Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Calatorii astrale - pro sau contra? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12050)

Nicador 30.01.2011 18:00:59

Calatorii astrale - pro sau contra?

As fi curios sa aflu parerile voastre despre calatoriile astrale, daca sunteti pro sau contra, ce presupune o astfel de calatorie astrala si care ar putea fi consecintele unor asemenea practici.

De asemenea, ar fi interesant de vazut parerea ortodocsilor referitor la subiect :)

Multumesc.

calator prin ploaie 30.01.2011 18:13:26

Poi dragul meu....fiind un forum crestin ortodox, doar raspunsuri de tipul aferent vei gasi...Poate cate unul va da dintr-un crestinism exacerbat cu cate o piatra...Dar asta e riscul sa incerci sa descoperi...! Bunul Dumnezeu sa fie cu tine !

alyna26 30.01.2011 18:49:41

am mai auzit de calatorii astrale cred intr-o carte a lui paulo coelho, dar ce inseamna efectiv?

jefferson 30.01.2011 18:59:18

pha ha ha

Citat:

În prealabil postat de alyna26 (Post 330220)
am mai auzit de calatorii astrale cred intr-o carte a lui paulo coelho, dar ce inseamna efectiv?

inseamna prea multe etnobotanice prizate :)

calator prin ploaie 30.01.2011 19:05:30

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 330228)
inseamna prea multe etnobotanice prizate :)

Aici se gaseste un articol despre...cu comenturi pro si contra....Sigur , crestinismul nu le accepta!

http://www.descopera.ro/maratoanele-...catre-alte-lum

ps....jef...prea multe? tu cate prizezi de obicei?! prietena ta fidela se cheama cumva marijuana? heh....cum scria cineva..."Dumnezeu se afla in detalii".....

catalin2 30.01.2011 19:11:59

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330191)
As fi curios sa aflu parerile voastre despre calatoriile astrale, daca sunteti pro sau contra, ce presupune o astfel de calatorie astrala si care ar putea fi consecintele unor asemenea practici.

De asemenea, ar fi interesant de vazut parerea ortodocsilor referitor la subiect :)

Multumesc.

Cred ca sunt bune, mai vezi lumea (stelelor), dar nu mai mult de una pe saptamana. Si atentie si la durata, cand te intorci sa nu iti gasesti corpul ocupat.

calator prin ploaie 30.01.2011 19:17:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 330233)
Cred ca sunt bune, mai vezi lumea (stelelor), dar nu mai mult de una pe saptamana. Si atentie si la durata, cand te intorci sa nu iti gasesti corpul ocupat.

No, fain ! Si chiar adevarat!

jefferson 30.01.2011 19:29:52

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 330231)
Aici se gaseste un articol despre...cu comenturi pro si contra....Sigur , crestinismul nu le accepta!

http://www.descopera.ro/maratoanele-...catre-alte-lum

ps....jef...prea multe? tu cate prizezi de obicei?! prietena ta fidela se cheama cumva marijuana? heh....cum scria cineva..."Dumnezeu se afla in detalii".....

wtf? nu ai replici inteligente si treci la atacuri personale? nu prizez nimic calatorule,nu cred in etnobotanice, iar despre marijuana ar trebui legalizata, din pacate legea e proasta.
iti spune asta ceva despre mine?

Nicador 30.01.2011 20:35:29

Mai exact, cine ar putea "ocupa" corpul cu pricina?
Si in ce conditii?
Ce s-ar intampla cu sufletul in acest caz?

Citat:

Daniel777 30.01.2011 20:38:07

Daca pleci in astral iti pierzi nu trupul,ci sufletul...

camy_d 30.01.2011 20:39:41

Citat:

Multumesc.

Contra, o să dau mai târziu copy-paste la ceva ce am mai postat și pe alte topicuri, mi-e lene să repet aceeași idee:4:

Nicador 30.01.2011 20:49:19

N-ai vrea sa explici putin fraza?

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 330310)
Daca pleci in astral iti pierzi nu trupul,ci sufletul...

Nicador 30.01.2011 20:50:10

Abia astept o parere documentata.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 330311)
Contra, o să dau mai târziu copy-paste la ceva ce am mai postat și pe alte topicuri, mi-e lene să repet aceeași idee:4:

Daniel777 30.01.2011 20:52:37

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330318)
N-ai vrea sa explici putin fraza?

Plecarile in astral sunt amagiri de la draci.

