Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Multi dintre voi sunteti creduli (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1251)

SCORPIUS 16.01.2007 01:18:47

Multi dintre membrii acestui forum sustineti cu tarie invataturile din
Biblie.Daca ma gandesc bine, daca v-ati fi nascut intr-o tara musulmana
ati fi sustinut cu tarie invataturile din Coran sau daca va nasteati intr-o
zona de cultura hindusa ati fi sustinut teoriile yogine.Poate nu va dati seama
dar asa este.I-am vazut mai devreme pe altii care criticau postul National
Geographic intr-un alt topic.Daca stau bine sa ma gandesc toate religiile
au fost inventate pentru a pune ordine in societate, nu-i asa? ; doar trebuia sa ne
temem de cineva atunci cand fortele de ordine nu ne vad...Imi amintesc vorbele
unui mare scriitor new age, Neale Donald Walsch : "cum ai putea sa-l iubesti pe
un om daca te temi de el, atunci pe Dumnezeu cum l-ai putea iubi"?
si cred ca avea dreptate.Al doilea motiv pentru care au aparut religiile este
dorinta de eternitate.Si eu imi doresc asta ca si voi dar nu cred ca e chiar asa.
Eu cred ca omul cand moare primeste un fel de "master reset" (ca la un aparat
programat) si se transfera in alt corp sub forma de informatie pastrandu-si
personalitatea dar nu si memoria.Poate multi dintre voi cred in duhuri si demoni si
ingeri, asa ca am sa ma confesez voua:timp de 7 ani am facut fel si fel de
experimente cum ar fi spiritismul sub diferite forme, rugaciune, meditatie yoghina,
am invocat ingeri, l-am invocat chiar si pe Mikiduta cum imi place mie sa-i spun,
si cu toate astea nu am avut nici un rezultat concret.Adica nici de bine nici de
rau, totul a ramas la fel, fara cosmaruri si fara revelatii de beatitudine.
Si acuma pe bune daca l-as fi vazut pe Diavol m-as fi bucurat pentru ca as fi
dedus logic ca exista si Dumnezeu asa cum este descris in Biblie.Ideea e ca nu
sunt usor influentabil si de asta nu m-am lasat prins de diferite doctrine.
Pana una alta pentru mine Dumnezeu inseamna Fortza(ca in Star Wars), sau
Constiinta Suprema sau Creatorul dar atat, fara sa cred ca El ar vrea ceva de la
noi.In definitiv nici nu ar avea ce sa vrea , noi am fi cei indreptatiti sa
vrem la cat de fragili si mici suntem in fata Universului.Ce, nu-i asa?....

Nicola3 16.01.2007 03:55:45

:) ce chestie,tu ne zici ca suntem creduli si ca religiile sunt inventate.Dar de altfel tu crezi in "master reset",care probabil este inventia imaginatiei tale.Eu te intreb,cum poti spune ca suntem creduli ca noi apartinem unei religii care se bazeaza si pe fapte istorice concrete(biblia daca nu ma inseala memoria este considerata de multi istorici printre cele mai vechi si mai cuprinzatoare carti de istorie,si asta dintr-un punct de vedere non-religios)pe cand tu crezi intr-o aberatie dupa parerea mea(nu zic asta cu gand rau,suna dur dar nu stiu cum sa formulez altfel :) ).Numai bine.

dmb 16.01.2007 06:46:06

Intrebarea care se pune este : ce cauta un necrestin pe un forum crestin?
1. Vrea sa demonstreze ca crestinismul e fals si/sau alta credinta este buna?
2. Nu-i convins ca are dreptate in convingerile sale si cauta sa se indreptateasca cumva...ca el este cum este.
La prima varianta mi se pare absurd/schizofrenic ca cuiva sa-i treaca prin cap ca EL este cel care va "omorii crestinismul" desii nu are habar de el.
Daca este vorba de a doua nu pot intelege de ce nu intreaba simplu care-s indoielile lui, cum am ajuns noi sa nu le mai avem?
Deci Scorpius te rog refolmulaza-ti intrebarea (ce te doare omule?)sau renunta si trateaza-te!:)

06dec 16.01.2007 09:56:31

Teologul Danion Vasile spunea la un moment dat ca respecta mozaicii ,musulmanii ori hindusii care tzin de religia unde s-au nascut mai mult decât cei care vin si se intereseaza de crestinism,facând un talmes balmes de religii.Cum comentati?

06dec 16.01.2007 10:08:58

Stii cum e chestia asta cu experientele yoghine,dmb?E un fel de credinta,in care eul din om e cel mai important."Eul"din mine m-a facut sa ma linistesc,"eul" din mine mi-a dat fortza,s.a.m.d..Despre Hrisos din mine ,nimic...Si asa,incet,incet,drumul catre ateism e larg deschis pentru unii.Pentru altii trairi diavolesti,impotriva firii umane,care induc practicantului yoghin chestia ca e minune.Da!e minune,dar din aia diavoleasca...

