![]() |
O rugaminte a mea,a pacatosului...
Frati crestini,va rog iertati-mi indrazneala si nu va suparati ca apelez la bunatatea dumneavoastra. Am primit mai inainte o veste trista,cum ca bunicul meu este in spital,e pe moarte. Eu privesc totul cu o atitudine crestina pe cat imi este cu putinta si constientizez ca este ceva normal,asta este viata pana la urma. Pacat doar ca el nu prea a fost crestin practicant,si ma tem mai mult pentru sufletul lui si nu pentru trup. De aceea nu-L rog pe Bunul Dumnezeu sa-l mai tina ani pe pamant,ci doar o luna daca ar vrea,sau cateva zile. Sunt atatea probleme si pe capul familiei mele,si abia peste vreo 3 saptamani s-ar gasi o rezolvare cat de cat. De aceea daca Dumnezeu in bunatatea Lui l-ar mai tine si pe bunicul putin... macar sa putem ajunge si noi la el,sa-i pot spune bunicii sa-l cheme pe preot sa-l spovedeasca si sa-l impartaseasca,ar fi cred cel mai de pret dar. Va rog asadar si pe voi,pomeniti-l pe bunicul meu Tudor,robul lui Dumnezeu. Iertati-ma inca o data ca va necajesc,sunt atatia pt. care trebuie sa ne rugam,insa va rog sa primiti in suflet si numele lui si chiar de nu vi-l veti aminti,isi va aduce aminte Dumnezeu. Sa se milostiveasca Bunul Hristos si sa mai amane macar cu cateva zile trecerea bunicului meu la Dansul,pentru rugaciunile Preacuratei Sale Maici si ale tuturor Sfintilor sai,iar nu in ultimul rand pentru dragostea si bunatatea voastra frati crestini.
Regret nespus ca ma vad in postura deschiderii acestui topic,insa mare este nelinistea sufletului meu :2: Iertati-ma si Dumnezeu sa va miluiasca! |
Domnului sa ne rugam-Doamne miluiestene
Stapine Doamne Mult Milostive asculta cererea robului tau raoul si o plineste pe ia.pentru rugaciunile sfintilor celor ce din viac au bineplacut tie sterge faradelegile robului tau raoul si il linisteste pe dinsul.Amin.
|
Doamne ajuta!
Inteleg prin ce treci, intr-o situatie similara sunt si eu... Ma gandesc insa ca Dumnezeu sa faca ceea ce ii este de folos pentru mantuire, sa il ami tin atat timp cat este necesar...
Dumnezeu sa il miluiasca pe bunicul tau, si pe voi sa va intareasca in aceste momente! |
Doamne ajuta !
" Nascatoare de Dumnezeu, pururea Fecioara, slava ingerilor si podoaba pamantenilor, cere iertarea tuturor pacatelor celor ce-ti canta tie: Fii milostiva robilor tai, Tudor si Raoul, caci tu esti o adapostire care nu-i da de rusine pe oameni, tu esti izbavirea celor deznadajduiti, prea binecuvantata! "
|
Va multumesc din suflet pentru bunavointa acordata si pentru credinta impartasita! Fie voia lui Dumnezeu,El stie mai bine ce are de facut si tot El citeste si sufletele noastre impreuna cu credinta ce salasluieste in fiecare dintre noi,cei rugatori catre El.
Domnul Hristos sa va miluiasca! |
Citat:
|
Mii de multumiri! :2: Dumnezeu sa va rasplateasca!
|
Slava Domnului! Astazi l-au trimis acasa pe bunicul,se simte mai bine (ma rog,aparent,boala inca e si i se poate intampla ceva in orice clipa). Bunica a vorbit inca de aseara cu preotul,se va duce sa-i spuna si asta seara ca dimineata sa vina sa-l spovedeasca si sa-l impartaseasca. Ma rog Domnului sa-l mai tina pana maine macar,sa primeasca Trupul si Sangele lui Hristos,iar apoi... va fi la mila Lui.
Iata totusi ca Dumnezeu e bun si milostiv,ne iubeste infinit mai mult decat ne imaginam noi. A ascultat rugaciunile noastre,pe cele ale Maicii Domnului si ale Sfintilor Sai si l-a mai pasuit pe un rob al Lui,astfel incat sa nu treaca la cele vesnice neimpacat si cu sufletul "bolnav". Ieri era pe moarte,nu i se mai dadea nicio sansa,doctorii erau sceptici... Iar astazi este din nou acasa. Sa mai cersim deci mila lui Dumnezeu pentru cateva ore macar :2: Dumnezeu sa va ajute. Mare rasplata veti avea! |
Ajută-l, Doamne, pe Tudor, dă-i viață lungă și mântuire!