Nicador 30.01.2011 21:03:59

Detalii?Dovezi?
As prefera si niste marturii, nu doar afirmatii.

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 330322)
Plecarile in astral sunt amagiri de la draci.

catalin2 30.01.2011 21:47:18

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330303)
Mai exact, cine ar putea "ocupa" corpul cu pricina?
Si in ce conditii?
Ce s-ar intampla cu sufletul in acest caz?

Eu glumeam! Desi am citit inainte sa devin credincios despre asta. Eu cred ca aceste "calatorii" sunt de fapt viziuni false date de ingerii cazuti, care il face pe cel ce intra in parteneriat cu ei sa creada ca el calatoreste dar are de fapt o viziune, un vis de la un inger cazut. Se presupune ca doar sufletul pleaca, nu si trupul. Si bineinteles ca sufletul nu poate pleca din trup, doar cand moare omul.

dianagroza 30.01.2011 21:53:27

Tampenii care sa ne tina mintea ocupata.
Mai degraba citim din "citate si cugetari" ca poate ne mai desteptam din starea asta de indiferenta.

Melissa 31.01.2011 00:56:14

:24:
Citat:

Aceasta postare e cea mai tare din cate ti-am citit io....:41:Are de toate : umor,ironie,adevar si chiar un pic de grija...:71:

Melissa 31.01.2011 00:59:00

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 330359)
Eu glumeam!

Gura pacatosului adevar graieste...:10:

Yasmina 31.01.2011 02:17:07

Observati va rog,ca nici o persoana cu o credinta cat de cat puternica,calugari sau preoti,nu experimenteaza astfel de calatorii,ci numai astrologii,mediumurile,clarvazatorii,ghicitorii -sau in tot cazul persoane familiarizate cu New Age,deci ce concluzie sa tragem?

Yasmina 31.01.2011 02:26:06

Citat:

Multumesc.

Tu vrei sa afli mai multe despre calatorii astrale,aici pe un forum crestin ortodox?
Sunt pline librariile esoterice de carti pe aceasta tema,cat si internetul...
Este ca si cum as merge pe un site New Age,sa-i intreb care este importanta Sf.Impartasanii...ce crezi ca-mi vom spune???

Nicador 31.01.2011 10:56:57

Da, vreau sa aflu. Ceea ce nu inseamna ca vreau sa si practic.

Sunt curios doar care sunt perspectivele oamenilor asupra acestui fenomen.

Fenomenul esoteric nu ma intereseaza, pentru ca nu vreau sa-mi depasesc statutul de om. Vreau doar sa aflu o perspectiva crestin-ortodoxa asupra ideii de calatorie astrala.

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 330493)
Tu vrei sa afli mai multe despre calatorii astrale,aici pe un forum crestin ortodox?
Sunt pline librariile esoterice de carti pe aceasta tema,cat si internetul...
Este ca si cum as merge pe un site New Age,sa-i intreb care este importanta Sf.Impartasanii...ce crezi ca-mi vom spune???

camy_d 31.01.2011 11:01:59

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330321)
Abia astept o parere documentata.

Există practici prezentate ca pe o completare a religiei, o desăvârșire a ei, cică îți ajută sufletul și/sau trupul bla bla bla. Cum ar fi bioenergia, călătoriile astrale, yoga, etc.

Să tratăm religia ca pe ceva nedesăvârșit, înseamnă să-L acuzăm pe Iisus de minciună prin ascunderea Adevărului, sau să punem sub semnul întrebării perfecțiunea Lui. Ori noi știm că Dumnezeu e desăvârșit, așadar ne-a dat o învățătură desăvârșită, deplină. Dacă aveam nevoie și de aceste lucruri, ne-ar fi învățat și îndemnat să le practicăm, iar sfinții erau maeștrii în ele. Doar nu crede cineva că Hristos a îndurat atâtea chinuri și s-a lăsat răstignit, doar ca să propovăduiască jumate de Adevăr?

Tot ce "desăvârșește" religia, de fapt o virusează. Nu putem sluji la doi stăpâni.

Unii cred că pot alege și aceste practici și pe Dumnezeu, dar de fapt, ar trebui să aleagă numai una din ele, să se hotărască, nu merg împreună și credința în Dumnezeu și aceste prostii.

horatiu.miron 31.01.2011 12:04:28

Exista un singur fel de calatorie astrala, se numeste LSD.

cristiboss56 31.01.2011 12:10:20

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 330626)

Aha , deci practicati asa ceva . . . , interesant sa ne dezvaluiti starile prin care treceti , si de cand practicati aceasta indeletnicire !:76:

pelerin_basarabean 31.01.2011 12:18:22

calatorii..