ancah 16.01.2007 10:15:55

SCORPIUS: Multi dintre cei aflati pe forum au inceput prin a avea aceleasi indeletniciri ca si tine. Sunt unii care in maditatie s-au intalnit cu diavolul, ceea ce apoi i-a facut sa abandoneze definitiv Yoga, meditatiile, etc. Dumnezeu te iubeste, de nu i-a permis necuratului sa se arate. Fii bucuros.
Poate nu intamplator ne-am nascut cu totii in Romania; este totusi un privilegiu de a te naste intr-o tara crestina, caci ne-am fi putut naste oriunde in lumea asta.
Zici ca nu ai intalnit ingeri facand spiritism sau meditatie yoghina. Nici nu ai fi putut. Ca sa intelegi de ce, poti citi "Jurnalul convertirii mele" de Danion Vasile precum si MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE de Dyonysios Farasiotis, pe www.sfaturiortodoxe. Vei vedea ca se abordeaza multe teme, pe care tu deja le cunosti.
Nu esti deci nici primul si nici ultimul, care a incercat mai multe adevaruri, pana sa ajunga la Adevar.
In ceea ce-l priveste pe" marele scriitor new age, Neale Donald Walsch : "cum ai putea sa-l iubesti pe un om daca te temi de el, atunci pe Dumnezeu cum l-ai putea iubi", pot sa-ti spun urmatoarele : imagineaza-ti ca un baiat intalneste o fata ca o zana de frumoasa, se indragosteste de ea si de atunci umbla numai "pe varfuri", caci ii e frica sa nu o supere. Te indoiesti cumva ca baiatul o poate iubi pe fata, pentru ca ii e frica sa o supere? Cred ca nu.
La fel e cu Dumnezeu. Este mult mai mult decat omul isi poate imagina. Frica de Dumnezeu se refera la acelasi gen de frica ca mai sus, aceea de a nu face ceva gresit, de a nu-L supara pe Dumnezeu. Nu este vorba de o teama, o angoasa cum inspira prezenta diavolului, conform spuselor celor care i-au simtit prezenta.
Dumnezeu este dragoste si-ti e teama sa nu-L pierzi, atunci cand in sfarsit L-ai gasit.
Si asta fara sa-L fi vazut. Ia gandeste-te la cei, precum sfintii, care L-au si vazut!
"Master reset"? E teribil, diavolul, cu cei idei vrea sa ameteasca lumea, ca apoi sa-i inghita. Numele lui e diavol si satana si nu trebuie alintat.

SCORPIUS 16.01.2007 12:30:34

Sa vin cu precizari:

1. Pentru cei care nu stiu, "master reset" inseamna o stergere a memoriei sau
o reprogramare conform setarilor initiale.Termenul e folosit indeosebi la
calculatoare sau telefoane mobile sau camere video etc..Pentru mine a fost
termenul cel mai apropiat pe care l-am putut gasi pentru a exprima cea ce vreau.

2.Nu sunt impotriva religiilor, dar consider ca unele dintre ele contin doctrine
care nu te lasa sa traiesti plenar si sa fii fericit.

3.Nu am motive sa critic programele Discovery si National Geographic deoarece
ele promoveaza gandirea obiectiva si abordarea stiintifica.

4.In legatura cu spiritualitatea am citit urmatoarele:
-Bilblia, Noul Testament
-Autobiografia Unui Yoghin de Paramahansa Yogananda
-Adevaruri Revelate volumele 1 si 2 de Tanea Cutov (1997)
-Fenomenul Valentina de Florin Gheorghita (1997)
-Dialoguri Cu Entitati Din Invizibil de Diana Voivozeanu (1993)
-Bhagavad-Gita traducere de Sergiu Al-George
-Puterea Extraordinara A subconstientului Tau de Joseph Murphy
-Manualul Razboinicului Luminii de Paulo Coelho
-Noul Pamant de Omraam Mikhael Aivanhov (2002)
-Omul Spre Victoria Destinului Sau de Omraam Mikhael Aivanhov (1997)
-Reguli De Aur Pentru Fiecare Zi de Omraam Mikhael Aivanhov (1997)
-Ce Este Un Maestru Spiritual de Omraam Mikhael Aivanhov (1997)
-Conversatii Cu Dumnezeu volumele 1,2 si 3 de Neale Donald Walsch (2000)
-Reiki de Dumitru Hristenco
-Calatorii Astrale de Gavin Si Yvone Frost
-Manual De Astrologie de M.Mladin
-Manual De Radiestezie de Aliodor Manolea
-Vindecarea PSI de Alexandra Mosneaga
-Marii Initiati Ai Indiei Si Parintele Paisie de Dionysios Farasiotis (2006)
-Marturii Din Tara Fagarasului Despre Parintele Arsenie Boca (2004)
-Programul Terra de Toni Victor Moldovan (2000)
Am mai citit deasemenea si alte carti cu aceeasi tematica dar nu le mai
retin numele.

5.In mai 2006 am fost intr-un pelerinaj de o saptamana la locurile
sfinte din Israel, si asta mai mult din curiozitate.

6.Am fost la "slujbe de dezlegare", asta tot din curiozitate.

7.Cred ca Dumnezeu exista dar nu doreste nimic de la noi.

8.Scopul meu in viata este FERICIREA, adica o stare optima si stabila
a mintii si deasemenea CUNOASTEREA , mai precis cunoasterea obiectiva.

9.Puteti sa faceti orice comentarii doriti la ceea ce am scris pentru
ca nu am motive sa ma tem sau sa ma simt ofensat, dupa cum am spus
initial, sunt un adept al Adevarului.

catalinped 16.01.2007 13:49:22

Bravo Scorpius!.Nu te-ai lasat dogmatizat.Nu te-ai limitat.Continua cautarea si ai sa gasesti.O viata traita fara a cauta Adevarul atat cat il putem noi pricepe cu mintea noastra ar fi zadarnica.Iti recomant sa citesti si Stiinta Spirituala expusa de Rudolf Steiner care pe langa scrierile legate de om si Dumnezeu a dat idei inovatoare in mai toate domeniile :educatie(scoala waldorf),agricultura(agricultura biodinamica),medicina,economie etc.
Daca inca mai ai o gandire libera(neindoctrinata de scoala,etc) sper sa te multumeasca.
Oricum nu renunta la cautare.

