![]() |
Societate din ce in ce mai corupta !!!
Nu stiu cum se face, ca la nivelul declarativ al apartenentei fata de biserica ortodoxa,stam bine, insa la nivelul faptelor oare cum stam ???
Asistam socati la un val de dezvaluiri in ce priveste coruptia si hotia practicata tocmai de cei pusi acolo sa le eradicheze ! Zeci si zeci de vamesi corupti,aflati in cardasie cu politistii pusi acolo tocmai sa-i pazeasca, sunt demascati,si trimisi in fata instantelor de judecata ! Si banuim,cu vadita neplacere ca nu este decat varful icebergului,existand multiple zone ale vietii sociale penetrate de morbul coruptiei ?! CE ar putea oare sa faca bisericile crestine pentru a combate aceasta tara nationala a romanilor ?! Eu cred ca ar putea sa pedaleze mai mult pe calea pildelor si a comunicarii pentru infierarea coruptiei generalizate care apasa statul Roman,prin unii din cetatenii sai dedati raului si duhului iubirii de arginti !!! |
Zbaterea mirositor morbidă între a fi și a fi ceea ce crezi că ești.
Câți membri sunt, totuși, în Biserica Ortodoxă Română? |
Citat:
|
Citat:
Statistic, o formalitate. Practic, o singularitate. Singularitatea = înstrăinare. Și înstrăinarea nu cunoaște generalizări; unul e unul veșnic ca universalitate. Asta, așa de moft. Ortodocșii sunt puțini, dar mult prea multă li-i credința! Adică, număratul mult aduce, fie mere, pere sau ... suflete. Și alta e comparația. |
Citat:
|
Exact ! Coruptie a existat mereu, dar nu se facea public totul...fiind ceva mai voalata...Mereu cei ajunsi la putere se imbogatesc in detrimentul celor multi si...prea "marunti" pt ei...Uneori imi vine in minte Tepes....ca asa n-ar strica unul acum.....
|
Citat:
|
Citat:
|
e ceva putred in...Danemarca !!!
oricat ne putem noi consola,cu diferite argumente,de genul :coruptie a mai fost, si va fi,.,coruptie e si la altii...etc...,totusi e ceva putred de tot !
Daca pana si cei pusi cu un scop clar, de a fi pazitorii legii,si de a-i demasca pe cei care o incalca,apar drept primii care se reped sa incalce legea, atunci, care mai e starea omului de rand in Romania ! oare cati dintre oamenii marunti, de rand, pusi in situatia de=a putea foarte usor fura sau incalca legea ,ar face-o fara nici o mustrare de constiinta ??? |
solutii !!!
care ar fi solutiile,prin care sa iesim la liman ?!
ar trebui facuta o educatie religioasa si morala mai aplicata,in scoli ???! e simptomatic faptul,ca in scoala romaneasca nu exista nici o disciplina numita Etica, sau morala ,la nici un nivel de educatie !!! poate ar trebui ca religia sa capete un rol mai important in ansambul discilpinelor scoalre, si nu in ultimul rand sa aiba mai putina teorie si mai multe invataminte practice morale !!! |
Chiar acum am vazut un reportaj, la nu stiu ce vama au prins niste traficanti de tigari. A intrat frica in vamesi si in politistii de frontiera :)
In al doilea rand, daca vreti educatie crestina, educati-va copiii acasa si la biserica, nu asteptati sa faca statul asta. |
Citat:
|
Sa nu vorbim de societate in general... ca noi facem parte din aceasta societate corupta, fiecare cu partea sa de vina.
Tigari de contrabanda nu ar exista daca nu ar fi oameni care sa le cumpere. La fel, nici vamesi corupti daca cei care ajungem la granita am fi fara pata. E ca un cerc vicios... De multe ori, cand ma intorc de la servici am "onoarea" sa despart copiii care ies de la scoala prinsi in flacara duritatii. Educatia in scoli este mai mult inexistenta. Educatia crestina... e ca un mit. |
Citat:
|
Citat:
Imi cunosc limitele, nu se implica barbati in toata firea la cei mai voinici, eu nici atat. Incerc sa fac ordine unde se poate, daca ma trezesc si pocnita, asta e... nu se termina viata aici. |
Citat:
Daca noi am fi mai buni, lumea asta s-ar schimba. Schimbarea lumii pleaca de la schimbarea propriei vieti. |
Citat:
|
Citat:
Cautam vina in altii, cand de fapt vina este in gradina noastra. Daca am gandi asa, cate s-ar schimba... |
Citat:
Cate concesii am incercat sa fac si eu cu cineva foarte drag sa se lase de fumat. Am amenintat, speriat, rugat, i-am propus ca daca se lasa sunt de acord sa incerc sa schimb orice nu-i place la mine. Dupa lungi tachinari, mi-a promis ca acest post nu va fuma deloc si va incerca sa se lase... |
Citat:
|
Citat:
Frigul si lovitura netratata la timp i-au fost fatale, dupa spusele celor de atunci. Strabunica mea din clipa in care i s-a zis ca e mort, a uitat tot, intreba mereu "Unde e Iordache". La trei luni a murit si ea... Poate aceasta intamplare a format in mintea mea ideea ca nu orice persoana cazuta jos e bauta... si a facut din mine sa nu trec pe langa un om cazut jos, fara sa intreb daca e bine. |
Imi pare rau pt bunicul tau ! Dar ce se poate spune despre cei care acum niste ani intr-o vara, au trecut indiferenti pe langa un copil(de rom , e drept), care zacea intins pe trotuar , vomase si avea convulsii? Langa el erau un colt de paine si un catel ....Oamenii unii il injurau, altii ziceau ca s-ar preface, dar el saracutul suferea cu ochisorii tot mai stinsi...Intr-un tarziu a venit salvarea si l-a luat...Catelul voia sa fuga dupa masina....refuza sa-l abandoneze...si era doar un caine...Intamplator cunosteam soferul salvarii, pt imi era vecin si l-am intrebat a doua zi unde au dus copilul....Mi-a raspuns ca murise pe drum....Oare acel suflet nu merita atentie? De ce? Pt a avut nesansa sa se nasca tigan?
