![]() |
Exorcizarile!
Am avut o mica discutie cu un medic primar psihiatru, despre asa zisii demonizati, mi a zis ca nu crede si ca nu exista, spunandui faptul ca in Biblie IIsus a vindecat astfel de oameni, mi-a raspuns ca poate ar fi existat asemenea oameni atunci, in acea vreme. Eu cred ca exista posedati dar sunt putini, majoritatea sunt bolnavi psihici. La Sf Maslu vin tot felul de bolnavi, asadar si unul care este bolnav psihic poate in acel moment sa aiba o criza de schizofrenie, sau sa aiba dubla personalitate...STUDIIND PUTIN, SUNT 2 LUCRURI CARE NU POT FI EXPLICATE DE OAMENII DE STIINTA, LEVITATIA si VORBIREA IN LIMBI DIFERITE ( nu bolborosirea unor cuvinte aiurea), vorbirea clara in limbi diferite... Pun pariu ca nimeni nu a vazut posedati care se ridica de la pamant si leviteaza. Nu am vazut astfel de slujbe, vreau si am rugamintea sa-mi spuneti parerea dumneavoastra!
|
Eu doar te rog să mă ai mici discuții și cu alți medici primari psihiatri.
|
Citat:
|
1 atașament(e)
Citat:
Unul dintre cele mai cunoscute cazuri din istoria de secol XVII a Bisericii Catolice, care a provocat o adevarat isterie in masa la vremea respectiva este cel al lui Joseph de Copertino. Suferind de debilitate mintala, acesta ar fi fost condamnat uitarii in anonimat, daca nu ar fi avut ciudatul obicei de a-si mai lua zborul din cand in cand. Inteligenta sa limitata a facut ca Joseph sa nu fie acceptat in ordinul calugarilor franciscani, insa la insistentele acestuia, calugarii l-au primit in calitate de frate mirean. Joseph era un credincios impatimit, iar autobiciuirea in scopul iertarii pacatelor constituia o practica frecventa. Cu toate pacatele imaginare sau nu ale mireanului, uneori era de ajuns pomenirea numelui Fecioarei Maria pentru ca acesta sa se ridice de la pamant. Exercitiul sau nu era doar un simplu act de levitatie, ci se transforma intr-un adevarat zbor deasupra capetelor bisericesti. |
Citat:
Ar trebui dezlegata aceasta practica mult dorita de unii sau unele . ps. Nu am uitat de tine! :) |
Citat:
|
Citat:
Eu nu am crezut in posedati de diavol si eram cea care respingeam vehement acest fapt. Am fost, impreuna cu un grup de tineri, sa vizitam manastirile din Moldova. O excursie frumoasa cu multe invataminte. Eram un cor bisericesc care faceam acest pelerinaj. La manastirea Secu am trait urmatoarea inamplare: Am ajuns la manastire dupamasa, era in noiembrie si era frig. Am fost primiti in manastire si pentru ca era destul de tarziu biserica mare nu au mai deschis-o. Ne-au spus ca daca vrem sa cumparam suveniruri au in alta parte. Ne-au invitat sa mergem in bisericuta unde faceau slujbele de noapte unde la intrare aveau obiecte de cult si puteam intra sa ne si inchinam si sa ne rugam. Cu totii am mers acolo. Eu cu sora mea eram primele din grup dupa maicuta. In clipa cand am intrat, un tanar de vreo 17 ani era acolo pe o bancuta. Cand a dat cu ochii de noi, a sarit brusc de pe scaun, s-a napustit spre noi doua cu bratele largi deschise strigand: dragele mele de cand va astept, veniti la mine. Brusc ochii i-au iesit din orbite, privire fixa, horcaia parca si avea o voce metalica usor ragusita , haraita, neomeneasca. Am intrat, dupa noi urmau ceilalti. S-a napustit peste noi, de-a dreptul urcandu-se pe noi efectiv ca si cum ar fi vrut sa se urce deasupra noastra