mioara 16.01.2007 14:40:13

Conceptiile lui Steiner au un caracter neo-gnostic sincretist, ingloband intr-o sinteza
originala vechi erezii, gnoze, mistere pagane, cu filosofii contemporane, teorii si metode stiintifice combinate cu misticism oriental. Acestea sunt cateva din temele de baza ale antroposofiei.
La Steiner, Hristos nu inseamna acelasi lucru ca in teologia crestina, ci desemneaza un principiu solar gnostic.Curentul new-age il citeaza adesea pe Steiner printre precursorii sai, iar conceptiile sale se regasesc in mod previzibil impletite si cu celelalte surse de inspiratie ale acestei miscari.
Este foarte putin cunoscut faptul ca la punerea pietrei de temelie a Scolii libere de stiinta spirituala de la Dornach, Elvetia, Steiner a rostit rugaciunea Tatal nostru de la sfarsit la inceput, procedeu tipic de magie intalnit si in satanism.
Hristos este CALEA,ADEVARUL si VIATA, iar pe El Il putem gasi numai in Biserica Lui.Deci, voi care adevar cautati? Si unde il cautati? Dar e bine ca va grupati, macar sa stim cu cine avem de-a face.

06dec 16.01.2007 14:45:49

Daaaa!Are perfecta dreptate catalinped!!!Si-a pus ideea inaintea mea,care e aceeasi cu a mea,sper de la adevaratul Dumnezeu.

ARHANGHELUL 16.01.2007 15:20:43

Citat:

În prealabil postat de mioara
Conceptiile lui Steiner au un caracter neo-gnostic sincretist, ingloband intr-o sinteza
originala vechi erezii, gnoze, mistere pagane, cu filosofii contemporane, teorii si metode stiintifice combinate cu misticism oriental. Acestea sunt cateva din temele de baza ale antroposofiei.
La Steiner, Hristos nu inseamna acelasi lucru ca in teologia crestina, ci desemneaza un principiu solar gnostic.Curentul new-age il citeaza adesea pe Steiner printre precursorii sai, iar conceptiile sale se regasesc in mod previzibil impletite si cu celelalte surse de inspiratie ale acestei miscari.
Este foarte putin cunoscut faptul ca la punerea pietrei de temelie a Scolii libere de stiinta spirituala de la Dornach, Elvetia, Steiner a rostit rugaciunea Tatal nostru de la sfarsit la inceput, procedeu tipic de magie intalnit si in satanism.
Hristos este CALEA,ADEVARUL si VIATA, iar pe El Il putem gasi numai in Biserica Lui.Deci, voi care adevar cautati? Si unde il cautati? Dar e bine ca va grupati, macar sa stim cu cine avem de-a face.

Oare era in sens invers sau era o rugaciune care se spunea inainte de venirea in plan fizic a Domnului Nostru HRISTOS.
Mai informeazate inainte de a critica.
Cum poate cineva sa fie satanist cand arata ca Domnul Nostru HRISTOS este salvatorul nostru, poti sami explici si mie???????
Daca Soarele siar pierde lumina si noi am disparea,cred ca stii asta.

Macarie 16.01.2007 15:30:57

Citat:

În prealabil postat de 06dec
Teologul Danion Vasile spunea la un moment dat ca respecta mozaicii ,musulmanii ori hindusii care tzin de religia unde s-au nascut mai mult decât cei care vin si se intereseaza de crestinism,facând un talmes balmes de religii.Cum comentati?

Comentez ca bine a zis :-)

silverstar 16.01.2007 15:33:43

Scorpius si Catalin, sunt de acord cu spusele voastre. Nu cedati indoctrinarii, cititi, cercetati si mergeti dupa propriile voastre pareri. Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru. Dumnezeu nu ne obliga la absolut nimic si nu ne cere nimic. Fiti prieteni, fiti oameni, fiti toleranti cu cei de alte religii. OMUL conteaza, afinitatile sufletesti, nu judecati oamenii dupa religia careia ii apartin. NG, Discovery, Reality TV nu aduc ortodoxismului/sau altei religii nici o atingere. Dar, probabil asa se intampla cand este o afluenta de informatie si anumite persoane nu am capacitatea, puterea de a discerne, de a face diferenta dintre bine si rau. Nu putem fi toti la fel, nu putem gandi toti la fel, ar fi plictisitor. Si, daca cineva urmareste sa uniformizeze lumea, sa aduca/sa reduca oamenii la un numitor comun, atunci se inseala amarnic. Nu se poate, nu va reusi. Ratiunea invinge intotdeauna.

mioara 16.01.2007 15:43:20

"Conceptiile lui Steiner au un caracter neo-gnostic sincretist, ingloband intr-o sinteza
Este foarte putin cunoscut faptul ca la punerea pietrei de temelie a Scolii libere de stiinta spirituala de la Dornach, Elvetia, Steiner a rostit rugaciunea Tatal nostru de la sfarsit la inceput, procedeu tipic de magie intalnit si in satanism."
Aceste randuri sunt din cartea preotului Dan Badulescu -"Ortodoxie si erezie".
Celelalte randuri sunt ale mele:D Conteaza si ce fel de carti citim, mai ales ca ne batem cu pumnii in piept si strigam sus si tare ca suntem ortodocsi.Nu toti care vor zice "Doamne, Doamne" vor intra in Imparatia cerurilor ci doar cei care vor urma calea aratata de Biserica si de Sfintii Parinti.Asa ca mare grija la lupii imbracati in piei de oaie care vor sa ne piarda sufletele.
Doamne ajuta!

