![]() |
Fbi & ozn
|
Citat:
Sa inteleg ca tu crezi ca exista extraterestri (in acceptiunea ozn-istica popularizata de tv, filme, literatura?) Cred ca acest thread este o idee f proasta. |
E un forum de "Generalități" în care se pot posta subiecte din orice categorie care nu au legătură cu religia atâta timp cât se află în limita bunului simț.
|
Citat:
Dar cand posteaza un ortodox, ma intreb si eu ce are in minte? Sa-i sminteasca pe altii? Se stie ca cel mai important efect al culturii ufologice este indepartarea de biserica sau neincrederea in invatatura bisericii.. pana la idei pe care nu vreau sa le expun aici. De aceea Vaticanul a facut acea declaratie referitoare la existenta vietii in spatiu.. pt ca ei simteau ca daca vantul aduce miros de ozn, bisericile se golesc. Asa ca precauti, isi cauta din timp o pozitie oficiala, ignorand ca fenomenul ozn este in fapt o invazie mediatica, nu una reala. Este o invazie in constiinta oamenilor, nu una pe cer.. |
Exista si o boala in care vezi si auzi tot felul de chestii.Se cheama Schizofrenie.De ce s.au hotarat dupa 60 de ani sa scoata totul la iveala?Care este scopul?
Si apropo...lor( extraterestrilor) cine le.a vestit Evanghelia? Asta cu OZN.urile este o alta unealta a diavolului pentru indepartarea omului de Adevar ca si spiritismul,levitarea etc etc |
Citat:
Nu puteați să-i spuneți direct părerea dvs. cum că e o invazie mediatică în loc să-l puneți la colț? Cred că mai mult câștigați și el, și dvs. |
Ana,
E o știre-bombă care se află oricum. În România e dată peste tot la televizor, în ziare șamd. Deci nu sînt eu cauza nici unei sminteli. Știi, prin comparație, copiii mici și nevinovați ajung la un moment dat să se întîlnească cu răul din lume, așa că mai bine este să-i prevenim despre ceea ce ar putea să se întîmple decît să-i lăsăm în voia sorții, nu? E un subiect bun de discutat, indiferent că sîntem ortodocși sau eterodocși. Mai sînt și alte locuri aici pe forum unde s-a vorbit pe tema OZN-urilor și nu văd nici un motiv să se scandalizeze nimeni pentru atîta lucru. După umila mea părere, da, noi sîntem doar o infimă parte din viața care este pretutindeni în Univers. Iar ideea asta nu contravine nici unei învățături a Bisericii Ortodoxe - din cîte știu. S-ar putea să mă înșel, dar e vorba de simpla credință, fără dovezi: s-ar putea să fim singuri în Cosmos, dar cel mai probabil nu-i așa. |
Citat:
Mai bine sa credem ca nu exista si sa aflam candva(dincolo)ca ne.am inselat,decat sa credem ca exista si dincolo sa avem surpriza ca de fapt ne.a amagit rau vrajmasul si si.a batut joc de noi.Repet...ar fi trebuit si lor sa li se vesteasca Evanghelia nu?Sau ei nu ar fi avut nevoie de mantuire? Cei care sustineti teoria sa veniti si cu niste argumente |
Citat:
Daca se dovedeste acest lucru TOATE BISERICILE SE VOR NARUI PRIN EFECT DE DOMINO si o sa devina evident ca suntem aterizati din alta parte iar Hristos, Budha, Mohammad etc erau un fel de capitani Kirk de pe Enterprise! Se pune punct la toata religia! |
Citat:
Indiferent de ceea ce vor să ne transmită americanii, eu cred că este viață pretutindeni în Univers. Dacă este așa, nu este neapărat necesar faptul că și alte civilizații s-au lăsat corupte de către cel viclean. Este posibil ca să fi rămas în starea de comuniune cu Dumnezeu, deci să nu aibă nevoie de Evanghelie. Pentru că Sfîntul Ioan Gură de Aur începe cam așa una din omiliile lui: dacă omul nu ar fi cazut, nouă nu ni s-ar mai fi dat Biblia, pentru că Dumnezeu ne-ar fi vorbit direct, prin glasul clar conștiinței pe care l-am fi urmat. |
Citat:
|
Citat:
Deja prin meteoritii purtatori de bacterii am aflat ca viata NU a fost creata aici, deci clar suntem veniti din alta parte si am cazut pe pamint fertil care a facilitat evolutia in diverse directii. De aceea teoria evolutiei este PE JUMATATE CONFIRMATA! O sa apara din ce in ce mai multa informatie in sensul asta.. |
Citat:
Citat:
|
Aceeiasi meteoriti purtatori de bacterii au aterizat probabil si pe Marte insa acolo au congelat, deci nu s-au putut desfasura, insa pe pamint fiind conditii prielnice date de distanta perfecta intre pamint si soare, au cazut in mijlocul UNEI PETRRECERI!!!
