![]() |
Pentru atei
Mi se pare ciudat că tot cereți pe Dumnezeu, cereți dovezi, fără să căutați...
dacă doriți Dumnezeu, căutați, dacă nu, lăsați-ne în pace... dovezi sunt destule de fiece parte... Faptul că voi ați descoperit dacă există sau nu Dumnezeu, e treaba noastră la fel cum și noi credem și voi nu. Dar pentru faptul că voi "ați descoperit" și noi nu, vă considerați superiori... măcar dacă v-ați încrede în superioritatea voastră, că atunci noi n-am ști ce vorbim... De ce să nu manifestați puțină bună înțelegere atunci când noi zicem că credem în Dumnezeu și să ne lăsați în pace? ce vă doare așa tare că noi credem și voi nu? |
Sa inteleg ca ai initiat un topic unde sa fie "loviti" crestineste ateii? Wooow..si incepe postul imediat.....
|
Ateii nu sustin nimic ce iese din sfera bunului simt. Insa cand cineva vine si sustine ca exista o fiinta supranaturala, aceasta e o afirmatie extraordinara, in consecinta are nevoie de dovezi extraordinare pentru a fi acceptata.
Cu alte cuvinte, nu e ca si cum ateii si credinciosii se afla pe aceeasi pozitie, drept pentru care trebuie sa se lase in pace unii pe altii si sa traiasca in buna vecinatate. Din contra, credinciosii sunt cei care fac nota discordanta si tot ei trebuie sa-si sustina afirmatiile cu dovezi, altminteri nu au dreptul moral sa se supere cand un ateu le ataca credinta. |
Citat:
Dumnezeu sa va pazeasca! |
Citat:
Credinta in Fiinta supranaturala pare a fi inscrisa in genele omului. Este intalnita pretutindeni in lumea noastra. Se pare ca cineva vine si si afirma ca NU exista o fiinta supranaturala. Afirmatia lui este, desigur, un nonsens, e nedemonstrabila. Citat:
Isi pot prezenta unul celuilalt, cu tact, convingerile lor si apoi fiecare crede ce vrea si va culege roadele. De ce credeti ca, in mod necesar ateii si credinciosii ar trebui sa NU traiasca in buna vecinatate si de ce va considerati dator sa atacati credinta cuiva? |
Citat:
Multumesc ! Si pe tine draga mea , ...si pe tine!... |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Apelul la intelegere l-a facut si doamna calator prin ploaie...nu avem niciun interes sa ne certam, la urma urmei nu avem niciun castig, indiferent de ce parte am fi:). Si tocmai acum sa inceapa conflictele?Cand mai este asa de putin pana la intrarea in Post?;) Xanixade, linisteste-te,...sunt si atei diplomati pe aici:). |
chiar nu vad rostul acestui thread...
|
Citat:
Pentru dumneavoastra si pentru multi altii dovezile sunt invalide. Si ati ales sa fiti atei. Este responsabilitatea dumneavoastra. Citat:
Despre atei insa stiam ca sunt mai rationali, mai rezonabili in gandire. De aceea m-a surprins cand am citit ca: DUMNEAVOASTRA nu doriti ca ateii si credinciosii sa traiasca in pace.Si nu am inteles de ce. Aveti bunavointa sa ma lamuriti? |
Citat:
Chiar ii invidiez pentru cunostinta lor care cuprinde tot.. de la astrologie si biochimie pana la astrofizica si genetica umana. |
Citat:
De exemplu, cand cineva sustine ca structura lantului ADN s-a realizat prin intamplare, este deasemenea o afirmatie extraordinara. Sunt de acord ca sunt doua tabere care ar trebui sa se lase in pace, datorita faptului simplu ca nici una nu-i va putea demonstra nimic celeilalte. Dar totusi, o mica adiere inclina balanta spre religie si iata de ce. Atunci cand ateii cauta cauza tuturor lucrurilor gasesc legi ale naturii (cred ca stiu de fapt, e hazardat sa afirmi ca stiu sigur deoarece teoriile se schimba si avanseaza in ritm rapid) , faptul ca universul este infinit, big bang eventual, etc. Credinciosii il gasesc pe Dumnezeu (cred