ARHANGHELUL 16.01.2007 16:02:36

Citat:

În prealabil postat de SCORPIUS
Multi dintre membrii acestui forum sustineti cu tarie invataturile din
Biblie.Daca ma gandesc bine, daca v-ati fi nascut intr-o tara musulmana
ati fi sustinut cu tarie invataturile din Coran sau daca va nasteati intr-o
zona de cultura hindusa ati fi sustinut teoriile yogine.Poate nu va dati seama
dar asa este.I-am vazut mai devreme pe altii care criticau postul National
Geographic intr-un alt topic.Daca stau bine sa ma gandesc toate religiile
au fost inventate pentru a pune ordine in societate, nu-i asa? ; doar trebuia sa ne
temem de cineva atunci cand fortele de ordine nu ne vad...Imi amintesc vorbele
unui mare scriitor new age, Neale Donald Walsch : "cum ai putea sa-l iubesti pe
un om daca te temi de el, atunci pe Dumnezeu cum l-ai putea iubi"?
si cred ca avea dreptate.Al doilea motiv pentru care au aparut religiile este
dorinta de eternitate.Si eu imi doresc asta ca si voi dar nu cred ca e chiar asa.
Eu cred ca omul cand moare primeste un fel de "master reset" (ca la un aparat
programat) si se transfera in alt corp sub forma de informatie pastrandu-si
personalitatea dar nu si memoria.Poate multi dintre voi cred in duhuri si demoni si
ingeri, asa ca am sa ma confesez voua:timp de 7 ani am facut fel si fel de
experimente cum ar fi spiritismul sub diferite forme, rugaciune, meditatie yoghina,
am invocat ingeri, l-am invocat chiar si pe Mikiduta cum imi place mie sa-i spun,
si cu toate astea nu am avut nici un rezultat concret.Adica nici de bine nici de
rau, totul a ramas la fel, fara cosmaruri si fara revelatii de beatitudine.
Si acuma pe bune daca l-as fi vazut pe Diavol m-as fi bucurat pentru ca as fi
dedus logic ca exista si Dumnezeu asa cum este descris in Biblie.Ideea e ca nu
sunt usor influentabil si de asta nu m-am lasat prins de diferite doctrine.
Pana una alta pentru mine Dumnezeu inseamna Fortza(ca in Star Wars), sau
Constiinta Suprema sau Creatorul dar atat, fara sa cred ca El ar vrea ceva de la
noi.In definitiv nici nu ar avea ce sa vrea , noi am fi cei indreptatiti sa
vrem la cat de fragili si mici suntem in fata Universului.Ce, nu-i asa?....

Gandeste un parinte ar avea nevoe de ceva de la copilul lui.
Dar se preocupa ca el sa poata sa mearga pe picioarele lui.
Nu ca sa scape de greutati cum fac de obicei multi oameni ci ca sa poata deveni constient de el insusi ca entitate in angrenajul creatiei la care contribuim si noi.
Daca exista sau nu raul si binele eu iti spun ca exista dar de noi depinde ce alegem.
Dar raul si binele exista pana la un anumit plan dupa aceea isi pierd notiunea de bine sau rau deoarece toti santem copiii aceluias DUMNEZEU si un parinte nu uraste ci Iubeste, altfel nar fi existat rau.
Referitor la religii toate isi au rostul lor cum ai spus dar Noul Testament ne aduce ceva ce ne ridica la un nivel superior al evolutiei noastre spirituale de aceea e mai greu de inteles si multi nu pot sal inteleaga.
Nu e o resetare mai de graba o blocare,si cu cat evoluezi cu atat ai sa poti sa o deblochezi.

ARHANGHELUL 16.01.2007 16:21:30

Citat:

"Conceptiile lui Steiner au un caracter neo-gnostic sincretist, ingloband intr-o sinteza
Este foarte putin cunoscut faptul ca la punerea pietrei de temelie a Scolii libere de stiinta spirituala de la Dornach, Elvetia, Steiner a rostit rugaciunea Tatal nostru de la sfarsit la inceput, procedeu tipic de magie intalnit si in satanism."
Celelalte randuri sunt ale mele:D Conteaza si ce fel de carti citim, mai ales ca ne batem cu pumnii in piept si strigam sus si tare ca suntem ortodocsi.Nu toti care vor zice "Doamne, Doamne" vor intra in Imparatia cerurilor ci doar cei care vor urma calea aratata de Biserica si de Sfintii Parinti.Asa ca mare grija la lupii imbracati in piei de oaie care vor sa ne piarda sufletele.
Doamne ajuta!

Si cei care nu sant Ortodoxi ce fac se duc in iad sau trebuie sa se converteasca ca sa fie salvati???????
Ce se va intampla cu miliardele de oameni care nu sant Ortodoxi,tiai pus vrodata aceasta intrebare???????
Dar cu acei oameni care erau inainte de a fi aparut Ortodoxi???????
Eu sant Ortodox si merg la Biserica in fiecare Duminica si nu pot sa spun ca oamenii care vin la Biserica sant mai buni, chiar sant foarte distanti de ce spun preotii si nu prea le pasa,sau poate de ochi lumii.
Sfintii Parinti erau Ortodoxi???????
Tu ai citit ce a scris Rudolf Steiner sau ce spun altii e lege pentru tine???????

