![]() |
Intrebare despre farmece?!?
Buna ziua!
Prietena mea a gasit la sat intr-un dulap un fel de batista care s-ar putea sa aibe farmece sau blesteme nu stiu cum sa le zic. A aparut din senin in dulap si nu ar avea cum sa apara acolo daca nu a fost bagata de o persoana straina si anume o bunica care nu locuieste in casa respectiva dar vine des pe acolo. O bunica de-a prietenei mele e mai ciudata si nu prea ne place, defapt nu place pe nimeni si o banuim ca ar fi facut ceva rau. Ce trebuie sa facem cu acea batista? Cum sa ne scapam de ea? Multumesc! |
Am intrebat odata demult un calugar ce e bine sa se faca cu lucrurile suspecte din punctul de vedere descris de tine.Si mi-a spus ca se ard si se spurca.( pe cenusa ramasa dupa ardere,se arunca urina celui care le arde ).Tot calugarul respectiv mi-a spus ca se recomanda a nu se pune mana pe lucrurile care sunt suspecte.Se iau cu un bat,un cleste,o penseta,etc..
|
Daca asa ti-a raspuns un calugar, mi-e rusine mie de cum ti-a raspuns. Imi pare a fi mai degraba un ucenic de-al lui Bivolaru, decat un monah. Un monah ar fi trimis la aghiasma, nu la urina.
Nu mai speriati oamenii, ca nu au voie sa atinga obiectul, ca trebuie sa faca nu stiu cate acte de purificare. Daca ai gasit ceva care ti se pare suspect, ia-l si arunca-l. Iar ca sa nu ai nicio tulburare, poti face o sfestanie. Ca sa nu cazi in deznadejde, e bine sa retii ca unui om unit cu Hristos, nu i se poate intampla nimic rau din astfel de gesturi. |
Citat:
2. Te-as trimite sa vorbesti cu acel calugar la Lainici, dar e plecat dincolo demult...( avea aproape 90 de ani acum muuulti ani) 3. E problema ta personala ca nu crezi ce spun.Sunt sincera si vreau sa ajut.Asta mi s-a spus si asta spun mai departe. |
Citat:
|
Va multumesc pentru raspunsuri. Si eu ma gandeam la fel ca, daca ai credinta toate aceastea nu se leaga de om.
|
Citat:
|
Dar oare care dintre noi e atat de curat incat sa nu se prinda nici un lucru rau ?Eu am citit ca intr.adevar vrajile nu se prind daca este credinta,curatenie ....dar mai rar pe pamant atata curatenie .
|
intre credinta si superstitie
Citat:
Odata ceream sfat unui preot in legatura cu farmece (tot obiecte suspecte erau in discutie). Pe un ton serios, parintele imi spunea "stucheste-l si spune "chiei stana!" de atatea ori pana te trezesti" Dar privirea lui parca imi spunea altceva decat cuvintele si am inceput sa rad: "Va amuzati, nu-i asa?" ... "Bineinteles, draga, bineinteles! Arunca la gunoi si uita. Atat! Cat te rogi cu credinta si dragoste pentru Mantuitor si Sfanta Lui Maica, nimic nu te poate rapune. Te poate ingenunchia, dar nu te ucide!" Calugarii de la Lainici sunt admirabili, de altfel! Cand vin in tara, aceasta Manastire este mereu pe lista drumurilor mele (cred ca deja am loc de parcare rezervat :105: ). Cel ce crede in Mantuitor, cauta sfatul Sau, nu are de ce sa recurga la astfel de gesturi (ritualuri ce mai mult subjuga inima celui ce cauta eliberare). |
Citat:
Citat:
Nici un om nu se claseaza dupa o remarca sau un sfat,chiar daca noi il socotim gresit ! PS- eu personal nu cred in vrajitorii...Sunt convinsa ca se fac tot felul de porcarii , dar la fel de convinsa sunt ca ele nu se prind daca nu crezi in ele! |
NU lua de bun tot ce citesti aici caci:
Citat:
Auzi acolo,urina.Stau si ma intreb oare sa plang sau sa rad? |
Citat:
Slava TAINELOR TALE datatoare de viata si infricosatoare,DOAMNE! |
@vultur77
Se putea sa nu sari si tu,mai inteligentule, sa arunci cu niste pietre?? Raspuns: NU SE PUTEA!!! PS- am uitat sa pun ghilimele.Pune-le tu unde crezi ca se potrivesc! |
Nu inteleg de ce atata valva cu spusele Melissei????
