![]() |
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!!
Asistam neputinciosi de-o vreme, la proliferarea tot mai deranjanta a cainilor fara stapan !
Oriunde te-ai deplasa,ca si cetatean onorabil al tarii tale,asupra ta planeaza spectral si vag o amenintare difuza,de care e bine sa tii cont daca nu vrei sa fii clientul cu abonament al centrelor antirabice ! Amenintarea vine, insa, paradoxal,din partea unui animal, numit "cel mai bun prieten al omului ",si care desigur, pe parcursul miilor de ani, si-a dovedit nu de putine ori devotamentul si sincera prietenie ! Avem deci printre cetateni doua tabere,mari si late : unii care si-ar dori si ei sa circule in siguranta pe strazi ,la orice ora din zi si din noapte,neriscand sa fie atacati de cainii care-si apara firesc, teritoriul, iar altii care, oplosesc si aciuaza pe acesti caini heberei, pe langa usile lor de bloc, pe langa containere,tinand cu dintii ca aceste nevinovate creaturi sa nu fie luate si eutanasiate ! Acuma intrebare este,: care este in lumina crestina, mai important, omul sau animalul ??? Trebuie sa ocrotim si sa protajam securitatea si viata omului,sau sa plangem de mila animalului lasat in strada ??? Oamenii care nu mai vor sa fie amenintati la tot pasul de caini, s-au constituit intr-un grup de actiune pe yahoo - "ANTIMAIDANEZI.GROUP.YAHOO" |
Prostia e mai degraba eterna problema a romanilor. Evident nu trebuie sa uitam ca o capra raioasa tine coada sus.
Mai nou drobul se sare s-a transformat in maidanezi, de parca maidanezii din proprie initiativa anticrestina s-au aciuat pe la colt de strada. Lipsa de educatie care ii determina pe unii sa arunce un caine in strada ii determina pe altii sa maltrateze acei caini pana cand devin ostili tuturor oamenilor simtindu-se atacati de fiinte care se cred superioare. Oricum privesti problema (rational, nu chiar oricum) cainii maidanezi sunt rezultatul inculturii si lipsei de civilizatie a oamenilor. Nefiind foarte dificil, incerc sa arat ca nu exista doar doua posibilitati (se pare ca romanii nu stiu ca ia in calcul mai mult de doua posibilitati, de obicei exagerate). Eu as eutanasia prostia. Oamenii nu stiu ce inseamna un animal. Si aici ma refer la ambele tabele. Unii cred ca-s niste dobitoace, altii ca e ok sa-i pupi in bot. Ambele variante sunt gresite. D-l Goe trebuie educat. Si spun asta tinand cont de propria experienta. Eram si eu stresat de caini si eram extrem de capabil sa ma apar de orice caine. Ma si mandream ca in n ani de stat in Bucuresti, dupa multe atacuri nu am fost muscat niciodata. Intre timp am reusit sa invat sa inteleg cainii si nici nu m-au mai atacat, nici nu imi mai este frica de ei. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i alint si sa-i las sa creada ca sunt sefi. Nici nu i-as eutanasia pentru ca nu ei sunt de vina pentru prostia omeneasca. Incerc sa le explic altora ce am invatat si poate inteleg ca eutanasierea nu este o solutie. Educarea boborului, da. |
De ce exista nevoia a oamenilor asta de a se inclina spre un nou 'loc de vietuit', modern?
Acest 'loc de vietuit' ideal al romanilor (majoritatea, nu va simtiti ofensati. eu doar ma uit in jur): -fara munca -multi bani -case mari -averi -si Romania sa fie ca Germania: perfectie peste tot (fara caini vagabonzi, curatenie etc) Noi la tara de ce nu avem probleme cu cainii vagabonzi? Pentru ca noi convietuim. E loc pentru toate fiintele pe Pamant. PS: "Limbajul complex si in termeni stiintifici este folosit pentru a acoperi defectul de a fi.. prost" |
Nu câinii vagabonzi sunt principala problemă ci cei cu stăpân, mai precis stăpânii lor care atunci când îi scot la plimbare nu sunt dotați cu pungă, făraș și mânuși de unică folosință ca să strângă excrementele. Trotuarele sunt pline de excremente ale animalelor bine hrănite.