|
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu Celui viu, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, mantuieste pe robul Tau, Tudor.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, roaga-te Fiului tau si Dumnezeului nostru, impreuna cu toti Sfintii si Ingerii, pentru mantuirea lui Tudor. |
Domnuluisa ne rugam-Doamne miluiestene
Doamne IIsuse Hristoase,cel ce voiesti ca toti oameni sa se mintuiasca si nimeni sa nu piara;care insuti cu rostul tau cel Dumnezeiesc ai zis:orice veti cere in numele meu de la Tatal,fi-va voua, mai lungeste firul vieti de nu-ti cerem mult,robului tau tudor sa poata ajunge macar la partasiea cu tine si sa-ti multumeasca si sa te laude nencetat cum nu a facu-to pina acuma si sa se invredniceasca de darul tau cel mare ca sa strige nencetat:Slavit sa fie Domnul.pentru rugacunile Maicei Tale si ale tuturor sfintilor celor ce din veac au bineplacut Tie,sa ne miluiasca sa ne mintuiasca ca un Bun si de oameni iubitor.Amin
iar pe robul tau raoul cit si pe-treaga lui familie pace si liniste le daruieste SLAVIT SA FIE DOMNUL!. |
Citat:
Hristos Dumnezeu sa-i deie bunicului tau Tudor inger bun, sa se milostiveasca de el si sa-l mantuiasca! Doamne ajuta! |
Mare este Dumnezeu! Azi dimineata a venit preotul la bunicul meu,l-a spovedit si l-a impartasit! Nu va pot spune in cuvinte cata bucurie este in sufletul meu,cata pace si liniste... :25: Ba mai mult de atat,bunica mi-a zis ca asta seara a si mancat mult mai bine ca ieri,a putut sa iasa si afara sa-i aduca telefonul cand a sunat mama. :18: Pana la urma mi se pare normal,doar a gustat Trupul si Sangele lui Hristos,oare nu fac mai mult decat toate medicamentele lumii?? Off... poate s-o indura Bunul Dumnezeu si n-o va lasa atat de curand pe bunica singura :2: Fie voia Lui,El le stie pe toate,El hotaraste ce este mai bine. Chestia e ca ii va fi foarte greu singura,e la 400 km de mine,iar fata ei (mama) si baiatul impreuna cu ceilalti nepoti sunt in Italia,la atata distanta... Sa apelam la mila,bunatatea si iubirea lui Dumnezeu.
Va multumesc inca o data din suflet tuturor,iertati-ma ca v-am ostenit cu citirea mesajelor mele :2: Dumnezeu sa va rasplateasca,mare va fi plata voastra! |
Doamne ajuta !
Slava lui Dumnezeu!
Ma bucur din suflet pentru bunicul tau. Ce fericit trebuie sa fi, stiind ca a luat Sfanta Impartasanie si ca s-a spovedit. Ai vazut clar cat de mult s-a schimbat toata starea de fapt, si-a revenit, mananca, se simte mai bine. Sa dea bunul Dumnezeu sa mai fie alaturi de bunica, multa vreme. Doamne ajuta! |
Dumnezeu sa va ajute si pe voi,cei ce ati fost alaturi! Va multumesc din suflet si ma bucur ca imi intelegeti starea prin care trec :1:
|
Citat:
Raoul, ma bucur foarte mult pentru tine si nu te ingrijora pentru noi. Fara plata am primit, fara plata trebuie sa daruim - rasplata sta in insasi fapta buna! |
Rasplata sta la Dumnezeu. Stie El cum sa le echivaleze pe toate,nu ne va lasa niciodata.
Va multumesc din suflet! |
Rugaciune
Citat:
|
Raoul, ce mai face bunicutul tau?
|
Slava Domnului,e inca in viata. E mai bine datorita rugaciunilor voastre si milei lui Dumnezeu. Va multumesc mult pt. grija purtata si interesul acordat. Domnul sa va rasplateasca!
|
Rugu-va sa ma iertati ca iar indraznesc sa apelez la bunatatea voastra,imi e si rusine,deja simt ca cer prea mult :( Bunicul meu iar se simte rau,din nou are probleme grave de sanatate,este intr-o stare foarte proasta,nici nu stiu cat il mai tine Bunul Dumnezeu.. Stiu ca acesta este cursul firesc al vietii,stiu ca impotriva mortii nu poate sta nimeni,dar imi pare foarte rau de bunica,va ramane singura,acest lucru o va baga si pe ea in pamant,plus ca in cazul unui deces ar suferi si mama mea,afland de dincolo de hotare ca i-a murit tatal,nestiind nici macar daca va putea veni la timp in tara. Nici nu ma mai gandesc la mine,ma gandesc la cat de afectati vor fi altii,asa ca orice zi in plus data de Dumnezeu este binevenita,va face mai mult decat orice. Stiu ca timpul dvs. este pretios,stiu ca sunt si alte persoane care au la fel de multa nevoie de rugaciune,asadar nu vreau sa va necajesc. Tot ce cer este acelasi lucru: spuneti un "Doamne miluieste" macar,in momentul in care terminati de citit acest mesaj. Tudor il cheama pe bunicul meu,si am nadejdea ca de se va gasi un gram de credinta i se vor mai lungi putin zilele pe acest pamant,caci la Dumnezeu orice este cu putinta.