mioara 16.01.2007 16:55:39

Pentru toate intrebarile tale s-au dat raspunsuri pe alte topice(sau topicuri-cum vrei).Nu are rost sa o luam de la capat.
Steiner nu este tot un "altul" pt. tine la fel cum sunt Sfintii parinti "altii" pt. mine( daca intelegi ce vreau sa spun). Si de ce sa crezi un eretic in locul unui ortodox?
Asta nu pricep: de ce toti ereticii sunt acceptati cu citate si Sfintii Parinti , nu?
Eu inca trag sperante ca forumul asta este CRESTIN-ORTODOXsi invataturile Bisericii Ortodoxe si a Sfintilor Parinti trebuie sa aiba prioritate pe acest forum. Dar daca intre timp forumul s-a transformat sa ma anunte si pe mine cineva ca nu mai are rost sa stau pe aici.
Dumnezeu mi-a dat minte ca sa cercetez si sa aflu calea care sa ma duca la El, si nu cred ca o voi afla in cartile ereticilor. In loc sa cautam sa aflam ce are Hristos sa ne ofere, ratacim pe cai straine unde nu vom intalni decat profeti si invatatori mincinosi. Dar nu-L vom putea gasi pe Dumnezeu care a coborat plin de iubire printre oameni.Dumnezeul nostru are un Nume pe care nu avem dreptul sa-L ignoram:Iisus Hristos. Si nu este "un principiu solar gnostic"ca la Steiner, ci este "DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT".Daca L-am cunoaste prin iubire si rugaciune nu L-am mai cobori in randul tuturor zeitatilor acestei lumi.
Cel mai tare ma dor cuvintele tale pt. ca spui ca esti ortodox si ca mergi duminica la biserica.De la altcineva as mai fi inteles, dar asa...
Doamne ajuta!

ARHANGHELUL 16.01.2007 17:45:55

Citat:

Pentru toate intrebarile tale s-au dat raspunsuri pe alte topice(sau topicuri-cum vrei).Nu are rost sa o luam de la capat.
Steiner nu este tot un "altul" pt. tine la fel cum sunt Sfintii parinti "altii" pt. mine( daca intelegi ce vreau sa spun). Si de ce sa crezi un eretic in locul unui ortodox?
Asta nu pricep: de ce toti ereticii sunt acceptati cu citate si Sfintii Parinti , nu?
Eu inca trag sperante ca forumul asta este CRESTIN-ORTODOXsi invataturile Bisericii Ortodoxe si a Sfintilor Parinti trebuie sa aiba prioritate pe acest forum. Dar daca intre timp forumul s-a transformat sa ma anunte si pe mine cineva ca nu mai are rost sa stau pe aici.
Dumnezeu mi-a dat minte ca sa cercetez si sa aflu calea care sa ma duca la El, si nu cred ca o voi afla in cartile ereticilor. In loc sa cautam sa aflam ce are Hristos sa ne ofere, ratacim pe cai straine unde nu vom intalni decat profeti si invatatori mincinosi. Dar nu-L vom putea gasi pe Dumnezeu care a coborat plin de iubire printre oameni.Dumnezeul nostru are un Nume pe care nu avem dreptul sa-L ignoram:Iisus Hristos. Si nu este "un principiu solar gnostic"ca la Steiner, ci este "DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT".Daca L-am cunoaste prin iubire si rugaciune nu L-am mai cobori in randul tuturor zeitatilor acestei lumi.
Cel mai tare ma dor cuvintele tale pt. ca spui ca esti ortodox si ca mergi duminica la biserica.De la altcineva as mai fi inteles, dar asa...
Doamne ajuta!

Pe mine Ortodoxia nu prea ma ajutat dar scrierile lui Rudolf Steiner da.
Tu te uiti la tv.???????
Ai vazut ce fac Ortodoxi.
Eu mam nascut Ortodox dar vreau sa devin un crestin daca intelegi ce vreau sa spun.
Ai dreptate sant foarte multi Sf. Ortodoxi care au invataturi foarte bune dar noua ne trebuie mai mult si no sa gasim in aceste scrieri.
Ar trebui sa ne aceptam chiar daca nu inpartasim aceleasi idei.
Eu pot sa te accept pe tine asa cum esti, tu dece nu poti???????
Cum cineva gandeste altfel imeideat se spune ce cauta pe sait alti oameni care nu sant Ortodoxi.
Si observ ca acei oameni care au o gandire mai variata(libera) parca sant mai Ortodoxi decat cei care isi zic ca sant Ortodoxi.
Ar trebui sa mergi in Biserici sa vezi ce fac enoriasii in timpul Slujbei.
Ei reprezinta Ortodoxia si nu Preotii pentru ca daca ei sar retrage din Ortodoxie sar pierde Ortodoxia.
Mie imi place Slujba in Biserica CRESTIN Ortodoxa de asta ma duc, si pentru faptul ca inteleg ce spune Preotul dar multi nu inteleg si se cam plictisesc, si atunci e normal sa discuti in timpul Slujbei,exact ca la scoala daca iti aduci aminte.
Daca tear minti un Ortodox ceai face ai mai crede altul???????
Ai citit vrodata ceva de Rudolf Steiner???????

catalinped 16.01.2007 17:54:08

Vezi tu Mioara este tipic raspunsul tau multor persoane care nu incearca sa priceapa cu gandirea lor anumite curente si accepta autoritatea anumitor persoane care poate ori nu inteleg ,poate au anumite interese ,poate au dreptate.Aici de fapt este si indoctrinarea de care vorbesc.
Daca ai fi studiat antroposofia(sofia=intelepciune,antropo=om) de Rudolf Steiner poate ai fi apreciat chiar mai mult ortodoxia si implicit Biblia si chiar si alte religii care tot de la Dumnezeu provin si poate ai capata si toleranta atat de mult ravnita fata de oameni si chiar ai incepe sa-i iubesti intradevar.Cand il intelegi pe cel de langa tine atunci poate ajungi sa iubesti asa cum ne invata insusi Mantuitorul.
Dar poate este mai comod sa fim limitati ,sa ne credem cunoscatorii adevarului si sa aruncam sageti celor care nu sunt in tabara noastra.