Și conviețuirea cu animale de companie mi se pare o deviație duhovnicească, omul își caută companie în niște dobitoace neînsuflețite în loc s-o caute la Dumnezeu prin rugăciune și în oameni prin iubire. Acești oameni necinstesc chipul lui Dumnezeu prin credința lor că animalele au suflet și prin atașamentul pătimaș față de ele. |
Citat:
Observ un lucru curios: multi iubitori de catei sunt mancatori de carne si nu li se pare nimic ciudat in asta, nu traiesc conflicte psihologice. Eu am avut bunici la tara si am vazut ca purceii sunt f sociabili si jucausi (daca are cine sa le dea atentie, desigur). Viteii sunt super simpatici si afectuosi etc.. Totusi iubitorii de catei nu au probleme in a manca porc sau vitel.. Este normal sa indragesti animalele, dar multi fac o obsesie din asta, fara a opera cu aceeasi masura in ce priveste toate animalele. Si dragostea de animale nu inseamna si iubire de oameni. Cunosc o persoana pensionara care a fost rugata sa aiba grija de nepot (ca sa nu ajunga nepotelul la cresa, ca nu avea cu cine sta). A replicat: "nu pot, am obligatii fata de cateii mei!". Si cu cateii a ramas. |
Citat:
A procedat foarte bine, o inteleg! Este datoria fiecaruia sa-si creasca plozii nu sa-i faca si sa-i paseze la neamuri. |
Citat:
Am in familie alta persoana pensionara, care pentru a-si gasi o utilitate in viata altora face voluntariat la orfelinat (adica are copii "de suflet"). Si are si ea cateii ei acasa, dar iata, stie ca viata o traiesti ca sa daruiesti. Am mai cunoscut alta batrana, care si-a trait viata egoist, la batranete urla in casa de disperare. Nu-i deschidea nimeni usa .. (doar maica-mea care ii mai ducea mancare). Egoismul este o boala cumplita.. Fereasca Dumnezeu de asa ceva. |
Citat:
de autoritatile corupte,care sunt singurele ce au interes ca maidanezii sa fie in continuare pe strazi,nicidecum iubitorii de animale sau cei din ong-urile pt protectia animalelor care s-au saturat pana peste cap sa culeaga caini de pe strazi,de multe ori maltratati,bolnavi,caini de rasa sau nu,abandonati de "cetatenii responsabili" ai tarii noastre,care asa inteleg ei sa isi administreze ograda proprie,pe viata comunitatii din care fac parte si pe viata unor animale care nu au nici o vina ca s-au nascut intr-o tara atat de putin civilizata.A fi civilizat presupune inainte de orice sa fii uman si sa iti asumi responsabilitatea pentru fiecare dintre actiunile tale,ceea ce pseudo-iubitorii de animale nu fac,refuzand sistematic sa isi sterilizeze animalele din batatura (nu ma refer la cei cu pedigree si drept de monta,a caror reproducere are un sens),ci prefera sa abandoneze puii sau chiar femela cu pui ori cainii adulti cand devin incomozi sau pe cei batrani. Autoritatilor le convine de minune aceasta situatie,pentru ca fondurile alocate acestei probleme sunt grase,iar primariile,impreuna cu ecarisajele si uneori cu pseudo organizatii pt protectia animalelor din afara formeaza o adevarata mafie si fac bani grei pe naivitatea romanilor pe care ii manevreaza de asa natura incat sa creada ca animalele in sine,adevaratii iubitori si cei care fac protectia