sa ne calce in picioare. O maicuta a strigat la el cu voce poruncitoare si rastita: stai jos, nu misca, ca sperii oamenii si ei sunt nevinovati. S-a oprit brusc si s-a tras inapoi cu spatele pana la bancuta. s-a asejat pe ea, balaganind in stanga si dreapta. Am trecut pe langa el inspaimantati cate unul, lipiti parca de perete ca sa pastram o distanta cat mai mare in timp ce calugarita ne-a spus: nu va temeti ca nu va mai face nimic. Am intrat inauntru sa ne inchinam si sa cantam o priceazna dupa cum obisnuiam la fiecare manastire. in interior am vazut o femeie cu batic pe cap care statea pe un scaun de pe margine in timp ce o calugarita ii facea cruce pe spate cu o cruce privind-o in ochi si spunandu-i poruncitor: stai cuminte ca sperii oamenii. Iar femeia sarea de-a dreptul ca o minge de pe scaun in sus, asa cum stai in fund pe scaun, deci fara sa se ridice in picioare, sarea ca mingea, sus , jos pe scaun trantita, sus , jos pe scaun trantita si la fiecare saritura striga: ma ardeeeee, ma arde crucea, nu mai fa asa, si incepea sa vorbeasca repede de-a valma, de un anume gheorghe, de parintele ca ce ii face, de cati sunt, ca sunt multi, si urla ca un animal, si iar tipa ca o arde. Aceeasi voce metalica , haraita, usor metalica exact acelasi timbru vocal ca al baiatului de la intrare. Scena a continuat cat am fost inauntru. Calugarita care ne insotea ne-a spus , nu cantati, ca se sperie mai tare, nu faceti fotografii ca blitul s-ar putea sa ii provoace reactii, inchinati-va, cumparati si mergeti linistiti ca voua nu va face nimic. Cand sa iesim prietenul surorii mele nu s-a abtinut si a facut o fotografie la o pictura de pe perete. Tanarul s-a napustit atunci atat de violent asupra lui incat a trebuit tinut de mai multi oameni. Am iesit de acolo, agitati cu totii, un autocar intreg si nu ne-am linistit decat la Manastirea Neamt la moastele de acolo. Chiar daca mai aveam indoiala despre existenta posedatilor, aceasta intamplare mi-a spulberat indoielile. Au vazut toti, nu un singur om. Daca actiunile lor pot fi catalogate de un medic psihiatru, vocea identica si la baiat si la femeie , haraita, metalica, neomeneasca si de-a dreptul inspaimantatoare nu poate sa explice medicul. de asemenea sarirea in sus ca o minge a femeii, la jumatate de metru de scaun, fara sa se ridice in picioare, ci asa in pozitia sezanda, nu poate sa o explice medicul psihiatru. Sunetele scoase de femeie imitand diverse animale salbatice pe care consider ca un gatlej omenesc nu le pot face. Cuvintele spuse de femeie, legat de un numar de draci care se razboiau cu un gheorghe, am intrebat maicuta cine e gheorghe si a spus staretul manastirii, si multe care nu au explicatie. Aceea voce metalica mi-a ramas in memorie . Era nefireasca si neomeneasca si nu am cuvinte sa o pot descrie decat asa: ragusita, haraita un pic ascutita si metalica. Asta e intamplarea pe care am trait-o si am vazut cu ochii mei. Multi vor spune ca nu cred, eu stiu ce am vazut cu ochii mei, ce am auzit cu urechile mele si mai stiu si ceilalti din grupul nostru. |
Dobrin, ma gandesc ca acea baba posedata levita, nu? adica sa se ridice o jumate de metru in sus, fara sa sara de pe scaun, e un fel de levitatie.
|
Citat:
Ce pot spune este ca m-a impresionat profund si mare mila mi-a fost de el. |
Citat:
|
Interesant!