alexandra28 16.01.2007 18:04:41

pentru scorpius:
dragul meu in primul rand nu ai cum sa afli adevarata credinta daca tu te ocupi cu lucruri diavolesti,pentru ca acolo unde este raul nu poate fi si binele.tu,prin experimentele pe care le-ai incercat nu ai reusit sa vezi nici ingeri,nici demoni.pot spune ca ai fost un caz fericit,pentru ca si daca vedeai ,,ingeri,, sa fii sigur ca aceia erau doar niste demoni cu chip de inger.si crede-ma ca nu vrei sa vezi un demon in fata ta.iar ingeri nici atat nu ai sa vezi,pentru ca nu oricui i se arata ingerii.tie nu ti-au reusit aceste experimente insa altora le-au reusit.sunt multi care vorbesc cu mortii insa in zadar pentru ca acolo este doar munca diavolului in chipul celui decedat.cum poti spune ca religia a fost inventata de oameni?ai trait experiente spirituale,te-ai rugat cu dragoste si lacrimi lui dumnezeu ca sa vezi ce simti?mai bine,in loc sa astepti sa vezi ingeri si demoni,ai incerca sa simti iubirea lui dumnezeu si sa incerci sa-l cunosti pe domnul nostru iisus hristos.cand ii vei simti prezenta in sufletul tau nu vei mai avea pretentia sa vezi ingeri pentru ca iti vei da seama ca esti prea ,,mic,, ca sa ai aceasta binecuvantare iar despre demoni iti vei da seama ca dumnezeu te iubeste prea mult ca sa iti arate asa ceva.chiar te rog sa incerci si aceasta cale si sa te indrepti spre dumnezeu,dar nu acel dumnezeu pe care ti-l inchipui tu ci spre dumnezeul din biblie.daca religia este o inventie atunci de ce toate profetiile din biblie se implinesc?

MARIUS_DANIEL 16.01.2007 18:22:41

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:

Doamne ajuta!

Si cei care nu sant Ortodoxi ce fac se duc in iad sau trebuie sa se converteasca ca sa fie salvati???????
Ce se va intampla cu miliardele de oameni care nu sant Ortodoxi,tiai pus vrodata aceasta intrebare???????
Eu sant Ortodox si merg la Biserica in fiecare Duminica si nu pot sa spun ca oamenii care vin la Biserica sant mai buni, chiar sant foarte distanti de ce spun preotii si nu prea le pasa,sau poate de ochi lumii.
Tu ai citit ce a scris Rudolf Steiner sau ce spun altii e lege pentru tine???????

Frate,bine ca ai pus intrebarea asta ca sa ne lamurim odata pentru totdeauna.Toti oamenii de la venirea Mantuitorului si pana acum vor fi judecati dupa Noul Testament.Cei de pana la venirea lui Hristos au fost judecati dupa Vechiul Testament,respectiv dupa cele 10 poruci date lui Moise.Raspunsul este da,nu se va mantui nimeni din afara ortodoxiei,pentru ca ea e credinta adevarata.Paganii,sectarii,evreii si toti ceilalti aflati in ratacire nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu daca nu se vor converti la ortodoxie.Asta nu o spun eu,ci Biblia. Ratacitii se bazeaza pe interpretarea frazei biblice "in casa Tatalui meu sunt multe lacasuri".Corect,dar spune "in casa Tatalui Meu",nu in alta parte,iar "multe lacasuri" se refera la gradul de desavarsire la care poate ajunge un om.Te intrebi cum se pot converti cei rataciti.Simplu,cauta si vei gasi,cercetati scripturile,chiar daca n-au credinta adevarata,toti au constiinta si vad natura inconjuratoare,prezenta divina in om si pe pamant.

catalinped 16.01.2007 18:38:08

"Paganii,sectarii,evreii si toti ceilalti aflati in ratacire nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu daca nu se vor converti la ortodoxie.Asta nu o spun eu,ci Biblia."
Unde scrie in Biblie ca daca nu te convertesti la ortodoxie nu intri in imparatia cerului.
Poate daca nu crezi in Hristos care este cu totul altceva.
Fraza ta suna putin a fanatism si se aseamana mult cu cel al musulmanilor in privinta islamului.Dar poate asa au aparut majoritatea conflictelor religioase de care ne plangem cu totii.

MARIUS_DANIEL 16.01.2007 18:51:04

Vezi ca si catolicii,pocaitii si alti crestini cred in Hristos,dar asta nu inseamna ca au credinta corecta.Fiindca nu o au..Nu e nici un fanatism,de obicei sunt fanatici cei care stiu ca nu detin de fapt adevarul,dar vor sa-si impuna vointa lor.Uita-te la musulmani cate crime fac in numele "razboiului sfant",sau la catolici cu cruciadele lor din trecut.Ortodoxia nu obliga pe nimeni,vrei s-o accepti bine,nu vrei treaba ta,dar la judecata vei da socoteala pentru decizia ta.

Aalin 16.01.2007 19:03:40

chiar crezi ca doar ortodox fiind te vei mantui?

Alexandr_Bazil 16.01.2007 19:07:10

Ortodoxia nu prea e luata in considerare in cazuri de fanatism, pentru ca a avut norocul sa iasa de mult in mod subtil din lumina reflectoarelor. In a doua jumatate a primului mileniu Biserica Estului nu a facut viata necrestinilor tocmai usoara. Crestinii si-au demonstrat iubirea aproapelui devenind din persecutati-persecutori la prima ocazie. Nu poate fi invinuit insa crestinismul decat de ipocrizie.
Nici musulmanii nu sunt mai breji, si in fond nici o religie nu are bucata ei putreda. Ipocrizia in fond e o constanta umana, la fel ca si egoismul.