animalelor pe bune,pe banii,nervii si timpul lor sunt cei vinovati. Daca intr-adevar doriti sa rezolvati ceva si nu doar sa faceti jocul altora care se distreaza pe seama naivitatii voastre,sustineti legea prin care toti cainii cu stapan sau fara sa fie sterilizati,cu exceptia celor cu pedigree si toti sa fie inregistrati,cipati,toate cuiburile declarate ,astfel ca cei care comit abandonul sa poata fi trasi la raspundere,fara a se mai merge pe principiul ca hotul neprins negustor cinstit,sustineti si luati atitudine atunci cand vedeti ca un individ/a isi abandoneaza animalul si anuntati politia fiind gata sa depuneti declaratie in calitate de martori;educati populatia care detine animale pentru a nu le mai inmulti haotic. Faceti toate acestea si o sa intelegem ca intr-adevar va doriti nu doar sa manifestati o agresivitate mai mult sau mai putin latenta si care iese mai usor la iveala in fata fapturilor mai slabe,ci ca scopul vostru este cu adevarat acela de a ajuta la luarea unor masuri constructive care vor duce la rezolvarea problemei,pentru ca niciodata eliminarea efectului nu va aduce cu sine si eliminarea cauzei. Incercati,va rog,sa va trageti concluziile nu sub imperiul patimei si furiei,ci sub acela al omeniei,ratunii si eficacitatii,pentru ca atat iubitorii,cat si neiubitorii de animale avem in comun acelasi tel:acela de a nu mai vedea animale pe strazi,iar cei care ne intorc unii impotriva celorlalti sunt doar cei care fac bani grei din aceste afaceri si media care este principalul instrument de manipulare! |
heaven
Foarte frumos spus si cu asa mult bun simt.Asta cu cainii vagabonzi e doar inca una din placerile faptului ca traim intr-o tara cu oameni limitati dar inversunati.Nu conteaza impotriva a ce ca se gaseste mereu ceva.E important doar sa nu dispara ura.
|
Cainii vagabonzi nu sunt eterna poveste a romanilor ci INDIFERENTA CRASA-aia care ii face sa treaca nepasatori,cu mainile in buzunare,si gandurile hai-hui-abia asta este problema eterna a romanilor!!!
Poate si din egoismul care-i caracterizeaza,de a-si petrece timpul numai in folosul lor,nu se ajunge la nimic concret,cetateanul-omul de rand asteapta totul de la institutii,nu vrea sa ridice un deget pentru ca este prea ocupat ca dupa orele de program sa dea peste gat niste beri si sa-si intoxice fonic vecinii cu manele. Acum ceva ani in urma,au fost programe speciale finantate din afara,care ofereau sterizare gratuita...credeti ca a interesat pe careva de la bloc? Sa bagam capul in nisip si sa asteptam ca autoritatile si institutiile se rezolve tot! |
Spre deosebire de Iasi sau Bucuresti, in Timisoara nu vedeam caini vagabondand in haite pe strada. Pana nu demult, cand parca au aparut brusc de nu stiu unde.
Daca as putea, i-as impusca pe toti in cap fara vreun regret. Nu vad alta solutie la noi in tara, la modul concret. |
Citat:
|
Citat:
|
Hmmm... eu am un caine. Am caini din clasa a 7a. In total am avut 4 (luati de pe strada), unul il am de 7 ani. Unul dintre ei a murit ca a mancat otrava pusa de astia care trebuiau sa se ocupe de cainii vagabonzi, dar pana la urma asta a fost.