Da, dobrint7m se pare ca e pe placul meu, descriind in detaliu cele vazute, ideea era ca pe acest topic sa scrie oameni care au trait experiente terifiante...multumesc tuturor si astept si alte pareri.
|
da, si eu ma bucur si imi plac astfel de relatari, va rog sa scrieti.
|
Citat:
Trupul femeii parea extrem de epuizat, in momentele cand tacea, era ca si sfarsita, ca si absenta si apoi o forta puternica o ridica in sus si o trantea inapoi pe scaun. Nu statea sus deloc, ca in levitare, ci ca o minge care e batuta de asfalt asa si femeia, sarea si cadea, sarea si cadea. De remarcat a fost tonul poruncitor al calugaritei care o privea fix in ochi fara sa se opreasca din a face cruce pe spatele ei cu crucea. Nu o slabea din ochi o secunda. Acea calugarita nu s-a uitat nici o clipa la noi ci parca stapanea pe femeia aia ca sa nu se mai ridice si sa nu se mai manifeste spunandu-i ceva de genul sperii oamenii si sunt nevinovati. Mana ei nu s-a oprit o secunda din semnul crucii, facand incontinuu semnul crucii pe spatele ei fara oprire. Catalogati cum credeti eu spun ce am vazut. |
Dobrin, este evident vorba de levitare. Faptul ca nu ramanea in sus, nu are importanta, tot levitare este in conditiile in care forta gravitationala era invinsa de catre o alta forta, demonica. Femeia nu se putea propulsa in sus, fara impuls. Trebuia sa faca ceva din picioare sau scaunul pe care statea sa aiba arc. Deci era nevoie de impuls, cum am invatat la fizica. Dar ridicarea brusca si caderea apoi din nou ridicarea arata clar o forta demonica care o impingea in sus, contrar gravitatiei.
|
Citat:
Scaunul este vorba de bancutele de pe margini din bisericile noastre, de jur imprejur. Acelea de lemn le stiti toti, de cate o persoana in care stau cei varstnici cand vin la Biserica. exclus arc si alte alea. |
Exorcizarile
Pentru cei mai multi astfel de manifestari sunt "teatru ieftin".sau "boli mintale".Nici nu-i de mirare cu educatia materialist stiintifica si atee pe care am primit-o.
Eu am vazut si am trait cu totul altceva. Nu cunosteam in nici un fel ortodoxia si practicile ei, dar prin formatia mea sectara condamnam frenetic tot ceea ce tinea de ea, mai ales astfel de practici, considerandu-le sarlatanie. S-a intamplat , insa,.. ceva..Am ajuns intr-un mare impas, vedeam ca acest fel de crestinism ( al sectelor) este functional doar la convertire. In momentul in care ajungeai matur spiritual vedeai goliciunea si cat de neputincios este incat nu avea nici o putere de mantuire si desavarsire si apoi, toata mizeria din interiorul gruparilor ,indiferet cum s-ar fi numit.Cu toate acestea nu as fi putut apela la Ortodoxism in ruptul capului considerand aceasta religie una moarta si idolatra, asa cum mi s-a innoculat tot timpul.O colega si prietena m-a convins sa merg la o anumita Biserica si la un anumit preot ortodox unde ea scapase de o mare durere sufleteasca( nevindecata pana atunci).Bineinteles ca am acceptat doar din curiozitate si nu pentru mine ci pentru sotul meu care era ortodox.