ARHANGHELUL 16.01.2007 19:13:15

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

Citat:

Doamne ajuta!

Frate,bine ca ai pus intrebarea asta ca sa ne lamurim odata pentru totdeauna.Toti oamenii de la venirea Mantuitorului si pana acum vor fi judecati dupa Noul Testament.Cei de pana la venirea lui Hristos au fost judecati dupa Vechiul Testament,respectiv dupa cele 10 poruci date lui Moise.Raspunsul este da,nu se va mantui nimeni din afara ortodoxiei,pentru ca ea e credinta adevarata.Paganii,sectarii,evreii si toti ceilalti aflati in ratacire nu vor intra in imparatia lui Dumnezeu daca nu se vor converti la ortodoxie.Asta nu o spun eu,ci Biblia. Ratacitii se bazeaza pe interpretarea frazei biblice "in casa Tatalui meu sunt multe lacasuri".Corect,dar spune "in casa Tatalui Meu",nu in alta parte,iar "multe lacasuri" se refera la gradul de desavarsire la care poate ajunge un om.Te intrebi cum se pot converti cei rataciti.Simplu,cauta si vei gasi,cercetati scripturile,chiar daca n-au credinta adevarata,toti au constiinta si vad natura inconjuratoare,prezenta divina in om si pe pamant.

Dar Maiasii cum vor fi judecati ca ei nu stiu de Vechiul Testament???????

ancah 16.01.2007 21:47:21

Citat:

În prealabil postat de catalinped
Vezi tu Mioara este tipic raspunsul tau multor persoane care nu incearca sa priceapa cu gandirea lor anumite curente si accepta autoritatea anumitor persoane care poate ori nu inteleg ,poate au anumite interese ,poate au dreptate.Aici de fapt este si indoctrinarea de care vorbesc.
Daca ai fi studiat antroposofia(sofia=intelepciune,antropo=om) de Rudolf Steiner poate ai fi apreciat chiar mai mult ortodoxia si implicit Biblia si chiar si alte religii care tot de la Dumnezeu provin si poate ai capata si toleranta atat de mult ravnita fata de oameni si chiar ai incepe sa-i iubesti intradevar.Cand il intelegi pe cel de langa tine atunci poate ajungi sa iubesti asa cum ne invata insusi Mantuitorul.
Dar poate este mai comod sa fim limitati ,sa ne credem cunoscatorii adevarului si sa aruncam sageti celor care nu sunt in tabara noastra.

Pozitia Mioarei este ferma, pentru ca ea crede si Dumnezeu nu o mai lasa sa-si piarda vremea cu pseudo-stiinta.
Ei bine, eu am citit Steiner, stiu si despre antroposofie, adica intelepciunea omeneasca, cate ceva. La un moment dat Dumnezeu m-a pus sa aleg, aratandu-mi adevarata fata a celor care scriu aceste teorii "atragatoare" si care par a te invata mai mult decat credinta noastra ortodoxa. Nu va doresc o asemenea incercare, in care sa trebuiasca sa alegeti intre aceste teorii de tip New Age si Iisus Hristos. Caci daca veti alege intelepciunea lui Dumnezeu, dupa aceea veti sufla si in iaurt!

MARIUS_DANIEL 16.01.2007 22:18:28

Citat:

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Citat:

Citat:

Doamne ajuta!

Dar Maiasii cum vor fi judecati ca ei nu stiu de Vechiul Testament???????

Aceia vor fi judecati dupa legea constiintei si legea zidirii.Se intelege de ce,deoarece ei au fost chiar inainte de Moise,deci evident si inainte de cele zece porunci.

Negroponte 16.01.2007 22:23:38

:)Voi va plangeti de intoleranta din partea noastra,dar cand aveti ocazia"atacati"in grup(ca sa nu zic altfel}pe cine va sta impotriva.In felul acesta va demascati si mai bine ratacirea.De altfel Mantuitorul Hristos ne-a prevenit ca vor veni multi hristosi mincinosi care vor cauta sa amageasca si pe cei alesi.In afara Bisericii nu exista mantuire.

catalinped 16.01.2007 23:14:30

In afara lui Hristos nu exista mantuire.

Negroponte 16.01.2007 23:53:44

:)Domnul Hristos este capul Bisericii si Biserica este numita mireasa Lui.Deasemenea Duhul Sfant isi implineste lucrarea Sa,in si prin Biserica,prin sfintele taine.Biserica este maica noastra duhovniceasca si cine nu are Biserica de mama nu are pe Dumnezeu de Tata.De aceea mantuirea omului se realizeaza in si prin Biserica.Evreii vor fi judecati dupa legea V.T.,iar cei care n-au auzit de Hristos dupa Legea naturala pozitiva inscrisa de Dumnezeu in sufletul fiecaru-i om inca de la creatie.Doamne ajuta!

MARIUS_DANIEL 17.01.2007 00:08:12

Tin sa te corectez:asta era inainte de venirea Mantuitorului,respectiv inainte de cele 10 pounci date lui Moise.

v.LIVIU.v 17.01.2007 00:08:47

Citat:

Citat:

Doamne ajuta!