Iubesc animalele, dar cu cei fara stapan trebuie sa se faca ceva. La mama mea a sarit o haita de 12 caini, o prietena de-a ei a ajuns la propriu sa se urce pe o masina. Vi se pare normal sa te duci cu "parul" la servici de teama cainilor vagabonzi, sa nu pot iesi din casa pentru ca in fata blocului se mananca intre ei peste 7 caini? Daca voua vi se pare normal, mie nu mi se pare. Toti sar in sus ca animalele trebuie protejate. Acum intrebarea mea: ce faceti ca sa le protejati? Participati financiar la hranirea lor, va interesati de soarta lor in adaposturi? Permite-ti-mi sa nu cred. Un caine care iti rupe mana cand incerci sa pui mana pe el, mai ales sa ii iei mancarea din fata, nu mai are sanse. Nu poate fi adoptat (nu ca s-ar practica la noi asa ceva.), nu poate fi ingirjit. Ce facem cu el? Am aflat ca maidanezii sunt cele mai plimbate animale. De exemplu, pe raza judetului Bacau se strang cainii si se lasa in judetul Iasi. Acesta din urma practica aceiasi metoda, dar solutii nu sunt. Sunt de acord cu ONG-urile care incearca sa-i protejeze, dar cum? Ii capseaza in ureche si le da drumul. Ii vaccineaza? Cu ce ma ajuta pe mine ca cetatean acest lucru? Ma musca un caine vaccinat? |
Citat:
|
categoric impotriva omorarii lor!!!!!!!!!!!!!!
Citat:
Cel care omoara un animal fara aparare intr-o zi va ajunge in stare sa omoare si un om! Am luat caine pentru fiica mea, care era bolnava. Cat de bine imi pare ca am facut acest lucru! cat de bine i-a prins fiicei mele, apoi cand ea nu a mai fost, cat de bine mi-a prins mie acest prieten fara grai, nepotului surorii mele pe care l-a luat in primire de cum a ajuns acasa de la maternitate si pe care l-a ocrotit si l-a vegheat ca pe puiutul ei! Nu am cuvinte! categoric impotriva omorarii lor! Invatati sa va purtati cu animalele, fie ele caini, vaci, cai sau altele! |
!!!
Citat:
Luati aminte si nu doar in cazul cainilor maidanezi: “În Germania, au venit mai întâi să-i ridice pe comuniști și nu am luat atitudine, pentru că nu eram comunist. Apoi au venit după evrei și nu am luat atitudine, pentru că nu eram evreu. Apoi au venit dupa membrii de sindicat și nu am luat atitudine, pentru că nu eram membru în niciun sindicat. Apoi au venit după catolici și nu am luat atitudine, pentru că eram protestant. Apoi au venit după mine, dar, în acel moment, nu mai rămăsese nimeni care să ia atitudine pentru mine. Martin Nimoeller" |
Citat:
Alte metode la noi in Romania nu sunt. Din lipsa banilor si a interesului de a face ceva la modul concret. Altfel, vorbim povesti si ramanem cu intentiile nobile. Daca cei de la putere nu sunt interesati sa faca ceva in privinta copiilor vagabonzi care traiesc prin canale la limita supravietuirii, atunci aceste autoritati nu vor face nimic nici in privinta cainilor. Asta o stiu direct de la Parintele Tanase care a cules de pe strada sute de copii si i-a salvat de la o existenta trista. El a intampinat numeroase piedici in a-i ajuta, din partea Guvernului si a Uniunii Europene. N-a primit un ban de la ei pentru copii. Si voi vorbiti de caini?! Desi nu-mi place nici mie, solutia ramane una singura pentru dragalasii de catei care maine-poimaine se vor hrani din noi si din copiii nostri. |
Citat:
Spre exemplu, exista un Sfant pe numele Ioan Valahul, care s-a vazut pus in situatia de a fi violat de stapanul lui si a ales sa-l ucida ca sa scape de sodomizare: http://www.univ-ovidius.ro/btcassian...an_valahul.htm . |
Citat:
|
Citat:
Pai ca sa se vada agresivitatea unora dintre ei trebuie neaparat sa fii muscat? Cel putin, in perioada de imperechere sunt foarte periculosi, mai ales ca se reduc la "dog fight". Inseamna ca nu ati asistat la un atac din partea cainilor, sincer, nu as vrea sa vedeti asa ceva. |
Citat:
Nu doresc nimanui sa treaca prin situatii de genul asta, el sau cineva din familia lui. Insa am pretentia ca din lipsa unei asemenea experiente, macar sa fie putin empatic cu cei care au trait intamplari similare. Dupa care sa vorbeasca. |
Ai si tu dreptatea ta
Citat:
Pericolul care ne paste este insa altul si mai grav: azi-maine nu-i mai putea iesi pe strada din cauza oamenilor, nu a cainilor. Nu e departe vremea cand, ziua-n-amiaza mare, ti-a fi frica de cei cu care te intalnesti pe strada! asta-i mai grav. Revin, insa si spun: viata, sub toate formele ei trebuie protejata, aparata. |