Ce ne place noua sa ,,descoperim,, lumi nedescoperite, sa ne credem superiori...calatoriile astrale sint o pura amagire...asa cum mergem la mama omida sa ne zica ce va fi cu noi peste zece ani :)) Important e sa-ti pastrezi sufletul curat, sa fii impacat cu tine,cu Dumnezeu si cu ceilalti,sa faci mai putin rau pe lumea asta plina de pacate. Si asta e cea mai tare si frumoasa experienta: sa te bucuri de viata si frumusetea fara sa abuzezi de libertate.Daca il avem pe Dumnezeu alaturi, El care s-a coborit din cer pentru noi ca sa ne ridice, de ce cautam noi sa ne ,,ridicam,, cu mintea printre astre ,ca sa cadem mai jos decit eram?..sa ma iertati de v-am suparat cu parerea mea

calator prin ploaie 31.01.2011 12:33:48

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 330631)
Aha , deci practicati asa ceva . . . , interesant sa ne dezvaluiti starile prin care treceti , si de cand practicati aceasta indeletnicire !:76:

Woow Critiboss...esti coool....Te imbratisez frateste !

horatiu.miron 31.01.2011 12:54:33

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 330631)

N-am practicat niciodata, LSD nu e un drog de "caterinca", ci unul care risca sa lase amprente permanente asupra celor ce-l folosesc.

Insa toti cei care l-au incercat au descris experiente pe care nu s-au sfiit sa le numeasca "calatorii astrale".

mihai07 31.01.2011 13:07:40

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 330626)

si aceasta calatorie are ca finalitate LSM :))

Nicador 31.01.2011 13:19:51

Am rugamintea sa pastram un ton serios si sa nu punem semnul egal intre cei care au luat LSD si cei care practica calatoriile astrale.

Nu mi se pare ok ironia in acest caz.

Daca putem adauga ceva constructiv si inteligibil la thread, s-o facem. Altfel... daca facem misto nu facem nimic constructiv.

Ca un offtopic incriminator, am luat droguri usoare (deci nu LSD) si nu mi-e rusine cu trecutul meu, pentru ca asa am considerat atunci sa fac. Ca ceva m-a determinat sa ma opresc din asta si sa observ ca e gresit, aici e vorba de o cu totul alta discutie. Daca doar arati cu degetul si razi, nu rezolvi nimic.

Am rugamintea sa revenim la subiect.

mihai07 31.01.2011 13:27:23

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330668)
Am rugamintea sa pastram un ton serios si sa nu punem semnul egal intre cei care au luat LSD si cei care practica calatoriile astrale.

Nu mi se pare ok ironia in acest caz.

Daca putem adauga ceva constructiv si inteligibil la thread, s-o facem. Altfel... daca facem misto nu facem nimic constructiv.

Ca un offtopic incriminator, am luat droguri usoare (deci nu LSD) si nu mi-e rusine cu trecutul meu, pentru ca asa am considerat atunci sa fac. Ca ceva m-a determinat sa ma opresc din asta si sa observ ca e gresit, aici e vorba de o cu totul alta discutie. Daca doar arati cu degetul si razi, nu rezolvi nimic.

Am rugamintea sa revenim la subiect.

daca vrei sa afli despre calatoriile astrale...google is your friend.
nu ai nimerit bine locul de unde sa ceri asemnea informatii.

Nicador 31.01.2011 13:33:45

Spusesem ca doresc perspectiva crestin-ortodoxa asupra acestui fenomen.

Daca se poate si cu trimiteri la documentatii crestin-ortodoxe, cu atat mai mult.

Evident, daca stiti personal si mai ales daca exista asa ceva.

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 330674)

horatiu.miron 31.01.2011 13:42:37

Nu stiu unde vezi tu ironie, eu eram serios cand ziceam ca singurele calatorii "astrale" sunt cele generate de creier sub influenta drogurilor halucinogene.

Restul sunt inchipuirile unor minti bolnave si a-mi cere sa respect o boala ca si cum ar fi ceva normal e o insulta.

camy_d 31.01.2011 15:19:05

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 330560)
Există practici prezentate ca pe o completare a religiei, o desăvârșire a ei, cică îți ajută sufletul și/sau trupul bla bla bla. Cum ar fi bioenergia, călătoriile astrale, yoga, etc.