( am mai descris trairea si schimbarea mea totala din acel moment) La acele rugaciuni pe care preotul le facea erau cateva persoane care urlau amarnic si se manifestau in fel si chip. Am simtit ca mi-e rau, ca nu mai suportam atmosfera de acolo, ca nu mai am aer, ca trebuie sa fug.M-am indreptat spre iesire. O femeie mi-a spus cu drag si cu un zambet suav:" Nu e bine sa iesiti pana la sfarsit" Am ramas sprijinita de un stalp.Auzeam rugaciunile pline de dragoste si de mila pe care parintele le spunea si o expresie m-a infiorat caci facea referire :"la acesti botezati ai Tai" .In mintea mea a rasunat un glas care zicea:"tu nu esti botezata, pe tine nu te poate ajuta".Cand a venit parintele la sfarsit sa ne stropesca cu Agiazma si a ajuns in dreptul meu brusc mi-a deschis gura si mi-a turnat Aghiasma pe gat, iar la miruit m-a binecuvantat si o fericire fara margini mi-a umplut inima si viata mea de atunci n-a mai fost aceeasi.Teoretic stiam multe despre crestinism, dar atunci am trai experienta lucrarii Duhului Sfant si anume ca dovedeste vinovatia, iar celor ce se pocaiesc le daruieste 'bucurie ,pace si dreptate". Desi aveam botezul sectar din acel moment nu m-a mai parasit contienta nevoii unui botez real.In cautarile mele ulterioare pasii m-au dus spre un alt preot binecuvantat, dintr-o alta parte unde am trait un alt miracol. Si acolo erau o multime de persoane care aveau manifestari demonice .As vrea sa spun ca nu ma asteptam sa gasesc asa ceva si nici nu agream astfel de manifestari , sau nici nu prea credeam ca este corect.Mi se parea ca daca preotii ar avea putere de exorcizare atunci ar trebui ca oamenii respectivi sa se vindece . Dar nu prea imi bateam capul cu asa ceva, ma interesa sa gasesc pe cineva (un preot) care sa-mi poata explica toate nelamuririle mele legate de Ortodoxie.Din nou am avut aceeasi experienta a pacii , a bucuriei, a implinirii sufletesti si n-am putut sa zic decat: "Parinte, eu trebuie sa ma botez".Aceasta a fost de "Buna Vestire", iar in dimineata Invierii am primit Sf. Botez. Abia apoi au inceput sa mi se deschida ochii sa vad minunile incredibile pe care le traiesc ortodocsii. Si exista o multime de oameni demonizati scapati de acest preot si care s-au calugarit ulterior si vietuiesc acum acolo, perfect sanatosi si preotul duhovnic( desi era ,saracul, foarte indracit) a facut si teologia ulterior , deci nu a fost nici o boala psihica. Este marturia mea in fata Domnului Iisus Hristos! |
Citat:
|
Boli psihice, scamatorii, circ, show .
|
Daca in Scriptura ar exista numai aceasta marturie
"Si era in sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare, zicand: «Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca sa ne pierzi? Te stim cine esti: Sfantul lui Dumnezeu». Si Iisus l-a certat, zicand: «Taci si iesi din el». Si scuturandu-l duhul cel necurat si strigand cu glas mare, a iesit din el. Si s-au spaimantat toti, incat se intrebau intre ei, zicand: «Ce este aceasta? O invatatura noua si cu putere; ca si duhurilor necurate le porunceste, si I se supun». Si a iesit vestea despre El indata, pretutindeni, in toata imprejurimea Galileii." (Marcu 1, 23-28) mi-ar fi de ajuns sa cred ca exista oameni demonizati. Spun exista, pentru ca lucrarea diavolului nu a incetat asupra omului. |
Citat:
|
Citat:
|
Nu, spune asta pentru ca elimina din existenta prezenta lui Dumnezeu si a demonilor. Asa ca de va fi pus in situatia de a vedea o astfel de persoana, nu va vedea in ea mai mult decat marturia data.