Citat:
Sora mea s-a intalnit cu niste rude pe strada si stateau de vorba cand un caine a trecut pe langa ea, iar fara nici un marait sau latrat, a muscat-o de picior, o muscatura serioasa. Pur si simplu. Ea, din cauza socului, nici nu si-a dat seama ce a patit, decat cand a inceput sa curga sange. Uite asa s-a ales cu un vaccin si cu o spaima. Mama mea se ducea de dimineata la servici cu o bata, ca o parise de cateva ori si nu a avut decat geanta sa se apare. Am mai zis, o prietena de-a ei a ajuns de s-a urcat pe o masina si plangea de frica. |
Ideea este ca indiferenta autoritatilor, in primul rand, a dus la asa o situatie. Daca se luau masuri prin care sa se impiedice inmultirea lor, acum ar fi fost altfel. Eu deja consider ca situatia este scapata de sub control iar viitorul nu presupune decat masuri drastice.
|
Citat:
Si eu am fost atacata acum cativa ani nu de 4 caini,ci de o haita intreaga langa parcul Herastrau,intr-o zona destul de izolata a parcului,iar singurul loc in care ma puteam retrage era in botul masinilor care veneau in viteza.Probabil experienta pe care o am cu cainii de atatia ani m-a ajutat sa nu fiu muscata,desi mult nu a mai lipsit. Asta nu m-a facut,insa,sa imi doresc ca acei caini sa moara doar pentru simplul fapt ca si-au urmat legea firii care le spunea sa isi apere teritoriul si puii. Un lucru este cert:locul lor nu este in strada si eu imi doresc asta cel putin la fel de mult ca si tine,insa solutiile propuse de cei care vad atat de extremist lucrurile,pe langa faptul ca sunt dezumanizante,sunt si egale cu 0 ca eficacitate! In general,marea majoritate a atacurilor sunt comise de caini cu stapan,cainii strazii stiind in general de frica omului si rare fiind situatiile cand cu adevarat ataca omul. In Pitesti,in urma cu cativa ani,au fost ridicati aproape toti cainii de pe strazi in cadrul unui program condus de presedinta unui ong pt protectia animalelor,Marcela Lungu.Cu toate acestea,in decurs de doi ani,alti caini au aparut din nou pe strazi in numar masiv. Pana in anul 2008,timp de 9 ani au fost macelariti,nicidecum eutanasiati cum le place unora sa creada,zeci de mii de caini...rezultatul?In 2008 numarul lor pe strazi era inca si mai mare decat atunci cand incepuse acest macel. Oare oamenilor cu o oarecare logica acest fenomen nu le spune chiar nimic? Florin,daca animalelor strazii le-ai trage un glont in cap (nu vreau sa comentez nici caracterul moral sau uman al acestei afirmatii,ci doar strict eficacitatea sa),cu oamenii care sunt cauza pentru care aceste animale ajung pe strazi ma gandesc ca ai face la fel? Cum vezi tu rezolvarea acestei situatii in contextul pe care ti l-am prezentat? Macar te-ai gandit la vreuna? Sau poate toti romanii ar trebui sa umble cu o pusca la ei si cum vad un animal pe strada sa ii zboare creierii,ca doar asa se starpesc "daunatorii"?I-ai pune copilului tau in mana o arma si l-ai invata sa traga privind in ochii unei fiinte care implora mila? Insa,mai daunatori de atat sunt pedofilii,violatorii,criminalii...ne luam o pusca sa ii exterminam si pe ei,mai ales ca pe langa animal se presupune ca omul are si un discernamant...? Revenind la perspectiva crestina,iubirea hristica are oare limite?Iubirea lui Hristos se divide pe categorii?Sa nu ucizi se refera,oare,doar la oameni?Nu stiu,insa oricat as incerca,parca nu mi-l imaginez pe Iisus Hristos cu o mitraliera in mana starpind Creatia Tatalui...tu poti? Iar daca Dumnezeu are atata grija si de pasarile cerului sa le hraneasca,dupa cum sta scris si in Biblie,fapturi neinsemnate in comparatie cu omul,ar spune unii,atunci cine suntem noi,din vina carora intreaga fire sufera in prezent,sa ne arogam trufia de a avea drept de viata si de moarte pe ceea ce nu noi am creat? Pentru ca este o dovada de trufie sa iti imaginezi ca Dumnezeu ne-a dat Pamantul in stapanire spre distrugere si abuz,iar nu spre pastrare si grija... |
Citat:
Intrebarea mea ptr. dvs este: ce facem cu cainii violenti, care nu pot fi adoptati si nici eliberati pentru ca sunt periculosi? |
iubiti si cainii "vagabonzi"...