|
Macar de ar fi doua cazuri, dar realitatea este alta, mult mai cruda.
Este doar societatea din care facem parte, unde in scoli se interzice ora de religie, dar nu se invata compasiunea... Si noi, ne aflam in aceiasi stare, de indiferenta... |
Citat:
Pe de altă parte, această tristă întâmplare îmi amintește de o pildă a lui Isus. Aceea care începe cu "un om se cobora grăbit de la Ierusalim spre Ierihon". Un teolog susținea că parte din suferința lui Isus pe cruce se explică prin înaintevederea a cât de puțin ne-am schimbat de 2000 de ani. Înclin să-i dau dreptate. Isus a întrevăzut și acel copil necurat lăsat pe marginea drumului, și nici un samaritean lângă el. |
@Mihnea - mesajul tau m-a facut sa plang. Ai dreptate.
Si referitor la aceasta discutie si eu ma intreb zilnic: "Doamne, pana cand mai rabzi lumea asta?!", ca nu se mai poate. Numai interesul, banul, rautatea. Si animalele in jungla ne sunt superioare...:20: |
Citat:
|
Citat:
noi nu vorbim aici de o aristocratie spirituala,care stie cum sa se comporte, ci vorbim de talpa tarii,de grosul poporului !!! care e oare starea reala a grosului populatiei ??? |
cred !
cred ca in scoli ar trebui sa fie pe langa religie, si multe discipline de granita, care,in secolul nostru al stiintei si tehnologiei,sa creeze un liant, o punte de legatura intre doctrina religioasa si stiinte !!!
religia nu trebuie tratata ca ceva izolat,in ansamblul curricular scolar ! |
Citat:
|
Citat:
(scuze, dar a fost o gluma, sper ca ai remarcat !!!) |
da
Citat:
|
de ras !
e de ras ce cadre politienesti avem !
nu trece o luna, ca televiziunile de stiri sa nu mai arate cate un "cadru de nadejde" sinucis cu pistolul din dotare,sau furand cot la cot cu hotii !!! Nu trece o luna ca sa nu auzim ca iara un politist s-a aruncat pe geam.pt ca a fost parasit de iubita,sau unul a fost dator la camtari,iar altul a umblat beat cu masina...etc... Pai daca astia is barbatii pusi sa dea pept cu ciminalii si violatorii...ce sentiment de siguranta sa mai avem noi cetatenii de rand,si ce incredere in Statul nostru ?!!! |
cat de ?
cat de adanc indradacinat e fenomenul coruptiei in tara noastra si de unde isi trage el sursele si resursele ?
sa fie oare o traditie istorica, nesansa istorica a noastra, sau deformatie genetica cronica ,sau lipsa de credinta ??? |
Citat:
|
Citat:
Spiritul civic s-a format în vestul Europei începând cu Renașterea. Așezările vesteuropene aveau un caracter profund urbanizat (comparativ cu cele orientale), atât orașele cât și satele având casele strâns adunate. Mediul de trai creat de această ambianță a dus la modificarea mentalităților, la cizelarea comportamentului, apariția conștiinței cetățenești ca instanță de judecată morală. Bine ai revenit Radu! |
|
Citat:
Educatia primita in scoala,este cea pe parcursul orelor,acasa ea trebuie continuata cu cea a parintilor,dar ce sa intample cu copiii,daca insasi parintii lor sunt debusolati,dezorientati in fata vietii? |
Citat:
|
cadre angajate pe mita !
Din pacate politistii nostri is angajati in moduri neortodoxe !
De aia nici nu se face o selectie drastica,a indivizilor apti pentru a activa intr-o astfel de meserie riscanta, care cere stapanire de sine, nervi ,tari,si un curaj nebun uneori,chiar pregatirea pentru moarte !!! insa politistii nostrii, sracii, se omoara din amor,sau datorii...nici nu mai trece o luna ca sa vdem iara unul ce s-a mai spanzurat,la serviciu, inca, altul care s-a mai inecat,din nu stiu ce motiv pueril !!! Cum ajung astfel de omanei labili psihic sa activeze in sitemul politienesc altcumva decat prin mita,spagi,etc...??? |
si o intrebare retorica ?
unde oare nu se mai angajeaza pe spaga, in romania noastra ???
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:30:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.