youhoo! distractie tata! Aici ne vom inmulti intr-o veselie, ...au zis bacteriile! Lucrurile sunt muuult mai simple decit ne-am imaginat noi cu mintea noastra de australopitici! |
Citat:
TOTI SUNTEM FII LUI!!! |
Citat:
Am cîteva argumente pe care le-am dat de N ori aici pe forum. Cel mai tare este la Matei 24, 31 - argument auzit cu urechile mele la o conferință de-a Părintelui Galeriu acum mulți ani la Iași. |
Odata deschisa conserva asta "plina de viermi", se va crea efectul bulgarelui de zapada si totul se va narui!
|
Citat:
Daniel 7 2. Daniel a început a grăi, zicând: "Văzut-am în vedenia mea din timpul nopții cum cele patru vânturi ale cerului au sfredelit marea cea necuprinsă. 3. Și patru fiare uriașe au ieșit din mare, una mai deosebită decât alta. 4. Cea dintâi semăna cu un leu și avea aripi de vultur. M-am uitat la ea până ce aripile i-au fost smulse și a fost ridicată de pe pământ și pusă pe picioare ca un om și i s-a dat inimă de om. Evident că acolo Daniel nu vorbește despre asta, însă am învățat de la Sfîntul Maxim Mărturisitorul că unele texte biblice pot să aibă mai multe sensuri simultan, probabil multe încă nedescoperite. |
Citat:
|
Un prost arunca o piatra si 10 destepti se chinuie sa o scoata
|
Citat:
|
Citat:
Nu vezi?Spune ceva organul suprem FBI.ul si gata asta e luata drept dovada,certitudine. Cred ca si eu daca ma duc maine la Otv si zic ca am avut o revelatie si vine sfarsitul lumii in nu stiu ce an deja gata se creeaza o isterie.Oamenii in general sunt iubitori de senzational si noutate.Nu mai iubim pacea si linistea.Parca daca ar mai fi fost ceva de stiut sau de folos sufletului nostru nu ne.ar fi zis Iisus |
Pana si un copil de gradinita, foarte usor influentabil, stie ca extraterestrii sunt doar povesti chit ca acele povesti i se par captivante. Noi oameni in toata firea sa ne batem capul cu astfel de nimicuri, pai este de tot rasul lumii.
Apropo nu vad ce mare scofala este ca FBI sau CIA a spus nu stiu ce, ca in fond acestea nu sunt altceva decat uneltele unui stat masonic. |
Citat:
Acolo este un mod de a ne spune că absolut toate ființele Universului vor participa la Judecată. Nu zice de la o margine la alta a pămîntului, ci a cerurilor! Și nu putem specula că e vorba despre îngerii din Ceruri, pentru că ei deja au ales să facă voia Domnului, spre deosebire de oameni și de vrăjmașii care au fost aruncați pe "pămînt". Ei de fapt vor fi cei trimișii care îi vor aduna pe toți la Judecata de Apoi. Este un verset similar la Marcu 13, 27, unde spune așa: "Și atunci El va trimite pe îngeri și va aduna pe aleșii Săi din cele patru vânturi, de la marginea pământului până la marginea cerului." Aici se face deosebire clară între marginea pămîntului și a cerului, deci cei adunați la Judecată nu vor fi numai oameniim ci toate ființele create de Dumnezeu. De remarcat că aceste "patru vînturi [ale cerului]" sînt pomenite și la Daniel 7, 2 - iar acolo se pare că ele sînt responsabile cu împrăștierea sămînței vieții în Cosmos (numit simbolic pămînt) în ziua a treia. Este o posibilă explicație care așteaptă contraargumente, bineînțeles. De asta am deschis subiectul, ca să discutăm... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Edit: sau Danut7 |
Citat:
Tot in numar de 4 sunt si punctele cardinale |
Se pare ca se abordeaza "la liber" , chestia cu existenta extraterestrilor, la tv....Ce va fi cand ne "vor bate in geam"? Mi-a placut oricum bancul facut pe nu stiu ce post, in care zicea un tip ca de aia nu vin extraterestrii cu flota lor stelara pe Pamant , ca i-ar gasi Basescu si Boc si-ar face cu ei poc poc....