Fata a spus ce stie,ce i s-a spus anterior si chiar de catre un calugar!!! Drept sa spun,si eu si intrega noastra familie stim acelasi "remediu"pt lucrurile care par necurate,cat si evitarea atingerii lor directe(nu stiu nici macar cat este de eficace,dar sunt sigura ca am auzit aceasta). Exista farmece si vraji cat cuprinde,uitati-va pe internet,sunt site-uri si bloguri unde gasiti modalitati si lucruri trebuincioase farmecelor si vrajilor! Bineinteles ca farmecele nu se prind de aceia care sunt spovediti si impartasiti saptamanal,care traiesc in curatie si rugaciuni...dar pt cei care nu"beneficiaza"de scutul ocrotitor al credintei? Ideea este sa anulezi vraja,sa o dezamorsezi cu urina,sa o indepartezi de tine,casa,familie si te apuci serios de rugaciuni,tamaiat casa,participari la Sf.Maslu,Liturghii,urmat o viata in curatie.Oricat de credinciosi am fi si cat de de mare ar fi gradul spiritualitatii noastre nu este ideal sa te joci cu lucruri din astea si sa-l ispitesti pe cel necurat,spunandu-ti ca pe mine nu ma ajunge nimic,eu sunt al mai credincios...Dvs daca ati gasi ceva necurat in casa,ati da navala sa va atingeti de obiectul vrajit,sa iscoditi necuratiile?sa faceti experimente de intamplari inedite??Nu este mai nimerit sa stati aproape de necuratii,adica sa evitati sa atingeti asa ceva??? Ce sfat rau este in aceasta??? Mai bine aveti atitudinea lui"Doamne apara si pazeste!"decat a lui"eu sunt deja Sfant!" |
Citat:
|
Citat:
In alta ordine de idei,obiectele purtatoare de farmece trebuie sa aiba unele particularitati,nu sunt doar simple obiecte,ca batista in cauza!Obiectele"fermecate" sunt transformate in procesul vrajilor,sunt manjite,arse,rupte,murdarite,au urme de necuratii sau sunt o adunatura de alte obiecte(funii,ate,fire de par,fragmente de unghii,diverse...). Asa cum spuneam,o simpla batista ramane o simpla batista |
Citat:
Acum daca ai spus ca stiati si voi de acest "remediu", e clar ca o sa primesti si tu niste remarci pline de "har",chiar daca vor fi nerostite, dupa atitudinea ta ferma:-))..Plus ca atunci cand sari sa aperi pe cineva, sigur o iei din nou..chiar si cu un gand nescris! Dar iubirea ( care circula intre noi doua in acest caz) face ca acele ganduri sa revina la emitator( efect de bumerang)..si unii se mai mira ca au momente cand ii doare sub centura! Pupici:11: |
Citat:
Mântuitorul ne păzește de cel rău, ne vindecă, dar ne spune: „Du-te și să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple mai rău” (Ioan 5:14) |
Citat:
Am mai auzit ca se ard sau se arunca intr'o apa. Citat:
Crestinii numiti "de duminica", care tin mai mult la obiceiuri si la rusinea lumii, sa nu creada ca este de ajuns. Cunosc un om care a patimit multe rele, desi tinea toate posturile, zilele de sarbatoare, se spovedea si se impartasea. Avea insa ura fata de cateva persoane. Deci... o portita care a facut parca de prisos toata lucrarea sufleteasca. A ingaduit Domnul poate spre o mai buna venire in fire, spre o vindecare a sufletului. |
Citat:
|
Citat:
Sa avem grija cum il numim/vedem pe diavol, caci e atat de fioros/infricosator, incat ne poate schimonosi de frica. Marii parinti ajungeau sa'l numeasca asa, luandu'l parca peste picior (aghiuta, etc). Sa nu indraznim sa folosim cuvintele lor de adresare fata de diavol, pana nu ajungem... la masura lor duhovniceasca. |
Citat:
|
Citat:
O fi diavolul un pispirel,dar eu nu-mi permit sa-l ispitesc in nimicimea mea(desigur ii las pe altii mai"avansati" sa o faca!). |
Citat:
|
Taie batista si arunc-o! Nu are rost sa te gandesti de unde si cum a aparut!
|
Citat:
|
ups!!!