pur si simplu emotional), care la fel , e infinit, cauza tuturor lucrurilor, deci foarte similar cu credinta sau stiinta ateilor, si care bineinteles a creat toate legile naturii pe care le cerceteaza ateii. Diferenta apare in momentul in care ateii nu se intreaba de ce (nu-i intereseaza de fapt) legile fizice sunt astfel croite incat sa favorizeze exact legarea particulelor in atomi si multe altele pana la aparitia vietii. Adica constantele universale au exact acele valori care sa permita existenta materiei. Pe cand credinciosii au un raspuns simplu la acesta dilema: Dumnezeu e inteligent. |
Citat:
Citat:
Atunci te intreb pe tine Iosif77, cum de la tine pe calculator apare ca "ar trebui sa NU traiasca in buna vecinatate". Oi fi avand vreun virus , cand ti-ai devirusat pc-ul ultima oara ? Si inca ceva, acel mesaj nu avea nimic care sa semene cu un atac impotriva religiilor. Mai degraba mesajul tau, Iosif77, este tendentios, si as putea spune fara sa gresesc, chiar mincinos. Asa ca please, fa un serviciu crestinilor de pe acest site, nu incerca sa ma aperi in vreun fel religia, sau daca o faci , fii cat poti tu sa fi de corect si cinstit, altfel dai apa la moara ateilor. |
Citat:
Ori inca nu v-ati hotarat de care parte va aflati? |
Citat:
|
Citat:
Cred ca prima varianta... |
Citat:
Cu alte cuvinte, ca sa sumarizez: daca exista Dumnezeu si Isus , atunci pentru mine e ok daca am stat de partea adevarului, daca nu , nu am pierdut nimic. Problema cea mai mare apare atunci cand nu stii care e adevarul, ce e rau si ce e bine, si aici intervine religia cu Biserica si tot tacamul. |
Citat:
Un post folositor sa aveti si sa va arate El Adevarul!Amin. |
Citat:
Citat:
Citat:
Ateismul e starea naturala a omului, atei ne nastem cu totii. Prin pervertirea religioasa omul ajunge sclavul zeilor inchipuiti de el insusi. Nu poti pune omul neinfestat de virusul religios pe acelasi plan cu omul care si-a pecetluit soarta intr-o oarecare masura alegand sa se inchine la fiinte mitologice. Daca dumneavoastra va stiti om serios, ati putea sa traiti in buna vecinatate cu o comunitate de infractori? |
Citat:
Din nefericire pentru dumneavoastra, faptele demonstreaza in mod incontestabil ca societatea in care oamenii nu s-au inchinat la Dumnezeu, atunci cand, din nefericire, a aparut pe Pamant, a fost de departe cea mai sangeroasa si cumplita din istorie. Pe de alta parte, ideea ca violenta cu radacini religiase ar avea o pondere semnificativa este o alta fantezie. Daca tot vorbiti despre operatii aritmetice si cifre, puteti sa faceti o estimare despre proportia violentei cauzata religios versus violenta cu alte cauze, pe parcursul istoriei ? Citat:
|
ateismul
Citat:
|
Citat:
De obicei astfel de discuții dintre mai multe confesiuni duc la neînțelegeri, pentru că fiecare consideră ceva adevărat, nedemonstrat. În măsura în care cineva dorește să știe ceva, să întrebe, nu să își susțină cu mândrie apartenența la vreo ideologie, la locul și momentul nepotrivit. E ca și cum fiecare ar vorbi neîntrebat, în același timp, și ar câștiga cei care ar striga cel mai tare... Eu n-am deschis acest thread să ne batem joc unii de alții, că unii sunt mai buni, și alții mai puțini bun. Am cerut buna înțelegere.... Decizia credinței nu o câștigi de la cineva, impunându-ți cu mândrie punctul tău de vedere, ci mai degrabă când acel cineva își formează acea credință, prin întrebări și studiu etc. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Asta atrage de multe ori oprobiul celorlalti asupra mea. Pentru simplul motiv ca indraznesc sa fiu sceptic. Eu nu am pretentia ca stiu, din contra, ma simt cel mai bine atunci cand stiu ca nu stiu. Dar n-ai sa vezi crestin aici pe forum care sa nu stie cum a aparut lumea, cum s-a nascut omul, care este scopul universului si al vietii, etc. A fi crestin presupune din oficiu ca ai raspuns la toate intrebarile existentiale - sau daca nu ai, delegi confortabil raspunsurile zeului caruia i te inchini. Citat:
Citat:
Cand ceva nou apare in ecuatie, ateul se adapteaza si merge mai departe. Credinciosul nu poate face acest lucru, asa ca e nevoie sa se opereze schimbari in doctrina. Vezi geocentrismul, vezi teoria evolutiei etc. |
Citat:
Argumenetele ateilor si ale antireligosilor sunt tot atat de legitime ca ale religiosilor. Totusi, din curiozitate, descrie-mi o concluzie logica pe baza careia ateii isi traiesc viata si care sa contravina doctrinelor religioase (sau nu neaparat, da-mi doar o concluzie logica). |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Da, așa e. Și mai e și mângâierea în înțelegerea că cel apropiat nu va muri, ci mai trăiește undeva după moarte, și că poți să te întâlnești iar cu el, sau faptul că omul este ajutat mereu în viața sa de Dumnezeu, și va suferi mai ușor orice, doar prin acest fapt... mult mai multe... Ce e rău să cauți mângâiere? că o să se întâmple să suferi și să vrei să nu știe toată lumea, să poți spune cuiva gândul tău... etc... o persoană are nevoie de afecțiune, și se întâmplă ca religia noastră să permită așa ceva, cea ortodoxă pe așa ceva e întemeiată... Citat:
Citat:
Citat:
Vezi și tu că geocentrismul e relativ, teoria evoluției nu prea are sens...etc... La începutul postării am zis că sunt argumente de fiecare parte, așa încât fiecare crede ce vrea și nimeni nu obligă pe nimeni să creadă altceva, decât în măsura în care vrea cineva să creadă... |
Citat:
Degeaba va ascundeti dupa deget, adevarul factual este ca atunci cand ateii au ajuns la putere politica, omenirea a cunoscut niste maceluri si bai de sange nemaiintalnite. Poate ca religia nu a reusit inca sa aduca Raiul pe Pamant, dar antireligia a reusit cu certitudine sa aduca iadul pa Pamant. Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Problema este ca omul mai are nevoie si de cunostinte de alta natura. Contextul stiintific nu poate, nu incearca, si nici nu pretinde, de exemplu, sa dea raspunsuri la problema de natura morala, ori, religia tocmai in acest spectru actioneaza. Citat:
Daca mergeti pe strada intr-o noapte intunecoasa, si din sens opus se apropie un grup de oameni despre care aveti motive sa banuiti ca ar vrea sa va jefuiasca, ati prefera ca acestia sa manifeste o atitudine sceptica in ceea ce priveste normele morale care le interzic sa va dea in cap ? Ce preferati: "Nu ii dau in cap lui Miron pentru ca nu am voie, pentru ca e un principiu imuabil si o lege divina, pe care nu-mi permit sa o contest si pe care nu indraznesc sa o incalc", sau "Pai stai sa vedem, in definitiv nimic nu e absolut, sa analizam situatia, poate putem gasi un argument care sa justifice sa-i dam in cap lui Miron" ?! Citat:
Daca toti crestinii ar sti cum a aparut lumea, nu s-ar mai justifica existenta atator universitati crestine, dintre care multe sunt in topul institutiilor de invatamant la nivel mondial, nu s-ar explica aportul covarsitor al crestinilor la dezvoltarea stiintelor moderne, nu s-ar mai intelege de ce teoria Big-Bang-ului a soft propusa de un preot etc. Crestinii stiu ca lumea a fost creata de Dumnezeu, dar nu si cum, iar aceasta cunoastere nu tine de domeniul stiintei, ci al teologiei. Nu amestecati borcanele. Citat:
Iar a fi crestin nu inseamna nimic mai mult decat a crede ca Isus Cristos este fiul lui Dumnezeu si a vrea sa faci voia Sa. Citat:
Citat:
Citat:
Toate cercetarile sociologice indica faptul ca crestinii sunt mai fericiti si mai impliniti decat ateii. Explozia dumneavoastra de mai sus suna grozav de mult a "strugurii sunt acri". |
Citat:
Si comunismul la fel, propunea idei asemanatoare, paradisiace. Dar oadata ajunsi la putere s-au dus ideile si au ramas ceea ce se intampla fara credinta: macelul. Un fel de omul face ordine. Citat:
Ca ateii nu vor sa le vada nu ma e problema credinciosilor, ci a ateilor. Acestia nu au problema ca nu au dovezi, ci ca ar face orice ca sa nu creada, nu doresc sa creada chiar daca ar fi milioane de dovezi. Deci problema nu sta in ratiune, ci in indarjire, in sentimente. P.S. Nu am stiut ca sunteti ateu cand am discutat despre Reiki. Si eu am fost ateu pana acum putini ani. |
Citat:
Citat:
Personal, nu vad nici un Dumnezeu care sa interactioneze cu Creatia sa. Toate fenomenele din universul observabil pot fi explicate ca fiind spontane si impersonale. Suntem, desigur, constransi de pereti de netrecut; prin definitie, nu putem stii ce a fost inainte de Big Bang sau cum este organizata materia la energii mai mici decat "Planck's scale". Putem specula la infinit aici, deci putem chiar sa postulam o fiinta suprema, insa neavand acces la aceste informatii nu vom putea niciodata sa dovedim nimic, in consecinta speculatiile sunt inutile. Ne limitam, asadar, la ceea ce este observabil - si nimic din ce e observabil nu pare sa ceara existenta neconditionata a unui Creator. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=Oke8GinWDG8#t=2m00s |
Citat:
Una e cand bolsevicii intra peste tine in casa sa-ti ia icoanele de pe pereti si alta e cand de bunavoie le arunci la gunoi. Citat:
Citat:
|
Citat:
Ca atare, va rog sa dovediti ca morala a existat mult inainte de orice religie. |
Citat:
However, since the mid 1970s there has hardly been any change in the number of those believing that some sort of God exists; only the number of those believing in God the way the Church teaches has decreased. The share of those who do not believe in any god at all, nor in any spirit or life force, has remained below ten percent. Asta ar fi o chestiune. O a doua chestiune ar fi ca dumneavoastra sa dovediti ca finlandezii atei sunt mai fericiti, si mai realizati decat cei credinciosi. Citat:
|
Citat:
Eu am raspuns la asta. Dar tu esti prea putin informat pentru un ateu, ar trebui sa te pui la punct. Mai exista lampa (lui Alladin), experimentele cu mana prin flacara, explicatia despre columna despicata, sarma intinsa, etc. Toate niste aberatii. Am mai scris despre asta, stai sa caut. De exemplu aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...lim#post334396 |
Citat:
Orice explicatie, demonstratie, argumentatie, in favoarea unei minuni este inutila. In ce ma priveste, nu cred in minunea Luminii Sfinte de la Ierusalim, dar nici nu contest posibilitatea ei; dintre argumentele pro si contra, inclin sa cred ca cele pro (atat teologice, cat si de bun simt comun) precumpanesc, si doresc sa ajung si eu acolo pentru a-mi forma o parere first-hand. Aici ma deosebesc de ateul pentru care posibilitatea existentei miracolului este 0, indiferent de argumente, dovezi etc. |
Citat:
Asadar de aceea spunea el ceea ce spune de religie si morala, pentru ca religia ii condamna preferintele sale. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:04:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.