|
Citat:
Dacă ar fi postat pe saitul FBIului, aș deschide linkul să văd ce-i acolo. |
Citat:
M-aș bucura sincer să vină cineva cu un text al unui Sfînt sau teolog al Bisericii care să comenteze în clar cele scrise acolo. Dar și așa, cum zice Maxim Mărturisitorul de multe ori comentînd versetele Scripturiloe, textele au uneori două sau chiar trei înțelesuri sau sensuri. E drept că nu sîntem noi în măsură să le înțelegem, dar putem vorbi totuși despre ele, nu ne împiedică nimeni. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu cred ca ne putem lipsi de TV macar in vreme de post.. Ceea ce ma face sa reafirm ca este o invazie mediatica. Probabil ca o carte a Virgiliu Gheorghe despre Razboiul Sfarsitului Lumii (e vorba de razboiul dus cu mintea omului contemporan) ti-ar folosi mai mult decat stirile senzationale. Citat:
(off topic:Andrei - stiu parerea ta, te rog abtine-te macar din respect pt ceilalti, atat cat exista!) .. sau parintele Cleopa - care relateaza si el ceva despre acest subiect - nici el nu stia multe, nu? Decat esentialul: ca este inselare draceasca. Evident ca nu sun tem singuri in univers. Doar ca spatiul este umplut nu cu "alte civilizatii", ci cu duhurile rautatii. Si nu o zic eu. |
Citat:
Dar fata de subiectul cosmetizarii si parfumarii, acesta este si mai smintitor. Au fost destui care au scris despre efectele intalnirilor cu extraterestrii asupra oamenilor (multi au ajuns la tratament psihiatric, divorturi, obsesii si manii legate de aceasta, "comunicari" ce tin de natura paranormalului cu alte entitati "ne-pamantene" etc..).. Nu vad nimic pozitiv, constructiv.. unii care au intrat in legatura cu entitati extraterestre au fost supusi la tot felul de "experimente", adica torturati, abuzati .. Manifestari demonice evidente. Dar tu-mi spui ca au ramas in comuniune cu Dumnezeu? Ce gluma este asta? Cel mai important efect s-a spus deja pe thread: este negata dumnezeirea lui Hristos! Ca daca extraterestrii (draci, adica) sunt capabili sa influenteze materia in moduri pe care noi nu le cunoastem, producand "false minuni".. atunci tot oznistul va fi tentat sa creada ca si Iisus Hristos a fost tot o oarecare entitate, dar pozitiva.. alaturi de aceia pe care-i enumera Andrei unul langa altul. Deci iata efectul in lucru! Apoi cat de important este omul? Este unul oarecare intre alte civilizatii? Sau este cununa creatiei? Astfel incat Insusi Iisus Hristos a coborat intre oameni pentru a ridica omul la conditia pentru care a fost creat? Credinta in extraterestrii banalizeza (batjocoreste) chiar jertfa lui IIsus Hristos. Cu riscul sa aduc in noroiul discutiei cuvintele dumnezeiesti, voi cita din Psalmi ceva ce se potriveste foarte bine acestor conceptii despre extratrestri si evolutie (credinta in extraterestri si cea in evolutionism se completeaza si se sustin f bine ca sunt izvorate din aceeasi sursa): 12. Și omul, în cinste fiind, n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor. 13. Această cale le este sminteală lor și celor ce vor găsi de bune spusele lor. 14. Ca niște oi în iad sunt puși, moartea îi va paște pe ei. |
.. Si nu in ultimul rand:
Daca tu crezi tot ce-ti serveste televizorul (cu dovezi "incontestabile": poze, filme, FBI etc..) desi cei care au un cuvant de spus in ortodoxie ne-au atentionat ca sunt inselari dracesti.. ce vei face cand intr-adevar va veni pe pamant antihristul si va face "minuni" extraordinare? (minuni mediatizate si confirmate de proba stiintifica, desigur!) Si carei "nevoi" profunde si inconstiente ii raspunde credinta in existenta extraterestrilor? Pentru ca evident o credinta absurda aparata patimas raspunde unei nevoi profunde pe care nu o constientizam. Nu cumva cultura mediatica ne-a crescut de mici in asteptarea unui erou liberator (spiderman, superman, batman, cavalerul jedi etc, etc..)... siruri de eroi imprimati in subconstientul nostru ne-au creat o stare anticipatorie, o dorire si cautare in realitate a eroului liberator care exista, trebuie sa existe ca de aceea il asteptam, nu? Si iata ca media ni-l serveste in ipostaza omuletului cu ochii alungiti. Eventual este si stramosul nostru.. ca sa fie antiteza totala a invataturii crestine care-L pune pe Iisus Hristos ca inceput si temei al nostru! Lipsa de credinta! |
Nu stiu de ce este atat de imposibil pentru unii oameni sa admita faptul ca sunt si lucruri,informatii in stapanirea carora inca nu ne aflam,dar asta nu inseamna sa le contestam cu atata indarjire.
Aceste nave exista,ca o fi vorba de extraterestri sau ca pur si simplu tehnologia umana a avansat mai mult decat visam noi oamenii de rand...nu am de unde sti,insa sunt sigura de existenta lor,am niste motive pentru care spun asta,insa nu doresc sa le discut aici. Ii inteleg pe cei care sunt sceptici in lipsa unor dovezi palpabile,este firesc,insa ar fi bine sa avem totusi mai putina incrancenare si mai mult echilibru,deschidere in a accepta ca sunt si lucruri in acest univers,cunoscut in intregime doar de propriul sau Creator,care ne sunt ascunse din voia umana sau poate chiar divina. |
Eu unul cred ca este mult mai bine sa ne pastram rezervati sau macar sa urmam exemplul intelept al papei Benedict (pozitia sa precizata vis-a-vis de existenta extraterestrilor ) in legatura cu subiectul mai ales pt. faptul ca stim ca noi ortodocsii deobicei prin consevatorismul nostru de multe ori am riscat sa devenim ridicoli mai ales cind dovezile pro erau mai mult decit evidente .
In acest sens exista cel putin doua dovezi clare si care nu pot fi ignorate ! Este vorba de o scriere veche , cunoscuta ca ,,Biblia de la Cotofenesti" (un renumit site arheologic ortodocs) o biblie ilustrata si editata la 1512 la Orsova in care apar doua sicgravuri prezentind oameni care se dau jos dintr-un vultur zburator . Textul alaturat acestei sicgravuri, cuprins la geneza, arata cum patriarhul Avram primeste 4 persoane dintre acestea in cortul sau , acestia punindu-si rucsacii inaintea paminteanului in semn de jertfa. De asemenea mai exista cartea ,, Fratii intru ratiune si speranta" a cuviosului Bahteloes de la Margaritaresti , pastrat la noi doar in manuscris, si care face referire la aceasta carte amintita anterior. Desi este o diferenta majora intre Biblia recunoscuta de biserica ortodoxa si aceste izvoare populare totusi cred ca nu este potrivit sa amestecam lucrurile si macar sa nu ne bagam pina la vremuri mai bune , cind vom avea fiecare ocazia ca sa vedem cu proprii ochi existenta acestor extraterestrii . Nimeni dintre noi, la un moment dat , nu poate scapa aceasta ocazie . ps: Sa ne iubim si sa ne-nfratim cu totii !! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:58:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.