05.2011 15:19:01

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 362376)

Am prezentat o situatie concreta, fara nicio intentie de a generaliza. Nu stiu ce motiv are si nici nu am de gand sa-l intreb.

iulyaan 20.05.2011 16:45:57

sunt foarte multi intelectuali care inca lupta cu gandirea de fier,din Romania si Moldova.....actualii guvernanti,nici macar nu au curaj sa deschida gura.singurul care deschide gura(si-o deschide foarte prost)este basescu.mai bine ar tace.in schimb in romania?cu-i mai pasa de unire?gata,s-a pus tapetul!romanii nu sunt patrioti,romanii sunt lenesi,romanii........etc.bucurati-va,pentru ca incet,incet auto-distrugem romania.nu trebuie sa vina nici rusul,nici americanul,nimeni!noi singuri ne-o facem cu mana noastra!
aaaaaa,parca si vad,intelectualii de serviciu de pe forum, cum sar ca arsii!stai d-le ca sondajele.....
care sondaje?alea facute dupa ureche?alea care intreaba aceiasi persoana de 100 de ori?merg in R Moldova de foarte multe ori si am observat putin atmosfera din capitala,Chisinau.mergeti intai acolo si vedeti realitatea si apoi veniti cu vrajelile din sondaje.
http://www.timpul.md/articol/365-de-...bia-23408.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:04:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.