Va rog din suflet sa ma iertati pentru mesaj si pentru ca am indraznit sa vin cu o noua cerere,Dumnezeu sa rasplateasca fiecare secunda de bunatate din viata voastra,a bunilor crestini. Sa aveti o viata binecuvantata. Doamne-ajuta! |
Doamne, miluieste-l pe Tudor!
Sa il ajute Bunul Dumnezeu sa treaca cu bine si peste aceasta incercare! |
Doamne miluieste pe Tudor!
|
Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, pe Tudor miluiește-l!
|
Miluieste, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pe Tudor! Intareste pe toti cei din familia lui, sa duca povara suferintei impreuna, cu dragoste. AMIN+
|
Va multumesc din suflet tuturor,sa va fie rasplatita fiecare secunda de osteneala si de dragoste pe care o aveti!
Ma bucur ca nu m-ati uitat,si pot sa va asigur ca nici eu nu v-am uitat nicio clipa! Doamne-ajuta! |
Am primit veste ca azi noapte, in jurul orei 1:40, bunicul meu a incetat din viata. Eu... inteleg, este ceva firesc, normal, biologic. Multumesc lui Dumnezeu ca zilele trecute a reusit din nou sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Chiar daca nu era om bisericos si un credincios practicant, dar cel putin ma multumesc ca nu L-a refuzat pe Hristos, a avut credinta in El si in Biserica, si a reusit sper sa se impace cu Dumnezeu si sa dobandeasca iertarea pacatelor macar pe ultima suta de metri, la fel ca talharul de pe cruce. Mare este puterea ortodoxiei!
V-as ruga, daca este cu putinta, sa va rugati si pentru iertarea pacatelor lui si mantuirea sufletului. Pomeniti-l macar o secunda si ziceti un "Doamne-miluieste", macar atat. Tudor este numele. Dumnezeu sa va ajute si mare sa va fie rasplata! + |
Maica Domnului să mijlocească pentru robul ei Tudor. Tinând cont de faptul că s-a împărtășit înainte de moarte avem toată nădejdea.
|
Citat:
Doamne miluieste-l pe robul tau Tudor |
Citat:
Raoul, sa fii tare! Sa il pomenesti pe bunicul tau peste tot la manastiri. Vezi ca in Bucuresti sunt multe locuri unde ai putea da sarindare pentru sufletul lui: Cernica, Antim, Darvari, Radu-Voda, Patriarhie, Sf. Spiridon Nou... Sa nu uiti de pomenirile cuvenite, sa nu uiti de rugaciune. daca poti, pomeneste-l si la Psaltire, roaga-i pe sfintii dragi tie sa mijloceasca pentru el... Acum el si-a incheiat socotelile, numai tu si ai tai mai puteti sa il ajutati cu rugaciunea, aici pe pamant! |
Multumiri sincere pentru cuvintele frumoase si incurajari. Stiu si inteleg perfect toate aspectele despre moarte si cele necesare mantuirii si ajutorarii lui, asadar o sa incerc sa fac si eu ce pot. Desigur, e nevoie si de mijlocirea Maicii Domnului si a sfintilor, cat si de rugaciunile Bisericii impreuna cu ale noastre, plus tot ce se mai poate face pentru un suflet mutat din aceasta lume. Sper din suflet sa-i fie bine acolo.
Acum doua zile am ajuns si eu din nou acasa, caci am fost plecat in alt colt de tara datorita acestui eveniment. Ce pot sa spun, a trebuit sa fiu tare, si cred ca Bunul Dumnezeu m-a intarit suficient de mult. Vreau sa va spun ca mare mi-a fost bucuria sa vad ca trupul neinsufletit era de o frumusete ce a depasit asteptarile mele, parca ar fi dormit, nici nu ziceai ca priveai un om mort. Probabil datorita faptului ca apucase cu ceva zile in urma sa se spovedeasca si sa se impartaseasca, am toata nadejdea ca a contat enorm pentru sufletul sau, fapt care s-a imprimat si in imaginea trupului. Ziua inmormantarii a fost una placuta, cu soare si caldura. A fost si lume multa, ba chiar si in biserica au fost prezenti neasteptat de multi oameni, cunoscuti ai nostri. Bunicul a fost un om foarte apropiat mie, l-am iubit mult si el asemenea, asadar nu pot sa nu-i simt lipsa si mai ales sa dojenesc singuratatea bunicii. Dar totata atentia trebuie concentrata asupra mantuirii sufletului, lacrimile nu ajuta cu nimic. Slava lui Dumnezeu pentru toate! |
Dumnezeu să-ți ajute și de acum înainte, Raoul, să fii tare în toate situațiile de criză.
Si să-l odihnească în pace pe bunicul tău, Tudor. Amin ! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:04:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.