Pe mine Ortodoxia nu prea ma ajutat dar scrierile lui Rudolf Steiner da.
Tu te uiti la tv.???????
Ai vazut ce fac Ortodoxi.
Eu mam nascut Ortodox dar vreau sa devin un crestin daca intelegi ce vreau sa spun.
Ai dreptate sant foarte multi Sf. Ortodoxi care au invataturi foarte bune dar noua ne trebuie mai mult si no sa gasim in aceste scrieri.
Ar trebui sa ne aceptam chiar daca nu inpartasim aceleasi idei.
Eu pot sa te accept pe tine asa cum esti, tu dece nu poti???????
Cum cineva gandeste altfel imeideat se spune ce cauta pe sait alti oameni care nu sant Ortodoxi.
Si observ ca acei oameni care au o gandire mai variata(libera) parca sant mai Ortodoxi decat cei care isi zic ca sant Ortodoxi.
Ar trebui sa mergi in Biserici sa vezi ce fac enoriasii in timpul Slujbei.
Ei reprezinta Ortodoxia si nu Preotii pentru ca daca ei sar retrage din Ortodoxie sar pierde Ortodoxia.
Mie imi place Slujba in Biserica CRESTIN Ortodoxa de asta ma duc, si pentru faptul ca inteleg ce spune Preotul dar multi nu inteleg si se cam plictisesc, si atunci e normal sa discuti in timpul Slujbei,exact ca la scoala daca iti aduci aminte.
Daca tear minti un Ortodox ceai face ai mai crede altul???????
Ai citit vrodata ceva de Rudolf Steiner???????

draga ARHANGHELUL, e o moda veche romaneasca dar nu numai, e o metoda de autoaparare, de a ne face ca cunoastem si nu cunoastem in fapt mare lucru. Cu ce drept si cu cunostinte poti tu afirma ca [sant foarte multi Sf. Ortodoxi care au invataturi foarte bune dar noua ne trebuie mai mult. Afirmatia ta ne face sa credem ca ai citit toti sfintii Parinti. Si in legatura cu intrebarea ta daca toti sfintii parinti erau ortodocsi, iti voi spune DA? Biserica nu a recunoscut pe nimeni ca sfant parinte daca era vreo eroare in invatatura sa, iar daca s-a gasit o eroare in opera vreunui acesta a fost numit scriitor bisericesc si nicidecum sfant parinte. Te rog iarta-ma pentru tonul cu care iti scriu, dar nu afirma lucruri pe care nu le poti dovedi.
Iarta-ma daca te-am suparat

dmb 17.01.2007 21:04:50

Am mai trait sa o vad si pe asta crestin care crede ca parintele antropozofiei era crestin!!!!!!!! Pai faptul ca crede in existenta lui Iisus nu-i argument ca Steiner ar fii crestin. Ce diavolul nu crede? E crestin?
Scrierile lui Steiner au ajutat. Perfect . Nu vreau sa stiu la ce...dar mai crestin nu te-a facut cu siguranta. Cine vrea sa devina din botezat ortodox-crestin ortodox nu va reusii niciodata cu altceva decit cu scrierile crestinesti. Este ca si cum ai vrea sa vopsesti un perete in alb cu vopsea neagra!

ARHANGHELUL 17.01.2007 21:32:21

Ar trebui sa va luati ochelarii de cal ca sa vedeti si in lateral.
Dmnul Nostru HRISTOS e unul iar Bisericile sau denumirile sant multe.

dmb 17.01.2007 21:34:54

Ai vazut ochelari de cal vreodata? Ma indoiesc:D

Annamarria 17.01.2007 23:50:46

Draga Scorpius,
Nu stiu daca mai intri pe acest forum dar vreau sa-ti spun ceva ce am auzit si eu si mi-a placut tare mult. Centrul credintei noastre este Isus Hristos. Pentru noi crestinismul nu e o religie. O religie inseamna incercarea omului de a ajunge la Dumnezeu. Religiile, filozofiile, stiintele au incercat dintotdeauna sa ajunga la Necunoscutul. Insa in crestinism Necunoscutul s-a facut Cunoscut, El a venit spre noi. Deci e o diferenta mare. Evanghelie inseamna "Vestea cea Buna" si Vestea cea Buna este ca "Dumnezeu este cu noi", ca Dumnezeu insusi a venit la noi ca Sa se faca cunoscut.
Intelegi de ce nu putem purta un dialog normal cu alte religii si teorii? pentru ca pntru noi credinta noastra e de la Dumnezeu direct venita, iar celelalte, oricare ar fi sunt doar incercari de a se apropia de Dumnezeu. Si acestea nu inseamna ca nu s-au apropiat oarecat de El, dar nici nu se compara cu revelarea pe care Insusi Dumnezeu a facut-o. Intelegi sau nu?

dorinel78 18.01.2007 06:59:12

nu cred ca Dumnezeu vrea sa credem fara a cauta raspunsuri. nici eu nu inteleg destule lucruri. dar mai ntai trebuie sa discuti cu un duhovnic, preot, calugar. cu toata astea daca nu exista vointa din partea noastra, niciodata nu vom afla aceste raspunsuri indiferent cate carti am citi.totul e sa crezi fara nici o urma de indoiala

06dec 18.01.2007 09:40:08

Omu e liber sa cada!De la Adam incoace tot cade!Dar cine e crestin si intzelege spusele Mântuitorului nostru ca "Cine nu e cu mine e impotriva Mea",atuncia,dati-mi voie sa critic pe aceia care fiind botezatzi in Numele Lui,nu-si dau seama pâna unde ar trebui acea libertate sa fie.Caci,libertatea adevarata,spun eu,doar prin El se câstiga.Nu e musaiu libertatea din aceasta lume.

06dec 18.01.2007 09:51:58

Caci e clar ca poate sa nu fie crestin si sa fie cu El,dar cine s-a botezat in Numele Lui si isi ia o libertate fara sfintzii parintzi,nu mai am ce comenta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:14:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.