Nu sunt cainii de vina ca se nasc ai nimanui...Ades dau lectii de "umanitate" vizavi de bipezii care urla ca sunt buni crestini , dar ii lovesc cu pietre , urmaresc sa-i calce cu masina , ii otravesc etc....
Un sufletel nevinovat de caine poate aduce enorm de mult in inima unui om , OM, nu doar cu numele....Multa prietenie , daruire , sinceritate , fidelitate, afectiune....chiar si jertfirea propriei vieti uneori...Ce cer in schimb? O mana care sa-i mangaie , un colt de paine si un culcus cat de mic.... In opinia mea , ar trebui sterilizati , ca sa se preintampine inmultirea nefericitilor fara stapan. Apoi ar trebui ca vara sa li se puna in vase de plastic apa in anumite locuri...Apoi sa li se dea hrana uscata in locuri special amenajate...NU sunt de acord cu eutanasierea lor, iar cei care i-au ucis in masa cu lovituri in cap, fie sa plateasca aici si dincolo, deoarece Dumnezeu ne-a alcatuit oameni , nu fiare! Cei care nu suporta cainii sau animalele de companie in general, conform statisticilor psihoterapeutilor au probleme serioase....SUNT pentru PROTECTIA CAINILOR FARA STAPAN ! |
Citat:
Insa,in lunga perioada in care m-am ocupat de caini,nu am intalnit cazuri de caini comunitari agresivi,care sa nu fie usor de reabilitat,acestea sunt extrem de rare,insa am intalnit cazuri de caini cu stapan extrem de traumatizati si agresivi,care au pus la grea incercare pe dresorii care s-au ocupat de ei. De un pitbull traumatizat si agresiv m-am ocupat eu anul trecut,dupa ce in prealabil a fost abandonat pe DN1 Sinaia,apoi recuperat de stapanul care il abandonase (i-l inapoiasem fara sa stim ca el fusese autorul),ca mai apoi sa ma santajeze tot el ca il omoara si eu stiu ce ii mai face.Intr-un final am reusit sa scot cainele de la aceasta persoana,animalul a trecut printr-un program de dresaj,este foarte inteligent,a raspuns pozitiv,insa urmele traumelor sunt vizibile si este imprevizibil,prin urmare a fost adoptat de medicul veterinar al centrului care l-a preluat si va ramane in custodia lor. Solutii umane si civilizate se gasesc,important este sa ne si dam interesul,pentru ca distrugerea este calea cea mai simpla. |
Citat:
Citat:
Si in trecut au facut asta, ii prindeau si ii macelareau pe toti cainii care ii prindeau, si n-au rezolvat nimic. dispareau cativa si imediat veneau altii si le luau locul. A mai fost un topic ca asta. Cainii nu apar din aer dar nici nu prea se mai inmultesc fiindca sunt foarte multi sterilizati, chiar daca nu toti. Problema e educatia oamenilor, au caini, ii lasa sa se inmulteasca si apoi ii arunca pe strada sa scape de ei. Nu inteleg ce-i cu pornirile astea violente, se intampla muuult mai multe atrocitati din cauza oamenilor, ar tb sa-i impuscam si p ei? Dar atunci cum te mai diferentiezi intre tine ca ortodox, si un criminal oarecare? |
Citat:
Despre experimentul Pitesti: - a fost implementat ca masura disperata, din cauza ca nu se mai putea trai in oras din cauza cainilor; - nu au fost exterminati complet toti cateii vagabonzi; - sau nu a durat suficient ca sa fie 100% eficient Da, in situatia in care copilul meu ar fi pus fata in fata cu un caine care l-ar putea mutila sau chiar omori, atunci i-as da un pistol cu care sa se apere. Pentru ca despre autoaparare vorbesc eu aici, nu despre satisfacerea urii prin varsare de sange de caine al strazii. Da, sa nu ucizi se refera numai la oameni: Facerea 9, 3 "Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde." Inteleg bine ca tu esti o vegeratiana convinsa? :) |
in ton cu titlul topicului dar off...
