![]() |
Intrebare Mir
buna ziua, Am o ruda care a fost la Ierusalim, de acolo mi-a adus o sticluta de Mir in interiorul careia se afla o frunza. Acel mir era destul de puternic si acum mai am putin acasa. Se gaseste pe la noi prin tara astfel de mir cu o culoare mai inchisa decat cel obisnuit si cu acea frunza in interior? v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta sa imi spuneti unde gasesc, daca pot comanda pe net
multumesc |
Cel mai simplu este sa iei legatura cu cei care organizeaza pelerinaje in Tara Sfanta, sa-i rogi sa-ti cumpere. Frunza de care amintesti este o frunza de maslin. Nu am fost atent, dar nici nu am vazut pana acum, acest mir la magazinele care vand obiecte bisericesti. Daca voi afla, te anunt.
|
Citat:
|
Da, la pangarul manastirii Petru Voda se gaseste mir de nard autentic, verde inchis la culoare. Te poti duce acolo sa cumperi, sau poti comanda, iti trimit comanda sigur. Pretul e de 20 de lei/sticluta. Trimiti comanda pe mailul manastirii.
detalii aici: http://apologeticum.wordpress.com/20...ea-petru-voda/ |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Da, dar asta e o relativă pervertire a miruirii, în mod normal credincioșii ar trebui să fie miruiți cu ulei de la candela unei icoane, cu excepția Tainei Sf. Maslu.
Încă ceva, folosirea "privată" a mirului e discutabilă (de exemplu să te miruiești de unul singur). |
Citat:
ai dreptate intr-un fel... in alt fel... uite, si "bratarile" cu cruciulita sunt de fapt metaniere, dar cati le folosesc ca metaniere?... putini. Totusi o utilitate religioasa tot are, nu are rol de podoaba. Ne aminteste constant de Dumnezeu si de rugaciune, de biserica. La fel si mirul. Desi miroase frumos, nu are rol de parfum, ci de amintirea unor relatari biblice din viata Mantuitorului. De aici decurand de la sine si aducerea aminte de rugaciune,de puterea lui Dumnezeu, de icoane care plang, de atmosfera din biserica... |
Citat:
Doamne ajuta ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.