|
Citat:
|
Citat:
un numar de gimnastica poate fi facut de orice om care exerseaza. Poti incerca cocacoc sa sari ca mingea de pe fund in sus si in jos fara sa te folosesti de flexia picioarelor. Iti sugerez acest exercitiu pentru a incerca sa intelegi ce este circul. scamatorie - Arta și tehnica de a produce iluzii (optice) prin rapiditatea și agilitatea mișcărilor mâinilor; de asemenea iti sugerez sa invarti mainile in fel de fel de fel de pozitii, poate reusesti sa iti ridici corpul de pe scaun. Stiu eu, incearca sa faci un scripete care sa poata sa traga corpul tau brusc in sus, si sa il tranteasca, dar vezi sa reusesti sa fie invizibil, intr-o incapere inalta, cum e o biserica, sa nu se vada cablurile si scripetele. de asemenea iti sugerez sa faci exercitii cu glasul, poate reusesti sa scoti tipete de pasare rapitoare sau ulii, sau cucuvele, sau poate sa reusesti prin exercitiu sa dai glasului tau un timbru inuman si ireal. Cand resusesti, atunci iti dau un sfat: fugi repede la manastire si roaga preotul sa faca un maslu pe tine. Dumnezeu sa iti ajute! Si sa nu mai cataloghezi ceea ce nu cunosti. Daca vrei sa fii corecta, atunci cauta sa vezi cu ochii tai un posedat daca nu crezi si sa intelegi atunci ce se intampla. |
Citat:
se spune ca cea mai mare inselatorie a diavolului este sa crezi ca nu exista |
Nici o boală psihică nu poate oferi bolnavului cu trupul slăbit (cum au majoritatea îndrăciților), forța de a rezista prinsorii a 4-5 bărbați vânjoși la fel cum nici o boală psihică nu poate oferi bolnavului cunoașterea păcatelor preotului care face slujba în momentul episodului.
|
Citat:
Voi continua cu alt fenomen asemanator.Acum, scriind cele de mai sus, am retrait acele momente si nu mai sunt in stare sa continui.Doamne ajuta-mi! |
nu stiu de ce duhovnicul ti-a zis sa nu te rogi prea mult, cred ca multa rugaciune, cat de multa este exact ceea ce-ti trebuie si tie si oricui !
|
Citat:
Toate aceste fenomene nu pot fi explicate de stinta,dar asta nu insemna ca nu exista! App uite ce spune Iisus:"Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: "Mută-te de aici acolo", și s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputință." (Mat.17:20) |
Citat:
|
Citat:
Dovezi sunt destule, cazuri numeroase. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Parintele Argatu explica foarte bine lupta cu cel rau in exorcizari. Experienta sa este foarte folositoare Preotilor. Faima sa a depasit de mult granitele ortodoxiei. Cei ce vor sa vada cu ochii lor manifestarile celui rau in oameni posedati pot sa asiste la astfel de slujbe, insa numai sub indrumarea preotului duhovnic bineinteles. Nu este de joaca... cel rau e foarte viclean si speculeaza toate slabiciunile noastre si ne ispiteste, mai ales in acele situatii. Doamne Iisuse Hristose te rugam sa ne pazesti de toti vrasmasii vazuti si nevazuti, caci fara Tine nu putem face nimic. Amin. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
La blitul aparatului de fotografiat s-a napustit cu o furie si o putere ca de-a abia l-au tinut patru oameni cu toata forta? Tu stii ce putere are un diavol? sa iti dea Dumnezeu sa nu stii niciodata. Ce fel de om esti tu care desconsideri femeia>? crezi ca daca esti barbat esti mai presus de femeie? Mi-e mila de tine, acum, sincer. Nu calugarita avea puterea, ci crucea din mana ei si harul ei si credinta ei, si Iisus Hristos din ea. Gal. Cap.6 3. Căci de se socotește cineva că este ceva, deși nu este nimic, se înșeală pe sine însuși. Fiecare are locul sau si menirea sa in viata asta. barbat , femeie, suflete suntem iar dincolo in lumea cealalata nici barbat nici femeie ci doar suflete. Sunt femei puternice dupa cum sunt barbati slabi asa cum sunt barbati puternici si femei slabe. Mama care ti-a dat viata, puternica este, ca a adus pe lume prunc si astazi tu o desconsideri fara sa iti dai seama. Caci calugarita este femeia dar si mama ta este femeia. Doamne ajuta! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:14:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.