Să tratăm religia ca pe ceva nedesăvârșit, înseamnă să-L acuzăm pe Iisus de minciună prin ascunderea Adevărului, sau să punem sub semnul întrebării perfecțiunea Lui. Ori noi știm că Dumnezeu e desăvârșit, așadar ne-a dat o învățătură desăvârșită, deplină. Dacă aveam nevoie și de aceste lucruri, ne-ar fi învățat și îndemnat să le practicăm, iar sfinții erau maeștrii în ele. Doar nu crede cineva că Hristos a îndurat atâtea chinuri și s-a lăsat răstignit, doar ca să propovăduiască jumate de Adevăr?

Tot ce "desăvârșește" religia, de fapt o virusează. Nu putem sluji la doi stăpâni.

Unii cred că pot alege și aceste practici și pe Dumnezeu, dar de fapt, ar trebui să aleagă numai una din ele, să se hotărască, nu merg împreună și credința în Dumnezeu și aceste prostii.

Ce crezi până la urmă? Erai nerăbător să-mi aflii părerea. :4:

codana 31.01.2011 21:12:14

salut,mihai07

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 330674)

cu sec,excelent sfat

Nicador 31.01.2011 21:13:04

Ma tem ca citesti selectiv fara sa-ntelegi esenta acestui thread.

PS: Ai citit primul post al acestui thread?

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 330920)
cu sec,excelent sfat

codana 31.01.2011 21:19:49

salut,nicador

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330922)
Ma tem ca citesti selectiv fara sa-ntelegi esenta acestui thread.

tot ce-i posibil,dar chiar crezi ca sub influienta narcoticilor,calatoresti?io,nu cred.
ortodoxia si calatoriile astrale nu au nimic in comun,parerea me.

Nicador 31.01.2011 21:20:46

Daca spui asta cu narcoticele, inseamna ca n-ai inteles. Nimic.

Dar, asta nu inseamna ca n-ai dreptul la opinie :)

Citat:

În prealabil postat de codana (Post 330927)
tot ce-i posibil,dar chiar crezi ca sub influienta narcoticilor,calatoresti?io,nu cred.
ortodoxia si calatoriile astrale nu au nimic in comun,parerea me.

Yasmina 31.01.2011 21:43:07

Citat:

În prealabil postat de Nicador (Post 330554)
Da, vreau sa aflu. Ceea ce nu inseamna ca vreau sa si practic.

Sunt curios doar care sunt perspectivele oamenilor asupra acestui fenomen.

Fenomenul esoteric nu ma intereseaza, pentru ca nu vreau sa-mi depasesc statutul de om. Vreau doar sa aflu o perspectiva crestin-ortodoxa asupra ideii de calatorie astrala.

Eu nu m-am intalnit cu acest termen,in indeletnicirea mea crestin-ortodoxa...insa s-ar putea sa-mi fi scapat tocmai mie...

Nu stiu daca este intamplator sau nu,insa despre aceste calatorii astrale am auzit vorbindu-se numai la cei care practica ghicitul,astrologia,mediumuri,clarvazatori sau...Contele de Incappucciato!
Daca te intereseaza subiectul trebuie sa-l afli de la cei care-l practica si-l mediatizeaza,eu sincer nu am auzit astfel de experiente practicate de crestini,de aceea nu pot sa-ti dau"perspective crestin-ortodoxe"asupra fenomenului...

Nicador 31.01.2011 21:50:39

Multumesc frumos, un post complet.

Desi am auzit de el, cine este pana la urma Contele de Incappucciato?

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 330946)
Eu nu m-am intalnit cu acest termen,in indeletnicirea mea crestin-ortodoxa...insa s-ar putea sa-mi fi scapat tocmai mie...

Nu stiu daca este intamplator sau nu,insa despre aceste calatorii astrale am auzit vorbindu-se numai la cei care practica ghicitul,astrologia,mediumuri,clarvazatori sau...Contele de Incappucciato!
Daca te intereseaza subiectul trebuie sa-l afli de la cei care-l practica si-l mediatizeaza,eu sincer nu am auzit astfel de experiente practicate de crestini,de aceea nu pot sa-ti dau"perspective crestin-ortodoxe"asupra fenomenului...

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:59:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.