Problema romanilor e alta , nu cainii amarati....In primul rand sa nu uite ca sunt oameni si sa nu uita ca se pretind cel putin crestini.....Daca ar realiza asta ....multe s-ar schimba!
ps.fiara ades e omul ....o dovedeste fiecare zi....din nefericire ! Sa fim umani....sa invatam sa fim umani, domnilor si doamnelor ! |
Citat:
Am vazut caini schilozi tinuti in conditii greu de imaginat. Nici macar nu se duce lumea sa se uite la ei, dar mai ales sa ii adopte. Veniti sa numarati cainii de pe raza judetului Iasi si va garantez un SOC mare. Caini cu cercei in ureche umbla linistiti, de parca ma incanta pe mine ca sunt luati in evidenta. Vreau sa merg pe strada pe inserat sau dimineata, fara teama ca pe dupa blocuri iese o haita de caini. Personal, prefer sa donez bani pentru copiii care traiesc o viata de caine, decat pentru o cauza pierduta. Ideea este ca sunt foarte multi, ce facem cu ei pentru ca nu ii ia nimeni acasa. Cine ar tine in casa un caine de 4 ani care a trait pe drumuri? Il dresam? Da, da cati? Cum educam oamenii care au cate 3 caini si arunca puii pe camp? Cu teoria stam bine, practica este evidenta. |
Citat:
Sterilizati si liberi? Cine sa le dea mancare si apa? |
Citat:
|
Citat:
Oricum, se "imprumuta" caini de la o regiune la alta. |
Citat:
|
Citat:
|
dianei groza
Vara de vara pun apa in sticle de 2l taiate si in cutii de margarina ...Apoi in zona in care locuiesc stiu 3-4 locuri unde vin cateii si le duc hrana uscata sau resturi de la mine si de la altii...Timp de 3 ani am hranit 3 caini ai nimanui, aflati in zona unui santier....Am o amica dr vet. si o rog de cate ori pot sa se milostiveasca de cate unii si ii deparaziteaza , vaccineaza si sterilizeaza gratuit....Intr-un an, am scos din apa o catelusa si am ingrijit-o si i-am gasit stapan....In alt an am scos de sub o rulota tot o catelusa alba , mi-a zis dr vet ca nu avea mai mult de 4 luni....fusese tinuta de copii si batuta cu batul, iar apoi incitat alt caine sa o muste....Era sa moara...Am dus-o si am tratat-o pe banii mei...Sa vedeti ce faina s-a facut....I-am gasit stapani buni! Iar daca s-au putea crea si la noi ca in occident o "politie a animalelor" as accepta sa fac orice ! Cel putin un caine ajutat nu te va dezamagi niciodata !
|
Citat:
ps. In plus multi oameni "latra" zi de zi , mult si prost....ce facem? le punem botnite? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:23:59. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.