Citat:
Acuma,asa intre ghilimele,chiar ti-a zis un calugar sa facem ceva pe ele de vraji???????!!!!!!!! Ca vezi tu,am avut si eu discuti asemanatoare cu cativa calugari,si mi-au zis:sa le ingropam si daca am pus mana pe ele sa ne spalam cu apa sfintita...chesti de genul,dar de ceea ce ai pomenit tu nu prea am auzit si chiar imi vine sa rad,dar daca tu zici am sa incerc sa ma informez mai bine poate imi scapa ceva. P.S-DACA MA SIMTI CA PE UN GHIMPE IN SPATELE TAU,MI-AS DORI SA NICI NU IMI RASPUNZI LA INTREBARE,dar in acelasi timp pe viitor incearca sa NU mai imi trimiti raspunsuri,caci pot sa iti demonstrez ca tu esti cea care a postat SUB mesajele mele!SAU DACA CREZI CA POTI SA FI CALMA SI PUTIN MAI IUBITOARE,ASTEPT RASPUNSUL TAU. FIE CA DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTILE!!! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nenea calugarul poate a vrut sa faca o gluma, practici de genul asta n-au nici o legatura cu ortodoxia ci cu vrajitoria. Daca nu-ti place un obiect, il arunci si gata, cu cat e teama mai mare, cu atat este sansa chiar si un obiect inofensiv sa-ti faca rau. |
Citat:
|
intrebere despre farmece si blesteme
Buna, am nevoie de sfaturi.
Povestea mea incepe de cand sunt mic si bunica mea statea in casa cu noi. Ea tot umbla pe la vrajitoare lasa tot felul de chestii prin casa printre care si servetele cu sange pe sub paturi, tot timpul de cand se trezea pana se punea sa doarma ne blestema. la inceput luam lucrurile astea in gluma dar se mai intamplau lucruri ciudate, dupa ce sa mutat de la noi la matusa in alt oras, si eu si ceilalti membrii ai familiei auzeam noaptea pasi prin casa desi nu era nimeni, vedeam umbre cum se apropie de noi etc. Tot timpul erau certuri in familie fara motiv, totul ne merge pe dos. Eu am29 de ani si nu reusesc sa fac nimic in viata pe nici un plan. Am avut o relatie cu cea mai deosebita persoana ne iubeam enorm de mult ne intelegram perfect, ma iubeat atatde mult incat in fiecare zi i-mi zicea ca nu-i vine sa creada cum pot sa fiu atat de perfect, eram atat de fericiti impreuna. Dar acum cateva luni sa despartit de mine fara motive concrete. Poate sa-mi zica cineva ce slujbe trebuie sa fac, si daca dupa dezlegare se va intoarce inapoi la mine persoana iubita? |
despre farmece si blesteme
Buna, am nevoie de sfaturi.
Povestea mea incepe de cand sunt mic si bunica mea statea in casa cu noi. Ea tot umbla pe la vrajitoare lasa tot felul de chestii prin casa printre care si servetele cu sange pe sub paturi, tot timpul de cand se trezea pana se punea sa doarma ne blestema. la inceput luam lucrurile astea in gluma dar se mai intamplau lucruri ciudate, dupa ce sa mutat de la noi la matusa in alt oras, si eu si ceilalti membrii ai familiei auzeam noaptea pasi prin casa desi nu era nimeni, vedeam umbre cum se apropie de noi etc. Tot timpul erau certuri in familie fara motiv, totul ne merge pe dos. Eu am29 de ani si nu reusesc sa fac nimic in viata pe nici un plan. Am avut o relatie cu cea mai deosebita persoana ne iubeam enorm de mult ne intelegram perfect, ma iubeat atatde mult incat in fiecare zi i-mi zicea ca nu-i vine sa creada cum pot sa fiu atat de perfect, eram atat de fericiti impreuna. Dar acum cateva luni sa despartit de mine fara motive concrete. Poate sa-mi zica cineva ce slujbe trebuie sa fac, si daca dupa dezlegare se va intoarce inapoi la mine persoana iubita? |
Dacă mai era pe-aici colegul AlinB îți dădea imediat raport de troll.
|
Citat:
iar daca se intoarce prietena dupa toate acestea, tot El stie, pentru ca nu avem cu ce sa-L conditionam noi, ci face intotdeauna dupa cum stie ca ne e mai bine. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:54:38. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.